zodiak72 04.05.06, 12:49 przywitałem się osobiście z wdową po generale Władysławie Andersie - panią Ireną Anders, ktora jest dziś bardzo niedaleko Sieradza;-) Nieźle się trzyma, jak na swoj wiek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sieradzak SUPER ;) 04.05.06, 12:53 zodiak72 napisał: > przywitałem się osobiście z wdową po generale Władysławie Andersie - panią Iren > ą Anders, ktora jest dziś bardzo niedaleko Sieradza;-) Nieźle się trzyma, jak > na swoj wiek. No to ... sensacja ;) !!! Masz się czym chawalic !!! A w jakiej sprawie ta pani tu przybywa ? Jeśli można oczywiście wiedziec ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: SUPER ;) 04.05.06, 13:02 To prywatna wizyta na zaproszenie proboszcza jednej z parafii wojewodztwa sieradzkiego oraz na zaproszenie szefa firmy, w której pracuję. Pani Irena Anders jest corocznym gościem naszego firmowego ośrodka wypoczynkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek53 Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 04.05.06, 18:30 nooooooooooooooo gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uważam Jej męża za jednego z największych bohaterów Rzplitej w XX w. -Hołd jego pamięci- -------------- ps. rozmawiałeś coś czy tylko cmok w rękę! Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 05.05.06, 12:41 jasiek53 napisał: > ps. rozmawiałeś coś czy tylko cmok w rękę! Zwyczajowe konwenanse, to co się mowi w takich momentach, aczkolwiek było ustępstwo od tej reguly, gdy odpowiadając na czyjeś stwierdzenie, że 'wszyscy kochamy naszego szefa a szef kocha nas' - stwierdziłem żartem, że nie samą milością człowiek żyje;-) Na co pani generałowa Anders nieoczekiwanie powiedziala, ze sie ze mną zgadza;-) Sam byłem zaskoczony, bo dobrze zrozumiala, o co chodzi w mojej aluzji;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 05.05.06, 12:52 no comment Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 05.05.06, 12:57 czyżbym palnął coś nie tak?;-)) Samo życie - moja droga;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paenka Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 05.05.06, 14:19 nie wszystko w porzadku, to takie moje "widzimi sie" chyba lewa noga wstalam albo moze dlatego ze sniadania jeszcze nie jadlam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Przed chwilą właśnie 05.05.06, 01:13 Następnym razem ukłoń się nisko od nas wszystkich (chyba wszyscy się zgadzają?). Odpowiedz Link Zgłoś
sieradzak Re: Przed chwilą właśnie 05.05.06, 03:16 wielkopolskawschodnia napisał: > Następnym razem ukłoń się nisko od nas wszystkich (chyba wszyscy się zgadzają?) > . jasne ;) albo zaproś panią na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Przed chwilą właśnie 05.05.06, 12:47 sieradzak napisał: > jasne ;) albo zaproś panią na forum ;) > ----------- Jak na kobietę z 90tką na karku - to trzyma się wyśmienicie (buty na obcasie, spodnica do kolan, makijaż) - ale nie jestem pewien, czy korzysta z netu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zodiak72 Re: Przed chwilą właśnie 05.05.06, 12:45 wielkopolskawschodnia napisał: > Następnym razem ukłoń się nisko od nas wszystkich (chyba wszyscy się zgadzają?) > . Uczyniłem to. Tym bardziej, że pewnie gdyby brata mojej babci Rosjanie nie zgładzili w Kozielsku - to pewnie dostałby się do armii gen. Andersa i slużył pod jego komendą. Odpowiedz Link Zgłoś