Dodaj do ulubionych

Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę się;-)

04.05.06, 12:49
przywitałem się osobiście z wdową po generale Władysławie Andersie - panią Ireną Anders, ktora jest dziś bardzo niedaleko Sieradza;-) Nieźle się trzyma, jak na swoj wiek.
Obserwuj wątek
    • sieradzak SUPER ;) 04.05.06, 12:53
      zodiak72 napisał:

> przywitałem się osobiście z wdową po generale Władysławie Andersie - panią Iren
      > ą Anders, ktora jest dziś bardzo niedaleko Sieradza;-) Nieźle się trzyma, jak
      > na swoj wiek.

No to ... sensacja ;) !!!
      Masz się czym chawalic !!!
      A w jakiej sprawie ta pani tu przybywa ? Jeśli można oczywiście wiedziec ? ;)
      • zodiak72 Re: SUPER ;) 04.05.06, 13:02
        To prywatna wizyta na zaproszenie proboszcza jednej z parafii wojewodztwa sieradzkiego oraz na zaproszenie szefa firmy, w której pracuję. Pani Irena Anders jest corocznym gościem naszego firmowego ośrodka wypoczynkowego.
        • adamw Re: SUPER ;) 04.05.06, 13:39
          strzał w ciemno... ceramicznej firmy?
          • zodiak72 Re: otóż wlaśnie - pudło;-) n/t 04.05.06, 15:23

• jasiek53 Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 04.05.06, 18:30
      nooooooooooooooo gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Uważam Jej męża za jednego z największych bohaterów Rzplitej w XX w.
      -Hołd jego pamięci-
      --------------
      ps. rozmawiałeś coś czy tylko cmok w rękę!
      • zodiak72 Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 05.05.06, 12:41
        jasiek53 napisał:

> ps. rozmawiałeś coś czy tylko cmok w rękę!

Zwyczajowe konwenanse, to co się mowi w takich momentach, aczkolwiek było ustępstwo od tej reguly, gdy odpowiadając na czyjeś stwierdzenie, że 'wszyscy kochamy naszego szefa a szef kocha nas' - stwierdziłem żartem, że nie samą milością człowiek żyje;-)

Na co pani generałowa Anders nieoczekiwanie powiedziala, ze sie ze mną zgadza;-) Sam byłem zaskoczony, bo dobrze zrozumiala, o co chodzi w mojej aluzji;-))
        • paenka Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 05.05.06, 12:52
          no comment
          • zodiak72 Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 05.05.06, 12:57
            czyżbym palnął coś nie tak?;-)) Samo życie - moja droga;-)
            • paenka Re: Przed chwilą właśnie ... a co tam-pochwalę si 05.05.06, 14:19
              nie wszystko w porzadku, to takie moje "widzimi sie" chyba lewa noga wstalam
              albo moze dlatego ze sniadania jeszcze nie jadlam ;)
    • wielkopolskawschodnia Re: Przed chwilą właśnie 05.05.06, 01:13
      Następnym razem ukłoń się nisko od nas wszystkich (chyba wszyscy się zgadzają?).
      • sieradzak Re: Przed chwilą właśnie 05.05.06, 03:16
        wielkopolskawschodnia napisał:

> Następnym razem ukłoń się nisko od nas wszystkich (chyba wszyscy się zgadzają?)
        > .

jasne ;) albo zaproś panią na forum ;)
        • zodiak72 Re: Przed chwilą właśnie 05.05.06, 12:47
          sieradzak napisał:

> jasne ;) albo zaproś panią na forum ;)
          >
          -----------
          Jak na kobietę z 90tką na karku - to trzyma się wyśmienicie (buty na obcasie, spodnica do kolan, makijaż) - ale nie jestem pewien, czy korzysta z netu;-)
      • zodiak72 Re: Przed chwilą właśnie 05.05.06, 12:45
        wielkopolskawschodnia napisał:

> Następnym razem ukłoń się nisko od nas wszystkich (chyba wszyscy się zgadzają?)
        > .

Uczyniłem to. Tym bardziej, że pewnie gdyby brata mojej babci Rosjanie nie zgładzili w Kozielsku - to pewnie dostałby się do armii gen. Andersa i slużył pod jego komendą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka