Gość: racjo IP: *.toya.net.pl 11.05.06, 23:21 I dobrze nikt nie powinien być bezkarny. Piła to odpowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łodzianin Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 02:22 I tak powinno być, w kraju Prawo ma być przestrzegane, a i Sprawiedliwość nie może być wybiórcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Pileś? Nie jedź! Zapisz się do PO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 02:30 Pileś? Nie jedź! Zapisz się do PO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Demokrata Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 02:37 Niech się pani poseł nie boi, jeżeli zajdzie taka potrzeba, zbierzemy ta 5 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Demokrata 2 Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.lublin.mm.pl 12.05.06, 11:17 I odsiedzimy za panią poseł,gdyby trzeba było - obydwaj ! U nas w PD nikt się nie wyłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Demokrata Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:33 Dziękuję koledze z demokratów.pl. Teraz p. Katarasińska, ma za sobą dwa ugrupowania, więc jak trzeba bedzie, tozbierzem okrągly milion. Pani poseł, Pani się nie boi, PO i PD za Panią stoi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Demokrata 2 Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.lublin.mm.pl 12.05.06, 20:24 Kolego ! Okrągły to był stół. W stosunku do miliona modnie jest stosować określenie : pierwszy. Zresztą jaki by on nie był (ten milion), będzie se mogła pani posłanka pojeździć na tak kosztowny abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał R. Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.05.06, 21:37 Ten Lublin w twoim IP, przypomina mi o jaśnie nam panującej Pani Wojewodzie Helenie Pietraszkiewicz. Nudzi sie Pani w domciu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Demokrata 2 Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.lublin.mm.pl 12.05.06, 23:45 Nie wiem, kolego, czy wasza Pani Wojewoda Helena Pietraszkiewicz nudzi się w domciu, czy też nie. Nasza lubelska komórka partyjna nie pikietuje jej domu, bo tak samemu w pojedynkę, to mi trochę głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.walesa1 beszczelna prowokacja 12.05.06, 03:18 to pomówienia , to walka ze mną , tak komuny ,jak i ludzi pokroju Macierewicza ,Walentynowicz ,Kaczynskich ,to zazdrość , to zawiść , to walka o władzę .Byłem zbyt prostolinijnym goniłem kolesi , nie pozwoliłem na żadne kombinacje , nie czuli się bezpieczni , bo wymieniałem zderzaki , jeśli zauważyłam najmniejsza nieprawidłowość, .Jeśli chcesz dowodów , to proszę przejdź na pocztę internetową masz mój adres , tam jest więcej miejsca , wyślę Ci w załączniku dowody prawdy i dowody mojego zachowania i logiki którą się kierowałem w podejmowanych decyzjach . Nie zrobiłem niczego nie godnego i nie uczciwego .i żadnej prywaty .Pozdrawiam z USA L Wałęsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Prawo jest dla wszystkich jednakowe IP: 80.51.47.* 12.05.06, 03:20 Jest Prawo i Sprawiedliwość.Nie ma świętych krów.Wszyscy odpowiadają jednakowo. Nie rozumiem dlaczego PO tak długo to skrywało pod dywan. Musi odpowiadać i basta. A jak tam przydupasik?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozory Prawo nie jest dla wszystkich jednakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 07:10 Jednakowe, ale nie dla władz samorządowych miasta Łodzi. Tu rządzi inne prawo stnowione przez magistrat. patrz : zapisy art.24 ustawy o finansach publicznych nie uwzględnione w budżecie miasta na rok 2006 mimo przypomnienia przez Regionalną Izbę Obrachunkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IXI Re: Prawo jest dla wszystkich jednakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:23 Nie wiem o czym piszesz, bo nie zauważyłem, aby PO cokolwiek zamiatoło pod dywan. Był wypadek, był wniosek do marszałka sejmu o odebranie immumitetu, była i natychmiastowa rezygnacja z immunitetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.zdnet.com.pl 12.05.06, 07:59 Jezeli była pod wpływem to oczywiscie do ukarania. Tylko co to znaczy ,że najpirw było 0.25 promila a potem 0.12 i 0.1 . Przydołby sie pare słów wyjasnienia : czy to błąd pomiaru czy pomiar po pewnym czasie i co to oznacza??? Odpowiedz Link Zgłoś
lennon1 Re: Policja chce ukarania posłanki PO 12.05.06, 09:13 Ach ta policja. Przecież sąd już orzekł niewinność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinx Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:31 Dobrze, że pani poseł sama zrzekła się immunitetu. Stanie przed sądem i wszystko się wyjaśni. Nie ma świętych krów, każdy musi odpowiadac za swoje czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jinx Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 12.05.06, 19:08 bardzo slusznie piszesz tylko chcialbym zaznaczyc ze mi podpierdoczyles nick. to chyba wykroczenie i mysle ze powinienes zrzec sie immunitetu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinx Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 18:09 sorki, tym razem to już ostatni raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek LUDZIE !! O,25 !!!!! próg zdecydowanie za niski IP: *.toya.net.pl 12.05.06, 10:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleżka Kaczek Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.05.06, 13:32 Dobrze, że chociaż nie zapierała się nogami i rękami, i sama zrezygnowała z immunitetu. Trzeba jej przyznac, iż zachowała się właściwie i będzie teraz mogła odpowiedziec za to przed sądem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Ratajczyk Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.lublin.mm.pl 12.05.06, 13:45 Jestem pewna, że sąd również zachowa się właściwie. --------------- Pracownia biustonoszy damskich i męskich "Niezawisłość" poleca się oraz swoje produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.toya.net.pl 12.05.06, 13:55 dopuszczalna ilość alkoholu we krwi to 0,19 promila a nie 0,2. 0,2 promila to już stan po spożyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hymenez Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: 83.16.165.* 12.05.06, 14:19 >Grozi jej kara do 30 dni aresztu, 5 tys. zł grzywny oraz zakaz prowadzenia >pojazdów od pół roku do trzech lat. Taka kara nie wytępi pijaństwa wśród kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lawer To tylko wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:20 Hymenez: A czy ty wiesz co to są wykroczenia? Odróżniasz od przestępstw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hymenez Re: To tylko wykroczenie IP: 83.16.165.* 13.05.06, 01:46 A co, wykroczenia są dobre? Nie trzeba ich zwalczać? Najpierw to jest wykroczenie - jazda napodwójnym gazie. A potem robi się z tego przestępstwo - wypadek z ofiarami. Kara za jazdę po pijaku powinna być surowa. Będzie mniej krzyży przy drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: To tylko wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 17:06 Wykroczenia nie są dobre. Inaczej określone zachowania nie byłyby karane. I należy je "zwalczac". Polecam lekturę kodeksu wykroczeń i odpowiedniej literatury. Mimo wszystko jest różnica między wykroczeniem, a przestępstwem. i polega ona głównie na mniejszej społecznej szkodliwości czynu (wykroczenie). Co więcej, różnica to przejawia się także w tym, że w prawie wykroczeń nie obowiązuje zasada legalizmu, czyli nie ma ustawowego obowiązku wszczęcia postępowania. Co do tzw. "jazdy po pijaku". Jazda pod wpływem alkoholu (pow. 0,5 promila) jest przestępstwem i kary są surowe. Natomiast jazda po użyciu alkoholu jest wykroczeniem (pow 0,2 promila). "Stan nietrzeźwości" wg art.115 par.16 KK - zachodzi gdy zawartość alkoholu we krwi przekracza 0,5 promila albo prowadzi do stężenia przekraczającego tę wartość. Jest więc znacząca różnica między wykroczeniem a przestępstwem. Co innego jest zawartość 0,24 promila, a co innego 0,7 czy 1,5 promila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hymenez Re: To tylko wykroczenie IP: 83.16.165.* 17.05.06, 19:22 Prawnicze pitolenie. Ustalono karę za to "wykroczenie", Tak? Okazuje się, że ta kara nie odstrasza, tak? No to co trzeba zrobić? ZWIĘKSZYĆ WYMIAR KARY. Aby kara odstraszała, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: To tylko wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:51 Hymenez - jesteś prosty jak konstrukcja cepa :( Kara generalnie ma być prawno karną reakcją na czyn. Jednym z celów kary jest prewencja, czyli "odstraszanie". Niestety, jak wynika z badań osoby popełniające czyny zabroniony nie myślą w chwili popełnienia czynu o karze. Zazwyczaj sądzą, że unikną jej w ogóle, a nie o jej wysokości. Problemem nie jest wysokość kary a jej nieuchronność. Gdy kara, nawet mała, będzie nieuchronna - wtedy odstraszy potencjalnych sprawców. Rozumiem, że Twoim zdaniem za wszystko najlepiej byłoby karać karą śmierci. Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hymenez Re: To tylko wykroczenie IP: 83.16.165.* 19.05.06, 13:55 > Hymenez - jesteś prosty jak konstrukcja cepa. Zajrzyj do netykiety. Przeczytaj i zapamiętaj. Przynajmniej spróbuj. >Problemem nie jest wysokość kary a jej nieuchronność. Też mi kara. 5 tys.zł dla posłanki, która zarabia 12 tys. zł/mies. Nawet jej nieuchronność nie zapobiegnie recydywie. Zapłaci i zapomni. >Rozumiem, że Twoim zdaniem za wszystko najlepiej byłoby karać karą śmierci. No tak. Pomiędzy 30 dniami aresztu a karą śmierci jest pustka. Prawnicze pitolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksawery.jot Jestem za!!! 12.05.06, 14:21 Brawo dla policji! Sprawiedliwość być musi! Karać wszystkich za łamanie prawa i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Policja chce ukarania posłanki PO 12.05.06, 21:29 Przestała szefować - od razu policja zadziałała. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAPtorek Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.toya.net.pl 12.05.06, 22:18 I co, pewnie udowodni, że miała tak popularną u polityków pomroczność jasną, ewentualnie zjadła cukierka z alkoholem. Zresztą sama tłumaczyła, że nie była pod wpływem alkoholu, tylko jedynie napiła się lampkę koniaku czy czegoś. No to idźmy śladami naszych "reprezentantów": to siup po kielichu, i za kółko. Jak policja będzie chciała ukarać, to przypomnicie policjantowm sprawę Katarasińskiej. A racja, zwykły obywatel nie ma immunitetu, tylko polityk może nachlany usiąść za kółkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleks Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 18:13 Troche mniej jadu. Z pewnością zauważyłeś czytając artykuł, iż Katarasińska zrzekła sie immunitetu i będzie odpowiadac przed sądem. Nie chowa się za immunitetem, nie kryje, nikt nie zamiata pod dywan. Jest sprawa i sąd ją wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś