Dodaj do ulubionych

Policja chce ukarania posłanki PO

IP: *.toya.net.pl 11.05.06, 23:21
I dobrze nikt nie powinien być bezkarny. Piła to odpowie
Obserwuj wątek
    • Gość: łodzianin Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 02:22
      I tak powinno być, w kraju Prawo ma być przestrzegane, a i Sprawiedliwość nie
      może być wybiórcza
    • Gość: kierowca Pileś? Nie jedź! Zapisz się do PO !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 02:30
      Pileś? Nie jedź! Zapisz się do PO !!!
    • Gość: Młody Demokrata Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 02:37
      Niech się pani poseł nie boi, jeżeli zajdzie taka potrzeba, zbierzemy ta 5 tys
      zł.
      • Gość: Młody Demokrata 2 Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.lublin.mm.pl 12.05.06, 11:17
        I odsiedzimy za panią poseł,gdyby trzeba było - obydwaj !
        U nas w PD nikt się nie wyłamie.
        • Gość: Młody Demokrata Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:33
          Dziękuję koledze z demokratów.pl. Teraz p. Katarasińska, ma za sobą dwa
          ugrupowania, więc jak trzeba bedzie, tozbierzem okrągly milion. Pani poseł,
          Pani się nie boi, PO i PD za Panią stoi!!!
          • Gość: Młody Demokrata 2 Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.lublin.mm.pl 12.05.06, 20:24
            Kolego ! Okrągły to był stół. W stosunku do miliona modnie jest stosować
            określenie : pierwszy.
            Zresztą jaki by on nie był (ten milion), będzie se mogła pani posłanka
            pojeździć na tak kosztowny abonament.
            • Gość: Rafał R. Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.05.06, 21:37
              Ten Lublin w twoim IP, przypomina mi o jaśnie nam panującej Pani Wojewodzie
              Helenie Pietraszkiewicz. Nudzi sie Pani w domciu??
              • Gość: Młody Demokrata 2 Re: Pani poseł, bedzie ściepa!! IP: *.lublin.mm.pl 12.05.06, 23:45
                Nie wiem, kolego, czy wasza Pani Wojewoda Helena Pietraszkiewicz nudzi się w
                domciu, czy też nie. Nasza lubelska komórka partyjna nie pikietuje jej domu, bo
                tak samemu w pojedynkę, to mi trochę głupio.
    • lech.walesa1 beszczelna prowokacja 12.05.06, 03:18
      to pomówienia , to walka ze mną , tak komuny ,jak i ludzi pokroju Macierewicza
      ,Walentynowicz ,Kaczynskich ,to zazdrość , to zawiść , to walka o władzę .Byłem
      zbyt prostolinijnym goniłem kolesi , nie pozwoliłem na żadne kombinacje , nie
      czuli się bezpieczni , bo wymieniałem zderzaki , jeśli zauważyłam najmniejsza
      nieprawidłowość, .Jeśli chcesz dowodów , to proszę przejdź na pocztę
      internetową masz mój adres , tam jest więcej miejsca , wyślę Ci w załączniku
      dowody prawdy i dowody mojego zachowania i logiki którą się kierowałem w
      podejmowanych decyzjach . Nie zrobiłem niczego nie godnego i nie uczciwego .i
      żadnej prywaty .Pozdrawiam z USA L Wałęsa
    • Gość: łodzianin Prawo jest dla wszystkich jednakowe IP: 80.51.47.* 12.05.06, 03:20
      Jest Prawo i Sprawiedliwość.Nie ma świętych krów.Wszyscy odpowiadają jednakowo.
      Nie rozumiem dlaczego PO tak długo to skrywało pod dywan.
      Musi odpowiadać i basta.
      A jak tam przydupasik??
      • Gość: pozory Prawo nie jest dla wszystkich jednakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 07:10
        Jednakowe, ale nie dla władz samorządowych miasta Łodzi. Tu rządzi inne prawo
        stnowione przez magistrat.
        patrz : zapisy art.24 ustawy o finansach publicznych nie uwzględnione w
        budżecie miasta na rok 2006 mimo przypomnienia przez Regionalną Izbę
        Obrachunkową.
      • Gość: IXI Re: Prawo jest dla wszystkich jednakowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:23
        Nie wiem o czym piszesz, bo nie zauważyłem, aby PO cokolwiek zamiatoło pod
        dywan. Był wypadek, był wniosek do marszałka sejmu o odebranie immumitetu, była
        i natychmiastowa rezygnacja z immunitetu.
    • Gość: gm Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.zdnet.com.pl 12.05.06, 07:59
      Jezeli była pod wpływem to oczywiscie do ukarania. Tylko co to znaczy ,że
      najpirw było 0.25 promila a potem 0.12 i 0.1 . Przydołby sie pare słów
      wyjasnienia : czy to błąd pomiaru czy pomiar po pewnym czasie i co to oznacza???
    • lennon1 Re: Policja chce ukarania posłanki PO 12.05.06, 09:13
      Ach ta policja. Przecież sąd już orzekł niewinność.
    • Gość: Jinx Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:31
      Dobrze, że pani poseł sama zrzekła się immunitetu. Stanie przed sądem i wszystko
      się wyjaśni. Nie ma świętych krów, każdy musi odpowiadac za swoje czyny.
      • Gość: jinx Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 12.05.06, 19:08
        bardzo slusznie piszesz tylko chcialbym zaznaczyc ze mi podpierdoczyles nick.
        to chyba wykroczenie i mysle ze powinienes zrzec sie immunitetu ;-)
        • Gość: Jinx Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 18:09
          sorki, tym razem to już ostatni raz.
    • Gość: człowiek LUDZIE !! O,25 !!!!! próg zdecydowanie za niski IP: *.toya.net.pl 12.05.06, 10:05
    • Gość: Koleżka Kaczek Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.lodz.dialog.net.pl 12.05.06, 13:32
      Dobrze, że chociaż nie zapierała się nogami i rękami, i sama zrezygnowała z
      immunitetu. Trzeba jej przyznac, iż zachowała się właściwie i będzie teraz mogła
      odpowiedziec za to przed sądem.
      • Gość: J. Ratajczyk Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.lublin.mm.pl 12.05.06, 13:45
        Jestem pewna, że sąd również zachowa się właściwie.

---------------
        Pracownia biustonoszy damskich i męskich "Niezawisłość" poleca się oraz swoje
        produkty.
    • Gość: qwerty Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.toya.net.pl 12.05.06, 13:55
      dopuszczalna ilość alkoholu we krwi to 0,19 promila a nie 0,2.
      0,2 promila to już stan po spożyciu.
    • Gość: hymenez Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: 83.16.165.* 12.05.06, 14:19
      >Grozi jej kara do 30 dni aresztu, 5 tys. zł grzywny oraz zakaz prowadzenia
      >pojazdów od pół roku do trzech lat.

Taka kara nie wytępi pijaństwa wśród kierowców.

• Gość: Lawer To tylko wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:20
        Hymenez: A czy ty wiesz co to są wykroczenia? Odróżniasz od przestępstw?
        • Gość: hymenez Re: To tylko wykroczenie IP: 83.16.165.* 13.05.06, 01:46
          A co, wykroczenia są dobre? Nie trzeba ich zwalczać?
          Najpierw to jest wykroczenie - jazda napodwójnym gazie. A potem robi się z tego
          przestępstwo - wypadek z ofiarami.
          Kara za jazdę po pijaku powinna być surowa.
          Będzie mniej krzyży przy drogach.
          • Gość: Max Re: To tylko wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 17:06
            Wykroczenia nie są dobre. Inaczej określone zachowania nie byłyby karane. I
            należy je "zwalczac". Polecam lekturę kodeksu wykroczeń i odpowiedniej
            literatury. Mimo wszystko jest różnica między wykroczeniem, a przestępstwem. i
            polega ona głównie na mniejszej społecznej szkodliwości czynu (wykroczenie). Co
            więcej, różnica to przejawia się także w tym, że w prawie wykroczeń nie
            obowiązuje zasada legalizmu, czyli nie ma ustawowego obowiązku wszczęcia
            postępowania.

Co do tzw. "jazdy po pijaku". Jazda pod wpływem alkoholu (pow. 0,5 promila)
            jest przestępstwem i kary są surowe. Natomiast jazda po użyciu alkoholu jest
            wykroczeniem (pow 0,2 promila).

"Stan nietrzeźwości" wg art.115 par.16 KK - zachodzi gdy zawartość alkoholu we
            krwi przekracza 0,5 promila albo prowadzi do stężenia przekraczającego tę
            wartość.

Jest więc znacząca różnica między wykroczeniem a przestępstwem.
            Co innego jest zawartość 0,24 promila, a co innego 0,7 czy 1,5 promila.

• Gość: hymenez Re: To tylko wykroczenie IP: 83.16.165.* 17.05.06, 19:22
              Prawnicze pitolenie.

Ustalono karę za to "wykroczenie", Tak?
              Okazuje się, że ta kara nie odstrasza, tak?
              No to co trzeba zrobić?
              ZWIĘKSZYĆ WYMIAR KARY.
              Aby kara odstraszała, no nie?
              • Gość: Max Re: To tylko wykroczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:51
                Hymenez - jesteś prosty jak konstrukcja cepa :(
                Kara generalnie ma być prawno karną reakcją na czyn.
                Jednym z celów kary jest prewencja, czyli "odstraszanie".
                Niestety, jak wynika z badań osoby popełniające czyny zabroniony nie myślą w
                chwili popełnienia czynu o karze. Zazwyczaj sądzą, że unikną jej w ogóle, a nie
                o jej wysokości. Problemem nie jest wysokość kary a jej nieuchronność.
                Gdy kara, nawet mała, będzie nieuchronna - wtedy odstraszy potencjalnych
                sprawców.
                Rozumiem, że Twoim zdaniem za wszystko najlepiej byłoby karać karą śmierci.
                Gratuluję.
                • Gość: hymenez Re: To tylko wykroczenie IP: 83.16.165.* 19.05.06, 13:55
                  > Hymenez - jesteś prosty jak konstrukcja cepa.

Zajrzyj do netykiety. Przeczytaj i zapamiętaj. Przynajmniej spróbuj.

>Problemem nie jest wysokość kary a jej nieuchronność.

Też mi kara. 5 tys.zł dla posłanki, która zarabia 12 tys. zł/mies. Nawet jej
                  nieuchronność nie zapobiegnie recydywie. Zapłaci i zapomni.

>Rozumiem, że Twoim zdaniem za wszystko najlepiej byłoby karać karą śmierci.

No tak. Pomiędzy 30 dniami aresztu a karą śmierci jest pustka.
                  Prawnicze pitolenie.
    • ksawery.jot Jestem za!!! 12.05.06, 14:21
      Brawo dla policji! Sprawiedliwość być musi! Karać wszystkich za łamanie prawa i
      basta!
    • jasam Re: Policja chce ukarania posłanki PO 12.05.06, 21:29
      Przestała szefować - od razu policja zadziałała.
      pozdr.
    • Gość: RAPtorek Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.toya.net.pl 12.05.06, 22:18
      I co, pewnie udowodni, że miała tak popularną u polityków pomroczność jasną,
      ewentualnie zjadła cukierka z alkoholem. Zresztą sama tłumaczyła, że nie była
      pod wpływem alkoholu, tylko jedynie napiła się lampkę koniaku czy czegoś. No to
      idźmy śladami naszych "reprezentantów": to siup po kielichu, i za kółko. Jak
      policja będzie chciała ukarać, to przypomnicie policjantowm sprawę
      Katarasińskiej.
      A racja, zwykły obywatel nie ma immunitetu, tylko polityk może nachlany usiąść
      za kółkiem.
      • Gość: Refleks Re: Policja chce ukarania posłanki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 18:13
        Troche mniej jadu. Z pewnością zauważyłeś czytając artykuł, iż Katarasińska
        zrzekła sie immunitetu i będzie odpowiadac przed sądem. Nie chowa się za
        immunitetem, nie kryje, nikt nie zamiata pod dywan. Jest sprawa i sąd ją wyjaśni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka