zainteresowany761 12.05.06, 11:07 panowie: wencel,ostasz,machtałowicz,materka,sęczkowski,tarka,wołoszyn,maciak... panie:adamska klara,ganclerz honorata...... typujemy,wybieramy.głosujemy.... a może macie inne typy???? po jednym głosie proszę!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ktosbardzomadry Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! ! 12.05.06, 12:14 Honoratka Ganclerz ona taka bidna!!! Ale i tak sld szykuje nam niespodziankę wiadomości już niedługo. Sęczkowski nie, bo mu nikt nie podskoczy wali z pół obrotu niczym Chuck Noris. Wencel i owszem, ale też ostatnio potłukł ponoć jakiegoś pana o przezwisku hiszpan a może nazwisku?, niewiem. Ostasz może być w końcu będziemy mieli basen, ale on może już nie popływać, bo troszkę ostatnio kuśtyka. Za pana Machtałowicza znowu będziemy mieli burmistrza marionetkę tylko, kto będzie znowu d... przepraszam głowę podkładał? Tarka może być ale jak on znowu pogodzi funkcję burmistrza ze stanowiskiem dyrektora firmy ochroniarskiej? a gazeta fakt już ostrzy sobie pazurki na tego pana!!!. Pan Wołoszyn będzie trzy lata zwalczał swoich do niedawna wrogów, więc też jego kadencja nic nie da. Panu Maciakowi też dziękujemy, bo już zajeździł poloneza, którego kupił kiedyś z urzędu, teraz będzie chciał nam podkupić cichaczem nasz piękny samochodzik miejski skoda octawia. Niech sobie jedzie na giełde tam też są ładne. No i został nam pan Materka nich no ja się zastanowię, to też kolega pana Kalinowskiego więc też nic nam dobrego nie zaradzi. A może niech ci dwaj panowie wezmą sie za redagowanie jakieś gazetki może taki tytuł "sld jeszcze żyje, choć ledwo zipie". No to została nam pani Adamska dobra kobicina, ale za bardzo łatwowierna jeszcze by ją ktoś przebiegły omotał i też by na tym źle wyszła, niech się kobicina może swoim ogródkiem przydomowym zajmuje lepiej na tym wyjdzie. Także "dobrym wyborem" będzie pani Ganclerz to ponoć cała samoobrona w jednej osobie a jaka samoobrona jest sami sobie dopiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! ! 12.05.06, 13:51 zainteresowany761 napisał: > panowie: wencel,ostasz,machtałowicz,materka,sęczkowski,tarka,wołoszyn,maciak... > panie:adamska klara,ganclerz honorata...... > typujemy,wybieramy.głosujemy.... > a może macie inne typy???? > po jednym głosie proszę!! Ja stawiałbym na młodego, wykształconego żychlinianina jakim jest kolega SĘCZKOWSKI. Człowiek z charakterem, który musiałby zorganizować wokół siebie zaufaną grupę również młodych ludzi. Ale obserwując ostatnie wybory uzupełniające jestem pewien obaw. Startował młody człowiek o nazwisku Rapsiewicz. I co ? Klapa ! Młodzi mnie zawiedli ! Wygrali starzy SLD-owcy wyżeracze ! W takim razie stawiam na sprawdzonego w bojach samorządowca, na dobre i złe, kolegę PAWŁA WOŁOSZYNA. Uzasadniam . Tak jak pan Kołach z Bedlna, były wojewooda płocki, tak Paweł Wołoszyn, dwukrotny v-ce starosta i były nasz burmistrz Gminy Żychlin może wiele zrobić dla naszego ukochanego Żychlina i całej ziemi zychlińskiej. Tylko trzeba mu zaufać tak jak to zrobili mieszkańcy Gminy Bedlno. Dziś mogą się pochwalić piękną z prawdziwego zdarzenia halą sportową i wieloma trafnymi inwestycjami. Stawiam na WOŁOSZYNA jeszcze młodego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 12.05.06, 14:08 SĘCZKOWSKI lub WOŁOSZYN ! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 12.05.06, 14:19 narzekamy na wencla a przecież sęczkowski to jego prawa ręka.................... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 12.05.06, 19:29 zainteresowany761 napisał: > narzekamy na wencla a przecież sęczkowski to jego prawa ręka................... > . Niech będzie i lewa noga ! A jak ten młody człowiek mógł nie przyjąć propozycji pracy w żychlińskim urzędzie ? W ten sposób zapoznał się z rządzeniem w samorządzie gminnym. Przecież nie był wybrany do pracy w urzędzie z klucza partyjnego ! Jego atut to młody, zdrowy, wysportowany, odpowiednio wykształcony w przeciwieństwie do poprzedników żychliniak ! A skoro wam taki nie pasuje głosujcie na starych, czerwonych, skamieniałych dinozaurów ! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 12.05.06, 20:01 panu się chyba wydaje,że do pracy w urzędzie przyjął go św.mikołaj! jeżeli nie z klucza partyjnego to napewno po znajomości!nie będę głosował na starych,czerwonych,skamieniałych dinozaurów ,ale wydaje mi się,że ten młody człowiek nie jest odpowiednim kandydatem na stanowisko burmistrza miasta! znam go,rozmawiałem z nim, to jest arogancki i zbyt pewny siebie facet,któremu wydaje się,że postradał wszystkie rozumy!!!zero przygotowania i merytorycznej dyskusji!!! niech zostanie przy karate bo to potrafi napewno,ale kandydat na tak poważne stanowisko to z niego żaden,zapewniam pana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stipp Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 12.05.06, 22:40 Wszyscy tacy madrzy, w domu siedzac...Co macie do pana Seczkowskiego? Narzekacie na SLD, slusznie moim zdaniem...Ale i nowego nie chcecie i stare przeklinacie.Ludzie, jestesmy mlodzi i potrzebujemy mlodego (naszego) myslenia rowniez w Urzedzie.Typowo polskie: tak zle i tak nie dobrze... Jedynym czlowiekiem, ktory w tym urzedzie robi cokolwiek, jest wlasnie Seczkowski.Doszedl do czegos...A trzeba sie bylo, krotko mowiac, uczyc i starac o odpowiedzialna "robote" dla Zychlina wlasnie...Stoje za Seczkowskim badz Adamska!Normalni ludzie...Trzebaby najpierw zasmakowac pewnej odpowiedzialnosci, a dopiero pozniej "pyskowac"! Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 25.05.06, 21:44 Pan Sęczkowski choć jest młodym człowiekiem to niestety już na pewno przesiąknięty mackami SLD. A nawiązując do tematu Pani Radna J. Melcher to kolejna osoba z grona SLD, która zostaje Radną etatową. Rozmawiając z ludźmi, którzy głosowali na tą Panią są zawiedzeni: "Miało być tak pięknie jak na ulotce pani J.M. potrole policyjne, pomoc rencistom i emerytom". PYTAM sie jak tej Pani jest nie wsyd po ponad miesiącu nie zorganozowała spotkania ze swoimi wyborcami jak to jest czy jest Ona przedstawicielem wyborców czy samą siebie, chyba jednak TAK. To nie jedyna Radna z mojego okręgu, ktora nie zorganizowala spotkania z wyborcami. Obecna Radna Pani Klara Adamska to chyba żart choć podobno jest po prawej stronie, to nie wykazuje inicjatywy żeby spotkać się z nami wyborcami. Czy boi się z Panią J.M. trudnych pytań? Mam nadzieje, że w wyborach na jesieni wybierzecie państwo człowieka, ktory chce postawić na młodych nie związanych z partajami! pozdrawiam T.R. zapraszam do dyskusji.. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 12.05.06, 22:43 to ja też dorzuce swoje 3grosze - z Samoobrony będzie kandydował Pan Adrzej Szymański vel Szpadel,a słuch chodzi, że PiS się szykuje bo działają na terenie i wystawiają Ambroziaka. To młody klient ja go na 90% poprę, znam nieźle, chociaż go pytałem to nie potwierdził skromny jakiś. popieram zainteresowany761 co napisał o tym Senczkowskim, z różnych źródłe wiele kiepskich recenzji o tym gostku. Odpowiedz Link Zgłoś
stipp Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 12.05.06, 22:48 A o panu "Szpadlu" i kolesiostwie nie wiemy niby nic...Smiechu warte! Odpowiedz Link Zgłoś
stipp Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 12.05.06, 22:56 I dodam: o obecnym prezydencie tez slysalam wiele zlych recenzji, a jednak prezydentem jest (nie daj Boze!)!!!Mam nadzieje, ze przez jedna, nieszczesliwa dla Polski, kadencje.Ale jesli my, Polacy, lubimy takich idiotow, to tylko nasza bieda...Zostawmy wiec pana Seczkowskiego, bo on ciezej pracuje, niz nasz "P"rezydent- nie kochany (lewa noga!)! Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 12.05.06, 23:20 obstaję przy swoim, i go będę namawiał. Przyznaje, że to dla mnie ważne. Bo po co mam głosować na kogoś kogo nie znam ni wząb? To jest otwarty koleś i ma swoje zdanie, i umie się znaleźc, przy tym nie karierowicz, pytałem kilku znajomych to przyklaskiwali, nawet starzy moi byli za bo grzeczny i szacunek pełen. znam więc wiem czego się mogę spodzieać to jest istotne. jak każdy ma wady ale rokuje na przyszłość i nie zależy od układu czerwonych jak Senczkowski. myślisz Stipp ze nie będzie się wywdzięczał za zatrudnieie i promocje? jesteś z nich to agitujesz. ja mam swojego kandydata. Młody skończył kierunek zarządzania w gminie z tego co pamiętam. teraz studoiuje 2kierunek informatykę. no chyba ma poukładane troche. Vote for Ambroziak! tylko mi powiedzial że się na salony nie pcha z buciorami i tu muszę go skruszyć Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 13.05.06, 08:25 jeśli to prawda co pisze niegościnny o grześku ambroziaku,to poparłbym go w 100%!!!to młody,wykształcony i inteligentny facet,który pracuje w urzędzie ładnych pare lat,w odróżnieniu od sęczkowskiego on tam ciężko pracuje,a nie tylo jest...w rejestrze pracowników um!!!!popieram i polecam!!! do dinozaura57-proszę zastanowić się nad tą kandydaturą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 13.05.06, 18:01 zainteresowany761 napisał: > jeśli to prawda co pisze niegościnny o grześku ambroziaku,to poparłbym go w > 100%!!!to młody,wykształcony i inteligentny facet,który pracuje w urzędzie > ładnych pare lat,w odróżnieniu od sęczkowskiego on tam ciężko pracuje,a nie tyl > o > jest...w rejestrze pracowników um!!!!popieram i polecam!!! > do dinozaura57-proszę zastanowić się nad tą kandydaturą!!! Nie muszę się zastanoawiać ! Zawsze stawiałem na młodego i wykształconego kandydata. Jeśli nim jest pan Grzegorz Ambroziak to jestem całym sercem po jego stronie. A to, ze broniłem Sęczkowskiego to nie wynikało z tego, że będę na niego głosował. Wolałbym jego jak starego komucha Wencla, Ostasza i im podobnych. A więc jeżeli padło nazwisko Ambroziak to jestem spokojny i bałagam młodych, róbcie coś aby ten nasz młody żychliniak został naszym burmistrzem !!! Za niego na pewno nie bedziemy się wsydzić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 13.05.06, 18:10 niegoscinny napisał: > obstaję przy swoim, i go będę namawiał. Przyznaje, że to dla mnie ważne. Bo po > co mam głosować na kogoś kogo nie znam ni wząb? To jest otwarty koleś i ma swoj > e > zdanie, i umie się znaleźc, przy tym nie karierowicz, pytałem kilku znajomych t > o > przyklaskiwali, nawet starzy moi byli za bo grzeczny i szacunek pełen. znam wię > c > wiem czego się mogę spodzieać to jest istotne. jak każdy ma wady ale rokuje na > przyszłość i nie zależy od układu czerwonych jak Senczkowski. myślisz Stipp ze > nie będzie się wywdzięczał za zatrudnieie i promocje? jesteś z nich to > agitujesz. ja mam swojego kandydata. Młody skończył kierunek zarządzania w > gminie z tego co pamiętam. teraz studoiuje 2kierunek informatykę. no chyba ma > poukładane troche. Vote for Ambroziak! tylko mi powiedzial że się na salony nie > pcha z buciorami i tu muszę go skruszyć Panie Grzesiu, jezeli jest to prawda to niech pan się nie zastanawia !!! Warunek. Czy jest wokół pana zorganizowana, wystarczajaca grupa życzliwych panu zychliniaków ? Ja ze swej strony medialnie będę panu pomagał !!! Niech nareszcie górą będą młodzi !!! Dość obłudy i komuny ! Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 13.05.06, 18:25 i oto chodzi panowie, czy ktoś jeszcze przyłączy się do poparcia? naprawdę chłopak się nigdy nie zaprzedał i mogę wierzyć, że zrobi co trzeba. jak już padło na niego to nie ma wyboru, tylko do wyborów! młodzi potrzebujemy kogoś kto jest spośród nas i rozumie i czai o co chodzi, się wie. do czego może dążyć taka osoba? no pewnie żeby sie rozwijać, licze że ma na tyle ikry żeby nammieszać i to ostro. nie daje sobie w kasze dmuchać. kręcą się z Grzechem i młodsi i starsi, widocznie jest cos na rzeczy i niech się beton kruszy i peka stal. sprawa jest rozwojowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 13.05.06, 08:08 co masz na myśli stpp pisząc,że sęczkowski tak ciężko pracuje! bieganie po pokojach,podrywanie stażystek bóg wie co jeszcze to jest według ciebie ciężka praca!! to ja gratuluj............. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek964 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 14.05.06, 21:15 Smieszne sa te wasze wypowiedzi A co dobrego zrobi karateka wstawiony przez pana Wencla na stanowisko burmistrza niech on idzie kamienie sobie lepiej pozbierac. P. Wencel rozmawialem z tym Panem zero perspektyw na przyszlosc tylko wkolo bo on w mlodosci pracowal tak i tak. (a co mnie to interesuje przeszlosc odeszla w zapomnienie). Powiem tylko tyle burmistrz sam bez poparcia to nic nie zrobi musi miec paru dobrych radnych, zeby pchnac Żychlin do rozwoju. Najpierw to trzeba zwalczyc bezrobocie Tylko niech mi jakis czubek nie pisze ze spadlo bo wiadomo kazdy wyjechal za chlebem do anglii:)) Jedynym burmistrzem ktorego mile wspominam to był P. Wołoszyn on cos dobrego zrobił. Powodzenia Panie Pawle w tych wyborach Niech Pan. cos zrobi z tym bezrobociem w Żychlinie (npo. Kutno ile wpuscilo inwestorow na swoja Miasto) niech mlodzi ludzie zaczna pracowac!!!! A jezeli chodzi o Grzesia wporzadku gostek ale brakuje mu jeszce doswiadczenia i prosze was ludzie nie piszcze takkich glupot na forum bo sie chce plakac Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 14.05.06, 21:30 Jak czytam o P. Seczkowskim to mi się płakać chce jakie tu są głupoty!Fakt wykształcony to on może i jest ale poza tym ta osoba nic soba nie reprezentuje! Po pierwsze ma zbyt wyskokie mniemanie o sobie, zachowuje się tak jakby wszystkie rozumy pozjadał,opowiada na prawo i lewo czego to on nie umie i czego w życiu nie robił itp.A te jego filozoficzne wywody przyprawiaja o zawrot i ból głowy!P. Sęczkowski to nie jest właściwa osoba na stanowisko burmistrza!Ten facet nic nie umie załatwic potrafi się tylko wymądrzać!Boże uchowaj nas od takiego burmistrza!Sęczkowski nie ma aparycji i niech się lepiej zajmie swoim karate!bo moze w tym chcociaz jest dobry!co do reszty kandydatów też znalazły by się jakieś zastrzeżenia!P. Wołoszyn był burmistrzem, ktory zrobił coś dla Żychlina! Odpowiedz Link Zgłoś
slinka34 osobista refleksja 14.05.06, 21:33 boze kochany co wybory to ci sami kandydaci juz nawet nie mam ochoty słuchac o tych id....jak zwykle pojawia sie to samo nazwisko:MACIAK!!!no ludzie bez przesady tego to na emeryture wysłac i tak nic w tym urzedzie nie robi tylko zajmuje sie sprawami w innych referatach...kierownik referatu promocji rozwoju!!!ta jasne a co on takiego promujue,raczej kogo...??? co do pana seczkowskiego to tak naprawde nie potrafi sie wysłowic,niech sobie lepiej ta karate pocwiczy...fakt młody,ale nie doswiadczony.zgadzam sie z jurkiem964 zostal wstawiony przez znajomosci i dobre plecy,a teraz wielkiego pana kierownika z siebie robi co do grzesia to niech sobie siedzi tam gdzie siedzi-zle mu??zacawny sie robi, cicha woda brzegi rwie!!!rozmawiac z nim to normalnie katastrofa...... nie ma tak naprawde kandydata, na ktorego mozna by bylo zaglosowac Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: osobista refleksja 14.05.06, 23:14 i dobrze i dobrze,ruszyło sie towarzystwo. jurek, szczera i slinka widać, że dobrze są zorientowani w zależnośiach i pracy urzędu. więcej i szerzej, każde info mile widziane. pan Paweł nie powinien wogóle opuszczać gminy. szkoda ze ulotnil sie na te kilka lat.stracony czas.czy teraz ma solidne zaplecze z ktorym mogłby wyprowadzic nas z manowców? slinko trochę staje w obronie swojego kandydata Grzeska [pozdro ;p], taki zniego cwaniak? nie zrobil takiegowrazenia złego, ale widocznie znasz lepiej. fakt ze zamiast pic kolejny browar czasem mendrkuje, zamiast pic znaczy. ale on nie będzie kandydował. i tak będzie wesoło Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: osobista refleksja 15.05.06, 21:22 Niegościnny masz racje ja jurek i slinka jestesmy dosc zorientowani w temacie!!! pozdrowienia dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: wybory 15.05.06, 21:23 Niegościnny masz racje ja jurek i slinka jestesmy dosc zorientowani w temacie!!! pozdrowienia dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: wybory burmistrza 15.05.06, 21:25 Niegościnny masz racje ja slinka i jurek troche sie orientujemy!pozdrowienia dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
agata_2000 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 15.05.06, 10:45 jasne, że nic nie robi tylko stażystki podrywa, i po Urzedzie biega, robi głupie miny Jego praca polega na jeżdżeniu na szikolenia, z których nic nie wynosi, tylko co przyjedzie ze szkolenia, to coraz glupszy jest Odpowiedz Link Zgłoś
stipp Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 05.07.06, 23:25 Jesli Ci Seczkowski nie pasuje, to sam sie zglos na kandydata(na st.Burmistrza).Zo S Odpowiedz Link Zgłoś
agata_2000 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 15.05.06, 10:30 zgadzam sie z Toba zainteresowany761, w zupelnosci masz rację co do p. Sęczkowskiego, t5o jest więcej niż prawa ręka Burmistrza, niby on nie jest w SLD,ale z nimi sympatyzuje i na zebraniach SLD tez jest. A fakt jest faktem, ze jest arogancki i jego zavchowanie wiele daje do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
slinka34 ??? 15.05.06, 15:46 dla mnie to niech sobie startuje kto chce i kiedy chce!ja na pewno na żadne wybory nie pojde!i wydaje sie,że w Urzedzie pracują ludzie wykztałceni i wiedzący co każdy żychliniak oczekuje...najlepiej by było gdyby kandydowała jakaś osoba spoza Żychlina może wówczas wszytsko wydlądałoby inaczej i nie byłoby wkrętów i załatwianiem pracy "po znajomości".rzadko bywam w urzedzie,ale jak każdy oczekuje prawdy!czytajac te posty mam wrażenie,że każdy broni siebie i jest pod ukrytym pseudo!i jak to w końcu jest z wami wszystkimi??? jedno jest pewne i chyba każdy sie ze mna zgodzi,że w Żychlinie potrzeba osoby,która wie jakie są potrzeby Żychina i jego mieszkańców!każdy bije sie o stołek,ale tak naprawde nie mysli w jaki sposób go rozwinąć,pchnąć do przodu!na pewno jest dużo pomysłów i dajmy je zrealizować ludziom,którzy to robią!!!ani sęczkowski ani ambroziak, ani nikt inny Burmistrzem nie powinnien zostać!!!! jeśli tak dalej będzie sie dziać w Żychlinie to niedługo go nie będzie...ile juz osób wyjechało w poszukiwaniu pracy..stwórzcie nowe miejsca pracy-dajcie możliwość zostac nam tutaj...... Odpowiedz Link Zgłoś
zychlin2006 ??? oraz !!!!! 15.05.06, 17:58 Demokracja to piękny wytwór ludzkiego umysłu. PRAWDA? Każdy może swobodnie wypowiadać swoje poglądy. Możemy oceniać i przyznawać punkty. Określać swoje stanowiska i polemizować, nawet czasem "piernicząc" bez sensu. Poza tym ile przy tym adrenalinki. Slinko, czy to będzie Miś Corlagol, Piast Kołodziej czy Ronald MacDonald to jedno jest wielce pozytywne, że spora część wyborców może znaleźć coś dla siebie. Mechanizmy, które nas bolą a windują na stanowiska i etaty osoby, wydawałoby się niekompetentne, pozostają w gestii każdego z nas. Również w twoich rękach Slinko. Wykorzystaj siłę jaką daje ci demokracja, a może miło się zawiedziesz. Ze swojej strony Slinko nie dziwię się twojemu oburzeniu, bo to samo uczucie pchnęło i mnie do czynu, ponieważ samym gadaniem to za wiele się nie zdziała. Świat należy do tych, którzy biorą sprawy w swoje ręce. Nie miej więc pretensji do innych, którzy chcą zmierzyć się z wyzwaniem. Popieram i namawiam. Szczególnie innych młodych, niech dołączą. Samymi pretensjami nie zmienią swojego otoczenia. Przekonałem się o tym. Trzeba komuś zaufać, inaczej sie nie da. Pozdrawiam wszystkich kontrkandydatów do mandatu. Mam nadzieję, że wiele wniesiemy w senne życie naszego miasteczka. Forumowiczom dzięki za konstruktywne opinie i oceny. Każda jest niezwykle cenna. Pomimo, że anonimowe, i mogą być wydumane, wyssane z palca lub płynął z osobistej urazy. Bawcie się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: ??? oraz !!!!! 15.05.06, 21:16 Tak demokracja!!!jak to fajnie brzmi!!!tyle tylko że ja nie wierze w nią,a przynajmniej w Żychlinie!w mieście Żychlin demokracja jest "ustawiana" (to bedzie właściwe słowo!)ale miałam pisać o czym innym!wracając do naszych jesiennych wyborów na Burmistrza-kandydatów wiele i na każdego jest jakieś "ale"!o P. Sęczkowskim już pisałam to dziś P. Wencel.Jej jej jej...Nie wiem od czego zacząć!Z pracownikami się nie liczy,interesantów ma za nic,zero ogłady i osobistej kultury,np.jak potraktował małe dziecko przed kościołem! przykładów jest wiele i długo by wymieniał!Sam wygląd odstrasza od tego człowieka!Zastanawiam się kto wybrał go na naszego burmistrza?!To już jest osoba w podeszłym wieku i powinna siedzieć w domu i wnuków bawić,a tu takie stanowisko...!Piszecie "stawiajmy na młodych", "głosujmy na młodych", Młodzi nie startują na Burmistrza przykład P.Ambroziak nie chce,dlaczego boi się krytyki,albo boi się że poniesie porażke?!Młody z "weteranem"może nie mieć szans!P. Wencel poniósł porażke przez swoją kadencje!ile bylo artykułów w "dzienniku łódzkim" na temat naszego burmistrza i naszej rady!A pamiętacie jak P. Wencla obrzucili jajkami?!ja tak i to już mów samo za siebie jaką ten pan ma opinie wśród mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
slinka34 Re: ??? oraz !!!!! 15.05.06, 21:46 hej żychlin2006 nie wiem po czyjej jetstes stronie bo trudno mi to ocenic!!!ja mam to gdzies co ktos pomysli o mnie mam prawo do wypowiedzi i mówie szczerze! zakłamanie w żychlinie to potęga!!!zreszta połowa Urzedu to zakłamańce!!!kazdy ma prawo byc oburzony taka władza!!!komu tu można zaufac??? na pewno nie kandydatom na Burmistrza!!daj boże żebyśmy cos wnieśli w to senne miasto...... Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: ??? oraz !!!!! 15.05.06, 21:54 slinka jestem po Twojej stronie!!!ja tez sądze, że połowa urzedu (jak nie całość)to ludzie zakłamani i obłudni!nawet sobie w oczy kłamią!i za plecami każdy każemu dupsko jedzie!!a co tu dopiero mówić o prawdomównym Burmistrzu czy Radnych!ja nie ufam nikomu-ani burmistrzowi ani naszym zasranym radnym!tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: droga Slinko 15.05.06, 21:55 musisz byc zdrowo wkurzona, ale przez olewanie wyborów bardzo czesto potem dziwimy się "jako oni mogli wybrać takiego ...", "kto go wybrał.." itd. czasem trzeba podejmowac trudne decyzje, a myslę, że Zychlin2006 dosć trafnie to ujął.do kogo mogę mieć pretencje jeśli nie zaufam i nie zagłosuję? no powiem sobie że mam czyste ręce bo nie byłem i nie przyłożylem ręki.wole zaryzykować. i będę głosował. może nie na młodego , bo żaden się nie odważy jak to pisała Szczera, ale komuś trzeba zaufać, najwyżej pójde i spytam czego dotryzmał z obietnic. Odpowiedz Link Zgłoś
slinka34 Re: droga Slinko 15.05.06, 22:05 i tak mam gdzies te wybory i kandydatów!!!niech sobie kazdy głosuje jak chce!!! mam w dup... ta władze!!!jestem wkurzona bo jak tu nie byc skoro padaja kandydatury samych starych romoli i dwoch młodych!!!ten wybór to wcale nie jest trudna decyzja tu nie ma nad czym sie zastanawiac!lubie ryzyko,ale nie w takim stopniu.niegościnny a komu ty ufasz?????????????????pojdziesz i spytasz???? podziwiam cie bardzo......prędzej pokaże ci klamke żebys zamknął z drugiej strony!!!! szczera a tobie to co? robie cie??jajkiem i ty chcesz dostac???? Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: droga Slinko 15.05.06, 22:15 Slinka34 zgadzam się z Tobą!powiem tak-jak bym zrobiła coś złego,coś co niespodoblałoby się społeczności Żychlińskiej to byłabym przygotowana na dostanie jajkiem:)a Ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
slinka34 Re: droga Slinko 15.05.06, 22:23 nie ma to jak dostac jajem po głowie!!!moze niektórzy z gmachu urzędowego by zmądzrzeli!!???bo tobie chyba to nie grozi???chociaz kto wie???najbardziej boli to,że na tym forum nie ma ludzi tak SZCZERYCH jak ty i sadze,że większość piszących to nie społeczność żychlińska, a społecznośc Urzędowska..........podszywająca sie pod głupimi pseudami,a tak naprawde ich pretensje płyną....kto wie niech sam sobie dopisze!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zychlin2006 Re: droga Slinko 15.05.06, 22:40 Teraz dopiero się zorientowałaś Slinko? Witaj na forum urzędowym. To takie badanie opinii publicznej. Wyniki sondażu już niedługo, grupa badawcza działa pełną parą. Poznamy odpowiedź kto został urzędnikiem roku, kto dostanie nagrodę kwartalną, a kto podwyżkę, który urzędnik jest najprzystojniejszy i najaktywniejszy? Faworyci w czołówce. Wyniki w najbliższym wydaniu kwartalnika "Pokochaj urzędnika" ;) Nie trać nie potrzebnie nerwów. Nie warto. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich forumowiczów, w tym urzędników, gdziekolwiek są i kimkolwiek są. Z partyjnym pozdrowieniem. Dobranoc Slinko. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosbardzomadry Re: droga Slinko 15.05.06, 23:06 hehehehehe już się kłócicie a jeszcze 5 miesięcy do wyborów, ciekawe co będzie za 3 miesiące? a mój ukochany sld na tym korzysta oby tak dalej brawo pozdrawiam młodą szlachtę zaściankową pamiętajcie że dzięki takim właśnie kłótniom Polskę kiedyś rozebrano Odpowiedz Link Zgłoś
agata_2000 Re: droga Slinko 16.05.06, 08:54 jak na razie to jajkiem dostał tylko jeden człowieczek, a szkoda, bo powinno dostać co najmniej kilka. A poza tym, co z tego, że ktoś dostał jajem jakiś czas temu, do wyborów jest jeszcze dużo czasu, a ludzie w Żychlinie są przewrotni, więc na pewno o tym dawno zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Dziwi mnie ...... 15.05.06, 23:15 .... taka pyskówka. Wiem, że niektórzy są zadowoleni i zacierają ręce ! A wiecie kto ? Starzy wyżeracze pochodzenia PZPR-owskiego i ich całe zaplecze. Pokarzą wam jak się wygrywa wybory. Potrafią się organizować. Przykładem było ostatnie referendum. I obawiam się, że i tym razem tak będzie ! A te wasze " nie pójdę", "nie będę" itp. to jest wstrętne i naiwne ! Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: Dziwi mnie ...... 16.05.06, 07:25 pyskówka? rozbiory? sld wygra wybory? spokojnie, jedna pyskówka wiosny nie czyni Pani Ktosbardzomadry. ale w przypadku Pani marzeń to chyba pozostaną to marzenia. już to sobie wyobrażam jak w jednym szeregu idzie Roman O. z Zdzisiem W. a przy boku Sławomir K. z Mirosławem F. i promują wspólnego kandydata. Marzenia o jedności? to jednocześnie hipokryzja zjednoczenia sie tych zwalczających się dotychczas ludzi dla kasy i koryta. to jest ta wasza organizacja, to faktycznie umiecie najlepiej. nic dodać nic ując. a my się nie kłócimy, tylko żalimy, poza tym czy Slinka nie miała niektórych trafnych spostrzeżeń? a Zychlin2006 trochę ironizował, pewnie żeby rozładować atmosferę. doświadczyło nas i trudno czasem panowaćna emocjami, ale to chyba na was się zawiedliśmy Pani KtosbardzokochaSLD. ja pójde i będę i niech ta jaskułka wiosne uczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Dziwi mnie ...... 16.05.06, 11:26 Bądźmy realistami, bo nasze forum nie wybiera burmistrza. Na dzień dzisiejszy żaden młody, chociażby najbardziej tutaj promowany nie przepchnie się przez szwadrony starych wyżeraczy różnej maści. Pchanie na nich kogoś młodego, operatywnego i z perspektywami spali nawet najlepszego kandydata. Trzeba znaleźć rozwiązanie w stylu czerwonych. Nie każcie np.panu Grzegorzowi A. skakać z samolotu bez spadochronu. Odpowiedz Link Zgłoś
slinka34 co wy na to????????????? 16.05.06, 16:42 niegoscinny ty to jakis maniak jestes!!!o 7.25 zeby odpisywac na forum???przed praca musisz odreagowac co????forum poświęcone jest tematowi:"wybieramy burmistrza" ponawiam apel do żychliniaków!!!!!zacznijmy wybierac go od poczatku i tym razem po ludzku i nie kłóćmy sie nawzajem.....porozgryzamy sie kiedy indziej!!!!!!!!i nie zaczynajmy czerwoni...bla bla bla bo to juz nudne jest!!!i co wy na to??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: co wy na to????????????? 16.05.06, 18:30 Prawda wszyscy odbiegliśmy od tematu:wyboru burmistrza!Ale co tu debatować?! Mniej więcej jest wiadomo, kto jakie ma szanse!a Ty agato_2000 pamietasz jak nasz obecny Burmistrz dostał jajkiem?taka mądra jestes!widziałam Twoje wypowiedzi na innych forum.mam pytanko do Ciebie ska takie rzeczy wiesz?! Zmieniając temat jakie są wasze typy kandydatów na burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: kiedy ranne wstają zorze 17.05.06, 08:09 kto rano wstaje temu Pan Bóg daje! a raczej kto sie rano kładzie ten się w dzień lepiej sypia.ale nawiedzony to jestem.w sumie komplement? skoro niektóryz jak widac Slinko wyżywają się w pracy to niektórzy po pracy o 7 rano! ;p wracając do tematu wybierania, może przekonuj innych do swojego zdania co do kandydata, którego sobie upatrzyłaś.klka osób już określiło swoje typy, a ty? kogo masz na myśli.może jednak komus powierzysz losy miasta, kto jest wybrańcem? skoro nikt z wymienionych ci nie lezy Odpowiedz Link Zgłoś
zychlin2006 Mnie nie dziwi 16.05.06, 23:07 Nie urodził sie jeszcze taki, co spełnił by marzenia wszystkich. Nawet złota rybka spełnia tylko trzy życzenia. Każdy z nas przyjmuje odmienne kryteria. Wydaje nam się, że najlepiej wiemy co jest dobre dla Żychlina. Wygląda, że Slinka i Szczera są bardzo niezadowolone ze stanu rzeczy w jakim Żychlin się znajduje, a jednocześnie negują dosłownie każdego i wszystko. Macie dziewczyny problem. Starzy wyjadacze są be. Młodzi też są be. Nie ma na kogo głosować. Są jeszcze osoby, które widzą możliwość wyboru. Pokładają swoje nadziej w doświadczeniu Wołoszyna, czy młodości Ambroziaka. Wybierają swoje opcje doświadczenie lub młodość, i chyba w znacznej mierze zaufanie. Szkoda, dziewczyny, że tak bardzo się zawiodłyście. Może jednak ktoś do wyborów was przekona. Na razie zachowajcie spokój, nie atakujmy się nawzajem, każdy może mieć swoje zdanie, ja wasze szanuję. Pozdrawiam Was PS. Mój głos - stawiam na młodość Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Młodość ! 17.05.06, 14:41 Ja stawiam na młodość! A jeżeli byłaby ta młodość połączona z doswiadczeniem to byłby to sukces nasz wszystkich. A więc Sęczkowski lub Ambroziak. A może macie inna kandydaturę. A jak byłaby to młoda żychlinianka ? Odpowiedz Link Zgłoś
krisx2 Re: Młodość ! 17.05.06, 15:12 Czy nie ma innych kandyddatów? im ich więcej tym lepiej. jest w mieście bardzo dużo ludzi inteligentnych. są dyrektorzy szkół, innych placówek. kogo możnaby wytypować? srzelę nazwiskami osób z którymi miłaem do czynienia i wiem, że są ludzimi wartymi uwagi. ostatnio zetknąłem się np. z Panem Anyszką, który jest dobrym fachowcem, inteligentnym i uczciwym człowiekiem. Sądzę że ten typ człoiweka byłby godny zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
elibeth Re: Młodość ! 17.05.06, 15:57 Rzucacie tu nazwiskami osób ktore mogą sobie nie życzyć tego. Nie wiem, czy to jest ok. Wiem, że w zasadzie są tu dosyć trafne opinie ale jednak.pan anyszko naprzyklad jest bardzo fajnym czloiwkem i kompetentnym uczynnym pracownikiem ale wiem ,że stroni od polityki i nawet brzydzi sie tym.jezeli ktoś go będzie namawiał to może zrobic mu krzywde.Sama chciałabym żeby burmistrz był młody i operatywni, ale niestety ci młodzi są zbyt zajeci prywatny życiem. nieodbierajmy im młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
krisx2 Muszę sprostować! 17.05.06, 17:03 Niestety popełniłem gafę i to konkretną.Przepraszam Pana Anyszkę który mógł sobie nie rzyczyć żeby wpisywać go pod ocenę. Pewnie się zagalopowałem.Cofam kandydaturę,która wynikała z kontaktu czysto profesjonalnego a nie z zapatrywaniań politycznych.Powinniśmy unikac podawania nazwisk osób postronnych, które nie biorą udziału w życiu społecznym, nie afiszują się. Biorąc pod uwagę wiele bardzo negatywnych opinii na temat niektórych osób powinno się raczej sfolgować.Jeśli nie potrafimy pomóc to też nie szkódźmy. Odpowiedz Link Zgłoś
slinka34 jestem pod wrażeniem 17.05.06, 22:23 hej kochani widze,że pojawilo sie nowe nazwisko kandydata na burmistrza!!!pan Anyszka???!!!ale krisx2 ma racje,że nie mozna wpisywac go pod ocenę mimo wszytsko!!!i nie prowadzmy dalej dyskusji co do osoby p.A.!!! co do mnie to ja równiez mam kandydata,ale mysle,że nie do konca wiem czy chcialabym aby on zostal "nasza głową"!!!i zagłosuje na niego tylko w swoich myslach, bo nie chce sie zawieść....kolejny raz.....A ty agato_2000 wiesz duzo,a nawet za duzo.....ciekawe skąd????? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek117 Re: jestem pod wrażeniem 17.05.06, 23:51 O rany, ja też jestem pod wrażeniem. Dużo słyszałem o tym żychlińskim forum, ale przyznaję że dopiero teraz zebrałem się aby pokrótce przeczytać wypowiedzi. Moje pierwsze wrażenie: fajna sprawa takie regionalne forum, no i akurat ten temat bardzo interesujący i na czasie. Mam wrażenie, że to "żychlińskie forum" bardzo zawęża się do ... jakby to nazwać? - użytkowników a może raczej urzędników miejskich. Oczywiście nie potępiam tego, oni też przecież chcą się wypowiedzieć i jak najbardziej rozumiem że anonimowo. Uważam, że jeśli doszly by osoby postronne z terenu miasta i gminy Żychlin, to poznalibyśmy rzeczywiście jakie głosy, sondaże itp. krążą na najbardziej przecież interesujący nas tu temat: KOGO TYPUJEMY jako swojego kandydata na burmistrza? Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Samorządowiec to nie polityk 18.05.06, 00:33 Muszę wyjaśnić, iż stanowisko burmistrza nie powinno być utożsamiane z funkcją np. sekretarza, przewodniczącego, prezesa jakiejś tam partii, itp. Według mnie burmistrz to ktoś kto ma d...e politykę a zajmuje się tym co dla nas jest najważniejsze a przede wszystkim dążyć do tego aby nam wszystkim godnie się żyło w miejscu zamieszkania. Czy dotychczasowi "bu" do tego dążyli ? Zastanówcie się i nie typujcie takich osobników, którzy babrzą się polityką. Nam potrzebny jest " bu" który będzie mistrzem czyli najlepszy z najlepszych ! Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: jestem pod wrażeniem 18.05.06, 17:33 witaj Tygrysku. co lubisz najbardziej? chciałbym zapytać ;) jeżeli dopiero zajrzałeś i to twoj debiut to sie nie zrażaj, nie trujemu tu tylko o wyborach.temat jest po prostu na fali, każdy chciałby żeby Żychlin odżył.widzimy swoich kandydatów bo znamy i lubimy. niedługo przestaniemy narzekac i marudzić. a ty nas nie opuszczaj nie mogę do końca zgodzić się ż4e tu siedzą sami urzędnicy. nie przesadzajmy. prze ostatnie kilkanaście miesięcy było poruszanych wiele spraw i właśnie ci użytkownicy jak dinozaur zychlin zainteresowany ruszali wiele wątków.dołączyli nowi, którzy bez pardonu jadą na "urzędasów" myślisz że obsmarowaują się po koleżeńsku? byłoby niezłe! ;) bakuje nam tochę dinozaurki, edmurphy, adamari i innych ale nie ma sie co dziwić, mieszkanie ludzi z blotem nie każdemu jest w smak. poziom był trochę żenujący, zamiast jechać na kogoś możnabyło powiedzieć : TEN PAN? NIE, NIE DLA MNIE. a my tu tak poniżej pasa co niektórym sorki ludziska, wracajcie do nas! zmieniamy poziom dyskusji, zresztą zaraz bedzie po wyborach i szlag z nimi, nieopuszczajcie nas Odpowiedz Link Zgłoś
agata_2000 Re: jestem pod wrażeniem 18.05.06, 08:51 hahaha, jak byś chociaż była na kilku Sesjach to też byś wiedziała, kto co mówi i jak się zachowuje. Ja nie mówie, że jestem na każdej, ale bynajmniej na kilku byłam i wiem co jest grane Odpowiedz Link Zgłoś
agata_2000 Re: jestem pod wrażeniem 18.05.06, 09:02 a tak w ogóle slinka34 czepiasz się sama nie wiesz czego. Jak byś była przykładnym obywatelem tej gminy, to byś się zainteresowała działaniem naszych radnych i Burmistrza. Nie ze słyszenia, ale sama będąc chociaż na 2, 3 sesjach danej kadencji. A tu rzucasz jakimiś nie zawsze prawdziwymi informacjami. A gazetkę Zwykła Gmina czytasz???? Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: wybieramy burmistrza 18.05.06, 21:20 Ktoś dobrze napisał młody, inteligentny i operatywny nie ma szans z weteranem! (chociaż ja też to pisałam!)Macie rację nam w Żychlinie potrzebny jest burmistrz, który będzie miał na względzie dobro wszystkich mieszkańców gminy a nie tylko osób, które zna lub które mogły omamić burmistrza! Agato_2000 to co Ty porabiasz, że masz czas przychodzić na Sesje?osoby studiujące bądź pracujące nie mają takiej możliwości! Musze się też nie zgodzić, że na tym forum są tylko osoby pracujące w urzędzie! Owszem na pewno są ale nie wszystkie!Osobiście mam wytypowaną osobę, którą chciałabym widzieć na stanowisku Burmistrza!ale nie wiem czy tej osobie się to uda! Wiem jedno, że młodzieży w naszym mieście jest potrzebna praca i chciałabym bardzo aby wkońcu taka możliwość zaistniała!Z pozdrowieniami dla slinki34, niegościnnego oraz jurka56! Odpowiedz Link Zgłoś
szczera7 Re: wybieramy burmistrza 18.05.06, 21:22 sorry pozdrowienia tez dla jurka 964!!!przepraszam za pomyłke:) Odpowiedz Link Zgłoś
slinka34 nowości 18.05.06, 22:57 oj szczera7 szczera7, bo sie jureczek964 pogniewa na ciebie!!!bład nie wybaczalny.....a nie wiem czy wyjdzie ci to na dobre....!!!!!lepiej nie podskakuj mu!!!a ciebie agato_2000 nie rozumiem juz w ogole to jest forum o wyborze burmistrza,a nie o sesjach czy czyms takim!!!wejdz sobie na "nasi radni" i tam sobie popisz jak jestes w tym taka super!!! wiecie co lepiej by było gdyby każdy Żychliniak wypowiedzial sie na naszym forum i wtedy wątpliwości byłoby mniej....i może wtedy kandydatur byłoby wiecej???poznalibyśmy zdanie pozostałych!!! a doszły mnie słuchy,że na burmistrza ma startowac p. Bartochowski!!! co o tym sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: nowości 19.05.06, 08:25 a skąd masz takie informacje!!! można się zastanowić nad tą kandydaturą!facet pracuje w jednostce urzędowej,jest blisko ludzi,pomaga im,jest młody,wykształcony i....................... nie KOMUCH!!!!!!!!!!!!! warty zainteresowania,tak mi się wydaje!co wy na to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zajac42 Re: nowości 19.05.06, 09:29 a kto ci takich glupot naplutł, że Bartochowski będize startował???? Z jakiej opcji politycznej???? Wszystkie znane mi dotąd opcje mają już kandydatów. Co komitet sobie utworzy????? Jaki???? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: nowości 19.05.06, 14:04 no to napisz zajac znane ci opcje polityczne w naszym mieście i ich kandydatów na burmistrza!!!jesteśmy bardzo ciekawi!! Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: nowości 19.05.06, 14:23 zajac42 napisał: > a kto ci takich glupot naplutł, że Bartochowski będize startował???? Z jakiej > opcji politycznej???? Wszystkie znane mi dotąd opcje mają już kandydatów. Co > komitet sobie utworzy????? Jaki???? Ja nie o kandydacie. Szacunek dla niego jeżeli taki będzie. Ja do Zajaca. Co Ci w głowie świta ! Daj sobie spoko z opcjami. Wystarczą komitety wyborcze. A może tym sposobem chcesz płoszyć osoby kandydujace bez opcji ? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysek117 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! ! 19.05.06, 22:37 panowie: wencel,ostasz,machtałowicz,materka,sęczkowski,tarka,wołoszyn,maciak... panie:adamska klara,ganclerz honorata...... typujemy,wybieramy.głosujemy.... a może macie inne typy???? po jednym głosie proszę!!! Witam wszystkich ponownie. Sluchajcie, wracając do GŁÓWNEGO TEMATU, ja mam swojego kandydata, choć oczywiście jeszcze mogę zmienić zdanie. Napiszę jednak może od innej strony, na kogo napewno nie zaglosuję. Dla mnie absolutnie odpadają kandydatury (na dzień dobry)- pana Ostasza i Machtałowicza- uzasadnienie: według mnie nie wiadomo który gorszy. Pan Machtałowicz przecież byl już burmistrzem, niczym szczególnym się nie wsławił, każdy wie że był marionetką w ręcach P. Ostasza i trudno wyczuć kto wlaściwie wtedy pelnil urząd burmistrza i rządzil gminą. Pamiętam czasy kiedy to po urzędzie krążyl cicho Pan Machtałowicz, a na korytarzu i po referatach postrach sial Pan Ostasz zarowno wśród urzędników jak i interesantów. No właśnie: Pan Ostasz któremu już wtedy pomyliły się funkcje i wladza uderzyła do glowy, może to wynikało z faktu że byl policjantem i to może bylo przyczyną podporządkowywania sobie ludzi. Myślę jednak, że nie oto chodzi aby ludzie widzieli czy wręcz bali się kogoś kto krzykiem chce pokazać swoją rację i wyższość (choć z doświadczenia wiemy że Ci co dużo i glośno krzyczą dochodzą do rządów). Prawda że za rządów tych Panów powstala żychlińska hala sportowa i bylo w planach wybudowanie basenu, ale czy ktoś wie ile na obecną kadencję pozostawili po hali dlugów. A czy ktoś się zastanowil z czego utrzymalby się w Żychlinie basen, jakie to są ogromne koszty (nie mówiąc o samej jego budowie). Oczywiście ja też bardzo chętnie chciałbym aby Żychlin nie był Żychlinem i w mieście byłby obok hali basen, kino i tego typu rzeczy, ale bądźmy realistami, niewystarczy chcieć, trzeba mieć jeszcze pieniądze aby to utrzymać. I w tym momencie wspomnę jeszcze o Panu Wenclu, bo wyglądać może że obstaję za jego kandydaturą - może nie jest on zlym burmistrzem patrząc na wiedzę i doświadczenie wieloletnie na stanowisku dyrektora, jednak w niektórych momentach jego zachowanie też budzi pewne zastrzeżenia, choć może każdy z nas popełnia gafy. Decydującym jednak czynnikiem dla którego uważam że ten Pan nie powinien startować na burmistrza jest tutaj wiek, myślę że kolejne 4 lata to już nie etap rozwoju inelektualnego dla tego Pana. Pozwólmy mu odpocząć fizycznie i psychicznie i iść na zaslużoną emeryturę. Wypowiedziałem tylko swoje zdanie, mam nadzieję że w dobie demokracji i wolności słowa nikogo nie obraziłem. Pozdrawiam wszystkich.... Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.05.06, 07:20 włączam się tygrysku podobnie jak ty, daję negatyw dla Panów Machtałowicza (komentarz zbyteczny), Ostasza (komentarz zbyteczny)i Wencla (komentarz: szkoda tych 4 lat, można było lepiej?pewnie tak.uważam, ze sie nie sprawdził). nie poprę ewentualnych kandydatur Panów: Tarka, Materka, Maciak i Pań: Ganclerz, Adamska; żadna z tych osób nie zmieni , nie poprawi wizerunku gminy, jak dla mnie duży minus Pan Wołoszyn - pod zastanowienie poddaję kandydaturę pana Wołoszyna,z dużym "ale " - za brak przejawów jego obecnosci w Żychlinie, nawet nie wiem co zrobil w tym czasie, może są tacy co go wybronią? to mógłby być niezły kandydat tylko co z tym powiatem, ciągle słyszę że nic nie zrobił, czy faktycznie? jeżeli zależało mu na Żychlinie i chciał tu wrócić dlaczgo nie starał się nas pozyskać? poza tym operowalismy różnymi innymi nazwiskami, co może faktycznie kogoś pokrzywdziło, choć mam nadzieję, że nie.bo już ktoś pisał o ewentualnych konsekwencjach, chyba żeby wystraszyć tych nowych uważam w czym utwierdziła mnie pewna rozmowa i zdarzenie, ze miastu potrzeba zastrzyku nowej energii, zupełnego odświeżenia, musimy naszym głosem pozyskać do rady i na burmistrza ludzi, którzy będą chcieli się wykazać i sprawdzić, tych którzy mają wiele do stracenia bo starzy wyjadacze to co tracą ? młodzi mogą promować siebie przez swoją ciężką pracę i sukcesy, inaczej na starcie są spaleni. ich sukces przełoży się na nasz pozytek wiem ze to są puste slowa Pani Ktos, ale popre przede wszystkim młodość bo na doświadczeniu to już się kilka razy przejechaliśmy. czekam na kolejne opinie i również wszystkich pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.05.06, 10:38 Coś mi się wydaje, że za wcześnie na konkretne personalne wybory. Nie wszyscy kandydaci usadowili się na partyjnych grzędach. Promuje mój poprzednik pana W. Ja mam wątpliwości, bo nie wiem czy to jest pan W z listy PSL, PiS czy SLD? Czy nie ma to różnicy dla wyborcy? To samo z innymi wcześniej podanymi kandydatami na burmistrza. Niby ten sam człowiek ale inny szyld to przecież inny program. Nie oszukujmy się w Żychlinie pozostaną dwa wybory. Głosowanie na czerwone albo głosowanie na nie czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
jolka905 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.05.06, 12:35 Pan W. nigdy nie był, ani nie popierał SLD!Proszę sprawdzić stare listy. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.05.06, 14:07 Szanowna Jolu to polityka i walka o stołki. Tu słowo "nigdy" nie ma racji bytu. Przecież nie twierdziłem, że pan W. był na listach SLD, a czy popierał SLD? Można rzeczywiście sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.05.06, 15:45 Kochani. Skończmy już z tymi, którzy mają przeszłość PZPR-owską i tymi, którzy babrali się w błocie obecnej liberalno-demokratycznej lewicy tj. SLD, UP i SDPL ! Należy wymazać ich z pamięci. Z ich haniebnego okresu rządów w naszej gminie. Ich przywódcy z kim się kumali ? Jak tworzyli nową polską lewicę ? W jaki sposób ją odradzali ? Czy to jest godne ludzi lewicy ? wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8317549,wiadomosc.html Dlatego jeżeli ktoś z kandydatów, uczciwie podchodzi do sprawy wyboru na burmistrza gminy niech go reprezentuje cała społeczność ziemi żychlińskiej a nie jakieś tam połączone SLD, UP, SDPL ! Kochani. Czy jest tak trudno utworzyć komitet z obywateli, którym jest obca i nie miła polityka, narzucana z góry przez jakiegoś "lewicowego guru" ? Czy w gminie nie ma takich obywateli, którzy potrafią zrobić porządną robotę dla młodego, wykształconego, przyszłego burmistrza ? Myślę, ze tacy są i jestem przekonany, że już coś się koło tego kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.05.06, 22:14 Dinozaur, wypiję za to byś był dobrym prorokiem we własnym kraju i obyś miał rację. wypiję, ale po wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
zajac42 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 22.05.06, 11:26 za poprzednich burmistrzów dużo więcej się działo, niż obecnie. Ale co do tych długów, to zupełnie nie masz racji. Nie wieszjakie długi zostawiła kadencja przed p. Ostaszem, było dwa razy tyle. A tamci nie dość, ze remontowali drogi, wybudowali halę, to jeszcze musieli długi poprzedników spłacać. Tak więc robiąc pewne rzeczy część długów spłacili Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Nie zciemniaj. 22.05.06, 16:28 Człowieku skąd masz takie dane. Jeżeli dysponujesz wolnym czasem , zajrzyj na stronę łódzkiego GUS-u a wtedy zobaczysz rzeczywisty obraz naszego miasta i gminy za ostatnie kilka lat. Bagno, bagno, bagno. A z tym osławionym gościem O. daj sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 smak po kościach... 23.05.06, 08:49 Coś mi się wydaje, że w sprawach wyboru burmistrza tyle zrobiliśmy co na forum. Resztę zrobi za nas wybrana wcześniej Rada, partyno-koalicyjnymi pociągnięciami Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: smak po kościach... 25.05.06, 22:13 I to jest najgorsze, że u nas pajęczyna SLD znowu może wygrać. Ale może można by było spytać naszego nowego kandydata o przynajmniej trzy zagadnienia, które zrealizowała dla na szej gminy? Odpowiedz Link Zgłoś
zajac42 Re: Nie zciemniaj. 23.05.06, 09:29 zajrzyj sobie na stronę BIP-u i poczytaj kilka budżetów gminy z ostatnich lat. To się przekonbasz, jakie były długi wcześniej, a jakie są teraz. Jesli oczywiście umiesz czytać budzet. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Nie zciemniaj. 23.05.06, 09:53 Wy Zając wiecie, rozumiecie jakoś po swojemu te budżety czytacie. Wiecie rozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
zajac42 Re: Nie zciemniaj. 23.05.06, 10:58 oj widać, widać, że jakiś nieprzytomny jesteś!!!!! Samorządowiec z Ciebie byłby żaden. Trzeba znać przepisy, żeby umieć czytać budżet. Do szkoły trzeba Cię wysłać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Nie zciemniaj. 23.05.06, 18:19 Wiecie, rozumiecie ja po szkołach, ale tych normalnych. WUMLu nie udalo mi się jednak skończyć. Wiecie, rozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
j502 Nie ściemniaj. 24.05.06, 18:16 to że ci sie nieudało to normalka tam szli mimo wszystko inteligentni sądząc po twoich wypowiedziach troszkę Ci brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
j502 Nie zciemniaj. 24.05.06, 18:29 oprucz klikania trzeba jeszcze wiedzieć co się chce napisać. Trzeba znać możliwości gminy i wtedy zabierać głos Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: Nie zciemniaj. 24.05.06, 20:23 Ekipy kierujące gminą przez ostatnie dwie kadencje doprowadziły nas na ostatnie miejsca we wszystkich możliwych statystykach. O tym nie trzeba czytać, bo to widać. Nie potrzeba do oceny tego dyplomu WUML-u wiecie , rozumiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny zadowoleni 24.05.06, 20:39 my, tzn. ci niezadowoleni to jestesmy w ogóle głupi, tak tak koledzy. tak, właśnie głupi jak te nieuki ***. jak można nie zauważać tego co się dookoła nas dzieje. ślepota.budżetu nie czytamy. nie znamy możliwości.szkół nie pokończyliśmy a niezadowoleni jesteśmy bo jesteśmy po prostu głupi i nie doceniamy tego całego dobra, które nasza kochana władza nam czyni. tylko ciśnie mi się jedno na usta, czy to my przesadzamy, czy to wam zadowolonym nie brakuje czasami wyobraźni. trzeba mieć jakiś cel i do niego dążyć. czasem w tak prosty sposób można naprawdę wiele osiągnąć. czasem zwykli ludzie, co pokazuje historia, dzięki swojej wizji świata dochodzili do czegoś co szarym się nie śniło, zmieniali świat i siebie. ale wy macie na to za mało jaj! w Żychlinie potrzeba człowieka, który tchnie w to miasto życie, będzie miał odwagę zaryzykować i postawić wszystko na jedną kartę.trzeba nam cudu, czasem tak sobie myslę, a moja wyobraźnia to obejmuje. i kij wam.... w mrowisko a zgadzać się ze na nie musicie i guzik mnie interesują wasze mądrości, boli mnie to że tyle lat żyję i widzę, że nasza żychlińska ziemia nie wydała z krwi i kości twardziela i łebstera, któremu po prostu zależałoby na nas prostaczkach. wszyscy sa siebie warci, koryta i układziki, do końca jednak wierzę, że jest człowiek, który mnie nie zawiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
zychlin2006 jesteśmy cieniasy 24.05.06, 22:30 Nie ekscytujcie sie drodzy forumowicze! Nie warto. Tym bardziej nie kłóćcie! Fakt, że na forum jest miejsce na swobodną wymianę poglądów, ale nie szkoda wam energii na głupie przepychanki (słowne). My tu gadu, gadu a "prawdziwi politycy" robią swoje, więc przestancie politykowac i agitować, bo prawdziwa polityka w Zychlinie to polityka ulicy. Kupić, sprzedać, przechandlowac! i tak się to wszystko skończy a wy tu możecie sobie żyły wypruwać. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jwn83 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! ! 25.05.06, 12:47 człowieku Wencel i Sęczkowski odpadają, po pierwsze niech ich ktoś nauczy czytać ze zrozumieniem, a temu drugiem w dodatku trzeba zdjąć "kalpki z oczu", tak jak całej kadrze pracującej w naszym Urzędzie, które ten pierwszy nałorzył, tyle na ten temat. Jeżeli chodzi o mojego kandydata to żaden z wymienionych, ale jeżeli miałbym już wybierać to postawiłbym na Wołoszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
tr28 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 25.05.06, 21:59 Mówisz Woloszyn, to ciekawa postac, ale zastanawiam się człowiek,który był dwa razy v-ce starostą nie startuje wyżej np. do sejmiku wojew. Odnosze takie wrażenie oczywiście osobiste, że zmieniający się układ polityczny w powicie może p. Wołoszyna zdegradować do "zwykłego radnego powiatowego", a to jest różnica. Zastanów się nad tym "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu".\ pozdrawaim T.R. Odpowiedz Link Zgłoś
jwn83 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 25.05.06, 23:01 wiesz myśle, że jeżeli chodzi o nasze społeczeństwo żychlińskie, to zmiana układu politycznego w powiecie nas nie dotyczy, a dlatego, że żychlińskie społeczeństwo zawsze było za czerwonymi, i tak mu już zostało!! Odpowiedz Link Zgłoś
biniu58 Ja stawiam na ......... 25.05.06, 20:51 Mimo nie najlepszych wyników w ostatnich wyborach ja stawiam na pana Józefa Rudnickiego. W konfrontacji z komuną przegrał. Dlaczego ? Bo większość zawierzyła obiecankom lewicy. Lewica zawiodła. Dziś stawiam na uczciwość. A p. Józefowi jej nie brakuje. Znam go jako człowieka niezmiernie uczciwego, dobrego mąża i ojca jak ktoś na tym forum już pisał. Jest człowoiekiem wykształconym, długoletnim pracownikiem zakłądu EMIT. Dlatego w dzisiejszych realiach powinien być brany pod uwagę jako jeden z głównych kandydatów do fotela burmistrzowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
j502 .ale to już było........ 25.05.06, 23:14 co ty wiesz o lewicy gdyby nie ona do dziś całował byś dziedzica po rękach jesli nie widzisz w Żychlinie efektu jej działań to ja się pytam kto wybudowałdwa osiedla kiedy to w EMICIE pracowało trzy tysiące ludzi Ikto to rozwalił amiała być Japonia Ja to pamiętam iludzie też a Ty nie musisz kitu wstawiaćludzie wiedzą kto jest kto i nie dadzą się ogłupić Wybiorą tych co się sprawdzają w działaniu bez segregacji ikoloru zanim coś napiszesz pomyśl co ty zrobiłeś dla naszej małej Ojczyzny oprucz narzekania Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: .ale to już było........ 26.05.06, 00:17 j502 napisał: > co ty wiesz o lewicy gdyby nie ona do dziś całował byś dziedzica po rękach > jesli nie widzisz w Żychlinie efektu jej działań to ja się pytam kto > wybudowałdwa osiedla kiedy to w EMICIE pracowało trzy tysiące ludzi Ikto to > rozwalił amiała być Japonia Ja to pamiętam iludzie też a Ty nie musisz kitu > wstawiaćludzie wiedzą kto jest kto i nie dadzą się ogłupić Wybiorą tych co się > sprawdzają w działaniu bez segregacji ikoloru zanim coś napiszesz pomyśl co ty > zrobiłeś dla naszej małej Ojczyzny oprucz narzekania Ludzie tacy jak ty mało wiedzą o lewicy. Wiem, że musi być lewica. Na zach. Europy też mają lewicę. Ale nie taką. Bo w lewicy nie powinno być Pęczaków, Jagiełłów, Sobótków i innych im podobnych, którzy w perfidny sposób ją zniszczyli. Po 89 roku Rodziła się nadzieja a stała się beznadzieja. I to jest targedia III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany761 Re: .ale to już było........ 26.05.06, 06:28 lewica-śmieszne,jeżeli mówimy o latach 70,80 to komuna,OJ WIELE jej zawdzięczamy,bardzo wiele,jak ci tego brakuje to na kube albo na koree pół.! piepszysz bzdury j502!!właśnie przez tą twoją komune to my jesteśmy 50 lat za całym zachodem!!!!lewica,co jej zawdzięczamy teraz po kolejnych jej rządach w żychline? Odpowiedz Link Zgłoś
jwn83 Re: .ale to już było........ 26.05.06, 09:27 no człowieku pewnie więcej niż Ty!! j502 masz pseudonim jak byś miał z nimi dużo wspólnego, może dlatego tak bronisz czerwonych i barkuję Ci tych czasów!! no bardzo dużo zrobili, szczególnie blaszanych garaży, które można otworzyć otwieraczem do konserw!! człowieku w tym momencie nie ma żadnych prespektyw do rozwoju dla młodych ludzi w tym mieście, kompletnie żadnych!! dlatego jest ich tutaj coraz mniej, bo każdy stąd ucieka jakbyś nie zauważył!! Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny ale to już było........ i nie wróci więcej? 26.05.06, 09:54 j502 uległ typowej dla tamtych czasów agitacji. napisał, że gdyby nie lewica to do dziś całował by dziedzica po rękach.widać po fanach lewicy, że mentalnie to tkwią w latach 30. bo po pierwsze primo to dziedziców nam najpierw przetrzebili hitlerowcy, a po drugie primo ;) nasi bracia moskale po 45. gdyby nie dziesięciolecia komunizmu i rozkradania Polski to mielibyśmy i kapitał i technologie i inną mentalność. brak własnego kapitału spowodował, że w naszym kraju raj znaleźli zachodni inwestorzy, którzy przez dziesięciolecia wolnego rynku budowali swoje potęgi, a u nas? a nad Wisłą przez dziesięciolecia rósł dług publiczny i jak boga kocham nie cierpię Wałęsy ale chwał mu za to, że się chłopina wyrwał przez ten płot. za to mu dziękuję szkoda naszych dysput, ewolucja to i tak załatwi.już pokazała gdzie znajdują się kraje zachodu, a gdzie zaprowadziła ta "równość" społeczeństwo korei północnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 ???? 26.05.06, 13:45 No właśnie. Kto jest ograniczony umysłowo jak dziecko ten chwali pod niebiosa komunę. Dziecku jak się da lizaka to jest też zadowolony. Dziś takim lizakiem jest hala sportowa, itp. A to, że Żychlin i cała gmina pustoszeje tego się nie widzi. Młodzi emigrują. Zaczyna brakować młodych rodzin. Starzy odchodzą do niebios. Za niedługi czas te betonowe osiedla będą straszyć pustostanem. A co będzie ze szkołami jak nie będzie dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 odnośnie komuny 26.05.06, 14:27 Komuna trzymała ludzi za mordy stosując metodę kija i marchewki. Budowali, ale na kredyt, który do dziś światu spłacamy. Zabezpieczenie socjalne było, aby utrzymać społeczeństwo w przekonaniu, że jaki to cacy ten socjalistyczny raj. Mierni, ale wierni brali to całymi garściami a teraz ckni się im do tego. Komuna odchodząc oddała nam wolność, ale zostawiła sobie wpływ na finanse, gospodarkę państwa, oświatę, media itp. Tęsknota za tamtym to skazywanie gminy na dalszą degradację a do kompletnego dna mamy już niedaleko. Odpowiedz Link Zgłoś
j502 ad wocem 26.05.06, 14:52 ja nie gloryfikuję tych czasów ale je znam inie jak ty z propagandy w telewizorze kto was uczył tych bzdetów Za morde to trzymają teraz To lewica wyprowadziła gospodarkę po epoce Buzka ,a w Żychlinie gdyby prawica nie rozkradła EMITU było by czym rządzić Popytaj tych co ich zwolnili kto to zrobił kto usunął dobrego dyrektora Można podać nazwiska Ci sami mącą i teraz a wy im ulegacie za Gierka było 25ml ,a teraz jest 120 .I kto to zrobił - nienasycona prawica za tej władzy będzie jeszcze gorzej ,to już widać Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny ad wocem? niepotrzebnie 26.05.06, 15:35 sądzę, że nie musisz j502 prostować swojego stanowiska, zostałeś dobrze zrozumiany, więc to twoje ad wocem jest nieadekwatne do naszych postów,zresztą mniejsza o to. zychlin2006 napisał kilka postów wcześniej - prawie zacytuję "zebyśmy się nie ekscytowali że nie warto,że szkoda naszej energii na gadanie bo "prawdziwi politycy" robią swoje, i że prawdziwa polityka w Zychlinie to polityka ulicy, ze kupić, sprzedać, przechandlowac! i tak się to wszystko skończy a my tu sobie żyły wypruwamy" ja też pozdrawiam kolegę i przetrawiam sobie twoje słowa. wiele w tym racji. wyżalanie daje tyle co nic.ja sie po prostu postaram, zeby troche moich zniechęconych znajomych poszło na wybory.tyle mogę zrobic zamiast strzepić językm po próżnicy :) z kim kolwiek rozmawiałem jedno spostrzeżenie było najważniejsze, w żychlinie potrzeba świeżej krwi,innego spojrzenia,młodości, wytrwałości w działaniu i myślenia o przyszłości a nie tylko o "gaszeniu pożarów" jak wyraził sie jeden z rozmówców.bo ida wybory to się wpada w panikę, albo załatwia się po znajmości. może poczekajmy te kilka miesięcy i zobaczymy kogo wystawią faktycznie do wyborów. pierniczymy o wirtualnych postaciach o takich czy innych czasach, gdzie komu było lepiej. może nas zaskoczą pozytywnie i cała ta nasza dyskusja jest zbędna.jestem dobrej myśli, liczę że są ludzie którzy jeszcze myślą racjonalnie. ich zdrowie!niech nam żyją sto lat a wybory tuż tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
j502 ad wocem? niepotrzebnie 26.05.06, 16:56 i tu masz rację Nie należy wpadać w panikę Będziemy wybierać ludzi a nie partje .ci powinni wygrac co coś sobą reprezentują i nieważne z jakiej są listy Na szczeblu Gminy niema polityki są tylko wybory dobrych albo złych decyzji Należy wybrać Tych co potrafią je podejmować piszcie o problemach a nie o przynależności Młody wiek jest atutem ale nie wolno negować doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: ad wocem 29.05.06, 10:35 j502 napisał: > ja nie gloryfikuję tych czasów ale je znam inie jak ty z propagandy w > telewizorze kto was uczył tych bzdetów Za morde to trzymają teraz To lewica > wyprowadziła gospodarkę po epoce Buzka ,a w Żychlinie gdyby prawica nie > rozkradła EMITU było by czym rządzić Popytaj tych co ich zwolnili kto to zrobił > > kto usunął dobrego dyrektora Można podać nazwiska Ci sami mącą i teraz a wy im > > ulegacie za Gierka było 25ml ,a teraz jest 120 .I kto to zrobił - nienasycona > prawica za tej władzy będzie jeszcze gorzej ,to już widać A kto nauczył ciebie tych ....... ? Chyba ten facio. www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PS/gruszki_millerowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny kto będzie rządzić Żychlinem? 27.05.06, 22:43 wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=227218 się chłopy martwicie, że komuchy albo popisowcy? poczytajcie sobie i przemyślcie.wreszcie będzie w mieście porządek i spokój i bez komentarzy proszę. nieuniknionego się nie uniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: kto będzie rządzić Żychlinem? 04.06.06, 01:40 w pełni popieram kandydaturę Pana Rudnickiego. Został zniszczony dlatego, że wiele chciał zrobić. Wyszyscy o tym zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: kto będzie rządzić Żychlinem? 21.06.06, 09:19 niegoscinny napisał: > wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=227218 > się chłopy martwicie, że komuchy albo popisowcy? poczytajcie sobie i > przemyślcie.wreszcie będzie w mieście porządek i spokój i bez komentarzy proszę > . > nieuniknionego się nie uniknie. Całe szczęście, że Żychlin nie zalicza się do metropolii. Żychlin dla Samoobrony jest za biedny, za mało w nim mieszka biznesmenów, którzy są rzutni, więc jestem spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: kto będzie rządzić Żychlinem? 21.06.06, 09:21 Gdyby mieszkało w nim więcej bogatych toby codziennie ktoś zawitał w krawacie biało-czerwonym. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Bez komentarza ! 29.05.06, 08:53 serwisy.gazeta.pl/kraj/o,34374.html Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: Bez komentarza ! 29.05.06, 09:01 serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,53321,452877.html?i=9 Odpowiedz Link Zgłoś
biniu58 Re: Bez komentarza ! 29.05.06, 09:16 O czym myślisz ? Czyżby ktoś z Samoobrony ? Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: Bez komentarza ! 04.06.06, 17:43 Ja również mam dobre zdanie o panu Rudnickim. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! ! 12.06.06, 23:22 słyszałam o innym podobno bardzo poważnym kandydacie Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 14.06.06, 10:51 O Romku. Tylko z Romkami to wiesz jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 14.06.06, 22:16 czy mówicie o Romku, który już kiedyś na wysokim stołku z naszej gminie siedział? czy to zupełmie inny Romek? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 15.06.06, 06:55 Tak myślę. Tylko to nie ten model na te czasy. Ten model to ruska Czajka. Dobry był na lata 70-te. Dziś potrzeba nam BMW czyli cud-miód !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 15.06.06, 08:19 Nie - nie o Romku. Romek już nam nie pomoże...... To był sen ..... Potrzebny jest ktoś nowy, spoza układów, ktoś kto się na tym wszystkim zna ...... Słyszałam o Panu, który mieszka w Żychlinie od kilkunastu lat ( obecnie na nowym osiedlu Orłowskiego ). Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 16.06.06, 15:58 Czyżby następny policjant ? Ale jaja, miasto policyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 16.06.06, 16:00 Banasiak ? Jędrzejewski ? Rachubiński ? ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 16.06.06, 20:58 Chyba słyszałam o Panu Rachubińskim ..... Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 19.06.06, 08:00 Ciekawa postać. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 19.06.06, 23:14 Ciekawa negatywnie, czy pozytywnie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.06.06, 10:40 krystynaola napisała: > Ciekawa negatywnie, czy pozytywnie ...... ....... P O Z Y T Y W N I E .............. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.06.06, 12:35 Nie znam, nie wypowiadam się, chociaż słyszałam dużo dobrych słów na temat tego Pana. Słyszałam też, że gdyby na poważnie mu to zaproponowano - nie zgodzi się .... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.06.06, 19:05 Nie zgodzi się bo on nie jest żychliniakiem z krwi i kości. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 20.06.06, 19:48 A co to znaczy? Myślę, że tak naprawdę trudno będzie znaleźć właściwego człowieka na to stanowisko. Każdy kto zna realija Żychlina, oczekiwania, możliwości ich realizacji - nie będzie się w to pchał. A jeszcze jak będą oczekiwania co do krwi i kości ...... to wyjątkowa trudna sprawa. Myślę, że zdecyduje się ktoś na przeczekanie - na pewną pensję na przez 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
elibeth Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 21.06.06, 09:25 cztery lata to mały kawałeczek życia. Pewna pensja? a co potem? Taki wybór to jest prawie jak wyrok. Jeśli kandydat zawali sprawę i nie będzie mógł liczyć na reelekcję to klapa. Masz rację Krysiu, to wyjątkowo trudna sprawa, ale niedługo wszyscy się ujawnią, wtedy podyskutujemy o konkretnych nazwiskach. I co najważniejsze! Będą programy wyborcze. Jakie plany będą mieli kandydaci? Czy zrobią nam z Żychlina drugą Japonię? Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 21.06.06, 11:26 Japonii w Żychlinie nigdy nie będziemy mieli. Programy ..... hmhmhm ..... tyle ich wokół. Powiedzieć i napisać można niemal wszystko. Pozostaje kwestia ich realizacji. Samemu nic nie da się zrobić. Burmistrz w pojedynkę nie wiele może. Nowy, bez doświadczenia zanim się nauczy - miną 4 lata. Poza tym...... mieszkańcy Żychlina są nauczeni, że wszystko muszą dostać gotowe. Zmiana mentalności to lata. Może jak powrócą emigranci ....... Błędne koło .... Trudno o dobre rowiązania. Tak myślę, że gdyby nowy burmistrz zgromadził wokół siebie grupę ludzi z pomysłami to może jest szansa na pewne, małe zmiany ..... Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 21.06.06, 21:04 Krystynaola napisała,że: -samemu nic nie da się zrobić, -Burmistrz w pojedynkę nie wiele może -Nowy, bez doświadczenia zanim się nauczy - miną 4 lata. -gdyby nowy burmistrz zgromadził wokół siebie grupę ludzi z pomysłami .... zgadzam się prawie w .. 90%. najnormalniej w świecie trafiłaś w sedno. potrzebny jest ktoś z doświadczeniem, z zapleczem, bo samemu to można sznurówki sobie zawiązać. i zobaczymy jakie zaplecze będzie w kandydatach na radnych. czy za kandydatami na burmistrzów znów będą stać stali bywalcy salonów, znaczy lwy salonowe. tyle że nie wierzę w tych stałych bywalców. wyleniałe lwiska które myślą że wyszstko robią najlepiej i sa najcwańsze. i to jest te 10% z którym się nie zgadzam z tobą Krystynoolu, co to znaczy że nowy? ja chcę nowego i niech zmienia zmienia zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 22.06.06, 01:53 Dziękuję za zgodność poglądów. Może podaj dane 'tych' lwów salonowych - niech się nie pchają - niech dadzą szansę innym ..... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 23.06.06, 03:34 Ale sie naczytałem !!!! Nareszcie ruszyło! Czyżbyśmy mieli jakieś wybory? :-) Dawno mnie tu nie było, więc wybaczcie musze nadrobić zaległości. Tradycyjnie już ślęczę na forum o tej porze - wczesnej czy późnej - i jestem pełen zachwytu! Nazwiska! I to "młode" nazwiska! I nawet się już kłócicie. A poważnie: cieszę się, że padły tu nazwiska ludzi młodych. To jest jakaś szansa dla miasta. Ale musimy poczekać na deklaracje tych młodych ludzi. Mogę im tylko doradzić to co mówiłem już kilkakrotnie: nie musicie nigdzie się "podłączać", twórzcie własne komitety wyborcze, a najważniejszą sprawą będzie jasny i dobry program na te cztery lata, konkretny oraz dotarcie z nim do wyborców. To nie muszą byc wybory "na czerwonych i przeciw". To mogą być wybory na program, bo realnego określenia rozwiązania żychlińskich problemów potrzebujemy, a nie opcji politycznych przy nazwisku kandydata. Bardzo miła mojemu sercu :-))) była dydkusja, mam nadzieję, że jeszcze nie zakończona, o "starych" kandydatach. Chyba sobie jeszcze na ten temat pogadamy, bo jest o czym. Ze względu na późną porę tylko jedna uwaga, a właściwie pytanie: proszę mi powiedzieć, tylko konkretnie, co takiego zrobił dla miasta i gminy pan Wołoszyn i jako burmistrz, i jako radny powiatowy. Same fakty, proszę. Zauważyłem bowiem, że wśród "starych" nazwisk ten pan ma na forum wielu zwolenników. Czyżby to głosy pracowników urzędu, którym jak słyszałem dobrze się pod kierownictwem pana Wołoszyna pracowało? No, dobry szef urzędu to już coś, ale czy to wystarczająca rekomendacja na szefa miasta i gminy? I to by było na tyle, tzn. na dziś. Dobrej reszty nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 25.06.06, 09:53 ja nie wiem co takiego dobrego zrobił pan Wołoszyn. pewnie jak kazdy ma zalety i wady. wiekszość czasu gdy był burmistrzem nie mogę oceniać. nie wiem co robił wcześniej. wiem że zniknał na kilka długich lat, miał stołek i na tyle. z dyskusji wynikało w zasadzie że to może być 'lepszykandydat' od innych. tyle. ja swoich sympatii nie ukrywałem i nie ukrywam . sprzedałem nazwisko i napieram na młodego. chcę mieć kandydata dla siebie na swoje potrzeby i żychlin ma mi się rozbujać. jeżeli będą za nim stać przyzwoici kandydaci na radnych to mnie już 'ma' Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 25.06.06, 09:56 krystynaola napisała: > Dziękuję za zgodność poglądów. Może podaj dane 'tych' lwów salonowych - niech > się nie pchają - niech dadzą szansę innym ..... ??? a ty skąd sie urwałas? jak będą listy wyborcze to ci zeskanuję i zaznaczę lwiątka! he he . nie no przecież że żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 25.06.06, 19:16 Mnie też ma się rozbujać!!!! Żychlin oczywiście. Niech na ulice wróci życie! Czy zauważyliście, jak nam się w mieście pusto zrobiło? Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 28.06.06, 00:41 sądzicie ze ci wszyscy przyszli kandydaci to zdają sobie sprawę ile jest do zrobienia? żeby to bujnąć? chociaż tak odrobineczkę? no stołek to stołek ale ja dziękuję. zapieprz porządny żeby na ulice znów wróciło życie. ilu znich idzie tylko na dietki? jak to odsiać? przydałaby się szklana kula, albo wykrywacz kłamstw Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! ! 28.06.06, 09:02 zainteresowany761 napisał: > panowie: wencel,ostasz,machtałowicz,materka,sęczkowski,tarka,wołoszyn,maciak... > panie:adamska klara,ganclerz honorata...... > typujemy,wybieramy.głosujemy.... > a może macie inne typy???? > po jednym głosie proszę!!! Ja typuję Pawła Wołoszyna. Jeżeli inni milczą to ja się wypowiem w imieniu własnym. Po pierwsze jest jeszcze młody, wykształcony, długoletni, doświadczony samorządowiec. Potrafi wykorzystać wiedzę zdobytą na stanowisku wice starosty. Na warunki żychlińskie idealny. Zna ludzi pracujących w Urzędzie Gminy a więc potrafi ocenić ich przydatnośc na obecne czasy. Mam nadzieję, iż pomoże mu to w odświeżeniu powietrza w żychlińskim pałacu. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 28.06.06, 09:39 Ja też byłbym za ale pod warunkiem odpwiedzi tego Pana na pytanie. Co pan panie W. zrobił dla Żychlina będąc przez 8lat u steru powiatu? Wiemy jedynie gdzie Żychlin wylądował. W podziemiach dna. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 28.06.06, 09:44 P.s. Wprowadźmy może słuszną zasadę: Rozliczmy z jednego a następnie promujmy na następne, szanowny Dinozaurze Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 28.06.06, 16:27 realista133 napisał: > P.s. > Wprowadźmy może słuszną zasadę: > Rozliczmy z jednego a następnie promujmy na następne, szanowny Dinozaurze Zgoda. Tylko wypunktujmy z czego mamy go rozliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 28.06.06, 16:36 Punkt 1 Co pan W.P. radny powiatowy, wybrany głosami społeczeństwa Żychlina zrobił przez 8 lat pracy w Radzie Powiatu dla tego społeczeństwa????????????????? Dinozauze.57???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 28.06.06, 22:19 Wołoszyn wyciął drzewa przy bloku w którym mieszka oraz zafundował chodnik, słyszałam też, że ....... Odpowiedz Link Zgłoś
ukash1983 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 28.06.06, 23:19 ... wszyscy sie na niego "obrazili" i nie chcieli wspolpracowac? Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 28.06.06, 23:55 Czyli reasumując prze 8 lat: 1/ Reprezentował Żychlin w Starostwie 2/ Reprezentowal starostwo na imprezach i uroczystościach w Żychlinie Oj narobił się i czy ma siły na bycie skutecznym burmistrzem naszego Pipidówka? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 29.06.06, 01:13 dobrych chodników, to zapewne więcej by się przydalo, ale jeśli chodzi o drzewa, to należało by się zastanowic,,,,,,,,, bo w takim układzie zapędy Pana W. w kierunku "ochrony przyrody" w połaczeniu z "miłością do terenów zielonych" niektórych mieszkańców Żychlina mogą sprawić, że znajdziemy się na betonowej pustyni...... Wiem, to drobny szczegół, ale......... Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 29.06.06, 01:17 To jednego podsumowaliśmy i rozliczyliśmy. Trochę może niedokładnie. Trzeba człowieka ocenić dogłębnie: ile było tych drzew i ile metrów ma chodnik. I ile to wypada dziennie przez te 8 lat? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 29.06.06, 01:39 wiesz Edi.. ze mnie nie jest polityczne zwierze, i ja na temat polityki poważnie rozmawiać nie lubię, więc moją wypowiedż w tym wątku należy potraktować z przymrużeniem oka, co nie zmienia faktu, że prawie każda wycinka lub "przycinka" drzew w stylu żychlińskim (czyli pozbawianie drzewa przynajmniej 98% jego korony) mnie delikatnie mówiąc wkurza.... Ale z tym chodnikem to masz racje :) tylko jak to liczyć w przeliczeniu na dzień? jaką przyjąć jednostkę? centymetry (jeśli tak, to kwadratowe, czy bieżące), płytki, kostki polbruku, czy może jeszcze coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 29.06.06, 09:55 Jeszcze sę skomplikuje bo w tym chodniku pomagał mu inny radny powiatowy z naszego miasta. Trzeba wprowadzić dziesiętne jednostki miar. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: wybieramy burmistrza...............!!!!!!!! 29.06.06, 13:00 uuuuu....... faktycznie, komplikuje nam się sprawa i to bardzo.... Ale... okazuje się, ze nasi radni powiatowi potrafią pracowac grupowo, czyli współpracować ze sobą, a to juz jest plus na ich stronę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 A teraz jego zasługi. 29.06.06, 16:51 Czy Paweł Wołoszyn przez te minione lata miał tylko minusy. A plusy ? Tylko bez jaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
realista133 Re: A teraz jego zasługi. 29.06.06, 17:04 Dawaj te plusy????????????????// Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: A teraz jego zasługi. 29.06.06, 23:47 plusy? nie wiem. może po prostu człowiek kompromisu. nie słyszałem co by brał udział w jakichś zadrażnieniach. spokojny zrównowazony. hm. ale wam chodzi o konkretne działania to ja nie wiem. ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
krystynaola Re: A teraz jego zasługi. 30.06.06, 01:49 Jeżeli chcemy zmian, musimy zapomnieć o tych 'starych' wyjadaczach. W przeciwnym razie znowu 4 lata zmarnowane. Myślę, że nie ma co dywagować. Zdecydowanie musi to być nowa krew, nowy człowiek, niech buduje nowy wizerunek, w oparciu o nowych ludzi, nawet o nowe ( nawet nasze ) 'układy'. Nie możemy tej szansy odkładać w nieskończoność. Inaczej to: " ......mędry Polak po szkodzie ......" Odpowiedz Link Zgłoś
juzwykluczona Re: A teraz jego zasługi. 05.07.06, 11:30 krystynaola napisała: > Jeżeli chcemy zmian, musimy zapomnieć o tych 'starych' wyjadaczach. W > przeciwnym razie znowu 4 lata zmarnowane. Myślę, że nie ma co dywagować. > Zdecydowanie musi to być nowa krew, nowy człowiek, niech buduje nowy wizerunek, > > w oparciu o nowych ludzi, nawet o nowe ( nawet nasze ) 'układy'. Nie możemy > tej szansy odkładać w nieskończoność. Inaczej to: " ......mędry Polak po > szkodzie ......" Zgadzam się z twoją wypowiedzią. Zgoda, zgoda, zgoda..... Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur.57 Re: A teraz jego zasługi. 30.06.06, 11:29 edmurphy napisała: > A jaja? Dobrze jest kto ma jaja. Jaja to chłopski klejnot, i nie tylko chłopski. Ba, cały świat zdaje się krążyć wokół dwóch niepozornych organów zwisających sobie spokojnie między naszymi nogami. Maszyneria i to skomplikowana do produkcji ...... A chłop z jajami to jest coś co .............................. Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: A teraz jego zasługi. 30.06.06, 23:30 No to który ma jaja? Kandydat oczywiście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: A teraz jego zasługi. 01.07.06, 15:02 hehehe....czyżby brak takiego? :P Odpowiedz Link Zgłoś
niegoscinny Re: A teraz jego zasługi. 02.07.06, 21:39 oj oj zawiedliśmy dinozaurkę na całej linii. brak chłopa z jajami! aż dziewczynę śmiech ogarną ;) no ale popatrzcie. z tych kandydatów co zaistnieli na forum to w zasadzie wszyscy jajeczni tylko dwóch/dwie cycaste ;p Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: A teraz jego zasługi. 03.07.06, 00:54 czyżby tylko one miały jaja :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaurka Re: A teraz jego zasługi. 05.07.06, 00:41 takie :))) rotfl.pl/img.php?1ac Odpowiedz Link Zgłoś
edmurphy Re: A teraz jego zasługi. 06.07.06, 00:58 ... aż strach uruchomić wyobraźnię :-) Odpowiedz Link Zgłoś