Dodaj do ulubionych

Nasz młody kandydat na burmistrza !

13.05.06, 18:55
Tylko młody wykształcony, żychliniak. Dobry mąż i wspaniały ojciec ! Warunek.
Wszyscy go znamy. On jest nasz bo tu się urodził, tu wychował, tu chodził do
szkół, tu ma rodzinę i znajomych. Nie karany. I bardzo ważne nie komuch !
Obserwuj wątek
    • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 14.05.06, 15:29
      najważniejsze-nie komuch!!!!musi rozgonić to czerwone towarzystwo!!!
    • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 14.05.06, 19:44
      zauważcie ze to pierwszy wymieniony z nazwiska kandydat, który w sumie wzbudził
      trochę optymizmu i jakąś pozytywna reakcje, osobiście dla mnie stanowi poważną
      alternatywę w stosunku do pozostałych. byłaby szansa że pójdę głosować
    • agata_2000 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.05.06, 13:19
      kurde, a kogo Ty masz takiego młodego i wykształconego człowieka??????n Ja
      takiego nie znam, który chciałby kandydować na Burmistrza
      • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.05.06, 13:55
        co sądzisz o grześku ambroziaku, bo sęczkowski z urzędu wedlug mnie odpada?!!
        • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.05.06, 14:03
          zainteresowany761 napisał:

> co sądzisz o grześku ambroziaku, bo sęczkowski z urzędu wedlug mnie odpada?!!

Słusznie ! Stawiamy na tego młodego człowieka. O takm myślałem. Tylko pytam. Czy
          rozsądni, mądrzy żychliniacy i z nimi mądra żychlińska młodzież tak myśli ?
        • agata_2000 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.05.06, 14:15
          grzegorza znam osobiście, a nawet z nim na ten temat rozmawiałam, nie chce
          startować na Burmistrza, choć tez uważam, że mógłby.
          Ale co ma sobie głowę zawracać za te marne pieniądze. Dla takiego dziadka,
          który ma emeryturę to jest duża kasa. Ale nie dla człowieka, który jeśli
          chciałby coś zrobić dla Żychlina, to musiałby calymi dniami jeździć i załatwiać
          kasę dla naszej gminy, to są żadne pieniądze.
          Ja bym nie chciała tych pieniędzy za pracę z takimi głupolami
          • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.05.06, 15:52
            I to jest to co przewidywałem ! Jeżeli do władzy dojdą komuchy te wyuczone
            nieuki to będzie tak jak było czyli "po staremu" !
            • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.05.06, 19:25
              dinozaur.57 napisał:
              > I to jest to co przewidywałem ! Jeżeli do władzy dojdą komuchy te wyuczone
              > nieuki to będzie tak jak było czyli "po staremu" !
              nie nie nie nie nie nie nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

czy jest ktos kto gwarantuje, że stary układ zdechnie!? odpowiedzmy sobie na to
              pytanie ludzie? do kogo mamy zaufanie?do tych którzy tkwiąc latami w układzie
              nauczyli się lawirowac i grabić do siebie? wyrzucacie różnym osobom to i tamto,
              że w wiekszości pachnie prywatą.że oni sobie i sobie a w mieście jak padało tak
              pada na pysk wszystko i wszędzie i kultura i sport i porządek publiczny i ..
              dlugo by wymieniać. znacie w tym mieście jakiegoś lidera, postać z krwi i kości?
              tak z ręką na sercu. znacie? więc może to jest jakaś metoda - wypromowac nowego?
              młodego, nowego ale z tym czymś co daje jakąś nadzieję.
              upieram się, że mimo wszystko zbiera najmniej negatywów, przyznacie.nie ma
              ideałów. jest ok. a zaufanie to jeden z podstawowych warunków.
              a wy komu ufacie?
              Dinozaur nie martw się czerowni już puchną!
              • dinozaur.57 Tak, martwię się ! 16.05.06, 08:20
                niegoscinny napisał:

.....pada na pysk wszystko i wszędzie i kultura i sport i porządek publiczny i ..

....."Dinozaur nie martw się czerowni już puchną! .....

Może i puchną. Ale z pychy ! Są pewni zwycięstwa bo ich konkurencja praktycznie
                nie istnieje. W większości wzdychają jak to było za komuny. Jakie piękne bloki
                im wybudowała a nawet dom kultury. Był basen, były kina, knajpy, kawiarnie,
                wyjazdy nad jeziora. A dziś ! Właśnie dziś ta komuna już liberalno-demokratyczna
                dzieli się a następnie łączy. I jak ktoś tu pisał że się łączą to daje powody do
                zmartwień. Bo ich rządy, te rządy przez ostatnie dwie kadencje powiny być
                odpowiedzią jak wygląda lewica liberalno-demokratyczna. Gmina według rankingów
                wlecze się na końcu gmin woj. łódzkiego. Zamyka się przedszkola, szkołę. Są
                apetyty na dalsze. Wielkie bezrobocie rodzi patologię bo organizowane są prace
                ale tylko okresowe. Młodzież wyjeżdża z Żychlina. Następuje rozpad rodzin. Ci
                co zostali oczekują na cud, którego jak nie było tak nie ma. Bo jak mozna
                oczekiwać na cud skoro większość tylko wzdycha do komuny. Ale mam nadzieję, że
                dzień 15 czerwca, wielkie święto kościelne, BOŻE CIAŁO, ujawni mądre oblicze
                żychliniaków. Tych żychliniaków, którzy jednak wiedzą co to wiara, nadzieja,
                miłość, rodzina, a w niej uczciwość i porządek.
          • zychlin2006 Nie poddawaj sie Agato 16.05.06, 23:14
            Nie poddawaj się Agato, jeśli ci mężczyzna odmówił to widocznie jest nieśmiały :)
            Wykorzystaj swój urok i młodziana przekonuj, się zobaczy co z tego wyjdzie.

• agata_2000 Re: Nie poddawaj sie Agato 17.05.06, 11:53
              dzięki za słowa otuchy.
              Porozmawiam jeszcze z nim, moz uda mi się go przekonać. Fajnie by było. Myslę,
              że wtedy duzo więcej młodych osób poszłoby do urn.
              Wypadałoby, że ten Żychlin się odmienił, no nie????
              • dinozaur.57 Re: Nie poddawaj sie Agato 17.05.06, 14:45
                Nie tylko młodych ! Pójdą i starzy tacy jak ja i moi znajomi.
          • kwazar1 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 07.06.06, 12:24
            Jeśli parę tysięcy złotych (tak myślę że gdzieś tyle) dla przyszłego burmistrza
            to wg Ciebie "marne grosze, żadne pieniadze" to gratuluję wyobraźni. To nie
            Warszawa, ani nawet Kutno, tylko Żychlin i to nie są marne grosze!!!
            A ci głupole to kto?
          • juzwykluczona Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.06.06, 17:31
            agata_2000 napisała:

> grzegorza znam osobiście, a nawet z nim na ten temat rozmawiałam, nie chce
            > startować na Burmistrza, choć tez uważam, że mógłby.
            > Ale co ma sobie głowę zawracać za te marne pieniądze. Dla takiego dziadka,
            > który ma emeryturę to jest duża kasa. Ale nie dla człowieka, który jeśli
            > chciałby coś zrobić dla Żychlina, to musiałby calymi dniami jeździć i załatwiać
            >
            > kasę dla naszej gminy, to są żadne pieniądze.
            > Ja bym nie chciała tych pieniędzy za pracę z takimi głupolami

Czy nastąpiły jakieś nowe okoliczności, jezeli chodzi o młodego kandydata ?
    • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 18.05.06, 00:40
      dinozaur.57 napisał:

> Tylko młody wykształcony, żychliniak. Dobry mąż i wspaniały ojciec ! Warunek.
      > Wszyscy go znamy. On jest nasz bo tu się urodził, tu wychował, tu chodził do
      > szkół, tu ma rodzinę i znajomych. Nie karany. I bardzo ważne nie komuch !

Dodam. Nie pijak ! nie ku...arz ! nie oszust ! a przykładny ojciec i mąż, dobry
      kolega, sąsiad i .....................
      • agata_2000 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 18.05.06, 08:55
        oj widzę, że też się bardzo zaangażowałeś w te wybory.
        Miejmy nadzieję, że takich osób jest więcej, którzy chcą, aby się tu coś
        zmieniło.
        • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 18.05.06, 14:12
          agata_2000 napisała:

> oj widzę, że też się bardzo zaangażowałeś w te wybory.
          > Miejmy nadzieję, że takich osób jest więcej, którzy chcą, aby się tu coś
          > zmieniło.

Moje angażowanie się w wybory ogranicza się do promowania takiego burmistrza,
          który nas nie zawiedzie, który zaspokoi w większości pragnienia mieszkających w
          gminie żychliniaków. Czy tak dotychczas było ? Przypomnę kto w ostatnim czasie
          rządził w gminie. Rudnicki, Wołoszyn, Machtałowicz, i obecnie Wencel. Pytam więc
          kto z nich, waszym zdaniem, mógłby obecnie zostać ponownie wybrany burmistrzem.
          Jeżeli do walki nie stanie żadena młoda, wykształcona osoba, facet lub facetaka,
          ja wybierałbym Wołoszyna.
      • tygrysek117 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 18.05.06, 19:51
        dinozaur.57 napisał:

Dodam. Nie pijak ! nie ku...arz ! nie oszust ! a przykładny ojciec i mąż, dobry
        kolega, sąsiad i .....................

Nie podobała mi się ta wypowiedź, uważam że życie prywatne nie ma nic lub malo
        wspólnego z publicznym. Utarte jest u nas w Polsce a zwłaszcza w naszym
        małomiasteczkowym środowisku, że powinien być to przykładny obywatel, jak to
        ktoś powiedział "z uregulowanym życiem osobistym". A co to właściwie znaczy?
        Czy np gdy wdowiec spotyka się z jedną czy dwiema kobietami to można nazwać go
        mianem q...rz, a jeżeli ktoś jest miły dla pań z grzeczności i przekory to czy
        można nazwać go q...rzem? Co do sformułowania "dobry kolega" - to mogę
        powiedzieć że znam wszystkich potencjalnych kandydatów na Burmistrza i o prawie
        każdym (no może prócz P.Ostasza)mogę powiedzieć że są dobrymi kolegami... Nie
        wolno nam (przynajmniej wydaje mi się że takie powinny być zasady na forum)
        wyciągać brudów życia prywatnego. To że kogoś widziano raz czy dwa na imprezie
        w stanie wskazującym nie czyni z niego pijaka. To że ktoś jast jak to
        nazwano "komuchem" to też nie wyklucza że taka osoba będzie źle rządziła
        miastem i gminą. Pamiętajmy, że na szczeblu samorządowym nie glosujemy na listę
        tylko na czlowieka, bo znamy się w Żychlinie na wskroś i wiemy kto jaki jest.
        Nie ważne czy on jest lewicowy czy prawicowy, ważne jakim jest człowiekiem.
        A wracając jeszcze do wyciągania brudów i przykładnym życiu osobistym to
        wierzcie NA KAŻDEGO MOŻNA ZNALEŹĆ COŚ CO CHCIAŁO BY SIĘ UKRYĆ, dlatego jeśli
        nieprawdą jest że Grzesiek chce kandydować to współczuję mu że jego nazwisko
        znalazło się na forum.
        • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 18.05.06, 21:40
          co ty piszesz tygrysku! właśnie życie prywatne ma dużo wspólnego z życiem
          publicznym! dinozaur ma racje tak pisząc,ponieważ później takiemu burmistrzowi
          nic nie będzie można zarzucić!!!
          nikt mu nie powie: bo on niewykształcony,bo pijak,bo zdradza żonę,bo zaniedbuje
          rodzinę,bo coś ukradł,bo kogoś oszukał,bo...............wiem nie ma ludzi bez
          skazy,ale te wartości o których pisze dinozaur u burmistrza miasta powinny być
          zachowane,czyli ok !!! pamiętaj tygryku,byle nie KOMUCH.....!!!!!
          • kwazar1 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 02.06.06, 13:31
            Do zainteresowanego761 - trochę obiektywizmu!
            Nic nie jest albo białe albo czarne. Pomiędzy tymi kolorami jest dużo odcieni
            szarości. Tak samo z ludźmi. Nie jest tak, że jeśli ktoś ma poglądy prawicowe
            to jet ok. i można na niego głosować w "ciemno", a jak ktoś ma poglądy lewicowe
            (czytaj: komuch) to jest z gruntu zły. I odwrotnie. Przykłady zachowań (tych
            pozytywnych i negatywnych) ludzi z prawicy i lewicy możnaby mnożyć- codziennie
            dostarczają nam ich media.
            Człowieka należy oceniać za działanie, a nie na podstawie szyldu politycznego.
            W naszej małej gminie gdzie wszyscy (czy prawie wszyscy) się znają nietrudno
            będzie ocenić kto co sobą reprezentuje, co osiągnął w przeszłości, czy był
            i jest skuteczny w działaniu, czy ma siłę przebicia etc.
            Bądźmy obiektywni w naszych wyborach i nie kierujmy się stereotypami typu
            komuch-niekomuch.
        • zajac42 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.05.06, 09:33
          kurde, chyba z dębu spadłeś. Naprawdę nie wiesz, jaki jest p. W.????? Wcale a
          wcale święty nie jest!!!!! Jak chcesz coś więcej wiedzieć, to się w Kutnie
          ludzi zapytaj.
          • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.05.06, 14:08
            zając mówimy o przyszłm burmistrzu ,nie o wenclu!!!!
        • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.05.06, 14:54
          tygrysek117 napisała:

" Nie podobała mi się ta wypowiedź, uważam że życie prywatne nie ma nic lub malo
          wspólnego z publicznym. Utarte jest u nas w Polsce a zwłaszcza w naszym
          małomiasteczkowym środowisku, że powinien być to przykładny obywatel, jak to
          ktoś powiedział "z uregulowanym życiem osobistym". A co to właściwie znaczy?
          Czy np gdy wdowiec spotyka się z jedną czy dwiema kobietami to można nazwać go
          mianem q...rz, a jeżeli ktoś jest miły dla pań z grzeczności i przekory to czy
          można nazwać go q...rzem? Co do sformułowania "dobry kolega" - to mogę
          powiedzieć że znam wszystkich potencjalnych kandydatów na Burmistrza i o
          prawie o każdym (no może prócz P.Ostasza)mogę powiedzieć że są dobrymi
          kolegami... Nie wolno nam (przynajmniej wydaje mi się że takie powinny być
          zasady na forum) wyciągać brudów życia prywatnego. To że kogoś widziano raz czy
          dwa na imprezie w stanie wskazującym nie czyni z niego pijaka. To że ktoś jast
          jak to nazwano "komuchem" to też nie wyklucza że taka osoba będzie źle
          rządziła miastem i gminą. Pamiętajmy, że na szczeblu samorządowym nie
          glosujemy na listę tylko na czlowieka, bo znamy się w Żychlinie na wskroś i
          wiemy kto jaki jest. Nie ważne czy on jest lewicowy czy prawicowy, ważne jakim
          jest człowiekiem. A wracając jeszcze do wyciągania brudów i przykładnym życiu
          osobistym to wierzcie NA KAŻDEGO MOŻNA ZNALEŹĆ COŚ CO CHCIAŁO BY SIĘ UKRYĆ,
          dlatego jeśli nieprawdą jest że Grzesiek chce kandydować to współczuję mu że
          jego nazwisko znalazło się na forum ".

Do Tygryska 117. Ja nikomu brudów nie wyciągam. To po pierwsze. Po drugie
          przykładny obywatel z uregulowanym życiem osobistym to ten człowiek, który
          świeci przykładem tak życiu publicznym jak i rodzinnym. A ten, który łamie takie
          zasady to dla mnie człowiek z wadami. Pytam cię wprost. Czy ktoś kto upija się,
          zdradza i bije żonę, jest arogancki tak w stosunku do rodziny, przyjaciół i osób
          mu bliżej nie znanych jest w porządku ? Czy chciałbyś aby taki osobnik był dla
          ciebie kimś ważnym ? Bo ja nie. Brzydzę się takim !
          Jeżeli chodzi o kandydata, który będzie "naszym burmistrzem", podkreślam naszym
          ! to pragnę aby był porządnym człowiekim pod każdym względem. Nawet to, że
          powinien porządnie wyglądać. A nie jak półtora nieszczęścia i
          ........................ !!!!!!! Bo jak cię widzą tak cię piszą .
          • tygrysek117 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.05.06, 22:54
            Chyba ten temat pokrywa się z tematem "wybieramy burmistrza". Słuchajcie, wśród
            osob które typujemy na burmistrza na każdego można by rzec ogrom słów pochwały
            ale i niestety znalazło by się też i to negatywne slowo czy nawet dwa. Nie
            mówię przecież aby w jednej osobie bylo uosobienie zła czyli ktoś kto
            jednocześnie : UPIJA się,zdradza i BIJE żonę, JEST AROGANCKI tak w stosunku do
            rodziny, przyjaciół i osób mu bliżej nie znanych, jest źle ubrany i nie umie
            się zachować w towarzystwie itp.... nikt nie jest bez skazy, podejdźmy do
            sprawy realnie. W końcu Wałęsa też pozostawieł wiele do życzenia a wybrano go
            na prezydenta, okrzyknięto człowiekiem roku, przyznano wiele nagród i nadano
            wiele odznaczeń, z najbliższej przeszlości: Pan Kaczyński, Lepper, Giertych?
    • dinozaurka Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.05.06, 12:04
      Niegościnny w innym wątku napisał:
      >niegoscinny 18.05.06, 17:33 + odpowiedz

>nie mogę do końca zgodzić się że tu siedzą sami urzędnicy. nie przesadzajmy.
      >prze ostatnie kilkanaście miesięcy było poruszanych wiele spraw i właśnie ci
      >użytkownicy jak dinozaur zychlin zainteresowany ruszali wiele >wątków.dołączyli
      >nowi, którzy bez pardonu jadą na "urzędasów" myślisz że obsmarowaują się po
      >koleżeńsku? byłoby niezłe! ;)
      >bakuje nam tochę dinozaurki, edmurphy, adamari i innych ale nie ma sie co
      >dziwić, mieszkanie ludzi z blotem nie każdemu jest w smak. poziom był trochę
      >żenujący, zamiast jechać na kogoś możnabyło powiedzieć : TEN PAN? NIE, NIE
      >DLA MNIE. a my tu tak poniżej pasa co niektórym
      >sorki ludziska, wracajcie do nas! zmieniamy poziom dyskusji, zresztą zaraz
      >bedzie po wyborach i szlag z nimi, nieopuszczajcie nas

Nie odpowiem na ten wpis w tamtym wątku (przypiętym), bo dotyczy on
      bezpośrednio wyborów burmistrza i nie chcę go zaśmiecać wpisem "obocznym",
      ale.......miło słyszeć / czytać, że ktoś nas, w końcu chyba pozostałości
      najstarszej gwardii tego forum, pamieta. Nie wiem jak inni, ale ja regularnie
      czytuję to forum nadal. Nie piszę, to fakt. Głównie dla tego, że brakuje mi
      ostatnio troszke czasu, ale i dla tego, ze faktycznie forum zrobiło się
      monotematyczne. Odniosłam wrażenie, że jedynym tematem, jakim są ostatnio
      zainteresowani forumowicze są właśnie wybory. Ale chwała Wam za to. Ja jako
      zwierzyna nie polityczna nie chcę się na te tematy wypowiadać, chociaż by dla
      tego, że nawet nie wiem o kim mówicie. MŁODZI kandydaci na stanowisko
      burmistrza, których wymieniacie są dla mnie w większości jedynie nazwiskami
      znanymi głównie z WAszych drodzy forumowicze wypowiedzi. Ale dzięki Wam
      czegośkolwiek się o nich dowiaduję i w chwili gdy przyjdzie czas iść do urny
      być może będę miała na ich temat jakieś zdanie. Czyli robicie dobrą robotę.
      Na temat "starych wyjadaczy" swoje zdanie mam.
      Jednak od jakiegoś czasu chcę coś napisać. Chcę podzielić sie z Wami taką swoją
      myślą i to wcale nie bezpodstawną.
      Otóż obawiam się, że każdy młody, zdolny i przebojowy życiowo, kto ma stałą i
      niezłą pracę 100 razy się zastanowi, czy w ogóle pomyśleć o zostaniu
      burmistrzem. Przecież burmistrzem się jest przez kadencję a
      później............. co później czeka takiego człowieka? Jeśli się super
      sprawdzi ma szansę zostać ponownie wybranym, ale to tylko szansa (PODOBNO pan
      Kołach jest już czwartą kadencję). A jeśli nie zostanie ponownie wybranym? To
      co? powie rodzinie: wybaczcie, ale teraz to ja pracy nie mam i na terenie
      Żychlina nie znajdę (rozwój miasta do etapu, gdzie każdy chcący uczciwie
      pracować ma zapewnioną pracę to nie jest sprawa 4 lat a znacznie dłużej), więc
      muszę stąd wyjechać aby zarobić kasę na utrzymanie? Cieszę się, że są osoby
      młode, które chcą coś dla tego miasta zrobić, ale nie dziwmy się tym co to
      uważają, że samą miłościa do Żychlina rodziny nie utrzymają. Nie dziwmy się, że
      startują w wyborach przeważnie emeryci, którzy już nie będą późńiej, po
      skończonej kadencji szukać pracy, lub ludzie, którzy i tak do tej pory
      pracują “kadencyjnie”, np. pan Wołoszyn. Więc jeśli macie kogoś bez przeszłości
      politycznej,kogoś z otwartą głową, z jasnym myśleniem, kogoś, komu by się
      chciało chcieć, kto chciał by poświęcić się (przynajmniej na początku) dla
      dobra miasta, to mówcie o nim głośno, aby mógł wygrać te wybory.

No i jeszcze jedno.
      Napisałeś Niegościnny, że niektórzy forumowicze wypowiadając się o ewentualnych
      kandydatach zaczęłi stosować chwyty poniżej pasa. Tak to jest, że dopóki ktoś
      jest osobą całkowicie prywatną, nie powinno się o nim mówić imiennie publicznie
      w zasadzie w ogóle, ale źle w szczególności. ALE jeśli ktoś już zdecyduje się
      na startowanie w wyborach... czy to na burmistrza, czy “tylko” na radnego,
      staje się osobą publiczną i powinien być przygotowany na to, że inni wyciągną
      na światło dzienne wszystkie brudy z jego życia........... Tak to jest, że
      przeciwnicy bez skrupułów będą walczyć wszystkimi sposobami, z wylewaniem pomyj
      włącznie (cóż, niestety przykład idzie z góry.... )
      I jeszcze jedna kwestia – pytanie.
      Jeśli ktoś by był naprawdę dobrym gospodarzem miasta czy miało by znaczenie z
      jakiego ugrupowania politycznego się wywodzi? Dla mnie nie. Dla mnie liczy się
      to co dana osoba sobą reprezentuje, jakie ma morale, wykształcenie i czy jest
      gospodarzem na podwórku zwanym Żychlin czy tylko na własnym osobistym.
      • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.05.06, 16:17
        Ja myślę, iż jest sporo takich osób, które po skończonej kadencji mogą ponownie
        wrócić do swego poprzedniego miejsca pracy. Nie dostrzegam u takich zagrożenia
        bezrobociem. Spróbujmy zerknąć na środowisko oświaty. Przecież na dzisiejsze
        czasy w środowisku nauczycielskim, a tym bardziej dyrektorskim, nie brakuje
        ludzi młodych, wykształconych, inteligentnych. Zagwarantujmy każdemu po
        skończonej kadencji powrót do poprzedniej pracy. Myślę, ze jest to możliwe. A
        czy w innych środowiskach nie znalazł by się kandydat na burmistrza, który w
        spokoju moze wrócić do poprzednio wykonywanego zawodu. Może to być rolnik. W tym
        środowisku też można znaleźć wykształconego, młodego człowieka. Może być nim
        ktoś z kręgu osób związanych z prowadzeniem własnego biznesu. Są tacy. Tylko ich
        obawy związane są polityką, która niszczy wszystkich uczciwych ludzi.
        • juzwykluczona Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.06.06, 17:35
          No jak jest wreszcie z tym młodym kandydatem. Jest ? Czy go nie ma ?
          Bo jeżeli go nie ma to klapa na całej lini ! Przecież to już prawie lipiec i
          wakacje. No więc kiedy ujawni się ten "młody" na którego tak bardzo liczymy !
          • niegoscinny Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.06.06, 23:40
            mam czuja że będzie kogo wybierać w tym roku :) a wieśc gminna niesie temat
            młodego że już zaklepany. i tak trzymac!
            • juzwykluczona Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.06.06, 10:38
              Młody tzn. w jakim wieku ? Do 35 lat, 45, czy jeszcze młody a już po 50-tce ?
              • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.06.06, 19:10
                juzwykluczona napisała:

> Młody tzn. w jakim wieku ? Do 35 lat, 45, czy jeszcze młody a już po 50-tce ?

Absolutnie po 50-tce ! Burmistrzem musi być ktoś kto ma około 40 lat i nic
                więcej. Już mieliśmy starców. Teraz czas na młodego.
              • elibeth Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 21.06.06, 09:09
                juzwykluczona napisała:

> Młody tzn. w jakim wieku ? Do 35 lat, 45, czy jeszcze młody a już po 50-tce ?

Jeśli dobrze zrozumiałam ten wątek, dotyczy konkretnej osoby prawda? Pan
                Grzegorz jest po 30? Za młody? Jedni za starzy, inni za młodzi. Kwestia oceny.
                Włączę się i dodam, że będę się nad tym zastanawiała. To jest jakiś pomysł żeby
                oddać miasto młodemu. Młodzi muszą, czy chcą czy nie, muszą się sprawdzić,
                wykazać. To nie jest dla nich koniec drogi ale dopiero początek. Odskocznia,
                szansa na wybicie. Możemy na tym skorzytać? Mam przeczucie, że tak.
                • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 21.06.06, 09:13
                  elibeth napisała:

> juzwykluczona napisała:
                  >
                  > > Młody tzn. w jakim wieku ? Do 35 lat, 45, czy jeszcze młody a już po 50-t
                  > ce ?
                  >
                  > Jeśli dobrze zrozumiałam ten wątek, dotyczy konkretnej osoby prawda? Pan
                  > Grzegorz jest po 30? Za młody? Jedni za starzy, inni za młodzi. Kwestia oceny.
                  > Włączę się i dodam, że będę się nad tym zastanawiała. To jest jakiś pomysł żeby
                  > oddać miasto młodemu. Młodzi muszą, czy chcą czy nie, muszą się sprawdzić,
                  > wykazać. To nie jest dla nich koniec drogi ale dopiero początek. Odskocznia,
                  > szansa na wybicie. Możemy na tym skorzytać? Mam przeczucie, że tak.

Grzegorz, jezeli będzie kandydował jest OK !
                  • krystynaola Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 21.06.06, 11:29
                    Jaki Grzegorz?

• niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 21.06.06, 21:10
                      jaki? no młody! młody i nie komuch i wporzo! wczytaj sie w posty od początku.
                      poczekajmy na oficjalną liste kandydatów, jak zobacze że jest to spoko. pozdro i
                      do przodu Polsko!
                      • krystynaola Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 22.06.06, 02:02
                        pojawiają się też inne nazwiska ....
                        • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 23.06.06, 03:47
                          jakież to ?
    • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 23.06.06, 04:11
      albo dobra żona.... fe, Dinozaurze, nie widzisz na tym stanowisku kobiety?
      • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 23.06.06, 08:27
        edmurphy napisała:

> albo dobra żona.... fe, Dinozaurze, nie widzisz na tym stanowisku kobiety?

Dla mnie może być i kobieta. Warunek. Tylko spoza układu komunistycznego. Tak
        sobie myślę. Skoro kobieta może sprawować funkcję wojewody to tym bardziej może
        być burmistrzem takiej gminy jak Gmina Zychlin. Ale taki wybór ma szansę tylko
        wtedy gdy nasze babcie, mamy, żony, córki i pięne laseczki pójdą na wybory i
        namówią nas do takiego wyboru.
        • krystynaola Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 23.06.06, 22:56
          No dobrze - już się zgadzam ......
          • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 23.06.06, 23:38
            nie tak szybko. najpierw przedstaw CV, tzn. wymiary, jakie? 90-60-90? rocznik
            1980? i już jesteś moim idealnym kandydatem ;)
            • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 24.06.06, 01:59
              Masz mój głos, Kryśka!
            • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 24.06.06, 14:47
              niegoscinny napisał:

> nie tak szybko. najpierw przedstaw CV, tzn. wymiary, jakie? 90-60-90? rocznik
              > 1980? i już jesteś moim idealnym kandydatem ;)

A jak wytypują faceta to musi być wymiarowy. Np. fi 3,5 cm i el=24 cm. Ale
              szkończmy z jajami. Nie róbmy z pogrzebu wesela. Wesele może być potem gdy
              wybierzemy młodą osobę stanu wolnego.
              • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 25.06.06, 08:43
                żadne jaja psze pana. po prostu chwila relaksu. poza tym pełna powaga i w
                zasadzie to już jestem zdecydowany. gdybamy kto co i jak, bo nie ma oficjalnych
                kandydatur, ale wśród wszystkich przetaczających się person jakoś tylko jedna
                mnie zachęciła do pójścia na wybory. każdy kandydat ma jakieś wady. niektórzy
                mimo możliwości nie wykazywali się zanadto, inni czerpali głównie dla siebie,
                swojego otoczenia. dlatego obstaję przy swoim, dam szansę młodym bez wzgldu na
                urodę czy wymiary.moja cierpliwosć osiągneła już możliwe granice. ten wątek
                poświęciliśmy młodocianemu kandydatowi i bardzo dobrze. to nawet pan go
                rozpoczął, a ja kogo zobaczę to będę namawiał. jeśli mój upatrzony z góry
                kandyddat nie będzie startował to może inny. no też ważne będzie kto będzie stał
                w drugim szeregu, bo nawet jakby co niektórzy wystawili młodego kandydata a w
                tle będzie bagno to niech dadzą sobie spokój.
                ale mnie natchło po pracowitej nocy, no to ja mówie DOBRANOC
                • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 25.06.06, 19:04
                  No i bardzo dobrze Cie "natchło" Niegościnny, bardzo dobrze kombinujesz i pójdę
                  Twoim tokiem myślenia. No to się wyśpij.
                  • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.06.06, 00:00
                    wyspałem się a teraz ciężko pracuję. jak ja kocham noc!
                    słuchaj edi mnie teraz uważnie. ja mam zawsze rację. i tak sobie to powtarzaj.
                    na ludziach to się troche znam ;) i bardzo poważnie myśle że pójdę na te
                    cholerne wybory....
                    • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.06.06, 00:08
                      napisała: elibeth 21.06.06, 09:09

>Jeśli dobrze zrozumiałam ten wątek, dotyczy konkretnej osoby prawda? Pan
                      >Grzegorz jest po 30? Za młody? Jedni za starzy, inni za młodzi. Kwestia oceny.
                      >Włączę się i dodam, że będę się nad tym zastanawiała. To jest jakiś pomysł żeby
                      >oddać miasto młodemu. Młodzi muszą, czy chcą czy nie, muszą się sprawdzić,
                      >wykazać. To nie jest dla nich koniec drogi ale dopiero początek. Odskocznia,
                      >szansa na wybicie. Możemy na tym skorzytać? Mam przeczucie, że tak.

kurcze zastanawiałem sie i powiem ci elibeth, o to do mnie jeszcze bardziej
                      trafia. dobre rozumowanie ciekawe argumenty
                      • krystynaola Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.06.06, 01:37
                        Ja ciągle słyszę o tym samym kandydacie ... już o nim pisałam ....
                    • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.06.06, 01:55
                      No to będę się słuchał :-) Na ludziach, cholera, też się znam :-))
                      A noc jest zawsze piękna, zwłaszcza czerwcowa ... "królowa jaśminowa". I tyle
                      ciekawych rzeczy można robić nocą :-)
                      • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.06.06, 11:22
                        .... można przede wszystkim dłubać. A gdzie, to każdego "indywidium". A tak do
                        rzeczy. Młodzi, obudzcie się ! Cholerne śpiochy !
                        • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.06.06, 23:28
                          Nie maja czasu. Ulotki wyborcze szykują :-)
                          • dinozaurka Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.07.06, 15:05
                            gorzej, jeśli za długo będa szykować...no ale jeszcze troszke casu mają, wiec
                            niech szykują.....
                            • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 02.07.06, 22:15
                              podpuszczamy tylko młodych a tu samemu trzeba sie bujnąc i pomóc. no nie? a co
                              robimy poza komentowaniem na forum? chcemy żeby było lepiej żeby sie żychlin nam
                              zmieniał to trzeba się sprężac.nie będziemy kandydować ale też możemy pomóc.
                              sumienie będę miał czyste. rozmawiam z sąsiadami i przyjaciółmi podpytuję
                              przekonuje.staram się zainteresować. też tak róbcie.kolega mnie tym pomyslem
                              zaraził i przekonał że 'jest szansa tylko nie można sie połozyć i czekac az nas
                              dorżną'. szykują sie nie na żarty i to mi się podoba

• edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.07.06, 00:57
                                też robię co mogę, głównie gadam z kim tylko mogę na temat wyborów, kandydatów,
                                itd. pewnie, że to mało, ale póki co...
    • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 09.07.06, 19:56
      dinozaur.57 napisał:

"Polską rzeczywistość powinni naprawiać ludzie młodzi". To słowa jednego z
      ważnych osobistości w życiu politycznym Polski. Dziś ministrem finansów został
      bardzo młody 34 letni dr nauk ekonomicznych. Pytam. Skoro ministrem finansów
      może być tak młody człowiek to dlaczego burmistrzem Gminy Żychlin nie może być
      nasz młody żychliniak. Więcej odwagi młodzi. Na was liczymy !
      • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 10.07.06, 00:36
        Całkowicie się z Toba zgadzamy Dinozaurze. Tylko czy znajdzie się młody i
        odważny? I czy żychlinianie zwłaszcza ci starsi zaakceptują taka kandydaturę?
        Trudne zadania dla sztabu wyborczego.
        • dinozaurka Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 10.07.06, 11:04
          no włąsnie..... Żychlin to w znacznej większości starsze społeczeństwo....czy
          ludzie w wieku emerytalnym i przedemerytalnym będą w stanie pojąć swą
          wyobraźnią, że miastem może rządzić ktoś nie z ich pokolenia?
          Moi znajomi, mniej wiecej równolatkowie twierdza, że władzę należy oddać komuś
          młodemu, z otwartym umysłem i chęcią do działania, ale...... co z jeszcze
          starszymi (zwykle niereformowalnymi)? ? ? ?
          • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 10.07.06, 18:15
            Niereformowalni mogą być doradcami jak u indian rada starszych. Ale tylko nie
            czerwoni "homosovietykus" !
            • dinozaurka Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 10.07.06, 23:43
              ale ci starsi i często niereforowalni stanowią znaczną większość, żeby nie
              powiedzieć, że większą połowę, wyborców.....
              • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 11.07.06, 03:23
                nie dość, że stanowią większość naszego starzejącego się w zastraszającym
                tempie miasta, to jeszcze stanowią większość przy urnach. Starsze pokolenie
                jest pod tym względem bardziej, wydaje mi się obowiązkowe, co im się oczywiście
                chwali. Starsi po prostu chodzą na wybory. Jeszcze.
                • dinozaurka Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 11.07.06, 07:32
                  Nie tylko chodzą nawybory, ale i do tej pory naprawde z rozrzewnieniem
                  wspominają (słyszałam na własne uszy) czasy komuny, gdy to kazdy miał prace,
                  mieszkanie a i z "fabryki" mogł coś tam ukręcicć dla siebie.....
              • mescalero1 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 11.07.06, 06:24
                cześć,ogólnie masz rację,ale coś mi mówi z dalekiej przeszłości,że połowy są
                zawsze równe ...ale nie jestem pewien ...
                • dinozaurka Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 11.07.06, 07:33
                  etam połowy zawsze równe, a widziałeś dwie równe połowy KRZYWEGO jabłka? ;)))
              • dinozaur.57 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 11.07.06, 08:38
                dinozaurka napisała:

> ale ci starsi i często niereforowalni stanowią znaczną większość, żeby nie
                > powiedzieć, że większą połowę, wyborców.....

.............zafundować im przed wyborami gorzałki i po ptokach.
    • niegoscinny Będzie młody kandydat na burmistrza ! 11.07.06, 12:36
      !!!
      • dinozaurka Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 11.07.06, 13:53
        uchylisz rąbka tajemnicy, czy jeszcze wstrzymać się z ciekawością?
        • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 12.07.06, 00:43
          Dinozaur, jaka gorzałka? jakie ptoki? Zapewniam Cię, że młodzi będą mieli o
          wiele lepsze pomysły! A mamy juz jakieś przecieki co do nazwiska młodego kandydata?
          • niegoscinny Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 12.07.06, 03:01
            no chodzą słuchy. od jakiegoś czasu chodzą. i to by potwierdzało że temat nie
            zanika. jak ktos ma opory że na starych bywalców nie głosuje i nie pójdzie to
            sytuacja się otwiera. mam nadzieję że kolega nie zawiedzie. mnie przynajmniej.
            ale czekam
            • elibeth Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 12.07.06, 18:04
              Potwierdzają się wieści o Panu Grzegorzu? Jeżeli tak to powiało optymizmem.
              • niegoscinny Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 12.07.06, 21:08
                elibeth napisała:

> Potwierdzają się wieści o Panu Grzegorzu? Jeżeli tak to powiało optymizmem.

po namyśle i zważeniu różnych wad itd to dla mnie ewentualnie wchodzą w grę dwie
                kandydatury: Wołoszyn albo Ambroziak. jak oni startują a wszelkie wieści gminne
                z poczty pantoflowej to potwierdzają to bomba. jeden i drugi dobrze wróży. to
                nawet nie widze problemu że grzesiek za młody bo ważniejsze żeby zapieprzał dla
                miasta. a wołoszyn to mniejsze zło niż co niektórzy co się szykują. to kiedy
                będzie wiadomo oficjalnie jacy kandydaci?
                • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 12.07.06, 23:02
                  wybory 12 listopada. nie chce mi się zaglądać do ordynacji, ale myślę, że po
                  wakacjach wszystko ruszy z kopyta. Miłego więc wakacjowania :-)
                  • waga2210 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 05.08.06, 13:33
                    Może p.Zbigniew Gałązka
                    • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 05.08.06, 15:35
                      Zobaczymy kto się ujawni. I który młody wykaże się odwagą, bo może być to dla
                      niego ciężka próba.
                      • zainteresowany761 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 05.08.06, 17:53
                        dlaczego tak uważasz?
                        • niegoscinny Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 05.08.06, 23:41
                          ciężka próba to będzie po wyborach. albo dla 'nich' albo dla 'nas'. oby dla
                          'nich'. wyobrażacie sobie kolejne 4 lata takiego pustego gadania jak to
                          określiła kiedys paniniebardzomądra? no będziemy bić tak pianę i to będzie
                          ciężka próba. ile wytrzymamy i czy będą następcy? albo faktycznie władzuchna nam
                          sie zmieni na lepsiejszą i bedziemy podpowiadac co byśmy chcieli. tam tor
                          saneczkowy a tam lunapark. ;) fajno nie?
                          a tak na serio serio to edmurphy pewnie coś wie a nie chce powiedzieć. no dawaj
                          co tam słyszałeś? bo ja słyszę świerszcza szept.
                          • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 06.08.06, 14:40
                            No słyszeć słyszałem. Ale na razie to tylko "szepty ulicy", nic konkretnego.
                            Więc nie mam się czym pochwalić :-)
                            Nastepne takie same cztery lata jak te poprzednie i poprzednie i poprzednie?
                            Jakąś koszmarną wizję tu rozwijasz, brrrrrrrrrrrrr... Wiem, wiem niestety może
                            się spełnić - póki co wiemy tak mało, że wynik wyborów jest zupełnie
                            nieprzewidywalny. Ale gdyby tak miało się stać to ja stąd uciekam - nie chcę być
                            tym, który zgasi światło.
                            Zainteresowany zadał mi pytanie: dlaczego tak sądzisz. Sądzę, że potrzeba
                            odwagi, czy sądzę, że będzie to ciężka próba? No jak uważasz? że nie potrzeba
                            odwagi by wystartować w wyborach? zgłosić swój program i zachęcić do niego
                            wyborców? Dużo odwagi, moim zdaniem, i paru jeszcze innych cech charakteru. A że
                            będzie to ciężka próba? A wyobrażasz sobie, że dotąd dzielący władzę i stołki w
                            tym mieście poddadzą się bez walki? I to będzie"walka o ogień". Więc łatwo nie
                            będzie. Nie wspomnę o tym, że przynajmniej pierwsze miesiące pracy takiego
                            młodego burmistrza, "z nowego rozdania" do łatwych nie będą należały.
                            • zainteresowany761 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 06.08.06, 16:11
                              czy potrzeba odwagi,żeby wystartować w wyborach? mi wydaje się,że troszeczke.nie
                              odwaga będzie decydowała o końcowym zwycięstwie lecz przygotowanie merytoryczne
                              i otoczenie się odpowiednimi ludźmi nieuwikłanymi w jakieś tam układy i układziki!
                              wyobraź sobie ed,że wybory wygrywa pan x i do rady wchodzi 5-6 ludzi z otoczenia
                              pana x,wtedy dzielący władzę i stołki w NASZYM mieście dędą mogli mu skoczyć,oni
                              odsuną się sami w obawie,że zostaną wyrzuceni na zbity pysk!mam nadzieję,że tak
                              będzie,że to koniec
                              panów:wencla,kalinowskiego,materki,maciaka,rosińskiego,sęczkowskiego itd.

• edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 06.08.06, 19:04
                                Trzeba odwagi, żeby zmierzyć się z tym problemem, jakim w tej chwili jest
                                sytuacja naszego miasta, naszej gminy, chyba, że komuś brakuje wyobraźni. I tak,
                                jak napisałem paru innych cech charakteru takich, jak właśnie wyobraźnia,
                                umiejętność przewidywania, rozmawiania i przekonywania, umiejętność słuchania,
                                itd. itp.... Trzeba pewnej psychicznej odporności, bo kontratak może byc
                                brutalny. Mówię cały czas o kampanii wyborczej. Masz rację, potrzebne jest
                                przygotowanie merytoryczne zarówno w czasie kampanii czyli wiedza, jak ją
                                przygotować i przeprowadzić i przygotowanie do pracy w czasie kadencji. A czy,
                                jak piszesz jeśli nowy burmistrz bedzie miał 5-6 ludzi ze swego otoczenia, to
                                reszta problemów sie rozwiąże? Nie takie to proste niestety. Kto raz sięgnął po
                                władzę tak łatwo jej nie odda, nawet jeśli na trochę przycichnie. Władza i
                                pieniądze potrafią zmienić niemal każdego człowieka. Trzeba mieć naprawdę mocno
                                ukształtowaną osobowość, silny kręgosłup, żeby się nie dać wypaczyć. Rozejrzyj
                                się tylko po naszych politykach, tych "z gornej półki" i tych lokalnych: o ilu
                                musiałeś zmienić zdanie? Także nie licz na to, że ktoś "ustąpi", że musi odejść.
                                Jedyny sposób, żeby co niektórych odstawić od korytka jest nie głosować na nich.
                                Przynajmniej na chwilę będzie ich można "odstawić" na boczny tor. Choć i to nie
                                do końca skuteczny sposób, bo kolesie załatwią jakieś dobre stanowisko i krzywda
                                wielka sie takiemu nie stanie.
                                • niegoscinny twardy i młody kandydat na burmistrza ! 06.08.06, 21:10
                                  "Trzeba odwagi, żeby zmierzyć się z tym problemem..."

Edmurphy jak zwykle mądrze prawisz. trudno o trafniejszą analizę. ale wiem że
                                  nie wystraszysz mojego żelaznego kandydata ;) czy to wszystko ma zdecydować że
                                  pozostanie nam głosowac na pazernych łotrów walczących o byt przy korycie?
                                  problemów do rozwiązania jest tyle że ciężko będzie każdemu się z nimi zmierzyć.
                                  najlepszy wymięknie. jedna kadencja to jest nic. myślę że decydując się na taki
                                  krok jest świadom że idzie na wojnę. nie tylko na czas kampanii ale przede
                                  wszystkim po wyborach.
                                  może niedługo usłyszymy 'nowiny' o każdym z kandydatów i będziemy się
                                  zastanowiać co to za ludzie? w ogóle ich nie znamy i kogo wybrać? które zło jest
                                  mniejsze? obrzucanie błotem będzie też jak sądzę wynikiem tego że się go boją. i
                                  powinni. a od nas zależy czy komus ufamy czy nie.
                                  według mnie innymi waznymi cechami jakimi będzie musiał się wykazać, prócz tych
                                  o których piszesz, będzie wytrwałość w osiąganiu celów, sumienność,
                                  uczciwość{!), umiejętności mediacyjne, upór graniczący z bezczelnością (jak
                                  będzie chciał dla gminy coś pozałatwiać po urzędach!), odwagi do podejmowania
                                  niepopularnych decyzji (co niektórzy tu twierdzą że trzeba oczyścić środowisko a
                                  to nie takie proste decyzje), wrażliwość(!) żeby chciał słuchać problemów innych
                                  a nie tylko umiejętność słuchania.
                                  jestem niepoprawny ale postawię na tego własnie zawodnika. wyścig się jeszcze
                                  nie zaczął a mój faworyt to taki typ niepokorny. to dobrze wróży
                                  • zainteresowany761 Re: twardy i młody kandydat na burmistrza ! 06.08.06, 21:37
                                    uchyl niegościnny rąbka tajemnicy,któż to taki ten typ niepokorny?
                                    ja też mam swojego faworyta posiadającego te cechy i odwagę o których piszemy w
                                    postach.
                                    zacznij pierwszy...............
                                    • niegoscinny kandydat inny niż wszyscy, bo .... 07.08.06, 16:40
                                      słuchaj zainteresowany ty nie zaciemniaj rzeczywistości ;) to żadne uchylanie
                                      tajemnicy. przecież ten wątek zainicjował Dinozaur po dyskusji na temat Grześka
                                      A. w wątku [wybieramy burmistrza].
                                      zakładam że zrobił to z myślą 'co my na to powiemy?'. i dobrze. trzeba się
                                      oswajać że może byc inaczej. nie tak szaro i nijak. od początku pompuję wiatr w
                                      żagle żeby doszło do tego że w Żychlinie pojawi się kandydat z innej "epoki", z
                                      nowego chowu. dla mnie to jest dopuszczalne rozwiązanie. ciekawa i poważna
                                      kandydatura. wybiegam myślami w różne sfery i mozliwości i pomimo jakichś tam
                                      wad tego rozwiązania (i mankamentów samego kandydata) daję mu zielone światło.
                                      inni mają czerwone i to się nie zmieni. no może jeden kandydat żółte. ale inni
                                      czerwone.
                                      znam człowieka z czym nie kryję się od samego początku. zachwalam i wiem że są
                                      mieszkańcy dla których to jest alternatywa wśród ogólnej szarości.
                                      więc młodości dodaj mi skrzydeł ...

słucham. jakiego Zainteresowany masz faworyta ?

• stary58 Re: kandydat inny niż wszyscy, bo .... 07.08.06, 16:44
                                        Mimo iż jetem stary to stawiam na młodość. Masz rację.
                                  • edmurphy Re: twardy i młody kandydat na burmistrza ! 09.08.06, 23:08
                                    Gdzie znalazłeś takiego idealnego kandydata? Spełnia wszystkie moje wymagania,
                                    no może chętnie jeszcze dowiedziałbym się jaki ma program, tzn. co i kiedy chce
                                    zrobić. Ale jeśli jest taki, jak mówisz to dawaj Go! Ma mój głos!
                              • stary58 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 07.08.06, 12:19

> czy potrzeba odwagi,żeby wystartować w wyborach? mi wydaje się,że troszeczke.ni
                                > e
                                > odwaga będzie decydowała o końcowym zwycięstwie lecz przygotowanie merytoryczne
                                > i otoczenie się odpowiednimi ludźmi nieuwikłanymi w jakieś tam układy i układzi
                                > ki!
                                > wyobraź sobie ed,że wybory wygrywa pan x i do rady wchodzi 5-6 ludzi z otoczeni
                                > a
                                > pana x,wtedy dzielący władzę i stołki w NASZYM mieście dędą mogli mu skoczyć,on
                                > i
                                > odsuną się sami w obawie,że zostaną wyrzuceni na zbity pysk!mam nadzieję,że tak
                                > będzie,że to koniec
                                > panów:wencla,kalinowskiego,materki,maciaka,rosińskiego,sęczkowskiego itd.

Do zasiadania na tych stołkach szykuje sie nowy układ w biało-czerwonych
                                krawatach. Juz pokazali co potrafią.
                                • realista133 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 07.08.06, 12:31
                                  A czy monopol na te stołki mają tylko ci w czerwonych krawatach???
                                  • stary58 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 07.08.06, 12:49
                                    realista133 napisał:

> A czy monopol na te stołki mają tylko ci w czerwonych krawatach???

To nie monopol, to wyniki z wyborów w Żychlinie mówią same za siebie. A te słowa
                                    to potwierdzą - " Na to zasłużysz co potrafisz". Czyli jak nie potrafimy mądrze
                                    wybierać to będziemy miał głupoli we władzy. A na to się zanosi !
                                    • dinozaur58 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 07.08.06, 16:52
                                      Na co się zanosi ?
                                      • realista133 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 07.08.06, 17:01
                                        Póki co to nie wiemy kogo będziemy wybierać.
                                        Dopiero jak poszczególne partie wystawią swoje lokomotywy trochę będzie
                                        jaśniejsza sytuacja.
                                        Napewno kolor czerwony i jego odcienie nie będą popularne tym razem
                                        • dinozaur58 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 08.08.06, 14:10
                                          realista133 napisał:

> Póki co to nie wiemy kogo będziemy wybierać.
                                          > Dopiero jak poszczególne partie wystawią swoje lokomotywy trochę będzie
                                          > jaśniejsza sytuacja.
                                          > Napewno kolor czerwony i jego odcienie nie będą popularne tym razem

Nie jestem tego pewien. Czy wiesz jak wygląda wkur....y indor ? Takich indorów
                                          jest w Żychlinie od cholery. Bedą tak wyglądać jak zobaczą listy zgłoszonych
                                          komitetów wyborczych.
                                          • realista133 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 08.08.06, 14:33
                                            Nie będą takie groźne.
                                            Mają z lekka przytępione dzioby.
                                    • juzwykluczona Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 08.08.06, 22:20
                                      stary58 napisał:

> realista133 napisał:
                                      >
                                      > > A czy monopol na te stołki mają tylko ci w czerwonych krawatach???
                                      >
                                      > To nie monopol, to wyniki z wyborów w Żychlinie mówią same za siebie. A te słow
                                      > a
                                      > to potwierdzą - " Na to zasłużysz co potrafisz". Czyli jak nie potrafimy mądrze
                                      > wybierać to będziemy miał głupoli we władzy. A na to się zanosi !

No więc będziemy mądrze wybierać idąc do urn, czy znów wybierą za nas jakiegoś
                                      komucha ! Młodzi co wy na to ?
                                      • niegoscinny Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 08.08.06, 22:34
                                        młodzi tzn w jakim wieku? ja się jeszcze łapię - rocznik 60 z małych hakiem ;)
                                        na serio. pani tu nie wywoła nikogo do tablicy. musi nam na razie wystarczyc
                                        wieść gminna. a ta niesie w eter że nasza młodzież się zbroi.nie ukrywam że moje
                                        namowy też odegrały swoją role . teraz sie będe chwalił ;) ale jesztem
                                        zagorzałym zwolennikiem młodości i kreatywności. stare się zużywa za szybko i
                                        nie myśli już takimi kategoriami.pomyślmy lepiej jak przyjdzie co do czego czy
                                        oni nas nie zapytają: starzy co wy na to?

• juzwykluczona Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 09.08.06, 09:36
                                          Jestem kobietą w takim wieku, że myślę tylko o tym aby nasza kochana młodzież
                                          mogła godnie żyć w tym kraju, a przede wszystkim w naszym ukochanym Żychlinie.
                                          Młodość jest piękna ale i szalona. I dlatego potrzeba im trochę tego szaleństwa
                                          i odwagi w dążeniu do objęcia włądzy. Kochani odważnie do przodu !
                                          • realista133 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 09.08.06, 10:42
                                            Forum to luźna wymiana poglądów pozwolę więc sobie mieć odmmienne zdanie w
                                            kwestii szans młodego kandydata przy ubieganiu się o fotel burmistrza.
                                            W obecnej chwili w Żychlinie takowy kandydat, jakiego sobie forum / wąska grupa
                                            społeczności żychlińskiej / upatrzyła istnieje w jej wyobraźni tylko.
                                            Rzeczywistość jest taka, że młodych ludzi nie interesują sprawy społeczno -
                                            gospodarcze i działalność na rzecz swojego środowiska.
                                            Uczestnicy żychlińskiego forum chcą sobie wyczarować takiego kandydata z
                                            kapelusza.
                                            Taki kandydat musi się sam wykreować w konkretnych działaniach ale trzeba mu te
                                            działania umożliwić.
                                            Wencel dobrze zaczął, powołując młodego asystenta ale sprowadził go do
                                            roli "kelnera" i wychował młodego " komuszka " na swoje podobieństwo.
                                            Nie oszukujmy się. Wybory to nie poker.
                                            Wyborcy i tym razem wybiorą kogoś z jakimś już dorobkiem i oby był to ktoś
                                            taki, który pozwoli wreszcie na wypromowanie się młodych ludzi.
                                            • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 09.08.06, 23:17
                                              Mądrze gadasz Realisto, bardzo mądrze, niestety. Niestety, bo z Twojej
                                              "przepowiedni" wynika, że stare wygra z młodym, jeszcze tym razem. I (cholerka)
                                              pewnie tak będzie. Trochę z ostrożności przed młodym/nowym, bez dokonań, jak to
                                              określasz. Oby jednak stało się tak, jak mówisz, że będzie to stare, które
                                              pozwoli rozwinąć się młodym. Choć tak między nami, po cichu, liczę na to, że
                                              idealny kandydat Niegościnnego da takiego czadu w kampanii wyborczej, że
                                              zawojuje nas wszystkich i pójdziemy, jak jeden mąż do urn głosować na niego. :-)
                                              No, jeszcze dzionek, dwa i zobaczymy :-)
                                              • realista133 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 09.08.06, 23:52
                                                Takie są moje subiektywne być może odczucia jako wnikliwego obserwatora
                                                żychlińskiej rzeczywistości.
                                                Tutaj są potrzebne działania systemowe ukierunkowane na nową jakość a nie
                                                sporadyczne czady.
                                                A nawet wygra i co dalej? Gdzie zaplecze do podejmowania działań tworzących
                                                nową jakość.
                                                Póki co PiS jest w naszym regionie słabiutki a ludzie do niego nieufni.
                                                Przykre ale taka jest realna rzeczywistość
                                                • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 10.08.06, 21:23
                                                  A co pomarzyć sobie nie można? :-)
                                                  I tak jednym zdaniem: wolałbym, żeby młody kandydat na burmistrza nie był
                                                  "partyjny", tzn. niekoniecznie związany z jakąś partią PiS-em czy inną - na
                                                  poziomie gminy nie potrzebne nam są rozgrywki polityczne, potrzebny jest dobry
                                                  gospodarz/gospodyni, ot, tyle.
                                                • mlodyalerealista Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 10.08.06, 21:51
                                                  Hej zaglądałem tu często ale dopiero teraz postanowiłem coś napisać, a
                                                  dlaczego???????? To proste. Ja nie wiem czy ludzie wypowiadający się na tym
                                                  forum to żyją w innym świecie czy co, ja jestem młody i znam wszystkich mniej
                                                  czy więcej w tym mieście i moje zdanie jest takie, że nie spotkałem osoby w
                                                  wieku 25-35 lat która mogła by objąć stonowisko szefa w naszym mieście, nie
                                                  oszukujmy się najważniejsze jest tylko i wyłącznie doświadczenie zawodowe i
                                                  niekoniecznie administracja albo inne prawa czy podobne pierdoły, To musi być
                                                  człowiek interesu ktoś kto umie sprzedać najgorsze buty po najwyższej cenie
                                                  najbogatrzemu vip"owi i to jeszcze tak żeby vip myślał że zrobił interes życia
                                                  Bo poprostu tak trudno będzie sprzedać Żychlin potencjalnym
                                                  inwestorom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Wy tu wszyscy piszecie o
                                                  jakis układach i kłutniach. Znajdzcie kolesia który wie chociaż gdzie jest Zus
                                                  i czym sie zajmuje, takiego który ma realny pomysł na Miasto i Gmine, to musi
                                                  być ktoś kto przeszedł różne szkoły nie tylko skończył studia, rok stażu i 5
                                                  lat pracy za biurkiem. Wolałbym 20-to latka który pródował handlu na bazarze,
                                                  Ale czytając te wszystkie wypowiedzi na forum dochądzę raczej do wniosku że
                                                  każdy z was jest przedstawicielem swojej parti czy klubu i oczerniacie sie
                                                  nawzajem za popełnione błędy innych, zamiast samemu wziąść się poprostu do
                                                  roboty. Powiem wam że młodość jest dobra ale w ł.........u, ale szefostwo w
                                                  mieście to za wysokie progi na młodzieży nogi. Za 5 lat jak sie przetrze i
                                                  wycwani pozytywnie to tak..............Siem
                                                  • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 10.08.06, 22:17
                                                    No, no, no! Ostro ale dobrze! Miło, że przybywa młodych na forum. Nie przejmuj
                                                    sie tak naszym gadaniem. My tak sobie na razie gadu-gadu na spokojnie. Poruszamy
                                                    sie niceo we mgle przedwyborczej. :-)
                                                    Powiało z Twojej wypowiedzi nie realizmem, ale pesymizmem! My z nadzieją
                                                    stawiamy własnie na młodych, bo to szansa na inne spojrzenie na świat, na
                                                    rozbicie starych układów. Czy się uda? Mówimy tu również o tym, że to trudne
                                                    zadanie. Ale rozejrzyj sie wokół. Ilu młodych ludzi objęło w ostatnich latach
                                                    ważne stanowiska: dyrektorzy, prezesi, pełnomocnicy, ministrowie itd. Włącz
                                                    telewizor i obejrzyj choćby wiadomości jakieś zobacz ile młodych, nowych twarzy
                                                    wokół, na ważnych i odpowiedzialnych stanowiskach. Nie uściślaliśmy tu pojęcia
                                                    "młodości", nie ustalaliśmy granicy tej młodości. Ale czy na przykład 35-latek
                                                    to Twoim zdaniem człowiek młody?
                                                  • kwazar1 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 11.08.06, 10:09
                                                    Edmurphy, włączam telewizor, oglądam wiadomości i widzę, a jakże: młody
                                                    rzecznik rządu, młody minister sprawiedliwości, młody minister gosp.morskiej,
                                                    mlody...... Piszesz ze trzeba wybierać mlodych bo oni rozbiją układy. Ale
                                                    realnie patrząc przecież ci młodzi na stanowiskach w przeważajacej mierze są z
                                                    klucza partyjnego. I tak juz jest, niezależnie od partii jaka aktualnie
                                                    rządzi.Młody apolityczny na stanowisku zdarza sie dosyć rzadko. Może w jakichś
                                                    apolitycznych instytucjach. Tacy młodzi raczej nie rozbiją układów bo jak
                                                    rozbijać coś co umożliwiło im taki awans?
                                                    A wracając na nasze podwórko, generalnie zgadzam sie z mlodymalerealista.
                                                    Każdy przypadek trzeba rozpatrywać z osobna, ale przy wyborze na tak
                                                    odpowiedzialne stanowisko powinno się liczyć nie tylko wyksztalcenie, ale także
                                                    (jeśli nie przede wszystkim) doswiadczenie zawodowe i życiowe. Będąc szefem w
                                                    samorządzie trzeba nieustannie podejmować decyzje, zalatwiać sprawy z ludźmi
                                                    ktorzy nierzadko zęby zjedli na tym czym sie zajmują. Wobec nich trzeba być
                                                    stanowczym, nie dać się odesłać z kwitkiem , umieć iść na kompromis i posiadac
                                                    jeszcze wiele innych cech które niestety nabywa sie dopiero z wiekiem i
                                                    doswiadczeniem, a ktore w młodym człowieku nie są jeszcze dostatecznie
                                                    ukształtowane.
                                                    Poza tym kandydat powinien mieć siłę przebicia, wykazać sie
                                                    przedsiebiorczoscią i sukcesami w dotyczczasowym działaniu. Musi pokazać że
                                                    działał i pokazać przykłady tego co zdziałał. Jeśli był skuteczny to mozna
                                                    domniemywać, ze bedzie taki rownież na stanowisku szefa gminy.
                                                  • mlodyalerealista Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 11.08.06, 19:48
                                                    Dzięki za odpowiedz Kwazar 1. Dobrze że ktoś rozumie zasadę pracy człowieka na
                                                    takim stanowisku jakim jest burmistrz. Obracam się dużo w kręgu osób niżej czy
                                                    wyżej postawionych i żadko dopatruję się człowieka który spełniłby wymogi
                                                    odpowiedniego kandydata, ale nikt nie jest ideolo poszukajmy chociaż tego
                                                    minimum i sory ale to nie jest wasz faworyt.
                                                  • niegoscinny Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 11.08.06, 21:58
                                                    mlodyrealisto i kwazarze bardzo bym chciał żeby sprawdziły sie wasze skromne
                                                    minima. bardzo. i wręcz wariacko wam tego życzę.
                                                    jestem głęboko zakorzeniony w tym mieście i emocjonalnie z Żychlinem związany.
                                                    chciałbym rzec że widzę jego przyszłość w różowych barwach. ale nie mogę.
                                                    raz że jestem FANATYKIEM prawicy :) a dwa że również staram się realnie
                                                    podchodzić do możliwoch rozwiązań.
                                                    to prawda że mojemu 'faworytowi' (zauważcie że to ja go tu wszystkim na siłe
                                                    wciskam) może wiele brakuje do ideału czy nawet 'waszego' minimum ale cóż
                                                    począć.zacytuję słynny tekst z "Pół zartem, pół serio" - nikt nie jest idealny.
                                                    prawdę o naszych faworytach i ideałach (minimach) przyniesie nam czas wyborów.
                                                    teraz to sobie upuszczamy emocji i wymieniamy poglądy. zauważcie że w mieście
                                                    jest jakieś 14 tysięcy ludzi. z czego może z 6 tysięcy pójdzie do wyborów. ilu z
                                                    nich będzie się kierowało takimi kryteriami o których rozmawiamy? 10? a może
                                                    15%? część pójdzie głosować na znajomych.część na rówieśników (czyt. dziadków).
                                                    część na chybił trafił bo ktoś polecił. część na jakąś tam partię. część ludzi
                                                    sparzyła się na władzy więc będą nieprzewidywalni. a to prawdziwa loteria.
                                                    byłoby idealnie gdyby kandydaci wystawili się na widok publiczny i
                                                    zaprezentowali. programy, siebie i swoje zaplecze. i pod ocenę - wybieramy
                                                    fachowca. i taki kwazar, mlodyrealista, niegoscinny, edmurphy zasypują ich
                                                    pytaniami o ich pomysły na rozwiązanie problemów miasta. utopia? w Zychlinie
                                                    pewnie tak. na razie to robię sobie rachunek sumienia i przekładam plusy i
                                                    minusy tych wszystkich biednych skazanych na nas wyborców męczenników:)
                                                    wychodzi mi pewien ranking, który jest dość ruchomy. również się wacham i
                                                    dlatego poczekam na ruchy wyborcze. to pewnie niedługo. może być tak że wybiorę
                                                    mniejsze zło. po prostu. choć takie rozwiązania bywają najgorsze.
                                                    na pewno będę kierował się też doświadczeniami ostatnich 16 lat.

a jeżeli mielibyście typować fachowca z pośród osób wymienianych to
                                                    podpowiedzcie kogo obdarzacie zaufaniem?

• bysket Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 06.09.06, 16:55
                                                    Nie mam nic do waszego kandydata na burmistrza jakim jest Grzesio ale jakie on
                                                    studia skonczyl i kiedy tego dokonal ? Czy przypadkiem nie byly to studia
                                                    sponsorowane przez Urzad ? moze sie myle to przepraszam. Jedno jednak jest
                                                    pewne - ma trudnosci chlopak z taka prosta czynnoscia jak powiedziec " dzien
                                                    dobry " sasiadom , ktorzy znaja go od malego dziecka. Nie musi tego robic skoro
                                                    zostal tak wychowany ale niech nie liczy na glosy tych , ktorych poprostu nie
                                                    zna na codzien - to tyle
                                                  • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 11.08.06, 22:17
                                                    Generalnie się z Tobą zgadzam. Doświadczenie i wiedza, oczywiście. Kandydat na
                                                    burmistrza nie może być chłopczykiem tuż po maturze, bo oprócz tej matury,
                                                    niczego, albo prawie niczego w życiu nie zdziałał (upraszczam oczywiście). Ale
                                                    powiedz w jakim wieku to doświadczenie się już ma? Mając 50 lat? 60 lat? czy 70
                                                    lat? Ja w wieku 35 lat zostałem dyrektorem instytucji i podejmowałem działania o
                                                    zasięgu regionalnym. Udało się parę rzeczy zrobić. Dla mnie człowiek 30-to czy
                                                    35-letni może już mieć wiedzę i doświadczenie do kierowania zespołem ludzi i do
                                                    podejmowania ważnych decyzji. I wciąż można go nazwać młodym. Zgodzisz się ze
                                                    mną? No więc jesli wystaruje na burmistrza jakiś trzydziestoparolatek z
                                                    konkretnym bagażem dokonań i co ważne bardzo z dobrym programem, z którym ja się
                                                    będę utożsamiać - to jestem gotów na niego zagłosować.
                                                    A co do "klucza partyjnego": na poziomie gminy spokojnie można wystartować jako
                                                    reprezentant komitetu wyborczego wyborców, bez partyjnego logo. Koalicje i
                                                    układy można pozawiązywać przed i po wyborach, a nawet trzeba. Poparcie,
                                                    wsparcie itd. Ja to widzę. Tymczasem nawet bardzo lokalni politycy dotąd bez
                                                    przynależności partyjnej koniecznie chcą podczepić sie pod jakąś partyjkę. I
                                                    czasem na tym tracą. I oni i partyjka. Piszę tak skrótowo, ale mam nadzieję, że
                                                    łapiesz moją myśl. Sadzisz, że się mylę? :-)
                                                  • niegoscinny Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 11.08.06, 23:40
                                                    z nudów wynalazłem w necie. przykład z południa polski
                                                    ile miał lat najmłodszy burmistrz w Polsce? 26
                                                    ile rządził? 3 kadencje
                                                    sukcesy? nagrody dla gospodarnej gminy, lider w regionie
                                                    co to za miejsce? 13 tysięczna gmina miejsko-wiejska
                                                    co dalej? poseł

i przykład z północy Polski.
                                                    ile miał lat burmistrz jak został wybrany? 33
                                                    ile rządził? właśnie kończy 2 kadencje
                                                    sukcesy? sukcesy gospodarcze i inwestycyjne (9 inwestycji w ostatnim roku),
                                                    największe szanse w obecnych wyborach
                                                    co to za miejsce? kilkutysięczna gmina
                                                    co dalej? zapalony samorządowiec - zostaje i dalej odp***ala kawał dobrej roboty

tak więc nie skazywałbym młodości na pożarcie. zresztą co dobrego spotkało nas z
                                                    bagażu doświadczeń życiowych i doświadczenia zawodowego obecnego burmistrza?
                                                    weźmiemy udział w wielkiej loterii. i mam dla was złą wiadomość, będzie
                                                    kumulacja. ale to nie my zgarniemy pulę. przy odrobinie szczęścia może załapiemy
                                                    się chociaż na jakiś procent od zysku :)
                                                    dobrej i przespanej nocy. a sobie spokojnej.
                                                  • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 11.08.06, 23:54
                                                    Dzięki za wspaniałe przykłady na poparcie mojej (i nie tylko mojej, jak widać z
                                                    innych wpisów na forum) tezy. Tezy i nadziei: postawić na młodość! Obawiam się
                                                    tylko, że żychlin sie przestraszy i jednak zagłosuje na jakiegoś bardziej
                                                    "dojrzałego" kandydata.
                                                    Dobrej nocy i Tobie :-)
                                                    Pustawo tu dzisiaj... ech...
                                                  • mlodyalerealista Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 12.08.06, 02:05
                                                    oka wporządku podoba mi się pomysł niegościnnego. Jestem za Aby wszyscy
                                                    kandydaci do tego stołka przedstawili jasno i wyraznie swój pomysł na gminę i
                                                    to male miasteczko. Nie na jakiś obłudnych i czerstwych festynach tylko prosto
                                                    w oczy każdemu mieszkańcowi, taka konfrontacja i przedstawienie programu i
                                                    oczywiście odpowiedzi na pytania o przyszość a nie o przeszłość
                                                    zaznaczam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo pytania typu " a co wy
                                                    kur............a zrobiliście przez te 8 lat mnie nie bawią i interesują
                                                    najmniej i sam takiego gościa mogę wy........ć z sali. dzieki siem
                                                  • niegoscinny Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 12.08.06, 02:42
                                                    mlodyalerealista napisał:

> oka wporządku podoba mi się pomysł niegościnnego. Jestem za Aby wszyscy
                                                    > kandydaci do tego stołka przedstawili jasno i wyraznie swój pomysł na gminę i
                                                    > to male miasteczko. Nie na jakiś obłudnych i czerstwych festynach tylko prosto
                                                    > w oczy każdemu mieszkańcowi, taka konfrontacja i przedstawienie programu i
                                                    > oczywiście odpowiedzi na pytania o przyszość a nie o przeszłość
                                                    > zaznaczam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo pytania typu " a co wy
                                                    > kur............a zrobiliście przez te 8 lat mnie nie bawią i interesują
                                                    > najmniej i sam takiego gościa mogę wy........ć z sali. dzieki siem

czerstwych festynów nie unikniesz. dla każdego coś z jego beczki. jeden idzie na
                                                    kiełbasę a iny podyskutować. ale poza tym pytania o przeszłość to element
                                                    rozliczania władzy a debata wyborcza faktycznie powinna kierować sie na plany na
                                                    przyszlość. jak dojdzie do takiej debaty to osobiście wymięknę. ale... kto wie.
                                                    byłoby to coś na prawdę przełomowego. ciekawe jak by sie z tego niektórzy
                                                    wymigali :)
                                                  • niegoscinny Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 13.08.06, 17:39
                                                    i jak młodyalerealisto? czytałeś posty kandydata8 w wątku o spółdzielni? widzisz
                                                    jak to wszystko wygląda. młody jesteś i bardzo byś chciał żeby to wszystko
                                                    rozegrać na argumenty. ale idą po najmniejszej linii oporu. o wiele łatwiej
                                                    przypiąć komuś łatę i zszargac mu opinię niż samemu przedstawić coś ciekawego.
                                                    teraz będziemy dowiadywac sie o kochankach i machlojach, pijaństwie i kto wie
                                                    czym jeszcze. od nas zależy co weźmiemy na wiarę. przypatrz się środowisku w
                                                    którym żyjemy. jak rozejdzie się 'zła nowina' o kimś to nie pomogą żadne
                                                    rzeczowe dyskusje. szkoda. pozostaną nam same czerstwe festyny. SIEM
                                                  • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 13.08.06, 23:53
                                                    Nie zagłosuję już na zadnego kandydata, który będzie potrafił zaprezentować się
                                                    wyłacznie na czerstwym festynie! Konkrety, tylko konkrety programowe czyli co
                                                    będzie chciał zrobić i jak! My już nie mamy czasu na zabawy! Nie zostanę dłużej
                                                    w mieście, w którym przez kolejne cztery lata "czerstwy" burmistrz z "czerstwą"
                                                    radą będą przejadać nasze pieniądze i urządzać siebie i swoich popleczników!
                                                  • kwazar1 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 14.08.06, 12:16
                                                    Niegościnny niestety ma rację. Ale nie mozna od razu stosować czarnowidztwa. I
                                                    choćby za pośrednictwem tego forum przypominać ludziom że mają mózgi a w nich
                                                    szare komórki które służą do myślenia! Bo niektórzy już o tym zapomnieli i
                                                    myślą mózgami innych niekoniecznie mądrych ludzi.
                                                  • mlodyalerealista Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 14.08.06, 19:58
                                                    Heh widze ze nikt na tym forum nie lubi festynów wyborczych nic nie wnoszących
                                                    do tematu, To podobnie jak i ja ale nie ma się czym martwić za trzy miechy mamy
                                                    wybierać burmistrza a ja nawet nie znam kandydatów tych konkretnych oczywiście,
                                                    wiele sie mówi ale nic konkretnie, znacie może troje poważnych kandydatów do
                                                    karyta w urzędzie gminy.
                                                  • juzwykluczona Paweł Wołoszyn 15.08.06, 12:06
                                                    Mój kandydat na burmistrza Gminy Żychlin to Paweł Wołoszyn !
                                                  • mlodyalerealista Re: Paweł Wołoszyn 16.08.06, 17:21
                                                    juzwykluczona on juzwykluczony, nie lubie ludzi nie szczerych i obłudnych, co
                                                    korytko mu sie kończy w Kutnie i umyślił sobię że przeslizgnie się do
                                                    emeryturki na stołku szefa miasta.................nic bardziej mylnego ludzie
                                                    nie są ślepi i amnezji też nie mają. Już jeden taki był tyle że mu się fucha
                                                    trafiła na półmetku, nio i dobrze!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • mlodyalerealista Re: Znacie może więcej poważniejszych kandydatów 16.08.06, 17:49
                                                    ok.numer pierwszy na liście kandydatów: p. Paweł Wołoszyn ( co o tym
                                                    myślicie)poważny czy ledwie dyszy i nie ma się czego złapać. Może dajmy mu
                                                    szanse za 4 lata chłop sobię zarobi i da nam
                                                    luz.
                                                    numer dwa: p. Grzegorz ( przedstawiciel podobno pis młody ale czy
                                                    realista??????????) niech próbuje ma trzy miechy może by go wysłać na krótki
                                                    kurs dla burmistrzów miast do 20-tys
                                                    mieszkańców numer
                                                    trzy: Podobno p. Roman O.( ciekawa propozycja ale czy ma szanse???????? nie
                                                    orientuje się, może dlatego że jestem za młody żeby pamiętać jego historyję ale
                                                    widać że kampania powoli rusza bo coraz częściej widać p.O. wokoło zegara)
                                                    heh
                                                    numer cztery: p. Adamska K. uuuuuuuuuuuuuuuuuu powiało chłodem sam nie wiem co
                                                    myśleć bo trzy razy widziałem kobietę na oczy a już po pierwszym nie miałem
                                                    ochoty słuchać więc nie wiem czy to dobry znak.....Ale bym zapomniał ona zna
                                                    się na
                                                    wszystkim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    numer pięć: Szpadel, krótko i na temat: nie ma
                                                    szans
                                                    numer sześć: niestety moja wiedza się kończy...................możecie
                                                    dokończyć bo boję się że idąc zagłosować pierwszy raz usłyszę nazwisko
                                                    kandydata
                                                  • kwazar1 Re: Znacie może więcej poważniejszych kandydatów 18.08.06, 08:33
                                                    Młodyrealisto, z powazniejszych kandydatów to pisano na tym forum jeszcze o p.
                                                    Maciaku. Wspominano tez o p. Materce i to jest kandydat którego ja bedę
                                                    popierać. Jestem ciekaw co masz do powiedzenia na ich temat?
                                                  • mlodyalerealista Re: Znacie może więcej poważniejszych kandydatów 21.08.06, 17:04
                                                    No tak przepraszam że zapomniałem:
                                                    Numer kolejny to p. Maciak: szczerze jestem zaskoczony że tej postawy (nie
                                                    fizycznej)człowiek może się ubiegać za tym stołkiem, Ja jeszcze nie widziałem
                                                    pozytywnej rzeczy którą zrobił pan od promocji gminy. To nie jest dobry
                                                    kandydat on tylko umie brać pieniądze i nic więcej. Najleprze jest to że przez
                                                    4 lata nie zrobił miastu żednego zdjęcia a teraz mało sie nie zesra za
                                                    kamerzystą heh
                                                    zabawne
                                                    następny numer. pan Materka prezes mig-my mam racje??????? musiałem zasięgnąć
                                                    lekcji u matuli która zna owego pana i wypowiada się o nim pozytywnie nie wiem
                                                    jak tam w jego firmie ale śmieciarke to mają zajebistą, podobno poszli w
                                                    budownictwo. Musze się tam przekręcić koło niego mam bliskom więc lukne jaki to
                                                    gość i dam znać... gdzie można go zobaczyć..
                                                  • kwazar1 Re: Poważny kandydat na burmistrza. 22.08.06, 15:20
                                                    Tak, Marek Materka jest prezesem spółki MIG-MA. Najczęściej mozna go spotkać w
                                                    terenie, gdzie pilnuje interesów firmy. Jestem ciekaw jak wypadł wywiad
                                                    młodyrealisto?
                                                  • mlodyalerealista Re: Poważny kandydat na burmistrza. 22.08.06, 22:33
                                                    Nio nio ciężko pana Materke zastać w firmie ale ponoć ciągle jest w ruchu a
                                                    pozatym wykazując odrobinę zainteresowania jego osobą można się wielu ciekawych
                                                    rzeczy dowiedzieć o jego postawie. I wiesz co facet mi sie podoba trzezwo stąpa
                                                    po ziemi i jest konkretny. pozatym zasięgłem lekcji historii i co się okazało,
                                                    że podobno wyciągnął migme z błota i całkiem nieżle mu to
                                                    idzie
                                                    ps. będę wiedział więcej za ok. tydzień ponieważ jego firma bedzie wykonywać
                                                    budowe infrastruktury rolniczej u mojego znajomego z pieniędzy unijnych.
                                                    Zobaczymy ?????????
                                                  • niegoscinny Re: Poważny kandydat na burmistrza. 22.08.06, 23:37
                                                    muszę przynać panom mlodemualereliscie i kwazarowi ze bardzo zgrabnie wtrącacie
                                                    tu ten swoj dialog. tak niewinnie i subtelnie podawane rzetelne informacje o
                                                    kandydacie. na początek niby to obcy wymieniany na końcu z głupia frant. dobra
                                                    szkoła.
                                                    a ja już pana Marka zaczynam podziwiać. rób tak dalej ;)
                                                  • kwazar1 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 16.08.06, 18:16
                                                    Tak Ed, progrm jest wazny (byle był realny). Ale wg. mnie nie mniej ważne są
                                                    dokonania kandydata w przeszłosci. Bo program to przyszłość, niewiadoma,
                                                    koncert zyczeń ktory moze sie nie spełnić z obiektywnych albo nieobiektywnych
                                                    przyczyn, ale fakt faktem - program być musi. Natomiast przeszłość juz jest i
                                                    nikt od niej nie ucieknie. I albo moze zadziałać na korzyść kandydata albo na
                                                    niekorzyść. Ktos kiedys chyba powiedzial "po czynach ich poznacie" czy jakoś
                                                    tak, ale może się mylę.
                                                  • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 16.08.06, 21:27
                                                    Dzięki Kwazar za uzupełnienie. Pełna zgoda - dokonania, przeszłość kandydata też
                                                    ma niebagatelne znaczenie. Pisaliśmy już na ten temat w kilku wątkach, nawet
                                                    bardzo szczegółowo - nie chce mi sie teraz tego odszukiwać.Dlatego moje ostatnie
                                                    wypowiedzi idą może troche na skróty. Muszę się więc przyłożyć, tym bardziej, że
                                                    na forum ostatnio zaistniało paru nowych dyskutantów, którzy są tylko na
                                                    bieżąco, a nie sięgają do wcześniejszych wątków. A nasza dyskusja na temat
                                                    przyszłości żychlina i składu nowych władz samorządowych trwa już przecież
                                                    bardzo długo. No i jeszcze potrwa :-)
                                                  • niegoscinny Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 17.08.06, 06:46
                                                    ha panowie! dokonań wam się zachciewa. no to pomyślmy kto mógł mieć jakieś
                                                    dokonania... Romek? no sporo. ale rozpatrujemy datami do 89 i po? nie no żart.
                                                    no to zostaje tylko jeden wybór! więc co to za wybór?! niestety ale zbyt dużego
                                                    pola manewru nie będzie. muszę was kolejny raz zmartwić. jak zaczną się chwalić
                                                    dokonaniami to będzie dopiero niezły ubaw.
                                                    w naszej sytuacji w jakiej gmina się znajduje i jak była prowadzona przez
                                                    ostatnie lata to będziemy musieli dać kandydatowi duży kredyt zaufania. ale czy
                                                    może być jeszcze gorzej?
                                                  • edmurphy Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 18.08.06, 01:43
                                                    Może być gorzej: nie będzie miał kto zgasić światła...
                                                  • dinozaur48 Re: Będzie młody kandydat na burmistrza ! 07.11.06, 11:46
                                                    A więc zadałem mu pytanie jak to jest z tymi premiami dla urzędników z Gminy
                                                    Żychlin. I co ? Głuchy ! Niech się wypowie w imieniu własnym, jako kandydat na
                                                    burmistrza. Chcę znać jego pogląd na tą sprawę. Mam do tego prawo jako wyborca.
                                                    A wiem, że czyta to forum.
    • dw225 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 18.08.06, 08:01
      Młody pochodzący z regionu naszego miasta, ale na pewno nie dzieciak jakiegoś
      starego radnego, czy kogoś, co wcześniej zasiadał w radzie miasta. Bo zazwyczaj
      jest tak że te stare wyjadacze pakują swoje dzieci na stołki aby nadal mieć
      władzę i rządzić. Proponuje wybrać kogoś młodego, wykształconego mającego wiedzę
      a przede wszystkim musi nie dać się tym starym wyjadacze którzy zniszczyli nasze
      miasto. To nowy burmistrz musi dbać o miasto i ludzi w nim żyjący a nie o tych,
      co tylko dbają o swoje interesy - a w naszym mieście takich ludzi nie brakuje.
      Taki kandydat nie powinien bać się i powinien gruntownie rozliczyć całą Radę
      Miast zarówno tą ostatnia jak i te poprzednie i od tego powinien zacząć swoje
      rządy. Powinien zrobić porządek we wszystkich mu podległych placówkach .
      Najważniejsze to powinien być uczciwy przez całe swoje życie a nie tylko
      zapowiadać swoja uczciwość.
      • dinozaur58 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 18.08.06, 10:03
        Ciekawe czy inni tak myślą. Bo ja tak !
        Potwierdzeniem powinno być ............
        www.racjonalista.pl/kk.php/s,4254
    • maciek_waski Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 22.08.06, 16:12
      Wy tu wszyscy jesteście komuchami!!
      Jeździcie po młodzieży jak na świniach. Bo nic nie robią, bo piją itp.
      Skoro nasza młodzież jest taka nie wychowana i rozpita to zróbcie coś żeby
      młodzi mieli gdzie spędzać wolny czas i żeby to niebył zmarnowany czas!!
      Tylko niech mochery nie myślą że założą obozy pracy kur.. mać!!
      • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 22.08.06, 23:33
        he he. dobre było. młodzież do łopat! ale m_waski miałeś mocne wejście. nieźle
        • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 23.08.06, 00:11
          Macie_waski, a może zamiast tych popisów językowych, wyzwisk itd. jakiś pomysł.
          A może Ty cos zrobisz, żeby Twoi koledzy się nie nudzili? Do dzieła!
          • kwazar1 Poważny kandydat na burmistrza ! 23.08.06, 16:49
            Do niegościnnego: Niech żyje zgrabność!!!.
            A tak na poważnie, dla jasności sytuacji w związku z twoją aluzją -ja z
            mlodymrealistą nie działamy w zmowie (ale cieszę się ze ktoś popiera moje
            poglądy i... być moze tego samego kandydata na burmistrza). Po drugie (tu rzecz
            jasna piszę o sobie bo jak to jest z mlodymrealistą to nie wiem), niczyja to
            szkoła a jesli juz to szkoła zycia. I nikt mną nie kieruje (nie mam zadatków na
            marionetkę). Tak piszę bo tak uważam a nie bo ktoś tak uważa. Nie udowodnię ci
            ww. ale mi nie zależy.
            A jeśli chodzi o M. Materke to jeśli jest dobry to czemu go nie promować?
            Wyprowadził MIGMĘ z dołka i rozwija. I to jest fakt.
            • niegoscinny Re: Poważny kandydat na burmistrza ! 24.08.06, 06:29
              jest w tym wszystkim jakiś mały plusik. widać po wpisach że każdy znajdzie w
              wyborach coś dla siebie. może niepotrzebnie jęczymy że taka popelina? każdy z
              tych kandydatów coś wnosi do szarzyzny. nikt nie dogodzi wszystkim to pewne. ale
              patrzcie że będzie kobieta - jeden ciut młodszy - jeden stary komunista - no i
              starosta - oraz były wiceburmistrz - także szef spółki - itakdalejitakdalej.
              pełen wypas full opcja i nic tylko przebierać jak w ulęgałkach. i dobrze.

do kwazara: taka nutka ironii. szczypta humoru. naprawdę promuj kogo masz
              ochotę.
              • piwosz14 Re: Poważny kandydat na burmistrza ! 24.08.06, 10:13
                Kwazar z tym Materką i jego sukcesami to chyba żart?
                Chyba te sukcesy to wydawanie za państwowe pieniądze, czyli nasze tego
                szmatławca czerwonych " Zwykła Gmina .........."
                Sądzę, że ktoś po wyborach przyjrzy się dokładnie działalności Mig My
                • kwazar1 Re: Poważny kandydat na burmistrza ! 24.08.06, 17:28
                  Piwosz, ja sie Twojej Samoobrony, którą tak intensywnie promujesz na tym forum
                  nie czepiałem ale wobec powyższego nie moge być dłużny. Napisaleś w innym
                  wątku, ze Zychliniacy mogą skorzystać na dojściu Samoobrony do władzy i jeszcze
                  ze wszyscy rozsądni Żychliniacy bedą głosować na Samoobronę. To jest dopiero
                  żart przez duze "Ż". Samoobrona z jej specjalistami- oni to nam nadają az nam
                  sie kieszenie pourywają. A po drugie jesteś jasnowidzem czy co?
                  Co do wspomnianego pisma i jego kierownictwa to odśwież sobie informacje bo
                  twoje zalatują nieco starością. I myślę niech przyglada sie spółce kto chce.
                  Najwyzej sie dowie jak to sie robi ze mozna wyciagnac firmę z dołka a potem z
                  powodzeniem ja prowadzić. I piwosz rada na przyszlosć- troche krytycyzmu wobec
                  siebie i obiektywizmu wobec innych. Pozdro
            • mlodyalerealista Re: Poważny kandydat na burmistrza ! 24.08.06, 20:39
              hehe Jeżeli chodzi o mnie to nienależe do żadnej organizacji ani komitetu
              wyborczego i nikt mi za to nie płaci , że napisze p.W jest zły a pan M dobry. A
              propos pana Materki o którego ta cała awantura wynikła i wzbużenie to spoko
              spoko już mi tu powiedziano żeby się nie podniecać, radze tak samo. A tak
              wogóle to faceta nie znam ale jeżeli to ten który ma szanse to napewno go
              popre.pa
              • dinozaur58 Re: Poważny kandydat na burmistrza ! 25.08.06, 08:19
                mlodyalerealista napisał:

> hehe Jeżeli chodzi o mnie to nienależe do żadnej organizacji ani komitetu
                > wyborczego i nikt mi za to nie płaci , że napisze p.W jest zły a pan M dobry. A
                >
                > propos pana Materki o którego ta cała awantura wynikła i wzbużenie to spoko
                > spoko już mi tu powiedziano żeby się nie podniecać, radze tak samo. A tak
                > wogóle to faceta nie znam ale jeżeli to ten który ma szanse to napewno go
                > popre.pa

A czy znasz tego faceta ? Znasz jego życiorys, mam na myśli przeszłość
                polityczną ? Komu służył ?
                • edmurphy Re: Poważny kandydat na burmistrza ! 26.08.06, 00:10
                  Dinozaurze! Tylko krowa nie zmienia poglądów! Podobno... :-)
            • waga2210 Re: Poważny kandydat na burmistrza ! 06.10.06, 10:39
              MM toleruje pijaństwo w pracy!!!!!!!!!!!!!
    • adcox Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 26.08.06, 00:20
      Niech ktoś mi odpowie, za czyich rządów w żychlinie (specjalnie z małej litery) było dobrze? Wszyscy patrzycie w przeszłość, kiedy były dotacje i fundusze na rozwój każdej dziedziny. Teraz o tym zapomnijcie. Musiałby się zmienić nasz narodowy "surkwielizm" na chęć służenia społeczeństwu. Obecnie w naszym kraju mamy sytuację tego typu: Albo ufamy młodym, którzy chcą coś zmienić, albo gnoimy ich, bo ich nie znamy. Niestety większość dąży do tego drugiego. Grześ, mimo że nie jest człowiekiem figurującym w annałach żychlińskiej rzeczywistości, mógłby zrobić więcej niż ostatnie "figury". Jest chłopakiem przedewszystkim mądrym i nieulegającym naciskom z jakiejkolwiek strony. Może nie uzdrowi naszego miasta, ale uważam, że nada przynajmniej dobry i godny do nasladowania kierunek, w którym powinno ono (miasto) dążyć.
      • dinozaur58 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 26.08.06, 18:36
        Pozdrawiam Grzesia. I czekam na zgłoszenie jego kandydatury !
        • mlodyalerealista reeeeeeee: Jeszcze tylko pare dni................ 28.08.06, 20:12
          Jeszcze tylko pare dni MLLODYYYYYYY vs ......................
          heh
          ........... : .............
    • zychlin2006 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 28.08.06, 22:23
      Uwaga! Uwaga! Komunikat specjalny z ostatniej chwili. Przy zielonym stoliku,
      ustalono już wyniki jesiennych wyborów samorządowych. Znani już są zwycięzcy w
      poszczególnych kategoriach. Wszystko dla Waszego dobra, więc...
      Niech żyją poprawni optymiści i ci, którzy wędrując po manowcach świata, nie
      zbłądzili jeszcze z obranej drogi. Pozdrawiam niezmordowanych dyskutantów i
      polityków. Strasznie się napalacie kochani i mam nadzieję, że chociaż część
      waszych szczytnych nadziei zostanie spełniona. Dla Naszego dobra...
      • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.09.06, 04:15
        zychlin2006 napisał:

> Uwaga! Uwaga! Komunikat specjalny z ostatniej chwili. Przy zielonym stoliku,
        > ustalono już wyniki jesiennych wyborów samorządowych. Znani już są zwycięzcy w
        > poszczególnych kategoriach. Wszystko dla Waszego dobra, więc...
        > Niech żyją poprawni optymiści i ci, którzy wędrując po manowcach świata, nie
        > zbłądzili jeszcze z obranej drogi. Pozdrawiam niezmordowanych dyskutantów i
        > polityków. Strasznie się napalacie kochani i mam nadzieję, że chociaż część
        > waszych szczytnych nadziei zostanie spełniona. Dla Naszego dobra...
        >

a nadzieja kocha swoje dzieci. więc nie ma co popadac w czarnowidztwo. a co
        słyszałeś że ogłosili już zwycięzców? ciekawe. przespałem wybory ;)
        tak też słyszałem że niektórzy juz dzielą łupy. ciekawe czy nie za wcześnie.
        skąd się bierze u nich ten optymizm i przekonanie o swojej niepowtarzalności to
        ja się dziwie bo nie wiem.
    • stefi48 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 29.08.06, 10:25
      Od dłuższego czasu czytam wasze forum. Jest interesujące a to z tego powodu
      ponieważ jest wiele troski o wasze miasto. Kiedyś mieszkałem w Żychlinie. Stąd
      sentyment do miasta Żychlin. Dziś mieszkam w Warszawie. Jestem na emeryturze po
      40 latach pracy, w tym wiele lat w Zakładzie EMIT. Jest na nim kilka ciekawych
      propozycji co do wyboru burmistrza w zbliżających sie wyborach samorządowych.
      Zgadzam sie z Dinozaurem, że powinien to być ktoś młody. Dodam też, że powinien
      to być ktoś kto wiele lat pracował jako urzędnik waszego Urzędu Gminy. Zna też
      dobrze pracowników tego urzedu, którym jako przyszły burmistrz i pracodawca moze
      zaufać. Myślę, ze takiego znacie. Ktoś na tym forum juz o nim pisał. Nie
      zastanawiajcie się nad taką kandydaturą. Jemu nalezy zaufać !
      • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.08.06, 01:33
        Widzę, ze kampania rusza z kopyta :-)))))))))
        Pozdrowienia dla Warszawy:-)
        A na kogo Ty zagłosujesz warszawiaku?
        • bransol007 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.08.06, 23:05
          ja mam dylemat,bo jestem w tych wyborach pośrodku!!!mam dwóch kandydatów,a
          mianowicie:
          1.grzesia ambroziaka
          2.pawła wołoszyna
          i uważam,że jeden z nich powinnien wygrać!!!reszcie dziękuje!!!
          • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.08.06, 23:53
            Nie tylko Ty masz dylemat, niestety :-)
          • dinozaur58 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 31.08.06, 08:22
            bransol007 napisał:

> ja mam dylemat,bo jestem w tych wyborach pośrodku!!!mam dwóch kandydatów,a
            > mianowicie:
            > 1.grzesia ambroziaka
            > 2.pawła wołoszyna
            > i uważam,że jeden z nich powinnien wygrać!!!reszcie dziękuje!!!

Chciałbym aby pan Grzesio kandydował, mój główny kandydat. Ale ja sobie mogę
            chcieć. On musi podjąć męską decyzję i dać nam szansę na jego wybór. Natomiast
            gdy nie bedzie startował to zagłosuję na Pawła Wołoszyna, który na zastępcę
            wybierze Grzesia Ambroziaka. To jest moje marzenie ! Tylko martwię się, że
            polityka to zrujnuje a my poniesiemy klęskę ! Bo komuchy to podstępne hieny !
            • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.09.06, 04:23
              to mnie tu nie było kilka dni a wam się w łepetynach poprzerwacało!

stefi48 pisze:
              Jemu nalezy zaufać !

bransol007 dodaje:
              ja mam dylemat,bo jestem w tych wyborach pośrodku!!!mam dwóch kandydatów,a
              mianowicie:
              1.grzesia ambroziaka
              2.pawła wołoszyna
              i uważam,że jeden z nich powinnien wygrać!!!reszcie dziękuje!!!

edmurphy puentuje
              Nie tylko Ty masz dylemat, niestety :-)

a dinozaur58 zachęca
              Chciałbym aby pan Grzesio kandydował ...

a ja myślałem że to ja jestem niepoważny bo myślę sobie i układam w głowie że
              nachalnie wam wciskałem Grzegorza bo wierzę w młodośc i w to że są na ty świecie
              idealiści. widzę że nie jest ze mną tak źle. dziękuję naprawdę dziękuję. bo juz
              myslałem że tylko ja mam takie skrzywienia! podupadałem na wierze a wy mi ją
              przywróciliście. ALLELUJAAAA!
              • dinozaur58 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.09.06, 09:04
                Dobrze trafiłeś. Może przypadkiem ale, ..................................
                Serdeczne dzięki za podpowiedź. Kandydat wspaniały.
                • bransol007 !!! 01.09.06, 17:33
                  bardzo chcę,żeby młody rządził miastem Żychlin!!!dlatego na wybory pójdę i
                  zagłosuję na "młodziaka"!!!moi znajomi są takiego samego zdania co ja!!!grzesio
                  trzeba nas wyciągnąc z tego bagna,w którym stoimy po sama szyję......albo i
                  wyżej!!! albo już w ogóle nie stoimy tylko leżymy!!!!!!!
                  • edmurphy Re: !!! 02.09.06, 00:32
                    Lezymy, leżymy. I te wybory to ostatnia szansa, żeby cos zmienić. Bo w
                    nastepnych to będziemy wybierac wójta, jeśli nie sołtysa.
                    • niegoscinny Re: !!! 03.09.06, 03:26
                      :) sołtysa Ed. ale nawet jeśli nie teraz to za 4 lata znów będziemy mieli szansę
                      coś zmienić i potem znów za 4 lata i znów. i kiedy już wiek emertyalny nas
                      chwyci za nogi i w gardle ściśnie żal straconych lat to pomyślimy: ....
                      no własnie co wtedy każdy z bas sobie pomyśli? żE W żYCIU KAżDY MUSI CZASEM
                      PODJąC Tą CAłKIEM MęSKą DEZYCJę?! a już nie ma po co. więc lepiej zróbmy to za
                      wczasu
                      • bransol007 Re: !!! 03.09.06, 22:20
                        oj chłopoki prawda,prawda!!!tylko gorzej,jak jakis stary ramol,startujący na
                        burmistrza przeczyta to i pomyśli sobie:"to zadanie dla mnie"!!!wybory bliżej i
                        mam nadzieje,że będzie tak jak my chcemy-mieszkańcy żychlina!!!szkoda,że o tym
                        forum tak mało osób wie!!!wtedy poznalibyśmy zdanie innych i być może wszytsko
                        wyglądało by inaczej......oj tak tak!!!do wyborów sołtysa co raz bliżej nam!!
                        ale pomyślcie to dopiero będzie frajda!!!sołtys powinien być....szkoda nawet
                        pisać ci po 50 w sam raz pasują na ten tytuł,bo na takim stanowisku dużo nie
                        trzeba robić!!!
                        • niegoscinny bez komentarza 09.09.06, 01:34
                          Nadzieja rodzi się w momencie,
                          w którym człowiek odkrywa, że jest ktoś,
                          w kim można złożyć nadzieję.
                          ks. Józef Tischner
    • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 09.09.06, 02:46
      Nadzieja rodzi się w momencie, w którym człowiek odkrywa, że jest ktoś, w kim
      można złożyć nadzieję. Ks. Józef Tischner

poniżej tendencyjny i propagandowy obłudny oddający nastrój powyższego fragmentu
      autorstwa ks. Tischnera, a skomponowany na złość piwoszowi (pozdrawiam cię z
      tego miejsca serdecznie) wyciąg z postów forumowiczów – widać że się nudzę...
      to wszystko wyrwane z kontekstu waszych wypowiedzi dotyczących sami wiecie.
      poznajecie? prawa autorskie m.in. ed, dino i wielu wielu innych

...Tylko młody wykształcony, żychliniak. Dobry mąż ... Słusznie ! Stawiamy na
      tego młodego człowieka... jezeli będzie kandydował jest OK !...
      ...najważniejsze-nie komuch!!!!
      ... Myslę, że wtedy duzo więcej młodych osób poszłoby do urn. Wypadałoby, że ten
      Żychlin się odmienił, no nie????
      ....Nie tylko młodych ! Pójdą i starzy tacy jak ja i moi znajomi. ... "Polską
      rzeczywistość powinni naprawiać ludzie młodzi". To słowa jednego z ważnych
      osobistości w życiu politycznym Polski.
      ...No jak jest wreszcie z tym młodym kandydatem. Jest ? Czy go nie ma ? Bo
      jeżeli go nie ma to klapa na całej lini ! ...
      ... To jest jakiś pomysł żeby oddać miasto młodemu. Młodzi muszą, czy chcą czy
      nie, muszą się sprawdzić, wykazać. To nie jest dla nich koniec drogi ale dopiero
      początek. ...
      ... Moi znajomi, mniej wiecej równolatkowie twierdza, że władzę należy oddać
      komuś młodemu, z otwartym umysłem i chęcią do działania, ale......
      ... I który młody wykaże się odwagą, bo może być to dla niego ciężka próba.
      ... Sądzę, że potrzeba odwagi, czy sądzę, że będzie to ciężka próba? No jak
      uważasz? że nie potrzeba odwagi by wystartować w wyborach? zgłosić swój program
      i zachęcić do niego
      wyborców? Dużo odwagi, moim zdaniem, i paru jeszcze innych cech charakteru...
      ...Mimo iż jetem stary to stawiam na młodość. Masz rację.
      ...Forum to luźna wymiana poglądów ... kandydat, jakiego sobie ... wąska grupa
      społeczności żychlińskiej upatrzyła istnieje w jej wyobraźni tylko...
      ... Choć tak między nami, po cichu, liczę na to, że idealny kandydat
      Niegościnnego da takiego czadu w kampanii wyborczej, że zawojuje nas wszystkich
      i pójdziemy, jak jeden mąż do urn głosować na niego... a co pomarzyć sobie nie
      można? :-)
      ... czy ludzie wypowiadający się na tym forum to żyją w innym świecie czy co...
      ... najważniejsze jest tylko i wyłącznie doświadczenie zawodowe ... ktoś kto
      umie sprzedać najgorsze buty po najwyższej cenie najbogatrzemu vip"owi i to
      jeszcze tak żeby vip myślał że zrobił interes życia ... ... Wolałbym 20-to latka
      który pródował handlu na bazarze ... dochądzę raczej do wniosku że każdy z was
      jest przedstawicielem swojej parti ... oczerniacie sie nawzajem ... ... Obracam
      się dużo w kręgu osób niżej czy wyżej postawionych i żadko dopatruję się
      człowieka który spełniłby wymogi odpowiedniego kandydata .... nie jest wasz faworyt.
      ... i widzę, a jakże: młody rzecznik rządu, młody minister sprawiedliwości,
      młody minister gosp.morskiej, mlody...... realnie patrząc przecież ci młodzi na
      stanowiskach w przeważajacej mierze są z klucza partyjnego. ...
      ... Kandydat na burmistrza nie może być chłopczykiem tuż po maturze ... Dla mnie
      człowiek 30-to czy 35-letni może już mieć wiedzę i doświadczenie do kierowania
      zespołem ludzi i do podejmowania ważnych decyzji. I wciąż można go nazwać młodym...
      .. wszyscy kandydaci do tego stołka przedstawili jasno i wyraznie swój pomysł na
      gminę i to male miasteczko. Nie na jakiś obłudnych i czerstwych festynach tylko
      prosto w oczy każdemu mieszkańcowi...
      ...Młody pochodzący z regionu naszego miasta... Proponuje wybrać kogoś młodego,
      wykształconego mającego wiedzę ... To nowy burmistrz musi dbać o miasto i ludzi
      w nim żyjący a nie o tych, co tylko dbają o swoje interesy ...
      ...Wy tu wszyscy jesteście komuchami!! Jeździcie po młodzieży jak na świniach...
      ... mimo że nie jest człowiekiem figurującym w annałach żychlińskiej
      rzeczywistości, mógłby zrobić więcej niż ostatnie "figury". Jest chłopakiem
      przedewszystkim mądrym i nieulegającym naciskom z jakiejkolwiek strony... Może
      nie uzdrowi naszego miasta, ale uważam, że nada przynajmniej dobry i godny do
      nasladowania kierunek, w którym powinno ono (miasto) dążyć.
      ...Jeszcze tylko pare dni MLLODYYYYYYY vs ......................
      ... Zgadzam sie z Dinozaurem, że powinien to być ktoś młody... Dodam też... Jemu
      nalezy zaufać !
      ... ja mam dylemat,bo jestem w tych wyborach pośrodku!!!mam dwóch kandydatów,a
      mianowicie... i uważam,że jeden z nich powinnien wygrać!!!reszcie dziękuje!!!
      bardzo chcę,żeby młody rządził miastem Żychlin!!!dlatego na wybory pójdę i
      zagłosuję na "młodziaka"!!!
      ... Chciałbym aby ... kandydował, mój główny kandydat. Ale ja sobie mogę chcieć.
      On musi podjąć męską decyzję ...

taka mi wyszła retrospekcja
      • jolka905 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 09.09.06, 08:00
        A ja z uporem Piwosza napiszę,że i tak będę głosować na jeszcze młodego,ale z dużym doświadczeniem,pana P.W.,jeśli w ogóle wystartuje.Do czego i Was namawiam,bo Pisowiec(nie mylić z Pisiakiem)jest za młody i naprawdę-wiem o tym-jeszcze musi się dużo uczyć.Niech próbuje,patrzy i wyciąga wnioski,tak jak to robi do tej pory.Może będzie świetny,ale za parę lat,co daj Boże.
        • piwosz14 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 09.09.06, 11:46
          A ja ze swoim uporem będę przestrzegał przed głosowaniem na p.P.W.
          Gościu 8 lat ślizgał się na naszym zaufaniu w powiecie nic w zamian nie dając
          Żychlinowi poza chodniczkiem przy swoim bloku
      • coos Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 09.09.06, 16:56
        No tak młody kandydat... nie zwróciliście uwagi na jedną rzecz. Wszyscy
        urzędnicy zajmujący poważane stanowiska, np. Marszałek Woj. Łódzkiego jak i
        Prezydent Miasta Łodzi nie są osobami 30-letnimi z jednej prostej przyczyny -
        osoby młodej nikt nie traktuje na serio. Teoretycznie pojedzie p. Grzegorz
        (samochodem służbowym of cors) do Urzędu Miasta Łodzi i wróci z kwitkiem, bo co
        on może załatwić... najwyżej dodatek mieszkaniowy.

Zderzenie marzeń z rzeczywistością!!!!

Fajnie by było mieć młodego znajomego na "stołku" ale to chyba nie o to chodzi.
        • piwosz14 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 09.09.06, 17:16
          Prawie wszyscy urzędnicy w województwie już są z innej epoki.
          Pojedzie pan Materka do województwa i nawet woźny z urzedu wojewodzkiego nie
          będzie chciał z nim rozmawiać.
          Najwyżej przy okazji Pęczaka odwiedzi
          • kwazar1 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 10.09.06, 22:27
            Wiesz co piwosz, Urząd Wojewodzki to nie jest miejsce gdzie urzędnicy czekają
            na petentów z otwartymi ramionami, czy by tam jechał pan Materka czy kto inny.
            Ale myśle ze pan Materka doskonale by dał sobie radę załatwiajac sprawy w
            urzędzie woj. i nie tylko.
        • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 10.09.06, 11:21
          witaj coos. przyłączanie się nowych do dyskusji ożywia. zawsze jakieś nowe
          argumenty itp.
          teoretycznie masz dużo racji. i jednocześnie nie masz jej wcale. :) podnosisz
          zbyt młody wiek i zgoda. przy czym nie ma to odniesienia do naszej żychlińskiej
          praktyki bo nasz obecny i poprzednik udowodnili że wiek i doświadczenie nie mają
          najmniejszego znaczenia! zgroza po prostu. w teorii to tak pięknie wygląda -
          odpowiedni wiek i doświadczenie. a potem zstępujemy na ziemię i wali nas w morde
          szara rzeczywistość. i pomijam tu osobę młodego znajomego na stołku bo tak na
          100%to nie wiem czy on będzie kandydował. pewnie nie. może myśli tak jak ty że
          jest za młody? :( szkoda. dla mnie. nie będę mu już łba suszył bo ma pewnie dośc
          innych problemów.niepotrzebnie go sprzedałem.więc pasuję. niech to rozegraja
          między sobą starzy wyjadacze. przecież ONI najlepiej wiedzą o CO w tym wszystkim
          chodzi. życze nam powodzenia
          /a za cztery lata i tak wygra mój kandydat :) tylko gdzie wtedy bedzie żychlin?/
          • coos Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 10.09.06, 18:03
            Kto na 100% będzie kandydował dowiemy się już niedługo. Nie łudzę się, że
            będzie to rywalizacja fair play bo tak się jeszcze nie zdażyło.

A za 4 lata wygląda na to, że będziemy mieli 2 młodych kandydatów: Grzegorza A.
            oraz Krzysztofa S. a gdzie wtedy bedzie Żychlin... w dalszym ciągu na Nizinie
            Środkowomazowieckiej
            • dinozaur46 Wybieramy burmistrza ! 11.09.06, 11:17
              www.prawo.lex.pl/bap/prawnicy/Dz.U.2002.113.984.html
    • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.09.06, 23:22
      Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy
      Młodości! dodaj mi skrzydła!
      Niech nad martwym wzlecę światem
      W rajską dziedzinę ułudy
      Kędy zapał tworzy cudy,
      Nowości potrząsa kwiatem,
      I obleka w nadziei złote malowidła.
      Niechaj, kogo wiek zamroczy,
      Chyląc ku ziemi poradlone czoło,
      Takie widzi świata koło,
      Jakie tępymi zakreśla oczy.
      Młodości! ty nad poziomy
      Wylatuj, a okiem słońca,
      Ludzkości całe ogromy
      Przeniknij z końca do końca.
      Patrz na dół - kędy wieczna mgła zaciemia
      Obszar: gnuśności zalany odmętem:
      To ziemia!
      Patrz, jak nad jej wody trupie
      Wzbił się jakiś płaz w skorupie,
      Sam sobie sterem, żeglarzem okrętem;
      Goniąc za żywiołkami drobniejszego płazu,
      To się wzbija, to w głąb wali:
      Nie lgnie do niego fala ani on do fali,
      A wtem ják bańka prysnął o szmat głazu:
      Nikt nie znał jego życia, nie zna jego zguby:
      To samoluby!
      Młodości! tobie nektar żywota
      Natenczas słodki, gdy z innymi dzielę:
      Serca niebieskie poi wesele,
      Kiedy je razem nić powiąże złota.
      Razem, młodzi przyjaciele!...
      W szczęściu wszystkiego są wszystkich cele;
      Jednością silni; rozumni szałem,
      Razem, młodzi przyjaciele!...
      I ten szczęśliwy, kto padł wśród zawodu;
      Jeżeli poległym ciałem
      Dał innym szczebel do sławy grodu.
      Razem, młodzi :przyjaciele!...
      Choć droga stroma i śliska,
      Gwałt i słabość bronią wchodu:
      Gwałt niech się gwałtem odciska,
      A ze słabością łamać uczmy się za młodu!
      Dzieckiem w kolebce kto łeb urwał Hydrze,
      Ten młody zdusi Centaury;,
      Piekłu ofilarę wydrze,
      Do nieba pójdzie po laury�.
      Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga;
      Łam, czego rozum nie złamie:
      Młodości! orla twych lotów potęga,
      Jako piorun twoje ramię
      Hej! ramię do ramienia! spólnymi łańcuchy
      Opaszmy ziemskie kolisko!
      Zestrzelmy myśli w jedno ognisko
      I w jédno ognisko duchy!...
      Dalej, bryło, z posad świata!
      Nowymi cię pchniemy tory,
      Aż opĺeśniałej zbywszy się kory,
      Zielone przypomnisz lata.
      A jako w krajach zamętu i nocy
      Skłóconych żywiołów waśnią,
      Jednym stań się z bożej mocy
      Świat rzeczy stanął na zrębie;
      Szumią wichry, cieką głębie,
      A gwiazdy błękit rozjaśnią-
      W krajach ludzkości jeszcze noc głucha:
      Żywioły chęci jeszcze są w wojnie;
      Oto miłość ogniem zionie,
      Wyjdzie z zamętu świat ducha:
      Młodość go pocznie na swoim łonie;
      A przyjaźń w wieczne skojarzy spojnie.
      Pryskają nieczułe lody,
      I przesądy światło ćmiące.
      Witaj, jutrzenko swobody,
      Zbawienia za tobą słońce!

A.M.
      • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.09.06, 23:24
        :)
        • dinozaur46 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 16.09.06, 13:26
          Gminna poczta pantoflowa, plotkarska nic nie wniesie na to forum ? Czy pojawiło
          się nazwisko młodego kandydata ? Ktoś strzelił nazwisko Rapsiewicz. Czy to
          prawda czy jak zwykle plotka ?
          • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 17.09.06, 01:25
            No własnie. Nic nie słychac, nic nie widać. A Kutno zarejestrowało juz swój
            pierwszy komitet wyborczy: kandydat na prezydenta - oczywiście Burzyński,
            aktualny gospodarz Kutna.
          • niegoscinny :p 18.09.06, 23:49
            a o szo chodzi? przecież nie będzie żadnego młodego. czy wy żeście z konia
            pospadali? zachciało się wam. dostaniecie to co zwykle i się cieszcie.
            wybierzecie sobie burmistrza i po kłopocie. nie zwracajcie sobie głowy
            dyrdymałami. młodzi mają swój świat i swoje problemy. nie liczmy na cud. i tak
            najlepsze co może nam się trafic to ...
            cieszcie się chwilą.
            • edmurphy Re: :p 20.09.06, 00:39
              Niegościnny, masz zły dzień? Ciche dni czy coś w tym stylu? :-)
              • weronika123456 Re: :p 20.09.06, 13:02
                czytam to forum od jakiegoś czasu i myślę że Żychlin nie będzie miał młodego
                burmistrza stary beton na to nie pozwoli tu cały czas rządza układy i
                znajomości oni boją się młodych żeby ich ze stołka nie zrzucili nie rozumieją
                że czas odejść...żyją jeszcze w poprzedniej epoce. Młodzierz dobrze robi, że
                wyjeżdża do Anglii brawo!!! niech zostaną sami emeryci.
                • edmurphy Re: :p 24.09.06, 23:32
                  O matko kochana! To ja też wyjeżdżam. Do emerytów wszak zaliczyć się jeszcze nie
                  mogę :-)
    • anika99 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 25.09.06, 13:58
      a ja znam takiego
      tylko nie wiem czy by chciał
      • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 26.09.06, 00:13
        to go zapytaj :-)
        • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 26.09.06, 22:21
          Jakiś komitet wyborczy młodych się zarejestrował. Brawo młodzi! Czy to nasz
          kandydat?
          • lew121 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 28.09.06, 13:10
            No to mamy narazie jednego młodego kandydata na stołek burmistrza - mowa o
            Grzesiu A. w końcu się zdecydował i dobrze!!! więcej młodych kandydatur w tych
            wyborach jest wskazane!!!
            • dinozaur46 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 29.09.06, 11:37
              Grzesiu jeżeli kandydujesz to ujawnij sie publicznie na tym forum. Czekamy na
              twój tandem i program. Program, program, program !
              • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.09.06, 00:16
                Zapraszamy do dyskusji panie Grzegorzu :-)
                • kajro Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.09.06, 20:48
                  Dlaczego wydaje się WAM, że p.Grzegorz A. jest dobrym kandydatem na burmistrza?
                  • kot9933 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 30.09.06, 22:47
                    Jest to podobno madry chlopak ale sam nic nie zrobi . Niech sie w koncu odkryje
                    i przedstawi swoj komitet wyborczy bo dla wielu myslacych to ma jednak
                    znaczenie jacy ludzie za nim stoja.No i wiele zalezy na jakich radnych
                    zaglosujemy,. Wazne a moze najwazniejsze jest to jaki przedstawi program i oby
                    to nie byly puste slowa. Mlodzi jeszcze nie byli, byc moze okaza sie duza
                    determinacja i uzdrowia to mizerne miasteczko,
                    • kajro Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 00:55
                      Masz rację, że siła tkwi w zespole.
                      Czy on nie jest przypadkiem przedstawicielem PIS?
                      • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 01:38
                        Pan Grzegorz nie jest moim kandydatem. Póki co, być może oddam na niego swój
                        głos. Jest na forum promowany, jako młody kandydat na burmistrza. Nie wiem nawet
                        czy startuje? Ale jesli tak, to zapraszam go do dyskusji z nami. I kazdego
                        innego młodego kandydata. Kajro, czy Wasz kandydat jest młody? To dawaj go tu :-)
                        • tr28 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 09:04
                          Jezeli chodzi o p. Grzegorza A. to myśle , że młodość nie idzie zawsze z
                          doswiadczeniem. Osoba ubiegająca się o stołek burmistrza powinna mieć "układy"
                          nie tylko w powiecie ale i w sejmiku. W naszym miasteczku osoba młoda ma małe
                          szanse by dostać sie do rady a co dopiero na burmistrza. Niestety stary
                          elektorat p. Wencla nadal jest wierny jak pies, także proponuje p.Grzegorzowi
                          napierw dostanie sie do rady miasta i wykazania się dopiero zobaczymy ile jest wart.
                          • bysket Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 10:46
                            A moze pora skonczyc wlasnie z ukladami , moze nadszedl czas odnowy moralnej?
                            Jak dlugo bedziemy tkwic w takich oto stereotypach? Moze wlasnie Grzegorz
                            pracuje w Urzedzie kilka lat i zauwazyl te razace bledy poszczegolnych
                            Burmistrzow. Wiekszosc kandydatow miala swoje 5 minut zeby sie wykazac wiedza i
                            kompetencja i to zaprzepascili. Czym chca zablyusnac teraz ? Dodrukuja
                            pieniedzy ? zalezy nam na madrym czlowieku ktory potrafi prowadzic mediacje
                            prawie tak jak szacowny pan Maciak na stanowisku promotora Gminy ( co zrobil
                            dobrego ? )i ma odwage kandydowac na Burmistrza. Ludzie obudzcie sie i dajcie w
                            koncu szanse mlodym ich jeszcze nie bylo.
                            • tr28 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 13:05
                              Może źle napisałem "układy" chodzi mi o to, że osoba majaca doswiadczenie w
                              przydzielaniu srodkow mieszkaniowych nie ma odowiednich wejsc na salony
                              polityczne . A przeciez wiadomo że w powiecie czy sejmiku trwa ostra batalia
                              polityczna. Bez poparcia osób z "góry" nie mamy szans na pozyskiwanie środków na
                              rozwój gminy.
                              W naszej radzie potrzebni sa ludzie ktorzy osiagaja sukcesy polityczne i
                              biznesowe, potrafia kierowac i dysponowac naszymi pieniedzmi. Ale najwaźniejsza
                              rzecza jest to zeby burmistrz mial poparie rady z ktorą bedzie umiał
                              wspópracowac. Ja osobiscie też jestem zdania, że cała ta klika źychlińska
                              powinna być odsunięta od włady jak najszybciej. Ponieważ mam doświadczenie w
                              startach do rady gminy jako osoba młoda i wykształcona wiem jakie są realia
                              dostania się do rady a co dopiero na burmistrza. Życze powodzenia p. Grzegorzowi
                              • podroznik11 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 16:52
                                .....odklejam temat z nagłówka w nadzieji , że zacznie "żyć" on własnym
                                życiem....aby dać równe szanse wszystkim kandydatom na Urząd Burmistrza.....p.
                                Grzegorzowi życzę sukcesu.
                                • nicolas7 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 19:46
                                  W pełni się zgadzam, ze to wszystko już bylo i mam nadzieję ze nie wróci
                                  więcej: Wencel, Ostasz, Machtalowicz, Wołoszyn, że nie wspomnę o P. Maciaku,
                                  znam tych panów wszystkich razem i każdego z osobna. Powiedzieć by się chcialo
                                  że już koniec, że już starczy, teraz pora na młodego. Grzeska też znam lepiej
                                  niż ktokolwiek patrząc z wielu aspektow życia (rodziny, znajomości, pracy i
                                  współpracy) - jest fajnym kolegą ale ... No wlaśnie do każdego można znaleźć
                                  jakieś "ale", bo naprawdę mam poważne wątpliwości czy nadaje się on na
                                  Burmistrza. Wiem, wiem - teraz pora na młodego, ale patrząc rozsądnie to jest
                                  gospodarowanie przez conajmniej 4 lata całym miastem i gminą, mam poważne
                                  wątpliwości czy podoła takiemu wyzwaniu. To nie jest tylko sztuka dla sztuki
                                  aby unicestwić wejście tym którzy już byli, albo tym którzy nie byli ale
                                  czujemy do nich prywatne antypatie. Spojrzyjmy racjonalnie, że my żyjemy w tym
                                  mieście, w tej gminie. naprawdę uważacie że jeśli wejdzie jakiś młody na stołek
                                  to zakończą się układy i układziki - może te stare tak ale jak znam życie i
                                  teraźniejsze realia narodzą się nowe układy.
                                  • sany7 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 20:12
                                    Wybór burmistrza to nie wybór pomiędzy młodością a dojrzałością.To wybór
                                    programów i odpowiedniego zaplecza.Nie ma czasu na eksperymenty.A to że mogą
                                    pojawić się nowe układy to pewne. Taka jest natura ludzka. Trzeba zatem
                                    stworzyć takie warunki i opracować takie instrumenty aby natura i prywata nie
                                    wzięły góry nad dobrem ogółu. To zadanie dla Rady już na starcie-bo potem może
                                    być za póżno.
                                    • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 22:06
                                      Ale sobie poczytałem! :-) Do wszystkich uwag trudno się odnieść. Jest ich zbyt
                                      wiele. Zbyt wiele wątpliwości, pytań, obaw wciąż mamy. Zarejestrowalo się chyba
                                      16 komitetów wyborczych, przepraszam, ale nie wiem czy to dokładna liczba. Nie
                                      mam swojego pewniaka. Jak widzę Wy też, no poza małymi wyjatkami :-) A jesli
                                      wśród tych zaproponowanych przez te 16 komitetów nie znajdziemy odpowiedniego
                                      człowieka? Co jeśli źle wybierzemy? Za cztery lata będziemy wybierać sołtysa
                                      zamiast burmistrza?
                                      • dinozaurka Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 01.10.06, 22:38
                                        czy gdzieś w internecie można znależć liste zarejestrowanych komitetów?
                                        • krystynaola Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 02.10.06, 00:42
                                          słyszałam, że kandydatem na burmistrza jest Pan z osiedla Orłowskiego....
                                          • oswiecona Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 02.10.06, 20:13
                                            A ja słyszałam o panu Andrzeju. Nareszcze ktoś z oświaty ! Poprzednio nie udało
                                            się panu Mirkowi Chlebnemu. Może tym razem się uda panu Andrzejkowi.
                                            • kot9933 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 02.10.06, 21:58
                                              oswiecona chyba cie pogielo
                                              • kot9933 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 02.10.06, 22:00
                                                P.Chlebnemu sie wczesniej udalo byl Naczelnikiem
                                              • oswiecona Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 08:33
                                                kot9933 napisała:

> oswiecona chyba cie pogielo

Nie "pogielo". Chodzę prosto, garba nie mam, rozum mam. Myślę rozsądnie i nie
                                                biorę bilobilu bo pamięć mam doskonałą. Pamiętam zamachy na oświatę zarówno
                                                przez radnych poprzez ich wypowiedzi jaka ta oświata żarłoczna, ile to pieniędzy
                                                na nią łoży gmina. Pamiętam jak burmistrzowie byli i obecny zamykali szkołę,
                                                mając chrapkę na następną, jak zlikwidowano przedszkola, itd. Więc nie dziw się,
                                                że satysfakcjonuje mnie ktoś kto będzie z oświaty nie patrząc na nazwiska.
                                                • tr28 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 10:35
                                                  Popieram i myśle że jedynym kandydatem, który może zaprowadzić porządek w
                                                  naszej gminie jest p. Andrzej oddam na niego swoje głosy. Na burmistrza
                                                  potrzebna jest osoba tak jak on odpowiedzialna, zdecydowana i mająca wizję
                                                  przyszłości gminy.
                                                  • kwazar1 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 13:23
                                                    Jaka to wizja?
                                                  • nicolas7 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 13:51
                                                    AA
                                                  • kandydat9 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 16:29
                                                    Ten wasz p.Andrzej to młody kandydat?
                                                    Po 20, czy już po 30?
                                                  • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 18:17
                                                    wy sobie do cholery jaja robicie? andrzej królikowski burmistrzem? to już chyba
                                                    koniec świata nadchodzi!
                                                    ludziska idźcie wy po rozum do głowy!
                                                  • jabejot Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 18:31

> wy sobie do cholery jaja robicie? andrzej królikowski burmistrzem? to już chyba
                                                    > koniec świata nadchodzi!
                                                    > ludziska idźcie wy po rozum do głowy!

A dlaczego by nie ? Co masz przeciwko niemu ? Rozumu to ty nie masz, skoro
                                                    piszesz nie uzasadniając "swoje przeciw". Oswiecona trafnie okresliła dlaczego
                                                    jest za. Ty też określ swoje przeciw.
                                                  • bysket Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 18:44
                                                    Wczesniej udzielil odpowiedzi nicolas - po co go narazac na pokusy ?
                                                  • krystynaola Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 19:15
                                                    pod tym adresem znajdziecie zarejestrowane komitety wyborcze wyborców

www.pkw.gov.pl/gallery/52/45/52450/10.xls
                                                  • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 19:15
                                                    ok,oto moje przeciw dla pana andrzeja królikowskiego:
                                                    -brak doświadczenia i przygotowania by kierować gminą
                                                    -będąc 4 lata radnym powiatowym nic nie zrobił i nawet nie próbował robić dla
                                                    naszego żychlina
                                                    -oświecona napisała "człowiek oświaty"-BOżE CHROń NAS OD TAKICH NAUCZYCIELI (
                                                    byłem jego uczniem )
                                                    -brak odpowiedniego zaplecza z którym mógłby rządzić w naszym mieście
                                                    -mgr inż. ale nie w tym kierunku (elektryk w urzędzie to chyba już jest) , czyli
                                                    nieodpowiednie wykształcenie
                                                    -małoreprezentatywny
                                                    -niekulturalny,arogancki i agresywny
                                                    -opcja polityczna (ludziom sld to ja dziękuję)
                                                    co przemawia za panem królikowskim andrzejem,według mnie : NIC!!!
                                                  • krystynaola Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 19:18
                                                    popieram Cię - ten Pan nie ma nic do zaoferowania
                                                  • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 23:51
                                                    Oświecona, to że nazwisko jest z oświaty, jak to napisałaś, nie daje podstaw do
                                                    wysuwania wniosku, że kandydat poradzi sobie na fotelu burmistrza. To żaden
                                                    argument. Przychylam się do wypowiedzi Zainteresowanego w całości. Wystawił
                                                    obiektywną ocenę temu kandydatowi. I kropka.
                                                    To kto nam został? :-)
                                                  • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 03.10.06, 23:54
                                                    No to jeszcze raz lista komitetów:

Komitet Wyborczy Wyborców - Niezależni Żychlin ul. Łukasińskiego 73,
                                                    99-320Żychlin Włodzisław Kazimierz Tomaszewski
                                                    Komitet Wyborczy Wyborców NASZA GMINA - ŻYCHLIN ul. Łąkowa 3 m.15, 99-320
                                                    Żychlin Krystyna Zenona Machtałowicz
                                                    Komitet Wyborczy Wyborców "UNIA SAMORZĄDOWA"ul. Narutowicza 3, 99-320 Żychlin
                                                    Lesław Zdzisław Kamieński
                                                    Komitet Wyborczy Wyborców GMINA DLA WSZYSTKICH oś. Traugutta 6/10, 99-320
                                                    Żychlin Romualda Jaźwińska
                                                    Komitet Wyborczy Wyborców NOWE OBLICZE GMINY ul. 1-go Maja 6/3, 99-320 Żychlin
                                                    Małgo-rzata Tomaszewska
                                                    Komitet Wyborczy Wyborców PAWŁA WOŁOSZYNA ul. Traugutta 14 m.11, 99-320 Żychlin
                                                    Zdzi-sława Helena Łukasiewicz
                                                    Komitet Wyborczy Wyborców "Sojusz dla Miasta i Gminy"Wola Popowa 23, 99-320
                                                    Żychlin A-gnieszka Kwiatkowska
                                                    Komitet Wyborczy Wyborców Niezależna Inicjatywa Jakość i Rozwój os.Traugutta 2
                                                    m.6, 99-320 Żychlin Józef Bieńkowski
                                                    Komitet Wyborczy Wyborców MŁODZI DLA MIASTA ul. 3-go Maja 4/4, 99-320 Żychlin
                                                    Beata Renata Dałek
                                                    Komitet Wyborczy Wyborców Krzysztofa Falkowskiego os. Traugutta 9/33, 99-320
                                                    Żychlin Krzysz-tof Jarosław Falkowski

Oprócz w/w sa jeszcze partyjne, koalicyjne i KWW o zasięgu regionalnym i
                                                    ogólnokrajowym. Jest tego trochę. Wszystkie można znaleźć na stronie PKW.
                                                  • jolka905 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 04.10.06, 01:06
                                                    Poprawka do listy przedstawionej wyżej:Lesław Zdzisław Kamiński i Zdzisława
                                                    Helena Łukaszewicz.
                                                  • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 05.10.06, 00:49
                                                    Dzięki za poprawkę. Listę skopiowałem, bez sprawdzania pisowni.
                                                  • oswiecona Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 04.10.06, 10:33
                                                    edmurphy napisała:

> Oświecona, to że nazwisko jest z oświaty, jak to napisałaś, nie daje podstaw do
                                                    > wysuwania wniosku, że kandydat poradzi sobie na fotelu burmistrza. To żaden
                                                    > argument. Przychylam się do wypowiedzi Zainteresowanego w całości. Wystawił
                                                    > obiektywną ocenę temu kandydatowi. I kropka.
                                                    > To kto nam został? :-)

Ktoś już napisał, że sam burmistrz to może ale .......... I to się potwierdza z
                                                    obecnej kadencji. Nie miał dziadzio z kim współpracować. Chciał sam, więc się
                                                    biedak zwalił w pory i powołał na koniec młodego Sęczkowskiego. A to jest ważne
                                                    jakich burmistrz będzie miał ludzi do realizacji założeń programowych. A z tego
                                                    co słyszałam to ten facet ma obiecujący program i ludzi, którzy z nim będą go
                                                    realizować. Dodam jeszcze, że ten program ma byc dla wszystkich mieszkańców a
                                                    nie tylko dla swoich przydupasów z SLD !
                                                  • nicolas7 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 04.10.06, 21:23
                                                    Oświecona, mogłabyś tak oświecić prostą osobę i rozwinąć wątek swojej
                                                    wypowiedzi zacytowany poniżej:
                                                    "A z tego co słyszałam to ten facet ma obiecujący program i ludzi, którzy z nim
                                                    będą go realizować. Dodam jeszcze, że ten program ma byc dla wszystkich
                                                    mieszkańców ...."
                                                    Oświecisz mnie i zapewne wielu innych co to za program, skoro negujesz innych
                                                    kandydatów a bronisz Królikowskiego, więc myślę że szybka odpowiedź nie sprawi
                                                    Ci żadnego problemu, a i przy tym Forumowicze będą usatysfakcjonowani że
                                                    wreszczie usłyszą od kogoś jakieś zaczątki naprawy gminy.
                                                    Bo z tego co ja słyszałem, to on program tworzy na prędce, ponieważ zostal
                                                    wystawiony jako kontrkandydat Materki z inicjatywy p.Sławka (który podobno w
                                                    czerwonych szeregach jako jedyny poparł Krolikowskiego). Swoją drogą ten Pan
                                                    (Sł.) też ma burzliwe życie polityczne: życie płodowe kampani zaczyna z
                                                    Materką, dalej brata się z Romanem nie mogąc jednak skoncentrować się na
                                                    odpowiednim wg niego kandydacie na końcu namawia Królikowskiego - może Ci
                                                    pierwsi dwaj nie sprostali jego oczekiwaniom odnośnie układów i układzików w
                                                    dalszej części kadencji, więc wypromował sobie Bugsa.
                                                    Acha, jeśli ma takich ODPOWIEDNICH LUDZI to chyba nie będzie tajemnicą jeśli
                                                    przedstawisz nam ich personalia, nie jest to chyba żadna tajemnica a przy tym
                                                    dobra reklama, wszak to zaszczyt nosić miano "odpowiedniego człowieka"
    • jabejot Smieszne ! 04.10.06, 10:35
      Śmieszne to ale prawdziwe !
      • edmurphy Re: Smieszne ! 05.10.06, 00:56
        No właśnie, właśnie. Nicolas trafił tu w sedno problemu naszych rozmów. Oceniamy
        tu poszczególnych kandydatów. Każdy z nas broni lub promuje swojego, atakując
        równocześnie przeciwników. Używamy przy tym w nadmiarze ogólników oraz takich
        słów jak: podobno, słyszałem, z tego co wiem itd. Programów jeszcze nie ma,
        nazwiska kandydatów niesie jedynie wieść gminna, a programy pewnie wciąż się
        tworzą. Więc może trochę wyluzujemy i poczekamy na konkrety.
        • kwazar1 Re: Smieszne ! 05.10.06, 10:45
          Tak, p. Slawek musial być rozdarty niczym ta sosna z "Ludzi bezdomnych"
          Zeromskiego. Czuję tragizm tej sytuacji. Miotał się biedak między aż trzema
          kandydatami szukając najlepszego dla siebie rozwiazania by dotrwać do
          emerytury. No i wybrał chyba nienajlepiej (choć spółka z Bugsem chyba lepsza
          niż z Romanem). Dziwię się że doswiadczony czlowiek moze być aż tak
          krótkowzroczny. Związek tych panów pokazuje że są siebie warci i czym jest dla
          nich lojalność, zwlaszcza dla p. Sławka bo on podeptał ją podwójnie. Wobec
          szefa jakikolwiek by on nie byl (krzywdy u niego nie miał!!)i wobec kandydata
          na burmistrza.
      • dinozaur2 Re: Smieszne ! 25.11.06, 19:14
        Nie ma nic do śmiechu p. Jabejocie. Ja od samego poczatku wiedziałem, że
        marzenie stanie się rzeczywistością !
    • jabejot Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.10.06, 13:45
      Rozplakatował się nasz młody kandydat na burmistrza p. Grzegorz Ambroziak.
      Fajnie. Rzeczywiście w młodości jest siła. Ale faktem jest też, że brak w niej
      doświadczenia.
      Teraz pytania.
      Czy będzie pan realizował odgórne wytyczne z partii PIS braci Kaczyńskich i
      radia Maryja ?
      Czy będzie pan pracował dla dobra nasz wszystkich mieszkańców Gminy Żychlin bez
      żadnych urazów do radnych innych opcji politycznych, którzy będą popierać pana
      osobiste mądre wytyczne ?
      • tr28 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.10.06, 13:51
        Rzeczywiście są już plakaty i dobrze dopiero teraz kojarze o kogo chodzi.
        • oswiecona Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.10.06, 14:13
          Ja teraz też kojarzę. On pracuje w Urzedzie Gminy. Ten facet to PiS-owiec ? Tego
          to bym się nie spodziewała. Wyhodował się na oczach lewicowego burmistrza. A to
          ci dopiero numer. No nie. To się narobiło. No to mamy młodego PiS-uara.
          Myślałam, że z PiS-u to kandyduje panna A. Klara.
          • kwazar1 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.10.06, 14:32
            Panna Klara to kandyduje z SAmoobrony. PIS-uar? czyżbyś czytała NIE?
            • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.10.06, 21:39
              Plakaty profesjonalne, ale trochę w stylu tych parlamentarnych. Jeszcze nam się
              wybory pomylą :-) Mam nadzieję, że pan Grzegorz prezentując się miastu nie
              zapomni o nas, skromnych forumowiczach, i nas zaszczyci. Tym bardziej, że poza
              kojarzeniem go z pracą w UG wielu z nas chyba niewiele o nim wie?
              • mlodyalerealista Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.10.06, 13:29
                dawno tu nie zaglądałem ale widze ze duzo sie nie zmieniło, ciągle uważa się tu
                że pan Ambroziak ma odpowiednie doświadczenie aby zostać burmistrzem. Ja nadal
                myśle ze nie a tak ogólnie to myśle ze nie musi się ujawniać gdyż nieżle juz
                sobie wywindował wątek, Brawo szkoda że z ukrycia..............
                • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 15.10.06, 19:39
                  Ot, też się tego domyślałem. Ale mnie całkiem nieźle się z nim gadało. Pora
                  jednak na oficjalne przedstawienie kandydata.
                  • mlodyalerealista Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 18.10.06, 22:36
                    i co panie kandydacie, wystraszyłes sie. A to pech lepiej teraz niz w czasie
                    rady powiatu albo gdzie indziej gdzie potrzeba zimnej krwi. Ale osobiście życze
                    powodzenia 12.11.06.
                    • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 18.10.06, 23:28
                      nie sądzę, żeby się wystraszył, jest tu z nami zbyt długo :-)
                      • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.10.06, 00:11
                        :-)
                      • niegoscinny Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.10.06, 00:37
                        słowo do mlodych (albo dwa): DALIśCIE SOBIE ŚWIĘTY SPOKÓJ?
                        W dupie to macie, i tyle? Jak siedzicie cicho to źle. Jak się wychylacie
                        jeszcze gorzej. :) bawi mnie to. a was? chyba zacznę się zgadzać z panią
                        ktośbardzomądry. chyba....
                        • rs77 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.10.06, 00:56
                          Też nie znam tego Pana, kojarzę z dotacjami w Urzędzie. Pytam się o koncepcję
                          rozwoju - jestem gotów do dyskusji. Nie wyobrażam sobie, by ktoś bez koncepcji,
                          programu, mądrego zaplecza cokolwiek zdziałał w mieście. Plakaty - z punktu
                          widzenia grafiki komputerowej i treści dosć mierne, ale nie plakaty mówią o
                          człowieku. Zapraszam p. Grzegorza do merytorycznej dyskusji.
                          • dinozaur46 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.10.06, 16:53
                            rs77 napisał:

> Też nie znam tego Pana, kojarzę z dotacjami w Urzędzie. Pytam się o koncepcję
                            > rozwoju - jestem gotów do dyskusji. Nie wyobrażam sobie, by ktoś bez koncepcji,
                            >
                            > programu, mądrego zaplecza cokolwiek zdziałał w mieście. Plakaty - z punktu
                            > widzenia grafiki komputerowej i treści dosć mierne, ale nie plakaty mówią o
                            > człowieku. Zapraszam p. Grzegorza do merytorycznej dyskusji.

Grzesiu chyba nadszedł czas działania. Przypomnij sobie co obiecałeś !
                            • dinozaur46 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.10.06, 16:54
                              Jeżeli nie, to zawiodłeś nas na całej lini. Wstydzę się za ciebie !
                              • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.10.06, 17:12
                                spokojnie dinozaur wszystko w swoim czasie!
                                • mlodyalerealista Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 19.10.06, 20:27
                                  pewno że tak jeszcze kupe czasu
                                  • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 01:07
                                    Wszystko w swoim czasie, powoli kochani. Dopiero co sie porejestrowali. Ulotki i
                                    plakaty czekają na numery list i już się drukują. Za chwilę będziemy zarzuceni
                                    kolorową makulaturą. A jeśli chodzi o ocenę grafiki komputerowej plakatu pana
                                    Grzegorza, to nie ma o czym dyskutować. plakat jest po prostu pisowski, takie
                                    mniej więcej były te do parlamentu, pamiętacie?
                                    • rs77 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 14:56
                                      Co znaczy za wcześnie - przecież się ujawnił na plakatach, jeżeli nie chce
                                      jeszcze przedstawiać całości programu, to go rozumiem; ale w pewnych obszarach
                                      możemy podyskutować - przecież siła w młodości ... chyba, że musi otrzymać
                                      zezwolenie od pani S. - to co innego, rozumiem.
                                      • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 15:29
                                        a kto to jest pani S panie robercie?
                                        • atena55 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 16:06
                                          osobiście czekam z niecierpliwością na "Nowe oblicze" naszego miasta i gminy w
                                          wydaniu młodego kandydata, co ma nam mądrego do zakomunikowania, no i w ogóle
                                          poznamy rozeznanie w temacie, bo przecież nie wystarczy mieć ładnie napisany
                                          przez kogoś program.
                                          chętnie zobaczyłabym też coś od p. woloszyna - bo jakoś o nim cisza.
                                          Życzę ODWAGI,
                                          • dinozaur46 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 17:04
                                            Ja też. To jest mój kandydat od samego początku tego forum. Grzesiu moim
                                            burmistrzem to by było cudne, w radzie zasiadali bardzo mądrzy, wykształceni
                                            ludzie. A ja mimo swoich dziesiątek lat jestem za młodością. Jezeli żychliniacy
                                            wybiorą starych, zmurszałych kacyków, pijaczków to ja chyba się
                                            ......................... A chciałbym doczekać takich lat gdy Żychlin będzie
                                            chlubą nasz wszystkich.
                                            • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 17:19
                                              I O TO CHODZI DINOZAUR!
                                        • rs77 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 19:12
                                          Jak to kto? - mentor.
                                          Nie chciałbym by burmistrzowi ktoś z tylnego siedzenia mówił co on ma robić.
                                          Pamiętam tego człowieka z imprezy w MGOKiS - jak ... roznosił wódkę - z
                                          publicznych pieniędzy - co się od tego czasu zmieniło, chcę w końcu wiedzieć.
                                          • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 22:26
                                            a miała być merytoryczna dyskusja panie robercie,sam pan to proponował,a tu pan
                                            wyjeżdza z jakąś imprezą?
                                            • rs77 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 22:42
                                              Tą drobną aluzją chciałem sprowokować kandydata do merytorycznej dyskusji - a
                                              tu ani widu ani słychu. Widać się nie doczekam - trudno.
                                              • zainteresowany761 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 20.10.06, 23:10
                                                doczeka się pan,spokojnie wszystko w swoim czasie!
                                                • zniesmaczona12 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 21.10.06, 11:49
                                                  Pan Ambroziak nam sie tutaj nie wypowiada ale ja mam taka propozycje. Poniewaz
                                                  Pan aktualnie pracuje w Urzedzie prosze postarac sie przedstawic nam informacje
                                                  dot. sytuacji Gminy od czasow panowania nam ekipy P.Rudnickiego. Krotko i
                                                  rzeczowo co dokonali i w jakiej kondycji pozostawiali Gmine. Wielu forumowiczow
                                                  jak rowniez Pan nie pamietaja tych czasow bo byli 8 a moze 10 -latkami. Pan ma
                                                  wglad w dokumenty i prosze w kilku zdaniach naswietlic nam " jak to faktycznie
                                                  bylo i jest " Dlaczego jest to wazne ? Bardzo duzo osob ze starych ukladow
                                                  kandyduje ponownie tak na Burmistrza jak i do Rady Gminy . My wyborcy
                                                  chcielibysmy poznac ten stan rzeczy moze to uruchomiloby nasze szare komorki do
                                                  bardziej intensywnego myslenia.
                                                  • tr28 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 21.10.06, 12:08
                                                    Popieram niezły pomysł. Chociaż lepsza była by rozmowa. No ale cóż rozumiem że
                                                    trzeba być dobrze przygotowanym. A mam sporo pytań.
                                                  • bysket Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 22.10.06, 19:27
                                                    Panowie Stasiak i Rapsiewicz zarzucacie P.Ambroziakowi , ze nie pojawia sie na
                                                    forum i slusznie ale co z Waszym kandydatem na Burmistrza ? tez nie jest zbyt
                                                    chetny do dyskusji. Padlo w ktoryms z postow przypuszczenie ze P.Grzegorzem
                                                    kieruje prawdopodobnie Pani S. to w takim razie kto kieruje P.Krolikowskim ?
                                                  • oswiecona Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 22.10.06, 23:30
                                                    bysket napisała:

> Panowie Stasiak i Rapsiewicz zarzucacie P.Ambroziakowi , ze nie pojawia sie na
                                                    > forum i slusznie ale co z Waszym kandydatem na Burmistrza ? tez nie jest zbyt
                                                    > chetny do dyskusji. Padlo w ktoryms z postow przypuszczenie ze P.Grzegorzem
                                                    > kieruje prawdopodobnie Pani S. to w takim razie kto kieruje P.Krolikowskim ?

Czy ta pani S. to weteranka Sobczak Małgorzata ?
                                                  • edmurphy Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 22.10.06, 23:53
                                                    Panie RS a cóż to za aluzje i szyfry? Pisz Pan jasno i czytelnie, chyba, że w
                                                    jakies plotki się Pan bawisz, co przecież tak Pan piętnuje tu na forum? Sam Pan
                                                    nie chce ujawnić przedwcześnie konkretów z obawy przed podkupieniem pomysłów to
                                                    niech Pan spokojnie poczeka na program młodego kandydata. Ja jestem spokojny, że
                                                    nam go przedstawi. Do wyborów jeszcze trzy tygodnie zdążymy się naczytac i nagadać.
                                                  • mlodyalerealista Re: Dlaczego młodosc przestała pisac 28.10.06, 13:33
                                                    temat wielkiej młodosci i silej cos osłabł czyli co diswiadczenie bierze góre i
                                                    tak ma byc.......................
                                                  • nicolas7 Re: Dlaczego młodosc przestała pisac 28.10.06, 13:55
                                                    doswiadczenie bierze góre - POPIERAM

Na początku temat dotyczący P.Ambroziaka szedł pełną parą (dla wyczucia
                                                    nastrojów podkręcany przez samego zainteresowanego), teraz widzę bardzo
                                                    przycichlo, czyżby inni doświadczeniem przewyższyli mlodość Ambroziaka, bo
                                                    widać poza ładnymi plakatami z mlodą twarzą kandydata , pan ambroziak nie ma
                                                    nam nic wiecej do zaoferowania, ani konkretnego programu, ani nawet osobistej
                                                    dyskusji z nami.
                                                  • mlodyalerealista Re: Dlaczego młodosc przestała pisac 28.10.06, 17:04
                                                    pewno ze tak masz racje wyszło szydło z worka
                                                  • bysket Re: Dlaczego młodosc przestała pisac 28.10.06, 19:46
                                                    Jak glosi haslo " sila w mlodosci " to chyba ma pomysl i program . Trzyma
                                                    wszystkich w niepewnosci i w koncu pokaze na co go stac. Moze po 1.11 bo teraz
                                                    to takie dni skupienia . Nie lubie tego swieta brrr
                                                  • edmurphy Re: Dlaczego młodosc przestała pisac 29.10.06, 13:02
                                                    Właściwie to już najwyższa pora, panie Grzegorzu, żeby nam dać czas na
                                                    przemyślenia. Ale przynajmniej na ile się orientuję to jeszcze brakuje paru
                                                    propozycji programowych? Nie tylko pan Grzegorz wyczekuje... :-)
                                                  • mlodyalerealista Re:no co sie wydarzyło 05.11.06, 22:22
                                                    nio co jest panie ambroziak wymiękł ci temat a moze nie ma kto za pana pisac,
                                                    tez jestem młody ale myslałem ze masz zapał a tu............. tylko chec
                                                    lepszego stołka pa ........... panie młodziku za 4 lata za 4 lata
                                                  • jadwiska Re:no co sie wydarzyło 06.11.06, 15:46
                                                    Mam takie wrażenie,ze p. Ambroziak nie czuje sie jednak tak pewnie startując na
                                                    fotel burmistrza jak by nie było jest to wielka odpowiedzialność. Wcale się nie
                                                    dziwię, po tylu latach poprzednich rządów gdzie miasto cofało się w rozwoju
                                                    teraz pchnąc do przodu to potrzeba TYTANA. Tak naprawdę to nie widzę tytanów
                                                    wśród tych 9-ciu. Ale kogos muszę wybrac i wybiorę z dwójki: p.Wołoszyn lub p.
                                                    Adamska. Myślę,że p.Ambroziak może startować dopiero za 4-lata z dużą szansą na
                                                    wygranie.
                                                  • kot9933 Re:no co sie wydarzyło 06.11.06, 18:44
                                                    Moje zdanie jest takie ze P.Grzegorz jakgdyby zachlysnal sie lekko propaganda
                                                    sukcesu.
                                                  • uszczypliwy1 Re:no co sie wydarzyło 06.11.06, 21:35
                                                    Pytałem o Panią Klare teraz pytam o młodzieńca Ambroziaka. Reklamuje się że ma
                                                    wykształcenie wyższe, a tu tylko licencjat i to z jaką oceną.
                                                  • edmurphy Re:no co sie wydarzyło 06.11.06, 23:06
                                                    Uszczypliwy, faktycznie jesteś uszczypliwy. Czepiasz się. Wykształcenie
                                                    burmistrza to nie jest sprawa najistotniejsza. Dobrze jesli jest, jak najwyzsze
                                                    i najlepsze. Ale nawet "szóstki" na dyplomie nie sa gwarancją, że ktoś będzie
                                                    dobrym gospodarzem gminy. W gre wchodzi więcej umiejętności i cech
                                                    osobowościowych. Liczą się także układy "na górze", albo umiejętność ich
                                                    pozyskiwania. Też liczyłem na bardziej energiczną, bogatszą i w forme i w treść
                                                    kampanię w wykonaniu pana Grzegorza i jestem trochę rozczarowany. Czyżby kłaniał
                                                    się brak doświadczenia?
      • dinozaurka kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 00:10
        powiem tak............. nie tak dawno pisałam tu, ze miałam juz upatrzonego
        kandydata na burmistrza. Może nie idealnego, ale całkiem niezłego. Tak mi sie
        wtedy wydawało.... póżniej pod wpływem pewnych informacji zmieniłam zdanie i
        wtedy jedyną kandydatką (poprzez eliminację pozostałych) stała się pani
        Adamska. Dziś moja pewnośc została poważnie zachwiana. Przez co? ano
        własnie....................
        Okazuje sie, że pan Ambroziak wraz z niektórymi osobami ze swego sztabu chodzi
        po domach i rozmawia z ludźmi. Właśnie dziś miałam tę przyjemność poznać go
        osbiście. Do tej pory był dla mnie tylko dziwnie nienaturalnie uśmiechającym
        się (jak zresztą większość kandydatów) człowiekiem spoglądajacym z plakatu
        wyborczego. Jego nazwisko i twarz zupełnie nic mi nie mówily o tym człowieku i
        to było główną przyczyną, że został przeze mnie skreślony na "dzień dobry".
        Dziś dowiedziałam się, że jest to bardzo kulturalny i elokwentny człowiek z
        mnóstwem pomysłów (wcale nie nierealnych), całkowicie odbiegajacy sposobem
        myslenia i zapałem do pracy od ekip przez ostatnie ileś kadencji "miłościwie
        nam panujących"
        Czy na Niego zagłosuję? jeszcze niewiem, narazie waham się pomiędzy Nim a Panią
        Klarą. I tak na dobra sprawę pasował by mi układ: jedno z nich jako burmistrz,
        drugie jako zastępca. Które na którym stołku by zasiadało nie miało by juz
        większego znaczenia, bo Jego zapał i energia i Jej uczciwość i doświadczenie a
        obojga pasja chyba były by całkiem niezłą miesznanką na naszą, żychlińską biedę.
        Więc Panie Grzegorzu, dziś złapał Pan u mnie ogromnego plusa !
        • edmurphy Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 00:29
          Bardzo mnie ucieszyłaś, Dinozaurko, tą opinią. A juz niepokoiłem się, że młody
          wymiękł :-) Zamiast masówki indywidualne rozmowy? Bardzo dorby pomysł choć
          czasochłonny. Ciekawe, jak zaowocuje przy urnach.
          • dinozaurka Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 00:40
            owszem, pomysł czasochłonny, zwłaszcza, że kandydat jeśli trafi na podatny
            grunt to rozmowny jest bardzo. Ale powiem szczerze: na pewno po pierwsze na
            masówkę bym nie poszła (brak czasu), a skoro ktoś do mnie przyszedł, to czas
            dla niego znależc musiałam, a po dugie...... z psychologicznego punktu
            widzenia, taki odwiedzony delikwent, jak np. ja, czuje sie w jakiś sposób
            doceniony przez kandydata przez fakt, że go odwiedził i NIE NAMAWIAŁ do oddania
            głosu na niego a "JEDYNIE" prezentował swoje pomysły na przyszłośc miasta i
            ewentualny sposób ich realizacji... Powiem szczerze: życzę Mu jak najlepiej.
        • jadwiska Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 13:44
          Jestem pozytywnie zaskoczona, że p.Ambroziak wyszedł do ludzi odwiedzając ich w
          domach. Trochę to czasochłonne i jak wielu zdoła odwiedzić? Ale taka inicjatywa
          jest teraz ważna i w niektórych przypadkach nawet odważna, bo z różnym
          przywitaniem może się spotkać natrafiając na fanatycznych zwolenników innych
          kandydatów. No, no , czyli znowu pozostaje mi do wyboru trzech kandydatów: p.
          Adamska, p. Ambroziak i p. Wołoszyn. Takie zestawienie Adamska-Ambroziak
          mogłoby być ciekawe.
          • dinozaur48 Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 15:47
            jadwiska napisała:

> Jestem pozytywnie zaskoczona, że p.Ambroziak wyszedł do ludzi odwiedzając ich w
            >
            > domach. Trochę to czasochłonne i jak wielu zdoła odwiedzić? Ale taka inicjatywa
            >
            > jest teraz ważna i w niektórych przypadkach nawet odważna, bo z różnym
            > przywitaniem może się spotkać natrafiając na fanatycznych zwolenników innych
            > kandydatów. No, no , czyli znowu pozostaje mi do wyboru trzech kandydatów: p.
            > Adamska, p. Ambroziak i p. Wołoszyn. Takie zestawienie Adamska-Ambroziak
            > mogłoby być ciekawe.

Pytam się kolejny raz czy ta pani nie jest odpowiedzialna za to co się działo
            dotychczas w Gminie Żychlin ? Przecież była przewodniczącą Komisji Rewizyjnej !
            • jadwiska Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 17:16
              Dinozaur możliwe, że nie mam racji i jestem w błędzie typując te trzy osoby na
              kandydata na burmistrza. Ale to jest tylko moje typowanie i spośród tych trzech
              osób jeszcze nie wiem kogo wybiorę. A naprawdę kto wygra ???? Możliwe, że ktoś
              zupełnie inny. Chciałabym tylko żeby to był wybór z pożytkiem dla miasta i nas
              jego mieszkańców.
              • dinozaur48 Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 17:40
                jadwiska napisała:

> Dinozaur możliwe, że nie mam racji i jestem w błędzie typując te trzy osoby na
                > kandydata na burmistrza. Ale to jest tylko moje typowanie i spośród tych trzech
                >
                > osób jeszcze nie wiem kogo wybiorę. A naprawdę kto wygra ???? Możliwe, że ktoś
                > zupełnie inny. Chciałabym tylko żeby to był wybór z pożytkiem dla miasta i nas
                > jego mieszkańców.

A czym się kierujesz typując te osoby ? Bo ja jestem bardzo ostrożny w
                typowaniu .
                • dblock Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 20:30
                  Sorka, że sie "wstrzelę" Dinozaurowi, ale chciałem powiedziec tylko kilka słówek. A'propos p. Adamskiej, to miałem okazję kilka razy z nią rozmawiać powiem Wam, że przypomina mi ona niejaką p. Joannę Chmielewską połączoną ze Stanisławem Lemem. Kto troche czyta, ten wie, co mam na myśli. Polityka nie jest tą materią, w której może się ona sprawdzić. Owszem, to osoba oczytana i posiadająca wiedzę, ale tylko teoretyczną, bo w praktyce nie jest już tak łatwo. Założę się, że gdyby pani Klara zabrałaby się za pisanie książek, odniosłaby sukces i to całkiem spory. Natomiast odnośnie NMK (Naszego Młodego Kandydata) to gadałem z nim wczoraj. Zwykła gadka typu : "Co tam słychać?". Perfidnie chciałem zaobserwować u niego jakieś zmiany "kandydackie" i jedyny wniosek, jaki wyciągnałem to taki, że Grześ nie zmienił się nawet pod taką presją, jaką są wybory na burmistrza. Nie agitował, nie namawiał a rozmowa obiła się generalnie o ostatnio oblookane filmy...i on wcale nie jest pewny, czy będę na niego głosować, czy też nie. Natomiast zauważyłem wielka zmianę u p. Królikowskiego. Mianowicie zaczął mi odpowiadać na słowa "dzień dobry".
                  • dinozaur48 Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 08.11.06, 08:50
                    dblock napisał:

> Sorka, że sie "wstrzelę" Dinozaurowi, ale chciałem powiedziec tylko kilka słówe
                    > k. A'propos p. Adamskiej, to miałem okazję kilka razy z nią rozmawiać powiem Wa
                    > m, że przypomina mi ona niejaką p. Joannę Chmielewską połączoną ze Stanisławem
                    > Lemem. Kto troche czyta, ten wie, co mam na myśli. Polityka nie jest tą materią
                    > , w której może się ona sprawdzić. Owszem, to osoba oczytana i posiadająca wied
                    > zę, ale tylko teoretyczną, bo w praktyce nie jest już tak łatwo. Założę się, że
                    > gdyby pani Klara zabrałaby się za pisanie książek, odniosłaby sukces i to całk
                    > iem spory. Natomiast odnośnie NMK (Naszego Młodego Kandydata) to gadałem z nim
                    > wczoraj. Zwykła gadka typu : "Co tam słychać?". Perfidnie chciałem zaobserwować
                    > u niego jakieś zmiany "kandydackie" i jedyny wniosek, jaki wyciągnałem to taki
                    > , że Grześ nie zmienił się nawet pod taką presją, jaką są wybory na burmistrza.
                    > Nie agitował, nie namawiał a rozmowa obiła się generalnie o ostatnio oblookane
                    > filmy...i on wcale nie jest pewny, czy będę na niego głosować, czy też nie. Na
                    > tomiast zauważyłem wielka zmianę u p. Królikowskiego. Mianowicie zaczął mi odpo
                    > wiadać na słowa "dzień dobry".

Dobrze, że zauważyłeś tego kandydata. Bo niektórzy na jego temat solidarnie
                    milczą. Coś w tym jest. Ciekawe co.
                • jadwiska Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 23:14
                  Kiedy się nie jest w żadnym komitecie wyborczym kandydatów na burmistrza ani
                  ich klakierem to jest bardzo trudno dokonać dobrego wyboru,dlatego że każdy ma
                  swoje plusy i minusy. Żychlin jest mała społecznością, gdzie o wszystkich jest
                  wszystko wiadomo. Wiedząc, że te wybory są może ostatnią deska ratunku dla
                  miasta na "myślących wyborcach" spoczywa wielka odpowiedzialność. Programy
                  każdego z kandydatów są takie przyszłościowe ale to sa tylko słowa, które
                  wiadomo ,że nie będą zrealizowane.

Dinozaur pytasz czym się kierowałam typując te trzy osoby. Poprzez eliminację.
                  A więc: P. Machtałowicz -uważam, że już miał swój czas, żadnych ewidentnych
                  dokonań, oprócz tego już nie ten wiek (mieliśmy już starszego p.Wencla)
                  dalej p. Ostasz to samo jak wyżej -emeryt niech się cieszy emeryturą a pomagać
                  gminie jesli chce może społecznie.
                  p. Wierzbicki- i on i jego komitet to ludzie już w pewnym wieku ( bez większych
                  osiągnięć)
                  P. Maciak -uważam, że zbyt długo pracuje w UG i nie wypromował naszego miasta
                  nawet z pomocą W.Pawlaka (zła opinia nadętego faceta nie jest bez podstaw)
                  Pozostaje jeszce p. Materka -tutaj ma dylemat czy skreślić definitywnie czy
                  nie. Znam tego pana z Emit-u, ale ludzie się przecież zmieniają również na
                  lepsze. Nie jestem do nikogo wrogo nastawiona więc patrzę obiektywnie i
                  możliwe, że chce dobrze.
                  No i jest ta trójka: p.Adamska chwalona jest za uczciwość, nieprzekupność widzi
                  nieprawidłowości i nie chowa głowy w piasek.
                  p.Ambroziak -człowiek młody a więc z przyszłością, karta jeszcze nie zapisana a
                  więc wszystko możliwe, że zapisze ją dobrze
                  p Wołoszyn -człowiek dostatecznie młody i z doświadczeniem ,ale teraz pokazało
                  się małe ale albo duże ale - musi wyjaśnić sprawę szpitala kutnowskiego (
                  jeżeli nie wyjaśni się ta sprawa to również odpada jako rzetelny kandydat na
                  burmistrza)
                  No i jak dinazaur widzisz moje rozumowanie??
                  • dinozaur48 Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 08.11.06, 08:55
                    jadwiska napisała:

> p Wołoszyn -człowiek dostatecznie młody i z doświadczeniem ,ale teraz pokazało
                    > się małe ale albo duże ale - musi wyjaśnić sprawę szpitala kutnowskiego (
                    > jeżeli nie wyjaśni się ta sprawa to również odpada jako rzetelny kandydat na
                    > burmistrza)
                    > No i jak dinazaur widzisz moje rozumowanie??

Tak widzę. Tylko temat pt. "Szpital" to nie temat na wybory samorządowe do Gminy
                    Żychlin. Bo to materiał dla tych, którzy znają wszystko "za i przeciw". Ja go
                    nie znam i podejrzewam, że znają go tylko nieliczni. Tylko ciekawe czy dogłębnie
                    czy tylko z prasy brukowej.
        • jolka905 Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 07.11.06, 22:36
          A czy Pan A. skłania się ku Świadkom Jehowy,że chodzi po domach? Z Nimi też
          rozmawiasz,Dinozaurko? Już jeden pan agitował nas do wyboru swojej osoby w ten
          sposób. I co z tego wyszło? Jest tyle sposobów promowania swojej kandydatury,że
          ja takiej wersji mówię - stanowcze NIE!
          • edmurphy Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 08.11.06, 00:44
            Jolka, przesadzasz! A ze świadkami Jehowy można zupełnie spokojnie porozmawiać,
            nie boli :-)
            • adcox Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 08.11.06, 11:45
              Dobrze, że chodzi i rozmawia a nie pod pretekstem reklamy spółki robi kampanie, że niby Co To Nie ON. A jehowi niech chodzą, przecież inni nie będą chodzic do nich, nie?
              • piwosz14 Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 08.11.06, 20:11
                Zaczynają się pęknięcia i rysy na posągu młodego młodego idola ostatnich tygodni
                /p.G.A. / tak wieść gminna niesie.
                Ponoć dostał już marchewkę od "układu powiatowego" i zaczyna im jeść z ręki.
                Gdyby to była prawda to brrrrr dla gminy na następne 4 lata
                • zainteresowany761 Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 08.11.06, 20:27
                  Bzdury piszesz piwosz14,jaki "układ powiatowy"? Konkurenci czują zagrożenie i
                  tworzą taką wieść gminną! A słyszałeś o plagiacie programu wyborczego,a
                  słyszałeś o zrywaniu plakatów przez komitet p.Ambroziaka - taką wieść gminną
                  tworzą przeciwne komitety w celu oczernienia p.Ambroziaka.
                  Nic złego nam nie grozi ze strony p.Ambroziaka,a te "wieści gminn",a raczej
                  plotki to możemy między bajki włożyć!
                • dinozaurka Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 08.11.06, 22:03
                  Piwosz, nie spytam o "marchewkę" bo zapewne unikniesz odpowiedzi, czemu dziwiła
                  się nie bedę, ale.... rozszyfruj pojęcie "ukad powiatowy".... dobrze?
          • dinozaurka Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 08.11.06, 22:17
            jolka905 napisała:

> A czy Pan A. skłania się ku Świadkom Jehowy,że chodzi po domach? Z Nimi też
            > rozmawiasz,Dinozaurko?

Widzisz Jolka, kiedyś w pracy miałam taka jedna koleżankę, fajną i naprawdę
            uczynną i sympatyczną dziewczynę. Późńiej dowiedziałam się, że była ona
            świadkiem Jehowy. Wniosek z tego, że oni nie gryzą a są normalnymi ludźmi.
            Natomiast nie wdaję sie z nimi w dyskusję na temat wiary, bo na pewno by mnie
            przegadali ;) Natomiast wyznanie kandydatów nie ma dla mnie żadnego
            znaczenie...... no może nie do końca, bo wyznawcy islamu na najwyższym stołku w
            gminie to bym jako kobieta nie chciała widziec ;))))

> Już jeden pan agitował nas do wyboru swojej osoby w ten
            > sposób. I co z tego wyszło?
            > Jest tyle sposobów promowania swojej kandydatury,że
            > ja takiej wersji mówię - stanowcze NIE!

Jolu, jeśli się jest tylko sylwetką i nazwiskiem z plakatu, trudno dotrzeć do
            wyobraźni wielu osób, natomiast po takiej osobistej wizycie ktoś (czyli
            kandydat) staje sie człowiekiem z krwi i kości. Nawet po zamienieniu z kimś
            kilku zdań można powiedzieć o człowieku czy będzie tylko przytakiwał "doradcom"
            czy będzie miał swoje zdanie i czy coś z siebie potrafi dać.
            • edmurphy Re: kandydat, miom zdaniem, łapie plusy :) 09.11.06, 02:00
              I masz rację, Dinozaurko. Bardzo dobry pomysł i zapewne przyniesie rezultaty.
              Korzyść obopólna, w takiej rozmowie można wiele rzeczy przedłożyć i wyjaśnić.
              Każdy sposób jest dobry na dotarcie do wyborców.
    • dinozaur1948 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.11.06, 10:17
      dinozaur napisał:

Grzesiu wygra ! Ja Wam to mówię !
      • j12344 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.11.06, 10:36
        Miejmy nadzieję, że On. To nie jest jednak wcale takie pewne. Będzie zależało od
        tego jak zagłosują ci co teraz głosowli na innych kandydatów a w szczególności
        na p.Wołoszyna, który zajął 3 miejsce.
        • dinozaur1948 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.11.06, 16:06
          To zależy od nas. Grzesio powinien wygrać. Adamska Klara dostała się do powiatu
          to chyba załatwia sprawę. Niech tam się produkuje ze swoją wiedzą. Klarę
          promujcie na zastępcę starosty. Zobaczymy co potrafi !
          • art724 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.11.06, 21:58
            Witam!Życzę P.Ambroziakowi wygranej w II rundzie lecz boję się o jedno,że taki
            Ostasz czy szpadel to zje chłopaczynę samym spojrzeniem na sniadankoi biedny P.
            Ambroziak popłacze gdzieś w gabineciku a burmistrzowanie się szybko
            skończy.Szkoda,szkoda chłopaka.
          • zychliniak1 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.11.06, 22:30
            Człowieku czy Ciebie Bog opuścił w tych cięzkich chwilach ;-). Adamska vicestarostą ? Ja wiem, ze w Żychlinie sądząc po wyborach niezbyt rozgarnięci ludzie mieszkają ale nie równaj nas-żychliniaków do naprawdę silnej grupy kutnian która dostałą się do starostwa. Oni napewno nie tylko rozum ale i instynkt samozachowawczy mają. Vickiem zostanie zależnie od układów Dąbrowicz lub jasli ktokolwiek z Samoobrony to Sobczyk ze Strzelec. Napewno nie Adamska.
            • zniesmaczona12 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 13.11.06, 22:37
              zychliniak1 napisał:

> Człowieku czy Ciebie Bog opuścił w tych cięzkich chwilach ;-). Adamska
              vicestar
              > ostą ? Ja wiem, ze w Żychlinie sądząc po wyborach niezbyt rozgarnięci ludzie
              mi
              > eszkają ale nie równaj nas-żychliniaków do naprawdę silnej grupy kutnian
              która
              > dostałą się do starostwa. Oni napewno nie tylko rozum ale i instynkt
              samozachow
              > awczy mają. Vickiem zostanie zależnie od układów Dąbrowicz lub jasli
              ktokolwiek
              > z Samoobrony to Sobczyk ze Strzelec. Napewno nie Adamska.
              Czy znasz osoboscie Dabrowicza ? bo tak sie sklada ze ja go znam . Skoro do
              Rady Powiatu weszlo kilku madrych kutnian to on moze rozdawac karty
              ale "Czarnego Piotrusia"
            • dinozaur1948 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 14.11.06, 07:20
              zychliniak1 napisał:

> Człowieku czy Ciebie Bog opuścił w tych cięzkich chwilach ;-). Adamska vicestar
              > ostą ? Ja wiem, ze w Żychlinie sądząc po wyborach niezbyt rozgarnięci ludzie mi
              > eszkają ale nie równaj nas-żychliniaków do naprawdę silnej grupy kutnian która
              > dostałą się do starostwa. Oni napewno nie tylko rozum ale i instynkt samozachow
              > awczy mają. Vickiem zostanie zależnie od układów Dąbrowicz lub jasli ktokolwiek
              > z Samoobrony to Sobczyk ze Strzelec. Napewno nie Adamska.

To był żart. Byłem ciekawy jaka będzie reakcja. No i była. To mi się podoba.
    • jolka905 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 14.11.06, 00:35
      Gratuluję panu,panie Grzegorzu!
      • dinozaur1948 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 14.11.06, 07:23
        jolka905 napisała:

> Gratuluję panu,panie Grzegorzu!

A tym bardziej ja. Zerknij na tytuł tego postu.
    • dinozaur1948 Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 26.11.06, 21:59
      dinozaur.57 napisał:

Kto nim jest ? Zwycięzca Grzesiu Ambroziak !!!!

• jadwiska Re: Nasz młody kandydat na burmistrza ! 26.11.06, 23:03
        dinozaur1948 napisał:

> dinozaur.57 napisał:
        >
        > > Tylko młody wykształcony, żychliniak. Dobry mąż i wspaniały ojciec ! Waru
        > nek.
        > > Wszyscy go znamy. On jest nasz bo tu się urodził, tu wychował, tu chodził
        > do
        > > szkół, tu ma rodzinę i znajomych. Nie karany. I bardzo ważne nie komuch !
        >
        > Kto nim jest ? Zwycięzca Grzesiu Ambroziak !!!!
        >

Cieszę się, że taka w twoich słowach radość. Życzyłabym sobie i nam wszystkim
        aby ta radość trwała przez całe 4 lata, żebyśmy się nie rozczarowali i żeby nie
        wyszło, że to tylko KARIERA.
        • dinozaur1948 Zaprzysiężenie 02.12.06, 22:14
          Dziś w Urzędzie Gminy wielka uroczystość ! Było zaprzysiężenie naszego młodego
          burmistrza. Ciekawy jestem kto z Was, młodych mieszkańców był na tej uroczystości ?
          • edmurphy Re: Zaprzysiężenie 03.12.06, 00:53
            A czy w ogóle ktoś z mieszkańców był? Oprócz radnych i urzędników? Cholerka,
            telewizja nie transmitowała :-)
            • zainteresowany761 Re: Zaprzysiężenie 03.12.06, 08:52
              Ja byłem na zaprzysiężeniu.
              • gusiulka Re: Zaprzysiężenie 03.12.06, 14:41
                i jak wrażenia?
                • fenix33 Re: Zaprzysiężenie 06.12.06, 14:51
                  Też zadam to pytanie - jakie wrazenia?
                  • zainteresowany761 Re: Zaprzysiężenie 06.12.06, 16:11
                    Jeżeli chodzi o zaprzysiężenie to wrażenia bardzo pozytywne,jeżeli chodzi
                    natomiast o pracę rady to lepiej nie mówić!
                    • jadwiska Re: Zaprzysiężenie 06.12.06, 18:58

> Jeżeli chodzi o zaprzysiężenie to wrażenia bardzo pozytywne,jeżeli chodzi
                      > natomiast o pracę rady to lepiej nie mówić!

Czyli wniosek - ciężko będzie nowemu burmistrzowi z taką radą.
                      • edmurphy Re: Zaprzysiężenie 06.12.06, 23:29
                        I ztej krótkiej wymiany zdań kolejny wniosek: Zainteresowany tylko Ty spośród
                        forumowiczów, uczestniczyłeś w tym ważnym wydarzeniu, tak? No to nie bądź taki
                        alkoniczny, wypowiedz się szerzej, o radzie również.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka