Dodaj do ulubionych

Będzie zakaz sprzedaży alkoholu?

15.05.06, 20:07
podczas pielgrzymki papieża do Polski?
Bo jeśli tak, to muszę zrobić zapas na te dni, byśmy wraz z libertyńskimi
znajomymi mogli dowolnie się zanietrzeźwiać;)
Obserwuj wątek
    • huann Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 15.05.06, 20:08
      a czy wina mszalne będą wyłączone spod zakazu? :>
      • aaa202 Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 15.05.06, 20:10
        wtedy zamiast na metę będziemy pędzić na plebanię?
        • barracuda7110 Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 15.05.06, 20:17
          A może pędzić na plebanii?
          • aaa202 Ludzie, pytam serio;) serio! 15.05.06, 20:22
            mam parę okazji w tych dniach. Yerba Mate mam serwować?
            • huann Re: Ludzie, pytam serio;) serio! 15.05.06, 20:26
              zawsze można kefir na kumys nastawić już dziś ;p
              • aaa202 Re: Ludzie, pytam serio;) serio! 15.05.06, 20:29
                Nawet z bimbrem bym zdążyła.
                • gray Re: Ludzie, pytam serio;) serio! 16.05.06, 08:42

z tym z pralki? bo na dziadka mroza raczej nie ma co liczyć...
                  • aaa202 Nikt nie wie 16.05.06, 10:43
                    E, kiedyś z bratem zrobiliśmy zaczyn z ryżu i cukru. Po 3 dniach fermentował
                    jak złoto, aż matka go zlokalizowała w piwnicy i wywaliła. A już mieliśmy
                    prawie całą industrię destylacyjną przygotowaną, z ruskim szybkowarem w roli
                    głównej;)
                    Ten ewentualny zakaz sprzedaży alkoholu wiele by mi skomplikował, musiałabym
                    zaprosić ludzi do domu, a w domu musiałabym wcześniej sprzątać, zakąski
                    przygotowywać, zakupy robić, sąsiadów uprzedzać, płyty pożyczać.
                    Lawina nieszczęść od jednego B16...
                    • gray Re: Nikt nie wie 16.05.06, 16:50
                      aaa202 napisała:

> E, kiedyś z bratem zrobiliśmy zaczyn z ryżu i cukru. Po 3 dniach fermentował
                      > jak złoto, aż matka go zlokalizowała w piwnicy i wywaliła. A już mieliśmy
                      > prawie całą industrię destylacyjną przygotowaną, z ruskim szybkowarem w roli
                      > głównej;)

a ja też kiedyś z kolegami majstrowaliśmy coś w piwnicy ale jakaś paskuda
                      okradła nas m.in. z drogocennej chłodnicy i zapał przeszedł :|

> Ten ewentualny zakaz sprzedaży alkoholu wiele by mi skomplikował, musiałabym
                      > zaprosić ludzi do domu, a w domu musiałabym wcześniej sprzątać, zakąski
                      > przygotowywać, zakupy robić, sąsiadów uprzedzać, płyty pożyczać.
                      > Lawina nieszczęść od jednego B16...

od B29 była większa lawina nieszczęść. konkretnie od Enola Gay. ;)
                      • Gość: aaa202 Re: Nikt nie wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:21
                        My mieliśmy piękną szklaną chłodnicę i podczas likwidacji stanowiska
                        bimbrowniczego uległa zniszczeniu.
                        Chcąc nie chcąc wróciliśmy wtedy z bratem do koncepcji zbudowania golema ze
                        styropianu i również porzuciliśmy pomysł produkcji bimbru.

Ech, jaka cudna burza za oknem...
                        • gray Re: Nikt nie wie 16.05.06, 23:03
                          Gość portalu: aaa202 napisał(a):

> My mieliśmy piękną szklaną chłodnicę i podczas likwidacji stanowiska
                          > bimbrowniczego uległa zniszczeniu.

żeby nasza się zniszczyła to nie byłoby takiego bólu - a tak żulik wlazł i
                          szkody narobił :|

> Chcąc nie chcąc wróciliśmy wtedy z bratem do koncepcji zbudowania golema ze
                          > styropianu i również porzuciliśmy pomysł produkcji bimbru.

golem nie może być ze styropianu ponieważ wtedy, będąc przez humanoida
                          napadniętym, nie można wykrzyczeć "zabij mnie glino!"...

> Ech, jaka cudna burza za oknem...

no średnio ponieważ rzeczona burza znalazła się za oknem wraz ze mną :/
    • Gość: lavinka burlecytyna... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:35
      czy jak to się pisze ma 20%. Nie,żebym próbowała (w mej rodzince dziedziczny
      jest wstręt do alkocholu)... ale pijącym polecam, ponoć przy okazji poprawia
      pamięć i koncentrację ;-))

lav
      • aaa202 Dobra, to trunki wybrane, a co do jedzenia? 15.05.06, 20:38
        do lecytyny i kefiru z bombażem co pasuje? żelazo w drażetkach i przecenione
        śledzie?
        • huann Re: Dobra, to trunki wybrane, a co do jedzenia? 15.05.06, 20:40
          śledzie nigdy nie są przecenione!
          niech padają płatami, niech zasypią świat cały... nigdy dość śledzia! :D
        • Gość: lavinka Re: Dobra, to trunki wybrane, a co do jedzenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:40
          Proponuję treść nowych ustaw sejmowych. Ciężkostrawne.

lav
          • aaa202 śledzie kryją ziemię 15.05.06, 20:43
            może choć yavorius linka wyśle?
            • longeta Re: śledzie kryją ziemię 15.05.06, 20:58
              ja nie mam problemu,mój znajomy ma sklep pod blokiem!
              nie takie zakazy się łamało hihihi
              • gray Re: śledzie kryją ziemię 16.05.06, 08:31

znaczy się - taki w piwnicy? bul, bul?
        • gray to może... 16.05.06, 08:31

"konfitury z dzikiej róży, gołąbki z liści winogron, racuszki z kwiatami bzu lub
          akacji, oładki z jabłkami zbieranymi na opuszczonych działkach i inne"

:D
    • bubot Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 15.05.06, 21:47
      ile bedzie trwala ta pielgrzymka?
      i czemu nie będę mógł zalać robala ze względu a czyjąś wizytę w kraju?
      • piusss Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 15.05.06, 23:27
        A czemu wszyscy płakali po pawle II?
        taki kraj....
        • Gość: bubot Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? IP: *.smrw.lodz.pl 15.05.06, 23:39
          dobra, ze sobie płakali to pół biedy.
          ale dlaczego ktoś ma prikaz wydac, ktory każe mi uświetniać czyjąś tam wizytę
          niezalaniem robala?
          • huann Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 15.05.06, 23:42
            to nie czyjśtam wizyta! to, jak słusznie zauważył kol. Brite wizyta głowy
            państwa! jak przyjedzie król Papui-Nowej Gwinei (nie wspominając o wodzu wysp
            Vanuatu!) tak samo nie kupisz ani gra(ha)ma bułki z prądem!
            • Gość: bubot Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? IP: *.smrw.lodz.pl 16.05.06, 07:04
              no wlasnie...
              oni się zachowuja jakby królem polski był. a przeciez każdy wie, że Maryja jest
              królową polski, a nie jakiś tam B16
              • huann Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 16.05.06, 18:46
                Gość portalu: bubot napisał(a):

> a nie jakiś tam B16

żeby chociaż F16...
                • excentrix Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 16.05.06, 18:47
                  tudzież B52
    • Gość: mdm Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 07:37
      Bardziej zapobiegliwi już maja zapasy :)
    • gray uprzednio 16.05.06, 08:26

zakaz był tylko wtedy, kiedy papież niebezpiecznie zbliżał się do granic miasta,
      więc może jednak jesteśmy uratowani...
      • piusss Re: uprzednio 16.05.06, 18:39
        ano ano...
        sam pomysł śmieszny, ale po co sie denerwować? zrobic zapas dzień wcześniej i
        tyle...
        • aaa202 Ma być też zakaz reklamowania majtek i podpasek 16.05.06, 19:02
          oraz Sprite'a.
          O ile bez tych reklam zdołam się w czasie newralgicznego łykendu obejść, o tyle
          niemożność nabycia blasku w oczach w którymś z ogródków wydaje mi się być nie
          do wytrzymania.
          Przecież ja imprezy w tym czasie mam! Obowiązkowe imprezy!
          Jeśli mnie sąsiedzi wywalą z kamienicy za jubel w czasie pielgrzymki, to co
          zrobię? Dyla dam do ruskich?
          • excentrix Re: Ma być też zakaz reklamowania majtek i podpas 16.05.06, 19:04
            aaa tam wcale może nie być leppiej. Putinu obności się z gromnicami po cerkwiach
            • aaa202 Re: Ma być też zakaz reklamowania majtek i podpas 16.05.06, 19:06
              e, ale wódy nie zakaże. boi się rewaljucji;)
              • excentrix jak to miło 16.05.06, 19:10
                że problem mnie nie dotyczy...alkoholu znaczy. Ale co z tymi sąsiadami?
                zdeklarowani katolicy jeden z drugim. Nie da się ich jakoś uprzedzić... choć
                pamiętam że zaplanowaną imprezkę w zeszłym roku w kwietniu z przyczyn
                przyzwoitościowych - przełożyliśmy
                • Gość: aaa202 Re: jak to miło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:27
                  Mam imprezę, wiesz jaką (powód znasz), muszę ją zrobić. Chciałam poza domem, bo
                  nie chce mi się sprzątać, pożyczać stołków i płyt itd. Sąsiedzi? No jest z nimi
                  problem. Co prawda da się ich uprzedzić, poprosić o łaskawość, ale nie sposób
                  przewidzieć, co zrobią z tą informacją. Kiedyś za głupią grę na gitarze i
                  niezbyt moderowany śpiew byłam wizytowana przez niemal wszystkich (chociaż
                  wcześniej informowałam, że przyjdą znajomi i trochę sobie pogramy).
                  To jest kamienica żywych trupów. Nikt tu nie klnie, nikt wycieraczki nie
                  trzepie, nikt nie śpiewa, radia nie słucha, dziecku manta nie spuszcza.
                  Przynajmniej ja nie słyszałam.
                  Raczej starozakonni niż katolicy, ale to osobna kwestia.
                  • excentrix wiesz co... 16.05.06, 19:35
                    jak rozumiem imprezka 27 maja? Mogę załatwić miłe miejsce. Knajpka, gdzie
                    nikomu nie powinno przeszkadzać. O ile Tobie nie będzie przeszkadzało że
                    szefostwo i obsługa to grupa potencjalnie inwigilowna przez wierzejskiego. Miłe
                    miejsce na uboczu, myślę że nie będą robić problemu. Pogadam i dam znać. Na
                    bank będę wiedział po 20 maja. Wrócimy do tego jeśli chcesz....
                    • Gość: aaa202 Re: wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:37
                      25.
                      a co to za miejsce?
                      inwigilowana?
                      ja mam homokumpli;)
                      • excentrix Re: wiesz co... 16.05.06, 19:40
                        dam znać na priva, nie zdradzę nazwy tutaj bo jeszcze zaczną inwigilację od
                        tego miejsca. To nie jest homolokal, po prostu szefostwo takie a nie inne ale
                        mocno fleksyjni ludzie więc zakazy ortodoksów mogą ich za bardzo nie ruszać.
                        Tymczasem bięgnę po winko. Odezwę się
                        • Gość: aaa202 Re: wiesz co... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:48
                          Ok, dzięki.
                • excentrix chociaż...... 16.05.06, 19:29
                  jaki dziś dzień? parzysty? a niech tam... kupię flaszkę dobrego wina, pierdyknę
                  się horyzontalnie i obejrzę jakiś dobry koncert
                  • Gość: aaa202 Ja mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:34
                    puszkę Beamisha, którego uwielbiam.
                    Ale muszę, kurczak, pracować.
        • gray Re: uprzednio 17.05.06, 00:13

gorzej jak ktoś woli poza domem :|
          • piusss Re: uprzednio 17.05.06, 18:33
            a tak by the way to kiedy wlasciwie jest ta pielgrzymka? xD
          • gray Re: uprzednio 17.05.06, 18:35

chyba w okolicach 26 maja.
    • Gość: wolt-r Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.05.06, 08:12
      Tak oto niezniewolona część narodu radzi sobie z rosnącą 'cenzurą'.
    • Gość: lavinka Antyprohibicjonista IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.05.06, 13:58
      Człek walczący o wolność leżenia w rowie codziennie ;-)))

lav
    • yavorius Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 25.05.06, 14:06
      Jest zakaz sprzedaży, trzeba było wczoraj zrobić zapasy...
      • excentrix Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 25.05.06, 14:12
        w Warszawie prohibicja a dziennikarze pewnej dużej rozgłośni zamówili po 50tce i
        zostali obsłużeni... To na co bardziej katolickich metach nie sprzedają a w
        sejmie - owszem
        :)
      • piusss Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 25.05.06, 15:44
        zartujesz?! juz dzisiaj?! przecie jutro! ja dzisiaj robie domówkę!
        aaaaaaarghhhhh
    • baky Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 25.05.06, 14:08
      fakty.interia.pl/news?inf=749202
      • piusss Re: Będzie zakaz sprzedaży alkoholu? 25.05.06, 15:45
        łeeee ale u nas:) uffff
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka