malenama1 17.05.06, 14:43 Jakie wrażenia;)pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
excentrix namierzę 17.05.06, 14:53 i zastrzelę każdego kto założy kolejny wątek o manufakturze!! Słoneczko a nie łatwiej dopisać swojego jakże ważnego oczywiście, rzekłbym nawet decydujące o losach kraju pytania do któregoś z gotowych wątków o M. Dopiszesz, wątek poleci do góry i napewno ktoś go przeczyta, nie powiem skomentuje bo co tu komentować.... a zresztą, co mnie to.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: namierzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 15:48 ja zaloze i co? Odpowiedz Link Zgłoś
nata82 Re: oj... 17.05.06, 16:07 nie no fakt- juz z tego ,ze chce sie pojechać do Manufaktury trzeba się tłumaczyć. Ludzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mag.gie kto dziś będzie w Manufakturze? 17.05.06, 15:59 Zróbmy statystykę ot tak sobie;p Prosze o wpisywanie imion lub nicków w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 17.05.06, 16:02 byłam, bo ode mnie bliziutko. wrazenia pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 17.05.06, 16:03 Excentrix będzie !!! na sistars - na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubot Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? IP: *.smrw.lodz.pl 17.05.06, 23:08 dotarłem kurde na dwa ostatnie numery... :( Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Fajna ta Manufaktura. 17.05.06, 19:12 Mimo, że nie wyszystko jest tam jeszcze skończone, to zrobiło to na mnie super wrażenie. Mimo, że narazie jest tam głównie tylko galeria handlowa (fajne hole, ale wyposażenie skromne), to rzeczywiście ogrom prac i terenu zapiera dech w piersiach. Sama jakość wnętrz urbanistycznych, zieleni i detali jest na wysokim poziomie. Nie ma nigdzie indziej w Łodzi tak rozległego terenu, z którego można czerpać pozytywne odczucia tylko i wyłącznie tam się znajdując. Ja tam po prostu siedziałem i czułem się jak przed paryskim Luwrem: centrum miasta, a mimo to brak ruchu ulicznego, mnóstwo ludzi, muzyka, otoczenie zabytków, czystość, klimat odprężenia. Wreszcie poczułem się jak w normalnym mieście europejskim. Mam nadzieję, że Manufaktura odmieni podejście Polaków do przestrzeni, w której żyją i pokaże im, że stać ich na to, co inni mają na zachodzie. -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Fajna ta Manufaktura. 17.05.06, 19:23 to może jednak pojade,przekonałaś mnie! ale po wypłacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart / bart_step Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? IP: *.mnc.pl 17.05.06, 19:53 Robi wrażenie, naprawdę. ATeraz pozostaje tylko rzucić się w wir konsumpcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel Nadmuchana Galeria; ogólnie żadna rewelacja IP: *.4web.pl 17.05.06, 20:06 Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Byłem wczoraj i dziś 17.05.06, 20:49 Wczoraj było fajnie, bo nie było dużo ludzi... dzisiaj było niefajnie, bo było dużo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubot Re: Byłem wczoraj i dziś IP: *.smrw.lodz.pl 17.05.06, 23:08 ale wczoraj bardziej lało. ale były stoiska piwne Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 17.05.06, 21:33 a czemu nikt nie rozmawia o manufakturowym trambusie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? IP: 195.69.82.* 17.05.06, 22:37 Nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 17.05.06, 23:12 Jak byłem w Manufakturze o 12 to trambus stał pod galerią i nikogo nie woził, pierwszego dnia bowiem został ochrzczony i ktoś zwymiotował na podłogę, dlatego pojazd odstawiono. -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szad Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? IP: *.toya.net.pl 17.05.06, 22:52 wlasnie wracam, w sumie czynny jest tylko pasaz handlowy, a reszte jeszcze robia :-\ Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 17.05.06, 23:19 tak, trzynascie godzin. spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 17.05.06, 23:21 a gdzie Keri zapitala?:> Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 17.05.06, 23:24 trussardi.com Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 17.05.06, 23:25 www.trussardi.com/ bez www nie dziada, sry Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 17.05.06, 23:38 o, to mi keri załatwi tam jakieś menedżerskie stanowisko :> Odpowiedz Link Zgłoś
keridwen Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 18.05.06, 00:01 szybciej juz chyba sprzedawce z dosc przyzwoita pensja. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? 18.05.06, 06:43 a jaka to jest przyzwoita pensja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 23:23 barcaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! campeones Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix też byłem ciekaw 18.05.06, 08:21 gdzie pracuje Keri. Tak naprawdę to poszedłem tam żeby zobaczyć ją (nie, nie napiszę w realu) po prostu..na żywo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catgirl Manufaktura ? - codziennie!! IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.05.06, 18:43 W Manufakturze jestem od miesiąca po 10 lub 12 lub .... godzin więcej. Nie ma nawet czasu na dokładne przejście . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole! Re: a jutro?? IP: *.tm.net.my 18.05.06, 20:40 smieszny jestes panie panie excentrix. pani K raz cie zje_ala forum.gazeta.pl./forum/72,2.html?f=63&w=40998124&a=41003200 wiec postanowiles jej cukrowac, bo wiesz kim jest na tym forum... rozumiem ze za wszelka cene chcesz przynalezec do forumowej "elity", ale znizanie sie do poziomu forumowego wazeliniarza czyni cie zalosnym czlowieczkiem. cassani, yavorius itd pewnie sa zadowoleni, bo pieknie wyglancowales im tyleczki. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
excentrix och... 19.05.06, 09:04 widzę że jesteś świetnym obsrwatorem/ką i nic przed Tobą nie da się ukryć. A skoro już przejrzałeś/łaś mnie na wylot – zwierzę Ci się. Otóż cierpię na przemożną i niepohamowaną chęć akceptacji. Taki Zelig ze mnie, jak rozmawiam z Żydem natychmiast rosną mi pejsy. Tak naprawdę nikt mnie nie lubi, nie mam przyjaciół ani dziewczyny, wieczory spędzam samotnie w domu, zazwyczaj pijąc herbatę i układając pasjansa. Pomyślałem że jak pogmeram językiem w odbytach stałych bywalców forum to może mnie polubią, zaakceptują i a może nawet przyjmą do swojego grona. Nie zdawałem sobie jedynie sprawy, że mój stan jest tak oczywisty i widoczny. Dlatego dziękuję Ci drogi/droga „niewiadomojakzwać” za Twoje posty, są one dla mnie ważną terapią i myślę że jeśli jeszcze kilka razy napiszesz że jestem zbyt miły coś we mnie pęknie, przełamię się i będę jebał jednego po drugim jak pan Bóg przykazał. Tymczasem śledź proszę moje posty i interweniuj gdybym za bardzo zamotał się w komplementach. Pozdrawiam gorąco + kostka cukru Odpowiedz Link Zgłoś
75.b Re: a jutro?? 22.05.06, 09:08 Gość portalu: ole! napisał(a): > smieszny jestes panie panie excentrix. pani K raz cie zje_ala > forum.gazeta.pl./forum/72,2.html?f=63&w=40998124&a=41003200 > wiec postanowiles jej cukrowac, bo wiesz kim jest na tym forum... > rozumiem ze za wszelka cene chcesz przynalezec do forumowej "elity", ale > znizanie sie do poziomu forumowego wazeliniarza czyni cie zalosnym > czlowieczkiem. cassani, yavorius itd pewnie sa zadowoleni, bo pieknie > wyglancowales im tyleczki. > pozdr Niestety masz racje, punkt widzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: czy był już ktoś dziś w Manufakturze? IP: 217.17.37.* / *.broadband.pl 19.05.06, 08:45 nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yot a co z dojazdem do Manu? IP: *.p.lodz.pl 19.05.06, 15:12 Słuchajcie, a co z dojazdem do Manu? Przeciez teraz srodmiescie stalo sie ABSOLUTNIE niedrozne, niezaleznie od pory dnia lub nocy:/. Swiatla na rogu Drewnowskiej i Zachodniej to jakas gruba pomylka. Rog z Polnocna/Ogrodowa to jeden wielki korek... Ja wiem, ze to podobno miasto mialo rozbudowac/przebudowac Zachodnia (nawet nie wyobrazam sobie jak mialoby to wygladac)i ze to niby jego wina, a nie Apsysa,ale szczerze mowiac to mi rybka kto zawinil. Przeciez to absurd - miasto jest w samym centrum calkowicie zablokowane. Czy kto cos wie/ma chociaz pomysl jak to rozladowac? ktoredy puscic ruch zeby dawalo sie znow glowna (!) ulica Lodzi przejechac? Moze chociaz dobrym slowem ktos mnie tu jakos poratuje;) <tak, droga do i z pracy wydluzyla mi sie nieprzywoicie i chocby za to JUZ nie lubie Manu, choc JESZCZE mnie tam nie bylo>. Czekam na same optymistyczne wypowiedzi, A. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: a co z dojazdem do Manu? 22.05.06, 18:37 Gość portalu: yot napisał(a): > miasto jest w samym centrum calkowicie zablokowane. A to dlatego, że od lat serwuje się ten sam model komunikacyjny - zamiast zamknąć ścisłe centrum dla samochodów, pozostawiając dojazdy, komunikację zbiorową i zaopatrzenie pcha się tu ze wszech stron coraz więcej samochodów. Ale po co się oglądać na Europę, przecież można tak... Odpowiedz Link Zgłoś