Dodaj do ulubionych

Wysypowisko

18.05.06, 18:08
jedziemy sobie naszym cudnym autkiem przez nasze metropolie, świta i
podziwiamy widoki a tu nagle naszem oczom sie ukazał widok dość ciekawy... na
tyle że nie moglismy zapomniec o nim i choc nie moglem od razu przelac doznać
na tymże forum żychlinskim bo inne tematy ciekawsze;) to teraz już sobioe mogę
ulżyć co czynię za namową narzeczonej, bo westchnienie w niej to wywołało
ogromne
na prawo hen za polem, wyrasta sobie znad poziomu ogromna hałda. góra śmieci.
ogromny kopiec syfu. i to visavis drgoi wjazdowej do miasta. rosła sobie przez
ten cały i czas i rosła. nie widze tego poraz pierwszy ale dopiero do mnie
dotarło po tym westchnieniu lubej że robi wrażenie na kobietach. se panna
westchnęła - Byczku! Co to q..wa jest za piramida!?
i tu kończę przydługawa i nudną historię i zapytam, pytanie zadam, jeśli ktoś
może niech odpoiwe:
KIEDY ZASYPIą NAS śMIECI? Za rok? czy w zasadzie za dwa? i czy to tak dla
ozdoby? a może rekord ma być?
idę spać może mi sie przyśni cos miłego

Obserwuj wątek
    • mordor81 Re: Wysypowisko 18.05.06, 23:25
      no więc jeśli chodzi o mnie to mogłaby być wyższa o jakieś 10m. ale potem
      zrekultywowana z posadzoną trawka nań:) no i mogłaby mieć jakieś powiedzmy
      50-100m długości:)z powodów wiadomych forumowiczom:)
    • dinozaurka Re: Wysypowisko 20.05.06, 12:59
      A widziałeś "górkę śmieci" jaka jest usypana w podwarszawskich Babicach
      Starych czy tez w Morach (nie wiem do czego to terytorialnie nasleży)? To jest
      dopiero hałda, przy której nasza jest jedynie maleńkim kopcem........
      • niegoscinny Re: Wysypowisko 20.05.06, 22:29
        czy to ciebie pociesza Dinozaurko? niech ich zasypie, ja wolałbym żeby u nas z
        tym problemu nie było.a co z ochroną środowiska, czy za coś takiego nie ma kar?
        poza tym przy wysypisku stoi jakiś zakład. miały być tam sortowane odpady? to są
        czy nie?
        • dinozaurka Re: Wysypowisko 22.05.06, 07:22
          nie pociesza mnie to wcale. O podwarszawskiej "górce" pisałam w odpowiedzi na
          wpis Mordora.
          Człowiek współczesny to taka istota, która produkuje nieprawdopodobne wręcz
          ilości odpadów, czyli śmieci. Należało by z nimi coś zrobić, zeby ilość tych
          zalegających na hałdach była jak najmniejsza. Najlepszym oczywiście
          rozwiązaniem było by posegregowanie ich i i dzyskanie tego wszystkiego, co
          nadaje sie do ponownego wykorzystania. Niestety, w Żychlinie, pomimo zakupu
          ileś tam lat temu "maszyny" do sortowania odpadów i specjalnych pojemników na
          różne rodzaje odpadów, chyba jedynymi "sortowaczami" są ludzie zbierający na
          wysypisku złom i butelki. I dobrze, że oni są, bo nasza górka śmieci pewnie
          była by gdzieś o połowę wyższa.
          A czy ktoś wie co się dzieje z tą "maszyną"? Do tej pory stoi tylko
          jej "opakowanie" czyli coś w rodzaju budynku, a samo urzadzenie zostało np.
          wywiezione po kawałku na złom, czy też linia jest cały czas gotowa do użycia?
          • dinozaur.57 Re: Wysypowisko 22.05.06, 08:10
            Tylko kto za to odpowie imiennie ? Znów będzie rozmywanie odpowiedzialnośći. A
            my mieszkańcy gminy będziemy prowadzić dyskusje i spory jakich to porządnych
            mamy samorządowców.
            • dinozaurka Re: Wysypowisko 22.05.06, 09:21
              no własnie: KTO (imiennie) podjął decyzję - najprawdopodobniej słuszną - o
              zakupie tej sortowarki odpadów, oraz KTO (tym bardziej imiennie) swoimi
              decyzjami przyczynił się do tego, że sortowarka stała się "eksponatem".
              DLA CZEGO skoro wydano naprawdę dużo pieniędzy na linię do sortowania oraz na
              pojemniki na ośmiecie, nic nie wyszło z odzyskiwania surowców wtórnych, do
              czego miało prowadzić sortowanie odpadów.
              • dinozaur.57 Co z wysypiskiem ? 22.05.06, 16:40
                Dawno, dawno temu, za czasów gdy w Żychlinie rządziła ekipa " S " , bliski był
                realizacji projekt budowy spalarni. W wyniku protestów miezszkańców gminy nie
                doszło do realizacji tej inwestycji. I dobrze. Rozpoczęła się kampania reklamowa
                na rzecz recyklingu jako altrnatywa wobec szkodliwej spalarni dla żychlińskiego
                środowiska. W tej akcji bardzo był zaangażowany jeden pan obecnie zajmujący
                wysokie stanowisko w Urzędzie Gminy. Myślę, że znana jest mu historia
                opisywanego wysypiska.
                • dinozaurka Re: Co z wysypiskiem ? 26.05.06, 08:01
                  jak widać, temat ten jest aktualny nie tylko u nas..........
                  gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3371529.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka