Dodaj do ulubionych

tramways de la France - electricos da Lisboa

IP: *.p.lodz.pl 14.01.03, 21:34
Wpadla nam w lapska kasetka z dlugasnymi filmami o tychze. Jakby ktos chcial
zobaczyc - to niechaj sie wpisze nizej. Zorganizujemy jakas sesje tematyczna
albo cos w tym stylu.
Obserwuj wątek
    • a.bc Re: tramways de la France - electricos da Lisboa 14.01.03, 23:37
      a zajezdnie też będą pokazywać:)))?
      • Gość: flip Re: tramways de la France - electricos da Lisboa IP: *.p.lodz.pl 14.01.03, 23:46
        Pokazuja, pokazuja... :-) Te w Orleanie tez.
        • zamek Re: tramways de la France - electricos da Lisboa 14.01.03, 23:49
          Gdzie? Kiedy? Co? Jak? Ja chciałbym zobaczyć :)
          • Gość: łażej Re: tramways de la France - electricos da Lisboa IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.16.* 14.01.03, 23:50
            I jaaaaaa też!!!
          • Gość: flip Re: tramways de la France - electricos da Lisboa IP: *.p.lodz.pl 14.01.03, 23:50
            Termin jest do ustalenia w praniu :-)
            • a.bc Re: tramways de la France - electricos da Lisboa 15.01.03, 15:12
              Czy to znaczy, że jak Flipy skończą pranie to wtedy ustala termin?:))))
    • Gość: MW Re: tramways de la France - electricos de Lisboa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 14:23
      A z którego roku jest ta kaseta? Szczególnie pytam o Lizbone bo tam
      zlikwidowano olbrzymią część komunikacji tramwajowej, więc jeśli jest to coś
      sprzed Expo to byłoby super. I mam nadzieję że jest przejażdzka 28!!

Pozdrawiam
      • Gość: flip Re: tramways de la France - electricos de Lisboa IP: *.p.lodz.pl 15.01.03, 14:29
        Z Francji to sa prawie najnowsze rzeczy. Z Lizbony zdjecia sa sprzed kasacji.
        Jezdza jeszcze wagony czteroosiowe, a nie ma niskopodlogowcow. Ale wlasciwie
        jest malo zdjec z tras, ktore obecnie nie sa w eksploatacji. Prawie wszystkie
        zabawne miejsca sa sfilmowane, z Rua Esculeas Gerais na czele :-)
        • Gość: MW Re: tramways de la France - electricos de Lisboa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 15:10
          Gość portalu: flip napisał(a):

> Z Francji to sa prawie najnowsze rzeczy. Z Lizbony zdjecia sa sprzed kasacji.

No to super

> Jezdza jeszcze wagony czteroosiowe,

Rany nawet nie widziałem nigdy takich

a nie ma niskopodlogowcow. Ale wlasciwie
          > jest malo zdjec z tras, ktore obecnie nie sa w eksploatacji. Prawie wszystkie
          > zabawne miejsca sa sfilmowane, z Rua Esculeas Gerais na czele :-)

sorry za poprawkę - Rua Escolas Gerais :)))
          • Gość: flip po praniu IP: *.p.lodz.pl 15.01.03, 16:16
            Tak tak: Escolas.

No to teraz kiedy. Mnie pasuje sobota kolo poludnia, najlepiej na Architekturze
            PL. Moze byc najblizsza. Kto jest za?
            • geograf Re: po praniu 15.01.03, 19:29
              JESTEM ZA!!:-)
              chętnie bym to obejrzał...
              i zobaczył jak to bywa w wielkim świecie...
              • Gość: abc Re: po praniu IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 23:52
                Jak najbardziej jestem ZA
                • Gość: łażej Re: po praniu IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.98.* 16.01.03, 00:06
                  To sobotnie popołudnie dla mnie odpada :( szkoda
                  • Gość: flip nowy termin? IP: *.p.lodz.pl 16.01.03, 20:16
                    Skoro jednej trzeciej Publicznosci termin nie pasuje - podaje drugi: wtorek 21
                    I 2003, godz. 1800. Jesli uda sie przez dzis wieczor i jutro (piatek 17 I) do
                    1800 zebrac potwierdzenie wszystkich poprzednio zainteresowanych, to mozemy sie
                    spotkac w poniedzialek. Jesli nie - zostaje ta sobota, 18 I 2003, godz. 1200.
                    • Gość: łażej Re: nowy termin? IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.71.* 16.01.03, 20:25
                      Wtorek mi odpowiada :o) Mam nadzieję, że wtorkowy termin będzie odpowiadał
                      także pozostałym uczestnikom spotkania.
                      • geograf Re: nowy termin? 16.01.03, 21:18
                        skoro sobota nie może być to popieram pomysł z poniedziałkiem...
                        • Gość: abc Re: nowy termin? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 21:24
                          geografie z jakim poniedziałkiem?:)))))
                          • Gość: flip chodzi o wtorek!! IP: *.p.lodz.pl 16.01.03, 21:29
                            Przepraszam, jak zwykle cos pokrecilem. Chodzi o wtorek! Wtorek, 1800. Moze
                            byc, Geografie?
                            • geograf Re: chodzi o wtorek!! 17.01.03, 17:22
                              dobra, przecież nie bedziecie wstrzymywać projekcji dla jednej osoby. <we wtorek mogę, ale ok. 19....>
                              Jakby sie udało to cudo przegrać (jest na CD??) to byłbym wdzięczny.
                              Napiszcie co zobaczyliście:-)

pozdrawiam:-)
                      • Gość: abc Re: nowy termin? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 21:22
                        Może być wtorek i być może doprowadze jeszcze kogoś:)))
                    • zamek Re: nowy termin? 16.01.03, 23:30
                      Wtorek - bardzo chętnie, nawet lepiej :)
                      Pozdrawiam
                      • Gość: flip Re: nowy termin? IP: *.p.lodz.pl 17.01.03, 21:06
                        No to raczej swietnie (geografowi sie kasete pozyczy). Zapraszam wiec we wtorek
                        21 I, na 1815 (u nas zawsze jak cos jest 00, tzn. ze jest 15). Do Instytutu
                        Architektury PŁ, Al. Politechniki 6, pok. 107. Dokladna lokalizacja obiektu
                        jest tutaj: www.p.lodz.pl/I35/lokal.htm
                        • geograf Re: nowy termin? 17.01.03, 23:30
                          dziękuję:-)

jestem otwarty na propozycje dotyczące temrinu pozyczenia mi kasety:-)

pozdrawiam.
                        • yarro_ Re: nowy termin? 18.01.03, 15:59
                          Ja bym moze tez obejrzal... ale nie wiem czy wtorek bedzie pasowal... najwyzej
                          zapisze sie na seans do Geo ;)

Ale wciąż mysle o wtorku pozytywnie ;)

Pozdrawiam
                          • Gość: flip Re: nowy termin? IP: *.p.lodz.pl 18.01.03, 22:21
                            Zapraszam. Geografa tez, jak juz sie zbierze w sobie - to od razu moze wziac
                            kasetke.
                            • Gość: Tomas Re: nowy termin? IP: 212.191.74.* 21.01.03, 13:05
                              Zaszczycę Was swoją obecnością;)
                              • Gość: flip dzisiaj, 21 I '03, 1815 IP: *.p.lodz.pl 21.01.03, 16:53
                                A wiec czekamy na Wszystkich Chetnych o 18 (pietnascie).
                                • yarro_ Re: dzisiaj, 21 I '03, 1815 21.01.03, 17:12
                                  A jak długi jest film?? Tzn. ile czasu sobie rezerwować ?? ;)
                                  • Gość: flip Re: dzisiaj, 21 I '03, 1815 IP: *.p.lodz.pl 21.01.03, 17:28
                                    Ze dwie godziny chyba.
    • zamek Re: tramways de la France - electricos da Lisboa 21.01.03, 22:37
      Łał!!! Ależ to było!!! RE-WE-LA-CJA po prostu!!!
      Jak jeszczę tę Lizbonę zobaczę, to będę taki happy, że aż
      nie wiem!!!
      Flipy - dzięki stokrotne każdej Flipowej głowie wraz z
      ogonem!!! :)))))
      • Gość: łażej Re: tramways de la France - electricos da Lisboa IP: *.retsat1.com.pl / 172.16.110.* 21.01.03, 22:51
        Łażej się przyłącza do podziękowań :o) Takich cudeniek jak w Lizbonie jeszcze
        nie widziałem :) A patrząc na rozwiązania francuskie to hmmm..... można wpaść w
        kompleksy. Ale tramwaje francuskie jadąc buczą tak samo jak Citki:)
        Przynajmniej w tym nie jest najgorzej, ale pod innymi względami... ehhh

Jeszcze raz wielkie dzięki dla flipów, reszty widzów i mam nadzieję, że to nie
        ostatnia taka sesja.

pozdrawiam
        • Gość: flip Re: tramways de la France - electricos da Lisboa IP: *.p.lodz.pl 21.01.03, 23:57
          Dziekujemy za tak liczne przybycie. Jak beda jakies inne rzeczy - to nie
          omieszkamy doniesc.
          • yarro_ Re: tramways de la France - electricos da Lisboa 23.01.03, 17:14
            Hm. Nie ma to jak ponad 3h dobrych tramwajów... ;)

Bardzo dziękujemy Flipom!

Chcemy jeszcze... raz ;) !

Pozdrawiam!
          • Gość: Tomas Re: tramways de la France - electricos da Lisboa IP: *.mpm.net.pl / *.mpm.net.pl 23.01.03, 19:29
            dzięki wielkie dla Flipów. Francuskie tramwaje prawie jak łódzkie, tyle że
            tam "troszkę" lepsza infrastruktura:)
            • Gość: MW Pytanko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 16:50
              Niestety nie mogę byc w Łodzi w tygodniu wieć mam pytanie czy jakoś można
              zobaczyć tę kasetę albo pożyczyć nawet??
              Szczególnie chciałbym zobaczyć tę częsć lizbońską

Pzdr
              MW
              • Gość: flip Re: Pytanko IP: *.p.lodz.pl 24.01.03, 17:43
                Na razie kaseta "poszla w lud" :-) Zostaw e-mail, jakby w razie wrocila, to dam
                znac.
                • Gość: flip Re: Pytanko IP: *.p.lodz.pl 27.01.03, 18:06
                  Wrocila. Dziekuje.
                  • yarro_ Re: Pytanko 27.01.03, 23:27
                    Jest jakas lista kolejkowa do kasety?
                    • Gość: flip Re: Pytanko IP: *.p.lodz.pl 27.01.03, 23:35
                      Nie, nie ma oficjalnej listy. Wiem, ze pozyczyc chcial Zamek do doogladniecia.
                      Ale Zamek cicho siedzi...
                      • yarro_ Re: Pytanko 28.01.03, 10:02
                        To ja sie piszę, może po Zamku, bo chcę sobie skopiować ;)
                        • geograf Re: Pytanko 04.02.03, 10:53
                          ej!
                          a ja??:-)
                          • yarro_ Re: Pytanko 04.02.03, 12:30
                            A Ciibie nie było cały tydzień...

No ale oczywiście masz pierwszeństwo, bo jeszcze nie widziałeś ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka