do~ UWAGA! 19.01.03, 23:42 Plakat i szablon listy na podpisy sa juz na stronie www.piotrkowska-deptakiem.xu.pl/ Proponuje, zeby jak najwiecej osob przez najblizsze dni zbieralo podpisy w szkolach, pracy i wszedzie gdzie sie da. Najwazniejsze, zeby bylo duzo!!! Ogolne liczenie i numerowanie bedzie w dzien protestu. Plakaty rozwieszamy gdzie sie da (ja na swoim czole :-)) no i oczywiscie spotykacie sie na Piotrkowskiej 23go!! Duchem bede z Wami, to pewne. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: UWAGA! IP: *.widzew.net / *.tvsat364.lodz.pl 20.01.03, 00:36 Jakem Maruda plakaty jutro z rana zawisną na i w mojej szkole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi ISM i Historia będą jutro oplakatowane!!! 20.01.03, 00:42 A jak !!! Niech się edukują !!! Moja w tym sprawka, żeby ich jeszcze namówić osobiście do udziału!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: ISM i Historia będą jutro oplakatowane!!! 20.01.03, 00:44 Ale pozbieraj przy okazji jakieś podpisy pod petycją. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: ISM i Historia będą jutro oplakatowane!!! 20.01.03, 00:51 Nie obiecuję dużo, ale sie postaram - na historii będę z okazji zaliczenia Archeologii, a na ISM matmy ( bleeeeeeeeeeeeee!!! ). Jak mi sie uda wyrwać ludzi ( i siebie )z szoku, to sie postaram. Buziaki! hubar napisał: > Ale pozbieraj przy okazji jakieś podpisy pod petycją. Elaine Odpowiedz Link Zgłoś
hubar WSHE już oplakatowane!!! 20.01.03, 16:46 No to zrobiłem małą rundkę i rozlepiłem plakaty :-) Zbieram również podpisy na liscie pod liste... no własnie, co z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: WSHE już oplakatowane!!! 20.01.03, 18:39 III LO już poinformaowane, podpisy się zbierają. Listy idą też do rodziców do pracy, i jutro ze mną na PŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Uczelnie w internecie 20.01.03, 20:00 Na stronie www.lodz.pl jest wiele linków do łódzkich uczelni. Może znajdą się tam odnośniki do organizacji studenckich. Warto byłoby przesłać im info o całej akcji. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Kiedy list? 20.01.03, 20:06 Tak, ale gdzie jest list? List do podpisywania oraz do rozsyłania? Oczywiście mogę rozesłać, także do mediów, ale czekam na sformułowanie listu. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Uczelnie w internecie 20.01.03, 22:46 UŁ powiadomiony, samorząd jak i organiacje studenckie. Odpowiedzi póki co brak. Radio "Żak" powiadomione. Odpowiedzi brak. M@ile do samodządu PŁ nie działają :/ III LO powiadomione, reakcja pozytywna. Podpisy są zbierane na FTIMSie i prawdopodobnie jeszcze na IFE. Dołączył się też Gałkówek. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: DEMONSTARCJA w obrnie PIETRYNY 23 I 20.01.03, 00:38 "Referendalne pytania i regulamin zamieszczamy na kuponie poniżej. Wyniki głosowania przedstawimy prezydentowi Jerzemu Kropiwnickiemu na specjalnej komisji poświęconej przyszłości ulicy Piotrkowskiej. " No to miłe z ich strony..:> Szkoda, że wątpię w realne działanie. Jak nie zobaczą sami (własnemi oczami)na żywo, co ma do powiedzenia opinia publiczna, to chyba będą to mieli jak zwykle w dupie. Dlatego wierzę w ideę pikiety. A te dwa egzaminy jutro to ja chyba zawalę...:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawior Re: DEMONSTARCJA w obrnie PIETRYNY 23 I IP: 212.180.136.* 20.01.03, 12:19 W ubiegłym tygodniu był w Łodzi Waldemar "Major" Fydrych, szef Pomarańczowej Alternatywy i spec od organizowania niezłych happeningów. Oglądając o nich filmy, które ze sobą przywiózł; myślałem: czasy takich manifestacji się skończyły. Ale właśnie nadarza się okazja. Myślicie - to były bardziej jaja a nie walka o poważną sprawę. Wcale nie. Pamiętacie demonstracje w Belgradzie kilka lat temu, które zniosły prezydenta Milosevica? Ludzie bawiąc się na ulicach demonstrowali swoje niezadowolenie. Ich pomysłowość zaskakiwała całą Europę. Serbowie wychodzili na ulicę codziennie - to być może przyczyniło się do ich sukcesu - codziennie też wprowadzali nowy element w manifestacji. To, co proponował Fydrych i to co można było zaobserwować w Belgradzie miało ze sobą wiele wspólnego - niekonwencjonalne przeprowadzenie akcji, spontaniczność ludzi, którzy w niej uczestniczyli a także nękanie władzy częstotliwością demonstracji. To zwraca uwagę mediów - nie tylko lokalnych. Niestety - aby odnieść właściwy skutek potrzeba przede wszystkim: lidera i kreatora w jednej osobie oraz pomysłów na przeprowadzenie akcji. W Łodzi mamy tylu studentów (ci powinni wykazać się inwencją!), tak wiele osób przychodzi na Pietrynę. Myślę, że dobrze zaaranżowana akcja i przeprowadzana nawet codziennie wciągać będzie coraz więcej osób. Gwizdki, petycje i przemarsze to przecież nie wszystko. Koledzy z Gazety mają z pewnością kontakt z Fydrychem. Może on "sprzeda" kilka patentów na sprawnie przeprowadzoną demonstrację. Taką wiecie, z jajem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: DEMONSTARCJA w obrnie PIETRYNY 23 I IP: *.toya.net.pl 20.01.03, 21:54 Hubar, Geograf i pozostali "aktywiści" - słuchajcie, sluchajcie. A może dać na mszę w intencji nawrócenia Kropki na normalne tory rozumowania ? Może dostanie jakis impuls do normalności ????W czasach dzisiejszych absurd i paradoks też ma prawo bytu !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Czas mija nieubłaganie !!! 20.01.03, 22:40 1. Czy jest już "petycja" ? Ludzie podpisujący się pod hasłem "Nie dla samochodów ...." powinni mieć możliwość zapoznania się z petycją do Prezydenta. Chociazby w internecie. 2. Czy jest juz grupa, która 23 ok. 14.oo będzie zbierać podpisy ? Jak ich będzie mozna poznać ? Czy będą mieli jakis stolik - wówczas pytanie czy Straż Miejska na to zezwoli ? 3. Co będzie z podpisami ? Kto i kiedy podliczy głosy i zaniesie do Biura Prezydenta ? Trzeba przygotowac jakiś protokół aby wpisać tam ilość zebranych podpisów. 4. Czy ktoś kontaktował się z mediami ? Czego oczekuje się od mediów ? Jeśli chcemy poważnych informacji - trzeba poważnie ich poinformować jakie są cele, przebieg i wyniki akcji. Inaczej w piątek będzie tylko informacja o gwizdkach na Piotrkowskiej. 5. Czy ktoś kontaktował się z instytucjami, stowarzyszeniami itp, które mogłyby dołączyć własne pisma popierające ideę Piotrkowskiej bez samochodów ? A czasu coraz mniej pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Czas mija nieubłaganie !!! 20.01.03, 22:46 Nie mam gwizdka...żadnego w domu nie ma!!! :((((((((( jasam napisał: Inaczej w piątek będzie tylko informacja o gwizdkach > na Piotrkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Załamka...!!! 21.01.03, 00:44 Wiecie, co mnie potężnie wkurwia? Obleciałam pół Nauk Politycznych z pytaniem, czy podpiszą naszą akcję. I co słyszę najczęściej? " To bez sensu, Kropiwnicki ma >>poparcie<< kupców, a jak oni go >>poparli<< to znaczy, że decyzji nie zmieni..a zresztą, po co się rzucać? I tak na to nikt nie zwróci uwagi.." Nosz kurwać!!! I to ma być nowe pokolenie homo politicus?! Przecież ja się za nich wstydzę!!! Ludzie małej wiary..i bardzo małego rozumku..prawda..???????? Elaine(ZPodłamanąWiarąWMłodzież):/ Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Czas mija nieubłaganie !!! 20.01.03, 22:57 jasam napisał: > 4. Czy ktoś kontaktował się z mediami ? Czego oczekuje się od mediów ? Jeśli > chcemy poważnych informacji - trzeba poważnie ich poinformować jakie są cele, > przebieg i wyniki akcji. Inaczej w piątek będzie tylko informacja o gwizdkach > na Piotrkowskiej. Jeżeli będę miał petycję w ręku i prerogatywy, to mogę wziąć na siebie kontakty z Radiem Łódź (Prawy) i Telewizją Łódź (tu mam słabsze wejścia, ale może skuteczne). Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: UWAGA! UWAGA! CO JUŻ WIADOMO: 21.01.03, 00:08 jasam napisał: > 1. Czy jest już "petycja" ? Ludzie podpisujący się pod hasłem "Nie dla > samochodów ...." powinni mieć możliwość zapoznania się z petycją do > prezydenta. Chociazby w internecie. Petycja sie pisze. Jutro wieczorem powinna być, więc od razu zostanie umieszczona w internecie. > 2. Czy jest juz grupa, która 23 ok. 14.oo będzie zbierać podpisy ? Jak ich > będzie mozna poznać ? Czy będą mieli jakis stolik - wówczas pytanie czy Straż > Miejska na to zezwoli ? Potrzebne ze dwie osoby, które powiadomią Straż Miejską. Prosimy o kontakt do HuBara, lub do mnie > 3. Co będzie z podpisami ? Kto i kiedy podliczy głosy i zaniesie do Biura > Prezydenta ? Trzeba przygotowac jakiś protokół aby wpisać tam ilość zebranych > podpisów. Strony z podpisami mają stałą ilość kratek, więc policzenie nie będzie strasznie trudne. Policzy się na koniec zbierania podpisów. Protkół przygotuję wcześniej, liczydełko tez będzie :)) > 4. Czy ktoś kontaktował się z mediami ? Czego oczekuje się od mediów ? Jeśli > chcemy poważnych informacji - trzeba poważnie ich poinformować jakie są cele, > przebieg i wyniki akcji. Inaczej w piątek będzie tylko informacja o gwizdkach > na Piotrkowskiej. HuBar skontaktuje się z mediami. Dostaną wczesniej treśc petycji > 5. Czy ktoś kontaktował się z instytucjami, stowarzyszeniami itp, które mogłyby > dołączyć własne pisma popierające ideę Piotrkowskiej bez samochodów ? Nikt. I nawet nie wiemy, do kogo uderzyć. Jasamie, czy mógłbys pomóc? dobranoc, do jutra :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: UWAGA! UWAGA! CO JUŻ WIADOMO: 21.01.03, 01:59 kropka. napisała: > HuBar skontaktuje się z mediami. Dostaną wczesniej treśc petycji. W związku z tym, co powyżej, czuję się zwolniony z mojej wcześniejszej deklaracji. Nie ma sensu we dwóch robić tego samego. Jeżeli jest inaczej, proszę o kontakt sms-em. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
forul2003 Re: UWAGA! UWAGA! CO JUŻ WIADOMO: 21.01.03, 08:20 kropka. napisała: > > 5. Czy ktoś kontaktował się z instytucjami, stowarzyszeniami itp, które > mogłyby dołączyć własne pisma popierające ideę Piotrkowskiej bez samochodów ? > > Nikt. I nawet nie wiemy, do kogo uderzyć. ----------------------------------------------------------------------- dla wszystkich chętnych - mozna ich prosić o opinie: Wojewódzki Konserwator Zabytków, Łódź, ul. Piotrkowska 252/254. p. Bronisław Podgarbi, tel: 636-37-67 Regionalny Ośrodek Studiów i Ochrony Środowiska Kulturowego, Łódź, ul. Pitrkowska 252/254, dyrektor: W. Stepień, tel. 636-21-73, www.rosiosk.lodz.pl e-mail: rosiosk@rosiosk.lodz.pl Towarzystwo Przyjaciół Łodzi, pl. Wolności 2, tel: 632-15-03 Prezes: R. Bonisławski Stowarzyszenie Architektów Polskich, Oddział Łódź, ul. Kościuszki 33/35, Prezes: A. Ferdzyn, tel: 636-43-70, lodz.sarp.org.pl e-mail: lodz@sarp.org.pl Fundacja Ulicy Piotrkowskiej, Piotrkowska 102, 90-004 Łódź, Prezes: Janiak, tel. 42/6364036 www.piotrkowska.pl/fundacja/fundacja.html, e-mail: fundacja@piotrkowska.pl Towarzystwo Opieki nad Zabytkami, Oddział w Łodzi, ul. Wigury 12a, Prezes: W. Kaczmarek, tel: 636-40-10, e-mail: zabytki@free.ngo.pl PTTK O/Łódź, ul. Wigury 12a, Prezes: A. Mamenas, tel: 636-87-64 Fundacja Księży Młyn, Łódź, ul. Tymienieckiego 24, Prezes: Jadwiga Tryzno, tel: 676-72-88 ODDZIAŁ ŁÓDZKI Stowarzyszenia Historyków Sztuki, w Siedzibie Rynku Sztuki, ul. Wschodnia 69, 90-266 Łódź, Prezes Piotr Uznański, tel. /fax (0-42) 6304779 Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich "OPUS", ul. Skarbowa 28, 91- 473 Łódź, tel.: +48 (42) 617-19-41, www.opus.org.pl Ośrodek Działań Ekologicznych Źródła, ul. Próchnika1 pok. 301 III. p., 90-408 Łódź, tel./fax 630-17-49, www.zrodla.most.org.pl, www.zieloneszkoly.eco.pl Ruch Obywatelski - Młodzi dla Polski Koło Łódzkie, ul. Piotrkowska 77, 90-423 Łódź, www.mdp.pl Stowarzyszenie "Obywatel", ul. Próchnika1 pok. 301 III. p., 90-408 Łódź tel./fax 630-17-49, www.obywatel.org.pl Fundacja Ziemi Obiecanej na Rzecz Środowiska Kulturowego i Przyrodniczego ul. Wólczańska 73, 90-515 Łódź, tel./fax: +48 (42) 636-10-67, fzo@wp.pl Kto do kogo zadzwoni, pójdzie, napisze ? Odpowiedz Link Zgłoś
m..m Re: DEMONSTARCJA w obrnie PIETRYNY 23 I 21.01.03, 04:25 Hej! Zaniedbuje sie ostatnio, przez wzglad na instalacje nowego sprzetu w pracy, co wiaze sie z czestymi przerwami w dostawie Sieci. W ramach pokuty rozeslalem info i manifestacji do wszystkich znajomych i na pl.regionalne.lodz. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolajowa Re: DEMONSTARCJA w obrnie PIETRYNY 23 I IP: *.softbank.pl 21.01.03, 09:30 Jestem przeciwko zrobieniu z Pietryny ulicy dostępnaj dla samochodów. Będę na 100% protestowała w czwartek (mimo, że muszę się zwolnić z pracy, aby na 14 h przybyć na umówione miejsce) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto (do tej pory) 21.01.03, 19:57 Ixik zebrała 88 podpisów (przez 2h) na wydziałach: FTIMS, OiZ i EiE na PŁ. Nie spotkałam się z czymś takiim, że nie chcieli się ludzie podpisać. Przeciwnie sami się dopisywali i jak mi się kartki skończyły to 16 osób zapisało się po drugiej stronie :) Większość wie o co chodzi. Miałam rozmowę z córką pani, któa ma sklep na Pietrynie. Fajnie się gadało, ale koleżanka się nie podpisała i wrednym wzrokiem patrzyła jak podpisują mi się kolejni ludzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: (do tej pory) IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.01.03, 20:13 U mnie w szkole zobaczymy jutro, jak narazie jest boom informacyjny, plakaty wiszą we wszystkich strategicznych miejscach, a lista leży i czeka na podpisy w konkretnym miejscu <dyzurka> Zobacze jutro jak idzie, mam nadzieje ze lepiej, ze ludzie wezma ze soba legitymacje czy jakies inne dokumenty. Bo dziś podpisów - 0 :( Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: (do tej pory) 21.01.03, 21:44 Maruda!! Bierz te listy i szoruj po szkole i zbieraj podpisy! Ludzie są leniwi i sami nie będą szli... PS Jeśli ludzie jeżdżą MPK to muszą mieć legitki przy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: (do tej pory) 21.01.03, 21:56 to w takim razie wystarczy numer legitymacji?? nie zdaje mi się...tutaj "w nr dokumentu tożsamości" chodzi o numer Dowodu Osobistego, prawda?? Przecież tak jest w przypadku KAŻDEJ ptycji..... więc jak?? Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: (do tej pory) [dowód tożsamości] 21.01.03, 22:06 geograf napisał: > to w takim razie wystarczy numer legitymacji?? > nie zdaje mi się...tutaj "w nr dokumentu tożsamości" chodzi o numer Dowodu/ > Osobistego, prawda?? > Przecież tak jest w przypadku KAŻDEJ ptycji..... GEOOOOO!!! Dowodem tożsamości jest: legitymacja, dowód osobisty, prawo jazdy... Jeśli ktoś nie ma dowodu wpisuje numer legitki lub w przypadku studentów nawet indexu... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: (do tej pory) [dowód tożsamości] 21.01.03, 22:13 czy ktoś kompetentny może wypowiedzieć się w tej sprawie?? BO NAPRAWDĘ nie chce mi się w to wierzyć, gdyż ZAWSZE spotykałem się w tego typu petycjach z obowiązkiem wpisania numeru dowodu osobistego!! Jaaaasaaaaaam!! Kroooopkaaaaa!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: (do tej pory) [dowód tożsamości] 23.01.03, 12:46 Ludziska: brać dowody! Inaczej głos nie będzie ważny! Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: (do tej pory) [dowód tożsamości] 21.01.03, 22:30 Sorry że się wtrącam, ale na tego typu listach ważne są podpisy _tylko_ osób pełnoletnich legitymujących się dowodem osobistym, paszportem lub prawem jazdy (od biedy może być książeczka wojskowa). Ważne aby jeśli osoba podpisująca się podała nr innego dokumentu to musi to byc zaznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAW Re: (do tej pory) [dowód tożsamości] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 20:43 adamco napisał: > Sorry że się wtrącam, ale na tego typu listach ważne są > podpisy _tylko_ osób pełnoletnich legitymujących się > dowodem osobistym, paszportem lub prawem jazdy (od biedy > może być książeczka wojskowa). Ważne aby jeśli osoba > podpisująca się podała nr innego dokumentu to musi to byc > zaznaczone. drodzy! taka petycja nie ma ZADNEJ mocy prawnej, wiec nie ma znaczenia, czy znajdzie sie na niej numer dowodu osobistego czy nie. taka petycja ma tylko i wylacznie moc "medialna", propagandowa - ale nie obliguje prezydenta do niczego, chocby podpisalo sie pod nia milion osob. Oczywiscie petycja z numerami dowodow wyglada znacznie powazniej - ale i tak nikt tego nie bedzie weryfikowal, sprawdzal czy osoby sa pelnoletnie itd. kaw Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: (do tej pory) 21.01.03, 22:08 Maruda: jutro rano zabierasz listę z dyżurki, kserujesz ją i łazisz na przerwach od grupki do grupki i zbierasz podpisy. Nie ważne czy tych ludzi znasz czy nie... ps. nie zapomnij o nauczycielach i pracownikach szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: (do tej pory) IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.01.03, 22:20 Ixik, ja nie mam oporów, ale nie jutro. Nie będzie mnie na zajęciach. Tak to rozegrałem, że informacja jest, a jeśli nic z tego nie wyjdzie jutro <dziś rozumiem, pierwszy dzień, rozeznanie sytauacji- co za protest> a jeśli to nie wypali- będę latał po szkole, ale w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Ixik... IP: *.tvsat364.lodz.pl 21.01.03, 22:26 <przepraszam, jesli ta wiadomosc pojawi sie jako klon, ale coś sie chrzani> Ixik, ja nie mam oporów, żeby podejsc do ludzi:-), ale nie jutro. Nie będzie mnie na zajęciach. Tak to rozegrałem, że informacja jest, a jeśli nic z tego nie wyjdzie jutro <dziś rozumiem, pierwszy dzień, rozeznanie sytauacji- co za protest> a jeśli to jutro też nie wypali- będę latał po szkole, ale w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofka Re: DEMONSTARCJA w obrnie PIETRYNY 23 I IP: *.se.com.pl / 172.16.27.* 23.01.03, 12:36 Pan Prezydent wprowadza ruch na Piotrkowską? To znaczy, że nie ma pojęcia o swoim mieście. Zwyczajnie! I jeszcze gada, że ulica musi żyć! Piotkowska żyje dlatego, że jest deptakiem właśnie. Szkoda, że mamy prezydenta, któremu trzeba tłumaczyć takie rzeczy. Czy Pan Prezydent myśli, że jak Piotkowską śmigać będą samochody to w opustoszałych sklepach zaroi się od klientów? Śmiechu warte. Ludzie ledwo wiążą koniec z końcem i ani im w głowie shopping na Piotrkowskiej.A spacer, owszem. Ponieważ ulica jest piękna i zazdroszą jej nam wszyscy w Polsce, biedny łodzianin może nawet poczuć dumę, że oto w jego biednym mieście jest coś wyjątkowego. Więc nich Pan Prezydent zostawi łaskawie tę perełkę taką jaka jest. I nie koniecznie pcha się ze swymi pomysłami wbrew ogółowi. Niech nie psuje tego co zrobione, niech wymyśli co by tu jeszcze zrobić a nie spieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś