Dodaj do ulubionych

PIS za miękki wobec gejów.

12.06.06, 12:47
Wytacza się procesy za obrazę uczuć religijnych wobec Islamu.

A Pani Senyszyn bezkarnie obraża uczucia katolików.

To niedopuszczalne.
Obserwuj wątek
    • yavorius nie śmieć /nt 12.06.06, 12:47
    • Gość: dziad_nieborak Oho, brak wątróbki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:48
      Nie wiedzialem, ze pani Senyszyn jest gejem.
      Dzierżźżżż!!!!
      • 11.11am nie śmieć 12.06.06, 12:49
      • Gość: Wyborca Tuska Re: Oho, brak wątróbki IP: *.toya.net.pl 12.06.06, 12:52
        Gość portalu: dziad_nieborak napisał(a):

> Nie wiedzialem, ze pani Senyszyn jest gejem.

Tobie trzeba kawę na ławę?
        Czy udajesz debila?
        Wiesz na jakiej paradzie wypowiadala sie Senyszyn?
        • Gość: dziad_nieborak Oho, brak wychowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 12:57
          Nie wiem, opowiedz.
          Dzierżżż!!
    • Gość: bosman Re: PIS za miękki wobec gejów. IP: *.intersoft.pl 12.06.06, 12:50
      Jak widać przeciwnikom parady nadal cieknie piana z pyska.
    • brite Uzasadnij. 12.06.06, 12:58
      > A Pani Senyszyn bezkarnie obraża uczucia katolików.

Uzasadnij tutaj proszę, pełnymi zdaniami, na czym polega obraza uczuć katolików
      w wypowiedzi pani Senyszyn.
      • 11.11am Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:00
        Szydzenie z wypowiedzi Papieża to według Ciebie nie jest obraza uczuć
        religijnych?
        • yavorius Uzasadnij. 12.06.06, 13:01
          Uzasadnij, tezę że wypowiedź Senyszyn była szyderstwem.

ps. Nie śmieć.
          • Gość: bosman Re: Uzasadnij. IP: *.interserwer.pl 12.06.06, 13:03
            Ci ludzie nie rozumieją, co to znaczy "uzasadnij". Ich poglądy są objawione i
            nie wymagają uzasadnienia.
            • yavorius Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:04
              W sensie poglądów wegetariańskich też?:)
        • Gość: 1977 Re: Uzasadnij. IP: *.toya.net.pl 12.06.06, 13:04
          i jeszcze uzasadnij yavoriusowi przy okazji
          dlaczego jesienią liście spadają z drzew, oraz to dlaczego na czerwonym świetle
          zatrzymujemy się na skrzyżowaniu, a na zielonym - nie.
          • yavorius Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:07
            Gość portalu: 1977 napisał(a):
            > i jeszcze uzasadnij yavoriusowi przy okazji
            > dlaczego jesienią liście spadają z drzew, oraz to dlaczego na czerwonym
            > świetle zatrzymujemy się na skrzyżowaniu, a na zielonym - nie.

No tak, jeśli dla Ciebie wypowiedź Senyszyn DOKŁADNIE W TAKI SAM OCZYWISTY
            SPOSÓB obraża katolików, to fajnie, ale ja poproszę o wytłumaczenie jak krowie
            na miedzy, co w tej wypowiedzi jest obrażającego.

Co do Twoich przykładów, to nie trzeba mi tego tłumaczyć, wiem to dobrze.
            • big_news Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:11
              Wiesz co yavorius, bronisz przegranej sprawy. Jeżeli już nawet ktoś taki jak R.
              Kalisz przeprasza za Senyszyn, a o nim trudno powiedzieć, że jest prokatolicki
              (hihihi), to już doprawdy trudno zrozumieć, po co tkwicie w tym uporze. Dla jaj,
              dla podtrzymania "dyskusji", czy dla jakiegoś innego powodu?
              PS
              Jeżeli chcesz mnie dalej przekonywać, że Senyszyn nie zrobiła niczego
              niestosownego, to nie męcz się i nie odpowiadaj.
              • yavorius Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:13
                big_news napisał:
                > Jeżeli już nawet ktoś taki jak R.Kalisz przeprasza za Senyszyn

Bo robi to dla świętego spokoju?

Jeszcze raz pytam: gdzie w wypowiedzi Senyszyn była obraza uczuć religijnych
                Polaków?
                • big_news Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:15
                  Daj spokój. Nie wierzę, że nie wiesz o co chodzi:/
                  • yavorius Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:16
                    Wiem o co chodzi, ale na pewno nie była to obraza uczuć religijnyvh...
                    • Gość: bosman Re: Uzasadnij. IP: *.interserwer.pl 12.06.06, 13:17
                      Stary, daj spokój. Uzasadnienie własnej wypowiedzi przekracza możliości
                      intelektualne niektórych osób. Po prostu usłyszeli od odpowiednich polityków,
                      że obraża to znaczy, że obraża. Kto by się tam przejmował tym, dlaczego obraża?
                      • yavorius Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:19
                        Gość portalu: bosman napisał(a):
                        > Stary, daj spokój.

No właśnie dam chyba spokój, bo i tak się nie dowiem...
                    • big_news Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:18
                      Ech... Wyrywam z tego wątku, bo nic tu po mnie. Niby tacy jak ja właśnie są
                      oszołomami, ale wielokrotnie już się przekonałem, że ta łatka zdecydowanie
                      lepiej pasuje do osób wprost przeciwnie myślących. Spadam.
                      • Gość: bosman Re: Uzasadnij. IP: *.interserwer.pl 12.06.06, 13:20
                        Poszedł założyć kolejny wątek o gejach i o Senyszyn?
                        • big_news Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:22
                          Hehehe, jeszcze dobrze stąd nie wylazłem, a już mnie pochowali:)
                          Aha, łaskawco, komunikuję, że jak dotąd nie założyłem ani jednego wątku o Twoich
                          ulubieńcach. I nie zamierzam tego robić, co może Ci sprawić przykrość, za którą
                          z góry przepraszam.
                          • Gość: bosman Re: Uzasadnij. IP: *.interserwer.pl 12.06.06, 13:24
                            Ja wiem, że ty stąd nie pójdziesz. Sprawy homoseksualistów działaja na ciebie
                            jak magnes. Seksuolog mógłby nam dużo o tym powiedzieć :)
                            • big_news Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:28
                              Oho, kolega wyciąga ostateczne "argumenty". Jak nie można tego zrobić inaczej,
                              to się oponentowi wmawia własne przypadłości. Postaraj się lepiej, bo w ten
                              sposób to tylko papugujesz głupawe insynuacje.
                              • yarro Re: Uzasadnij. 12.06.06, 22:48
                                Te, miało cię już nie być :)
                • uerbe Re: Uzasadnij. 12.06.06, 22:41
                  yavorius napisał:

> Jeszcze raz pytam: gdzie w wypowiedzi Senyszyn była obraza uczuć religijnych
                  > Polaków?

To w końcu obrażono uczucia katolików czy Polaków?
                  • yarro Re: Uzasadnij. 12.06.06, 23:13
                    to właśnie nigdy nie jest jasne, bo przecież POLAK = KATOLIK.
                    • longeta Re: Uzasadnij. 12.06.06, 23:20
                      ty też tak sie równasz?Co to za bzdury?
                      • longeta Re: Uzasadnij. 12.06.06, 23:22
                        szenyszyn wie gdzie uderzyć by być obiektem zainteresowania hehehe
              • dziad_borowy Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:21
                To ze jakis polityk, w tym wypadku Kalisz przeprasza nie znaczy dla mnie nic i
                o niczym nie przesadza. On musi dbac o glosy, takze katolikow. Ja te glosy mam
                gdzies i moge miec wlasna, inna opinie.
                Dzierżżż!!!
                • big_news Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:25
                  Trochę drętwe to uzasadnienie, bo wyobrażam sobie, że Senyszyn również zabiega o
                  głosy katolików i pewnie nie gardzi żadnym z nich.
                  • dziad_borowy W tym wieku drętwota to norma 12.06.06, 13:34
                    Coz, taki jestem.
                    Powiem to wobec tego tak:
                    To ze jakis polityk, w tym wypadku Kalisz przeprasza albo Senyszyn nie
                    przeprasza nie znaczy dla mnie nic i nie przesadza o moim odbiorze tego
                    wydarzenia. Oni musi dbac o glosy katolikow, gejow i innych. Ja te glosy mam
                    gdzies i moge miec wlasna, inna opinie.
                    Dzierżżż!!!!
              • gray UWAGA UWAGA !!! 12.06.06, 14:24
                big_news napisał:

> Wiesz co yavorius, bronisz przegranej sprawy.

sędzia najwyższy, doktor wszechnauk, drugi po bogu, marszałek, admirał,
                drużynowy, prezes, kawaler orderu odrodzenia uśmiechu... PAN BIG_NEWS wydał
                wyrok: sprawa jest przegrana!!!

rotfl...
                • yavorius Re: UWAGA UWAGA !!! 12.06.06, 14:25
                  gray napisał:
                  > PAN BIG_NEWS wydał
                  > wyrok: sprawa jest przegrana!!!

Właśnie wiążę pętlę... :(((
                  • gray Re: UWAGA UWAGA !!! 12.06.06, 14:30

to ty jeszcze nie wisisz???
                    • brite nie no 12.06.06, 14:34
                      nie wieszaj się, bo to będzie działanie wojenne przeciwko USA.
                      • gray Re: nie no 12.06.06, 15:46

a co ameryka może jak big_news się wku..? nic nie może.
        • brite Re: Uzasadnij. 12.06.06, 13:13
          > Szydzenie

Tekst wypowiedziany brzmiał: "Niech ta parada zmieni oblicze ziemi, tej ziemi."

Po pierwsze:
          sjp.pwn.pl/haslo.php?id=60977
          "bolesny, dotkliwy żart, czasem złośliwe, drwiące słowa; drwina, kpina, urągowisko"

Po drugie:
          sjp.pwn.pl/haslo.php?id=62816
          ostatnie znaczenie: "zmiana czyjejś wypowiedzi w dostosowaniu do innej sytuacji"

Które bardziej pasuje?

Nie mam wątpliwości jednak, że wypowiedź Senyszyn była celową prowokacją i
          posłanka wiedziała, jaką reakcję wzbudzi. Troszkę więc zrobiła bezmyślnie, bo
          podkopała całą sprawę.
        • yarro Re: Uzasadnij. 12.06.06, 22:45
          Właśnie, co rozumiesz przez stwierdzenie, że szydziła?

W moim odbiorze powiedziała to w dorej wierze. Trzeba zmienić oblicze tej
          homofobicznej, ksenofobicznej i generalnie nietolerancyjnej polskiej ziemi.

W tym sensie jej słowa i cytat ma ręce i nogi.
          • szprota względem "ma ręce i nogi" 12.06.06, 23:03
            w kontekście rozmów o seksie nie nakierowanym na prokreację sformułowanie, że
            coś ma ręce i nogi jest uroczo absurdalne ;)
            • yarro Re: względem "ma ręce i nogi" 12.06.06, 23:10
              Zgubiłem się :)
              • szprota a bo za dużo tego 12.06.06, 23:23
                tu geje, tu katolicy, tu Polacy, a tu jeszcze poród w twojej sygnaturce, więc
                nie dziw się, że mnie przeraziły te ręce i nogi do całego tego bigosu.
                cholera, znów dzieci i kapusta.
    • big_news Miękki, bo mu się ugięły kolana 12.06.06, 13:06
      Mnie zresztą też, jak zobaczyłem tę lalunię:
      i.wp.pl/a/f/jpeg/9730/tran01.jpegHehehehe
      • big_news Poprawka 12.06.06, 13:06
        i.wp.pl/a/f/jpeg/9730/tran01.jpeg
        • brite no 12.06.06, 13:18
          i nawet nie trzeba oskarżać Cię o szydzenie z transformersów, bo oni (one)
          nabijają się z siebie sami (same), takie są luzaki.
          Dystans - to klucz do całej sprawy.
          • big_news Re: no 12.06.06, 13:20
            O mamo! Nikt mnie będzie oskarżał?! Czy ja śnię?
            Fakt, brakuje mi "luzu".
            Dobre sobie...
            • brite Re: no 12.06.06, 13:29
              biggie, ja wiem, że Ty jesteś całkiem wyluzowany, nawet Twe stawanie w obronie
              spiętych zrzucam na karb przewrotnej luzackiej chęci kontestacji.
    • Gość: lavinka Re: PIS za miękki wobec gejów. IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 12.06.06, 13:24
      Nie obraża tylko przytacza słowa Papieża w innym kontekście. Poza tym Pani
      Senyszyn jest "nie tego" więc jej słów nie należy rozważać pod kątem obrazy,
      ale raczej pytać o cel wypowiedzi. Ja stawiam na sławę...

lav
    • gray pizza za miękki 12.06.06, 16:01

i pieczareczki! i sosik! i zasmażka!
    • Gość: lavinka z nielogu Re: PIS za miękki wobec gejów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:13
      Od lat rośnie nacjonalizm w Europie. Frustracja niedowartościowanego
      społeczeństwa mu pomaga...

lav
    • barracuda7110 Re: PIS za miękki wobec gejów. 12.06.06, 20:21
      Pewien pan dobrze wiedział co zrobić z ludźmi niepasującymi do jego ideologii...
      Może czas sięgnąć do książek i poczytać trochę o tym co wyprawiali jego podwładni?
      • Gość: Che, che, che Re: PIS za miękki wobec gejów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:38
        > Pewien pan dobrze wiedział co zrobić z ludźmi niepasującymi do jego
        >ideologii..
        > Może czas sięgnąć do książek i poczytać trochę o tym co wyprawiali jego
        >podwładni?

Święta racja.
        Szczególnie polecam "Krótki kurs historii WKPB".
    • Gość: Piotr Re: PIS za miękki wobec gejów. IP: *.lodz.msk.pl 12.06.06, 22:19
      Przecież nie będzie twardy wobec swojego prezesa ;)
      • Gość: rzydzyk Re: PIS za miękki wobec gejów. IP: *.tktelekom.pl 12.06.06, 22:36
        O , jak super ze jest na tym swiecie taka pani Senyszyn
        wrzod na katolickim jednorodnym organizmie.
        A moze by tak jakis mały stosik ulozyc , azaliz tradycja to tradycja , Olaboga.
    • cassani to błąd 13.06.06, 12:31
      bo dla gejów - a już szczególnie tych początkujących - powinien stać twardo.
    • Gość: ***** Re: PIS za miękki wobec gejów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 23:37
      Jestem normalnej orientacji i nic do gejow i lesbijek nie mam-byli, sa i
      beda.Ich wybor.Do pani Senyszyn tez nic nie mam, ale cala liste pretensji do
      PiSowcow.Nawet nie powiem co o nich mysle, bo szkoda moich newrow.Skad ci
      ludzie sie wzieli?I ludzie,ktorzy ich popieraja?
      • Gość: lavinka Re: PIS za miękki wobec gejów. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 12:20
        Pewnie z kręgów tych którzy nie mogą ztolerować sepleniących ;-) No i oczywista
        ofiary reform Balcerowicza

lav
    • Gość: Jypli Re: PIS za miękki wobec gejów. IP: *.widzew.net / *.widzew.net 15.06.06, 12:13
      jestem katolikiem, te słowa NIE BYŁY ZADNYM SZYDERSTWEM! Szydera owszem, byłaby gdyby pani Senyszyn miała na głowie piuskę...
    • Gość: luko Mówisz PIS za miękki wobec gejów? IP: *.toya.net.pl 16.06.06, 06:16
      Proponuję silikonowe implanty z pompkami - wtedy im dogodzicie :) powodzenia
      "chłopcy" - jeszcze nic straconego
    • Gość: piezo1 Obraża się uczucia ("religijne") ateistów. IP: *.lodz.dialog.net.pl 16.06.06, 12:22
      A każdy klecha bezkarnie obraża uczucia ateistów.
      Bo mówi coś o fikcyjnym bogu, opatrzności a nic o przypadku i rozumie.
      • Gość: Che, che, che. Re: Obraża się uczucia ("religijne") ateistów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 12:06
        > Bo mówi coś o fikcyjnym bogu, opatrzności a nic o przypadku i rozumie.

Bo w Twoim przypadku nie ma mowy o rozumie.
        • longeta Re: Obraża się uczucia ("religijne") ateistów. 17.06.06, 12:13
          Widziałem wielu ateistów którzy się nawracali w krytycznej godzinie
          życia,odwrotnej sytuacji nie spotkałem.
          • gosiakz wiara 17.06.06, 20:09
            Właśnie....Jak można oceniać wiarę, która jest uczuciem i której nie da się
            nauczyć ?
            • longeta Re: wiara 17.06.06, 20:16
              Nie tylko,wiara to także sposób na życie.
    • yarro Na stos z nią! <nt> 16.06.06, 12:24

• yarro Re: PIS za miękki wobec gejów. 17.06.06, 18:58
      No tak. Przecież wiemy że geje wolą twarde :)
      • Gość: ciekawskie Zapewnienia premiera... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:28
        Premier Marcinkiewicz zapewniał, że w jego rządzie nie ma homoseksualistów .
        Ciekawe, jak to sprawdzał ?!
    • Gość: St.Daniłowska Oburzenie katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 19:36
      Nie rozumiem, skąd tak ogromne oburzenie na Joannę Senyszyn za słowa o
      uzdrowieniu ziemi, której zresztą to by się przydało. Dla mnie ten apel był
      wezwaniem, aby człowiek człowiekowi był człowiekiem – nie wilkiem. Świadczy to
      też, że tzw. katolicy niewiele zrozumieli z przesłania Jan Pawła II, które być
      może nie tylko odnosiło się do Polski, ale miało charakter wielowymiarowy, jako
      że słuchał ich cały świat, a powiedział je pewnie nie po to, aby słowo trzymać
      w relikwiarzu, lecz aby z niego korzystać. Czas zamienić wrogość, zawiść,
      głupotę na pokój, miłość i szacunek.
      (Stanisława Daniłowska)
      • longeta Re: Oburzenie katolików 17.06.06, 19:43
        Może dlatego że nikt nie wierzy w dobre intencje p.szenyszyn
      • Gość: Che, che, che. Re: Oburzenie katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 08:37
        > Nie rozumiem, skąd tak ogromne oburzenie na Joannę Senyszyn za słowa o
        > uzdrowieniu ziemi, której zresztą to by się przydało.

Że nie rozumiesz, to widać. Ponieważ jednak uczciwie się do tego przyznajesz,
        to Ci odpowiem - używając pewnego porównania.
        Otóż cytowanie Ewangelii czy słów Papieża nie jest niczym złym. Każdy może to
        robić. Nie obrażę się jeżeli uczyni to ateista propagując na przykład określone
        postawy etyczne - byle to robił uczciwie i bez kpin. Wszystko zależy szeroko
        rozumianego kontekstu (czas, miejsce, osoba cytującego).
        Jeżeli jednak jakaś stara k*rwa dla jaj porozwiesza na ścianach burdelu cytaty
        o miłości bliźniego, czy np. fragmenty "Hymnu o miłości" św. Pawła z Tarsu - to
        mnie to oburzy.
        Nie wszystkim ze wszystkim jest do twarzy. Pani Senyszyn akurat bardziej do
        twarzy byłoby z Leninem niż z Janem Pawłem II.
        • Gość: St.Daniłowska Re: Oburzenie katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 09:48
          Kłótnie? To już było. Przed wiekami. W IV wieku biskup Euzebiusz z Cezarei,
          pierwszy dziejopis Kościoła, tak opisywał w swej "Historii kościelnej" to, co
          się działo w ćwierćwieczu tzw. Małego Pokoju Kościoła - kiedy ustały
          prześladowania:

...Gdyśmy skutkiem tej pełnej swobody popadli w lekkomyślność i niedbalstwo,
          gdy się jedni do drugich odnosili z zawiścią i wzajemne wybuchały kłótnie,
          gdyśmy sobie sami prawie że otwartą wypowiedzieli wojnę i przy lada sposobności
          uderzali na siebie ostrymi jak miecze i włócznie słowami, gdy się zwierzchnik
          porywał na zwierzchnika, a gmina powstawała przeciwko gminie, gdy nikczemna
          obłuda i fałsz wzrosły do ostatecznych granic niegodziwości, tedy się
          rozpoczęło działanie sądu Bożego..."

W oczach wielkiej znawczyni starożytności, prof. Ewy Wipszyckiej, ten opis
          trącił przesadą. Ale my to samo oglądamy i słyszymy w naszych czasach.
          Łagodniejsze są jedynie skutki: wtedy wróciły prześladowania, co Euzebiusz
          uznał za karę Bożą, a w naszym przypadku sąd Boży wyręczają każde najbliższe
          wybory.

• Gość: lavinka z nielogu Re: Oburzenie katolików IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 12:13
          A mnie, nie chodzącej do kościoła przypomina mi się coś ciekawego. Kiedyś jakaś
          ladacznica o mały włos nie została ukamieniowana... przez równie oburzonych
          rodaków. I to właśnie nikt inny tylko Chrystus stanął w jej obronie. Tyle ma
          wspólnego wiara katolicka z wiarą prawdziwą. Sama przeczy temu co naucza. Sama
          staje przeciwko naukom Chrystusa.

lav
          • Gość: Che, che, che. Re: Oburzenie katolików IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:18
            > ladacznica o mały włos nie została ukamieniowana... przez równie oburzonych
            > rodaków. I to właśnie nikt inny tylko Chrystus stanął w jej obronie.

To prawda, a później powiedział: "idź i nie grzesz więcej". I Maria Magdalena
            zastosowała się do Jego słów. Ciekawe co zrobi pani poseł.

>Tyle ma wspólnego wiara katolicka z wiarą prawdziwą. Sama przeczy temu co
            >naucza. Sama staje przeciwko naukom Chrystusa.

Sorry, ale nic z tego nie zrozumiałem, chociaż mam maturę.
    • eufrosyne Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 14:35
      a moim zdaniem cała Wasza dyskusja jest trochę bez sensu. dotyczy ona UCZUĆ.
      jeżeli ktoś czuje się urażony wypowiedzią pani Senyszyn to tak jest i uczuć tej
      osoby raczej nie zmini to, że inna osoba ma odmienne zdanie. to tak samo jak z
      gustami.
      • longeta Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 19:48
        W tym sęk ze osoba majaca w gębie takie hasła jak demokracja, równość, wolność w
        życiu publicznym jest niekonsekwentna co innego mówi a robi to co widać.
        Typowy ;kibol;polityczny
        • eufrosyne Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 19:58
          > Typowy ;kibol;polityczny - świetne :)

> życiu publicznym jest niekonsekwentna co innego mówi a robi to co widać.

hmmm... właściwie to zrobiła coś, co jej zdaniem zapewne pokzauje "wolność". no
          ale najwyraźniej każdy inaczej rozumie to słowo.
          • longeta Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 20:02
            Czy nabijanie się z autorytetów światowych nazywasz wolnoscią słowa?
            Dla mnie to zwykła prowokacja by błysnąć w wiadomościach,nic pozytywnego nie ma
            do zaoferowania
            • eufrosyne Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 20:07
              a gdzie ja napisałam, że uważam to za wolność?? czytaj uważniej.
              • longeta Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 20:08
                Żubr w trawie puszczy i wzrok mąci,sorki.
                • eufrosyne Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 20:12
                  nie ma sprawy :)
            • eufrosyne Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 20:11
              aha. i nie uważam tego za prowokację, ale za bezmyślność. pani Senyszyn po
              prostu nie zastanowiła się zanim coś powiedziała, a potem przez swój upór czy
              głupotę nie przyznała się do błędu i tyle.
              • longeta Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 20:18

• longeta Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 20:21
                Dobrze wiedziała co mówi,komuniści sociotechnike mają w jednym palcu.
                Wiedzą dobrze gdzie uderzyć by być na topie.

Co to? Gdy usta milczą śpiewa i wzrusza.....
                • eufrosyne Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 21:29
                  jej późniejsze, dość niepewne wypowiedzi potwierdzały raczej to, że palnęła
                  głupstwo, a nie to, że manipulowała kimkolwiek za pomocą socjotechniki. chyba
                  przeceniasz panią S.
                  • longeta Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 22:17
                    to tylko dowodzi że jest cwana.
                    Kiedy bojówki ;wszech polaków; odpuściły parade musiała coś zrobić by było o
                    niej głośno(parada)
                    Jak patrze na te popłuczyny po Dmowskim to widzę kąpletna awarię szarych komórek.
                    • eufrosyne Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 22:34
                      > to tylko dowodzi że jest cwana.
                      "to" czyli co??

częściowo się zgadzam z tym, że może chciała zwrócić uwagę ludzi na paradę.
                      jednakże jej to średnio wyszło. jej wypowiedź sprawiła, że została odwrócona
                      uwaga mediów od haseł głoszonych przez uczestników marszu. a chyba nie o to
                      chodziło...
                      • longeta Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 22:41
                        Słowa to było to, musiała się podłożyć,kraj świat żyje teraz mistrzoswami.
                        Parada bez ataku i walk ulicznych to żadne wydarzenie-to lipa.
                        • eufrosyne Re: PIS za miękki wobec gejów. 18.06.06, 23:31
                          > Parada bez ataku i walk ulicznych to żadne wydarzenie-to lipa.
                          ooo. i tu się zgadzamy. po co organizować jakiś marsz, skoro nie skończy się on
                          burdą i interwencją policji?? to już lepiej posiedzić w domu.
                          a swoją drogą, Giertychowi i jego bojówkarzom tym razem udało się uczynić
                          jakieś szkody w paradzie równości (nie wnikam już w to czy taki był jeden z
                          celów decyzji o odwołaniu marszu, czy wyszło tylko przez przypadek).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka