janior 25.01.03, 19:03 Moja mama zaraz będzie pączki robić (mniam mniam) otworzyła ledwo co kupioną mąkę przenną marki pokusa i postawiła na wagę. Zamiast 1kg było 925 gram i to w dodatku z opakowaniem. Oj nie ładnie tak oszukiwać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maurycy Re: pokusa - oszustwo IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 19:20 Janior,weż torebkę,przeczytaj wagę produktu i tolerancję wagi. Uwierz mi nie ma na świecie takiej maszyny do paczkowania artykułów sypkich która by z aptekarską dokładnością nasypywała 1 kg. Równie dobrze następna torebka mąki mogłaby ważyć 1,05 kg. Mimo wszystko życzę smacznego ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
janior Re: pokusa - oszustwo 25.01.03, 22:17 +/- 17g przy wilgotności 15%, a 75g jest na ogół większe od 17. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: pokusa - oszustwo 25.01.03, 20:55 Heheh.. kiedyś łaziłam z Tatkiem po sklepie od półek z cukrem do wag elektronicznych i ważyliśmy torebki. Ofc na opakowaniu jest napisane +/- ileś tam g., ale najczęściej było to na minusie (i to dużo!) zwłaszcza w produktach typu "lider price" Odpowiedz Link Zgłoś
hip_hopek Re: pokusa - oszustwo 25.01.03, 21:21 oj Janku poprosze tych poączków poczta troszeczke!! :->>> no coz oszustwo nawet na mące no "ładnie"... Pozdrowki 4 All Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN I nie wódź Nas na pokuszenie... IP: *.fenix.katowice.pl 25.01.03, 21:23 Przestań Nam tu w głowach mącić... Odpowiedz Link Zgłoś