Gość: treliusz IP: *.toya.net.pl 23.06.06, 23:01 jak to łks nie ma pieniędzy na oświetlenie, krzesełka i kołowrotki? Przecież dostał 500 tys. zł. od Miasta . Powinno wystarczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oldboy Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.toya.net.pl 23.06.06, 23:02 Wróblewski jest mocno zdziwiony, że wszystko "kosztuje" i "skąd na to brać?". Panie prezesie szanowny, to po co było się pchać do tej ekstraklasy? Gratuluję postawy - nóżka na nóżkę i czekamy aż kaszka manna spadnie z nieba. Jak się nie ma miedzi, to się na dupci siedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Przecież 2 lata temu ŁKS dostał od miasta żarówki. IP: *.toya.net.pl 23.06.06, 23:08 To co się z nimi stało? A jeśli są za słabe, to po co wyrzucono nasze, czyli podatników pieniądze w błoto na taki bubel? Jak widać stadion ŁKS to ruina. Nasz obiekt jest może i kameralny, za to nie ma bieżni, przez co lepiej ogląda się mecze i fajniej dopinguje, mamy zadaszenie, kołowrotki i krzesełka. Dlaczego za moje pieniądze (znów podatnicze) ma być remont na ŁKS-ie? Co ma do tego hala? Dlaczego z tego względu ma być remontowany stadion? Co ma piernik do wiatraka? Równie dobrzy my moglibyśmy zarządać pomocy finansowej w związku z przebudową np. na Rondzie Inwalidów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKSman Przecież Widzew dostawał kasę od 8 lat na I ligę IP: *.toya.net.pl 23.06.06, 23:52 od Millera spólki Strabag i innych. I dalej nie spełnia wymogów?? Chyba zdefraudowali. Poza tym grali w I lidze gdy już były wymogi licencyjne, i co przedtem spełniali te wymagania a teraz nie?? czyżby dostali licencję po znajomości?? Jeśli tak to nie martwcie się kibice Widzewa pan rudy ma lepsze wej ścia w PZPNie niż Grajewski z Pawelcem, to już macie załatwione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwt Re: Przecież Widzew dostawał kasę od 8 lat na I l IP: *.centertel.pl 24.06.06, 17:11 Widzew spełnia wszystkie wymogi licencyjne oprócz podgrzewanej murawy, bo jak graliśmy w Ekstraklasie dwa lata temu to nie było jeszcze tego wymogu, cwaniaczku. I nie "rudy", tylko dla ciebie Pan Boniek, buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elkaesiak Re: Przecież Widzew dostawał kasę od 8 lat na I l IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 00:10 a ty skąd wiesz że pisząc rudy myślał o Bońku. hehe obrzezancu jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁKSman Typowe zakompleksione dzieciaczki-widzewiaczki IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 11:40 Wpisują same obelgi "pacanie" "buraku" i dalej żadnych konkretnych argumentów. Zaśmiecają tylko fora internetowe, człowiek traci czas na ich czytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzewek ŁKSowi wybudowali stadion, hale i jupitery zaDarmo IP: *.toya.net.pl 24.06.06, 17:42 Zawsze byli na utrzymaniu czerwonych komunistów. udają świeotszków a najbardziej ciągneli mleko z sutka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldboy Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.toya.net.pl 23.06.06, 23:06 treliusz, te 500 tys. to oni dawno przejedli na zaległe premie. Taki syndrom krótkiej kołdry - ciężko im dogonić własny ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.lodz.msk.pl 23.06.06, 23:17 Tylko by się nie okazało, że ta pomoc dla klubów od miasta to zwykła mowa- trawa, by przekonać wyborców, że coś się robi dla sportu w regionie. W końcu za 3 miesiące wybory... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hi,l Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 23:52 W OE tylko Groclin, Legia, Wisla i Korona maja podgewana murawe. Tak mi sie wydaje. Czy jest w Wodzislawiu, albo Lecznej? My musimy, a oni nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart legal nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 08:15 strasznie się Panowie z AL. Unii nie potrafią zaadoptować w warunkach kapitalizmu. Po wszystko wyciągają rękę. Dlaczego tam nie chce wejść porządny sponsor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziku Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 10:22 Gdyby nie finansowanie łks przez UMŁ ten nędzny klubik już dawno by upadł. Jak nie oddłużą to wyremontują, a pierdoły, że Widzew miał w UMŁ poparcie można między bajki włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lksfan Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.retsat1.com.pl 24.06.06, 11:06 milcz czacharze ! czerwona armia, czerwona jak komunisci i wszystko co tamci nedznicy robili... nie chce wam przypominac o przekrecie dzieki ktoremu w ogole istniejecie, szkoda ze pzpn was wtedy nie udupil, ale widac ze rudy znowu komus dupke polizal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.eranet.pl 24.06.06, 11:36 Chłopie idź się leczyć. Widać że Tobie nikt dawno nic nie lizał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lksfan Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.retsat1.com.pl 24.06.06, 12:07 co mi kto lizał to nie twoja sprawa lojtku, widzew zawsze bedzie mi smierdzial przekreciarstwem i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 24.06.06, 12:07 "...w ŁKS. Zimą sekcja piłkarska został przekazana do spółki, która nie ma długów..." u Was podobnie pozbyto sie dlugow wiec nie wiem czego sie czepiacie Widzewa. J.bac internetowych napinaczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lksfan Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.retsat1.com.pl 24.06.06, 12:12 LKS nie mial nigdy tak kolosalnych dlugow, to tak na marginesie.. mam nadzieje, ze kiedys ktos tak samo was w konia zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.astral.lodz.pl 24.06.06, 14:43 "LKS nie mial nigdy tak kolosalnych dlugow" hmmm więc jak się pozbywamy długów nie kolosalnych to jest okej, ale jak kolosalnych to już jest przekręt. W jakim świecie żyjecie ? zazdrosc to straszna choroba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 24.06.06, 23:30 A kiedy to ŁKS pozbywał sie długów tworząc nowe nie zadłużone spółki? No powiedz kiedy... podaj choćby sezon jeśli daty nie będziesz w stanie... albo żeby Ci ułatwić podaj wiek w którym coś takiego miało miejsce w ŁKS... no śmiało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 24.06.06, 23:52 XXI wiek, zimą 2006 r. Przekazał druzynę do niezadłużonej spółki, a miasto z niewiadomych powodów umorzyło mu dług za podatek gruntowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega prezesa Aleś się uparł z tym podatkiem gruntowym IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 11:29 Skoro właścicielem stadionu jest miasto, to niech miasto płaci sobie podatek od gruntu. Czyli miasto umorzyło sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 07:27 zgodnie z twoim rozumowaniem ŁKS okrada miasto gdyż zatrzymuje dla siebie pieniądze z bazaru które to powinny trafiać do kasy miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 17:28 jakbyś nie wiedział to ŁKS zatrzymuje jedynie 30% kwoty zysku z bazaru. 70% idzie do miasta zgodnie z umową. więc okradasz jedynie ty mądrzejszych ludzi z powietrza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 08:02 ŁKS zatrzymuje 30% za dużo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 19:09 a widzew istnieje już o 2 lata za dużo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 18:41 Tak przekazał. Bezpośrednio ze Stowarzyszenia ŁKS do Spółki ŁKS SSA. To jest legalne i zgodne z prawem. Taka sytuacja miała już miejsce we wszystkich klubach w Polsce a w samym Widzewie już też wcześniej ze 2 razy. Natomiast to co stało się w Widzewie w 2004 roku jest precedensem. Było to zwykłe oszustwo którego nie przewidział ustawodawca. Bo zanim sekcja piłki noznej trafiła do (dodajmy nowo utworzonej) spółki Widzew Łódź 2004, była oddana z SPN Widzew do RTS Widzew Łódź. Niby wszystko było by ok. Gdyby nie fakt że Widzew Łódź otrzymał od PZPN prawo gry w II lidze i tu był największy wał. Bo wszyscy od sędziów, poprzez prawników, a na Bońku kończąc zarzekali się i nadal to robią twierdząc że Widzwe Łódź 2004 to NOWY KLUB w żaden sposób nie powiązany ze starym. W ten sposób Widzew pozbył się ogromnych długów zachowując jednocześnie cały stan posiadania. Czy to było uczciwe? Jako ciekawostkę dodam ze sekcja piłki nożnej ŁKS nie miała nawet złotówki długu. Mało tego często obecny prezes ŁKS SSA spłacał długi innych sekcji, które w ŁKS nadal funkcjonują i spłacają swe długi, w odróznieniu od SPN Widzew i RTS Widzew które są poddane w stan likwidacji przez co wierzyciele nie mają najmniejszych szans by odzyskać pieniędzy. Czy nadal wyglada to dla Ciebie tak samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 19:19 Więc zgłoś do Prokuratury donos o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Był w tej sprawie wyrok niezawisłego sądu? Był. Sąd orzekł, że wszystko było zgodnie z prawem. A RTS dostał tylko czasową zgodę na grę w II lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 19:30 Przypominam że sąd wypowiedział się jedynie nad kwestia przekształceń formalno- prawnych. Nie wypowiadał się nad zasadnością przyznania Widzewowi licencji. Pozwu jako takiego złożyć nie zamierzam bo z PZPN w sądzie nikt do tej pory nie wygrał. Nawet sprawa kary o prawa TV będzie przegrana przez Polsat i ITI. Sąd stwierdził, co już pisąłem, że Widzew Łódź "2004" to nowy klub i nie jest powiązany w żaden sposób z RTS Widzew od którego przejął prawa do dysponowania druzyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 19:41 Właśnie! Wreszcie chłopie załapałeś. Prawa do dysponowania druzyną. A już myślełem, że nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 19:50 No ja to doskonale rozumiem. Przez wiele lat pracowałem w środowisku sądowym (i nie byłem skazany ani karany co zapewne będziesz chciał zasugerować ;) ). tylko wytłumacz mi jedną prostą kwestię. Skoro w PZPN, działacze NOWEGO Widzewa świecą "misiaczkom z miodowej" przed nosami wyrokiem sądu który stwierdza że jest to nowy podmiot w żaden sposób nie powiązany ani z RTS Widzew Łódź ani z SPN Widzew, to dlaczego NOWY KLUB otrzymuje miejsce w II lidze? Dodam ze przepisy PZPN nakazują NOWYM KLUBOM rozpoczynać rozgrywki od V ligi a w szczególnych przypadkach od IV ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzewiak Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 20:00 Dlatego, że drużyna została przekazana z RTS-u do Nowego Stowarzyszenia, tak jak kiedyś przekazana do SPN, a następnie jej odebrana. Na to przepisy pozwalały. Jeśli nowy klub grałby dopiero co stworzoną drużyną, stworzoną przez siebie, to jak najbardziej się zgadzam z tym, że musi zaczynać od IV ligi (vide GKS Katowice). Wg twojego toku rozumowania w 1991 r. drużyna Widzewa też powinna zacząć od IV ligi, bo przejęłą ją SPN, a wtedy jakoś nikt nie protestował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 20:22 Wedle wyroku sądowego jest to całkowicie nowy klub i takie zaświadczenie zostało przedstawione w PZPN przy "drugim podejściu" licencyjnym (to akurat wiem tylko z prasy). A skoro sąd stwierdził że Widzew Łódź jest nowym podmiotem to dlaczego inaczej stwierdził PZPN? W 1991 roku w Widzewie miało miejsce dokładnmie to samo co niedawno w ŁKS. Jednak tu żaden sąd nie wyda wyroku o niepowiązanym podmiocie ale orzeczenie będzie tyczyć kontynuacji działania pod innym statusem prawnym. Kontynuacji której w Widzewie przy przekształceniach z 2004 roku nie było przynajmniej nie w świetle prawa. Działacze Widzewa wiedzieli że wykorzystując lukę prawną będą musieli utworzyć nową drużynę by nie przejmować długów RTS i SPN. Dlatego powstała nowa druzyna a sąd musiał przyznać że nie musi ona przejmować zobowiązań wymienionych podmiotów gdyż nie jest ona następca prawnym. NIE JEST NASTĘPCĄ PRAWNYM, czyli nie nalęży się takiemu podmiotowi prawo do roszczeń w stosunku do posiadanych przez poprzednie podmioty własności. A skoro Widzew Łódź "2004" nie jest następca prawnym nie mogł mieć przekazanych żadnych praw od Stowarzyszenia RTS Widzew ani tym bardziej od innej spółki SPN Widzew. Orzeczenie sądu mówiace że Widzew Łódź nie jest następca prawnym RTS ani SPN mówi wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 07:31 ja zaś wiem z prasy że ŁKS z Głowna został zarejestrowany na podstawie nieważnych dokumentów więc też z naruszeniem prawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 17:29 Na podstawie nie ważnych dokumentów? A od kiedy to dowody rejestracyjne spółki traca ważność... lepiej poczytaj uważnie ten swój exxpress albo gw ... bo swą bezmyślnością naruszasz ład publiczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 08:04 ŁKS został zarejestrowany na podstawie nieważnych dokumentów, poczytaj sobie uważnie prase to się czasami przydaje Oczywiście ŁZPN przymknął na to oko a nie powinien.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 19:09 a wiesz to wszystko z prasy? nie mam więcej pytań... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 07:29 zapytaj się misiów z Miodowej wyślij fax z zapytaniem numer znajdziesz na straonie PZPNu, mozesz również zapytać się UEFA, fax wiesz gdzie znajdziesz :-) Wszystko było zgodnie z ptrawem jak przyznałes więc nie gotuj się, wasze poje..e szaliczki z RIPem dla Widzewa jeszcze długo nie bedą potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 17:32 jak napisał max wszystko było nie zgodnie z prawem tylko przy jego obejściu. gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem wiedziałbyś to jak również że działacze waszego pokręconego klubiku obeszli prawo gospodarcze ale wraz z listkoludami złamali prawo federacji piłkarskiej. pismo słac do pzpn? i co mam skarżyć ich samych wobec nich samych? przeciez oni sami przyznali że popełnili bład ale nie ma jak naprawić... a uefa to ma tu tyle samo do gadania co unicef Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 24.06.06, 16:42 Nie rozumiesz procesów prawnych to się nie odzywaj. tyle Ci powiem "bbbb" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rts Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 16:31 ty, "procesy prawne" nie rozśmieszaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 18:19 Typowy widzewiak. Jak czegoś nie rozumie to go to śmieszy... już wiem czemu stale sie śmiejecie ... a zawsze myślałem że to bardziej wynik dobrego humoru niż głupoty... jak widac pomyliłem się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rts Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 25.06.06, 23:23 ty niczego nie rozumiesz. opowiadasz takie głupoty, ze nie wiem nawet jak mam to skomentować. idź do lekarza, chłopcze-bazarowcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 00:34 heh chłopcze :) Może jakieś 35 lat temu mozna było na mnie tak powiedzieć, ale dziś to ty jesteś chłopczykiem którego przerasta poziom zawartych w moich postach informacji. Nie rozumiesz nawet tego co napisałem i dlatego nie możesz się do tego odnięść dlatego posuwasz się do obrażania rozmówcy co jest przejawem słabości umysłu. Poza tym dobrze wiesz ze nawet jakbyś podjął polemikę ze mną to w końcu przyznałbyś rację. A do lekarza chodze regularnie. Za racji wieku zdrowie niestety już nie to samo. Ale dziękuję za troskę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 24.06.06, 16:41 MTak a Miller, Pęczak, Palka to były bajkowe smoki które przypadkiem upuściły kufry ze złotem na Widzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: nie zgadzam sie aby łks doił miasto IP: *.toya.net.pl 24.06.06, 16:40 Na takich samych zasadach Widzew wyciągał rękę po pieniądze na remont stadionu. Więc zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chocholRTS Piłkarze Widzewa i ŁKS awansowały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:46 hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: 24.96.203.* 24.06.06, 15:35 piszac tak optymalnie lks to liczy tylko na miasto od siebie to nic kiedys bedzie ze wszystko przez urzad ale to nie jest ich interes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.toya.net.pl 24.06.06, 16:43 Przy remoncie stadionu Widzew też liczył wyłącznie na miasto i co? Tego nie widzisz? Przecież to miasto stadion Widzewa wyremontowało, dlaczego nie miałoby tego teraz zrobić ze stadionem ŁKS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 07:32 podaj dokładnie sumy i daty przelewów jakie wykonywało miasto rementując stadion Widzewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.toya.net.pl 26.06.06, 17:35 to skąd niby stadion taki macie? sam sie przecież nie zrobił. a wymaganie dokładnych sum jest szczytem ignorancji bucu... równie dobrze można cie zapytac o numery butów twoich zawodników.. faktem jest ze miasto wyremontowało wam stadion i sie tego nigdy w życiu nie wyprzecie... a jesli to bedziecie robić to pokażecie jak zakłamani jesteście... flagi też ostatnio wam pewnie nie zwineliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 08:08 argumentów zaczyna ci brakować że gadasz o flagach??? Ja tam z Yadowa nie jestem i tego rodzaju pozasportowe atrakcje mnie nie interesują popytaj się Grajewskiego i Pawelca oni odpowiedza jak przebiegał ten remont Niewiedza nie usprawiedliwia gadania bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Widzew rządzi w Łodzi! IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 19:11 czyli twierdzisz że grajewski i pawelec znaleźli nagle zgubione przez umł pienądze i sami wyremontowali stadion? no bardzo śmieszne... opowiedz coś jeszcze... może teraz o misiu uszatku zacytuje ciebie "Niewiedza nie usprawiedliwia gadania bzdur" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzew zd.wola Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.ksiezyc.pl / *.ksiezyc.pl 25.06.06, 11:06 stadiony widzewa i łks są własnością miejską a więc ich zasranym obowiązkiem jest remontowanie tych obiektów (i nie tylko tych) a Wy tu jak dzieci. Spotkajcie się, dajcie sobie po razie i będzie spokój. Oba kluby są z Łodzi czy to się komuś podoba czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
thomaspawel Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje 26.06.06, 23:10 Wiele na to wskazuje, że ŁKS SSA oficialnie zarejestrowany w Głownie będzie grał w Bełchatowie.... Oto piłkarska esencja łódzkiej rodowitości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 01:01 ŁKS SSA został zarejestrowany w łódzkim sądzie. Dokumenty te są dostępne dla każdego jak nie wierzysz możesz iść zobaczyć. W Głownie łKS SSA była zarejestrowana ale by przekazano sekcję piłki noznej musiałabyć nowa spółka zarejestrowana w Łodzi ze względu na wymóg lokalizacyjny. No ale widzewiacy więcej wiedzą o ŁKS niż o swoim klubie. Podaj jeszcze założycieli ŁKS, bo tak to lubicie... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
thomaspawel Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje 27.06.06, 08:57 Czy to aby zgodne z certyfikatem rodowitości...? Strach pomysleć, co by to było, gdyby w takim Głownie znajdował się sąd rejestrowy... :) To ile tych spółek w końcu było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje IP: *.toya.net.pl 27.06.06, 19:14 2 z racji tego że Goszczyński ma działalność gospodarczą zarejestrowaną na Głowno i tam też ma Stal Głowno która formalnie należy do niego. Więc by objąć stanowisko połączone ze sponsoringiem musiał zarejestrować nową spółkę w Łodzi bo taki był wymóg Stowarzyszenia. Proste, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
thomaspawel Re: Łódzkie kluby w walczą o licencje 27.06.06, 22:30 "...z racji tego, że Goszczyński ma działalność gospodarczą na Głowno (...) więc by objąć stanowisko połączone ze sposnsoringiem musiał zarejestrować nową spółkę w Łodzi, bo taki był wymóg stowarzyszenia" Fakt A nie implikuje faktu B w świetle obowiązujących przepisów. A ja się pytam, jakie miasto zostało wpisane jako siedziba ŁKS SSA w momencie rejestracji? Odpowiedz Link Zgłoś