piotrdx 06.07.06, 22:28 Łódź wreszcie dołączyła do (nie)chlubnej listy miast posiadających stacjonarne fotoradary. Drogą fotkę można sobie będzie zrobić na Rokicińskiej i na al. Włókniarzy przy skrzyżowaniu z Obywatelską. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damndogu Re: Mamy w Łodzi fotoradar! 06.07.06, 22:59 nie ma skrzyżowania al włókniarzy i obywatelskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
anies75 Re: Mamy w Łodzi fotoradar! 06.07.06, 23:44 nio nie już nie mamy :) ale było Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Mamy w Łodzi fotoradar! 06.07.06, 23:31 piotrdx napisał: > Łódź wreszcie dołączyła do (nie)chlubnej listy miast posiadających stacjonarne > fotoradary... Dlaczego niechlubnej? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrdx Re: Mamy w Łodzi fotoradar! 06.07.06, 23:40 A to już zależy od punktu widzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jmanek Fotoradar czy pusta puszka to jedynie??? 07.07.06, 00:32 .. któż to wie któż oświecić umie? Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker666 Re: Fotoradar czy pusta puszka to jedynie??? 07.07.06, 06:22 Ten na al. Włókniarzy to póki co pusta skrzynka. Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Fotoradar czy pusta puszka to jedynie??? 07.07.06, 08:14 oby bylo tych radarow jak najwiecej :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Fotoradary tylko nabijają czyjeś tam kiesy, 07.07.06, 09:02 nie wnikam już czyje. Przekroczenie ograniczenia 40km/h na Włókniarzy to to, co powinno szczególnie szczypać drogówkę? Przecież jeździsz, Pontek, po ulicach, widzisz, jakie po je by prowadzą samochody, jakie chamstwo. W dłuższej trasie wyprzedzanie bez względu na to, czy ktoś jedzie z naprzeciwka, czy nie, na trzeciego, na czwartego. Człowiek jadący kulturalnie ląduje w rowie. Zawracanie głowy z tymi miejskimi fotoradarami. Wiadomo gdzie są, kawalkada zwalnia na odcinku jednego kilometra a potem dawaj! babę na pasach przestraszyć, rowerzystę obtrąbić, wepchnąć się wdzięcznie popierdując tjuningowanym czinkłeczento taty. Chyba chamstwo jest podstawowym problemem dróg, nie prędkość. (a chamstwo niektórych najłatwiej indukować jadąc zgodnie z przepisami - o paradoksie) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Fotoradar czy pusta puszka to jedynie??? 07.07.06, 08:34 Za to ten na Rokicińskiej działa. Widziłam juz nawet przysłane zdjęcie, które możecie potem znależć we własnej skrzynce pocztowej jadąc tam pwyżej 60 km. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-dab Re: Fotoradar czy pusta puszka to jedynie??? 08.07.06, 13:18 iluminacja256 napisał: > Za to ten na Rokicińskiej działa. Widziłam juz nawet przysłane zdjęcie, które > możecie potem znależć we własnej skrzynce pocztowej jadąc tam pwyżej 60 km. Ciekawe gdzie widziałaś to zdjęcie? Skoro w srode wieczorem dopiero ukończyli montaż fotoradaru... Gonią kierowcę ze zdjęciem? :P Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Fotoradar czy pusta puszka to jedynie??? 08.07.06, 14:19 No to chyba masz naprawdę kiepskie informacje, bo w srodę to on juz działal prawie od miesiąca:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-dab Re: Fotoradar czy pusta puszka to jedynie??? 08.07.06, 17:32 To może mówimy o dwóch różnych fotoradarach (mnie chodzi o ten na Rokicińskiej za wiaduktem). Jadąc w srode rano do pracy widziałam jak ekipa montowała podstawę fotoradaru. Wieczorem coś tam jeszcze grzebali przy puszce. Odpowiedz Link Zgłoś
dziad_borowy Mamy w Łodzi fotoradar! 07.07.06, 08:29 Moje gratulacje!!!! Dzierżżż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Mamy w Łodzi fotoradar! 07.07.06, 09:26 Na tym kawałku nowo oddanej drogi, na wyjazdówce z Łodzi już - tzreba zwalniać po prostu opuszczajac zabudowany blokami Widzew i tak mniej wiecej prawie do Transmisyjnej, albo i trochę za , bo znowu przy Transmisyjnej stooją gliniarze w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-dab Za wiaduktem 08.07.06, 13:15 jaxja napisała: > A na Rokicińskiej gdzie? Jadąc Rokicińską z Widzewa w stronę centrum jakieś 30 metrów za wiaduktem po lewej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Mamy w Łodzi fotoradar! 07.07.06, 09:17 Wiem. JEchałem tam wczoraj... szybko, chociaż i tak nie najszybciej. I mi mignął... Odpowiedz Link Zgłoś
nika_30 GDZIE ? 08.07.06, 07:59 tylko w strone Selgrosa? czy w stronę miasta też jest? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Mamy w Łodzi fotoradar! 08.07.06, 22:41 Muszę was pocieszyć, że te fotoradary, jakoś marnie działają. W pobliżu mojego domu, jakiś czas temu ustawili na kilka miesięcy takie urządzenie. Dopóki pilnowała go umundurowana straż miejska, zauważałem go. Później zapominałem i zauważałem dopiero po mignięciu lamby błyskowej. W tym miejscu jeżdzę 100-120 km/godz. przy obowiązującym 50. Do dziś nie przysłali mi pamiątkowego zdjęcia, chociaż wiele wykonali. Odpowiedz Link Zgłoś