Dodaj do ulubionych

Silesian Air

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 20:33
Widzieliście:

www1.gazeta.pl/gospodarka/1,33186,1306861.html
Występuje tam Łódź, ale mimo wszystko nie jest to wielkie halo. I bilety
drogie.
Obserwuj wątek
    • Gość: robbie Re: Silesian Air IP: *.toya.net.pl 06.02.03, 21:18
      Już parę miesięcy temu mówiono, że Silesian Air "zbierał" chyba 10 lub 100
      tysięcy złotych od każdego miasta do którego mieli latać. Pieniądze miały
      posłużyć ewentualnemu pokryciu strat, które byłyby na początku uruchomienia
      połączenia. I oczywiście wszystkie miasta się "dołożyły" oprócz Łodzi, bo w
      Łodzi nie ma pieniędzy... Nie wiem, może ta sprawa w tej chwili nie ma już
      żadnego znaczenia i Silesian Air zacznie latać do Łodzi, a to jest
      najważniejsze. Jak będziemy mieli dwa regularne połączenia krajowe to może to
      być skromny lecz dobry wstęp do uruchomienia połączenia zagranicznego. Czekamy
      do kwietnia! Może też coś ciekawego napiszą na stronie Silesiana:
      republika.pl/hirpino/silesian/polski.htm Chociaż ich strona jest dość
      skromna... Pozdrawiam!!

robbie
      • Gość: stanisz Re: Silesian Air IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 13:55
        Z informacji na ich stronie wynika, ze polaczenia w Polsce bede mialy charakter
        dolotow do Katowic(tak jak LOT ma loty z innych miast Polski do Warszawy). Nie
        wiem czy to dobrze, ale na pewno dla Lodzi przyda sie kolejne polaczenie. Moze
        sie cos ruszy...
        • geograf Re: Silesian Air 07.02.03, 18:24
          może z Gdańska do Katowic przez Łódź, będą samoloty latały...
          a to będzie COŚ...
          • Gość: AUTOR Re: Silesian Air IP: *.softomasz.pl 08.02.03, 09:56
            W 1999 roku PLL LOT ćwiczył połączenie Warszawa-Łódź-Sczecin. Ówczesne
            niedoinwestowanie łódzkiego portu lotniczego nie sprzyjało efektywnemu
            rozwijaniu tego połączenia, choć pomysł wcale nie był nowy. Do roku 1958 Łódź
            była portem głownie etapowym np. w relacjach Warszawa-Łódż-Wrocław, czy Kraków-
            Łódź-Gdańsk. Dzisiaj są już całkowicie inne warunki (ILS) i do pomysłu takich
            połączeń z całą pewnością warto wracać szczególnie, że Łódź nie ma specjalnie
            dobrych połączeń lądowych z innymi rejonami kraju. Wystarczy ocenić standard
            techniczny tras kolejowych wychodzących z węzła łódzkiego. Powszechnie znana
            mizeria finansowa na PKP wyklucza rychłą zmianę tego stanu.
          • Gość: cc Re: Silesian Air IP: *.org 29.05.03, 20:41
            geograf napisał:

> może z Gdańska do Katowic przez Łódź, będą samoloty latały...
            > a to będzie COŚ...
            >
            >
            Takie połaczenie jest nieopłacalne. Dodatkowe lądowanie i start w Łodzi to
            niepotrzebne koszty. Raczej widzę, że dopóki Łódź nie przebuduje lotniska
            będzie skazane na doloty na połaczenia międzynarodowe. Może i do Pyrzowic :)
    • Gość: KD Leciałem z Silesian Air IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 12:35
      Jeżeli projekt wystartuje to Łódź zyska dwa połączenia: krajowe i zagraniczne.
      Leciałem w październiku Silesian Air z Wawy do KAtowic. Była jazda :)
      • Gość: mar Re: Leciałem z Silesian Air IP: *.lot.pl 18.02.03, 07:50
        Czy moze rozwinac jakie polaczenia krajowe no i jakie to zagraniczne??
        A mowiac ze byla jazda to co masz na mysli??
        Pozdrowionka
      • Gość: FROST Re: Leciałem z Silesian Air IP: 10.0.3.* 18.02.03, 08:12
        Gość portalu: KD napisał(a):

> Jeżeli projekt wystartuje to Łódź zyska dwa połączenia: krajowe i zagraniczne.
        > Leciałem w październiku Silesian Air z Wawy do KAtowic. Była jazda :)

Nie pij więcej (alkocholu).

Adamo
      • Gość: Black Re: Leciałem z Silesian Air IP: *.man.polbox.pl 18.02.03, 21:06
        Podałem Silesian Air adres naszego forum. Zapytałem też o planowane połączenia.
        Na razie nic konkretnego nie podali. Ale może "KD" jest w to zaangażowany i wie
        coś więcej.
        • Gość: KD Re: Leciałem z Silesian Air IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 14:02
          Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie czy połączenia będą na pewno. Znam
          założenia biznesowe z połowy ubiegłego roku, a cały czas trwają prace. Dlaczego
          Łódź moze zyskać 2 połączenia?: ponieważ tras ma być skrojona: 1. K-ce - port
          krajowy (Łódź)- port zagraniczny - Katowice, 2. to samo , tylko w drugą stronę:
          K-ce- port zagr. - port krajowy (Łódź)- Katowice.
          Co do samolotów to prześlę stronę producenta 1900D. Małe kilkunastomiejscowe
          maszyny o przyjemnym standardzie (co dla maniaków najważniejsze, miejsce przy
          oknie gwarantowane przez konstruktora ;).
          Dam znać jeśli dowiem się czegoś więcej. Mieszkam w Katowicach, moja żona
          pochodzi z Łodzi dlatego ten kierunek interesuje mnie szczególnie.
          Pozdrawiam!
          P.S.
          Adamo: alkohol pisze się "przez samo h". Na zdrowie!
          • Gość: FROST Re: Leciałem z Silesian Air IP: 10.0.3.* 20.02.03, 15:06
            Gość portalu: KD napisał(a):

> Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie czy połączenia będą na pewno. Znam
            > założenia biznesowe z połowy ubiegłego roku, a cały czas trwają prace.
            Dlaczego
            >
            > Łódź moze zyskać 2 połączenia?: ponieważ tras ma być skrojona: 1. K-ce - port
            > krajowy (Łódź)- port zagraniczny - Katowice, 2. to samo , tylko w drugą
            stronę:
            >
            > K-ce- port zagr. - port krajowy (Łódź)- Katowice.
            > Co do samolotów to prześlę stronę producenta 1900D. Małe kilkunastomiejscowe
            > maszyny o przyjemnym standardzie (co dla maniaków najważniejsze, miejsce przy
            > oknie gwarantowane przez konstruktora ;).
            > Dam znać jeśli dowiem się czegoś więcej. Mieszkam w Katowicach, moja żona
            > pochodzi z Łodzi dlatego ten kierunek interesuje mnie szczególnie.
            > Pozdrawiam!
            > P.S.
            > Adamo: alkohol pisze się "przez samo h". Na zdrowie!

Taaa wiem robię bardzo mało błędów ortograficznych ale kuriozalne jest to że
            przez całe życie robiłem w tym słowie ten błąd. I do dzisiaj w tym jedynym
            słowie walę błąd i zapytany jak sie pisze alkohol (teraz chyba dobrze) nie
            jestem pewien.

pozdrówki

Adam
    • yarro Re: Silesian Air 09.04.03, 20:12
      Czy był ktos na ich stronie ostatnio?

(link jest we wcześnioejszych postach)

Wg. informacji tam zameiszczonych latają juz z Łodzi.
      Czy to prawda? Na czym polega ich "latanie" - czartery czy reularne połączenia?

Pozdrawiam!
      • Gość: AUTOR Re: Silesian Air IP: *.softomasz.pl 10.04.03, 08:22
        Ta strona wygląda tak od bardzo dawna. Nie ma na niej nic nowego. No comments.
        • Gość: mar Re: Silesian Air IP: *.lot.pl 10.04.03, 16:36
          www.silesianair.pl/ nowa strona
          • yarro Re: Silesian Air 12.04.03, 01:04
            czemu na tej nowej strocne NIC NIE MA???
            • Gość: AUTOR Re: Silesian Air IP: *.softomasz.pl 12.04.03, 07:55
              To jest bardzo interesująca strona. Zajrzałem na nią 11.04 i wtedy jeszcze coś
              na niej było (np informacja o planowanych połączenach z Warszawy do Szczytna i
              do Kętrzyna). Dzisiaj po lekturze korespondencji zajrzałem tam ponownie i
              potwierdzam: istotnie nic tam nie ma.
              • Gość: robbie Re: Silesian Air IP: *.toya.net.pl 12.04.03, 09:51
                Już "wszystko" jest
                • yarro Re: Silesian Air 12.04.03, 19:56
                  Nie, nadal nic nie ma :|

www.silesianair.pl/

Mówimy o tej stronie, nie?
      • Gość: cybertramp@wp.pl Re: Silesian Air IP: *.org 30.05.03, 10:44
        Niedługo będzie nowa strona prezentująca ceny i połączenia. Miałem okazję ją
        już widzieć w wersji roboczej - jest cool!!!
        • Gość: spoko Re: Silesian Air IP: *.org 30.05.03, 12:23
          nie ściemniaj
          skoro cybertramp to co mozesz powiedzieć o stronie roboczej a moze jesteś
          podstawiony????????????????????????
          • Gość: cybertramp@wp.pl Re: Silesian Air IP: *.org 30.05.03, 13:25
            Jak się włóczysz po sieci to widzisz różne reczy. Nie zawsze takie, które inni
            chcą już pokazywać.
        • beers Re: Silesian Air 30.05.03, 13:53
          Gość portalu: cybertramp@wp.pl napisał(a):

> Niedługo będzie nowa strona prezentująca ceny i połączenia. Miałem okazję ją
          > już widzieć w wersji roboczej - jest cool!!!

A czy w siatce polaczen jest LCJ ?
      • Gość: Żubr Re: Silesian Air IP: *.org 30.05.03, 14:21
        Mają nową stronę!
        • beers Re: Silesian Air 30.05.03, 14:48
          Gość portalu: Żubr napisał(a):

> Mają nową stronę!

Taaa, za 29 dni.....

www.silesianair.pl
    • Gość: robbie ZA 28 DNI NASTĘPNA ODSŁONA STRONY !! IP: *.toya.net.pl 31.05.03, 22:41
      www.silesianair.pl No to czekamy!!
      • Gość: mar Re: ZA 28 DNI NASTĘPNA ODSŁONA STRONY !! IP: 217.97.178.* 11.07.03, 11:34
        Jezlei beda tak dzialac jak dzialaja ze stronka to ja dziekuje POSTOJE albo
        wspomoge PKP
    • Gość: robbie ZA 2 DNI NOWA ODSŁONA STRONY - PRZYPOMINAM (nt) IP: *.toya.net.pl 26.06.03, 12:47
      • Gość: alien102 Re: ZA 2 DNI NOWA ODSŁONA STRONY - PRZYPOMINAM (n IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.1.* 29.06.03, 12:49
        Teraz są puzzle:) Ciekawe co jeszcze wymyślą?:)

Pozdrawiam
        alien102
        • Gość: cc Re: ZA 2 DNI NOWA ODSŁONA STRONY - PRZYPOMINAM (n IP: *.org 30.06.03, 16:41
          Kóko i krzyżyk :)
    • Gość: cc Re: Silesian Air IP: *.org 08.07.03, 17:22
      Zobaczcie dyskusję na ten temat!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11044&w=6814399&a=6814399&v=2&strona=0
      • Gość: robbie Re: Silesian Air IP: *.toya.net.pl 08.07.03, 17:54
        Super, ale w Łodzi to może 1/4 Airbusa320 wylądować... Chyba, że maja też
        mniejsze maszyny.
        • robbie_ Re: Silesian Air 08.07.03, 18:00
          Skoro piszą, że Silesian będzie mial airbusy to skąd oni wzięli pieniądze na
          to!?? Przeciez dopiero nie mogli kupić dwóch Beechów...
          • Gość: cc Re: Silesian Air IP: *.org 08.07.03, 18:08
            Czasy się zmieniają, ludzie się zmieniają, właściciele i kasa też :)
    • Gość: cc Re: Silesian Air IP: *.org 09.07.03, 16:31
      Chłopaki z Silesiana mają Airbusy. Czy to 321 czy 320?
      Spójrzcie na nową stronę www.silesianair.pl
      • Gość: robbie Re: Silesian Air IP: *.toya.net.pl 09.07.03, 17:30
        Mnie interesuje jakie mają małe maszyny, które mogłyby przylatywać do Łodzi.
        Mam nadzieję, że mają Beechy.
        • Gość: cc Re: Silesian Air IP: *.org 10.07.03, 12:05
          Beeche też mają. Czy będą latać do Łodzi? To chyba zależy głównie od tego, jak
          duży może być ruch z Łodzi?
          • Gość: Black Re: Silesian Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 13:27
            Czy czasem nie mają jednego ATR-a? Na ich poprzedniej stronie był wymieniany
            obok Beecha i Letova.
      • Gość: robbie Dla ciekawskich i niecierpliwych ;)) IP: *.toya.net.pl 09.07.03, 18:08
        Z nudów dzisiaj postanowiłem poskładać naprawdę te puzzle ze strony Silesiana.
        Wystarczy sobie zapisywać każdy obraz z każdego dnia, a później chociażby w
        paincie dopasować, pasuje wszystko idealnie i wygląda pięknie ;)) Ja na razie
        mam tylko dzisiejszy i wczorajszy widok.

pozdrawiam
        • Gość: robbie Re: Dla ciekawskich i niecierpliwych ;)) IP: *.toya.net.pl 10.07.03, 12:52
          Jak ktoś chce to mogę przesłać poskładane puzzle strony Silesiana (oczywiście
          jeszcze nie całe), mam na razie części z trzech dni.

P.S. Jutro na 5 dni wyjeżdżam
          • Gość: robbie Re: Dla ciekawskich i niecierpliwych ;)) IP: *.toya.net.pl 10.07.03, 13:05
            Mam też wersję z dodaną w dwóch miejscach Łodzią :D Wygląda dość nieźle.
    • Gość: fanka Re: Silesian Air IP: *.org 10.07.03, 14:52
      czołgiem mili
      wyglada to bardzo imponujaco czy ktoś wie za ile chca latać
      a moze szukają kogoś do pracy
      nie odpowiadaja na miale
      dziwna cisza

młoda
      • Gość: robbie Re: Silesian Air IP: *.toya.net.pl 10.07.03, 15:00
        A w jakiej formie szukasz pracy, jako stewka? Trochę więcej informacji ogólnie
        o Silesianie jest na forum JumboPics: www.jumbopics.tc.pl/forum/
        Ma to być tania linia z prawdziwego zdarzenia. Kupno biletów przez sieć, dużo
        połączeń na trasach europejskich i krajowych, niskie ceny.

pozdrawiam
    • Gość: fanka Re: Silesian Air IP: *.org 10.07.03, 16:06
      Robbi masz tam może jakies wejścia
      mam licęcję pil tur. jestem mam nadzieje mila i zgrabną 28 latka znam biegle
      trzy języki obce jako stweka może byc byłam swego czasu vice mis pol
      młoda
      • Gość: robbie Re: Silesian Air IP: *.toya.net.pl 10.07.03, 16:51
        No z takimi osiągnięciami i umiejętnościami to nie powinno być problemu.
        Niestety nie wiem czy już nie zrobili naboru na te stanowiska, ale coś się
        dowiem. Podaj maila to może ktoś z Silesiana się do Ciebie odezwie albo napisz
        do mnie: mr.zapper@interia.pl

Pozdrawiam
    • Gość: fanka Re: Silesian Air IP: *.org 10.07.03, 16:59
      Robbi dziękuje
      juz teraz odezwę się do Ciebie
      mloda
      • Gość: robbie Re: Silesian Air IP: *.toya.net.pl 10.07.03, 17:18
        Ok, nie ma sprawy. Czekam
        • Gość: mar Re: Silesian Air IP: 217.97.178.* 16.07.03, 12:46
          jak mnie wqrwia juz to nooooo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka