hubar 24.07.06, 20:21 [`] Znana aktorka telewizyjna, filmowa i teatralna Ewa Sałacka nie żyje. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3504674.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpilkaaa Re: Zmarła Ewa Sałacka 24.07.06, 21:22 Ewa Sałacka zmarła w niedzielę wieczorem. Powodem śmierci była reakcja alregiczna na użądlenie osy (wstrząs anafilaktyczny)- powiedział mąż aktorki nie wiedzialam,że użądlenie osy może spowodować śmierć [*] Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Zmarła Ewa Sałacka 24.07.06, 22:16 Noi widzisz to mało wiesz... Alergia to naprawdę niebezpieczna choroba... Odpowiedz Link Zgłoś
longeta to przykre...... 24.07.06, 22:20 ale z ciekawości? 1 gdzie było pogotowie? i 2 czy wiedziała że jest alergiczką na ukaszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: to przykre...... 24.07.06, 23:06 Alergik powinien być wyposażonyw jednorazową strzykawkę z lekarstwem do natychmiastowego wstrzyknięcia. Lekarze zwykle o tym nie informują. Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyk7 Re: to przykre...... 25.07.06, 01:02 w ogole w glowie sie nie miesci jak przez taka jedna mala cholere mozna zejsc z tego swiata. naprawde glupia smierc... szkoda tkiej sympatycznej aktorki... raptem tydzien temu rowniez uzadlila mnie osa - jejku co sie ze mna nie dzialo - o malo nie stracilem przytomnosci i okazalo sie rowniez trafilem do grona alergikow. do tego dochodzi by czlowiek bal sie owadow... Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: to przykre...... 25.07.06, 08:15 a skąd wiesz gdzie to się stało? silna reakcja alergiczna może zabić w kilka minut - ile wytrzymasz bez powietrza? Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: to przykre...... 25.07.06, 10:08 pogotowie?? Ono jedzie 1h do chorego. Lepiej dzwonić do Falck-u Odpowiedz Link Zgłoś
longeta do flaka raczej... 25.07.06, 10:35 To że firma prywatna dobrze prosperuje i jeszcze zarabia na naszym zdrowiu jest najwiekszym przekrętem w tym kraju. Mimo afer mam większe zaufanie do pogotowia łódzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: to przykre...... 25.07.06, 10:58 teoretycznie mozna nie wiedziec ze sie jest alergikiem, ja tez nie wiedzialem dopoki mnie szerszen tydzien temu nie ukasil, na szczescie okazalo sie ze alergii nie mam ale na wszelki wypadek powinienem byc przygotowany na wziecie lekow bo po 3 ugryzieniu tego monstrum moze zdarzyc sie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: to przykre...... 25.07.06, 11:26 Wo szerszeń to naprawde problem... okropne owady. Szerszeni unikam jak ognia. Bardzo współczuję, pewnie to niemiłosierny ból był. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka Re: to przykre...... 25.07.06, 11:44 bol straszny ale chyba gorsze oczekiwanie na to czy pojawia sie jakies objawy alergiczne.... no i generalnie niezle przedstawienie na oczach pozostalych gosci restauracji :/ Odpowiedz Link Zgłoś
al_ Re: Zmarła Ewa Sałacka 25.07.06, 11:27 A ja dzisiaj o 6 30 obudziłem się bo w rękę wbiła mi się osa... Na szczęście zaraz ją odpowiednio potraktowałem a na ranę przyłożyłem cebulkę. okropnie paskudne owady... Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Zmarła Ewa Sałacka 25.07.06, 20:02 Dobrze jest mieć pod ręką przynajmniej clemastin i maść hydrokortyzonową. Odpowiedz Link Zgłoś
jassut nie clemastin tylko adrenalinę 25.07.06, 22:32 Można nie wiedzieć, że się ma alergię. Zwykle dowiadujesz przy pierwszym ataku. W tym wypadku był to rownież ostatni. Niewątpliwie dramat. I dużo cierpienia. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
longeta to może każdy niech trzyma.... 25.07.06, 22:40 pod ręką ambu i zestaw do intubacji Odpowiedz Link Zgłoś
kochanalodz Re: Zmarła Ewa Sałacka 26.07.06, 02:48 Jeżeli kogoś ugryzie taka osa, albo pszczoła lub szerszeń to trzeba to miejsce schładzać zimną wodą lub lodem i absolutnie nie leczyć się samemu tylko jak najszybciej jechać do szpitala!! Bardzo współczuję....... [*] Odpowiedz Link Zgłoś