a.mas1 25.07.06, 17:11 Jestem studentka WPiA,uwazam ze jest to bardzo dobry wydzial(nie jest to tylko moja opinia),chcialam sie dowiedziec jak jest z innnymi kierunkami,oczywiscie wielu sadzi ze UŁ to zaden uniwersytet. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
latajacy_rosomak Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? 25.07.06, 20:40 Pod jakim względem najlepszy? Budynków, wyposażenia sal, atmosfery, wykładowców? Chyba mało kto ma doświadczenie, by porównywać kilka wydziałów między sobą. Jeśli chodzi o UŁ, to rzeczywiście ostatnio spadł drastycznie w rankingach i wstyd, by uniwersytet w mieście o takiej wielkości był bodaj w drugiej dziesiątce wyższych uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 25.07.06, 22:41 Ek-Soc RULZ :D ale tak naprawde ten wydzial ratuje tylko IiE ;p Odpowiedz Link Zgłoś
a.mas1 Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? 26.07.06, 01:17 chodzi mi przede wszystkim o poziom nauczania Odpowiedz Link Zgłoś
a.mas1 Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? 26.07.06, 01:28 do latajacego rosomaka czyli igora chodzilo mi o poziom nauczania ele dzieki za zainteresowanie sie moim tematem Odpowiedz Link Zgłoś
camelot Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? 28.07.06, 22:11 Pomyślcie w takich kategoriach. Nawet ten łódzki uniwerek niezależnie od rankingów i opinii jest lepszy jako państwowa uczelnia niż jakaś prywtana szkoła wyższa. Nawet ta najlepsza. Teraz ta prywatna istnieje, za 2 , 5 czy 10 lat zniknie bo idzie niż. Pracodawca w przyszłości jak zobaczy dyplom tej nieistniejącej prywatnej chyba usmiechnie się irocznie i będzie sprawdzał czy prawdziwy. Jak pójdziecie z dyplomem uniwerku czy polibudy to bedzie pewne ze studiowaliscie. Poprostu ani Uniwersytet Łódzki ani Politechnika Łódzka nagle nie znikną ze świata uczelni. A jeśli chcecie już płacić za studia to możecie to też robić na UŁ i PŁ. Po co dawać zarabiać prywaciarzom. Nie wierzę w ich poziom nauczania. Jak ktoś chce zarobić to dostosuje się do wymagań rynku i obnizy pozim nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.net-partner.pl 01.08.06, 13:14 dopóki pracodawcy nie zaczną mieć porównania na własnej skórze. A wtedy pokażesz dyplom UŁ, a pracodawca zaśmieje się ironicznie i spyta czy to wszystko? Ja w takim momencie na pewno preferowałbym ludzi po prywatnych dobrych uczelniach bo są juz po prostu lepsze od UŁ. A UŁ, no cóż leci na dawnej opini tylko jak długo tak można? Dołącz do elity, ale co za tym idzie? Teraz już nic bo najlepsze szkoły prywatne sa daleko z przodu. A UŁ co może zrobić czy też studenci tej uczelni.... Uniwersytet jest lepszy... a dlaczego?... no bo to Uniwersytet. Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 taka refleksja 03.08.06, 21:31 Gość portalu: Sławek napisał(a): > Uniwersytet jest lepszy... a > dlaczego?... no bo to Uniwersytet. Niekoniecznie dlatego. Moze takze dlatego, ze - zauwazmy - wciaz absolwenci z najlepszymi maturami wybieraja uni lub polibude. A przeciez tak naprawde poziom zalezy od studentow w duzej mierze. Tak jak poziom kazdej szkoly, od podstawowej poczynajac, tworza jej uczniowie. Zastanawiac by sie mozna istotnie, jak lodzkie (panstwowe) szkoly wyzsze "wygladaja" na tle innych miast. Hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał wpia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:31 najlepszy? zamierzam podjac nauke na zaocznej adm. i nie ma inf. na temat tego kierunku dotyczacych praktyk, i brak podejscia marketingowego do kandydatow!!! zenujacy poziom w tej kwestii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.mas1 Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.chello.pl 04.08.06, 20:04 absolutnie sie nie zgadzam!!!poziom prywatnych uczelni jest zenujacy,.ludzie tam sie w ogole nie ucza,a przechodza ,slyszalam ze jedyna dobra prywatna uczelnia wyzsza jest w plocku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:10 a znasz takie szkoly jak W. Szkola Psychologi Spolecznej? W. Szkloa im. L Kozminskiego? W. Szkola Biznesu w Nowym Saczu? Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkuniu Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? 07.08.06, 16:58 no tak, tylko że spośród kilku tysięcy tych prywatnych szkół ty potrafisz wymienić tylko trzy- choć faktycznie renomowane szkoły. to tylko wyjątki potwierdzające regułę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 08.08.06, 10:37 ale z tematu zboczylismy jakbyscie na zauwazyli :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.net-partner.pl 08.08.06, 11:11 ciekawe, że wszystkich to ja Cię prosze wymień wszystkie. Nie masz pojęcia o prywatnych szkołach w Łodzi. Słyszałes opinie o jednej i uogólniasz! Najlepsze łodzkie szkoły prywatne są już daleko w przodzie przed Uniwersytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 08.08.06, 11:14 skoro juz zbaczamy to prosze kategoryzowac ze wzgledy na wydzialy/kierunki. a teraz slucham ktora z lodzkich prywatnych uczelni ma lepsze : -Prawo -Informatyke i Ekonometrie -Ochrone Środowiska Co do IiE to jestem pewien ze żadna :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.net-partner.pl 08.08.06, 12:45 a prawo można w Łodzi prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amrita Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: 212.191.172.* 09.08.06, 14:23 Gienio, jestes z IiE? na ktorym jesteś roku? Mozesz powiedziec jak wygląda sprawa z wyjazdami za granicę np na 3 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.2-0.pl 13.08.06, 20:49 Odwiedziłem kiedyś filozofię na uł i odebrałem bardzo dobre wrażenie. Wydaje mi się, że uł jest niedoszacowany w rankingach, bo jest w cieniu warszawy. W rankingu rzepy połowa punktów jest za "prestiż". Osoba, która w ankiecie ma wytypować 3 uczelnie, po wytypowaniu uw i uj zaczyna skrobać się w głowę i rzadko pomyśli o łodzi, tuż pod bokiem warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.08.06, 19:04 Wydział Biologii i Ochrony Środowiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.toya.net.pl 23.08.06, 20:30 co to znaczy najlepszy? prawa najlepiej uczą na WPiA, ekonomii na Eksocu a języków na filologicznym... a zresztą i tak wiadomo że każdy wpisał tu swój wydział:) Odpowiedz Link Zgłoś
lady_aleksis Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? 26.08.06, 19:52 wedle rankinów to chyba WPiA, z tego co ja się orientuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga - 3rok IiE Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 23:37 poziom na eksocu jest zenująco niski (w mojej ocenie), ratuje ten wydział tylko Informatyka i Ekonometria (tak jak ktos napisał), która zdecydowanie odstaje poziomem (wyzszym) od pozostałych kierunkow na eksocu, takich jak np ekonomia, finanse.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 31.08.06, 09:01 no ale niby 2 miejsce po UW mamy ;p (jesli chodzi o wydzialy ekonomiczne).Zreszta gdzie ty chcesz miec wysoki poziom ekonomii w Polsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:05 Niestety to chyba raczej poziom na ekonometrii i informatyce jest niski:) nigdy nie ma dużo chętnych, przyjmują każdego kto się zgłosi:) tak było np w tym roku, przyjeli nawet tych, którzy mieli po 100 punktów na 600 możliwych, bardzowysoki poziom:/ ehh... <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 31.08.06, 11:15 hehe na EiT tez przyjmuja wszystkich a to jeden z najbardziej elitarnych kierunkow na PŁ.wogole widzialem kola z matmy wszystkich kierunkow na naszym wydziale i sorry ale takie cos to my mamy na 10 terminie wiec drogie dziecko nie odzywaj sie skoro nawet jeszcze nie zaczelas tu studiowac.co do ludzi z niska punktacja ... w zeszlym roku byli tu ludzie z ponad 450 pkt ja mialem 372 i co ? JA jestem ICH niestety nie ma ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 14:17 To ty się raczej nie odzywaj, mówiłam o EiI na uniwerku:/ naucz sie najpierw czytać zanim coś napiszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 31.08.06, 15:34 Jestem z IiE pało jak nie czytasz calego watku to nie odpowiadaj wogole to jest raz.A dwa to to ze progi na EK-Soc spadly na wszystkich kierunkach co dodatkowo przy latwiejszej maturze z matmy nie swiadczy wcale dobrze o Twoim roczniku.Zreszta dobrze ze cie u nas nie ma bo wylecialabys po glupiej satystyce opisowej (nie mowiac juz o algebrze czy analizie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 16:09 To forum nie jest po to żeby się licytować:/ to, że nazywasz kogoś "pałą" świadczy o twoim braku kultury:) I jeszcze jedno, nie mów hop zanim nie ukończysz studiów... bo też zawsze możesz wylecieć:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 31.08.06, 17:30 W twoich snach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 01.09.06, 12:07 Powiedz mi co jest takiego trudnego w tej algebrze?Ze o analizie nie wspomne- studiowalem i rzucilem ów studia bo mnie nudzily(sama matematyka). Procz dziwnych praktyk(smarowanko podstolowe) pań: Z i P(razem 150lat wiec szacunek!)to raczej sredniozorientowanej osobie ciezko wyleciec. Jak zreszta i z calego wydzialu-takie realia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 01.09.06, 14:21 Żółtej i Klepacz juz nie ma wlasnie za te praktyki.W algebrze i analizie trudne jest to ze w porownaniu z matma na FiBie czy SM to troche hardkor jest.Nie mowie ze IiE to jest najtrudniejszy kierunek na UŁ (bo fiza jest trudniejsza :D) ale mowie na bank na wydziale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 01.09.06, 14:24 Zreszta nie tyle Algebra jest trudna co glupie sa kryteria oceniania kolokwiow (na examie juz z tym lepiej) za 5 zrobionych (dobrze !) zadan an 5 mozliwych dostwalo sie 3 bo opis sie nie spodobal,bo definicji brak ... no sorry ale kolezanka jest na matmie ,poszla z ciekawosci na to kolo (studiuje 2 kierunek) i ... nie zdala ;p Odpowiedz Link Zgłoś
anika99 Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? 28.09.06, 22:17 nie ma Klepacz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: 64.72.127.* 29.09.06, 06:08 UŁ? Bo to zaden uniwersytet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 19:53 Najlepiej traktowani są studenci na fizyce. Z własnego doswiadczenia i rozmów z innymi wiem, że nigdzie indziej nie ma tak dobrze z możliwością ustalania terminów zajęć i egzaminów, z dostępnością prowadzących itp. A oni sobie w większości nie zdają sprawy w jak komfortowych warunkach studiują i jeszcze marudzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IiE do studentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:22 Jesli twierdzisz ze na IiE na eksocu jest niski poziom... to nocoz, ale co powiesz o gospoadarce przestrzennej albo finansach? Żałosne... A moze sama wyleciałas z IiE ? Po drugie - matematyka jest ale przez pierwsze 3 semestry, bo dopiero potem zaczynaja sie przedmioty kierunkowe. No i bardzo mnie ciekawi jakbys zdala np. ekonometrie u Welfego...? Buahaha, studentka sie znalazła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: do studentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:22 A może to jakaś humanistka? I pewnie wydaje jej się, że studia na eksocu są łatwe:/ Ja osobiście studiuje matematyke i ostatnio rozbawiła mnie moja znajoma studiująca filozofie, stwierdziła, że studia to totalny luz i nie rozumie czemu ja spedzam tyle czasu rozwiązując zadania... ehhh Odpowiedz Link Zgłoś
martini.wnm Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? 09.10.06, 22:19 Najładniejszy: zdecydowanie budynek historii sztuki www.uni.lodz.pl/portal/galeria.php?akcja=kategoria&katalog=biedermann Najnowoczesniejszy: chyba Ek-soc Najwyższy poziom: Ek-soc i Prawo (sądząc po ludziach z nich wylatujących:P) Najbardziej imprezujący: chyba WZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszak Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.uni.lodz.pl 12.10.06, 17:22 Polecam wydział Fizyki i Chemii UŁ! Nikt nie bedzie żałował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lessssser Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 05:07 a ja polecam Pedagogike na UŁ, co prawda przepisy sie zmieniły i juz nie mozna sesji przedłużać ale dupeczki są fajne i nie trzeba sięnic uczyć!!!!!! dziennie studiuje, kto studiuje pedagogike ten mnie zna :-)lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: *.astral.lodz.pl 28.10.06, 09:18 Gość portalu: lessssser napisał(a): >co prawda przepisy sie zmieniły i juz nie mozna sesji przedłużać dziwna sprawa u nas mozna :D Odpowiedz Link Zgłoś
zuza833 Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? 08.11.06, 16:26 Jak chcesz wysoki poziom nauczania to zapraszam na PŁ, mechaniczny, elektryczny. Aż Ci się znudzi ilość zajęć i zakres wymaganego materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
zjarka007 ŻADEN - w Łodzi jest beton i niski poziom 09.11.06, 18:55 Kraków i Wrocław rządzą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: ŻADEN - w Łodzi jest beton i niski poziom IP: *.astral.lodz.pl 09.11.06, 22:23 Jak zwykle na temat sie ludzie wypowiadaja :D nie to jak spam co ? :P zeby nie bylo ten post to tez spam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: ŻADEN - w Łodzi jest beton i niski poziom IP: *.toya.net.pl 11.11.06, 15:39 Uł -najlepszy Eko-socj,ale jest coraz gorzej,corazmniej godzin zajec, tzn odwalanie materialu przez prof. itd Politechnika no tu nie musze chyba mowic ze poziom wysoki ,chociaz nie mzona porownywac z innymi lodzkimi uczelniami bo to zupelnie inny typ szkoly. Porownuje sie te same 'jednostki" Co do prywatnych ,obecnie sprawa wyglada tak papierek z panstwowej,a wiedza z prywatej.Pozatym nie kazdy chce sie uczyc na starym sprzecie ,progaramach,w kiepskich warunkach.Wtedy jednak wybierze prywatna,tym bardziej ze teraz prof powazniej podchodza do zajec prowazdonych walsnie w takich szkolach :) Pracodawcy natomiast nadal patrza na papier poprzez pryzmat tego co bylo kiedys czyli renaoma panstwowych uczelni ,ale to sie powoli zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: jaki wydział na UŁ jest najlepszy? IP: 195.69.83.* 20.11.06, 16:28 a Odpowiedz Link Zgłoś