Dodaj do ulubionych

możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzkiej

26.07.06, 15:39
Może dojść do ograniczeń w dostawach wody

11:50 26.07.2006
środa

Prezes Krajowego Zarządu Gospodarki Wodnej ostrzegł, że w związku z suszą grozi nam reglamentacja wody. Mariusz Gajda powiedział, że najszybciej może do tego dojść na Podkarpaciu, Na Niżu Polskim i w aglomeracji łódzkiej.

Mariusz Gajda powiedział, że w związku z suszą zmniejszył się poziom wód powierzchniowych i gruntowych. Dlatego należy się liczyć z tym, że poszczególne przedsiębiorstwa wodociągowe będą ograniczać dostawy wody.

Mariusz Gajda zaapelował jednocześnie o oszczędzanie wody.
finanse.wp.pl/wid,8415371,wiadomosc.html?rfbawp=1153921161.136
Obserwuj wątek
    • szch_xxx Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 26.07.06, 16:16
      A co to ma do Sieradza?
      • zodiak72 Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 26.07.06, 17:24
        częscią jakiej aglomeracji jest Sieradz?
        • szch83 Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 26.07.06, 17:30
          A od kiedy to Sieradz leży w jakiejś aglomeracji?
          • zodiak72 Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 26.07.06, 18:54
            od 24 listopada 1961 roku;-)
        • paenka Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 26.07.06, 17:47
          zodiak nie daj sie podpuscic, koledze upal doskwiera i to juz chyba jego 4
          nick?? prawda delahale czy jak to sie ciebie w ogole nazywa
          • szch83 Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 26.07.06, 17:53
            Który to mój nick nie ma to w tym wątku znaczenia. Ale chyba mylicie
            pojęcie "aglomeracja łódzka" i "województwo łódzkie" :P
            • ajkata20 Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 26.07.06, 18:53
              pewnie ze myla!
              ja mam zpytanie do zodiaka ,a jak sytuacja zuzycia wody wyglada w Izrelu?
              • ziontr Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 26.07.06, 19:23
                > ja mam zpytanie do zodiaka ,a jak sytuacja zuzycia wody wyglada w Izrelu?

Widzę, że jajcarz z Ciebie.
                Zobacz lepiej to. Może przestaniesz żartować.
                card.wordpress.com/2006/07/19/shocking-images-of-gifts-from-israeli-children-the-indoctrination-of-israeli-children/
              • zodiak72 Re: trochę o wodzie a trochę o seksplanecie;-) 26.07.06, 20:48
                My lubimy się myć;-) Nie powiem ;-) Dbamy o czystość, nawet przed anonimowym
                zaglądaniem w takie zakątki netu:
                forum.sexplaneta.pl/showthread.php?p=466#post466
                Wstydzilbyś się ajkata;-) Narodowiec i katolik - a korzysta z takich
                libertyńskich przybytkow;-) Nie wiem, co by powiedzieli na to:
                - mecenas Roman G,
                - Bolek Tejkowski,
                - profesorowie Bender i Nowak,
                - już nie mówiąc o braciach w Allahu
                - że już o proboszczu z Jaworowego nie wspomnę;-)
                - no a Roman Dmowski to już na mur-beton przewraca się w trumnie;-)) Widząc,
                jakich to narodowców powiła Najjasniejsza RP;-)

Fe ajkata!;-) Psujesz się moralnie od środka;-)
                Dlaczego nic nam nie powiedzialeś, ze baby Ci brakuje? Coś byśmy uradzili;) W
                koncu jesteśmy krajanami.
                • szch83 Re: trochę o wodzie a trochę o seksplanecie;-) 26.07.06, 21:08
                  zodiak72 napisał:

> Narodowiec i katolik - a korzysta z takich
                  > libertyńskich przybytkow;-)

I co, ja też jestem narodowcem i katolikiem, a imprezy jakie robimy z moją żoną
                  i parą znajomych są nie do zaakceptowania dla większości wyborców nawet PO, SLD
                  czy innych komuchów ;)
                  • zodiak72 Re: trochę o wodzie a trochę o seksplanecie;-) 26.07.06, 21:15
                    Więc zaproś na najbliższą dżamprezę ajkatę;-)
                    On też narodowiec - pogadacie sobie o życiu erotycznym i kochankach Macieja Giertycha i jego ukochanych drzewach;-)
                    • szch83 Re: trochę o wodzie a trochę o seksplanecie;-) 26.07.06, 21:19
                      Jeśli przyjdzie z seksowną narodową katoliczką to zapraszam ;)
                      • jasiek53 wody brakło! 26.07.06, 22:01
                        juz pół Sieradza jest bez wody!
                        macie czas to nagromadzić po miednicach i wiadrach!
                        TAK SIE KOŃCZY SZALEŃSTWO PODLEWANIA OGRÓDKÓW I TRAWNIKÓW!:(
    • ebusia_fam_fatal źródełko wyschło? :) 26.07.06, 21:13
      nie mam wody w kranie, w kiblu, w wannie tez nie :D

do kogo moge przyjsc sie wykapac jak bede szla spac, czyli kolo 4 rano? :D
      • szch83 Re: źródełko wyschło? :) 26.07.06, 21:19
        ebusia_fam_fatal napisała:

> do kogo moge przyjsc sie wykapac jak bede szla spac, czyli kolo 4 rano? :D

Zapraszam do Piotrkowa w ramach zakopania topora wojennego ;) To sposób na
        zawarcie pokoju praktykowany od tysiącleci.
      • jasiek53 Re: źródełko wyschło? :) 26.07.06, 22:03
        idz sobie nad rzekę !
        tam jeszcze coś płynie! :)
        to się umyjesz gdzie najbardziej jesteś ebusia brudna!
        • szch83 Re: źródełko wyschło? :) 26.07.06, 22:29
          Ponawiam propozycję, że ja mogę ebusię umyć ;)
          • mamuska85 Re: źródełko wyschło? :) 26.07.06, 22:31
            Dziś wogole nikt się nie umyje. Awaria, cały Sieradz nie ma wody!!!
            • paenka Re: źródełko wyschło? :) 26.07.06, 23:12
              Przepraszam ja mam wodę.
              • paenka Re: źródełko wyschło? :) 26.07.06, 23:12
                Ale nikogo nie zapraszam LOL :D
      • tobag Re: źródełko wyschło? :) 27.07.06, 08:46
        Poważny problem mamy. Ograniczenia w postaci zakazów używania wody do podlewania
        działają jak znam życie wrącz odwrotnie! jeśli susza potrwa jeszcze miesiąc
        bedziemy spotykać się nad Wartą tylko im mniej wody w Warcie tym brudniejsza.
    • babeczkaa Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 27.07.06, 11:32
      a dziś woda jest w S-dzu?
      • paenka Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 27.07.06, 11:33
        hmm nie zauwazylam jej braku.
        • sbi Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 27.07.06, 11:35
          Ale wczoraj wieczorem było bardzo niskie ciśnienie wody :(
          • mamuska85 Re: możliwe ograniczenia zużycia wody w agl.łódzk 27.07.06, 17:27
            Wczoraj u mnie nie było ( wierzowiec). Z tego co powiedzieli mi w SSM to była awaria i uporali się z nią ok 23. Dziś jest i mam nadzieje, że nie będzie więcej takich niespodzianek.
            • sbi Pękła rura 29.07.06, 15:29
              Przyczyną awarii była pęknięta rura w wodociagu ze studni głębinowej
              sieradz.naszemiasto.pl/wydarzenia/630100.html
              Pani prezydent podpisała zarządzenie wprowadzające ograniczenia w zużyciu wody. Dotyczy mieszkańców dzielnic Męka i Woźniki. W godzinach od 16 do 23 nie mogą podlewać trawników, ogródków oraz upraw polowych. Zakaz obowiązuje aż do odwołania.

• paenka Re: Pękła rura 29.07.06, 20:28
                to mieszkańcy woźnik i Męki w wyborahc nie będą głosować na obecną pania
                Prezydent :p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka