Gość: PTR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:46 Mieszkam w domu na rogu Zamenhofa i Kościuszki - stacze oszpecają okolice niemiłosiernie. A co do Diducha, to jest to typ spod ciemnej gwiazdy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łodzianin Re: pogonili stacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:58 nie było mnie w miescie 2 tygodnie, dzisiaj przejeżdzałem przez Mickiewicza/Kościuszki i pusto jakoś, czegoś mi tu brakuje - nie ma tych staczy z kalesonami, biusthalterami i piżamami - przegonili ich - szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ spod jasnej gw Re: plują na stacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:02 pusto bez nich, a tak było fajnie i kolorowo, ja myślałem, że to słoneczko ich zmogło, a to nasza cholerna władzunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lllukas Re: plują na stacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 13:11 Jasne. Fajnie i kolorowo. I idealnie się komponują z lumpeksami przy Piotrkowskiej. Z zarzyganymi chodnikami, reklamami z dykty, z psimi kupami, menelami na ławkach, brudnymi witrynami sklepowymi, rozklekotanymi rikszami i elewacjami jadłodajni rodem ze snu wariata. Jednym słowem idealnie pasują do centrum Łodzi. A dlaczego ich goni straż miejska? Pewnie chodzi o pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: Spółdzielnie mieszkaniowe zarabiają na stacza 31.07.06, 23:12 Zaraz czegoś tu nie rozumiem. Po pierwsze jeżeli droga jest drogą wewnętrzną czyli osiedlową należącą do spóldzielni to żaden urząd nie ma wejścia na teren bo to spóldzielnia stawia wymagania. Natomiast jesli jest to na drodze powiatowej, krajowej czy też gminnej w miejscach niewydzielonych na handel urzędnicy Zarządu Dróg i Transportu wraz ze Strażą Miejską mają prawo przepędzać takiego handlarza do skutku. A co do tych Spółdzielni: "Stacz musiał najpierw zapłacić sporą kaucję, a później za każdy metr kwadratowy powierzchni chodnika ponad sto złotych miesięcznie" "Spółdzielnia zawiera również umowy z nielegalnymi sprzedawcami przy al. Piłsudskiego, naprzeciwko Centralu. Tam płacą 300 zł miesięcznie za stanowisko" To chyba lepiej grzecznie zalegalizować handel w ZDiT niż zapłacić tyle Spółdzielni która na Was handlarzach sobie zarabia i robi z Was idiotów. Według przepisów w zależności od rodzaju drogi zapłaci taki handlarz od 1 zł do 3 zł za dzień na metr kwadratowy co wynosi na miesiąc np 6(2m)*31= 186 zł. Oczywiście pracując legalnie płaci sie podatki, zusy itd. Ale chyba bardziej się to opłaca niż płacić zbierać mandaty z których można sie nie wypłacić do końca życia albo 300 zł na m-c Spóldzielni i to też nielegalnie. Ludzie myślcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Spółdzielnie mieszkaniowe zarabiają na stacza 01.08.06, 02:54 No wlasnie sie nie oplaca - bo tak placisz raz i masz spokoj, a tak - zbierac kwitu, ZUS, srus, podatki blabla i drzec czy nie wpadnie kontrola o nieslusznie odliczone 10 groszy. Ludzi zrobia wszystko zeby trzymac sie jak najdalej od urzedow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerd pan HEHE-prezes powinien dostać wyrok... IP: *.toya.net.pl 01.08.06, 02:23 ...zakazu pełnienia jakichkolwiek funkcji w tego typu instytucjach DOŻYWOTNIO. nie dośc że wspiera łamanie prawa to jeszcze idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmierć staczom Re: pan HEHE-prezes powinien dostać wyrok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 12:06 jak na tych debili z kartonami nie działaj mandaty to powinna działać pała! pałowanie rano po południu i wieczorem pałowanie pałowanie pałowanie aż się wytępi te bezmyślne babule i inne rzule SMIERC STACZOM SMIERC SMIERC a oni jeszcze mają czelność się skarżyć WYBIĆ ICH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro a g...o wam do tego co ja robie na swoim terenie.. IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.08.06, 12:18 z braku laku to i kit sie przyda aby załatać dziure w budżecie spółdzielni,a wy panowie urzędasy to zagrodzcie sobie swoje kieszenie a nie trawniki bo o braniu łapówek przez was to krążą już legendy i to nie tylko w polsce ale i w unni łódz jest na pierwszym miejscu pod tym względem..takich posłów radnych i prezydentów miast jak w łódzkiem to powinno się nie grodzić a wysłać 2 metry pod ziemie na amen żeby wstydu więcej nie przynosili,a co do ulicy to wara ,bierze przykład z góry jak się kradnie ...dosyć już wam kasy nagoniliśmy na wasze wypasione tyłki...przez tyle lat co straż miejska i władza w łodzi wyczynia to można by niezły film nakręcić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q od agecji towarzyskich też prezes bierze ? IP: *.toya.net.pl 01.08.06, 16:02 wszak to półlegalne ale na jego terenie. Tylko mniej szpetne. Odpowiedz Link Zgłoś
pretensje Re: Spółdzielnie mieszkaniowe zarabiają na stacza 01.08.06, 21:50 To niezła kase robią jak płacą 2000 zl miesięcznie, pewnie niedłgo będzie więcej sprzadawców Chinszczyzny niż klientów. Odpowiedz Link Zgłoś