Gość: Anka IP: 217.96.125.* 03.08.06, 22:05 Warto studiować? ciężko jest ? jak w ogóle jest ? Czy ktoś mógłby powiedzieć cokolwiek na ten temat ??Proszę o opinie. Bo ja się właśnie nad tym zastanawiam.. :p Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michał Re: Administracja UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:25 zaoczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Administracja UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:39 ale rekrutacja juz sie skonczyla. chyba ze juz sie dostalas:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Administracja UŁ IP: 217.96.125.* 05.08.06, 11:27 Dostałam się i dlatego tak dopytuję ,bo mam jezscze coś w zanadrzu :P Chciałabym cokolwiek wiedzieć ,ale jakoś tu cicho :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubiis Re: Administracja UŁ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:27 zdecydowanie polecam....naprawde ciekawy kierunek..jesli interesujesz sie zagadnieniami prawniczymi....a także problemami zwizanymi z ekonomią oraz finansami i innmi dziedzinami prawa...to zdecydowanie polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Administracja UŁ IP: 217.96.125.* 05.08.06, 19:06 Prawem na pewno tak ,tylko ekonomia jest mi zupełnie obca :| Ciężko jest ,dużo osób odpada ,rezygnuje ? Jaka atmosfera panuje na studiach ,napiszcie coś więcej :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubiis Re: Administracja UŁ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 10:36 Ekonomie masz na szczęście tylko na pierwszym roku...tak samo statystyke:)A potem juz tylko same przedmioty ścisle zwiazane z administracją i prawem....wkuwanie przepisów:) Na studiach dziennych mało osób odpada.Atmosfera jest fajna:) Decyduj sie :) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Administracja UŁ IP: 217.96.125.* 07.08.06, 13:42 No właśnie ekonomia i statystyka na samym początku brrr :P Oby udało mi się przebrnąć! Jestem prawie zdecydowana ;). Dzięki za odzew ,pozdrawiam :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubiis Re: Administracja UŁ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:49 Jakbyś miała jakies pytania jeszczę, pytaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Administracja UŁ IP: 217.96.125.* 08.08.06, 10:39 W sumie o wszystko mogę zapytać ,czy jest dużo zajęć ?może więcej wykładów ? Plan jest ustalany z góry ? Można liczyć na więcej niż tylko wolny weekend ?:P I jak wykładowcy itp. Studiujesz administrację ,który rok? I co było najgorsze(najcięższe)do przejścia ;). I jaka jest Łódź pod wględem studentów ? I ogólnie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubiis Re: Administracja UŁ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:35 Witaj ponownie:) Na studiach dziennych jest mniej wiecej pół na pół...z kazdego przedmiotu masz ćwiczenia.Plan jest ustalany odgórnie.Co do weekendu....to mozna liczyc na to ze będzie on dłuższy...chociaz zdarza się ze studenci dzienni maja zajecia do 20 w piatki...alke ja tak miałem tylko przez jeden semestr.wszystko zalezy jak Ci sie ułozy plan.Ja jestem na 3 roku. nie moge powiedziec Ci co jest najcięższe...bo duzo zależy tez od wykłądowcy który musi umiejetnie wyłożyc dany przedmiot:) hmm....a ogólnie....jest ok:) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Administracja UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 14:52 a wiesz cos moze o zaocznej adm. na UŁ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Administracja UŁ IP: 217.96.125.* 11.08.06, 16:28 Wielkie dzięki!! To ja się w razie czego pomodlę o ten dłuższy weekend :P (piatki do 20 brrr-nie strasz ;)) .Lubię wracać do domu :P. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubiis Re: Administracja UŁ 11.08.06, 16:51 O adm zaocznej wiem niewiele. A o do późnych godzin w piątek...to ja sie tak męczyłem tylko przez jeden semestr:)Wiec nie martw się Aniu na zapas:) Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaa80 Re: Administracja UŁ 15.08.06, 23:01 Egzamin z ekonomi śmiesznie prosty co roku te same testy, statystyka gorzej dużo osób ma z tego poprawki. Studia te to takie 2/3 prawa wg mnie tegorocznej absolwentki lepiej już wybrać prawo, bo po tej administracji już od początku warto wybrać jakąś specjalność, a już na pewno decydować się na mądre seminarium:) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: Administracja UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:11 Czolem. Jestem na 5 roku Adm-u, atmosfera spoko, dużo ludzi dużo imprez. Studia banalne trzeba postarac sie żeby nie zdać egzaminu. Ekonomia jest banalna nawet nie warto chodzic na wykład, ze statystyką gorzej są poprawki ale nikt nie odpada. Mimo to sporo osób jest zawiedzionych, malo zajeć i ogólny marazm, plusem jest to że łatwo można zrobić drugi kierunek-Prawo........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Administracja UŁ IP: 217.96.125.* 16.08.06, 23:44 Dzięki za odzew :).Postraszyliście trochę tą statystyką ;). Łatwo zrobić prawo jako drugi kierunek .. tzn? Trochę mi do prawa akurat zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubiis Re: Administracja UŁ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:23 moze i miałabyś szanse za rok....na pierwszym roku prawa duza częśc przedmiotów pokrywa sie z tymi na administracji, wiec by Ci pierwszy rok zaliczyli, a reszte być musiała zdac...ale musisz się o to dokładnie dowiedziec w dziekanacie:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Administracja UŁ IP: 217.96.125.* 17.08.06, 17:24 Gdyby była taka możliwość to naprawdę fajnie :). Trzeba się pewnie "tylko "postarać o jak najlepsze wyniki ;). Pozdrawiam również :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Administracja UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:58 Czolem. Sam po 2 roku adm-u zaczołem studiować prawo, to tak jakbym studiował półtora kierunku a dyplomy są 2. Minusem tego jest to że trudno znaleść jakąkolwiek prace trza kłamać że studiuje sie tylko 1 kierunek. To prawda że zaliczaja sporo przedmiotów. Zeby sie dostać na prawo trzeba od nowa przejść postępowanie rekrutacyjne, dobre oceny dla dziekanatu nie mają żadnego znaczenia. O statystykę sie nie bój, ten wydzial ma to do siebie że strasznie podnieca sie prostymi egzaminami. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Administracja UŁ IP: 217.96.125.* 17.08.06, 22:18 Dzięki za odpowiedź. Więc ja ze swoją nową maturą w postępowaniu rekrutacyjnym raczej nie będę miała szans :|Niestety dość sporo mi brakowało,no trudno... Mam nadzieję ,że poradzę sobie z tą statystyką i ekonomią. Wielkie dzięki :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubiis Re: Administracja UŁ IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:26 Witam ponownie:) Nie wiem czy to prawda, ale podobno ma byc możliwośc po skończeniu administracji zdobycie tytułu magistra prawa...podobno to sa jakies 2-letnie uzupelniające studia...ale tylko słyszałme taka plotkę.Więc nie ręczę że jest prawdziwa:/ Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Administracja UŁ IP: *.netburg.pl 25.08.06, 12:06 UŁ dał popis, w liście jaki otrzymałem o przyjęciu na administracje nie jest podana data ani godzina w której mam się stawić po odbiór legitymacji/indeksu, a jako dzień rozpoczęcia roku akademickiego jest podany 1 październik 2005 (!). Nie dość że kazali czekać tyle czasu to jeszcze takie rzeczy, naprawde nie wiem na co te 85zł poszły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienio Re: Administracja UŁ IP: *.astral.lodz.pl 25.08.06, 12:54 na remont :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksis Re: Administracja UŁ IP: *.tomaszow.mm.pl 26.08.06, 19:45 Dokładnie to samo chciałam napisać. Orientuje się ktoś może z przyjętych kiedy trzeba zapisać się na lektorat, bo w liście napisane jest "o przyjęciu do grupy językowej decyduje kolejność zgłoszeń". Czyli może zabraknąc miejsc na wybranym lektoracie czy po prostu przydzielają do grup na podstawie terminu zapisu? Czy mam to moze jeszcze jakoś inaczej rozumieć? Ogólnie spieszyć się czy można poczekac do końcówki września? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Administracja UŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 12:30 lektorat mozna zmienic i w polowie roku trza sie tylko dogadac z nauczycielem wiec nie spiesz sie. Odpowiedz Link Zgłoś