Dodaj do ulubionych

serwisy towarzyskie

21.08.06, 16:33
Możecie polecić jakiś serwis towarzyski, na którym jest mniejeszy procent prostaków w stosunku do ludzi na poziomie?
Istnieje w ogóle coś takiego w necie czy wszędzie taki syf?
(Cafe.gazeta odpada, nic tam ciekawego nie ma, sprawdzone):/
Obserwuj wątek
    • brite Re: serwisy towarzyskie 21.08.06, 16:36
      > Możecie polecić jakiś serwis towarzyski, na którym jest mniejeszy procent
      > prostaków w stosunku do ludzi na poziomie?

Nie ma takiego :)

> (Cafe.gazeta odpada, nic tam ciekawego nie ma, sprawdzone):/

e, po łebkach sprawdzałeś/aś.
      • sz3sz3a Re: serwisy towarzyskie 21.08.06, 17:02
        Na, powiedzmy, 100 anonsów 2 nie są beznadziejne.
        W drodze korespondencji okazuje sie ze z tych dwóch, tak w przybliżeniu, jeden jest sensowny.
        W drodze spotkania w realu okazuje sie, że..normalnie na ulicy nie zwróciło by sie na taką osobę uwagi, albowiem nie tylko wnętrze sie liczy. :)
        • brite Re: serwisy towarzyskie 21.08.06, 17:33
          > W drodze spotkania w realu okazuje sie, że..normalnie na ulicy nie zwróciło by
          > sie na taką osobę uwagi, albowiem nie tylko wnętrze sie liczy. :)

Eureka!
          W takim razie nie rozumiem, dlaczego korzystasz z serwisów randkowych.
          • sz3sz3a Re: serwisy towarzyskie 21.08.06, 17:40
            a no bo w moim własnym, rzeczywistym srodowisku nikt mi się nie podoba, więc poszerzam zakres..
            Doswiadczenie życiowe,czyli netowe podpowiada mi jednak że to bez sensu. :)
    • aaa202 Mów od razu kogo szukasz 21.08.06, 16:40
      przecie my tu sam kwiat młodzieży! I ani jednego prostaka nie uświadczysz.
      • sz3sz3a Re: Mów od razu kogo szukasz 21.08.06, 16:55
        Nie no, na forum takich spraw nie będę załatwiała. :]

A prostaka to mogę wskazać, nawet na tym forum.
        Z przyzwoitości sie powstrzymam. :)
        • aaa202 Ooo, czyli rodzaju żeńskiego jesteś:) 21.08.06, 17:05
          A do tego błyskawicznie ziarno od plew oddzielisz.
          Ja odpadam (jako prostak), ale zobacz, ilu jeszcze się ostało.

Ale słyszałam o jakichś serwisach katolickich (może na tych wartościach
          szczególnie Ci zależy?). No musisz coś więcej napisać, nie da się inaczej.
          • sz3sz3a Re: Ooo, czyli rodzaju żeńskiego jesteś:) 21.08.06, 17:09
            też slyszalam o katolickim.
            Niestety wartosci chrześcijanskie są mi nadwyczaj obce :))
            szczególnie niektóre..
            • aaa202 No tak 21.08.06, 17:19
              ale wiesz co, kliknij na nick kolegi, który tu się odezwał. I dalej niech Cię
              kursor prowadzi:)
              • sz3sz3a Re: No tak 21.08.06, 17:27
                wiem wiem, na nicki klikam od kiedy pojawiły się wizytówki :)
                zresztą większosc forumowiczów znam z "widzenia", czyli podczytywania, i wiem mniej więcej kogo na co stać, jesli chodzi o akty werbalne. :)
                • aaa202 Ale 21.08.06, 17:35
                  on tam chyba odsyła do pewnego serwisu i swojej w nim obecności. Rusz kursorem.
                  Nie mogę głośniej, bo usłyszy:)
        • brite wskaż wskaż! 21.08.06, 17:35
          > A prostaka to mogę wskazać, nawet na tym forum.
          > Z przyzwoitości sie powstrzymam. :)

Nie powstrzymuj się! Tutaj liczy się szczerość.
          • sz3sz3a Re: wskaż wskaż! 21.08.06, 17:42
            odpowiem w formie zagadki:
            osoba ta ma wizytówkę, w której jest odniesienie do anonsu
            i nie jest to brite

hehe
            • zamek dziękuję Ci Sz3sz3a! :) 21.08.06, 17:46
              Aż zajrzałem do swojej wizytówki!
              Ulga... nie zrobiłem aluzji do żadnego anonsu w cafe.gazeta :)
              Wniosek - Autorka wątku nie ma mnie za prostaka ;) To zawsze miłe.
              • aaa202 Ja od razu przyznałam się do prostactwa 21.08.06, 17:48
                zrzucając jarzmo domysłu z gładkiej jak tektura szarej masy, prominentny Zamku.
                • zamek A ja już się teraz mogę przyznać tylko do... 21.08.06, 17:51
                  ...prominentności (przepraszam Panie profesorze Miodek!). A od niej do
                  prostactwa w naszych krajowych realiach tylko krok... ;)
                  • aaa202 Grunt, że i od prostactwa jeden sus na salony 21.08.06, 17:54
                    i w tym moja nadzieja, w tym nadziejaaa
                    • zamek Ale przecież Tobie nie potrzeba salonów 21.08.06, 17:56
                      aby być sobą?
                    • longeta proste jest piękne 21.08.06, 17:59
                      a co do anonsów,różnie to bywa
                      moja koleżanka wychodzi za tydzień za mąż,a mąż z internetu
                      • zamek proste jest piękne 21.08.06, 18:01
                        ale zaokrąglone piękniejsze ;)
                        • longeta Re: proste jest piękne 21.08.06, 18:02
                          pisałem o podejściu do ludzi,nie o cyckach
                          • zamek ależ jesteś jednostronny lub raczej jednonarządowy 21.08.06, 18:06
                            a na dodatek używasz określenia co najmniej mało kulturalnego... niesmak Panie
                            kolego :/
                            • longeta Re: ależ jesteś jednostronny lub raczej jednonarz 21.08.06, 18:10
                              to taka mała prowokacja,bez urazy
                              czasami lubie prowokawać zwłaszcza tutaj hihi
                              • zamek To prowokuj jak gentelman :) /nt 21.08.06, 18:14

• longeta Re: To prowokuj jak gentelman :) /nt 21.08.06, 18:21
                                  a kto to taki?
                                  • longeta Re: To prowokuj jak gentelman :) /nt 21.08.06, 18:22
                                    nie znam takiego nicka
                                    • zamek Re: To prowokuj jak gentelman :) /nt 21.08.06, 18:23
                                      a ja znooowu w szeeerszym kontekście ;)
                                      • longeta Re: To prowokuj jak gentelman :) /nt 21.08.06, 18:30
                                        Wierze ci że twoje myśli biegną daleko i w różnych kierunkach, twoje neurony sa
                                        niedościgłe w przekazywaniu informacji.
                                        Niestety,ja nawet nie rozumie tego co napisałem.
                                        może już bez tego:
                                        zamek napisał:

> a ja znooowu w szeeerszym kontekście ;)
                          • aaa202 To Zamek pisał o cyckach? 21.08.06, 18:08
                            • zamek Re: To Zamek pisał o cyckach? 21.08.06, 18:09
                              No właśnie... wcale że bo nie, bo pisałem w dużo szerszym (jakkolwiek to
                              zabrzmi) kontekscie.
                              • aaa202 Wiesz, co, ale Ty prostak jesteś, Zamcze. 21.08.06, 18:11
                                ;)
                                tylko cyce i dupy. Przeczytałbyś coś, dzwonie próżny.
                                • zamek Powiadasz? 21.08.06, 18:14
                                  No to może... A masz coś o anatomii? ;)
                                  • aaa202 Mam o chorobach wenerycznych 21.08.06, 18:17
                                    winszujesz sobie?
                                    • zamek Chyba nie... 21.08.06, 18:18
                                      Obawiam się syndromu 3-go roku.
                                      • aaa202 Ponieważ przestałam rozumieć 21.08.06, 18:23
                                        oddalam się do malowania paznokci, ewentualnie obserwacji odrostów.

Ciao, pszczółki moje kochane;-)

• huann Re: Chyba nie... 21.08.06, 18:47
                                        zamek napisał:

> 3-go

niech no tylko Majkel to zobaczy! :P
                                        • michael00 Re: Chyba nie... 21.08.06, 19:01
                                          huann napisała:

> niech no tylko Majkel to zobaczy! :P

Lepiej nie >:-/
                              • longeta Re: To Zamek pisał o cyckach? 21.08.06, 18:13
                                czy nie łatwiej jest powiedzieć koleżance np.masz fajne cycki
                                czy lepiej sprawę cy...owinąc w bawełne i ściemnić żeby nie było wiadomo o co
                                chodzi?
                                z tego o zgrozo może wyniknąć jakaś dwuznaczna sytuacja
                      • aaa202 Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 18:06
                        warto jednak pamiętać, że tego typu kontakty żądzą się swoimi prawami i
                        stwierdzenie typu: "W drodze korespondencji okazuje się, że z tych dwóch, tak w
                        przybliżeniu, jeden jest sensowny.(...) w realu okazuje sie, że normalnie na
                        ulicy nie zwróciło by się na taką osobę uwagi, albowiem nie tylko wnętrze
                        sie liczy" oznacza, że nie do końca się te prawa rozumie, albo się ich nie
                        akceptuje.
                        Reasumując: w necie jest tyle samo rycerzy na białych koniach, co w zwykłym
                        życiu.

(lepiej żyć ze szkaradą, ale sensowną, niż z bezsensownym Adonisem. Ale ja
                        jestem stara...;-)
                        • sz3sz3a Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 18:14
                          > (lepiej żyć ze szkaradą, ale sensowną, niż z bezsensownym Adonisem. Ale ja
                          > jestem stara...;-)

takie "albo-albo" do mnie nie przemawia. :)
                          • aaa202 Znam parę trzydziestoletnich dziewic 21.08.06, 18:21
                            które nie uznawały albo - albo;-)

Nie, wcale nie sugeruję gwałtu na swoich przekonaniach, jakichś parszywych
                            kompromisów. W żadnym razie.

Serio mówię: powodzenia! I oby życzenia zadziałały.
                            • longeta Re: Znam parę trzydziestoletnich dziewic 21.08.06, 18:23
                              zakonnice?
                          • lodzermensch Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 18:38
                            To moze przemowi do ciebie jak w pewnym wieku ockniesz sie, ze jestes sama. I
                            bedziesz juz za stara i za brzydka, zeby znalezc kogos na tyle przystojnego, ze
                            dzisiaj nie zwrocilabys na niego uwagi.

oczywiscie zycze powodzenia w poszukiwaniu inteligentnego Adonisa, ktory zapewne
                            mialby ci jeszcze dochowywac wiernosci (a pomyslalas o tym, ze za 20 lat on
                            nadal bedzie podobal sie kobietom, a ty po prostu bedziesz brzydka - nawet jesli
                            teraz jest inaczej, fakty sa takie, ze kobiety szybciej sie starzeja).
                            • sz3sz3a Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 18:58
                              Po pierwsze, nie chodzi o tzw. Adonisa tylko o równowagę jakościową: szukam człowieka ze swojego sortu zarówno pod względem wnętrza jak i zewnętrza..

A z tonu twojego postu wynika, że czujesz sie, delikatnie mówiac, niedoceniony w zakresie zewnętrza, bo na dobrą radę mi to nie wygląda.
                              A statystyki mozesz sobie wsadzić, wiesz gdzie.
                              • lodzermensch Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 19:16
                                > Po pierwsze, nie chodzi o tzw. Adonisa tylko o równowagę jakościową: szukam czł
                                > owieka ze swojego sortu zarówno pod względem wnętrza jak i zewnętrza..
                                > A z tonu twojego postu wynika, że czujesz sie, delikatnie mówiac, niedoceniony

No bo akurat cafe gazety jest chyba najsensowniejszym serwisem towarzyskim w
                                sieci. Sam korzystalem z niego i stwierdzam (a korzystalem takze z sympatii na
                                Onecie), ze najsensowniejszych ludzi mozna wlasnie tam poznac. Przynajmniej
                                jesli chodzi o kobiety. Nie chce mi sie wierzyc, ze faceci sa jakos szczegolnie
                                beznadziejni.

Jesli na 100 anonsow jedynie 2 uznalas za sensowne to znaczy, ze eufemistycznie
                                mowiac, masz troche zbyt wysokie wymagania.

Dobra rada jest taka, zebys brala swoje mozliwosci w zakresie wygladu
                                zewnetrznego za 20 lat. Tzn wez pod uwage amortyzacje obu obiektow ;). Faceci
                                wprawdzie krocej zyja, ale nawet w wieku 50-60 lat sa w stanie poderwac duzo
                                mlodsze kobiety. Urok zewnetrzny kobiety dogasa po 40 roku zycia. Taka jest
                                brutalna prawda. I nawet operacje plastyczne nie pomoga. Wez to pod uwage. To
                                dopiero bedzie rownowaga jakosciowa. No chyba ze szukasz kogos na troche, a nie
                                na stale.
                                • sz3sz3a Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 19:29
                                  No wlaśnie, przeglądalam oferty kobiet na cafe z ciekawości i wydają mi o niebo ciekawsze (tak procentowo..)od męskich..
                                  Jesli chodzi o sam portal,to rzeczywiście towarzystwo jest lepsze niz na onecie, ale różnica jest głownie taka, że nie ma tylu prostaków i (zfrustrowanych) zboczeńców, ale za to są sami, że tak powiem, prości... (cytując: "jestem zwyklym chlopakiem, który" bla bla)

A co do facetów w średnim wieku, to są oni może atrakcyjni.... ale dla kobiet w średnim wieku. :) Jesli jakaś młoda wchodzi w taki układ, to w większosci przypadków leci na status społeczny lub kasę, itp. Tak sądzę.
                                  Jestes facetem, nie wiesz co myślą kobiety, więc twoja perspektywa jest z lekka życzeniowa...
                                  • longeta Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 19:36
                                    sz3sz3a napisała:
                                    > A co do facetów w średnim wieku, to są oni może atrakcyjni.... ale dla kobiet w
                                    > średnim wieku. :) Jesli jakaś młoda wchodzi w taki układ, to w większosci przy
                                    > padków leci na status społeczny lub kasę, itp. Tak sądzę.
                                    > Jestes facetem, nie wiesz co myślą kobiety, więc twoja perspektywa jest z lekka
                                    > życzeniowa.

Tylko ci się tak wydaje z własnej perspektywy.
                                  • lodzermensch Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 19:38
                                    > oczeńców, ale za to są sami, że tak powiem, prości... (cytując: "jestem zwyklym
                                    > chlopakiem, który" bla bla)

A moze zainteresuj sie takim zwyklym chlopakiem? Czy to cos zlego byc zwyklym
                                    chlopakiem? Moze za tymi slowami kryje sie ktos naprawde wartosciowy? Jesli
                                    usmiechnelas sie ironicznie przy slowie wartosciowy to znaczy, ze moja rada w
                                    tym przypadku nie zadziala.

> A co do facetów w średnim wieku, to są oni może atrakcyjni.... ale dla kobiet w
                                    > średnim wieku. :) Jesli jakaś młoda wchodzi w taki układ, to w większosci przy
                                    > padków leci na status społeczny lub kasę, itp. Tak sądzę.
                                    > Jestes facetem, nie wiesz co myślą kobiety, więc twoja perspektywa jest z lekka
                                    > życzeniowa...

Znaczna wiekszosc kobiet leci na status spoleczny lub kase facet (rowniez faceta
                                    w mlodszym wieku). Bez urazy.

Nie wszystkie kobiety natomiast wiaza sie ze starszymi facetami tylko z tych
                                    powodow. Akurat status spoleczny wiaze sie z mozliwoscia zapewnienia kobiecie
                                    opieki, a wiekszosc kobiet poszukuje wlasnie takich partnerow (znaczy sie
                                    opiekunczych).
                                    • michael00 Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 19:42
                                      lodzermensch napisał:

> Nie wszystkie kobiety natomiast wiaza sie ze starszymi facetami tylko z tych
                                      > powodow. Akurat status spoleczny wiaze sie z mozliwoscia zapewnienia kobiecie
                                      > opieki, a wiekszosc kobiet poszukuje wlasnie takich partnerow (znaczy sie
                                      > opiekunczych).

A potem co najmniej niektóre szukają w ramionach młodszego od tamtego tego,
                                      czego nie znajdują w tej opiece społecznej...
                                      • lodzermensch Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 19:47
                                        > > powodow. Akurat status spoleczny wiaze sie z mozliwoscia zapewnienia kobi
                                        > ecie
                                        > > opieki, a wiekszosc kobiet poszukuje wlasnie takich partnerow (znaczy sie
                                        > > opiekunczych).
                                        >
                                        > A potem co najmniej niektóre szukają w ramionach młodszego od tamtego tego,
                                        > czego nie znajdują w tej opiece społecznej...

Jesli zwiazek sprowadza sie tylko do opieki spolecznej to i tak bywa. Ale wiesz.
                                        Jesli facet ma 55 lat a kobieta 45 to szansa, ze fizycznie facet jest bardziej
                                        pociagajacy od kobiety jest duza.

Poza tym chodzilo mi o cos innego. Jesli nasza kolezanka znajdzie sobie faceta
                                        ze swojej półki atrakcyjnosci w rownym wieku (a rozumiem z tego, co pisze ze
                                        jest w miare atrakcyjna), to w wieku 50 lat dla faceta bedzie ona zbyt malo
                                        atrakcyjna o ile w ogole bedzie przez niego w tych kategoriach rozpatrywana.
                                        Dlatego (rowniez dlatego!) moze warto jednak patrzec bardziej na wnetrze niz na
                                        zewnetrze. Przynajmniej ja wychodza z takiego zalozenia :)
                                        • sz3sz3a Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 19:53
                                          wniosek że patrzę "bardziej" na zewnętrze jest nieuprawniony.
                                          Wy chyba namawiacie czlowieka do masochizmu tzn utrzymywania bliskich kontaktów fizycznych z kims kto sie nie podoba.
                                    • sz3sz3a Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 19:49
                                      > A moze zainteresuj sie takim zwyklym chlopakiem? Czy to cos zlego byc zwyklym
                                      > chlopakiem? Moze za tymi slowami kryje sie ktos naprawde wartosciowy?

Oczywiście nic zlego. Ale jesli ktoś wywala tak "nietuzinkowy" tekst w ramach autopromocji, to znaczy, że jest malo kreatywny i malo samodzielny (intelektualnie). Mogę z nim pogadac stojąc w kolejce po bułki, ale na partnera życiowego się nie nadaje.

> Nie wszystkie kobiety natomiast wiaza sie ze starszymi facetami tylko z tych
                                      > powodow.

Nie twierdze ze tylko z tych powodów. Jednakze jakby odjąc od takiego niby atrakcyjnego faceta w srednim wieku jego status spoleczny, to mało która by na niego poleciala, z racji samej, wątpliwej lub nie, atrakcyjnosci fizycznej.
                                      • lodzermensch Re: Par z internetu jest mnóstwo 21.08.06, 19:57
                                        A jak by odjac wyglad fizyczny od kobiety to malo ktory facety by na nie lecial!
                                      • jarkoni Re: Par z internetu jest mnóstwo 22.08.06, 01:15
                                        sz3sz3a, a kto to dla Ciebie jest niby ten "starszy" facet?? Taki już 30 lat?
                                        Czy 40? Podlotkiem jesteś? Nie masz pojęcia nawet jak atrakcyjny i przystojny
                                        może być nawet 50 latek, i jak atrakcyjny fizycznie...Cóż, skończysz szkołę
                                        średnią i dorośniesz to pogadamy...Na razie póki co wyrywaj wonder wyżelowanych
                                        idiotów 16 latków...I powodzenia...I niech się myją hehehe....
                        • brite żądze rządzą! 21.08.06, 19:50
                          > warto jednak pamiętać, że tego typu kontakty żądzą

A owszem, bardzo często te kontakty żądzą są motywowane.
                          Żądza narządów rządzi!
    • memento77 ja jestem do wzięcia... 21.08.06, 23:52
      jestem tak nieprawdopodobnie strasznie fajny, ze do tej pory nie znalazlem
      dziewczyny...

trzeba do ludzi wyjsc a nie w necie szukac, biada ludzkosci, oj biada.
      • aaa202 A ja muszę chałupę pobielić 22.08.06, 08:58
        • rozmowy_kontrolowane Polecam! 22.08.06, 09:05
          dzikosc-osierdzia.blogspot.com/
        • memento77 Tylko nie wapnem 22.08.06, 09:54

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka