Dodaj do ulubionych

Zielony Romanów

22.08.06, 20:52
co sądzicie o inwestycji na Zielonym Romanowie? Przymierzam się zeby kupic
tam mieszkanie, jest tanio, ładnie no i inwestycja zaawansowana bo blok stoi
w calosci juz i obecnie jest ocieplany (wieć nie dziura w ziemi. Tylko nie
jestem pewna wiarygodności inwestora...wiecie coś o Prywatnej Korporacji
mieszkaniowej sp zoo z warszawy. Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • budezonid Re: Zielony Romanów 22.08.06, 21:10
      Podoba Ci się układ osiedla? Równe ustawienie bloków w rzędach jak baraki w
      Oświęcimiu. Do tego bardziej to Aleksandrów niż Łódź.
      • gosiakz Zielony Romanów - odrodzenie z niebytu 22.08.06, 22:01
        Prywatna Korporacja Mieszkaniowa z siedzibą w Warszawie kupiła wierzytelności
        główne bankowe od prywatnej firmy "Instex" spod Żagania, Pana Tadeusza
        Zarzeckiego. Według informacji PKO BP SA z Poznania wierzytelności wynosiły
        ponad 100 mln zł, z tą uwagą, że kredyty zaciągnięte na budowę budynków
        wielorodzinnych niekoniecznie finansowały przedsięwzięcia. W obliczu upadłości
        majątek firmy i jej zobowiązania kupiła PKM za sumę 1 mln zł.
        Cieszyć się należy, że mieszkania w blokach - skorupach zostały już wykupione
        na pniu, a to dobrze świadczy o dobrym PR nowego właściciela.
        • anetta774 Re: Zielony Romanów - odrodzenie z niebytu 22.08.06, 22:54
          czyli rozumiem ze mozna tam inwestowac bez obaw ze nowy wlasciciel podzieli los
          poprzednika...ciekawe czy ktos z klientów zostal pokrzywdzony w wyniku kondycji
          finansowej poprzedniego inwestora. co masz na mysli mowiac bloki-skorupy?
          widzialam je z zewnątrz, bylam we srodku - mieszkania sa b atrakcyjne i wysoki
          standard wykonczenia.
        • keridwen ? 23.08.06, 10:22
          ty masz jakas manie przesladowcza?
          • anetta774 Re: ? 23.08.06, 20:11
            manię? niby na punkcie czego?
      • anetta774 Re: Zielony Romanów 22.08.06, 22:58
        no tak, ale cena jest b korzysta i mozna sobie pozwolic na ladne duze
        przestronne mieszkanie w tym miejscu a w innym za te cene na duzo mniejsze.
        Rzecz wyboru co wazniejsze. Ale nie jestem jeszcze zdecydowana.
    • sylseb Re: Zielony Romanów 22.08.06, 22:28
      Zastanow sie w jaki sposob bedziesz sie przedostawac do Lodzi (wiem, wiem,
      Zielony Romanow to Lodz, ale jednak tuz przy Aleksandrowie), no chyba ze masz
      wlasne autko.
      Uklad tych blokow, ktore juz istnieja - dla mnie przynajmniej - jest koszmarny.
      I to - w odroznieniu od komunikacji - juz sie nie zmieni.

--
      Pozdrawiam

S.
      • anetta774 Re: Zielony Romanów 22.08.06, 23:00
        poza tym, olechow to tez peryferie podobnie jak osiedle przy centrum CZMP.
        Odleglos z tych miejsc do centrum jest tka sama. tyle ze na chwile obecna z
        romanowa gorsza komunikacja, ale to zapewne sie zmieni
        • gosiakz PR czy zwykła niewiedza? 22.08.06, 23:17
          anetto774
          Prosisz o radę, zasięgasz opinii, a piszesz tak, jakbyś była z biura promocji
          PKM Pana Grzesika.
          Mylę się?
          • anetta774 Re: PR czy zwykła niewiedza? 22.08.06, 23:34
            no mylisz sie moja droga. Opini jestem ciekawa co nie oznacza ze musze je
            podzilac bądz nie podzilac. dyskutujemy a nie oceniamy wypowiedzi innych. a
            zakup mieszkania to powazna decyzja, stad chce przedyskutowac za i przeciw. bez
            prowokacji ze strony adwersarzy...
            • gosiakz jeszcze tam !? 23.08.06, 10:20
              forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=1303&postdays=0&postorder=asc&start=6060
        • sylseb Re: Zielony Romanów 23.08.06, 16:30
          Tylko z Olechowa jest z chyba 5 miejskich autobusow w strone centrum, a na
          Rokicinskiej - 85 + 90 i 91 - i to jest ta drobna roznica. Z Romanowa - dlugo
          jeszcze tyle nie bedzie. Ze nie wspomne, ze jak sie dostaniesz na Widzew, to
          masz jeszcze tramwaje + kilka innych autobusow (no, niby jak sie dostane na
          Aleksandrowska, to tez bede miala tramwaje). Sa rowniez bezplatne marketowe.
          Poza tym dojazd Rokicinska/Pilsudskiego jednak jest duzo wygodniejszy rowniez
          samochodem... niz przebijanie sie do Konstantynowskiej czy Aleksandrowskiej.
          A w moim poscie chodzilo mi tylko o to, ze warto - oprocz samych mieszkan -
          zwrocic uwage rowniez na to ze na razie miasto niespecjalnie jest
          zainteresowane w polaczeniu Zielonego Romanowa do Lodzi, a nie przekonywanie,
          ze Olechow/Janow jest lepszy. Bo wybaczcie, ale dojazd do osiedla lodzkiego pks-
          em, albo busami podmiejskimi, to chyba nie jest rozwiazanie.

--

Pozdrawiam

S.
    • bozroj3713 Re: Zielony Romanów 23.08.06, 11:37
      Znam to osiedle. Tam mieszka mój brat z rodziną i kilku znajomych. Osiedle jest
      w spokojnej okolicy, do tego blisko lasek, nocą jest ochrona, to że jest
      zadbane sama widziałaś. Ma być jeszcze więcej zieleni i plac zabaw dla dzieci z
      prawdziwego zdarzenia. Ruch samochodowy jest niewielki, co za tym idzie
      czystsze powietrze i mniejszy hałas.
      Dojazd do centrum Łodzi też nie jest już problemem. Jest autobus nr 97,
      dojeżdża do krańcówki przy Włókniarzy (Łódź Kaliska).

Życzę trafnej decyzji i pozdrawiam.
      • anetta774 Re: Zielony Romanów 23.08.06, 19:35
        dziekuje za opinie. Artakcyjnosc osiedla dla kazdego jest indywidualna sprawa.
        Ale moze macie wiedze na temat kondycji finansowej firmy budujacej obecnie to
        osiedle, jej wiarygodnosci?
        • camelot Re: Zielony Romanów 23.08.06, 19:55
          Osiedle dziwne niby Łódź ale jak przejdziesz przez najbliższą ulicę to jesteś w
          Aleksandrowie. Czyli w sumie wyprowadzasz się z Łodzi chociaż adres masz
          łódzki. Wszelkie zakupy i naprawy masz bliżej do Aleksandrowa niż do Łodzi.
          Mieszkasz na peryferiach Łodzi a w sumie prawie w centrum Aleksandrowa. Czy to
          jest cisza i spokój. Komunikacja z Łodzią tragiczna. Ja osobiście nie pchałbym
          się na to osiedle tylko znalazł coś bardziej ciekawego np. osiedla w rejonie
          Prądzyńskiego.
          • anetta774 Re: Zielony Romanów 23.08.06, 20:09
            no ale argument ze mozna tam kupic jednak duze ladne mieszkanie za duuuuzo
            nizsza cene niz u innych deweloperow tez chyba ma istotne znaczenie? z kazdego
            miejsca trzeba dojechac do celu. Czy to 15 minut dluzej ma takie znaczenie? A
            docelowo mysle ze bedzie tam lepsza kominikacja. Podobnie bylo na poczatku na
            olechowie i przy CZMP. Szkoda mi zrezygnowac z wieklszego mieszkania.
            Rozwazam , przemyslam, kalkuluje........wszedzie jest tak drogo brrrrrrr
          • zamek Re: Zielony Romanów 23.08.06, 20:14
            camelot napisał:

> osiedla w rejonie Prądzyńskiego.
            Taa, grunt to dobra rada. Owszem, grunty tam już ponoć mocno tanieją, a będą
            tanieć jeszcze bardziej. Wszak nad tym osiedlem prowadzi końcowy odcinek ścieżki
            podejścia na lotnisko.
            • anetta774 Re: Zielony Romanów 23.08.06, 20:24
              zamek a teren na zielonym romanowie? Slyszlama ze byly tam jakies problemy z
              kanalizacja, silne zyly wodne, no i nie ma gazu.
              • desidero1 koza 23.08.06, 20:38
                to na "kozie" ugotujesz strawę ! a na żyły różdżkarza zawezwij !
                a poza tym wszystko wiesz.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka