profes79 24.08.06, 02:06 Nastepnym razem przyjmie kogos z Janowa a ten mu wyniesie cala kasetke z utargiem... Coz - jaka firma taki manager... PS - glupie pytanie - gdzie jest Grabowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.retsat1.com.pl 24.08.06, 07:50 nawet nie wiem gdzie ta ulica jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Za taki mazak to juz powinno sie dostawac piatke IP: 207.208.161.* 24.08.06, 15:02 na pape a co dopiero do pracy..hoho... ile zajacow ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 16:11 szlezing - nie wiesz gdzie - to ta dzielnica z słowiańską, grabową dębową, mówią że dalej tam sami bandyci mieszkają, ja się z tamtąd wyprowadziłem w 66r. Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Nie wytrzymam!!! 24.08.06, 17:30 Już nie mogę znieść tej reklamy Toyoty!!!! :O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman 27 a ja MIESZKaM we Wroclawiu na Odrzanskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 17:32 kazdy wie ze tam mieszka elita dlatego zasze znajduje prace bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.toya.net.pl 24.08.06, 17:47 Powiesic go za interes!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.retsat1.com.pl 24.08.06, 07:52 Nawet nie wiem gdzie ta ulica jest :) Swoja droga prywatny pracodawca ma prawo zatrudnic / nie zatrudnic kogo chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szefowa Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.08.06, 13:12 oczywiście że każdy zatrudnia tego kogo chce -ja zatrudniłam kiedyś dziewczynę własnie z takiej "złej okolicy "którą polecił mi znajomy ,ręczył za nią ale niestety pani nas okradła, do stoiska przychodzili czy chciała czy nie "sąsiedzi" i zagadując ją zwinęli jej towar (tak sie tłumaczyła)ale to też nie było prawdą bo z firmy też zginął jakiś "kosztowny drobiazg", w sumie wiecej zginęło niż warte było jej uposazenie(druga pensja?) , Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! 24.08.06, 13:42 To tak, jak z ubraniem - niby nie ubiór zdobi człowieka, ale jak nie ubiór, to niby co? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.dozamel.ssk.pl / *.dozamel.ssk.pl 24.08.06, 14:09 to co to za znajomy jakis obcy chyba Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard zabawne 24.08.06, 15:35 No to ciekawych masz znajomych. Idąc tym tropem myślenia sama jesteś trędowata zasługująca na odizolowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.net 24.08.06, 09:05 Nie rozumiem tej sensacji.Po pierwsze kierownik , który odpowiada za pracę ludzi może sobie okreslić kryterium jakie chce ( nawet to ,że nie chce pracować z brzydkimi, niskimi lub wysokimi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKA Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.bremultibank.com.pl 24.08.06, 10:06 A NIE UWAZASZ ŻE JEST TO CO PISZESZ CZYSTA DYSKRYMINACJA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.t.r.y Dyskryminacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:02 > A NIE UWAZASZ ŻE JEST TO CO PISZESZ CZYSTA DYSKRYMINACJA? Jakaś dyskryminacja rzeczywiście jest. Z drugiej strony właściciel ma prawo zatrudnić uczciwego, ładnego, brzydkiego ponieważ odpowiada w stosunku do swoich klientów wierzycieli itp. Oczywiście pozostaje problem jak ma poznać uczciewego ocenić "ładność" czy brzydkość. I tu jest to już jego prywatna sprawa bo konsekwencje niewłaściwej decyzji on będzie ponosił. Jak ten musiał kiedyś ostro sie sparzyć skoro wnioskuje na podstawie ulicy miejsca zamieszkania. Czy wnioskuje prawidłowo? Nie wiadomo trzeba by przeprowadzić szczegółowe badnia trafności tej decycji. Tylko ktoś jeszcze musił by zweryfikować trafność tych badań itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Dyskryminacja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:05 > A NIE UWAZASZ ŻE JEST TO CO PISZESZ CZYSTA DYSKRYMINACJA? No tak ale kto powiedział, że nie należy dyskryminować złodziei i pijaków. Oczywiście że należy. Oczywiście trudno wyrokować coś na temat tej pani. Ale sama dyskryminacja nie jest niczym złym. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Dyskryminacja? 24.08.06, 20:24 Ze statystycznego punktu widzenia pracodawca ma oczywiście racje. Minimalizuje prawdopodobieństwo, że zatrudni złodzieja. → → → → → → → → → → Odkryjmy Białoruś! odkryjmybialorus.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ała Re: Dyskryminacja? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 25.08.06, 07:49 średniowiecze i zaścianek dyskryminaccja nie jest zła? może tak ale tylko wprzypadku wykrywacza metali. współczuje ...autorowi tego komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: Dyskryminacja? 30.08.06, 16:25 Ta pani chyba nie jest głupia skoro chce iść na studia i się uczyć. A co ona ma do tego, że po jej ulicy chodzą menele albo ktoś coś ukradł ze sklepu naprzeciwko?? W takim przypadku mnie też powinni nie przyjąć nigdzie bo na mojej ulicy kręci się młodzież pijana która np na ławeczce wykonuje te śmieszne ruchy grupowo albo sąsiad z 7-go leży nieraz jeden na trawie pijany w bele i pogotowie spod klatki zabiera go co jakiś czas. Niby czemu spokojny, ułożony człowiek żyjący sobie w swoich czterech kątach ma być ofiarą całej społeczności z jednej ulicy?? To nie dykryminacja tylko zwykła GŁUPOTA. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: Dyskryminacja? ....cd 30.08.06, 16:29 Zresztą po co miałabym walczyć z przyszłym pracodwacą o prace?? Jaki człowiek taka firma. Nie chciałabym pracować gdzieś gdzie liczy się na jakiej ulicy mieszkam albo mój znak zodiaku. Głpota, głupota, jeszcze raz głupota ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! 24.08.06, 12:54 Ale takie kryterium jest po prostu chamskie i prostackie, bo bazuje na idiotycznym stereotypie, że z danej dzielnicy pochodzi wyłącznie "element". W myśl tego powinienem zadzownić do personalnej i poprosić o zwolnienie mnie z pracy, bo chodziłem przez 12 lat do szkoły na Sosnową (2 przecznice od Grabowej) i z pewnością przesiąkłem menelstwem na wskroś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: 212.160.172.* 24.08.06, 13:41 Jeśli spotkałem w życiu 10 osób z tej ulicy z czego 9 próbowało mnie okraść, to będzie dyskryminacją gdy nie zatrudnię w firmie osoby z tej ulicy? Moim zdaniem będzie to po prostu zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:08 U kuzynki w pracy złodziejką okazała sie dziewczyna z willowej dzielnicy nowobogackich :P Odpowiedz Link Zgłoś
nightmaress Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! 24.08.06, 17:24 >może sobie okreslić kryterium jakie chce Teoretycznie tak - o ile okresli to kryterium w ofercie pracy. Jezeli przyjmuje osobe do pracy i dopiero wtedy wymysla, ze nie spelnia warunku, ktorego nie bylo w ofercie - to cos jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: 65.183.175.* 24.08.06, 22:34 Ale to już nie ma związku z dyskryminacją, tylko z ewentualnym złamaniem warunków umowy. Jeśli tak, to tą drogą należy tego pana osądzać, a nie posądzać o dyskryminację. Odpowiedz Link Zgłoś
jaandrew Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! 24.08.06, 09:07 Pewnie chlopcy z grabowej nie omieszkaja skopac dupy menadzerowi. Swoja drogo to postepuje ja bydlak, Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! 24.08.06, 12:50 > Pewnie chlopcy z grabowej nie omieszkaja skopac dupy menadzerowi. tia czyli jednak sie nie pomylil w ocenie mieszkancow tej ulicy - pewno jakies pijaczki i dresy > Swoja drogo to postepuje ja bydlak, tia - wez czlowieczku otworz wlasna firme, zatrudnij ludzi i zobaczymy jak bedziesz reagowal gdy ci jakies cwaniaczki zaczna podpierd* towar albo kase w tym ..ym kraju nawet jak pracownika przylapiesz na goracym uczynku, np instalujac kamery to oni ci pozniej pojda do sadu, ze to twoja wina, ze kamery zainstalowales hehehe kraj bezprawia i glupoty - kazdy orze jak moze, taka szkola przetrwania Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! 24.08.06, 13:17 Sądząc po ilości bluzgów, któych użyłeś w publikowanych przez siebie postach, byłbym ostatnim człowiekiem, który chciałby pracować u ciebie w firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.bremultibank.com.pl 24.08.06, 10:01 MYŚLĘ ŻE PO TAKICH SŁOWACH SAMA BY ZREZYGNOWAŁA Z PRACY I ZAPYTAŁA PANA GDZIE ON PRACUJE ISTWIERDZIŁ CZY SIE NADAJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.s.t.r.y. Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:10 > MYŚLĘ ŻE PO TAKICH SŁOWACH SAMA BY ZREZYGNOWAŁA Z PRACY I ZAPYTAŁA PANA GDZIE > ON PRACUJE ISTWIERDZIŁ CZY SIE NADAJE!!! Bardzo słusznie Moniko! Jak się nie podobają reguły ustalane przez innych to trzeba tworzyc własne. I jak samemu lepiej sie ocenia otoczenie (innych ludzi, rzeczywistość) to podejmuje się trafniejsze decyzje i się wygrywa. Gdyby nie było kretyńskich szefów to nikt by nie był zmotywowany do tworzenia lepszych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Facet postępuje zgodnie z duchem czasu IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 24.08.06, 10:25 przecież nie łudźmy się, gdy już wszyscy zostaną zlustrowani, wszyscy dziadkowie w wermahcie ujawnieni i kurski z resztą pisuarów oraz giertoli nie bedą mieli juz się kogo czepiać, przyjdzie kolej np. na tych którzy urodzili sie np. przy ul. Nowotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.c242.petrotel.pl 24.08.06, 12:33 a można być dyskryminowanym z powodu braku kwalifikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek kazdy zatrudnia kogo chce 24.08.06, 12:43 i ch* do tego jakiemus sadowi czy innym pseudo-obroncom. Sa takie ulice, na ktorych mieszka glownie menelstwo i gdybym byl pracodawca tez bym sie 2x zastanowil gdybym zanim bym kogos z takiego rejonu przyjal do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mreck Re: kazdy zatrudnia kogo chce IP: *.infopower.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 12:49 a właściwie to po co jej mówił dlaczego jej nie przyjmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Dyskryminacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 13:03 A na jakiej podstawie kretyn zakłada, ze jej koledzy i znajomi pochodzą z tamtej okolicy? Ja np. sie niedawno przeprowadziłam i teraz mieszkam w okolicy, gdzie można dostać po pysku, jak sie kibicuje innej drużynie piłkarskiej niż Cracovia. A jak Wiśle to nóż w plecy :/ Od razu z automatu założenie że jestem kibolem Craxy, biegajacym z nożem po ulicach? Odpowiedz Link Zgłoś
katja Re: Dyskryminacja 24.08.06, 13:20 Mieszkam za granica i to samo zdarza sie tutaj. Mieszkasz w "zlej dzielnicy" nie dostaniesz pracy. Choc nikt ci tego nie powie ale wiadomo o co chodzi. Tajemnica poliszynela...przenioslam sie z dzielnicy zamieszkalej przez cudzoziemcow "nie zlodziei czy cos takiego" i w ciagu paru miesiecy dostalam ta prace jaka chcialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Dyskryminacja IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.08.06, 05:18 w Alabamie baka nie dostala pracy ,bo nie umiala po hiszpansku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwyczajnyczlowiek Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.08.06, 13:22 Czy ten "menel" nie obrazajac meneli, slyszal cos o zakazie dyskryminacji? Ja bym zlozyl skarge na miejscu tej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYDGOSZCZANKA Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 13:26 PO TRZYKROĆ GŁUPOTA!!! CZY TEN Z PZREPROSZENIEM MENADŻER MA COŚ Z GŁOWĄ? TEJ PANI ŻYCZĘ PO PROSTU POWODZENIA W SZUKANIU PRACY! Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! 24.08.06, 13:35 Coz, pracownicy tez powinni uwazac z kim maja doczynienia, ja bym tego Pana zapytal gdzie mieszka, bo moze w jakiejs nowobogackiej dzielnicy?? Wtedy trzeba podwojnie uwazac na portfel Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf Mieszkam na Anielskiej 24.08.06, 13:35 czy dostanę pracę na plebanii??? :) co za bzdura z tym sprawdzaniem backgroundu :( zrelaksuj się na www.asiaq.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot6 Re: Mieszkam na Anielskiej IP: *.chello.pl 24.08.06, 13:43 przykro mi rozwiazać złudzenia,ale to wyraźne zapożyczenie metod z Zachodu - tam takie postępowanie jest normalne i oczywiste,chcesz mieć dobrą pracę,musisz mieć dobry adres.Moja kuzynka z Kanady tak mi właśnie tłumaczyła,dlaczego nie może wynajmować mieszkania tańszego,ale w gorszej dzielnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Mieszkam na Anielskiej IP: 157.150.192.* 24.08.06, 15:27 W Kanadzie w lepszej dzielnicy, w Polsce natomiast w lepszym miescie. Czesto zdarza sie, ze pracodawcy z miast nie chca zatrudniac osoo, ktora mieszkaly kiedys na prowincji. Nawet jesli sa swietnie wyksztalcone. Tego na zachodzie sie nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Ale miała kobieta szczęście... IP: *.176.rev.vline.pl 24.08.06, 13:40 że jej ten cham nie zatrudnił. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! 24.08.06, 14:02 Bez sensu, to jest zamkniete kolo. Urodziles sie w gorszej dzielnicy, nie znajdziesz pracy. Nie znajdziesz pracy, pozostaniesz w gorszej dzielnicy. Pozniej sie dziwic, ze sie tworza getta, dzielnice nedzy, ze przestepczosc, terroryzm itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.dozamel.ssk.pl / *.dozamel.ssk.pl 24.08.06, 14:04 a ciekawe gdzie mieszka ten men albo jego krewni i znajomi, czy sa tacy nieskalani powinien bać sie swojego cienia jeżeli jest taki akuratny. Niech zatrudni swoją rodzinę to może będzie pewny .. Odpowiedz Link Zgłoś
gozal chory manager 24.08.06, 14:07 tak, specjalista socjolog się znalazł - cała ulica be! najlepiej wg tego managera, żeby ci z grabowej całe życie siedzieli na grabowej, pijąc po bramach i wybijając się nawzajem. żeby patologia się pogłębiała i żeby nikomu się nie udało stamtąd wydostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: chory manager IP: 212.160.172.* 24.08.06, 14:16 To weź idź na taką ulicę i poproś żeby ci portfela popilnowali, bo ci się kieszeń urwała i nie masz gdzie go włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: chory manager IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:26 Wychowałam sie na krakowskim Kazimierzu, choc miał opinię menelowni, gdzie po gębie można dostać w ciemnym zaułku :P Jakoś łaziłam po nocach, nikt mnie nie okradł, nikt mnie nie zgwałcił, nikt mi sie do chłupy nie włamał... I jakbyś dał im na wino, to z portfela nie zginąłby ci ani grosik :P [mam na myśli "miejscowych" meneli, nie napływowego chamstwa z wiochy]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: chory manager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:28 Świetnie. Możesz więc zatrudnić bohaterkę artykułu, lub jej krakowską odpowiedniczkę. A one (i jej krakowskie odpowiedniczki) nie muszą byćzdane na takich "chamskich" managerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: chory manager IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:36 Lepiej nie pytaj gdzie pracuję, bo byś sie zdziwił :) Zresztą - nie tylko ja, ale tez pare osób, co wychowały sie w podobnych miejscach :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: chory manager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:42 Nie, nie. Ty nie masz PRACOWAĆ. Ty masz ZATRUDNIĆ. Chyba,że źle zinterpretowałem twój post jako potępienie dla wspomnianego managera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: chory manager IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:05 Nie mam firmy, ale gdybym miała, to na pewno nie przyjmowałabym do pracy na podstawie tego, w jakiej dzielnicy ktoś mieszka. U kuzynki w pracy złodziejką okazała sie paniena z willowej dzielnicy nowobogackich :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: chory manager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:25 > Nie mam firmy, Więc tak samo nie dajesz pracy tej dziewczynie jak i ten "zły" manager. Nie jesteś w niczym od niego lepsza. > ale gdybym miała, to na pewno nie przyjmowałabym do pracy na > podstawie tego, w jakiej dzielnicy ktoś mieszka. Załóż. Na co czekasz. Popatrz jacy idioci sobie radzą (wide artykuł) a ty sobie nie poradzisz? Nie wiem dlaczego ty masz prawo kogoś nie zatrudnić a ten menager nie ma mieć takiego prawa. > U kuzynki w pracy złodziejką okazała sie paniena z willowej dzielnicy > nowobogackich :P Więc kuzynka może nie zatrudniać panien z willowych dzielnic. Jej prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marky Re: chory manager IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:31 pracodawca nie jest od rozwiazywania problemow spolecznych, a ryzykuje swoim majatkiem- nie pochwalam tego co zrobil ale postaw sie na jego miejscu: masz kilka ofert pracownikow i kogo zatrudnisz (wszyscy maja wystarczajace kwalifikacje wiec zaczynasz kaprysic badz wybierasz najbardziej ci pasujacego), niech rzadzacy wezma sie za gospodarke i sytuacja sie odwroci to pracownicy beda przebierac w ofertach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: chory manager IP: 65.183.175.* 24.08.06, 22:37 > tak, specjalista socjolog się znalazł - cała ulica be! Jego interes, więc nie do Ciebie należy osądzanie czy jest specjalistą czy nie. Wyniki firmy pokażą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: chory manager IP: 65.183.175.* 24.08.06, 22:40 A czy Ty jesteś lepszym "specjalistą socjologiem" i zatrudnisz tę dziewczynę? Czekam na informacje, jak tylko ją zatrudnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.satfilm.net.pl 24.08.06, 14:16 menadzer, teraz kazdy buc chce sie tak nazywac a siano z butow wylazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:34 Więc pewnie nikt nie będzie chciał u niego pracować. Prawda? Żadna strata. Więc po co tyle hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: 65.183.175.* 24.08.06, 22:41 A Ty już ją zatrudniłeś, inteligencie bez słomy w butach? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu natychmiast zaskarzyc go do sądu pracy 24.08.06, 14:25 natychmiast zaskarzyc go do sądu pracy.Taka argumentacja jest niezgodna z konstytucją i prawem pracy.Nie wolno nikogo tak dyskryminowac.Jezeli juz przyjął do pracy i potem nagle odwolał to w sądzie przegra.Ten facet to uwykły ciemniak o zerowej moralnosci.Powinien dostac nauczke.Chetnie sam poprowadził bym tą sprawe zeby mu dokopac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek najpierw zdaj maturę, później komus dokopiesz IP: 62.111.139.* 24.08.06, 15:47 czytaj ze zrozumieniem, on jej jeszcze nie zatrudnił, ciemnogrodzie PO Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu ciemnoto z PISuaru,skoncz najpierw zawodowke 24.08.06, 17:49 ciemnoto z PISuaru.Rozmowa kwalifikacyjna została zakonczona i prawnie doszło do zawarcia umowy o prace.Praca miała rozpoczac sie od nowego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek jesteś w błędzie IP: 62.111.139.* 24.08.06, 19:07 nie doszło do zawarcia umowy, ciemniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek naucz się czytać ze zrozumieniem ośle IP: 62.111.139.* 24.08.06, 23:44 POkrecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ciemnoto z PISuaru,skoncz najpierw zawodowke IP: 65.183.175.* 24.08.06, 22:42 Jeśli rzeczywiście doszło do zawarcia umowy, to nie ma sprawy o żadną dyskryminację, tylko jest sprawa o złamanie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: najpierw zdaj maturę, później komus dokopiesz IP: *.toya.net.pl 27.08.06, 13:33 wedł€g prawa pracy osoba zostaje zatrudniona w momencie gdy zostanie przynajmniej ustnie zawarta taka umowa czyli obie strony wyrażą zainteresowanie. Paulina w sobote ustaliła z pracodawcą ze w poniedziałek ma przyjść do pracy więc umowa została zawarta!Zwolnił ją dopiero w poniedziałek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doradca zawodowy Studiowanie nic ci nie pomoże IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 24.08.06, 14:27 tylko wydasz kase. Gdybyś miała ukończoną zawodówkę to miałabyś większą szanse na znalezienie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka a'propos dyskryminacji IP: *.chello.pl 24.08.06, 14:51 ja z kolei mieszkam w jednej z lepszych dzielnic Stolicy, mam wyższe wykształcenie, doświadczenie, a też nie mogę zmienić pracy bo...jestem mężatką. Ciekawa jestem co pracodawcy jeszcze wymyślą aby nie zatrudnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: a'propos dyskryminacji IP: 157.150.192.* 24.08.06, 15:32 Anko, mnie wielokrotnie nie chcieli zatrudnic, bo nie mam wlasnego mieszkania. To do Twojej kolekcji absurdow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: a'propos dyskryminacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:35 Zapewniam cię, ze znakomita większosć mężatek w Polsce ma pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: a'propos dyskryminacji IP: 65.183.175.* 24.08.06, 22:43 > Ciekawa jestem co pracodawcy jeszcze wymyślą aby nie zatrudnić. A Ty ile osób zatrudniłaś? W tym ile mężatek? Zero? W czym więc ci pracodawcy są gorsi od Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleruś Re: Studiowanie nic ci nie pomoże IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:32 W sumie zaoczne studia to nowy odpowiednik zawodoówki.. Ten sam poziom:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Nie dostałam pracy - bo mam wyższe wykształcenie.. IP: 195.117.158.* 25.08.06, 05:09 Przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wytłumaczcie mi proszę... IP: 62.111.139.* 24.08.06, 14:28 Czy jak jestem właścicielem firmy to niemogę zatrudnić kogo chcę? Czy jak ktoś np. cały czas dlubie w nosie podczas pracy to tak czy siak muszę go trzymać lub zatrudnić takiego kandydata? Prosze o odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Wytłumaczcie mi proszę... IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.08.06, 14:50 Oczywiście, że możesz zatrudnić, kogo chcesz. Ale można nie powiedzieć nic (po prostu - dziekujemy pani), a nie tłumaczyć się złym pochodzeniem, bo to jest jawna dyskryminacja, zabroniona prawnie. Widać różnicę? A ja znam akurat odwrotny przykład - znajoma zatrudniła dziewczynę, która mieszka w najgorszym chyba z możliwych domów w szemranej okolicy, a pracownica jest uczciwa, sumienna, jeszcze sama mówi, że na swoje podwórze to tylko szybko z praniem i po pranie wychodzi, że się boi sąsiadów. Czy to jej wina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: piekna ulica srodmiejska IP: *.pools.arcor-ip.net 24.08.06, 14:55 Mialem fajna przyjaciolke i fajne bylo mieszkanie takie z wielka duuuusza przy tej ulicy. A ktore adresy sa dobre w lodzi???? Hotele? A menago z tej durnej firemki gdzie ma locum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wytłumaczcie mi proszę... IP: 62.111.139.* 24.08.06, 14:58 Nie widzę różnicy. Dlaczego ktoś ma okłamywać drugiego człowieka, to nieetyczne. Ten facet zachował się jak człowiek, powiedział wprost, bez łgania dlaczego taka osoba nie zostanie zatrudniona. Przecież nie pożyczył od niej na działalność 100 milionów, i nie zatrudnił przez miejsce zamieszkania. Normalna uczciwa rozmowa z drugim człowiekiem. Co to się porobiło. Mam pytanko do ciebie. Czy zatrudniłbyś 20 letnią dziewczynę w swojej firmie jakbyś widział, że kumpluje się, chodzi z chłpakami, którzy np. okradają sklepy i samochody. A ona tylko sypia z jednym z nich. Pewnie by go utopiła w szklance wody gdyby szef jej kazał... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Wytłumaczcie mi proszę... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:07 U kuzynki w pracy złodziejką okazała sie dziewczyna z willowej dzielnicy nowobogackich i z tzw. dobrego domu :P Nawiasem mówiąc szmata jak mało kto :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek e tam od razu szmata IP: 62.111.139.* 24.08.06, 15:38 obrotna, ot co, lubi dawać to od razu szmata, weź przestań, ona zamiast marzyć w łóżku z ręką między udami, woli sobie po prostu poużywać, i od razy szmata, przesadzasz Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Wytłumaczcie mi proszę... 24.08.06, 15:30 kolego,istnieja nie tylko niepisane zasady moralne ale i oficjalne prawo,ktore ustała co moze a co nie moze robic pracodawca.Jezeli zdecydował sie przyjac i potem niespodziewanie zwalnia z podanej przyzczyny to jest to niezgodne z prawem pracy. Niedotrzymanie terminu wypowiedzenia oraz dyskryminacja ludzi.Zwolnienie pracownika nie nastąpiło z waznego powodu i ten pracownik niczym nie zawinił. Podanie przez tego typa,ze powodem zwolnienia jest nazwa ulicy bo tam mieszka ktos zły jest sprzeczne z prawem-to typowy przykład dyskryminacji a w praktyce cwaniactwa i niskiego poziomu osobistego tego typa. Pracodawca powinien stanac przed sądem pracy i wypłacic zaległą wypłate zgodnie z ustawowym terminem wypowiedzenia oraz odpowiedziec za stosowanie dyskryminacji w postaci kary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Wytłumaczcie mi proszę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:33 Racja. Następnym razem wymyśli od ręki jakiś inny powód i sprawa będzie rozwiązana. Szczerości się naiwniakowi zachciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek widać jaki elektorat ma PO IP: 62.111.139.* 24.08.06, 15:35 czytaj kolego ze zrozumieniem, on jej nie zwolnił, bo wcale jej nie zatrudnił, do szkoły kolego, nie wiem jak dostałeś maturę, bo czytac ze zrozumieniem to ty nie potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu jak skonczysz zawodowke to sie zglos 24.08.06, 21:09 jak wkoncu skonczysz zawodowke to sie zglos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek ty ciemnoto pseudo liberalna IP: 62.111.139.* 24.08.06, 23:45 jedyna sznasa dla ciebie to matura Giertycha krecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Where The Streets Have No Name IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:52 gdyby wszyscy słuchali U2 świat byłby lepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
ehud_cohen to jakis zart? 24.08.06, 14:55 tok myslenia tego niby menagera sugeruje ze koles jest członkiem PiS.tam też się nie mysli logicznie i sensownie(vide-J.Kurski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Mieszkasz na Grabowej? Nie dla ciebie praca! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:20 znam podobny przypadek. otóż osoba rekrutyjace zapytała kandydata o dzielnice w której mieszka, i odparła po wysłuchaniu odpowiedzi że ta dzielnica ma słabą reputację. Osoba rekrutują zapytana o to w jakiej dzielnicy mieszka odparła, że jeszcze nie wie bo od niedawna tu mieszka ABSURD, ale takich debili spotakcie na rozmowach w OPENFINACE, jak sobię przypomnę to nazwę tego debila po nazwisku. Strach pomyśleć, że taki mózg analityczny pomagałby podjąć decyzję kredytową na 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: oto sukcesy , okraglego stolu i rzadow mafii IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 24.08.06, 15:24 nigdy wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś