Dodaj do ulubionych

Salomon Barciński Park.

05.09.06, 22:45
Hej,
Czy ktoś zamierza tam mieszkać lub tylko kupić mieszkanie?
Pozdr,
Kuba
----------------------
www.barcinski.prv.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Mateusz Re: Salomon Barciński Park. IP: *.frh.faurecia.com 08.09.06, 13:33
      ja zamierzam kupic i kiedys mieszkać. Mam rezewacje jednego mieszkanka.
      A ty??? Co w ogóle myślicie na temat tej inwestycji?
    • hubar Re: Salomon Barciński Park. 08.09.06, 13:47
      Ja się cieszę, że zmienili nazwę, bo jeszcze na początku kwietnia nazywała się
      inaczej. Wówczas napisałem do nich takiego maila:

"Otrzymałem informację, iż jest Pan odpowiedzialny za udzielanie informacji
      dotyczących "Sammuel Barciński Park".
      Piszę do Pana, bo ciekawi mnie skąd macie informacje na temat Sammuela
      Barcińskiego? Bo taki ktoś nie istniał, a przynajmniej jakoś specjalnie się nie
      zaznaczył w historii Łodzi. Specjalnie w związku z tą inwestycją, postanowiłem
      na Wikipedii napisać, kim był własciciel zakładów przy ulicy Tylnej 6 -
      pl.wikipedia.org/wiki/Salomon_Barciński /
      pl.wikipedia.org/wiki/Salomon_Barci%C5%84ski
      Mam nadzieję, że moja informacja jakoś się przyda."

Szkoda, że nawet nie odpisali, ale ważne że nazwę poprawili :-)
      • Gość: Mateusz Re: Salomon Barciński Park. IP: *.eranet.pl 09.09.06, 10:55
        Czy wie ktoś ile mieszkań rozeszło się w pierwszy dzień sprzedaży? Czy jest
        duże zainteresowanie ta inwestycją (Iszym etapem)???
        • Gość: Tomasz.bu Re: Salomon Barciński Park. IP: *.joensuunelli.fi 09.09.06, 13:43
          Nie takie jak u kangurów, bo tam Blue Cafe kupiło sobie po 10 mieszkań na
          każdego z członków zespołu;-)
          • Gość: Tomek Re: Salomon Barciński Park. IP: *.as15444.net 13.09.06, 00:58
            A jakie są ceny? Czy takie jak u kangurów?
            • Gość: Smok Re: Salomon Barciński Park. IP: *.frh.faurecia.com 13.09.06, 09:32
              Ceny mieszkań są indywidualnie ustalone dla każdego mieszkania, te lepiej
              położone są w granicach 4200 - 4500 za m2, te gorzej mozna kupioc juz za cene
              3900-4100 za m2. Garaz 10700. Od dzisiaj naprawodpodobniej nastąpi wzrost cen,
              o ile jeszcze nie wiadomo.
              • Gość: Smok Re: Salomon Barciński Park. IP: *.frh.faurecia.com 13.09.06, 09:34
                Czy ktoś już podpisywał umowę rezerwacyjną? Czy mnacie tak samo dużo uwag do
                niej jak ja?
    • hubar Re: Salomon Barciński Park. 22.09.06, 23:02
      Ale to brzydkie będzie www.sgikomfort.pl/lodz3.php :-(
      • michalstankiewicz Re: Salomon Barciński Park. 23.09.06, 15:24
        Daj link czegoś co uważasz za ładne. Uściślę, że nie chodzi mi o archeologię -
        żednych kamienic i fabryk.
        • hubar Re: Salomon Barciński Park. 23.09.06, 19:15
          Rozumiem, że masz wstręt do archeologii bo to za bardzo kojarzy się z epoką
          kamienia łupanego?

Rozumiem, że według Ciebie, w Łodzi powinno zniszczyć się wszystkie zabytkowe
          fabryki, zabytkowe kamienice i w to miejsce postawić coś nowego? Tak?
          • yarro Re: Salomon Barciński Park. 24.09.06, 22:43
            A dla ciebie wszystko jest czarne albo białe.
          • Gość: MichaŁ Re: Salomon Barciński Park. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:16
            Upraszczając odpowiedź: nie, Nie o to mi chodzi.
            Kwestia uczulenia na cegłę też to nie jest :)
            Wg mnie trzeba rozgraniczyć to co cenne, unikatowe od tego co tylko stare.
            Najlepszy przykład - topic o tej fabryczce na Nawrot.
            Po co ją zachowywać? Rewitalizować jej nikt nie zrewitalizuje - ma stać w takim
            stanie nie wiadomo jak długo? Mamy mieć miasto upstrzone zabytkami typu
            fabryka - a jakże - na rogu Przybyszewskiego i Kilińskiego?
            Natomiast Norbelany było mi bardzo żal - a przecież ceglana.
            Chodzi mi o taki bilans - bo inaczej perspektywą śródmieścia jest zapaść
            cywilizacyjno - urbanistyczna. Perspektywą? Raczej chyba rzeczywistością.
            Pytanie, jak zawrócić Wisłę kijem?
            Z kamienicami to samo. Nie wszystkie to perełki. Nie wszystkie chociażby
            znośne. A niektóre rudery to już zupełnie ohydne.
            • hubar Re: Salomon Barciński Park. 27.09.06, 23:51
              No i fajnie, bo się zgadzamy!
              I wcale nie jest tak jak sądzisz, że jestem przeciwny wszelkim inwestycjom.
              Tylko nie chce, aby ktoś niszczył taki "Dom buta" tym szklanym klockiem, który z
              niego wyrósł, albo to coś co budują na placu Wolności. Nie chcę, aby za parę lat
              te niby piękne nowoczesne budynki, straszyły jak plomby na Pietrynie, który
              wybudowano w latach 70.
      • Gość: barnaba Re: Salomon Barciński Park. IP: *.lodz.msk.pl 23.09.06, 15:35
        Bardziej mnie martwi informacja o ogrodzeniu osiedla.
        Przciętny Łodzianin będzie mógł te budynki obejrzeć zza płotu. Z bliska nie
        będzie miał szansy.
        • michalstankiewicz Re: Salomon Barciński Park. 23.09.06, 16:00
          Może właśnie z perspektywy trzeba. Przecież nie chodzi tu o fakturę tynków?
          • Gość: barnaba Re: Salomon Barciński Park. IP: *.lodz.msk.pl 23.09.06, 18:33
            Z perspektywy też nie bardzo. Płot zasłoni, a cieć pogoni przy próbie
            fotografowania.
            • Gość: FL Re: Salomon Barciński Park. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 22:40
              osiedle będzie ogrodzone tylko od strony parku.
              od strony tylnej będzie można wejśc
              i to jest krok naprzód chciaż patrząc przez pryzmat "okolicy" to może nie być
              za dobre.
              Pozdr,
              Kuba
              -------------------
              www.barcinski.prv.pl
      • Gość: belyall Re: Salomon Barciński Park. IP: *.devs.futuro.pl 25.09.06, 09:19
        > Ale to brzydkie będzie www.sgikomfort.pl/lodz3.php :-(

Ale tego tam nie będzie, to nie ten projekt.
        • hubar to to? :-( 05.10.06, 00:24
          Kolejne zwykłe blokowisko uml.lodz.pl/news/jotpegi/barcinski10.jpg :-(
    • Gość: belyall Barciński Park nie ma już mieszkań w 1 etapie. IP: *.devs.futuro.pl 26.09.06, 10:19
      Sprzedane w 7 dni.
      • Gość: FL Re: Barciński Park nie ma już mieszkań w 1 etapie IP: *.starnettelecom.pl 27.09.06, 23:30
        chciałem się tylko przypomnieć, że mamy forum dot. tego osiedla pod
        www.barcinski.prv.pl
        w tej chwili jest już podłączone pod lodznafali wiec mozna tez wejsc z takiego
        adresu: forum.lodznafali.org/forumdisplay.php?f=36

jak ktoś będzie miał takie ciekawe info jak to powyzej to plizz prosze tam
        zamieszczać :)
        pozdr,
        kuba
    • Gość: belyall Barciński Park - rusza budowa. IP: *.devs.futuro.pl 03.10.06, 08:53
      Dziś rusza budowa 1 etapu osiedla, wszystko rozpocznie się od święcenia z
      udziałem prezydenta. Po południu wchodzą na teren koparki.
      Pozdrawiam.
    • Gość: belyall Barciński Park - budowa. IP: *.devs.futuro.pl 08.12.06, 12:30
      Dziś stawiany jest żuraw; wykonywane jest zbrojenie płyt fundamentowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka