Dodaj do ulubionych

Dzień bez samochodu

23.09.06, 01:50
(...)Podczas Tygodnia Zrównoważonego Transportu promowano (...) jazdę rowem. -
Zależy nam, by ograniczyć ilość spalin w mieście - tłumaczy Aleksandra
Mioduszewska z Zarządu Dróg i Transportu.(...)

==

No tak. Jazda rowem zdecydowanie zmniejsza ilość spalin w mieście - brawo
redaktorze Piotrze, brawo korekta! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Dzień bez samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 02:15
      "Kierowcy, którzy zdecydowali się wczoraj zostawić swoje auto w garażu i
      skorzystać z komunikacji miejskiej, nie musieli kupować biletu. Wystarczyło, że
      mieli przy sobie prawo jazdy."

fajnie, szkoda tylko ze wczoraj nie wiedzialem, byc moze warto byloby o takich
      akcjach informowac (chocby wzmiankowo) PRZED a nie PO wydarzeniu?
    • brite Dzień bez samochodu w garażu 23.09.06, 13:18
      miastozinnejbeczki.blox.pl/2006/09/Dzien-bez-samochodu.html
      Niewielu kierowców wzięło sobie do serca wczorajszy dzień. Od rana ruch był taki
      sam, jak w każdy inny dzień roboczy.
    • Gość: snakemaycry Re: Dzień bez samochodu IP: *.dolsat.pl 23.09.06, 23:03
      Tja a mojej siostrze za to wlepili mandat za to ze tramwaj jechał 11 minut zamaist 9. Oczywiscie dzień bez samochodu to sie wystawia bande dresów. Zadne tlumacznenia nie przemawiaja, ze tak jest w przepisach.Super. Zamiast promocji transportu publicznego teraz bedzie tylko wykłucanie sie o swoje w MPK.
      • krzyskup Re: Dzień bez samochodu 23.09.06, 23:44
        No to mandat jest do anulowania. Ważność biletu przedłuża się o czas opóźnienia
        pojazdu.

pzdr,
        krzyskup
        • camelot Re: Dzień bez samochodu 25.09.06, 21:12
          Czytam GW codziennie. Nie doczytałem się o bezpłatnych przejazdach na podstawie
          prawa jazdy, chętnie bym skorzystał, nie doczytałem się też o możliwości
          kierowania tramwajem, też bym chciał tego spróbować, konkurs migawkowy też
          oszustwo, do mojej córki zadzwonili dwa razy raz o 9. rano raz o 11.00 kiedy
          była na zajęciach i nie mogła odebrac telefonu a dzwonili z dwóch róznych
          numerów, trzeciego telefonu nie było chociaż podobno dzwonili. Regulamin tego
          konkursu w tym roku był do dupy gdyż trzeba było czekać na telefon, we wrzesniu
          uczniowie w tych godzinach są najczęściej w szkołach i jak maja odbierać
          telefony. Taki był ten tydzień zrównanego czegoś tam. Informacji jak najmniej
          aby jak najmniej było chetnych.
          • Gość: Krzychu Re: Dzień bez samochodu IP: *.11a.piotrkow.pilicka.pl 26.09.06, 12:52
            Bo GW ma ważniejsze sprawy na głowie, niż jakiś "Dzień bez samochodu" - np.
            pocztówki w sprawie S8. Debilna gazeta. ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka