Dodaj do ulubionych

Swego czasu podpisałem

25.09.06, 21:40
weksel in blanco oraz pewną umowę, określającą warunki realizacji tegoż weksla. Ponieważ zbliżają się wybory trzęsę portkami, żeby firma, która ma mój weksel nie zechciała go "uruchomić". Niby nic na to nie wskazuje - moja awersja do krawatów nie ogranicza się tylko do tych w biało-czerwone paski - ale mimo to jakoś gorzej ostatnio sypiam. Może przez to, że jak zwykle zalegam z rachunkami za TV i internet? ;-) (Smiley jest dla pracowników tej firmy, którzy mogliby czytać forum. Oznacza on, że żartuję; jego miejsce też nie jest przypadkowe, żartuję tylko jeśli chodzi o płatności)
Obserwuj wątek
    • diogenespies jesli podpisales weksel 26.09.06, 08:12
      to dodatkowa umowa juz nie jest potrzebna i masz przekichane...
      • radioaktywny Re: jesli podpisales weksel 26.09.06, 08:34
        Taki weksel to gorsze niz podpisanie współpracy z jakimiś służbami.
        Z dwojga złego wolałbym to drugie :-)
      • miejskie_narty Re: jesli podpisales weksel 26.09.06, 09:50
        Wiem, dlatego skamlę publicznie. Gdyby coś mi się stało, rodzina - albo służby - zabezpieczy twarde dyski (ok, niech będzie jeden twardy dysk, aż tak mocny to nie jestem) i po nitce dojdzie do kłębka tajemnicy mojej klęski...
    • cassani skoro podpisałeś weksel in blanco 26.09.06, 08:38
      to go teraz spłać. To proste.
      • miejskie_narty Re: skoro podpisałeś weksel in blanco 26.09.06, 09:45
        niby proste, ale potencjalnie bolesne. Poza tym na razie nikt go jeszcze nie uruchomił:(
    • fan.club.andrzeja.leppera Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 08:46
      wiadomosci.onet.pl/1408702,11,item.html
      • iszkariota Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 08:56
        Nie należe do fan clubu Andrzeja Leppera, i mógłym długo, i dużo złego o nim
        mówić, jednak bardziej irytuje mnie aktualna nagonka na niego i jego partie
        przez ugrupowanie majace wpływ na media, no po prostu napelnia mnie to obrzydzeniem.
        Okazuje sie nagle, ze Lepper chcac ukarac partyjnych zdrajcow jest czlowiekiem
        bez czci i godnosci, wyciaga sie i macha w publikatorach zakurzonym projektem o
        powolaniu komicji sledczej badajacej zwiazki samoobrony ze sluzbami, w trybie
        pilnym wraca projekt zmian przepisow zabraniajacych osobom karanym piastowania
        funkcji parlamentarzysty.
        Przysluchujac sie temu, i patrzac na to dochodze do wniosku, ze Lepper to jest
        laluś w porównaniu z braćmi K. Oni nigdy nie wybaczają, nie spoczną dopóki nie
        zniszcza i nie wgniotą w ziemię osób, które ośmielą się mieć inne zdanie.
        Ble :-(
        • longeta Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 09:14
          iszkariota napisał: > Okazuje sie nagle, ze Lepper chcac ukarac partyjnych
          zdrajcow jest czlowiekiem

Zerwanie umowy koalicyjnej,jak nazwiesz?
          Dalej będzie głosował razem z PiS. To cwaniak!
          Nie bedzie głosował za rozwiązaniem Sejmu!
          • diogenespies Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 09:16
            Lepper to cwok, ale to co robi PIS tlumaczac ze weksle to lipa i w zasadzie
            naginajac prawo, to przesada i to wielka...
            • longeta Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 09:25
              diogenespies napisał:

> Lepper to cwok, ale to co robi PIS tlumaczac ze weksle to lipa i w zasadzie
              > naginajac prawo, to przesada i to wielka...

Cwok? Niedoceniasz go,ma świetnych logistyków,wspaniale strzelił się w partyjny
              rynek,nawet ta nazwa nie jest przypadkiem.
              Zeby blokować drogi i mównice Sejmową trzeba mieć świetne informacje na temat
              bezpieczenstwa państwa.
              Idzie na Prezdenture,a jego podróze też nie są pozbawione sensu!
              • diogenespies Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 09:29
                w takim razie PIS to neptek przy Samoobronie, co nie zmienia faktu, ze
                reprezentujac pewien poziom PIS daje dupy w sprawie weksli i nie tylko ...
                • longeta Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 09:33
                  diogenespies napisał:

> w takim razie PIS to neptek przy Samoobronie, co nie zmienia faktu, ze
                  > reprezentujac pewien poziom PIS daje dupy w sprawie weksli i nie tylko ...

PiS to oszukana frakcja starej solidarności i raczej do mięczaków nie
                  nalezą,choć czasami dają sie wpuścić w kanał:)
                  • diogenespies Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 09:43
                    Co do kanalu, to jak patrze na posla Zawisze to krew mnie zalewa, a Dorn i
                    Ziobro tez jacys tacy nijacy,mieli cos robic a nie robią, prezydent zyje w
                    innym swiecie, Sikorski ma w wywiadzie angielskim stopien chyba majora albo
                    wiecej, mowia mi ze polskie wojsko jedzie do Iraku, Afganistanu i Libanu
                    walczyc dla mojego spokoju i bezpieczenstwa z terrorystami myslac chyba ze
                    jestem kretynem i im wierze w to co mowia....
              • iszkariota Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 09:33
                > Cwok? Niedoceniasz go,ma świetnych logistyków,wspaniale strzelił się w partyjny
                > rynek,nawet ta nazwa nie jest przypadkiem.
                > Zeby blokować drogi i mównice Sejmową trzeba mieć świetne informacje na temat
                > bezpieczenstwa państwa.

Spiskowa teoria dziejów?
                No to pofolgujmy sobie :-)
                Ja mam podejrzenia, że to spisek masoński, a pewnie nawet judajczycy stoją w
                cieniu, za plecami Leppera. On jest jedynie pacynką, lalką, której sznurki
                trzymają zaplute, lewackie karły. Obmyślaja każdy jego ruch korzystając z
                tajnych wiadomości zebranych przez funkcjonariuszy dawnych, tajnych służb
                specjalnych.
                • longeta Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 09:39
                  > Spiskowa teoria dziejów?
                  > No to pofolgujmy sobie :-)
                  > Ja mam podejrzenia, że to spisek masoński, a pewnie nawet judajczycy stoją w
                  > cieniu, za plecami Leppera. On jest jedynie pacynką, lalką, której sznurki
                  > trzymają zaplute, lewackie karły. Obmyślaja każdy jego ruch korzystając z
                  > tajnych wiadomości zebranych przez funkcjonariuszy dawnych, tajnych służb
                  > specjalnych.

Śmieszny jesteś,teraz poddaństwo załatwia się w białych rękawiczkach,nie ma ofiar
                  Chyba?, że to wyborcy mamieni obietnicami! Oni póżniej mają kaca moralnego i
                  ponoszą ofiary swoich błędów.
    • gray Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 16:27

ale czym jest używanie modemu kablowego w porównaniu z używaniem znaczka? śpij spokojnie.
      • miejskie_narty no właśnie 26.09.06, 17:17
        - jeśli za byle metalowy znaczek żądają od 500 do 700 tysięcy, to aż strach pomyśleć, jaką kwotę można wpisać na wekslu za używanie tak skomplikowanego urządzenia, jakim jest modem! Teraz to już w ogóle nie usnę. A jak przypomnę sobie o znaczku wzorowego ucznia, którego kiedyś używałem (niby niezawekslowany, ale jakaś dokumentacja w archiwach podstawówki pewnie się zachowała), to aż ciarki mi po plecach przechodzą.
    • bocian84 Re: Swego czasu podpisałem 26.09.06, 19:30
      Wystawienie weksla jest czynnością prawną abstrakcyjną (tzw. 'oderwaną'), co
      oznacza, że w przeciwieństwie do czynności prawnych kauzalnych, nie ma znaczenia
      jaka była przyczyna ('causa') wystawienia weksla. Krótko mówiąc masz
      przechlapane ;-)
    • diogenespies Kancelaria sejmu zaplaci:-) 27.09.06, 07:27
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka