Gość: tomek IP: *.lodz-polnoc.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 10:19 co sie stalo z tymi kolejkami co to mialy jezdzic pomiedzy lodzia a zgierzem? gdize one stoja ? a bardzo fajna strona o cityrunnerze :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal.ch Re: zgierz lodz IP: *.wshe.lodz.pl 17.03.03, 14:18 Jeśli chodzi Ci o pomysł prezydenta Kropiwnickiego i Tomaszewskiego, dotyczący wpuszczenia Cityrunnerów na linie podmiejskie, to nie bierz tego powaznie. Ci ludzie z byka spadli i są absolutnie niepoważni. Ich "poczucie humoru" mnie rozbroiło i kiedy usłyszałem ten pomysł po raz pierwszy, to nie widziałem, czy mam się śmiać, czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: zgierz lodz IP: *.cordef.net.pl 17.03.03, 19:13 nie oto chodzi .chodzilo mi o te autobusy-pociagi co to kiedys byla ich prezentacja na dworcu fabrycznym Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: zgierz lodz 17.03.03, 21:43 Hm. Jak już napisałeś to była tylko prezentacja ( w dodatku nieudana :)) Żadnych decyzji nie podjęto. Moim zdaniem nie ma sensu puszczac tam tych diesli, tylko wykorzystaś istniejąca trakcję elektryczną :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: zgierz lodz 17.03.03, 21:44 Hm. Jak już napisałeś to była tylko prezentacja ( w dodatku nieudana :)) Żadnych decyzji nie podjęto. Moim zdaniem nie ma sensu puszczac tam tych diesli, tylko wykorzystaś istniejąca trakcję elektryczną :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal.ch Re: zgierz lodz IP: *.wshe.lodz.pl 18.03.03, 11:28 Ale za to trasa Łódź-Warszawa przez Zgierz i Łowicz ma być modernizowana. To ma być połnocny odcinek szybkiej magistrali Warszawa-Łódź-Wrocław. Ten wariant jest tańszy w realizacji, niż puszczanie pociągów przez Fabryczny i budowa tunelu średnicowego. Zakłada wykorzystanie już istniejącego dworca Kaliskiego, który ma jeszcze duży zapas niewykorzystanej przepustowości. Odpowiedz Link Zgłoś