Dodaj do ulubionych

Ludzka inteligencja jest przerażająca!!!

23.03.03, 06:32
Jechałem wczoraj autobusem niskopodłogowym linii 85(model chyba B10L)
wewnątrz był zegar elektroniczny...,który był cały zasłonięty lusterkiem dla
kierowcy. Gdy autobus stał na czerwonym świetle na skrzyżowaniu Strykowskiej
i Smunej zauważyłem, że światło zielone dla pieszych idących wdzłuż
Strykowskiej zaczęło migać, zapaliło się czerwone i w ułamku sekundy na
zielone. Czy znacie inne przykłady inteligencji ludzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maruda Re: Ludzka inteligencja jest przerażająca!!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.03.03, 10:54
      Ale gdzie TU brak ludzkiej inteligencji?
      • geograf co autor miał na myśli 23.03.03, 10:56
        również nie rozumiem tego wątku ze światłami...
        czy to chodzi o złe ustawienie cyrkulacji świateł??
        a czy są to światła "na przycisk"??
        • grover Re: co autor miał na myśli 23.03.03, 15:29
          I o co chodzi z tym zegarem ? :)
          • Gość: teufel Re: co autor miał na myśli IP: *.vline.pl 23.03.03, 18:09
            światła były na przycisk, ale nikt nie stał przy nich. Zegar cały zasłonięty
            przez całe lusterko i nic nie widać jak siedzisz, musisz podejść do kierowcy i
            mocno wychylić. Brak inteligencji bo lusterko mogło być gdzie indziej!!!
            • Gość: teufel Re: co autor miał na myśli IP: *.vline.pl 23.03.03, 18:12
              albo zegar gdzie indziej np. na ścianie za kierowcą
              • piasia "inteligentne" światła 24.03.03, 10:36
                Kocham "Inteligentne Światła".

Mamy trochę tego badziewia w Częstochowie. Jedne zmieniały się same dla
                pojazdów (skrzyżowanie czterech ulic + tramwaj), ale na przejściu dla pieszych
                wciąż było czerwone, nawet jak samochody mogące kogoś rozjechać stały
                przykładnie, bo też miały czerwone. Bywało tak, że WSZYSCY na tym skrzyżowaniu
                naraz mieli czerwone!!!

Gdy jakiś pieszy nacisnął przycisk, musiał odczekać DWA cykle, żeby światła się
                zmieniły. W efekcie każdy chodził jak się dało, głównie na czerwonym i jakoś
                nigdy nie było tam żadnego wypadku....
                • Gość: Tomas Re: 'inteligentne' światła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.03, 13:22
                  Skrzyzowanie Kopcińskiego-Strykowska-Pomorska-Uniwersytecka-Północna. Czasami
                  przejście na druga stronę ulicy zajmuje ok. 5 minut
                  • geograf Re: 'inteligentne' światła 24.03.03, 16:01
                    nie mówiąc już o światłach dla tramwajów...:/
                  • teufel Re: 'inteligentne' światła 25.03.03, 01:36
                    czasami idąc od przystanku 57 przy północnej w strone południa do przystanku 85
                    przy św. Teresie też na południe można czekać nawet 8 minut.
                    • teufel Re: 'inteligentne'... 26.03.03, 02:33
                      Naprawdę wszystko jestidealne????
                      • teufel Re: Reklama 04.04.03, 06:42
                        Kolejny przykład wczoraj widziałem na tramwaju linii 3 reklamę Festiwalu
                        Dialogu Czterech Kultur, który odbył się na przełomie września i Października
                        2002 roku.
    • Gość: ChrisBTO Zasłonięty zegar IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 04.04.03, 09:10
      teufel napisał:
      (...)
      > wewnątrz był zegar elektroniczny...,który był cały zasłonięty lusterkiem dla
      > kierowcy.

I bardzo dobrze; zegary trzeba zasłaniać, i to szczelnie, a najlepiej spowijać
      w kir.
      Bo ten Czas co uny te zegary pokazują to kawał Skurwysyna jest i wiem co
      mówię, bom jest stary wytrawny zegarmistrz co na zegarach zęby zjadł (swoje
      też).
      • teufel Re: Zasłonięty zegar 05.04.03, 07:40
        Ja wiem uciekający czas to kawał sku***syna. No ale bez niego niemoglibyśmy
        żyć :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka