Dodaj do ulubionych

Familoki na Przędzalnianej

21.10.06, 13:42
Czy słyszeliście może coś o planach dotyczących familoków na Przędzalnianej, ale tych o numeracji parzystej pomiędzy Al. Piłsudskiego a Fabryczną? Wiem, jakie sa plany dotyczące części nieparzystej przy Księżym Młynie, a co ze wspomnianą częścią? Wiecie coś?
Obserwuj wątek
    • aaa202 To my mamy w Łodzi familoki? 21.10.06, 13:56
      • bart_step Re: To my mamy w Łodzi familoki? 21.10.06, 14:39
        Mamy
        • aaa202 I w familokach bajtle jedzą karbinadle? 21.10.06, 14:45
          • bart_step Re: I w familokach bajtle jedzą karbinadle? 21.10.06, 15:09
            jawohl!
            • orientman karbinadle? 21.10.06, 15:39
              u mnie w rodzinie wszyscy mowili karMinadle
              nawet wiki to potwierdza:
              pl.wikipedia.org/wiki/Karminadle
              skad te karBinadle?
              • hubar Re: karbinadle? 22.10.06, 17:19
                Może u Barta w domu robili to na karbidzie pl.wikipedia.org/wiki/Karbid ? :-D
            • orientman BTW 21.10.06, 15:45
              nie pisze sie jawohl, ale 'no dyc', jak juz..
        • hubar Re: To my mamy w Łodzi familoki? 21.10.06, 21:33
          W Łodzi nie ma familoków!
          • diabla Re: To my mamy w Łodzi familoki? 22.10.06, 12:41
            OK, jak je zwać tak je zwać, ja się tam wychowałam i całe życie mówiliśmy "famuły", a czy to od "familoków" czy "domów familijnych" czy inszego czegoś - nie mając zacięcia lingwistycznego - nie sprawdzam i nie wnikam.
            Nie zmienia to faktu, że chętnie dowiem się, jakie są plany wobec tych domów.
            • hubar Re: To my mamy w Łodzi familoki? 22.10.06, 17:05
              :-)
              Polecam może artykulik: miasta.gazeta.pl/lodz/1,72937,3571521.html
              • diabla Re: To my mamy w Łodzi familoki? 22.10.06, 18:20
                Dziękuję. O planach dotyczących numerów nieparzystych wiem. Jednak mnie interesują losy budynków z numerami parzystymi, czyli na odcinku Piłsudskiego - Fabryczna.
          • orientman Re: To my mamy w Łodzi familoki? 22.10.06, 13:18
            Hubar, ja cie bardzo sorry, ale jak sie zapuscilem w rejony za oranzeria, to kurcze jakbym sie przeniosl
            300km na poludnie :)
            • hubar Re: To my mamy w Łodzi familoki? 22.10.06, 17:18
              OK, Twoje odczucia mogą mówić co innego, ale familoków w Łodzi nigdy eie było :-)
              Chodzi mi oczywiściee jedynie o nazwę tych domów familijnych, które są na
              Księżym Młynie, lub famuły Poznańskiego przy Ogrodowej.
              • orientman Re: To my mamy w Łodzi familoki? 22.10.06, 18:32
                jak zwal, tak zwal. ale to ladne jest i wyglada jak familoki. moze wie kto projektowal te dzielnice domow
                familijnych?
                • hubar Re: To my mamy w Łodzi familoki? 22.10.06, 20:29
                  Oba łódzkie osiedla famuł projektował pl.wikipedia.org/wiki/Hilary_Majewski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka