Dodaj do ulubionych

30 Paźdzernika rocznica

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:28
Pierwsza w historii radiofonii audycja radiowa nadawana z lotniska.

W poniedziałek 30 października Polskie Radio Łódź nadawać będzie program
„Wszystko o lataniu i wszystko o lotnisku” z Portu Lotniczego im. Władysława
Reymonta. Jest to pierwsza rocznica lądowania w Łodzi samolotu z Londynu.

Z audycji dowiemy się jak tanio kupić bilet lotniczy, co zrobić, gdy zaginie
bagaż, a także czego nie można zabierać na pokład samolotu. Porozmawiamy też o
przyszłości łódzkiego lotniska. Nie zabraknie konkursów, w których nagrodami
będą bilety lotnicze.

Zapraszamy w najbliższy poniedziałek od godziny 9.00 do słuchania radia i
odwiedzenia studia radiowego w terminalu II łódzkiego portu.

airport.lodz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=475&Itemid=1&lang=iso-8859-2
Trzeba działać
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawel Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.retsat1.com.pl 26.10.06, 20:06
      Jeśli te pogłoski dotyczące uruchomienia połączenia do Shannon się sprawdzą to
      może ogłoszą to własnie w rocznicę otwarcia lotów(czyli w poniedzialek 30-tego)!
      Chłopaki robimy odliczanie? :)
      • Gość: Nagano Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 20:23
        Ja w duchu też tak sobie myślę, że władze lublinka trzymają w tajemnicy nowe
        połączenia na rocznicę 30 października. Narazie nie chcę zapeszać ;)
        • Gość: lotnik Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: 193.239.245.* 26.10.06, 21:29
          Poza SNN będzie coś jeszcze
          • stanish Re: 30 Paźdzernika rocznica 26.10.06, 22:19
            Dajcie spokój z tym SNN i coś jeszcze...władze miasta próbują narzucać
            przewoźnikom dokąd mają latać. I dlatego mamy liczbę połączeń jaką mamy i
            jesteśmy pośmiewiskiem w lotniczym światku. A miało być tak pięknie...
            Szkoda, że władze miasta, które przecież mają korzenie w Solidarności, nie
            zauważyły, że gospodarka sterowana centralnie się już skończyła...
            • Gość: MK Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 22:32
              Na Shannon jako taki mogą się zgodzić na wniosek Della.

MK
              • stanish Re: 30 Paźdzernika rocznica 26.10.06, 22:39
                Cholera...boję się bardzo, żeby ta poniedziałkowa audycja nie była peanem na
                cześć władz lotniska i miasta i tego ogromnego wzorstu ilości pasażerów i bla
                bla. Abstrahując od wszelkich innych działań, jeżeli chodzi o lotnisko to jest
                to rok stracony...może władcy miasta łaskawie zgodzą się na Shannon...aż mi
                brakuje słów...
                Tymczasem tysiące łodzian tłucze się na Modlin...przepraszam Okęcie...
                • Gość: matej Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 23:33
                  wszystko stracone zadnych na dzieji ,zle a jak inaczej.
    • fazy_lcj Re: 30 Paźdzernika rocznica 27.10.06, 08:12
      Witam

W takim razie wszyscy forumowicze, członkowie stowarzyszenia oraz pozostałe
      osoby którym nie jest obcy los naszego lotniska zapraszam w poniedziałem rano do
      studia radiowego na lublinku i powiedzmy wszystkim na stołkach co myślimy o ich
      działaniach.
      Ostatnio w Echu miasta był artykuł gdzie pan redaktor wyliczył że w 2006
      planowany jest wzrost w stosunku do 2005 o ponad 650% !!!! Normalnie cud tylko
      ze w 2005 nic nie latało!!!!!! A władze czym sie chwalą ze do łodzi wszedł
      Ryan???? Prawda jest taka że Łódź zapłaciła kupe i to wielką kasy Rayanerowi
      żeby uruchomił rejsy. To tak samo jak zapłace za sex a później bede wmawiał
      innym ze ta laska przespała sie ze mną bo taki jestem fajny. Zeby tak było
      trzeba inwestować w siebie i czynic starania to może wtedy jakaś miła dziewczyna
      zgodzi sie zostać u mine na kolacje ze śniadaniem.
      A jakby włodaże miasta nie zrozumieli porównania to miasto musi zabiegac o
      względy przewoźników i cały czas inwestować w siebie!!! a nie łaskawie czekać
      jak któryś zgodzi sie wskoczyć mu do łóżka(czytaj: uruchomic regularne loty z
      lublinka)!!!!! Więc do roboty lenie, do roboty!!! a nie tylko puste frazesy
      przed wyborcze Kropy i innych. Oczywiście jedynym dobroczyncą dla naszego
      Lotniska jest Pan K. ale i tak nie dostanie mojego głosu nawet jak w
      poniedzialek ogłosi Shannon!!! Sam pewnie juz zapomnial jak jakis czas temu
      powiedzial ze jemu i tak sie wygodniej lata z WAW. przecież to kompromitacja na
      całej linii. to tak samo jak by prezes Mercedesa powiedział publicznie że jemu
      sie wygodniej jeździ Fiatem.

Dlatego jeszcze raz zapraszam wszystkich w poniedzialekm rano godz. 9:00 (07:00
      UTC)na lotnisko i do wyrażenia otwartego sprzeciwu wobec dzialań układów w
      stosunku do naszego LCJ

Pozdrawiam

Fazy
      • Gość: nowy Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.toya.net.pl 27.10.06, 09:57
        jest Pan K. ale i tak nie dostanie mojego głosu nawet jak w

Mojego głosu tez nie dostanie za Chiny ludowe.

> Dlatego jeszcze raz zapraszam wszystkich w poniedzialekm rano godz. 9:00
        (07:00
        > UTC)na lotnisko i do wyrażenia otwartego sprzeciwu wobec dzialań układów w
        > stosunku do naszego LCJ

Będę na 99,9%.
        • Gość: Adam Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.toya.net.pl 27.10.06, 10:25
          Można się zgadzać z polityką władz lotniska lub nie ale trzeba przyznać że Pan
          Kropa-szenko najwięcej zrobił dla lotniska - żeby ruszyło. Wcześniejsze władze
          z Komuchami na czele nie zrobiły nic! Zupełnie nic, Może dlatego, że wielu z
          nich ma domki blisko na Smulsku. I nie popierając tu nikogo przypominam wam, że
          w ankietach Makowskiego o lotnisku nie było mowy, co oznacza, że i po dojściu
          do władzy nie będzie, Może nie jest dobrze, bo Pan P szkodzi ale tak jak już
          kiedyś napisałem tego pajaca można kopnąć w tyłek. A szczerze mówiąc to nie
          widze jakiegoś kandydata co był by rewolucyjny. Ten z Platwormy osobiście
          odnosze wrażenie, że to "siusiak". Z Kroposzenki też nie jestem do końca
          zadowolony. Niech każdy wybierze mniejsze zło.
          • Gość: gazeta,pl Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.toya.net.pl 27.10.06, 10:39
            wrażenie, że to "siusiak".

Możesz rozwinąć tę myśl?
            • Gość: Adam Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.toya.net.pl 27.10.06, 12:21
              To jest moje odczucie, każdy ma takie jak chce, poprostu jest mdły, a te jego
              dziwne wyskoki, żeby zaistnieć na scenie politycznej nie mają jakiegoś
              wyraźnego zakończenia. Poprostu wygłasza coś i cisza! Brak poparcia dowodami
              puste słowa.
        • Gość: MarcinK Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:26
          Mojego głosu też pan K. nie dostanie.

Pozdrawiam, MarcinK
          • Gość: Artur Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:54
            Po.. jest ta polityka !!

Jak wybierzemy - to bedą polaczenia. A moze by tak Ci "mili" Panowie najpierw
            by coś zrobili dla lotniska (czyt. polaczenia)a pozniej siłą rzeczy za tak duze
            sukcesy zostaliby wybrani na jakies tam stanowisko... ??
            • Gość: matej Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 14:21
              a ta wszyscy chcą odrazu połączenia bazy transkontynentalne i inne zeczy. LUDZIE troche realizmu.
              • Gość: Nagano Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 14:35
                Wszyscy, którzy nie będą mogli przyjść na lotnisko a chcą posłuchac o czym
                będzie się mówić, możecie włączyć radio :P, ale Ci co na stale przyssani do
                komputera polecam audycje radiową. Wszystko opisane w poniższym linku

www1.radiolodz.pl/serwis/index.php?id=496
                pozdrawiam

airline.fora.pl
                • Gość: Nagano Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:40
                  Nie było mnie, ani nie słuchałem radia. Czekam, aż mi ktoś opowie jak było i o
                  czym się mówiło ^^

Pozdrawiam
                  • Gość: kp Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.cable.ubr12.edin.blueyonder.co.uk 30.10.06, 21:22
                    pewnie zbyt duzo sie nie mowilo skoro nikt nic nie napisal...
                    • Gość: Pawel Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.retsat1.com.pl 30.10.06, 21:30
                      W ŁWD o 18 trochę pokazywali,może dadzą powtórkę w wieczornych w.
                    • Gość: Nagano Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:31
                      Mogłem polegać na bliskiej mi osobie :)) Mam napisane przez nią na kartce to co
                      usłyszała w radiu: Uwaga wymieniam :P (Tylko słowa kluczowe)

-Nowy terminal
                      -Rozbudowa parkingu
                      -płyta postojowa przy terminalu
                      -za mała ilość połączeń
                      -prowadzi się rozmowy z miastem
                      -Skandynawia, Paryż, Monachium, Rzym, Nowy Jork
                      -terminal - 6 samolotów na płycie
                      -regularne rejsy
                      -loty do Egiptu i Tunezji
                      -strefa cargo

Tyle co dostałem, można tutaj się tylko domyślać o co chodzi :D Czyli wnioskuję
                      z tego tak: Nowy terminal - 3 miliony osób, powiększenie płyty postojowej dla
                      samolotów, szukanie nowych połączeń (w tym JFK), stworzenie strefy cargo.
                      Aeroklub zostanie, ponieważ szkolą się tam piloci. Podobno było też mówione o
                      lotniskowej straży pożarnej i o tym co można przewoźić i nie przewoźić. Było coś
                      wspominane, że Centralwings ma wrócić. No nie wiem na ile tu jest prawdy. Jeżeli
                      wszystko zostało dobrze spisane to chyba można się z tego dowiedziec mniej więcej ;)

Pozdrawiam
                      • Gość: FL Re: 30 Paźdzernika rocznica IP: *.starnettelecom.pl 30.10.06, 22:00
                        Podobny materiał (krótszy - bez kierunków) był w ogólnopolskim kurierze na tvp
                        3 po 21ej. Były m.in. zdjęcia z pierwszego lądowania. materiał oczywiscie
                        robiony przez Łódzką trojkę.
                        Pozdr,
                        Kuba
    • hubar ŁWD 30 paźdzernika 30.10.06, 22:12
      ww6.tvp.pl/6882,20061030414818.strona

Materiał zaczyna się 4,43 minucie pliku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka