Dodaj do ulubionych

wstyd !! P. Dziekanie ASP

02.11.06, 11:12
cały rok z podatków utrzymujemy Pana i uczelnię. Raz w roku, 1 listopada
chcemy zaparkować przed akademią, jak co roku wcześniej. W tym roku pokazał
pan, co myśli o "szarej masie" i zastawił łańcuchem wjazd. Bardzo tym
zachowaniem przypomina pan psa ogrodnika
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: wstyd !! P. Dziekanie ASP 02.11.06, 11:15
      Idź powiedz mu to w twarz, zamiast pisać to na forum...
      • elia_kazan Re: wstyd !! P. Dziekanie ASP 02.11.06, 11:24
        myślisz, że nie umie czytać? chyba go niepotrzebnie obrażasz
        • yavorius Re: wstyd !! P. Dziekanie ASP 02.11.06, 11:25
          Ach, to on siedzi i czyta to forum? Ciekawe...

Rozumiem również, że Twoje prawdziwe imię i nazwisko to Elia Kazan, tak? Czy
          tylko tak anonimowo sobie piszesz?
        • aaa202 Czyli... wśród nas jest dziekan! Przyznać się! 02.11.06, 11:25
          A może i rektor nawet?
          • elia_kazan Re: Czyli... wśród nas jest dziekan! Przyznać się 02.11.06, 11:29
            rektor?i by odpowiedział? To by było nadmiar szczęścia
            • aaa202 Skoro władze uczelni zadecydowały 02.11.06, 11:37
              nie udostępniać majątku uczelni (jakim w tym wypadku jest parking) osobom
              postronnym, to podatnicy mogą im na buty narobić. Uczelnia ma do tego prawo
              jako dysponent tych terenów.
              Ale cieszy podatnicza świadomość obywateli;)
      • vazz Re: wstyd !! P. Dziekanie ASP 02.11.06, 11:32
        yavorius napisał:

> Idź powiedz mu to w twarz, zamiast pisać to na forum...

Niby dlaczego nei może pisac o tym na forum?
        • yavorius Re: wstyd !! P. Dziekanie ASP 02.11.06, 11:35
          Bo to zwyczajne tchórzostwo, które w dodatku nic nie zmieni.
          • cassani ale idąc tym tropem 02.11.06, 11:50
            to 99,99 wpisów nic nie zmienia, a niektórych wręcz uwstecznia.
            • yavorius Re: ale idąc tym tropem 02.11.06, 11:53
              No oczywiście, że tak, dlatego zawsze mnie to mierzi...
            • jelonek72 ja protestuję ! 02.11.06, 11:54
              aaaa tak sobie , wyskoczyłam :)
              • yavorius Re: ja protestuję ! 02.11.06, 11:55
                Ty protestuj lepiej przeciwko zimie:P
          • elia_kazan Re: wstyd !! P. Dziekanie ASP 02.11.06, 11:55
            ja nie boję się rektora, tym bardziej dziekana, ale wtedy o tym co myslę,
            dowiedziałby sie tylko on. Chciałem napiętnować publicznie takie zachowanie,
            poprzez uzyskanie poparcia innych czytelników forum.
            Wiem, że miał do tego prawo, ale akademia jest dobrem wszystkich(płatników)
            • aaa202 A Politechnika "wykroiła" sobie uliczkę z miasta 02.11.06, 12:11
              czyniąc ją wewnętrzną. Ja jestem płatnikiem, ja domagam się przejazdu! Ja chcę
              też pomazać smalcem tablice na Uniwersytecie Medycznym! Bo ja, proszę państwa,
              jestem elektorat! To dzięki MNIE wszyscy jesteście u żłobu! A mój syn
              nieudacznik powinien dostać się na ASP, bo mama na to ASP płaci!

Zrozumiałe jest, że chciałeś zaparkować. Jasne. Jest z tym gigantyczny problem
              w mieście. Ale spróbuj, zamiast toczyć pianę, spojrzeć na to ze strony
              właściciela tego terenu. Widocznie miał powód, a nawet jeśli jedynym byłaby
              chęć popsucia krwi ludziom, to miał do tego prawo. Ktoś mu to prawo dał, a on z
              niego skorzystał. Załóżmy jednak, że zrobił to w dobrej wierze, dla ochrony
              mienia jednostki, którą zarządza. Zresztą wiele instytucji ma parkingi tylko
              dla pracowników, kontrahentów i interesantów. Uniwersytety, Zusy. Czemu?
              Czemu?! Przecież powinny oddać je nam!

(Osobiście uważam, że parking należało udostępnić za drobną opłatą)
              • cassani pitolisz głupoty 02.11.06, 12:19
                rektor ASP wie przecież że ma wolny parking obok wielkiego cmentarza i byłoby
                normalnym patrząc z psychicznego punktu widzenia że chciałby ułatwić ludziom
                życie, a juz szczególnie przy okazji TAKIEGO święta. Ale on wolał się zachować
                jak zwykły urzędnik a nie człowiek.
                I dlatego napisałem poniżej - nie lubie tego kraju za to że ludzie zamiast
                sobie świadomie pomagać to sobie nieświadomie przeszkadzają.
                • aaa202 Pewno, że pitolę 02.11.06, 12:23
                  bo nie znam sprawy, nie wiem, kto podjął taką decyzję i dlaczego. Zachęcam
                  jedynie do spojrzenia na każdą rzecz z więcej niż jednej strony. Nawet kosztem
                  pitolenia.
                  Rozumiem, że Rektor ASP to zwykły wał i zrobił tak dlatego, że wałowatość swą
                  udowodnić postanowił i zademonstrować w pełnej krasie. I taka wykładnia sprawy
                  wam wystarcza, tak?
                  • cassani Re: Pewno, że pitolę 02.11.06, 12:57
                    myśle że tam nie było żadnej decyzji ani chwili pomyślenia, czy jakiejkolwiek
                    decyzji cz. W naszym kochanym kraju nie myśli się pod kątem drugiego człowieka.
                    Ot wał założył kłódke jak pozostałe 364 dni w roku.
                    PS. ja też uwielbiam pitolić głupoty :)
                • jelonek72 Re: pitolisz głupoty 02.11.06, 12:29
                  dlatego napisałem poniżej - nie lubie tego kraju za to że ludzie zamiast
                  > sobie świadomie pomagać to sobie nieświadomie przeszkadzają.

alez Cassani, mylisz się , w naszym kraju nieświadomie sobie pomagamy , a
                  baardzo świadomie sobie przeszkadzamy i sadze że to właśnie dotknęło pana
                  dziekana czy rektora czy diabeł wie kogo:)
              • elia_kazan Re: A Politechnika "wykroiła" sobie uliczkę z mia 02.11.06, 12:24
                aaa202 napisała:

> czyniąc ją wewnętrzną. Ja jestem płatnikiem, ja domagam się przejazdu! Ja
                chcę
                > też pomazać smalcem tablice na Uniwersytecie Medycznym! Bo ja, proszę
                państwa,
                > jestem elektorat! To dzięki MNIE wszyscy jesteście u żłobu! A mój syn
                > nieudacznik powinien dostać się na ASP, bo mama na to ASP płaci!
                >
                > Zrozumiałe jest, że chciałeś zaparkować. Jasne. Jest z tym gigantyczny
                problem
                > w mieście. Ale spróbuj, zamiast toczyć pianę, spojrzeć na to ze strony
                > właściciela tego terenu. Widocznie miał powód, a nawet jeśli jedynym byłaby
                > chęć popsucia krwi ludziom, to miał do tego prawo. Ktoś mu to prawo dał, a on
                z
                >
                > niego skorzystał. Załóżmy jednak, że zrobił to w dobrej wierze, dla ochrony
                > mienia jednostki, którą zarządza. Zresztą wiele instytucji ma parkingi tylko
                > dla pracowników, kontrahentów i interesantów. Uniwersytety, Zusy. Czemu?
                Patrzę ze strony właściciela terenu, to właśnie jesteśmy MY łodzianie. My
                jesteśmy mu potrzebni cały rok, on nam tylko jeden raz w roku, gdy odwiedzamy
                zmarłych bliskich.Wtedy też, mogę z bliska spojrzeć, na remontowaną przez nas
                akademię i mam prawo oczekiwać, że nie będę traktowany jak intruz.
                Proszę, nie maż smalcem(chyba, że będzie to tłusty czwartek)tablic w UM i nie
                martw się swoim synem nieudacznikiem. Może choć do budowy autostrady się nada?
                • aaa202 Istnieje też pewne prawdopodobieństwo 02.11.06, 12:28
                  że parking załańcuszył portier z cieciem, że nie było żadnej decyzji
                  administracyjnej. Nie?
    • cassani taki mamy kraj 02.11.06, 11:51
      dlatego właśnie dlatego ludzie sa tak zaskoczeni jak wyjadą z Polski,że
      człowiek do człowieka może być skierowany twarzą a nie dupą.
      • big_news Re: taki mamy kraj 02.11.06, 12:40
        Uważasz, że na te 200 ileś tam państw, to tylko w Polsce człowiek człowiekowi
        lupusem? Bo mnie się wydaje, że tak jest niemal wszędzie. Powiem więcej. Jak
        ktoś od urodzenia jest łodzianinem, to wyjeżdżając na 2 tygodniowy urlop
        GDZIEKOLWIEK, jest przekonany, iż trafił do Nieba. Tak wszyscy i wszystko wydaje
        mu się przyjazne. Jak przyjdzie mu tam posiedzieć dłużej, to zaczyna tęsknić za
        własnym podwórkiem, które okazuje się być nie takie okropne. Podobnie jest z
        pracą. Wszelkie początki, póki nie poznasz bliżej współpracowników i układów,
        napawają niemal euforią. Potem nagle odkrywasz, że w tej robocie jest tak samo
        jak gdzie indziej. A więc nie przesadzałbym tak z ta "okropną" Polską oraz Polakami.
        • cassani Re: taki mamy kraj 02.11.06, 13:50
          A tu mam odrębne zdanie. Miałem kiedyś okazję spędzić 2 tygodnie w Kanadzie i
          powiem Ci że byłem w szoku spotkałem tylu obcych ludzi, którzy przy jakichś
          trywialnych sytuacjach - w sklepie, restauracji, w metrze - byli tak otwarci na
          innych ludzi- że nie spotkałem tylu ich w ciągu całego życia w Polsce co w
          ciągu tych kilkunastu dni w Kanadzie.Zupełnie inne społeczeństwo. Polacy się
          mijają na ulicach i nie zauważaja sie nawzajem, ekspedientki w sklepach
          wyglądają jakby tam siedziały za karę, po prostu wszyscy wszystkich mają w
          dupie, a rektor ASP pomimo że jest na pewno bardzo kulturalnym człowiekiem,
          suma sumarum zachowuje się jak urzędas - przecież to powinien być normalny
          odruch zeby ten parking zostawić otwarty.
          Nie chciałbym mimo to wyjechać z tego kraju - ale nie dziwię sie tym którzy to
          robią. W Polsce atmosfera społeczna jest tak ciężka, i będąc w środku nawet
          tego nie widzimy a lekki dystans od razu to pokazuje. I mam dziwne wrażenie że
          to właśnie społeczeństwo w Kanadzie jest normalne a nie u nas.
    • evonka primo i secundo 02.11.06, 18:04
      primo: zagrodzone jest bo jest remont i stoi mnostwo materialow budowlanych i
      rusztowan
      secundo: "szara masa" i tak sie wscibila i autka sobie postawila, zeby nie
      musiec isc 100m, a 50 do bramy cmentarza...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka