Dodaj do ulubionych

Rzymskie wakacje

02.11.06, 18:12
kolejna jaskółka, wiosnę burą jesienią czyniąca...
Obserwuj wątek
    • Gość: Piter Kropiwnicki I Love You. Masz mój głos. IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 18:25
      Jestem tak szczęsliwy że nie wiem co, nareszczie Łódź staje się Europejskim
      maistem.
      • Gość: q a tyle w tym zasługi kropiwnickiego co i mojej IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 18:40
        czyli nic. to stowarzyszenie lotnisko dla łodzi wrzystko załatwia a kropaszenko
        przed wyborami się podpina. nawet ze znienawidzoną manufakturą się jakoby
        pogodził.ale bajer !!!
      • Gość: JB Re: Kropiwnicki I Love You. Masz mój głos. IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 00:05
        Czy to prowokacja czy głupota? Jak by nie patrzeć - obrzydliwe! Jak i sam
        kandydat...
    • hubar Re: Rzymskie wakacje 02.11.06, 19:05
      Dobrze że kolejne połaczenia. Łódź czeka i zasługuje na więcej!
      Jakie to szczęście, że dano możliwość obecnie panującemu prezydentowi Łodzi,
      ogłosić jedno połączenie z Rzymem tuż przed wyborami.
      Rozumiem że to to połączenie, co miało być opublikowane do końca czerwca 2006?
      • Gość: madzia Re: Rzymskie wakacje IP: *.retsat1.com.pl 02.11.06, 19:14
        Tak wszyscy krytykują krope a tutaj proszę.Co parę dni coś nowego i mam
        nadzieję,że to nie koniec.Do wyborów jeszcze 10 dni,może jeszcze coś
        dodzadzą.Jak będzie Paryż to będzie bombowo.Kropa ode mnie też masz już głos!
        Zasłużyłeś na to.
        • Gość: zniesmaczona Re: Rzymskie wakacje IP: 212.191.170.* 02.11.06, 19:41
          Tylko dlaczego informując o tym, krzyczy niczym trybun ludowy na wiecu?! Można
          odnieść wrażemie, iż to ogłoszenie ma służyć jedynie celom wyborczym, a napewno
          tak nie jest, prawda panie prezydencie? Zwłaszcza nie robiłby pan tego w tym
          miejscu, nie pod krzyżem, nie pod tym znakiem świętym dla prawdziwych Polaków!
          • Gość: matej Re: Rzymskie wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 20:49
            prawdziwy polak nie jest z pod krzyza apropo (no chyba ze mówisz o tym odwruconym)
        • Gość: Prezesik Re: Rzymskie wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 19:42
          W sumie to dobrze to Kropek wykombinował... Gdyby ogłosili te połączenia jakieś
          2 - 3 tygodnie temu, to większość Łodzian do wyborów zdążyłaby już o tym
          zapomnieć, a tak - wszyscy będą to mieli na uwadze. Ale grunt to dobry marketing.
          • hubar Re: Rzymskie wakacje 02.11.06, 19:46
            Ale czy Łodzianie mają pamięć ograniczająca się do jednego tygodnia?
            Już nie pamiętają, ile Kropaszenko "nawygłupiał się" w pierwszych dwóch latach
            prezydentury? Już nie pamiętają, że cała Polska się śmiała z jakiego to
            "sternika" sobie wybraliśmy?
            • f_l Re: Rzymskie wakacje 02.11.06, 21:05
              hubar napisał:

> Ale czy Łodzianie mają pamięć ograniczająca się do jednego tygodnia?
              > Już nie pamiętają, ile Kropaszenko "nawygłupiał się" w pierwszych dwóch latach
              > prezydentury? Już nie pamiętają, że cała Polska się śmiała z jakiego to
              > "sternika" sobie wybraliśmy?
              No ale teraz już nikt się nie śmieje. To chyba dobrze?
              Tak samo dobrze jak to, że poznikały flagi "0:9 zgłoś się" i już prawie nikt
              tego nie pamięta. Czyż nie?
              Pozdr,
              Kuba
              • Gość: 1910 Re: Rzymskie wakacje IP: 86.42.1.* 02.11.06, 21:11
                oj to byl necz niestety. ale byly tez piekne wspomnienia.....
            • Gość: jk Re: Rzymskie wakacje IP: *.pai.net.pl 03.11.06, 23:05
              No to wybieżmy Makowskiego!Albowiem ten jako wojewoda i prezydent przyczynił się do rozbudowy jak mało kto. No może ewentualnie jeszcze by wziąść pod uwagę osiągnięcia prezydenta Bohdanowicza lub Kwiatkowskiego, dla którego zapewnienie rozwoju Łodzi to pikuś wobec olbrzymich osiągnięć w Zgierzu.
        • hubar Re: Rzymskie wakacje 02.11.06, 19:43
          I nawet ode mnie by głos dodstał, gdyby faktycznie co dzień coś pozytywnego i
          nowego było, ale od czterech, no niech będzie nawet trzech lat. Niestety, Łódź
          zasługuje na nieco lepszego prezydenta niż takiego co się chwali nie swoimi
          zasługami, przecina wszystkie wstęgi jakie są mozliwe i... robi to niestety
          tylko w ostatnich trzech miesiącach kandydatury.

A Ciebie Madziu klakierze, bardzo proszę może znajdziesz choć jedną odpowiedź na
          jedno z 17 pytań jakie zadałem jakiś czas temu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=44507964
      • Gość: matej Re: Rzymskie wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 20:48
        niepojmniesz chyba nigdy ekonomi lini lotniczych to połączenie to efekt wycofania się z wrocławia do koloni
        wiec zwolnił sie samolot
        co zresztą mówiono kilka dni temu ze mają 2 wolne połączenia.
    • Gość: gg zajefajnie IP: *.astral.lodz.pl 02.11.06, 20:15
      to teraz kropa bedzie miał bliżej do izraela... super!
      • Gość: miśka Głosuje na Krope.Głosuje na Krope.Głosuje na Krope IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 22:30
        Kropiwnicki to gość na poziomie, , jeszcze niedawno w głowie mi się nie sniło
        ze Łódź będzie taka na topie, i będziemy mieli bezposrednie połaczenia lotnicze.
        Kropa tak trzymać.
        • Gość: WW Re: Głosuje na Krope.Głosuje na Krope.Głosuje na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 23:10
          Tia. Ale smierdząca propaganda. Fuj.

WW
    • Gość: 1910* Re: Kropa Gówn.o zrobił IP: *.toya.net.pl 02.11.06, 22:51
      ale pruje się najwęcej...
      czyzby jakieśwybory się zbliżały???
      • Gość: Mosty/Aleczko Re: Kropa Gówn.o zrobił IP: 193.239.245.* 03.11.06, 00:36
        A Ty zrobiłeś najwięcej. Nic nie wiesz i strzelasz spod ogona. Nikt nie zrobił
        tyle dla rozwoju lotniska (co bezpośrednio przenosi się na rozwój miasta) niż
        prezydent Kropiwnicki. Troszkę szacunku.
        • Gość: Łodzianka Re: Kropa Gówn.o zrobił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 08:56
          Jak Kropek zrobił najwięcej dla Lotniska to ja jestem duchem świętym.Pojęcia
          bladego nie masz, kto zrobił i ile człowieku.Nie ten co dużo krzyczy i opowiada
          o tym ile zrobil się liczy.Są jeszcze na tym świecie ludzi, którzy robią coś po
          to ,że wierzą w słuszność a nie zrobią tyle co brudu za paznokciem a głośno
          jest o tym na cały świat przez pół roku.A ja jestem ciekawa cóż takiego
          Kropiwnicki zrobił dla tego Lotniska.I jeszcze jedno ...nie wiem czy wiecie ale
          ostatnio trwa rozbudowa pasa startowego.I niestety wyłączono nawigację radiową
          do naprowadzania samolotów.I te prześwietne władze wiedząc, że żaden normalny
          pilot nie wyląduje bez nawigacji radiowej nie zapewnili swoim podróżującym
          żadnego transportu na inne lotnisko.Przez tydzień wiele samolotów linii Ryanair
          londowało na lotnisku Poznańskim bo u nas nie było warunków.Myślicie,że ktoś
          pomyślał,żeby pasażerów chcących wylecieć z tej naszej krainy mlekiem i miodem
          płynącej, przewieść autokarami do Poznania,zeby móc wylecieć stamtąd ?
          Nie....Zrobili odprawę a po odparwie ogłosili,ze z powodu złych warunków
          atmosferycznych niestety samoloty londuja w Poznaniu i można pójść po swoja
          walizkę i stanąć w kolejce w celu przebukowania biletu na inny lot.Staliśmy w
          tej kolejce 3 godziny.Ani nie ma gdzie usiaść ani gdzie walizek odłożyć. Bilety
          były już wyprzedane na tydzień.Żebyście widzieli jak koczowaliśmy na
          lotnisku.Można to było przewidzieć, kilka dni z rzędu była taka sytuacja, mają
          też aparatury do pomiarów pogody ale...gdzie tam....Udało mi sie cudem kupić
          bilet na następny dzień.Myślicie,ze następnego dnia było inaczej?
          Nie...odprawa, koczowanie na sali odlotów po czym jak przeszedł przez odprawę
          ostatni pasażer ułyszeliśmy : z przyczyn złych warunków pogodowych Ryanair
          wylonduje w Poznaniu.Znów koczowanie po walizki i do kasy i tak kilka dni z
          rzędu.Wymarzone wakacje...mówię wam.I gdzie wtedy był pan Kropiwnicki.Czlowiek
          tyle robiący?Gdzie był jak koczowali ludzie we wakacje bo samolot do Egiptu
          zamiast wylecieć o 8 rano to wyleciał o 3 w nocy następnego dnia a ludzie
          zamiast prażyć się na plażach Egiptu koczowali na super cudownym lotnisku
          kilkadziesiąt godzin.Jak zadzwoniłam do gabinetu prezydenta,żeby zapytac o to
          co Pan Prezydent zamierza zrobić z tym faktem to usłyszałam od pracownicy,że
          powinniśmy się cieszyć, bo Pan prezydent zrobił tyle,że mamy lotnisko bo tak
          bylibyśmy dalej grajdołem.A ja zapytałam ale....po co nam lotnisko skoro ono
          nie działa.Skoro ciągle coś sie tam dzieje.Usłyszałam:nie wszystko od razu.Pan
          Prezydent stworzył dla nas lotnisko...a ja mam jeszcze pretensje,że ono nie
          działa. No i słusznie.Jak w Misiu.Lotnisko jest , dostaliśmy od niezwykle
          chojnego Pana Prezydenta :) a...pzrecież nikt nie mówił ,że ma działać co?I na
          koniec powiem Wam,ze Wrocław ma mniejsze lotnisko, gorszy sprzęt a jedźcie i
          zobaczcie jak tam sie obsługuje pasażera.Jak wygląda poczekalnia,parking, mają
          tam taras widokowy ( a nie jak jeden z pracowników mi powiedział,że taras
          widokowy jest na misia, pazurkami na parkanie ).I zobaczcie ile mają lotów
          dziennie.A my....powinniśmy najpierw zamiast zwiększac loty to doprowadzić
          nasze lotnisko do takiego stanu,zebyśmy nie byli pośmiewiskiem dla świata.I
          żeby przylatujący do nas nie myśleli,że są w hangarze a nie w porcie lotniczym
          i żeby...działało a nie sztuka dla sztuki.Pozdrawiam forumowiczów i wielce
          szanownego....
          • Gość: gość Re: Kropa Gówn.o zrobił IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 09:24
            Gość portalu: Łodzianka napisał(a): Przez tydzień wiele samolotów linii Ryanair
            > londowało na lotnisku Poznańskim bo u nas nie było warunków.Myślicie,że ktoś
            > pomyślał,żeby pasażerów chcących wylecieć z tej naszej krainy mlekiem i
            miodem
            > płynącej, przewieść autokarami do Poznania,zeby móc wylecieć stamtąd ?

Co ty pieprzysz?! Wożą ludzi do i z Poznania.
            • Gość: MarcinK Re: Kropa Gówn.o zrobił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:52
              Teraz wożą, ale na pierwze odwołane rejsy nie wozili. A stowarzyszenie już w
              marcu pisało, że trzeba przewidzieć odwołania, uzgodnić je z przewoźnikiem i
              zapewnić komunikację na lotnisko zastępcze informując pasażerów z odpowiednim
              wyprzedzeniem.

A tak przy okazji to spytam co z parkingiem? Czy rok dla władzy to zbyt mało
              żeby załatwić tak niewielki problem? Dodam, że były na lotnisku oferty od firm,
              które same chciały zorganizowac parkingi.

MarcinK
          • Gość: anioł15 Re: Kropa Gówn.o zrobił IP: *.era.pl 03.11.06, 09:41
            troszke pomieszałaś fakty moja droga
            po pierwsze autobusy i do Paznania i z Poznania jeżdzą
            po drugie samolot do Egiptu nie miał wylecieć o 8 rano bo o tej godzinie to ja
            jeszcze siedziałem w hali odlotów w Hurgadzie czekajac na lo --a o godzinie
            13:45 ---mała róznica. A to że się zepsuł transponder w samolocie to też jest
            pewnie wina Kropka no nie

post pożal się boże

nie jestem zwolennikiem Kropka i z pewnością nie będę na niego głosował ale
            bzdur to nie opowiadaj
          • Gość: matej Re: Kropa Gówn.o zrobił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:39
            po pierwsze
            Kropiwnicki zrobił tyle ile może i słusznie otpowiedzieli tobie w słuchawce ,
            nieznasz tematu i niewiesz jak wiele trudu kosztowało wybudowanie lotniska i finansowanie portu z budzetu państwa przypomne ze zabierano Łodzi 4 razy pieniadze , i 4 razy je odzyskano .(choć nie dokońca ,bo jakis uzendas z wawy coś sobie wymyslił) ,to jest własnie to dezinformacja ,ciemnota i wypowiadanie sie na jakiś temat o którym gdzieś sie kilka słów przeczytało i wysnuwa się teorie z ksiezyca wziete.
            Po pierwsze 1 zadna linia lotnicza nie narazi pasazerów na ryzykowanie zycia /zdrowia z warunków pogodowych i kiedy słysze takie podejscie ludzi ze jest mgła ,czy inne warunki metoroligiczne i wszystko zganiają na linie lotnicza i na prezydenta to mi brak słów.
            -trwa rozbudowa jak byś sie dowiedziała ,niestety my nadrabiamy zaległośći ,za poprzednich prezydentów niemyslano kompletnie nic o lotnisku
            wrocław niema super pasa i lotniska lepszego od nas.
            • Gość: MarcinK Re: Kropa Gówn.o zrobił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:43
              Nie wiesz to nie mów. Pieniądze są zablokowane w Łodzi, a nie w Warszawie. Urząd
              Marszałkowski jest powodem blokady środków.

MarcinK
              • kriku Re: Kropa Gówn.o zrobił 05.11.06, 17:58
                czyli Makowski?
                www.lodzkie.pl/lodzkie/um/zarzad/sklad.html
                a co ze sprawą Makowskiego odnośnie Polfy Pabianice? jakoś cicho się zrobiło
                • Gość: MarcinK Re: Kropa Gówn.o zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:19
                  Nie wiem personalnie kto ale fakty są takie, że środki przeznaczył rząd w
                  budżecie i to rząd powinien zając się notyfikacją w UE 9dla wszystkich lotnisk
                  poza Katowicami, bo oni wykorzystali środki na cele niewymagające notyfikacji).
                  Urząd marszałkowski tylko przekazuje środki i inne urzedy tak zrobiły, ale
                  urząd łódzki poczuł się inny niż pozostali i zaczął słać pisma do ministerstw i
                  UOKiK z zapytaniem o notyfikację i rozkręcił odnosnie Łodzi całą procedurę
                  zamiast uznać, że środki przynał ktoś inny (rząd) i to on powinien temat
                  wyjasniać.

I najgorszym w tym wszystkim jest to, że zamiast całą sprawą zajmować się w
                  lutym, czy marcu jak środki już były przyznane to zajęto się tym po wakacjach.

Oczywiście urzad się broni, że gdyby nie zgłosić do notyfikacji, a KE by
                  zakwestionowała wydatki jako niedopuszczalną pomoc publiczną to trzeba by
                  środki oddać z odstkami ale wtedy dotyczyłoby to nie tylko Łodzi ale większości
                  lotnisk ze środkami z budżetu zainwestowanymi w 2006, a inwestycje byłyby
                  poczynione i tyle.

Poza tym urząd nie wsparł się w całym postępowaniu żadnymi analizami
                  niezależnych kancelarii prawnych tylko chodził od jednego urzędu centralnego do
                  innego i się pytał i pytał i pytał, a czas płynął.

No i teraz sprawa jest w KE, a środki czekają w Urzędzie Wojewódzkim, a Urząd
                  Marszałkowski zechce je pobrać i przekazać dalej.

Może się mylę, ale czuję tu zagrywki polityczne.

Pozdrawiam, MarcinK
    • Gość: darek obecność centralwings IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 00:23
      to obietnica niepowodzenia przedięwzięcia.Kropa też fartem nie grzeszy.A co z
      pasażerami-będą?
    • Gość: rwt Re: Rzymskie wakacje IP: *.astral.lodz.pl 03.11.06, 08:49
      Malkontentom mówimy nie!
    • Gość: bosman Prorok jaki? IP: *.intersoft.pl 03.11.06, 09:07
      Dlaczego już od kilku miesięcy spodziewałem się, że nowe kierunki ujrzą światło
      dzienne tuż przed wyborami?
      • Gość: WW Re: Prorok jaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:54
        Bo znasz małość i cwaniactwo rządzących. Dla mnie mają duzy minus za sposób i
        termin ogłoszenia. Teraz juz na 100% nie zagłosuję na tych cwaniaków, którzy
        myślą tylko jak stołki zachować.

WW
      • Gość: METEO_EXPERT Re: Prorok jaki? IP: 80.51.47.* 03.11.06, 11:00
        Zawsze tak jest przed wyborami a pózniej pan prezydent pobiera mnóstwo kasy i
        nic nie robi a my wyborcy nie mamy odwrotu na lata bo...wybraliśmy i już. Po
        wyborach znow CO odejdzie a Ryan bedzie latal i będziemy musieli byc zadowoleni
        z tego co mamy, a nowy prezydent bedzie smial sie obywatelom Lodzi w twarz i
        pod nosem bedzie szeptal - "hehehe ja mam pieniądze i autorytet hehehe" DNO!
        • Gość: matej Re: Prorok jaki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:42
          pobierał pieniadze sprawdz ile prezydenci duzych miast zarbiają i dopiero sie wypowiedz .
          • Gość: grubas Głosuje na Krope.Głosuje na Krope.Głosuje na Krope IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 22:28
            Mam innych kandydatów ze Zgierza , w głębokim...
            • Gość: SQ Re: Głosuje na Krope.Głosuje na Krope.Głosuje na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 23:11
              Bo tłuszcz ci mózg zalał grubasie...

S.
    • Gość: łodzianin Kropiwnicki musi odejść. Oto dlaczego: IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 12:54
      1). Za brak cztero- lub pięciogwiazdkowego hotelu w Łodzi. Przez niemal 4 lata
      prezydent i jego współpracownicy nie zrobili właściwie nic. Dopiero teraz
      zaczęli mówić o sprzedaży działki przy ul. Piotrkowskiej 157 i ogłaszać, że
      stanie tam obiekt bardzo renomowanej sieci. Myślę, że termin rozpoczęcia
      „aktywności” na tym polu nie jest przypadkowy i chodzi o to, aby w trakcie
      wyborów głosujący mieli ten „sukces” świeżo w pamięci. Nowoczesny hotel miał już
      powstać tyle razy, że w powstanie tego uwierzę dopiero wtedy, gdy go zobaczę.
      2). Za brak Aquaparku – komentarz taki sam jak przy hotelu, należało to załatwić
      na początku urzędowania. A budowa obiektu zaczęła się dopiero teraz, by podczas
      wyborów łodzianie także o tym pamiętali. Dodatkowo projekt Aquaparku jest zły –
      o ile wewnątrz jest dobry, to na zewnątrz będzie tylko jeden odkryty basen.
      Stanowczo za mało, wiadomo bowiem jak oblężone są w upalne letnie dni łódzkie
      kąpieliska (najnowocześniejszy obecnie „Wodny Raj” pęka w szwach) i w niczym nie
      rozwiąże to problemu. Tutaj również należy przypomnieć, że na terenie dawnej
      „Fali” Aquapark miał powstać już kilkakrotnie, a w to czy powstanie tym razem
      uwierzę również, gdy go zobaczę.
      3). Za demonstrację siły w Teatrze Nowym i spacyfikowanie słusznego protestu
      metodami niczym z czasów PRL-u, przypominającymi akcję MO w Kopalni „Wujek”, z
      tą tylko różnicą, że w Łodzi na szczęście nie było ofiar śmiertelnych.
      4). Za tragiczny stan dworców kolejowych Łódź Kaliska i Łódź Fabryczna, które to
      odstraszają goszczących w Łodzi już od pierwszej chwili spędzonej w naszym
      mieście oraz budują wizerunek szarego, brudnego i zaniedbanego miasta.
      5). Za to, że funkcje pełnomocnika prezydenta ds. medycyny ratunkowej, szefa
      doradców prezydenta, pełnomocnika prezydenta ds. połączeń lotniczych i
      pełnomocnika prezydenta ds. skutków zimy pełnił… dentysta (Pan Wojciech
      Łaszkiewicz).
      6). Za to, że miasto jest brudne i zaniedbane, za nieodnowione, niszczejące i
      rozpadające się kamienice, za to że Piotrkowska niestety znów niszczeje, a
      ostatni remont kamieniczek miał tam miejsce dawno temu (stan podwórek przemilczę).
      7). Za próby wypędzenia z Łodzi firmy Apsys w celu storpedowania powstania
      „Manufaktury”, która to daje łodzianom satysfakcję i przyciąga turystów.
      8). Za proszenie o poparcie w wyborach o stanowisko Prezydenta Miasta Łodzi PiS,
      czyli partii której rządy i decyzje odebrały naszemu województwu 1,2 mld zł,
      Łodzi odebrały drogę S8, a łódzkiemu lotnisku 200 mln zł. Ludzie, przejrzyjcie
      wreszcie na oczy!!!!! PiS nas niszczy, a wy ich chcecie poprzeć??? Może
      przypomnieć Wam co PiS i Kaczyńscy obiecywali rok temu???
      9). Za totalną obojętność wobec budowy Centrum Kliniczno-Dydaktycznego
      Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, które to jest jedyną szansą na posiadanie przez
      Łódź pełnoprofilowego szpitala, w którym można kompleksowo leczyć urazy
      wielonarządowe i stany zagrożenia życia (stwarzając tym samym łodzianom poczucie
      bezpieczeństwa) oraz wykonywać bardzo skomplikowane i nobilitujące zabiegi,
      mogące promować nasze miasto.
      10). Za tragiczną sytuację łódzkiej służby zdrowia. Myślę, że o warunkach
      łódzkiej służby zdrowia dużo może powiedzieć ten, kto leczony był w jednym z
      kilku łódzkich szpitali pamiętających XIX w. Dodatkowo za fatalny system
      organizacji ostrych dyżurów i szukanie oszczędności kosztem pacjentów (np. ostry
      dyżur neurochirurgiczny w Zgierzu, a ortopedyczny w Pabianicach – a co zrobić,
      jeśli pacjent odniósł w wypadku jednocześnie obrażenia głowy i kończyn?), co
      nierzadko prowadzi do paradoksalnych, ale i tragicznych sytuacji.
      11). Za fatalny stan taboru MPK, dodatkowo zagrażający zdrowiu i życiu
      pasażerów. Za cyniczną politykę wewnątrz spółki, gdzie w celach oszczędności
      pozwala się na dopuszczanie do ruchu niesprawnych pojazdów i zakazuje
      personelowi technicznemu poruszania tego tematu oraz informowania o tym prasy
      pod groźbą utraty pracy.
      12). Za brak powiększenia sieci torowisk tramwajowych, a jak od lat w Europie
      wiadomo tramwaj to najlepszy środek komunikacji miejskiej, mogący dotrzeć tam
      gdzie nie dotrze autobus, w dodatku ekologiczny i tani w eksploatacji.
      13). Za fatalny stan dróg, ogromne korki i wieczne remonty w Łodzi. Zaś na
      pytanie o tzw. „zieloną falę” na łódzkich arteriach rzecznik Zarządu Dróg i
      Transportu odpowiedział tylko: „A po co? Zielona fala to tylko większy ruch i
      szybsze zużycie jezdni”? To od czego są jezdnie jak nie od tego, by jeździć po
      nich samochodami?
      14). Za brak strzeżonych miejsc parkingowych z prawdziwego zdarzenia w centrum
      miasta (nowoczesnych, wielopoziomowych parkingów). Za okradających miasto
      nieuczciwych inkasentów nie dających oryginalnych biletów, tylko wtykających za
      szyby świstki papieru z odręcznie wpisaną godziną i zgarniających pieniądze do
      własnej kieszeni. Za pijanych typów wymuszających haracze za „popilnowanie auta”.
      15). Za fatalną politykę wobec łódzkiego sportu i ciągłe tłumaczenie się brakiem
      pieniędzy.
      16). Za nierówne traktowanie Widzewa i ŁKS-u i próby sfinansowania instalacji
      podgrzewanej murawy tylko na obiekcie ŁKS-u.
      17). Za bezmyślną politykę i upór w kwestii budowy jednego stadionu piłkarskiego
      z prawdziwego zdarzenia na obiekcie ŁKS-u. Kropiwnicki nie jest w stanie
      zrozumieć, że kibice Widzewa nie będą się dobrze czuć, gdyby swój ukochany klub
      mieli dopingować na obiekcie, na którym od zawsze mecze rozgrywał ich odwieczny
      rywal, a z kolei sympatycy ŁKS-u nie będą zadowoleni z tego, że mecze na
      obiekcie który od zawsze był „ich stadionem” rozgrywać będzie lokalny rywal, a
      na „ich miejscach” dopingować go będą kibice tegoż rywala. Poza tym obiekt ŁKS-u
      to ruina i taniej będzie wybudować nowy stadion w miejscu neutralnym.
      18). Za brak pomysłu na ratowanie, zagospodarowanie i renowację najcenniejszych
      łódzkich zabytków bądź też brak pomysłu na ich promocję. Inwestycje takie jak
      „Manufaktura” czy lofty należą do grupy tych, które powstały nie dzięki
      Kropiwnickiemu, ale pomimo Kropiwnickiego
      19). Za wyjeżdżającą z Łodzi do innych polskich, jak i zagranicznych miast
      zdolną, ambitną i wykształconą młodzież, która nie widzi tu szans na
      realizowanie swoich zawodowych planów i marzeń.

Tylko Krzysztof Kwiatkowski!!!
      • Gość: S&F Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto dlaczego: IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 13:04
        Który praktycznie nie wie jak rządzić Zgierzem i nie ma pomysłu ani dobrego
        planu wyborczego.Który obiecuje byle tylko obiecać. Co do PO będę na nich
        głosował, ale prezydent z PO jakoś mi nie pasuje.
        • Gość: WW Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto dlaczego: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:51
          Problem tylko w tym, że realna władza to prezydent i PO w radzie bez prezydenta
          wiele nie zdziała. I żebym nie musiał potem mówić "a nie mówiłem".

WW
          • Gość: gość Kropiwnicki nie musi odejść. IP: *.devs.futuro.pl 03.11.06, 15:16
            Bzdury. Mam na myśli wymienione powody. Choćby tramwaje - zajrzyjcie do
            strategii rozwoju regionu. Konieczne jest przebudowanie linii i ich
            reorganizacja. Nie potrzebujemy rozwiązania blokującego ruch w mieście -co
            ulica to tramwaj. Raczej trzeba udrożnić drogi,niektóre ciągi poszerzyć kosztem
            linii tramwajowych.
            A co do PiS i straconych pieniędzy. Stracić można coś co się miało. Nikt nigdy
            nie obiecywał regionowi tych pieniędzy, nikt ich Łodzi nie odebrał. A, że
            liczyłeś na więcej. Masz prawo, ale minęły czasy, kiedy komuna ( dziś lewica i
            platforma) drukowała w mennicy tonami papiery bez pokrycia. Nareszcie za Kropy
            miasto się rozwija. Kropa nie jest święty. Ale przy tak silnym betonie w Radzie
            Miejskiej potrafił sobie dobrze radzić. Jeśli coś nie wyszło to mam nadzieję,
            że w nowej kadencji wyeliminuje błędy oraz zmieni to ponure i brzydkie miasto
            w prawdziwą metropolię.
            A kto to jest Kwiatkowski???
            Prezydent Zgierza??? Słyszałem, że ze wszystkimi się pokłócił i od miesięcy
            toczył wojnę ze wszystkimi, bo nikt go nie chciał na prezydenta Zgierza. Czy to
            ta sama osoba???
            Zagadka? Gdzie w tym kraju podziała się lewica??? Gdzie są te lewicowe procenty
            z poprzednich wyborów??? Nie ma lewicy w Polsce???
            Jest moi drodzy - w Platformie Obywatelskiej.
            Tonący brzydko się chwyta.
            • Gość: WW Kropiwnicki musi odejść! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:24
              Wolę zajrzeć na ulice i zobaczyć, że tramwaje się rozsypują (a raczej torowiska)-
              strategią nigdzie nie pojadę. Co realnie zrobił Kropiwnikcji w kwestii tramwajów
              przez 4 lata? Czy chociaż skończył modernizację torowiska WZ na potrzeby
              optymalnego wykorzystania Cityrunnerów, czy zbudował tory na Olechów?

A odnosnie pienędzy z UE to PIS nic nie zabrał tylko wybrał z trzech wariantów
              ten najmniej korzystny dla Łodzi - co znaczy, że te pieniądze dostał ktoś inny,
              a zatem preferowano wspieranie innych regionów. A odnośnie środków dodatkowych
              też wskazano wszystkie województwa, które były poszkodowane przy podziale
              poza.... Łódzkiem. Zatem PIS jawnie dyskryminuje Łódź i województwo i popieranie
              takiej partii lub jej kandydata na prezydenta miasta jest działaniem na szkodę
              Łodzi.

Precz z PIS!!!

WW

• Gość: łodzianin Popieram - precz z PiS-em. Kto głosuje na Kropiwni IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 15:43
                ckiego, ten głosuje na PiS i jest zdrajcą Łodzi, bo popiera tych, którzy naszemu
                miastu szkodzą.
                • Gość: Expat Re: Popieram - precz z PiS-em. Kto głosuje na Kro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:19
                  Właściwie mógłbym podpisać się pod słowami łodzianina .Dodam jeszcze jedną z
                  niezrealizowanych obietnic wyborczych : cyt " połączę Łódź ścieżkami rowerowymi
                  ze wschodu na zachód i z południa na północ" . Miał w tym temacie pole do popisu
                  , remontując Włókniarzy / Jana Pawła i co ? i nic . Miesiąc temu wylali trochę
                  farby od Geanta do Mickiewicza i finito .
                  Ale żeby nie było oftopic ..Wiara w to że Kropiwnicki zrobił najwięcej dla
                  lotniska jest bardzo błędna . Tu największą rolę odgrywa rynek taniego latania
                  ,który potężnie rozwija się w całym kraju i europie . W Łodzi rozwija się byle
                  jak .Relacja geographera z II CEE Aviation Congress tylko to potwierdza : marne
                  zarządzanie , słabe władze lotniska itd.. Szkoda że cechuje nas minimalizm ( to
                  naprawdę jakaś taka łódzka przypadłość ) i te kilka lotów z Lublinka powoduje
                  hurraoptymizm u sporej części z Was i pewnie wielu potencjalnych wyborców .Można
                  było zrobić dużo więcej ale na odpowiednich stanowiskach sadza się
                  niekompetentnych pierdzistołków i to jest największa wada Kropka : otaczanie się
                  miernotą ...
            • mr.bing Re: Kropiwnicki nie musi odejść. 05.11.06, 02:08
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Nie potrzebujemy rozwiązania blokującego ruch w mieście -co
              > ulica to tramwaj. Raczej trzeba udrożnić drogi,niektóre ciągi poszerzyć
              kosztem linii tramwajowych.

ROTFL
              jesteś żałosny
      • kriku Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto dlaczego: 05.11.06, 18:06
        > Tylko Krzysztof Kwiatkowski!!!
        kto to jest i co takiego zrobił dla Zgierza, co chce zrobić dla lotniska, czy on
        wie po co jest lotnisko i na jakiej zasadzie działa? ma jakieś konkrety dla
        lotniska?
        nie spodziewam się, że będzie znał wymiary pasa startowego, ale żeby chociaż
        wiedział jakie procesy odbywają się na lotnisku.
        • Gość: lotnik Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto dlaczego: IP: 193.239.245.* 05.11.06, 22:19
          A no właśnie. Jestem w pełni świadomy wad i błędów jakie popełnił w kontekscie
          Lublinka Kropiwnicki, ale czy żółodziób w temacie będzie bardziej efektywny?
          Mam co do tego wątplwości.
          • Gość: WW Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto dlaczego: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:26
            Zależy kogo desygnuje to zajmowania się lotniskiem. Ronald Reagan teoretycznie
            jako aktor z westernów nie był dobrym kandydatem na prezydenta USA, a jednak
            okazał się świetny.

WW
            • kriku Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto dlaczego: 06.11.06, 00:21
              eee, takie wytłumaczenie to żadne wytłumaczenie, równie dobry jest misztal,
              orzechowski

wolę już kropę, przynajmniej wie już mniej więcej jakie zasady obowiązują.
              • Gość: WW Re: Kropiwnicki musi odejść. Oto dlaczego: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 00:51
                A ja nie wolę Kropy, bo już wiem, ze jest kiepski - innych mogę o to mniej lub
                bardziej podejrzewać.

WW
    • Gość: milka Rzymskie wakacje IP: 80.51.47.* 03.11.06, 16:56
      No, to Kropa ma jeszcze jedno miejsce na wakacje - teraz obok Izraela i
      Brukseli, jeszcze Rzym. Panie Kropiwnicki, jak Pan kupi bilet w jedną stronę,
      to zapłacę
      • Gość: łodzianin Re: Rzymskie wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:05
        Cieszmy się z nowych połączeń, ale nie głosujmy na Kropiwnickiego... Błagam...
        • paweu3 Re: Rzymskie wakacje 03.11.06, 18:41
          >...ale nie głosujmy na Kropiwnickiego... Błagam...
          zgoda - tylko powiedzcie mi kto z kandydatów popchnie sprawy naszego lotniska
          do przodu ? bo mam poważne obawy, że jak zwykle po zmianie na stołku prezydenta
          zaczną się zmiany na kolejnych podlegających prezydentowi - zasiądą tam
          ponownie średnio na jeża kompetentni ludzie a bałagan będzie trwał jakiś czas.
          Dodatkowo PiS jako partia rządząca obrazi się na nas jeszcze bardziej niż teraz
          z powodu niesłusznej opcji politycznej na stanowisku prezydenta. Błagam
          przekonajcie mnie, że nie mam racji...przy okazji - nie jestem zwolennikiem PiS
          ale zastanawiam się czy głosując na obecnego prezydenta nie zagłosuję na
          mniejsze zło ale wbrew swoim przekonaniom. Pozdrawiam.
          • Gość: nowy Re: Rzymskie wakacje IP: *.toya.net.pl 03.11.06, 19:34
            zgoda - tylko powiedzcie mi kto z kandydatów popchnie sprawy naszego lotniska
            > do przodu ? bo mam poważne obawy, że jak zwykle

No to jak Kropa wygra to zapomnij o lotnisku!!!Nastepne 4 lata będą żeby się
            nachapać a nie zrobić coś dla lotniska. Pamiętaj że to będą ostatnie 4 lata
            Kropy na stołku, z pewnością nie bedzie mu już zalezało.Jeśli go nie wybierzemy
            może uda się "pobudzić" w tym temacie nowego prezia do działań pro lotniskowych
            i tak za 4 lata przed kolejnymi wyborami będziemy mieli jakieś nowe kierunki.
          • Gość: WW Re: Rzymskie wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 21:08
            Pytanie u kogo obecny dyrektor lotniska nie ma układu - bo wyglada na to, że
            opcje się zmieniają, a on trwa i ...

Mason, czy co?

WW
            • paweu3 Re: Rzymskie wakacje 03.11.06, 21:21
              widocznie prawdziwy fachowiec ponad układami... :P
          • Gość: matej Re: Rzymskie wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:35
            a jest taki jeden
            w wypowiedzi : Mieczysława Targosza to wybudowanie lotniska tylko dla samolotów... lądujących, aby łodzianie nie uciekali za pracą z Łodzi, oraz bezpłatne parkingi dla lokatorów jak najbliżej miejsca zamieszkania.
          • Gość: Prezesik Re: Rzymskie wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 10:49
            Tak na marginesie spraw ogólnych mam jedno zdanie do wcześniejszych i niedawno
            ujawnionych fanów Kropy - nie zapominajcie, że PiS w koalicji z Samooobroną i
            LPR blokuje listy wyborcze, tak więc głosując na PiS (czytaj - na Kropę)
            głosujecie również na Samoobronę i LPR.
            • kriku Re: Rzymskie wakacje 05.11.06, 18:02
              człowieku, puknij się w głowę, bo mieszasz wybory prezydenckie z radą miasta.
              • Gość: gosc Re: Lodz-Rzym nie w rozkladzie lotow.... IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 06.11.06, 07:14
                Dlaczego strona lotniska nie jest uaktualniona? W rozkladzie lotow ciagle nie
                ma Rzymu....

A wogole to wersja angielska storny Lublinka to wielka klapa!!!
                np w rozkladzie lotow jest Warszawa zamiast WARSAW, i wiele innych bledow. Czy
                ktos moze to zmienic?
                • Gość: anioł15 Re: Lodz-Rzym nie w rozkladzie lotow.... IP: *.era.pl 06.11.06, 07:53
                  nie ma zapewne dlatego że jeszcze nie została uaktualniona strona centralwings,
                  co ma być zrobione do 10 listopada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka