mon.koc 22.11.06, 17:46 Doradźcie mi, proszę, co najlepiej opłaca się założyć ? Może macie jakieś doświadczenia z tymi telewizjami. Niewiem na co się zdecydować. Dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xs3 Re: a nie mozesz wytrzymac bez TV ? 22.11.06, 18:02 No niby mogę ale teledyski bym se pooglądała albo Animal Planet :) A najbardziej, tak na poważnie, to mi chyba na internecie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
fleurette Re: a nie mozesz wytrzymac bez TV ? 22.11.06, 18:26 no jak internet to tylko kablówka. jak tv to ja preferuje cyfrę. ale nie wszyscy ja lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
heyah788 Re: Polsat, Cyfra czy kablówka ? 23.11.06, 10:14 co do różnic - cyfra ma tylko tvn, a polsat kanały i tvn i polsat ;-) cyfra ma canal+ i hbo i te kanały tylko można mieć u cyfry. cyfra daje antene 60cm, polsat 70cm (im większa tym lepsza) cyfra daje używany tuner, polsat nowy w cyfrze albo płacisz za dekoder na wlasnosc (uzywany stary philips) albo co miesiecznie za dzierżawe +10zl, antena gratis w polsacie za 99zl czy za 149, nie pamietam, masz caly zestaw. (w tym po skonczeniu umowy dostajesz go na wlasnosc, poza tym bardzo nawoczesne są echostary) Nie kojarze jak jest obecnie z listami kanałów w polsacie, u cyfry sąone pre-definiowane u operatora, tzn cyfra daje Ci liste kanałów dostępnych za darmo z satelity i nie masz możliwości wyszukania swoich, inaczej jestes skazana na liste od operatora. Polsat na 99.99999% daje mozliwosc wyszukiwania, sama wyszukujesz sobie kanaly i jak cos nowego wyjdzie to nie musisz czekaćażoperator dopisze je do listy. pelny pakiet cyfry - ponad 100zł, w polsacie 50zł. ja zamierzam kupić polsat, dla mnie zdecydowanie lepsza oferta a zamiast hbo mam cinemax. co do kablówki - zależy jaką masz, ale co dostaniesz w kablówce czego nie ma w polsacie?;) jeśli masz możliwośc założenia anteny to odp jest jasna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Polsat, Cyfra czy kablówka ? 23.11.06, 10:18 Najtańsza jest bodaj platforma "N". Odpowiedz Link Zgłoś
heyah788 Re: Polsat, Cyfra czy kablówka ? 23.11.06, 10:27 N mi właśnie do gustu nie przypadła, ale wydaje siębyć dośc tania patrząc pod kontem masz super TV LCD z HDTV i co najważniejsze wejściem HDMI (żeby wykorzystać możliwości) wtedy napewno n co do n pakiet hity filmowe wypada mieć 16zł discovery także kolejne 16zl, jak masz dzieci kanaly dla nich +10zl, a cinemax +10zl. właśnie wszedłem na www.cyfrowypolsat.pl/index.php?id=zestawy tuner za 99zł z pakietem za 9zł miesiecznie...... FAJNIE tylko nie każdy ma możliwość założenia anteny... narazie rozpoczeła sięwalka między operatorami, ze wzg na wejście "N" a co za tym idzie kanałów w HD. cyfra w drugi weekend grudnia ma wprowadzic tuner do hdtv za chyba 299zł. Więc póki co kliencie zyskują, polsat pakiet za 10zł, n ma tez tani pakiet, ale koniec końców w moim odczuciu polsat -49.80zł za pełny pakiet Odpowiedz Link Zgłoś
heyah788 Re: Polsat, Cyfra czy kablówka ? 23.11.06, 10:31 zdecydowanie polecam! udać się do punktu sprzedaży cyfry i polsatu, widziałem kilka gdzie obie platformy można kupić i wziąć ulotke i polsatu i cyfry, a także ulotkę N. Popatrz na kanały co Cie interesuje, jakie masz mozliwości, jaki telewizor, czy zależy Ci na HD i wtedy podejmnij decyzję. Przede wszystkim najpierw zobacz jak masz okna bo jak np na północ to nic nie odbierzesz (popatrz na sąsiadów jak mają antene założoną - w którą strone patrzy;) PS co do tych ulotek to ostatnio w przejściu podziemnym do galerii, przy wyjściu rozdawali ulotki cyfry i polsatu:) Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: Polsat, Cyfra czy kablówka ? 23.11.06, 21:40 przjerzyj oferty, nikt nie zgadnie co lubisz :P Odpowiedz Link Zgłoś