big_news 22.11.06, 18:15 Żeby nie wklejała tego samego w każdym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majkowa Re: Doradź Majkowej 22.11.06, 18:17 Nie ma wątku ogólnołódzkiego, więc nie mam innego wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Doradź Majkowej 22.11.06, 18:25 Nie ma?! To gdzie w tej chwili jesteśmy? Na Krakowie albo Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lodz Re: Doradź Majkowej 22.11.06, 18:26 Każdy wątek dotyczy innego okręgu i innych radnych Majkowa Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Doradź Majkowej 22.11.06, 18:31 A w tych wątkach to chodzi o politykę czy nie? Bo isnieje coś takiego: Do dyskusji o wyborach zapraszamy na forum Kto nami rządzi Żeby nie było wątpliwośći: ja jestem za pisaniem o wszystkim, w tym i o polityce, na forum głównym. To jednak nie forumowicze wprowadzili jakieś durne zasady, za które ich posty były stąd usuwane. Czyli wypadałoby, żeby i redakcja stosowała się do pewnych reguł. Choćby najgłupszych. Chyba, że one już nie obowiązują, z czego ja będę się tylko cieszył. Inna sprawa to powielanie tych samych treści w wielu wątkach. To się chyba spam nazywa, czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Do redakcji... 22.11.06, 18:39 Redakcjo - stosując politykę opiekunek tego forum nalezaloby: 1)zostawic ze wszystkich przez Was zalozonych tylko jeden watek - a reszte usunac (spam) 2) przeniesc go na forum "Kto nami rzadzi"... Watki sa bez watpienia polityczne i dotycza rzadzacych... A juz duzo mniej oczywiste sprawy ladowaly na tym zdychajacym podforum. Chyba ze redakcja ma jakies inne prawa niz zwykli userzy? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Doradź Majkowej 22.11.06, 21:36 Serdecznie gratuluję pojęcia na temat swojego forum, brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
m-nick weźcie ją stąd! 22.11.06, 18:23 Dziękuję! Właśnie miałem założyć taki wątek, kliknąłem "rozpocznij nowy wątek" i...machnąłem ręką-po co się denerwować! A tu proszę-wątek gotowy. Proszę o radę - Majkowa jest nienormalna, choruje, czy pierwszy raz włączyła komputer? Tłumaczenie, że nie ma wątku ogólnego jest takie, że od razu proponuję ją do ZDiTu, na rzecznika MPK Łódź lub admina FŁ :> pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: weźcie ją stąd! 22.11.06, 18:26 Może ma 8 lat. Jeżeli tak, to trzeba z nią delikatnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
citoyen Zostawcie! 22.11.06, 18:32 Temat jet mi bliski, a więc pozostwcie. Uwagi czynione wobec damy nie przystoją Panom. Pozdrawiam Majkową, tak trzymać! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
majkowa Re: weźcie ją stąd! 22.11.06, 19:03 Proszę o radę - Majkowa jest nienormalna, choruje, czy pierwszy raz włączyła komputer? Tłumaczenie, że nie ma wątku ogólnego jest takie, że od razu proponuję ją do ZDiTu, na rzecznika MPK Łódź lub admina FŁ :> pozdr Jak widzę poruszyłam niewygodny dla niektórych temat. Pojawiły się inwektywy. Zależy mi na tym, aby wszyscy nowi radni wiedzieli na początku swojej kadencji, jakim miastem przyjdzie im zarządzać. Proszę o wsparcie światłe umysły tego forum, gdyż wiedza teraz przekazana radnym, może wkrótce zaowocować w postaci odpowiednich uchwał Rady Miejskiej. Bardzo na to liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka wierzysz w cuda? 22.11.06, 19:19 > Proszę o wsparcie światłe umysły tego forum, gdyż wiedza teraz przekazana > radnym, może wkrótce zaowocować w postaci odpowiednich uchwał Rady Miejskiej. > Wierzysz w cuda? Przecież oni w zyciu nie spełnią żadnego postulatu. Mają stołeczek i immunitet na 4 lata i spox. lav Odpowiedz Link Zgłoś
m-nick Niewygodny temat - wydało się! 22.11.06, 19:45 > Jak widzę poruszyłam niewygodny dla niektórych temat. TAK! Zdemaskowałaś mnie! Nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Po prostu jeżeli w pięciu kolejnych wątkach widze ten sam wpis, to jest to dla mnie niewygodne i wkurzające, nie ma nic wspólnego z netykietą i poczuciem zdrowego rozsądku! A że Ty za chwile napiszesz, że ja mam coś wspólnego z poruszonym (pięciokrotnie) przez Ciebie tematem, to postaram się przekazać Ci już teraz mój komentarz do Twojego zarzutu: "ROTFL". Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Re: Niewygodny temat - wydało się! 22.11.06, 21:34 > TAK! Zdemaskowałaś mnie! Widzę, że "machnąć reką i wątek gotowy" zadziałał również w moim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
majkowa Re: Niewygodny temat - wydało się! 22.11.06, 21:54 Jak najwięcej mieszkańców Łodzi, a przede wszystkim radni powinni dowiedzieć się o tym, że gminna administracja łamie prawo. Jest to ważniejsze niż twoja wygoda, czy netykieta. Jeżeli tego nie rozumiesz, to nie jesteś prawdziwym łodzianinem. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Re: Niewygodny temat - wydało się! 22.11.06, 22:10 > Jeżeli tego nie rozumiesz, to nie jesteś prawdziwym łodzianinem. Iloma pokoleniami wstecz (w Łodzi) trzeba się legitymować, by być prawdziwym łodzianinem? Zawsze mnie to intryguje, kiedy czytam na ścianach murów: "ŁKS Pany - Prawdziwi Łodzienie z Kozin" Odpowiedz Link Zgłoś
bart_step Re: Niewygodny temat - wydało się! 22.11.06, 23:13 i musisz mówić "Andrzeja" a nie "Struga". Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Re: Niewygodny temat - wydało się! 22.11.06, 23:24 majkowa rąbnęła: > Jeżeli tego nie rozumiesz, to nie jesteś prawdziwym łodzianinem. Kimkolwiek jesteś, raczej nie Tobie to oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
michael00 rece opadaja prv pl 22.11.06, 22:49 majkowa napisała: > Zależy mi na tym, aby wszyscy nowi radni wiedzieli na początku swojej kadencji, > jakim miastem przyjdzie im zarządzać. Oni to powinni wiedzieć nim jeszcze zostali radnymi. Teraz to lepiej im nie przeszkadzać, bo jak się dowiedzą już (!) na samym początku swojej kadencji to jeszcze usiądą, zapłaczą i kompletnie nic nie zrobią. Na początek niech zaczną od posprzątania po sobie. Zwłaszcza śmieciarz Berger, którego plakaty były poprzybijane do drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
desidero1 oferuję wsparcie 22.11.06, 23:28 O łamaniu prawa w aspekcie zarządzania nieruchomościmi w Łodzi ( szczególnie wspólnot) piszemy nie tylko na forum jednym czy drugim. Uświadamianie członków wspólnot mieszkaniowych trwa. Z zadziwiającym uporem maniaka państwo urzędnikostwo broni się przed wcieleniem w życie stanowiska J.Kropiwnickiego z roku 2003, www.oblicze.stt.pl/archiwum.html#rzeczpos "Stanowisko Ogólnopolskiej Konferencji RZECZPOSPOLITA SAMORZĄDNA 2003 zorganizowanej w Łodzi dnia 8 marca 2003 roku z inicjatywy Prezydenta Łodzi Jerzego Kropiwnickiego 3. Zarządzanie mieszkaniami: ˇ Gminy (jednostki komunalne) nie powinny bezpośrednio zarządzać zasobami mieszkaniowymi, gdyż nie obejmuje tego definicja użyteczności publicznej (eliminuje to konkurencję, nie wymusza racjonalności itp.). ˇ Występuje sprzeczność interesów gminy z interesem jednostki gminnej, która we wspólnotach mieszkaniowych najczęściej nie wykonuje funkcji właścicielskiej w imieniu gminy. ˇ Obowiązujące przepisy ustawowe są dostosowane do sytuacji normalnej, to znaczy do zarządzania zasobami mieszkaniowymi na zasadach rynkowych. ˇ Nowelizacji wymaga art. 20 ustawy o własności lokali. ˇ Występuje nieuzasadnione zróżnicowanie prawne zasobów mieszkaniowych różnych rodzajów." Raporty Najwyższej Izby Kontroli mówią wprost: zakłady budżetowe NIELEGALNIE administrują budynkami wspólnot mieszkaniowych. Niektórzy radni np. W.Tomaszewski, były radny Karol Chądzyński znają problem od wielu lat. Pan Chądzyński prowadził niegdyś - bodaj był to rok 1996 lub 97 - jednodniowy, uświadamiajacy kurs dla właścicieli po świeżo co wprowadzonej do życia ustawy o własności lokali. Niedługo minie, albo juz minęło 10 lat. Widać jak zmienia się optyka problemu w zależności od zajmowanego krzesła. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakz Panie Karolu, do dzieła ! 23.11.06, 13:11 desidero1 napisała: > Pan Chądzyński prowadził niegdyś - bodaj był to rok 1996 lub 97 - > jednodniowy, uświadamiajacy kurs dla właścicieli po świeżo co wprowadzonej do > życia ustawy o własności lokali. > Niedługo minie, albo juz minęło 10 lat. Widać jak zmienia się optyka problemu > w zależności od zajmowanego krzesła. Teraz Pan Karol Chądzyński - mam nadzieję -reaktywuje swoją działalność pedagogiczno-uświadamiajacą. Będąc członkiem organu wykonawczego pewnie nie bardzo mu wypadało mówić innym głosem, choć - jak widać- doskonale wiedział jak zarządza się nieruchomościami wspólnoyt w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Doradź Majkowej 22.11.06, 18:53 To forum coraz bardziej mnie zadziwia:-) Może to i dobra akcja,ale już jest po wyborach. Przed wyborami redakcja powinna zorganizowac rozmowe z kandydatami,teraz to tylko może doradzać i postulaty słać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
m-nick Aby nie tworzyć nowego wątku.... 22.11.06, 21:54 Mam propozycję, aby dzisiaj, w ramach ogólnej roz p ierduchy, przypiąć wszystkie wątki z pierwszej strony FŁ! Kto jest za?:) Odpowiedz Link Zgłoś
entropia66 Re: twórzmy ruch oporu przeciw m-nic 22.11.06, 22:58 Mogę być przeciw? Ta propozycja jest zbyt prosta, taka poukładana, przy użyciu wytwornego języka. Uczmy się od m-nic manier. Majkową zaś do pudła z otworami na podawanie cukierków na pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
entropia66 Re: twórzmy ruch oporu przeciw m-nick 22.11.06, 23:00 to poprawny nick, m-nicka. Przepraszam, m-nick! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Doradź Majkowej 22.11.06, 23:44 a ja chciałabym zobaczyc na forum choć jednego radnego :)) Redakcja sie narobiła, opiernicz zebrała, a wszystko na próżno. Nie po to radni zostaja radnymi, żeby się miastem interesować. Odpowiedz Link Zgłoś