Dodaj do ulubionych

Leć obejrzeć Moherowe Klify

04.12.06, 21:08
zaczekaj moze chwilkę, zanim zobaczyć polecisz. przemysl, czy to dla
Ciebie...kiedy tam byłem ubawił mnie dialog z młodą Niemką, która na schodku
schroniska chlipała, że dała sie w ciagnąc w podróż do tego miejsca -
pustkowia. skarlała roślinność, skały, ocean, wiatr. tylko ten wiatr...Ludzie
tam nie ma Hipermarketu ! żadnego.. tam jest ksieżycowe pustkowie... to jej
słowa. ale, jesli chcecie powrócić do początku. zobaczyć Ziemię dziewicza w 7
sekund po stworzeniu to lećcie...ciarki przechodza grzbiet a potem znów i
wracają. ja znów polecę. tym razem jakos szybciej chyba.
Obserwuj wątek
    • Gość: USA Za 2000 zlotych to ja lece z Seattle do Warszawy IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 05.12.06, 03:57
      bez ogladania zadupi# Irlandii debile
    • Gość: bosman A my mamy moherowe berety IP: *.intersoft.pl 05.12.06, 08:53
      Zapraszamy Irlandczyków do oglądania tego niepowtarzalnego zjawiska.
    • jarekk77 Re: Leć obejrzeć Moherowe Klify 05.12.06, 09:51
      Byłem tam w tym roku w maju w podróży poślubnej. I było wspaniale. Dokładnie:
      wiatr, zielono, kręte drogi, wspaniałe widoki i bardzo mili ludzie. Tak jak
      chcieliśmy. Jednak na więcej niż tydzień bym nie pojechał, ponieważ nie lubię
      siedzieć w miejscu, a w tydzień można objechać całą okolicę (jeżeli ktoś
      ustawia sobie próg dziennej wycieczki na 100 km w jedną stronę). W każdym razie
      objechaliśmy obszar od Galway do Limerick właśnie w tydzień i przywieźliśmy
      rewelacyjne wspomnienia. Polecam jechać tam późną wiosną. Oczywiście kurtka
      sztormowa należy do wyposażenia obowiązkowego :-)
    • Gość: STomek Re: Leć obejrzeć Moherowe Klify IP: 87.198.192.* 05.12.06, 12:49
      Ja sie tam zareczylem !
    • Gość: prawie Irol ;P Re: Leć obejrzeć Moherowe Klify IP: 87.192.238.* 05.12.06, 15:06
      a ja sobie niedaleko mieszkam i jest tu przepięknie chociaz nie wiem gdzie są
      moherowe klify bo gdyby autor tekstu znał trochę Eire i język to wiedziałby że
      sa to klify Moheru (Cliffs of Moher) a nie moherowe klify sam jest moherowy i
      tyle:)
      • Gość: łodzianin Re: Leć obejrzeć Moherowe Klify IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:03
        RyanAir mógłby zwiększyć częstotliwość do 3 w tygodniu... :)
        Bo 2 X tyg. to prawie nic, a prawie - jak wiadomo - robi wielką róznicę. :)
      • Gość: lol Re: Leć obejrzeć Moherowe Klify IP: 83.16.165.* 05.12.06, 17:08
        > sa to klify Moheru (Cliffs of Moher) a nie moherowe klify

Tak tak, a np heart of stone jak wszyscy wiemy oznacza serce kamienia, a nie
        kamienne serce, prawda?
      • Gość: Moher Re: Leć obejrzeć Moherowe Klify IP: *.toya.net.pl 05.12.06, 19:17
        Nie moherowe klify i nie klify Moheru, tylko klify Mohera, który był miejscowym
        bohaterem i poległ w ich obronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka