Dodaj do ulubionych

Bin Laden a reklama

16.11.01, 10:13
Właściciel jednego ze sklepików na Widzewie powiesił w oknie zdjęcie Osamy Bin Ladena z
napisem: �Tego klienta zdecydowanie nie obsługujemy�. Jak to reklama: niestosowna czy dowcipna?
Obserwuj wątek
    • ninna Re: Bin Laden a reklama 16.11.01, 10:34
      Moim zdaniem jest to dosyc zabawne, ale raczej niestosowne. Jako dowcip, jescze
      moze byc. Ludzie czesto bawie sie w swoich zakladach pracy i zawieszaja glupie
      dowcipy na scianach i tym podobne. Szczegolnie ostatnio Bin Laden jest
      popularny w kawalach.

Ale jako reklama dla sklepu, jest ten plakacik po prostu niesmaczny.

pozdrowka
      //NINNA
    • robcio73 Re: Bin Laden a reklama 16.11.01, 10:39
      Czyżby wracały dawne czasy? Tak jak w filmie "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz".
      A jak trafi się sobowtór to co zrobią wyrzucą go?
      Uważam to za niepoważną reklamę
      Pozdrawiam
      Kermit
    • Gość: //Y@ck Re: Bin Laden a reklama IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 12:15
      Zgadzam się z opinią, że dowcip z plakatu nie jest najwyższych lotów, lecz
      uważam, że nie ma co z tego robić sensacji! W Polsce bulwersujemy się za
      taki "wybryk", a w U.S.A. na Halloween sprzedawane były maski ben Ladena i
      nikomu to nie przeszkadzało!!!
      • kropka. Re: Bin Laden a reklama 16.11.01, 12:25
        Zupełnie nieśmieszne i bardzo niesmaczne.
        Nie zrobię tam zakupów.
        Są rzeczy, których robić po prostu - nie wypada. Kwestia kultury.
        Pozdrawiam
      • kropka. Re: Bin Laden a reklama 16.11.01, 12:28
        Gość portalu: //Y@ck napisał(a):

> taki "wybryk", a w U.S.A. na Halloween sprzedawane były maski ben Ladena i
        No to co? Jak w USA to znaczy, że to świetny pomysł?

> nikomu to nie przeszkadzało!!!
        Skąd wiesz?

• aniapakero Re: Bin Laden a reklama 16.11.01, 12:29
          jednym slowem-oblesne
          • Gość: Sasza Re: Bin Laden a reklama IP: 213.25.169.* 16.11.01, 15:21
            Jeśli ktoś uważa, że jest to niestosowne i niech napisze dlaczego. Co jest
            niestosownego w ośmieszaniu kretyna, któremu marzy się wycięcie w pień
            wszystkich, którzy myślą inaczej niż on? Moim zdaniem jest to normalna reakcja
            na strach fundowany przez media, który może być częścią planu socjopaty z
            Pakistanu.
            • ninna Re: Bin Laden a reklama 16.11.01, 15:38
              Gość portalu: Sasza napisał(a):
              > Moim zdaniem jest to normalna reakcja
              > na strach fundowany przez media, który może być częścią planu socjopaty z
              > Pakistanu.

Bin Laden nie jest z Pakistanu.

pozdrowka
              //NINNA
              • Gość: Sasza Re: Bin Laden a reklama IP: 213.25.169.* 16.11.01, 15:47
                ninna napisał(a):

> Gość portalu: Sasza napisał(a):
                > > Moim zdaniem jest to normalna reakcja
                > > na strach fundowany przez media, który może być częścią planu socjopaty z
                > > Pakistanu.
                >
                > Bin Laden nie jest z Pakistanu.

Dobra. Z Arabii Saudyjskiej, ale czy to coś zmienia?
                >
                > pozdrowka
                > //NINNA

• ninna Re: Bin Laden a reklama 16.11.01, 15:54
                  Gość portalu: Sasza napisał(a):
                  > > Bin Laden nie jest z Pakistanu.
                  >
                  > Dobra. Z Arabii Saudyjskiej, ale czy to coś zmienia?

Alez nic nie zmienia. To tylko moja (za przeproszeniem) up.....iwosc, zmusila
                  mnie do komentarza. ;o)

pozdrowienia
                  //NINNA
            • kropka. Re: Bin Laden a reklama - do Saszy 16.11.01, 21:03
              Bo Bin Laden kojarzy się ze śmiercią, z tragedią tysięcy ludzi, z groźnym,
              niebrzewidywalnym w skutkach, fanatyzmem. A to nie jest śmieszne, ani nawet
              zabawne. Czy podobałaby ci się reklama sklepu żelaznego ze zdjęciem ogrodzenia
              obozu w Oświęcimiu i z napisem "Nasz drut jest mocniejszy"?
              Zabawny pomysł, nie?
              Jest różnica między opowiadaniem dowcipów w kameralnym gronie, a reklamą w
              miejscu publicznym.
              Zresztą, takich dowcipów też nie lubię.
              Pozdrawiam
              • Gość: Sasza Re: Bin Laden a reklama - do Saszy IP: 213.25.169.* 19.11.01, 15:28
                kropka. napisał(a):

> Bo Bin Laden kojarzy się ze śmiercią, z tragedią tysięcy ludzi, z groźnym,
                > niebrzewidywalnym w skutkach, fanatyzmem. A to nie jest śmieszne, ani nawet
                > zabawne.

I dlatego nie należy go potępiać? Nawet przez śmianie się z niego? Ludzie śmiali
                się z Hitlera, Stalina dlaczego nie mieliby się śmiać z kolejnego pajaca, który
                coś tam sobie imaginuje i uzurpuje?

Czy podobałaby ci się reklama sklepu żelaznego ze zdjęciem ogrodzenia
                > obozu w Oświęcimiu i z napisem "Nasz drut jest mocniejszy"?
                > Zabawny pomysł, nie?
                > Jest różnica między opowiadaniem dowcipów w kameralnym gronie, a reklamą w
                > miejscu publicznym.

Z tą reklamą to lekko się uniosłaś. Nie myl kata z ofiarą. Nie jest dla mnie
                zabawne śmianie się z miejsc, w których ginęli ludzie z rąk psychopatów. Ja
                śmieję się z samych psychopatów, aby osłabić ich przekaz, którym chcą zastraszyć
                większość ludzi. Dlatego też podobał mi się "Dyktator" z Chaplinem.
    • hubar Re: Bin Laden a reklama 16.11.01, 21:59
      Czy ktoś by zwrócił uwagę na ten sklep gdyby nie ten plakat? Reklama, dobra
      reklama, musi zwracać uwagę na siebie i dlatego nie mam pojęcia czemu was tak
      bulwersuje.
      Ja w tym sklepie i tak pewnie nic nie kupię bo za daleko ale myślę że fajny
      żart.

pozdrowy
      • vladip Re: Bin Laden a reklama 16.11.01, 22:49
        co innego głupie dowcipy a co innego reklama...
        za wykorzystanie czyjegoś wizerunku w reklamie wypadało by zapłacić , albo
        uzyskać zgodę tej osoby...
        a moim zdaniem to ze osoba ta jest poszukiwana przez wszystkich szpiegów świata
        niewiele tu zmienia...
        a tak z innej beczki polecam artykuł w polityce o teoretycznym procesie bin
        Ladena...
        pzdr
        vladip
        • Gość: ochman Re: Bin Laden a reklama IP: *.ipt.aol.com 16.11.01, 23:39
          vladip napisał(a):

> a tak z innej beczki polecam artykuł w polityce o teoretycznym procesie bin
          > Ladena...

dokladnie - wiekszosc krajow zachodu zbudowalo na tym samym wizerunku swoje
          polityki zagraniczne. Dlaczzego nie mialby tego zrobic sklepikarz?

o.
    • Gość: AliAs Re: Bin Laden a reklama IP: *.toya.net.pl 17.11.01, 01:05
      Uważam, że to co zrobił właściciel sklepu, to było głupie dosyć. Przecież Bin
      Laden i tak by tu nie przyjechał na zakupy.
    • willybob Re: Bin Laden a reklama 18.11.01, 15:40
      Może ten napis na witrynie sklepowej to nietylko reklama? My niemożemy walczyć
      czynnie z terroryzmem, ale możemy ośmieszać ludzi z nim związanych. Głupim
      żartem możemy zniszczyć poparcie dla tego typu organizacji. Nikt nie chce być
      częścią tego z czego wszyscy sobie żartują. Właściciel pewnie niemiał tego na
      myśli, ale żart udał się pierwsza klasa!! "chwalmy mądrych, przykładnych,
      chwalebnych- śmiejmy się z głupich choć i przewielebnych"-chyba Krasicki
      pozdrawiam Forumowiczów
    • podbijak Re: Bin Laden a reklama 15.05.02, 00:05
      Bardzo madry wątek. Moim zdaniem jest to reklama dofcipna bardzo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka