Dodaj do ulubionych

"Financial Times" stawia na Łódź

IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.12.06, 21:33
Najważniejszy jest ostatni akapit - inwestowanie w naukę i jej praktyczne
wykorzystanie! Bez tego za jakiś czas będzie raczej kiepsko...
Obserwuj wątek
    • maxxman Re: "Financial Times" stawia na Łódź 20.12.06, 23:01
      W pierwszej kolejności władze miasta powinny postarać się o bezpośrednie
      połączenie lotnicze z Frankfurtem (Lufthansa) lub Heathrow (BA) tak by do Łodzi
      można było dolecieć po przesiadce z każdego miejsca na świecie. Takie
      połączenie byłoby strzałem w 10.

mx
      • Gość: WaLodz Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.retsat1.com.pl 21.12.06, 01:44
        Dla mnie połaczenie z Kolonią lub Bonn to prirytet.Dziwi mnie ze nikt tego nie
        zauwazyl.Duza rzesza naszych tam mieszka i kursuje niestety zapyzialymi
        autokarami.
        • kola256 Re: "Financial Times" stawia na Łódź 21.12.06, 09:05
          Gość portalu: WaLodz napisał(a):

> Dla mnie połaczenie z Kolonią lub Bonn to prirytet.

Kolonia i Bonn mają to samo lotnisko. Priorytetem powinien być Frankfurt.
          • plaszcz Mam coś dla Was na rozluźnienie >> 22.12.06, 01:32

• Gość: es FT na pusty PR Wrocławia sie nie nabierze - to nie IP: *.icm.edu.pl 22.12.06, 11:06
              frajerzy. Wrocław najgłośniej toczy piane, niestety poza reklamą (skuteczną bo widoczną) nie robi nic - nie idą za tym działania konkretne
              • kot9999 pis wygral wybory w Lodzi wiec pompuje tam pieniad 22.12.06, 11:35
                pis wygral wybory w Lodzi wiec pompuje tam pieniadze podatnikow
                • vazz Taa widac po lotnisku ;) 22.12.06, 11:40
                • Gość: Piotr Re: pis wygral wybory w Lodzi wiec pompuje tam pi IP: *.lodz.msk.pl 22.12.06, 11:47
                  E tam wygrał, PiS podpiął się pod kropaszenkę bo sami nie mieli nawet w Łodzi
                  własnego kandydata.
                  • jiima Re: pis wygral wybory w Lodzi wiec pompuje tam pi 22.12.06, 12:29
                    ee... gdzie wygral?
                    W radzie miejskiej raczej nie, a co do Kropka to widać chociażby po lotnisku jak
                    bardzo go "wspierają"...
                • Gość: duszkan Re: pis wygral wybory w Lodzi wiec pompuje tam pi IP: *.4web.pl 25.12.06, 23:34
                  Posłowie rodowodem zPIS-uaru właśnie głosowałi przeciewko inwestycjom na
                  lotnisko im. Wł. Reymonta. Taaa , nie zapomnimy....
              • Gość: Dex Re: FT na pusty PR Wrocławia sie nie nabierze - t IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.12.06, 22:03
                Gość portalu: es napisał(a):

> frajerzy. Wrocław najgłośniej toczy piane, niestety poza reklamą (skuteczną
                bo
                > widoczną) nie robi nic - nie idą za tym działania konkretne

Frajerem to jesteś ty es i twój ojciec, że spłodził takiego frajera. Spadaj na
                drzewo prostować banany.
                • Gość: FL Re: FT na pusty PR Wrocławia sie nie nabierze - t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:01
                  ech no naprawdę nam zazdroszczą :)
      • brite Brawo! 22.12.06, 12:44
        Miejmy nadzieję, że nie skończy się tylko na czystej propagandzie i miano Ziemi
        Obiecanej znów będzie pasować do Łodzi jak ulał.
        • Gość: FL Re: Brawo! IP: 193.109.123.* 22.12.06, 13:22
          Nareszcie zaczynają nam zazdrościć :):):)
          Niestety wiąże się to z nawrotem niemiłych komentarzy. No ale coś za coś :)
          Pozdr,
          Kuba
      • Gość: Lukasz Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.commerzbank.com 22.12.06, 16:12
        Frankfurt +1
    • Gość: Widzewiak "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 23:57
      oto lista politykow, ktorzy w d... maja rozwoj naszego miasta

Przeciwko pieniądzom na lotnisko głosowali:

Jarosław Jagiełło (PiS)

Mirosław Orzechowski (LPR)

Małgorzata Bartyzel - dwa razy zagłosowała przeciw, w trzecim głosowaniu nie wzięła udziału

Piotr Krzywicki - dwa razy głosował przeciw i raz za swoją poprawką

+ klamliwy kurdupel Jarek K.
      • Gość: Wojtek a Łodzianie i tak beda glosowac na PiS IP: *.server.ntli.net 22.12.06, 03:10
        niestety duża rzesza mieszkańców tego miasta jest niezaradna i podatna na kity
        wciskane przez Jareczka.
        • c.rayback Re: a Łodzianie i tak beda glosowac na PiS 22.12.06, 11:12
          Niezaradna?Co Ty za pierdoly opowiadasz!

PS Nie glosowalem na Krope,wrecz go nie lubie za wiele rzeczy,ale jednak widac
          efekty jego pracy.Szacunek panie Kropiwnicki.
          • jiima Re: a Łodzianie i tak beda glosowac na PiS 22.12.06, 12:19
            Kropa nie jest z PiS, chociaż korzenie ma ZChN-owskie. A najlepiej widac, gdzie
            kaczki maja Kropka i jego regionalne ugrupowanie (ŁPO) widać:
            - na głosowaniu o fundusze na lotnisko
            - na osobliwym traktowaniu wybranej w konkursie (nawet 2 razy) pani kurator,
            bezpartyjnej ale powiązanej właśnie z ŁPO

Kropek nie jest "ich" bo śmie mieć własne ugrupowanie i śmie być lubiany przez
            część wykształciuchów i liberałów. A to niedopuszczalne.

I nie lubię tego pana, ale fakt, coś dla tego miasta zrobił. M.in. pokazał, jak
            się robi "tanie państwo", sprzedając limuzyny. Fakt, TKM-izm też zaprezentował,
            ale który polityk w tym kraju tego nie robi? Nie przekroczył w nim poziomu SLD
            (o PiS + przystawki nie wspomnę), więc zalety generalnie przeważają wady.
            Najlepszym dowodem jest że mimo zwycięstwa PO, to on a nie kandydat PO został
            prezydentem...

• janfranciszek Widzewiaku - zemsta pis na Łodzi 22.12.06, 11:33
        za to, że Kropiwnickiego poparł Belka.
    • Gość: snake-eyes Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 01:30
      Dokładnie!

Wystarczy zapytać studentów (a sam trochę wiem bo jeszcze studiuję) czy planują zaostać w Łodzi po studiach.
      Fajnie, że powstają fabryki bo takich miejsc pracy też potrzeba, ale ludzie po studiach liczą (i mają moim zdaniem do tego prawo) na nieco wyższe wynagrodzenie niż tam się oferuje.
      Mimo wszystko taki artykuł w FT mnie bardzo cieszy i trzymam kciuki z moje miasto! :) Mam nadzieję, że będzie coraz lepiej!
      Pozdrawiam!
    • yarro Re: "Financial Times" stawia na Łódź 21.12.06, 02:57
      Grrr. Przegapiłem to wydanie...
    • niestaly_czytelnik "Financial Times" stawia na Łódź 21.12.06, 03:09
      W końcu Łodzią, drugim co do wielkości miastem w kraju, rządzi uczciwy polityk
      z porządnej partii - no i widać efekty. W skali ogólnopolskiej jest podobnie.
      Tak trzymać Łodzianie! Wrocław pozdrawia wyborców Kropy!

Nawrócenie Łodzi z wieloletnich, niszczących rządów lewicy jest trochę podobne
      do nawrócenia Wałbrzycha (teraz rządzi tam uczciwy PO-wiak Kruczkowski) -
      miasto to było od 1990 do 2002 roku rządzone przez potomków bolszewików z tow.
      Dy-duchem na czele. Efektem była całkowita zapaść cywilizacyjna, likwidacja
      chyba wszystkich zakładów tamtejszego zagłębia, bezrobocie (oficjalne) sięgało
      40%, bieda wyzierała zewsząd. W tej chwili bezrobocie osiągnęło jedną z
      najniższych wartości, działa strefa ekonomiczna, fabryki japońskich koncernów,
      etc. Przemiany nie dotknęły natomiast sąsiedniej J. Góry. Dlaczego? To proste!
      Do ost. wyborów rządził tam komuch Kusiak. Dobrze czasami zauważać takie
      korelacje, bo można na ich podstawie podejmować lepsze decyzje wyborcze.
      • vazz Re: "Financial Times" stawia na Łódź 21.12.06, 09:27
        Pachnie prowokacja,ale co tam ;). Ws.Wałbrzycha i JG zapomniałes dodac,że pod
        Wałbrzychem jest dosc duza strefa ekonomiczna,a pod JG nie.

Co do Łodzi to wazna rzeczą byłoby postawienie na promocje miasta i
        turystyke,gdyz w turystyce i usługach generowanych przez turystyke znajda prace
        nie tylko studenci po politechnice (jak w przypadku budowy zakładów
        produkcyjnych)
        • Gość: barnaba Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.lodz.msk.pl 21.12.06, 16:06
          > Pachnie prowokacja,ale co tam ;). Ws.Wałbrzycha i JG zapomniałes dodac,że pod
          > Wałbrzychem jest dosc duza strefa ekonomiczna,a pod JG nie.

Swoją drogą- jakim cudem udało się doprowadzić do takiej zapaści miasto u
          podnóża Karkonoszy?

A warto wiedzieć, że starówka jeleniogórska jeszcze kilkanaście lat temu
          wyglądała lepiej niż ul. Piotrkowska w Łodzi.
          • vazz Re: "Financial Times" stawia na Łódź 22.12.06, 11:39
            No,ale w porównaniu z Wałbrzychem to JG lepiej wypada ;),do JG starówki
            Wałbrzychowi daleko, jedna strefa ekonomiczna cudów nie uczyni...i tak w niej
            pracuje wiekszość ludzi spoza Wałbrzycha bo wałbrzyscy górnicy nie mogli(nie
            potrafili) sie przekwalifikować
    • Gość: S.N.W. "Od nendzy do piniendzy" ;) IP: *.toya.net.pl 21.12.06, 08:40
    • Gość: Roosevelt5 "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.toya.net.pl 21.12.06, 15:53
      Wszystko pięknie.
      Tylko jeszcze ci łódzcy "Targowiczanie" jeszcze nam przeszkadzają.
      Tłumaczenie, że głosowali przeciw 37 mln zł. na łódzkie lotnisko, bo być może
      dostaniemy z UE. Smiechu warte!!!!!!!!!!!!!
      To tak jak Marcinkiewicz awansował (?) z premiera rządu na kandydata na
      prezydenta miasta.
      Jak to się skończyło wszyscy już wiemy.
    • Gość: Paweł Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:30
      inwestorzy mają tu bardzo dobrą obsługę. Jak nam mówili, są dosłownie
      "prowadzeni za rączkę"

taaaa - wszystkich dwóch...
      widać FT 'schodzi na psy' skoro wypisują takie bajki - czas wymienić dziennikarzy
      • Gość: FT Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.toya.net.pl 21.12.06, 19:39
        Najwazniejsze osiagniecie to Manufaktura, a tu akurat Kropa robil wszystko zeby
        sie nie udalo.
        • yarro Re: "Financial Times" stawia na Łódź 22.12.06, 02:25
          hahaha.
        • Gość: skipp Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.crowley.pl 22.12.06, 10:49
          Nie jest to prawda do końca...
          Znam sprawę Manufaktury - jestem Łodzianinem i architektem.
          Twarde negocjacje sprawiły, że Apsys potraktował kompleks Pozańskiego z szacunkiem należnym perle XIXwiecznej architektury industrialnej (a nie jak duży plac inwestycyjny ze spora iloścą starej cegły) i zdecydował się wydanie więcej pieniędzy w oprawę założenia, remont zabytkowego magazynu przy Karskiego (pierwotne plany przewidywały rozbiórkę)
          Apsys to duży gracz i Kropa sprawił,że władze Łodzi miały wpływ na decyzje.
          • vazz Re: "Financial Times" stawia na Łódź 22.12.06, 11:43
            Zwyczajną niechęć nie traktuj jako twarde negocjacje, nawet teraz widac wyraźną
            awersję Kropy do Manufaktury. Nie wpadajmy w przekonanie,ze tylko Kropie
            zalezało na zachowaniu zabytkowej zabudowy bo to zakrawa o komedie.
      • c.rayback Re: "Financial Times" stawia na Łódź 22.12.06, 11:20
        Nieprawda.Nie wiem na jakiej podstawie tak twierdzisz.

Prowadzilem do niedawna wlasna firme i powiem Ci ze i przy zakladaniu
        dzialalnosci i przy likwidowaniu dzialalnosci bardzo pomogli mi urzednicy,w
        ZUSie wrecz kobita mi sama dokumenty wypelniala.

Widac ewidentnie pozytywne zmiany w nastawieniu;skoro mnie,szaraczka
        potraktowano lepiej niz przyzwoicie,moge zalozyc ze potencjalnego inwestora
        potraktuja jeszcze lepiej! :)

Lodz moim miastem! :)))))))))
    • narod.ovviec "Financial Times" stawia na Łódź 21.12.06, 22:31
      To początek wielkiej szansy dla Łodzi. Szkoda, że w Łodzi miało miejsce silne
      osadnictwo żydowskie, bo to trochę plami honor miasta, ale i tak trzymamy za was
      kciuki!
      • Gość: felek usa Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: 63.117.245.* 22.12.06, 01:09
        dlatego kolego wybrali lodz ze zydowskie a ta gazeta ft to w jakich rekach jest?
        w zydowskich
        ja mysle ze gdynia jest najlepsza
        • yarro Re: "Financial Times" stawia na Łódź 22.12.06, 02:27
          A jak tam w USA? Gdzie kupujemy kiełbasę? U Żyda?
      • yarro Re: "Financial Times" stawia na Łódź 22.12.06, 02:26
        Jesteś chory.
        • anty_chirlider ,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸¸,+°´°+,¸ 22.12.06, 03:17

|Zobacz jak nami manipuluja :

www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682
          >
      • Gość: Kaczoland Atakuje Re: "Financial Times" stawia na Łódź... IP: *.dhcp.embarqhsd.net 22.12.06, 05:10
        "narod.owiec" - czyzyby kolejny oszolom,
        czy ultranacjonalista?? Tacy jak ty
        z pewnoscia skutecznie odstrasza
        kazdy wiekszy biznes, czy
        inwestycje z Zachodu!
        • salceson_brunszwicki Re: "Financial Times" stawia na Łódź... 22.12.06, 11:27
          to chyba jakis kabareciarz:), polecam jego bloga, prawie spadłem z krzesła:)
      • Gość: Ingo Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: 213.17.170.* 22.12.06, 08:45
        narodowiec akyrat z tego, że Łódx była miastem wielokulturowym to wiekszośc nas
        łodzian jest dumna. Cieszymy się, że nie bylismy ciasnym polskim grajdołem.
      • roosevelt5 Re: "Financial Times" stawia na Łódź 22.12.06, 13:31
        Jesteś chory z nienawiści.
        Idź do lekarza, może ci pomoże. Może.
      • roosevelt5 Re: Narod.owiec: to było pod twoim adresem 22.12.06, 13:34
      • Gość: barnaba Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.lodz.msk.pl 22.12.06, 15:53
        Kiepska prowokacja.
    • Gość: Lodzianin Wybiorcze bledy IP: *.perm.iinet.net.au 22.12.06, 03:19
      Niestety Wybiorcza znowu jest w bledzie gdyz najwiekszym inwestorem po USA nie
      jest WB ale Holandia i Francja.
      Ale to juz do obrazka nie pasowalo wiec sie fakty "poprawilo"
    • Gość: dsa Łódź to tam gdzie zabija sie pawilonem ? IP: *.multicon.pl 22.12.06, 05:30
      • c.rayback Re: Łódź to tam gdzie zabija sie pawilonem ? 22.12.06, 11:13
        Ta,jak sie dobrze rozpedzisz i walniesz durnym lbem w pawilon.
    • pawel3891 Re: "Financial Times" stawia na Łódź 22.12.06, 07:30
      nie rozumiem dlaczego lodz a nie wroclaw. pewnie zydzi tak zadecydowali.
    • marekjurek_u_pinocheta Ale bandyci z PISu zabiorą z budżetu2007 stypendia 22.12.06, 10:23
      dla młodych zdolnych i przeznaczą na nagrody dla nieudaczników w kanelarii
      prezia Kaczyńśkiego. Nic tylko usiąść i płakać.
    • Gość: majofonez Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.centrala.kaczmarski.pl 22.12.06, 10:47
      tak dzieje się we Wrocławiu ;)!!!
    • Gość: Egon "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:08
      Chyba dlatego, że to miasto wygląda tak, jakby tam nikt tych interesów nie
      robił. Okrutnie zaniedbane, brudne i przypominające lata 80.
    • Gość: Adam Akurat....!! IP: *.swedishtrade.se 22.12.06, 11:18
      W Lodzi wladze prowadza tylko za raczke inwestorow, takich jak Dell & co...
      mniejsze firmy, ktore nie gwarantuja wielkich artykulow w gazetach i prestizu
      lokalnych wladz, sa traktowane z buta. Wladze Specjalnej Strefy Ekonomicznej
      nie sa chetni pomagac mniejszym inwestorom...
      Sami sie o tym przekonalismy, i jak slyszymy od innych firm, nie jestesmy
      jedynym takim przypadkiem.
    • Gość: M. śmiać mi się chce... IP: 80.50.32.* 22.12.06, 11:19
      jak czytam o takich artykułach. Wielki sukces Polskiego rządu, ściągnęli DELL
      który zbuduje fabrykę za 200mln$ i da pracę ok 500-1000 osobom. Wielki sukces.
      Szok - tyle ludzi. Dziwne że jak w małym mieście Kwidzyn, międzynarodowa
      korporacja JABIL stawia trzecią fabrykę z początkowym zatrudnieniem 1500 osób
      (w sumie dotychczasowe 2 fabryki 5000os) i do 2010 ma być 5tys osób w trzeciej
      fabryce, co łącznie da 15tys osób + kooperanci, to nawet słowa nie ma. No ale
      DELL to jest marka. Gratulacje dla Łodzi. LoL.
      • Gość: striker27 Re: śmiać mi się chce... IP: *.toya.net.pl 22.12.06, 11:46
        W Dellu ma byc docelowo zatrudnionych 5000 osob + kooperanci a juz w przyszlym
        roku ok 1500 osob, poza tym to nie jedyna inwestycja - juz od jakiegos czasu
        jest Merloni, Gillette, Phillips. Zgadzam sie, ze to akurat nei w kazdym
        przypadku jest sukces rzadu, ale dzieje sie ku lepszemu. A Kwidzyniowi
        gratuluje.
      • Gość: cmr Re: śmiać mi się chce... IP: *.4web.pl 22.12.06, 11:53
        Robaczku drogi... sek w tym, że za fabryką Della jest jeszcze kilku innych pod
        wykonawców i w sumie może to być nawet do 5tys miejsc pracy.
    • janfranciszek Niech pis krytycznie oceni rządy Kaczyńskiego 22.12.06, 11:29
      w Warszawie. Nie ściągnął żadnego biznesu, nie zadbał o infrastrukturę. A to
      wszystko robi Kropiwnicki.
    • Gość: z Łodzi Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.lodz.msk.pl 22.12.06, 11:36
      Jeszcze kilka takich artykułów z propagandą sukcesu j**** pismaki wysmażą a ceny
      mieszkań dogonią warszawskie :( Żeby ktoś spoza Łodzi nie pomyślał sobie jak tu
      jest słodko - inwestorzy tak "wspaniale" płacą że ich pracowników nie stać na
      wzięcie kredytu hipotecznego nawet na malutkie mieszkanie, choćby i 40 lat mieli
      spłacać.
    • fotoadrian "Financial Times" stawia na Łódź 22.12.06, 11:51
      Stawiaja na Lodz , poniewaz w tym miescie znajda pracownika do roboty za 600-800
      zl i dlatego " prestizowy " (czytaj - masonski) magazyn tak bardzo poleca nasze
      miasto ... sprawa jest prosta .
      • Gość: ateusz Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.adsl.alicedsl.de 22.12.06, 12:05
        pewnie,ze tania sila robocza,ale przeciez tylko jeden moze zrobic dobry interes,
        wiec jezeli ft pisze ,to wiadomo kto ma robic te interesy..gazeta schodzi na
        psy..swoja droga jakis tam artykul w gazecie i wszyscy pieja jakie to zrobia
        geschefty...
    • Gość: michba81 Brawa dla Łodzi IP: 156.17.201.* 22.12.06, 12:04
      Dotychczas to miasto kojażyło mi sie tylko z sanitariuszami zabijającymi
      pacjeentów. Wydawało mi się że gospodarka Łodzi jest marniutka w porównaniu z
      warszawską, a tu taka niespodzianka. Gratulacje Łodzianie
    • Gość: mar "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 12:25
      niesamowite!!! Kropiwnicki chwalony ? A z jakiej on jest partii?
      • Gość: swoboda_t Re: "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 14:43
        Nie jest z PiS, jeśli o to Ci chodzi LOL
    • Gość: mar "Financial Times" stawia na Łódź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 12:25
      niesamowite!!! Kropiwnicki chwalony ? A z jakiej on jest partii?
    • rudy_rudolf stawiałem na Breslau 22.12.06, 13:51
      eee...myslalem, ze Wroclaw wygra, jak na razie to miasto wydaje sie byc
      najprezniejsze, szykuje sie do expo,a jego wladze ciesza sie ogromnym
      poparciem..a tu cichcem Lodz wyplynela na szerokie wody..

świateczne ekartki na www.asiaq.pl
      • Gość: KACZAN Spostrzeżenia z boku IP: *.icpnet.pl 22.12.06, 14:42
        Dosyć często bywam w Łodzi - mam żonę z tego miasta. Obecnie mieszkamy i
        pracujemy w Poznaniu. W porównaniu z Poznaniem Łodź jest niestety bardzo brudna.
        Zwłaszcza centrum. Denerwujące są pomalowane we wszystkie możliwe barwy sklepiki
        w odrapanych kamienicach.

Wszyscy zachwycają się Manufakturą - lecz postawienie betonowego klocka na
        hipermarket Geant jest co najmniej dziwne. Bardzo szpeci to obraz Manufaktury
        jako całości. W Poznaniu Stary Browar w całości zachowuje swój industrialny
        charakter.

Dużym plusem jest remont Alei Włókniarzy, gdyż nie za bardzo można było juz tam
        jeździć. Przydałby sie jeszcze lepszy wyjazd z miasta w kierunku na Gdańsk.
        Teraz po otwarciu autostrady przejazd przez Zgierz jest po prawie niemożliwy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka