Dodaj do ulubionych

Znowu w wakacje kiepsko z czarterami?

28.12.06, 19:04
nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale w biurach podrózy już się zaczęły
pojawiac oferty na przyszłoroczne wakacje. Na razie, z duzych biur - Ecco i
Itaka. Oba bez wylotów z Łodzi - za to z wylotami np. z Bydgoszczy. Co jest
grane? I nie przyjmuję do wiadomości, że z Łodzi się nie opłaca, bo mamy
blisko do Warszawy.. Bydgoszcz ma blisko do Poznania a Kraków do Katowic - i
vice versa.. Co jest grane i dlaczego?!?
Obserwuj wątek
    • Gość: rs Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 82.177.98.* 28.12.06, 22:49
      macie np Tunezje (Monastir) z EXIMem
      • Gość: Pawel Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.retsat1.com.pl 28.12.06, 23:47
        Sorry ale masz może jakieś info.Byłem na stronie Eximu i nic o Łodzi tam nie ma.
      • Gość: jkjkj Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.12.06, 23:48
        nie znalazłem na ich stronie info o wylotach z Łodzi...
        • Gość: jkjkj Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.lodz.dialog.net.pl 28.12.06, 23:51
          jak narazie tylko Alfa Star ma Hurghade, wiecej nic nie wiadomo, wydaje mi sie
          niestety ze ewentualnie tylko Triada moze cos dorzucic, bedzie tak samo jak w
          tym roku, zero postępu :/
          • Gość: Roberto Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 217.116.110.* 29.12.06, 00:32
            Jak narazie mamy wyloty z Lodzi
            RAINBOW TURS
            Grecja Riwiera Olimpijska pierwszy wylot 18.06 ostatni24.09.2007 loty odbywaja
            sie co 7 dni
            Chalkidiki loty j.w.
            Tunezja pierszy wylot 21.06 ostatni 04.10.2007 loty co 7 dni
            Triada Tunezja czestotliwosci nie znam.Do konca stycznia biedzie wiadomo czy
            gdzies jeszcze polecimy z naszej Lodzi.
            • Gość: rs Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 82.177.98.* 29.12.06, 09:21
              mam nowe letnie katalogi EXIMa i tam jest LCJ
        • Gość: maxior Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.toya.net.pl 29.12.06, 23:55
          Przeglądałem katalog Tunezja 2007 i wyraźnie Łódź jest uwazględniona.
      • Gość: anioł15 Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.era.pl 29.12.06, 09:22
        zgadza sie w najnowszym katalogu eximu na lato 2007 jest wylot z łodzi do
        Monastiru
        • Gość: Pawel Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.retsat1.com.pl 29.12.06, 09:24
          OK,dzięki za info.

Pozdrawiam
          Paweł
    • ewamalgorzata Odpowiedź z biura Ecco 29.12.06, 16:02
      Napisałam maila z zapytaniem - dostałam coś, co tutaj zacytuje. Powaliło mnie
      logiką i bełkotem

"Witam

Nie mamy w ofercie wylotów z łodzi ze względu na brak na tyle dużego
      zainteresowania wylotami z tego lotniska, warunkiem wylotu jest minimum
      80% obłożenie miejsc w samolocie, zdarza się również że nie każdy termin
      z lotnisk które oferujemy leci ze względu na zbyt małe obłożenie. Na
      chwilę obecną zainteresowanie wylotem z Łodzi jest nadal zbyt małe"
      • Gość: łodzianin Re: Odpowiedź z biura Ecco IP: 212.191.172.* 30.12.06, 22:47
        Tak to ciekawe... ten mail...
        Triada też ma w swojej ofercie Łódź, tylko nie wiem dokad bo jest wykaz
        wycieczek i napis: WYLOTY Z WARSZAWY, (...), i ŁODZI...
        • Gość: Pawel Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: *.retsat1.com.pl 31.12.06, 00:14
          Wczoraj napisałem do Itaki,Rainbow Tours i Oasis Tours.Z pierwszych dwóch
          odpisali,że w tym sezonie letnim nie planują i nie będą latać z Łodzi ale może
          w kolejnych sezonach.Z Oasis Tours nie otrzymałem odpowiedzi.
          • ewamalgorzata Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour 31.12.06, 00:52
            Napisali może, dlaczego?
            • Gość: łodzianin Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: 212.191.172.* 31.12.06, 01:25
              a nie tak dawno władze Lublinka mówiły o bogatej ofercie letnich czarterów z
              łodzi... kolejne bajki?? :/
            • Gość: Pawel Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: *.retsat1.com.pl 31.12.06, 01:27
              Itaka:
              Dzień dobry,

W tym sezonie jeszcze nie planujemy lotów z Łodzi. Byc może będą takie plany w
              przyszłych sezonach.

Pozdrawiam,
              Krzysztof Panfil

Rainbow Tours:
              Dzień dobry,
              oferta na Lato 2007 pojawi się na stronie na początku stycznia.
              W tym sezonie nie będziemy realizować lotów z Łodzi.
              Pozdrawiam,
              Magdalena Majewska
              Rainbow Tours S.A.

• Gość: DM Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: 217.116.110.* 31.12.06, 11:39
                To maja niezly balagan bo w katalogu R.T. na sezon 2007 czterokrotnie pojawia
                sie Lodz Tunezja co czwartek zaczynajac od 21.06 do 04.10
                Grecja- Rywiera Olipijska,Chalkidiki oraz Dookola Grecji co poniedzialek od
                18.06.ostatni 24.09
                • Gość: DM Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: 217.116.110.* 31.12.06, 12:46
                  Alfa Star do Egiptu wyloty od 20.06 co srode o godz 20.00
                  • Gość: MK Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 13:34
                    Masz katalog w formie elektronicznej lub link?
                    Alfa Star i Rainbow
                    • Gość: DM Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: 217.116.110.* 31.12.06, 13:49
                      Mam papierowy katalog R.T., Ecco,Itaka a Alfe mozna latwo znalesc w necie
                      • Gość: łodzianin Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: 212.191.172.* 31.12.06, 14:05
                        Trochę się dziwie biurom: wiekszosc lotow jest wykonywanych np. ze Szczecina
                        czy Rzeszowa, z miast mniejszych od Łodzi...
                      • Gość: adam Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: *.toya.net.pl 31.12.06, 14:05
                        Wczoraj w Rainbow telefonicznie przeproszono mnie za nieaktualna informacje w
                        katalogu dot. wylotow z Łodzi. Pytalem o przyczyne, ale pani nie potrafila
                        udzielic konkretnej odpowiedzi.
                        • Gość: MK Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 14:13
                          No jak to co jak zwykle sie nie dogadali :-(
              • Gość: Pawel Re: Odpowiedź z biura Itaka i Rainbow Tour IP: *.retsat1.com.pl 02.01.07, 20:20
                Z Itaki dostałem dzisiaj jeszcze jedną odpowiedź(widać,że dbają o klienta):

Witam serdecznie,

Panie Pawle, w sezonie LATO 2007, nasze biuro nie uruchamia lotów czarterowych
                z Łodzi, będziemy latać z Bydgoszczy, Gdańska, Poznania, Katowic, Krakowa,
                Szczecina, Warszawy oraz z Wrocławia.
                Jesli będzie Pan miała jakieś pytania, lub będzie Pan zainteresowany
                przygotowaniem oferty grupowej, proszę o kontakt z naszym działem.

Serdecznie pozdrawiam

Anna Antosz

Anna Antosz
                Specjalista ds. Czarterów i Grup Zamkniętych
                Nowa Itaka Sp. z o.o. o/Warszawa
                ul. Mokotowska 65, 00-533 Warszawa
                Phone: +48 (22) 6223 882
                Fax: +48 (00) 6221 013
                anna.antosz@itaka.pl
                www.itaka.pl

• Gość: DM Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 217.116.110.* 31.12.06, 14:21
      Ja bylem w R.T. na Piotrkowskiej w piatek i pani zapewniala mnie ze latac z
      Lodz beda.Nawet mialem zamiar zarezerwowac na poczatku stycznia wczasy dla
      mojej rodzinki oczywiscie z wylotem z Lodz
      • Gość: MK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 14:29
        Goraco trzymam kciuki ta to byś miał rację.

Podsumowując:
        - Potwierdzone ze Łodz jest to Exim, Alfa (internet) RT (katalog)
        - Potwierdzone ze Łodzi brak Ecco, Itaka (katalog)

Zgadza sie?
        • Gość: DM Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 217.116.110.* 31.12.06, 14:36
          Tak oraz Triada-Tunezja it TravelPlanet-Egipt it. Wlasnie Londyn przelecial nad
          mym blokiem Pozdrawiam
          • Gość: MK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 15:02
            No to Ecco i Itaka moga sie zwinac w tym roku z Lodzi ;-)
            Na pochybel im...
            • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 31.12.06, 15:12
              No..popieram zasadniczo, choc ja i tak staram się nie jeździć z biurami, tylko
              samodzielnie - więc pewnie w tym roku polecę z Krakowa lub z Wawy (skyeurope
              lub norwegianem do Aten, tam na prom z Pierusu i wiiiuuuu..na jakąś Cykladę..:)
              Pochwaliłam się, nie?:)) Ale nadal zastanawia mnie, CZEMU do cholery nie latają
              z Łodzi? Czy ubiegłoroczne loty do Afryki były tak słabo obłozone? Czy naprawdę
              wśród Łodzian nie cieszą się popularnościa wakacje w Europie? Jakoś, doprawdy,
              trudno mi w to uwierzyć... I nie mogę zrozumieć, czemu nadal nic do
              europejskich destynacji nie lata:(
              • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 31.12.06, 15:17
                I - własciwie - jak oni, te biura znaczy - robią takie badania rynku? Na jakiej
                podstawie Ecco oceniło małe zainteresowanie wylotami z Łodzi? Czy na tej, że w
                ogóle mało osób z Łodzi wykupiło u nich oferty? Czy na jakiejś innej?
                Bo jesli na tej pierwszej- no dość ryzykowne.. znam ludzi, znam kilka par
                dokładnie mówiąc - którzy polecieli do Egiptu tylko dlatego, że wylot był z
                Łodzi. Więc metoda ryzykowna i mało skuteczna - ogłaszając np jakąś Grecję czy
                Hiszpanię własnie z Łodzi - biuro ma sporo szans na przyciagnięcie nowych
                klientów. Ale ja się może mylę?
                • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 31.12.06, 15:21
                  ewamalgorzata napisała:

> Hiszpanię własnie z Łodzi - biuro ma sporo szans na przyciagnięcie nowych
                  > klientów. Ale ja się może mylę?
                  Jeszcze zapomniałam dopisać, że dodatkowym argumentem jest sporo niższy koszt
                  takich wakacji gdyż wylot z innego miasta to dodatkowe koszty podróży: albo 4 x
                  paliwo do np. Wawy - jeśli znajdziesz kogoś, kto wykaże się uprzejmością i Cie
                  podrzuci i przywiezie - albo dwa razy paliwo + koszt parkingu - na tydzień to
                  było bodaj 120 zł. jak ktos jedzie na dwa tygodnie- robi się wcale zacna kwota.
                  • Gość: MK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 15:26
                    Mysle ze o lotach wakacyjnych powinno sie duzo mowic.
                    Tu nasza tez rola.

Tak jak mowisz wartoscia wakacji z Lodzi jest to ze nie trzeba organizowac
                    sobie podrozy samemu do innego miasta.
                    • Gość: DM Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 217.116.110.* 31.12.06, 15:36
                      Kiedys latalem z Wa-y od kiedy mamy w Lodzi reinkarnacje lotniska latam tylko
                      z LCJ i jest super 20 min i juz jestem na lotnisku mniej stresu rodzinka mniej
                      zmeczona a pozatym moje pieniadze zostaja w Lodzi ludzie maja prace itp
            • Gość: DM Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 217.116.110.* 31.12.06, 15:14
              Popieram lodzianie powinni wybierac te firmy ktore lataja z naszego miasta
              reszte bojkotowac.A w Ecco zdenerwowali mnie straszni na moje pytanie ze chce
              poleciec z Lodzi na wakacje pani w odpowiedziala mi mniejwiecej tak. Z Lodzi
              chce pan leciec? wie pan tu ciagle sa jakies klopoty czegos tam nie maja i
              samoloty czesto siadaja w innych miastach i wogle lotnisko jest male a z
              Warszawy to pan poleci sobie gdzie chce.Ecco dziekuje nie dla mnie moje
              lotnisko jest w Lodzi nie w Wa-wie
              • Gość: MK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 15:22
                Mam nadzieje, ze siedziby biur ktore zdecydowaly sie na loty z Lodzi napisza to
                wielkimi literami na wystawie.

Wtedy zadziala teoria Drawina - przezyje ten kto jest lepiej przystosowany :-)

Podroz do Warszawy to koszt + stracone nerwy, a nikt nie chce tracic nerwow
                podczas urlopu.

PS: Zastanawiam sie czy nie nalezy im sie duzy plakat w jednym stylu "To biuro
                lubi Lodz"...Byli by rozpoznawalni
                • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 31.12.06, 15:33
                  > PS: Zastanawiam sie czy nie nalezy im sie duzy plakat w jednym stylu "To
                  biuro
                  > lubi Lodz"...Byli by rozpoznawalni

Mogę im zrobic:) Ale nalezałaby się - a może przede wszystkim - jakas reklama
                  na stronach lublinka. W tamtym roku były - co prawda dosyc późno się pojawiły.
                  Ktos na Lublinku nie zauwazył, że sezon na zakup wakacji zaczyna się w
                  styczniu? Ponoc w tamtym roku cos koło 30% to były zakupy z oferty first
                  minute - i ta tendencja zwieksza się z roku na rok.
              • Gość: profes79 Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 31.12.06, 19:38
                Ale przynajmniej dostales jasna odpowiedz: tak, a nie inaczej lodzkie lotnisko
                sie kojarzy po ostatnim polroczu - z ciaglymi klopotami, awariami, odwolywaniem
                lotow, przenoszeniem ich do innych miast. Moze nieprawda?
          • Gość: Albert Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 194.176.105.* 04.01.07, 16:53
            Wezcie pod uwage, ze:
            - Rainbow + Triada + Exim - to pewnie jeden samolot do Tunezji
            - AlfaStar jest po prostu tylko sprzedawany przez Travelplanet
            - Riwiere Olimpijska obsluguje tez sam czarter co Chalkidiki.

Tak wiec dzialalnosc w zakresie pozyskiwania czarterow na 2007 przez nieudolne
            wladze Lublinka okazala sie kolejna jedna wielka klapa - mamy zaledwie 1
            polaczenie wiecej (Saloniki). Ale moze Pan Laszkiewicz jeszcze w tym pomoze?

Pozdro,
            Albert
    • maxxman Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 31.12.06, 15:35
      Pozyskiwanie przewoźników czarterowych jest takim samym pozyskiwaniem co
      przewoźników tradycyjnych czy niskokosztowych. Zatem dlaczego jest tak bryndza
      proszę pytać Ł. oraz marketing lotniska.

Osobiście podejrzewam, że od kilku miesięcy nie jest robione ABSOLUTNIE NIC aby
      przyciągnąć jakiekolwiek nowe połączenia, czy to przewoźników tradycyjnych,
      niskokosztowych czy czarterowych. Założę się, że nie ma nawet zrobionego
      ładnego prospektu informacyjnego w 3 językach o możliwościach operacyjnych z
      Łodzi przy 2500m.

mx
      • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 31.12.06, 15:45
        maxxman napisał:

> Pozyskiwanie przewoźników czarterowych jest takim samym pozyskiwaniem co
        > przewoźników tradycyjnych czy niskokosztowych. Zatem dlaczego jest tak
        bryndza
        > proszę pytać Ł. oraz marketing lotniska.

No, zapytałam, wysyłając takiego maila:
        Przeglądając pojawiające się juz letnie katalogi biur podróży ze smutkiem
        zauważyłam, że - podobnie jak w ubiegłym sezonie - nadal bardzo uboga jest
        oferta letnich wyjazdów wakacyjnych z naszego lotniska. Chciałam więc
        zapytać, czym jest to spowodowane? Czy biura nie wykazują żadnego
        zainteresowania, czy lotnisko nie stara się o pozyskanie nowych, kolejnych
        wakacyjnych destynacji?
        Czy coś zostało zrobione w kierunku przyciągnięcia jakiegos nowego biura
        podrózy - a jesli tak, to które z biur mimo to nie zdecydowało się na
        uruchomienie wylotów z Łodzi? To ważna informacja, by mozna je było
        bojkotować.
        >
        > Osobiście podejrzewam, że od kilku miesięcy nie jest robione ABSOLUTNIE NIC
        aby
        >
        > przyciągnąć jakiekolwiek nowe połączenia,

Ze smutkiem się muszę z Tobą zgodzić:((
      • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 31.12.06, 15:46
        maxxman napisał:

> proszę pytać Ł. oraz marketing lotniska.
        Spytałabym pana Ł. ale nie wiem, jak:((
        • maxxman Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 31.12.06, 16:58
          Adresu e-mail do Ł. nie posiadam. Zresztą powątpiewałbym w szczerość odpowiedzi
          ze strony pewnych kręgów...

A tak w ogóle to Sylwester idzie :D Wszyscy Forumowicze już gotowi? ;)

mx
          • Gość: łodzianin Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 212.191.172.* 31.12.06, 18:34
            Bawmy się dziś na Lublinku!! :)
            • Gość: adam Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.toya.net.pl 31.12.06, 19:01
              A w co chcesz sie bawic? W klasy czy w ciuciubabke.
              • Gość: łodzianin Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 212.191.172.* 31.12.06, 19:52
                W chowanego...
                Szkoda tylko ze nie byloby za czym bo samoltow jak na lekarstwo... :(
                • Gość: prezesik Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 18:37
                  Łodzianin, czy ty masz skończone chociaż 15 lat?
    • ewamalgorzata Neckermann tez nie. 02.01.07, 13:45
      Dostałam odpowiedź z Neckermanna, ze tez nie. niesety, żadne biuro nie podało
      mi odpowiedzi (no oprócz niejasnej wypowiedzi z Ecco) DLACZEGO.
      I - dlaczego biura mnie ignorują?:(((( nikt mi nie chce powiedzieć, czemu nie z
      Łodzi.Olewają mnie biura, zespół doradców UM, port lotniczy Lublinek
      Jak zapytac o to bardziej oficjalnie, tak, żeby nie mogli mnie zlac grubym
      sikiem?

;-((((
      • maxxman Re: Neckermann tez nie. 02.01.07, 14:05
        Ewomałgorzato,

Proponuję napisz list w wordzie wraz ze wszystkimi wymagami formalnymi, a
        dodatkowo na dole z klauzulą:
        'Do wiadomości:
        1. Prezydent Miasta Łodzi, J.K.
        2. Wojedowa Łódzka, H.P.
        3. Marszałek Województwa Łódzkiego (jak mu tam?)
        4. Gazeta Wyborcza Łódź, (dziennikarz odp. za lotn.)
        5. Dziennik Łódzki Wiadomości Dnia (jw)
        6. Radio Łódź (jw)
        7. Stowarzyszenie LdŁ M.K., po prezesa
        8. Lotnisko im. Reymonta L.K., prezes
        [etc]'

Jeżeli będziesz wysyłać te listy via e-mail, proponuję w wierszu 'Do
        wiadomości' wpisać od razu e-maile do wszystkich powyższych osób tak, by
        finalny adresat wiedział, że ten list rzeczywiście dotarł do osób wymienionych
        w klauzuli.

I gwarantuję Tobie, że Twój list zostanie poważnie potrakowany :)

Aha, przed wysłaniem go do konkretnych biur podróży, dowiedz się, do jakiej
        konkretnie osoby zamierzasz napisać. W takim wypadku najlepiej zaadresować do
        na samego prezesa biura podróży albo co najmniej dyrektora ds.
        transportu/przejazdów (lub coś takiego).

Oczywiście, w lewym górnym rogu piszesz swoje dane, nieco poniżej po prawej
        stronie - adres prezesa biura, adres. Na dole umieść swój odręczony podpis,
        może być zeskanowany. A w ogóle super by było gdybyś to jeszcze wrzuciła do
        pdf - można kilka pdfów zrobić za pomocą www adobe acrobat, ja mam u siebie
        profesjonalną wersję acrobata więc możesz podrzucić mi pliki na skrzynkę a
        zrobię z nich pdfa.

Powodzenia!

mx
        • ewamalgorzata Re: Neckermann tez nie. 02.01.07, 14:15
          Dobra, nie posiadam Worda, ale zrobię w InDesignie - i tez zrobię pdfa. tylko,
          niech mi ktos powie, skąd mam wziąć adresy niektórych osób? Byłes na stronie
          lotniska? Tam se mogę do dyzurnego portu napisac, nie dali maila nawet do
          rzecznika... Z prezydentem miasta, wojewodą spoko. Kto podpowie mi adresy-
          może być na priv do dziennikarzy (mail do GW na którys z "ogólnych", dostępnych
          na stronie adresów -bez echa) - oraz jakby ktoś podpowiedział, na jakie maile
          pisac do kompetentnych osób w biurach? Zanim zacznę sama szukac - może ktoś wie
          i zaoszczędzi mi trochę czasu?:)
          • Gość: MarcinK Re: Neckermann tez nie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:18
            Jeżeli potrzebujesz adresy e-mail to slużę. Proponuję kontakt na priv:
            m.kaniewski@lotniskodlalodzi.org

Pozdrawiam, Marcin
      • Gość: ewamalgorzata Re: Neckermann tez nie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:37
        Zwracam honor - port lotniczy Lublinek w osobie p. Miłosza mi odpowiedział.
        Brak zainteresowania ze strony biur:( Biura mówią, że brak zainteresowania ze
        strony klientów. Ja wiem, że Łódź to nie jest najbogatsze miasto w Polsce, ale
        jednak jedno z największych. Naprawdę tak niewielu łodzian lata na wakacje za
        granicą? I mam wrażenie, że szanse biur, które pierwsze zaczna latac z Łodzi sa
        potencjalnie większe: w tamtym roku znajomi z Poznania - nie jedni, kilku -
        wybierając miejsca na wakcje - wybierali spośród tych, do których mieli wylot w
        Poznania. nie upierali się, że polecą do Hiszpanii z Wawy - większość z nich
        była w Grecji (ha! i słusznie!:) ) - bo tam było najwiecej lotów z Ławicy..Kos,
        Rodos, Kreta.. Myślę, że w Łodzi by było podobnie. Może sie mylę:)
        • Gość: nano Re: Neckermann tez nie. IP: *.toya.net.pl 02.01.07, 18:28
          Nie moze tylko na pewno.
    • Gość: cichy Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 18:54
      do łódzkiego lotniska wpłynęła oferta lotów - chyba czarterowych - ale jak się
      dobrze ucho przyłoży ;) to można się dowiedzieć, że ciężko się osobą
      odpowiedzialnym za te kontakty zebrać do napisania odpowiedzi....cóż niektórzy
      to są zapracowani :/
      • Gość: jkjkj Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.01.07, 22:06
        Prawda jest też taka, że chociaż Łódź ma 760tys. mieszkańców, to ma mniejszy
        potencjał na czartery niż Poznań, Gdańsk czy nawet Szczecin. Z Poznania do Wawy
        jest około 300km, z Gdańska wiecej, a ze Szczecina już wogole. Natomiast z Łodzi
        jest 130 i jeśli ktoś leci na wakacje na drugi koniec Europy to dodatkowe 2
        godziny jazdy już takiej róznicy nie robią. A z Wawy jest w czym przebierac,
        lataja wszedzie. Dodatkowo, cała wschodnia ściana naszego województwa, czyli
        poczynając od terenów na wschód od Brzezin na 90% wybierze Warszawe, bo roznica
        w zaoszczedzonym czasie juz wogole bedzie sporadyczna. A z charterow w Gdansku
        czy Szczecinie korzystac będzie całe Pomorze.
        • Gość: lot Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.lot.pl 02.01.07, 22:26
          Czyli rozumuja Twoim tokiem "zachodnia sciana" wybierze Poznan a poludniowa
          Katowice ??? To co zostanie nam polnocna ?? Czy moze oni poleca z Bydgoszczy ??
        • Gość: ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:38
          ale rozumując w ten sposób: odległość z Katowic do Krakowa to jakies 80 km - a
          z obu tych miast latają wakacyjne czartery. Odległość Łodzi od Wawy to tyle
          samo co Bydgoszcz - Poznań. Mnóstwo osób z okolic Szczecina lata z Berlina -
          skąd większy wybór destynacji i niejednokrotnie niższe ceny. A jednak ze
          wszystkich tych miast są wyloty:(
        • maxxman Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 02.01.07, 22:51
          Jest odwrotnie - to Łódź ma większy potencjał niż np. Poznań bo leży w centrum
          Polski i będzie za kilka latek przy skrzyżowaniu autostrad które zapewnią stałe
          strumienie pasażerów ze wszystkich kierunków w promieniu do 130 - 150km.

A mieszkańcy Brzezin też znają się na ekonomii. I jeśli zobaczą, że wycieczka
          np. do Egiptu z wylotem z Łodzi będzie nawet 200PLN tańsza od takiej samej ale
          z wylotem z Warszawy - wybiorą Łódź. Po prostu stawki handlingowe są u nas o
          niebo niższe niż w Warszaffffce. A to się przekłada na całkowite ceny wycieczek.

mx
          • Gość: jkjkj Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.01.07, 23:08
            Z tym bym się nie zgodził. Biura zazwyczaj uśredniją ceny. Przykład Alfastar, w
            większości przypadkow ceny z Łodzi i Wawy się nie różnią, tak bylo przynajmniej
            w zeszłym roku.
            • maxxman Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 02.01.07, 23:32
              Z mojego doświadczenia wynika jasno: są ceny dla Okęcia, i ceny dla portów
              regionalnych. A wyjątek potwierdza regułę.

mx
              • Gość: Pawel Odpowiedź z biura Oasis Tours IP: *.retsat1.com.pl 04.01.07, 16:32
                I jeszcze dostałem dzisiaj odpowiedź z Oasis Tours,niestety znowu bez rewelacji
                ale można się było tego domyślać.

"Niestety z Łodzi nie będziemy latać w sezonie letnim 2007.
                Jeżeli chodzi o ofertę wakacyjną to katalog wraz z cennikiem ukarze się pod
                koniec stycznia. Będzie go można zamówić droga e-mailowa.
                Wraz z katalogiem pojawi sie tzw oferta Prime Time (zakup wakacji zimą -
                atrakcyjne niższe ceny).
                Zapraszam do śledzenia naszej strony internetowej www.oasistours.com.pl

Pozdrawiam Beata Soboniak Oasis Tours
    • Gość: Albert Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: 194.176.105.* 04.01.07, 16:54
      Wezcie pod uwage, ze:
      - Rainbow + Triada + Exim - to pewnie jeden samolot do Tunezji
      - AlfaStar jest po prostu tylko sprzedawany przez Travelplanet
      - Riwiere Olimpijska obsluguje tez sam czarter co Chalkidiki.

Tak wiec dzialalnosc w zakresie pozyskiwania czarterow na 2007 przez nieudolne
      wladze Lublinka okazala sie kolejna jedna wielka klapa - mamy zaledwie 1
      polaczenie wiecej (Saloniki). Ale moze Pan Laszkiewicz jeszcze w tym pomoze?

Pozdro,
      Albert
      • Gość: łodzianin Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: 212.191.172.* 04.01.07, 19:55
        No na pewno!!!
        Przecież teraz jest wiceprezesem Lublinka to będzie mógł się wykazac!!!
        • Gość: nowy Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.toya.net.pl 04.01.07, 20:53
          Zdazyl wykazac sie juz wczesnuej. Chociazby tym ze beda w tym roku letnie
          czartery to wlasnie jego zasluga bo nikt z marketingu nie kiwnal w tej sprawie
          palcem.
          • Gość: Albert Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: 213.52.175.* 04.01.07, 21:07
            Przeciez te czartery sa zaledwie przedluzone z poprzedniego roku. Nie zostalo
            zrobione NIC!!! Mamy sie cieszyc, ze nam czarterow w ogole nie zabrano?
            Pozdro,
            Albert
            • Gość: nowy Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.toya.net.pl 04.01.07, 21:13
              Po prostu przedluzone. To ci sie tylko tak wydaje. Czartery nie sa po prostu
              przedluzanne - kazdowazowo konieczne sa oddzielne negocjacje.
              • Gość: Albert Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: 213.52.175.* 04.01.07, 21:43
                Gratuluje.
                Albert
              • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami 04.01.07, 23:23
                Gość portalu: nowy napisał(a):

> Po prostu przedluzone. To ci sie tylko tak wydaje. Czartery nie sa po prostu
                > przedluzanne - kazdowazowo konieczne sa oddzielne negocjacje.
                Byc może, ale biorac pod uwagę, jak były obłozone ubiegłoroczne czartery -
                biura nie miały powodów,by z nich rezygnować. Natomiast nie pojawiają się nowe -
                mam wrażenie, że wspominana tu wczesniej Grecja kontynentala - to jeszcze nie
                jest ostateczna i pewna informacja
                • Gość: MK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: 213.193.148.* 05.01.07, 17:00
                  Juz mozesz zarezerwowac jak chcesz na stronach RT.
                  Wiec chyba pelna informacja.

Loty beda do Salonik
            • Gość: MK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 21:56
              Mysle ze nic nie jest ani czarne ani biale.
              Wiec nie jest z tymi czarterami ani dobrze ani zle.

Bedzie ich 2 razy wiecej niz w zeszlym roku, jasne ze jak na mozliwosci Lodzi
              to nie wiele, ale przynajmnije jakis wzrost.

• Gość: MarcinK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:56
                Niestety ale są sprawy czarne i białe. Zatem jak wyglądają czartery w Łodzi w
                porównaniu z takim choćby Szczecinem, który dodatkowo ma pod bokiem szeroką
                ofertę wylotów z Berlina?

MK
                • Gość: MK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 23:14
                  Jasne.
                  A Kowalski to jezdzi BMW a ja nie.
                  Czy to oznacza ze jestem kiepski - moze tak ale mam to gdzies, bo z roku na rok
                  zyje mi sie coraz lepiej i jezdze coraz lepszymi autami.
                  Porownywanie sie do innych to pierwszy krok do samo-destrukcji.
                  A krytykanctwo nie wnosi nic oprocz frustracji (nie mylić z konstruktywną
                  krytyką, której niestety na tym forum jak na lekarstwo).

Jestesmy tu gdzie jesteśmy, fakt można lepiej (i mam wątpliwości czy można dużo
                  lepiej, kto słyszał o tzw. przypadkach zgniecenia własnym sukcesem ten wie o co
                  chodzi) ale gadanie nic nie wnosi i tyle.

• ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami 04.01.07, 23:21
                    > Porownywanie sie do innych to pierwszy krok do samo-destrukcji.

Naprawdę? Dla ludzi ambitnych to mam wrażenie, że wręcz przeciwnie. To dążenie,
                    żeby jeździć BMW zamiast kią - trzymając się twoich przykładów

> chodzi) ale gadanie nic nie wnosi i tyle.

Po pierwsze, na forum się raczej gada, po drugie: jeśli masz jakis pomysł - to
                    właśnie o nim pogadajmy. A gadanie jest chociażby przejawem, że ludzie się
                    interesują tym co się dzieje.
                    • Gość: MK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 23:27
                      O tym wlasnie pisze.
                      Ja dzis nie mam pomyslu, ale moj poprzednik tez nie za bardzo:
                      "A bo ze Szczecina to..."
                      A kogo obchodzi Szczecin? Oczywiscie ze mozna lepiej, bo pewnie mozna.

...................
                      A co do porownywania sie z innymi,
                      Ja zwalniam pracowników którzy dyskutują między sobą o swoich pensjach.
                      Nie wiem czy miałaś doświadczenie co się z takimi ludźmi dzieje jak dowiadują
                      się że ktoś zarabia więcej, ale nie polecam tego smutnego widoku.
                      Bynajmniej nie pracują wtedy wydajniej uwierz
                      • Gość: Marcink Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 00:02
                        Wybacz ale w obszarze czarterów już dawno zaproponowaliśmy konkretne działania
                        tylko nikt nie zrobił nic lub prawie nic. Niestety ale w życiu mało jest
                        cudowny pomysłów, a dużo zwykłej pracy, którą trzeba wykonać.

A porówanie ze Szczecine było celowe bo odprawił nieco ponad 200.000 pax
                        (zbliżone do Łodzi) i jest miastem znacznie mniejszym, więc i w obszarze
                        czarterów wyniki winien mieć nie lepsze niż Łódź.

Ale po co ja to piszę, jak nawet nie zadałeś sobie trudu sprawdzenia jak
                        wygląda ilość czarterów ze Szczecina.

MK
                        • maxxman Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami 05.01.07, 13:29
                          Zgadzam się z Marcinem K. na całej długości. Na tym Forum jest mnóstwo ludzi z
                          super pomysłami i know-how w szeroko pojętej dziedzinie lotnictwa
                          pasażerskiego. Problem polega na tym, że nikomu nie chce się tych pomysłów
                          wdrażać w życie by nie zmieniać wygodnego ale pasożytniczego statusu quo.

mx
                          • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami 05.01.07, 16:45
                            maxxman napisał:

> Problem polega na tym, że nikomu nie chce się tych pomysłów
                            > wdrażać w życie by nie zmieniać wygodnego ale pasożytniczego statusu quo.

Wiesz, to chyba ni etylko ten powód. Może nie chce się także dlatego, żeby np.
                            zamiast zwykłego, ludzkiego "dziekuję" - nie usłyszeć tych bredni o łokciach
                            czy o realizowaniu prywatnych ambicji?

• Gość: Albert Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: 194.176.105.* 05.01.07, 17:01
                            Problem polega na tym, ze ma to znikome przelozenie na realne zycie i
                            rozwiazywanie problemow lotniskowych tam gdzie one sa rozwiazywane. Po prostu
                            nawet z bardzo owocnych dyskusji tutaj niewiele wynika w praktyce (lub wcale).
                            Mozna sobie ulzyc i pogadac, a zycie toczy sie obok. Zreszta podobnie jest na
                            innych forach intenetowych. Pelnia one role spustowa dla wielu roznych emocji
                            glownie.
                            Pozdro,
                            Albert
                            • Gość: nowy Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.toya.net.pl 05.01.07, 17:36
                              Trzeba przyznac ze ty sie spuszczasz wyjatkowo czesto i gesto widocznie tak sie
                              przejales swoja spustowa rola.
                              • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami 05.01.07, 17:38
                                Poziom Twojej dyskusji po prostu powala na kolana. Mam wrażenie, że taboret by
                                wygrał z tobą w warcaby.
                                EOT
                                • Gość: Adam Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.toya.net.pl 05.01.07, 17:40
                                  Kiedyś był spokoj na forum a teraz trzoda zawitała.
                                  • Gość: nowy Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.toya.net.pl 05.01.07, 17:45
                                    Gratuluje samokrytyki.
                            • maxxman Re: Łaszkiewicz wiceprezesem lotniska!!! 05.01.07, 18:08
                              Gość portalu: Albert napisał(a):

> Mozna sobie ulzyc i pogadac, a zycie toczy sie obok. Zreszta podobnie jest na
                              > innych forach intenetowych. Pelnia one role spustowa dla wielu roznych emocji
                              > glownie.

Ale nadal są źródłem wielu pomysłów oraz źródłem kontaktów do osób, które te
                              pomysły tutaj prezentują. Gdyby lotnisko było odpowiedzialne za siebie same,
                              wielokrotnie wykorzystywałoby najlepsze z tych pomysłów oraz konsultowało się z
                              ich twórcami. Trzeba być głupim by nie dostrzegać i nie wykorzystywać dobrych
                              rozwiązań, i to w dodadku rad (i pracy) które są oferowane za darmo. Normalny
                              biznes by aż tańczył wokół tego forum bo by widział w nim realne korzyści dla
                              samego siebie. Za przykład podam IC forum, gdzie ówczesny prezes PKP IC, Jacek
                              Prześluga, bardzo aktywnie rozmawiał w internautami a wiele uwag (np. błędy na
                              stronie www, nowe pomysły promocyjne etc.) zostało wykorzystanych w praktyce.
                              Dla mnie było to super - jeśli uważam, że PKP IC mogłoby coś poprawić i że nie
                              jest to gruszka na wierzbie, to piszę o tym na tamtym Forum i wiem, że nie dość
                              że czyta to sam prezes, to w dodatku PRZYNAJMNIEJ MYŚLI o tym co piszę. W tym
                              przypadku, nasze lotnisko jest minimum 10 lat za Prześlugą.

A jeżeli chodzi o szeroko pojętą aktywność, to podzieliłbym tutaj Forumowiczów
                              naszego Forum na dwie grupy:
                              - pracowników lotniska - mają podsuwane dobre pomysły i kontakty do ludzi ale
                              ich nie wykorzystują bo wygodny jest dla nich status quo,
                              - zwykłych pasjonatów lotniska - myślę, że nie można im zarzucić brak
                              aktywności raz z powodu obserwacji ogromnego trudu Stowarzyszenia które
                              musiało - o ironio! - pokonać wiele trudów w bezpośrednim otoczeniu lotniska, a
                              po drugie (właściwie to będące bardzo blisko związane z przyczyną pierwszą) z
                              powodów kadrowych - jeszcze przedwczoraj gdyby ktoś z lotniska poprosił mnie
                              np. o wiecej informacji na temat lotniczego cargo w Polsce (podaję ten przykład
                              bo akurat kilka dni temu pisałem na ten temat dość poważnego posta) to bym z
                              przyjemnością taki raport napisał, pomógłbym tak jak umiem i tak jak mi pozwala
                              czas (a wiesz Albercie jak ambitne plany mam na 2007...). Ale teraz nawet gdyby
                              ktoś się do mnie z lotniska zgłosił to najprawdopodobniej bym taką prośbę olał -
                              niech idzie do Nowego, znaczy się Wojtusia. Ja się w błocie paplać nie będę.

Podsumowując, komunalny charakter spółki Port Lotniczy im. Reymonta i związany
                              z tym system politycznej nominacji stanowisk wyższych i niższych powoduje nie
                              tylko o wiele niższą efektywność osób tam pracujących (w firmach prywatnych by
                              się tak nie opie..li), ale także bardzo sztywną zależność hierachiczną. I
                              nawet jak pojawi się tam ktoś młody i ambitny, to albo po krótkim czasie
                              odejdzie, albo sam stanie się trollem takim jak Wojtuś - status quo i kasa na
                              koncie. Forum zatem pozostaje jednym z nielicznych miejsc na którym można być
                              naprawdę sobą, nawet jeśli w kategoriach psychologicznych jest to 'tylko'
                              miejsce do upustu złych emocji (bo jest).

Pozdrawiam Ciebie Albercie,
                              maxxman :)
                              • Gość: Albert Re: Łaszkiewicz wiceprezesem lotniska!!! IP: 213.52.175.* 06.01.07, 21:08
                                :-)
                                Albert
                  • protz Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami 05.01.07, 00:58
                    > Jasne.
                    > A Kowalski to jezdzi BMW a ja nie.
                    > Czy to oznacza ze jestem kiepski - moze tak ale mam to gdzies, bo z roku na
                    > zyje mi sie coraz lepiej i jezdze coraz lepszymi autami.
                    > Porownywanie sie do innych to pierwszy krok do samo-destrukcji.

Kowalski jedzi BMW, ja jezdze Fiatem UNO.
                    Kowalski ma potencjał na BMW 3, ja mam potencjał na Porsche 911. Ale ciesze sie
                    Fiatem Uno, w koncu nie jest zle.
                    • Gość: gazeta.pl Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.toya.net.pl 05.01.07, 19:01
                      > Kowalski jedzi BMW, ja jezdze Fiatem UNO.

A co do cholery jasnej stało się z Astrą??????
            • Gość: matej Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:05
              czartery decydują biura podrózy !!
              pozatym najwiecej czarterów w polsce jest z warszawy
              i warszawa wysysa i będzie działać na niekorzyść lotniska akurat w tej kwesti
              • Gość: MarcinK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:36
                Berlin ma więcej czarterów niż Warszawa, bliski Berlinowi Szczecin więcej niż
                większa Łódź. CBDO.

MK
                • Gość: matej Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 00:27
                  ale od kiedy mają wiecej czarterów od roku czy od dwóch ? i co prezentują biura podrózy w pomorskim ? wyloty z SZczecina a nie Berlina

Unas dalej trwa stagnacja w biurach ja przypominam ze w tamtym roku stowarzyszenie wysyłało listy do Biur podrózy i nawet biura zgłosiły zainteresowanie ,ale teraz ? nic pas dłuzszy wieksze mozliwosci nic
                  • Gość: MarcinK Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:23
                    Dokładnie tak w zeszłym roku stowarzyszenie wysyłało pisma. A w tym roku miał
                    szansę wykazać się port i ludzie, którzy dostają pensję np. za wspólpracę w
                    biurami.

MK
      • Gość: matej Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:03
        ale w czym ma pomuc ? jak byłem w biurze podrózy wyraziłem checi latania z Łodzi to sie namnie zle patrzyli jak bym sie urwał z kąść

przekonanie tych biur będzie cięzkie
        • Gość: Pawel Rozkład lotów Triady IP: *.retsat1.com.pl 05.01.07, 23:50
          Triada na swojej stronie internetowej podała już ale jeszcze niepełny rozkład
          lotów.Oczywiście można tam znaleźć również Łódź:

www.triada.pl/strony/2/i/2.php
          Dla tych,którym nie chce się szukać(chociaż nie wiem czy w ogóle tacy są :)
          podam tylko,że do Salonik będą latać samoloty Centralwings a do Monastiru-
          NouvelAir!!!
    • Gość: Maxior Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.toya.net.pl 06.01.07, 11:53
      Zastanawiam sie dlaczego na stronie lublinka nie ma informacji o rozkładzie
      lotów czarterach. Moim zdaniem gdyby powstała zakładka "czartery" czy jakoś tak,
      na której łatwo można by było sprawdzić miesjca do których można polecieć,
      terminy odlotów i przylotów i jednocześnie byłby link z przekierowaniem na
      stronę danego biura podróży, to zainteresowanie daną ofertą biura podróży by
      znacznie wzrosło, przez co biura organizowały by więcej wylotów z łodzi.
      Dodatkowo taka darmowa reklama mogła by przyciągnąć następne biura. Z tego co
      wiem stronę lublinka przegląda dziennie nawet kilka tysięcy ludzi, wiec jest to
      niezłe źródło reklamy dla biur które beda latać z łodzi.

Być może znak ktoś adres strony www na której takie informacjie się znajdują???
      • ewamalgorzata Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? 06.01.07, 12:05
        Gość portalu: Maxior napisał(a):

> Zastanawiam sie dlaczego na stronie lublinka nie ma informacji o rozkładzie
        > lotów czarterach. Moim zdaniem gdyby powstała zakładka "czartery" czy jakoś
        tak

To jest własnie sposób działania władz naszego lotniska. Dziwny, niezrozumiały -
        ale jednak ich własny

W tamtym roku był taki dodatek turystyczny do - bodaj dziennika łódzkiego. Była
        w nim wieka reklama "Lataj z Katowic" - i nie było reklamy o letnich lotach z
        Łodzi. A małe banerki reklamujace te loty pojawiły się na stronie lublinka tez
        jakoś bardzo późno - mniej więcej wtedy, kiedy połowa ludzi miała już wykupione
        wakacje.
        • Gość: jkjkj Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.lodz.dialog.net.pl 07.01.07, 00:04
          Druga strona jest to, że ŁÓDZKIE biura nie mają interesu w sprzedawaniu
          wycieczek z ŁODZI ;] W zeszłym roku w agencji turystycznej na rogu Piotrowskiej
          i Żwirki miła pani zapewniała mnie ze ŻADNYCH wycieczek z Łodzi nie ma,
          trzymajac w reku katalogi biur, gdzie wyrażnie było zaznaczone ze sa. Gdy
          powiedzialem ze takie informacje znalezlismy w interecie powiedziala ze biura
          sie wycofaly... Nie rozumiem tej polityki ale wiem ze jest ona stosowana nie
          tylko w Lodzi, już 2 razy na wakacjach ludzie z innych miast mowili to samo, np
          mlode malzenstwo z Koszalina, ktore leciało z WAWY, poniewaz agent powiedzial ze
          absolutnie wylotow z Gdanska nie ma...
    • ewamalgorzata Podsumowując.. 08.01.07, 23:43
      Po zebraniu obfitej korespondencji z biurami podróży oraz po otrzymaniu
      odpowiedzi od. p. Miłosza W. zlotniska mogę streściś
      1. biura nie planują lotów z Łodzi, bo:
      a - bo nie
      b - bo jest zbyt małe zainteresowanie.

niestety, nie wiem, jak to zbadali - nie udało mi się otrzymaż konkretnej
      odpowiedzi.

Ze strony lotniska sytuacja wygląda następująco:
      "wszyscy liczący się na rynku touroperatorzy doskonale znają ofertę naszego
      lotniska" i "Port Lotniczy gotowy jest wspierać organizatorów czarterów w
      promowaniu wylotów z Łodzi. "

nie wiem, czy znają, bo - miejmy nadzieję, czytają gazety;-) czy ktos ich np.
      jakims listem zapraszającym poinformował - tak czy owak, nie uzyskałam znikąd
      zadnej konkretnej odpowiedzi. Ani od biur - które zasadniczo są firmami
      prywatnymi i mają w sumie jakies tam prawo mieć mnie gdzieś i olewac klientów
      tez mają prawo (najwyżej upadną) - ani od władz lotniska, które, tak szczerze
      mówiąc - chyba tak całkiem nie powinno mnie miec tam, gdzie ma:)
      • ewamalgorzata Re: Podsumowując.. 08.01.07, 23:47
        I jeszcze: nie wiem, czy zauważyliście, ale pojawiło się ostatnio na stronach
        Lublinka hasło: Lataj z Łodzi na wakacje: - i linki do stron triady i alfastar.

Fajnie, że czasami można cos - cokolwiek - pozytywnego znaleźć.
        • Gość: LAX czartery - po 3 rejsy tygodnio? IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 17.01.07, 03:10
          co to za bzdury???

"...sezonie letnim zaplanowano po 3 rejsy tygodnio?"

www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/689139.html

W wakacje będzie więcej lotów!

Do Egiptu, Grecji i Tunezji będzie można wybrać się na wakacje samolotem z
          łódzkiego Portu Lotniczego im. Władysława Reymonta. Biura podróży już
          zapowiedziały loty czarterowe z Łodzi. W sezonie letnim zaplanowano po trzy
          rejsy tygodniowo.

- Rozwój ruchu czarterowego zależy głównie od zainteresowania pasażerów - mówi
          Miłosz Wika, rzecznik portu lotniczego. - Jeśli zaplanowane na tegoroczne
          wakacje czartery okażą się trafione, to możemy się spodziewać, że w przyszłym
          roku pojawią się nowe propozycje. Nasze lotnisko jest przygotowane do obsługi
          tras czarterowych. Wydłużony do 2,5 kilometra pas startowy pozwala teraz na
          lądowanie większych maszyn, które zwykle obsługują loty wakacyjne - mogą zabrać
          większą liczbę pasażerów, więcej bagażu i paliwa.
          • Gość: LAX Re: czartery - po 3 rejsy tygodniowo? IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 17.01.07, 03:12
            bez literowek:

"W sezonie letnim zaplanowano po trzy rejsy tygodniowo."
            • Gość: Adam Re: czartery - po 3 rejsy tygodniowo? IP: *.toya.net.pl 17.01.07, 09:56
              A może by tak obkleić jakiś tramwaj? To chyba jest dosyć dobra informacja na
              tego typu ogłoszenia, byle nie w lipcu bo to już po ptakach.
    • Gość: Ingo Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 213.17.170.* 17.01.07, 10:13
      Wykazmy się lokalnym patriotyzmem i zawsze gdy na wczasy możemy poleciec z
      Łodzi to wybierajmy to biuro, które oferuje taka mozliwość.
      • Gość: anioł15 Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: *.era.pl 17.01.07, 11:36
        ja juz zacząłem w tamtym roku i pewnie w tym zrobie to samo
        • Gość: WW dawny łodzianin Re: Znowu w wakacje kiepsko z czarterami? IP: 212.191.172.* 18.01.07, 21:57
          Może inne biura powinny dowiedzieć się o zwiększonej liczbie lotów przez co one
          też może by coś uruchomiły??
          Ale to chyba nie w tym roku, a może??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka