Dodaj do ulubionych

tasma przy bramce - boarding chaos

IP: 198.28.92.* 03.01.07, 14:33
Czy uwazacie, ze w hali odlotow, przy 'gejcie' powina byc tasma wymuszajaca
formowanie kolejki w okreslony sposob?
Ja uwazam ze zdecydowanie tak!
Wstyd patrzec jak 'zapobiegliwi' i 'kulturalni inaczej' skacza przez krzesla,
klebia sie wokol bramki, najchetniej przeszliby taranem... No i oczywiscie
jest to nie fair w stosunku do tych co stoja w ladnej kolejce.
Mam wrazenie ze systuacja fluktuuje i zalezy od ilosci obywateli UK wsrod
podroznych :) Podrozuje sporo i widze, zy chyba tylko Brytyjczycy sa w stanie
samodzielnie formowac kolejki. Inne nacje maja z tym wielki problem. Polacy
nie sa wyjatkiem.
Skoro jest problem, to trzeba takie formowanie kolejki wymusic tasmami.
Na 'bardziej doswiadczonych' lotniskach, z ktorych nalezy brac przyklad taka
forma sie sprawdza. Jezeli boarding officer chce kogos wpuscic wczesniej
(dzieci, priority, etc.) otwiera na chwile sekcje tasmy.
Proponuje - uczmy sie, a wyjdzie nam to na dobre.

Jakby tak zrobic 'kanal kolejkowy' wzdluz szyby, ale tak zeby nie bylo dziury
az do sklepiku?

Pozdro
Stasiu
Obserwuj wątek
    • Gość: spoo Re: tasma przy bramce - boarding chaos IP: *.pai.net.pl 04.01.07, 11:09
      kolego tasmy tez nic nie daja. Ci co skacza przez krzesla przechodza tez pod
      tasmami a nawet je odpinaja. tam by trzeba z trzech ochroniarzy.
      • Gość: łodzianin Re: tasma przy bramce - boarding chaos IP: 212.191.172.* 04.01.07, 20:04
        Lepiej gdyby zawiesili ekrany do wyswietlania destynacji bo te tablice z
        napisem LONDYN i inne troche wiejsko wygladaja...
        • Gość: nowy Re: tasma przy bramce - boarding chaos IP: *.toya.net.pl 04.01.07, 20:55
          A mnie to ty wygladasz na czlowieka ze wsi a nie lodzianina.
          • Gość: gosc Re: tasma przy bramce - boarding chaos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:48
            Szczerze mowiac, tez jestem za montazem ekranow i wyswietlanie destynacji i
            numeru lotu na nich. Wiem, wiem...malo lotow, to po co... ale na Boga, starajmy
            sie chociaz w takich kwestiach nie odbiegac od standardow. Oczywiscie wazniejsza
            jest wieksza plyta czy parking...ale takie detale tez sie licza wg mnie. Pozdrawiam.
            • Gość: Stasiu detale IP: 198.28.92.* 05.01.07, 12:25
              No wlasnie. Calosc zawsze sklada sie z detali i to walsnie te niedopracowane
              detale odstaja, denerwuja, rzucaja sie w oczy i robia marne wrazenie. Ludzie
              nie sa obiektywni w ocenie i oceniaja na biezaco, a nie z perspektywy czasu.
              Oczywiscie pare lat temu Lublinek 'grzal lawe' albo w ogole tej lawy nawet nie
              widzial, a teraz jest rozwojowym portem lotniczym. Jednakze ktos, kto jest tam
              pierwszy raz i nie zna historii (99% pasazerow??) ocenia go po tym co widzi
              dzisiaj, porownujac do innych lotnisk.
              Brak ekranow, tasm przy gejtach, nawet prowizorycznej nawierzchni na
              tymczasowym parkingu (pol metra grysu?), idiotyczna organizacja przejscia z
              check-inu do kontroli paszportowej, tasmy przy kontr. paszp. na przylotach
              (moze juz sa? nie wiem), etc. - tu nie chodzi o kase, tylko o logike i myslenie
              w toche innych kategoriach. Bo ile te zeczy moglyby kosztowac? Kilkadziesiat
              tysiecy razem wziete?

Pozdro
              Stasiu
              • Gość: Albert Re: detale IP: 194.176.105.* 05.01.07, 12:41
                Dokladnie podzielam Twoje zdanie jako pasazer i obserwator z boku. Mam
                wrazenie, ze zarzadzjacym portem po prostu pewne rzeczy lataja miedzy...
                Pozdro,
                Albert
                • Gość: łodzianin Re: detale IP: 212.191.172.* 05.01.07, 21:01
                  nowy: lepiej się wypowiadaj a nie krytykujesz tylko moje posty!!
                  Nie wiem po co tu jestes. Bo z twoich wypowiedzi wynika ze lublinkiem to ty w
                  ogolenie jestes zainteresowany!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka