Dodaj do ulubionych

Citaro 2616 testowy

IP: *.toya.net.pl 03.01.07, 22:28
czy ktos mi moze wyjaśnić jakim cudem dzis widziałem na lini 86 testowy citek
ten który jeździł u nas jakos zimą rok czy dwa lata temu?
Co on tu znów robi??
Nie to że jestem przeciw....ale ?
Normalni ma numery boczne itp....
Czy ja o czyms ni wiem?
Obserwuj wątek
    • bigos_kk Re: Citaro 2616 testowy 04.01.07, 08:47
      Gość portalu: zico napisał(a):

> czy ktos mi moze wyjaśnić jakim cudem dzis widziałem na lini 86 testowy citek
      > ten który jeździł u nas jakos zimą rok czy dwa lata temu?
      > Co on tu znów robi??
      > Nie to że jestem przeciw....ale ?
      > Normalni ma numery boczne itp....
      > Czy ja o czyms ni wiem?

transport.asi.pwr.wroc.pl/2-129660.html
      Wychodzi na to, że go MPK kupiło ;P
    • rczubinski Re: Citaro 2616 testowy 04.01.07, 20:44
      To nie jedyny ex- testowiec kupiony przez MPK- przez płot na Nowych Sadach
      widziałem krótkie Connecto o numerze taborowym 2617, otablicowane jako 62. A
      więc jednak krótkie wysokopodłogowce wracają na stałe.
      • play_lodz Re: Citaro 2616 testowy 04.01.07, 20:57
        Nie tragizujmy. To będzie jedyny wysokopodłogowiec wśród krótkich.

Przy okazji, teraz już chyba łatwo się domyślić jakiej marki autobusy przyjadą w
        zamian za MANy i Solarisy niedługo ;)
        • ukalo Re: Citaro 2616 testowy 04.01.07, 20:58
          Tym bardziej, że ta wysoka podłoga w porównaniu do Ikarusów czy Jelczy jest
          jednak dość niska...
          • Gość: xxx Re: Citaro 2616 testowy IP: *.pienista.net 04.01.07, 21:10
            Ale jest. Poza tym to conecto ma uboższe wyposażenie niż Ikarus 280.37C (np. nie
            ma przystankowego)
            • Gość: zico Re: Citaro 2616 testowy IP: *.toya.net.pl 04.01.07, 22:37
              jednak krótkie Citaro też by sie jeszcze przydały.....
              Może ktos kidys pójdzie po rozum do głowy ....
              Tymi autobusami jeździ mi sie jednak najlepiej....
              • Gość: fi Re: Citaro 2616 testowy IP: *.w90-8.abo.wanadoo.fr 13.01.07, 19:14
                Masochista?? Akurat wlasnie Citaro mi najbardziej za skore zalazlo w wersji
                zarowno krotkiej jak i dlugej - krotkiej, bo jak na swoj wiek sa tak
                zdezelowane, ze z niejednym ikarusem by wygraly w tej konkurencji, a mni
                jezdzenie trzesacym i wyjacym pojazdem niespecjalnie bawi. A dlugiej - za super
                hiper idiotyczny fotokomorki przez ktore nigdy nie moze sie wyrobic w rozkladzie
                • Gość: x Re: Citaro 2616 testowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 19:35
                  To są delikatne konstrukcje, a w łódzkich warunkach, gdzie nie dba się tak
                  dobrze o autobusy, to wyglądają i sprawują się tak a nie inaczej. Aczkolwiek
                  porównując Volvo 700 z Citaro z rocznika 2001 widac róznicę choćby w jakości
                  wykonania - Citaro tak się nie telepie w środku, jest lepiej spasowane, a
                  metalowe elementy paneli podsufitowych nie hałasują tak, jak tandetne plastiki
                  w Volvo.
                  Nie znam kierowcy, który potrafi płynnie Citaro jeździć - łagodnie ruszać i
                  płynnie hamować. Może to wina wiszących pedałów, a co za tym idzie trudności z
                  dozowaniem siły nacisku?
                  Ostanio zauważyłem przeciekające lufciki dachowe - nieszczelności czy wina
                  kierowcy, który nie domknął włazu? W każdym razie w 1113 i 1010 miałem wątpliwą
                  przyjemność usiąść na mokrym fotelu z tyłu...
                  • Gość: fi Re: Citaro 2616 testowy IP: *.w90-8.abo.wanadoo.fr 13.01.07, 19:47
                    Ano tez wlasnie - lodzkie MPK nie wyroslo jeszcze powyzej ere autobusow "gniotsa
                    nie łamiotsa" (pamieta jeszcze ktos to powiedzenie?? :) - przydalyby sie raczej
                    nowiutkie ikarusy (jesli by byly jeszcze produkowane) a nie delikatusne obecne
                    pojazdy.......
                  • Gość: fi Re: Citaro 2616 testowy IP: *.w90-8.abo.wanadoo.fr 13.01.07, 19:52
                    Co do cieknacych lufcikow dachowych, to skoro przytrafilo sie w dwoch pojazdach,
                    to ja bym wykluczyl niedomkniecie przez kierowce... Ja z kolei zima (znaczy w te
                    chlodniejsze dni w listopadzie :D) jezdzilem citaro z 40 cm wyrwa w tylnych
                    drzwiach - ciekawe, kto to ulamal?????
                  • mr.bing Re: Citaro 2616 testowy 14.01.07, 19:07
                    Cóż... moje spostrzeżenia są raczej odwrotne. Powiedziałbym, że to właśnie Volvo
                    lepiej się trzymają w środku niż Citara.
      • Gość: FishRman Re: Citaro 2616 testowy IP: *.icm.edu.pl 04.01.07, 23:13
        a mialbys mozliwosc zrobienia jego zdjecia??
        • Gość: Krzychu Conecto 2617 ex testowy IP: *.piotrkow.net.pl 13.01.07, 10:43
          A 2617 wygląda tak: transport.asi.pwr.wroc.pl/2-131115.html
          • ukalo Re: Conecto 2617 ex testowy 13.01.07, 14:01
            kmlodz.pl/details.php?image_id=2112

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka