nett1980 04.01.07, 16:05 Temat co prawda warszawski .Arc Wielugus pograzy kler ,jesli wstapi na tron , "koncz wasc wstydu oszczedz " chcialby sie zawolac , jest zbyt duzo smrodku ,zeby na urzad sie piac . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: arcybiskup musi odejsc 04.01.07, 16:07 Niech odchodzi w pokoju i kolegów wezmie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brite Ech, szkoda, że u nas nie ma takich: 04.01.07, 16:21 youtube.com/watch?v=FDGoBitd1vY Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Yawor pisze z lini frontu 05.01.07, 08:12 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8670208&rfbawp=1167980960.966&ticaid=12fc1 Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Yawor pisze z lini frontu 05.01.07, 10:43 nett1980 napisała: > Jak , gdzie ,kiedy? Bitwa o kasę,uczestnicy: Polska,kontra Europa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani dla mnie to mogą go mianować na v-ce papieża 05.01.07, 08:41 cały ten kościół ma taki niski poziom moralny że mnie to wali. Wszyscy księża latają z dobrymi radami do wiernych - a sami mają gó.. na ustach, wszyscy kłamali - i Petz, i Czajkowski teraz ten Wielgus, a jeden który chciał prawdy został przez szefa nazwany nadubekiem. Rzygać się chce. Cieszę się że już dawno udało mi się połapac w tym związku zawodowym księży. Jak dla mnie to wielgusa można mianować na Boga, z Chrystusa zrobić króla Polski a Bozię dać na szefa NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dla mnie to mogą go mianować na v-ce papieża 05.01.07, 09:08 cassani napisał: > cały ten kościół ma taki niski poziom moralny że mnie to wali. Teraz to przesadziłeś,równie dobrze mogłeś napisać że cała Polska,to jedno złodziejstwo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dla mnie to mogą go mianować na v-ce papieża 05.01.07, 09:30 Jesteś dzisiaj w świetnej formie. Doskonały tekst zamieściłeś. I jakże uniwersalny. Można by w nim zamiennie umieścić jakąkolwiek inną instytucję (np. jakąś wysokonakładową gazetę) oraz całkiem inne nazwiska. Trzeba by też wtedy nieco zmodernizować tytuł posta. Nie będę jednak korzystał z tego gotowca, bo byłoby to pójściem na łatwiznę. Jestem mimo to przekonany, że każdy kto tego zapragnie, skorzysta na swój sposób i dla własnych potrzeb z Twojej pracy. O ile wyraźnie nie zastrzeżesz sobie praw do niej. Chyba jednak nie będziesz aż takim egoistą? Serdecznie gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: dla mnie to mogą go mianować na v-ce papieża 05.01.07, 09:33 strasznie często piszesz ostatnio o wysokonakładowych gazetach. Gratulację przyjmuję. z gotowca możesz korzystać - ba! możesz nawet go wydrukować i powiesic obok łóżka. Co do reszty - nie chce mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dla mnie to mogą go mianować na v-ce papieża 05.01.07, 09:46 Strasznie często? Tzn. ile dokładnie razy? Pewnie poszło to już w dziesiątki, jeżeli nawet nie w setki? Musisz z pewnością niewymownie cierpieć z tego powodu. Tak, to może być przykre... A poważnie mówiąc: jak można tak lekko wrzucać wszystko do jednego wora? Przecież tego rodzaju domena przypisana jest raczej mojego pokroju oszołomom, a nie ludziom im przeciwstawnym. Prawda? Za zezwolenie na korzystanie z gotowca dziękuję. Oczywiście powieszę je sobie także przed nosem. Co i rusz rzucę w nie okiem, a pomysły na to, jak kogoś zdyskredytować, nie będą mi więcej zaprzątały głowy. Aha, chyba się starzejesz. Już Ci się nie chce?! Ja bym się martwił;) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dla mnie to mogą go mianować na v-ce papieża 05.01.07, 09:51 Cassani ma widocznie przesyt i znudzeniw,często to się zdarza po imprezkach.proponuje uzupełnić minerały takie jak.potas i magnez. Od razu zacznie pisać z sensem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dla mnie to mogą go mianować na v-ce papieża 05.01.07, 09:51 cholera,znudzenie miało być;-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: dla mnie to mogą go mianować na v-ce papieża 05.01.07, 09:54 Każdy artysta przechodzi kryzys. Lecz nic to. Wena, jak mamy na to liczne przykłady, potrafi odwiedzić każdego w najmniej spodziewanych momentach;) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: dla mnie to mogą go mianować na v-ce papieża 05.01.07, 09:59 Ten krezus ciętego ant-rządowego słowa? To nie możliwe! Cassani weżć się w garść,liberałowie,sympatycy PO,uczestnicy parad i inne dziwolągi,liczą na ciebie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: chłopcy, 05.01.07, 10:07 cassani napisał: > takie mini-TWA sobie zrobiliście - fajnie. Tak,zawsze stawiałem na jakość,nie ilość:-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: chłopcy, 05.01.07, 10:28 Chciałbyś do nas przystąpić? Żaden problem. Tylko wiesz komu wtedy przyjdzie Ci dowalać? Nie pękasz? No to otwieramy ramiona!;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: chłopcy, 05.01.07, 10:39 żadnemu z Was nie śmiał bym się dowalić! Jeden odda a drugi nie zrozumie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: chłopcy, 05.01.07, 10:44 cassani napisał: > żadnemu z Was nie śmiał bym się dowalić! Jeden odda a drugi nie zrozumie! > :) Widze że elektrolity wracają do normy:-) Szkoda tylko że w tak przegranej sprawie,na marne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:02 jestem tylko przekonany że Bóg do tego kościoła to by nie chodził. Polski kościół ma pełno frazesów na ustach a sam jest w pogrążony w takiej degrengoladzie moralnej że aż przykro patrzeć jak się men in black wyginają w tv. Jak na moje oko to lepiej im dużo lepiej idzie handel gruntami w centrach miast niż krzewienie wiary. Chciałem po prostu napisać że mi jest obojętne czy wstawią sobie na stołek Wielgusa czy Rydzyka - jest mi to obojętne, ten kościół zamiast zajmować się wiernymi juz potrafi się zajmować tylko sam sobą. I niech tak pozostanie. Za 20-30 lat panowie dogadają sie w końcu - ale niestety obudzą się w Polsce laickiej, co juz przerobiła z sukcesem także katolicka Hiszpania. I czego gorąco życzę. PS. napisz coś o wielkonakładowej gazecie - bo przyznam szczerze że z obrzydzeniem piszę o kościele i chciałbyum już ten niesmaczny temat zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:15 Wiesz kościołem też bywa różnie.Jest bardzo wielu porządnych księży,którzy rzeczywiście są oparciem dla swoich wiernych... ale jak rządzą nmi takie Rydzyki i Wielgusy o nie dziwota,że się nie mogą przebić i zrobić porządek w kurii... dla mnie hierarchia kościelna jest tym samym co nasz rząd... zbyt wiele przywilejów... Ale nie zgodziłabym się,że WSZYSCY są walnięci. Raczej zbyt "dbrze wychowani" i bojacy się,że wylecą za kilka słów prawdy... wolą w milczeniu robić swoje... i dlatego żadna gazeta o nich nie pisze... czasem jest tylko mały reportaż jak ksiądz skzyknął wieś by pomogła pogorzelcom.... ale to nie jest przecież temat na pierwszą stronę, kto by to czytał... lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:36 ja tez twierdzę że wśród księży są fajni ludzie i nigdy nie pozwoliłbym sobie twierdzić że WSZYSCY sa walnięci - to przecież zwykli ludzie - i tak jak wśród nas sa lepsi lub gorsi. Bardziej odnoszę sie do kościoła jako instytucji - polski kościół przeżarty jest hipokryzją - jeden ksiądz pisze książkę a szef imprezy wyzywa go publicznie od nadubeków - a od 15 lat nie może sobie poradzić z innym podwałdnym który sobie w międzyczasie założył radio krzewiące poza wiarą antysemicki i ksenofobiczne treści podlane politycznym sosem, a wszyscy oskarżeni o cokolwiek księża po prostu kłamią (co jest zgrabnie nazywane mijaniem się z prawdą). To nie jest mój kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:39 Jako instytucja mój też nie.... obawiam się,że dzisiejszy kosciół żre to samo co naszych polityków... za dużo agetów na/m2 lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:42 mi to lata czy to byli agenci czy nie - ale nie lata mi że opierając się na wątpliwym autorytecie kościoła po prostu kłamią, a do tego mają zapędy do moralizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:44 Ale im to nie lata... to takie krótkowzroczne...jakby się jeden z drugim przyznał do wszystkiego to wydżwięk społeczny byłby inne a tak... szkoda słów... lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 11:03 cała sprawa jest postawiona na głowie - jakby było ważne czy on był agentem czy nie - skoro kościół ma takie zasady że na najwyższe stanowiska mianuje ludzi którzy przez pół życia na niego donosili to dla mnie go mogą mianować i papieżem. Ale rzygać się chce kiedy widzę że ten kościół chroniczne kłamstwo ma wpisane w statut. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 11:40 Oby tylko... oni by się nie utrzymali bez kłamstwa....kto by dawał na tacę.... lav Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:27 Widzisz tylko szczyt. Ja nie jestem człowiekiem Kościoła. Wiem jednak, że podleców w tymże było raptem z górą kilkanaście procent. Ogromnie przeważająca większość, to nie karierowicze jak Wielgus, nie faryzeusze jak Czajkowski, nie tak małe osoby jak Mamiński czy Hejmo. To porządni, żeby nie powiedzieć nadzwyczajni kapłani, a przy tym ludzie wielkiego serca. Cała opozycja grzała się w najtrudniejszych czasach przy ich ciepłych słowach. To od nich ludzie czerpali nadzieję i otuchę. Jeżeli wierni odwrócą się teraz od Kościoła, to nie dlatego, że zawiedli ich najbliżsi pasterze, tylko dlatego, że widzą co się dzieje z tymi "medialnymi" kapłanami. Ci wszyscy Życimscy, Pieronkowie, Bonieccy, Głódziowie, Glempowie i im podobni, swoim natręctwem, mentorstwem, nieprzejrzystością, a właściwie podejrzanymi konotacjami, skutecznie odrzucają wiernych od Kościoła. Niby to nie mój problem, ale jak właśnie widzę co się dzieje w państwach na wskroś laickich, to się zwyczajnie martwię. Nie uśmiecha mi się perspektywa ojczyzny, w której zasady i wartości to nieznane pojęcia. PS Nie jestem lekarzem. Nie oczekuj więc ode mnie, że znajdę antidotum na Twoje obrzydzenie. Tym bardziej, że nie leczy się dżumy cholerą. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:33 No jesli ciebie tacy jak Zycimski czy Boniecki odrzucaja od kosciola , to fiu fiu , masz ty pojecie o polityce,tfu klerze ?Mnie mdli jak widze Jankowskiego i Rydzyka , tu jest rozrozst ego i szamboobora u boku . Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:44 Kolejna z problemami gastrycznymi. Nie sądzisz, że Twoje dolegliwości, to mało apetyczny temat? Co do pojęcia o czymkolwiek, to mnie nie przychodzi tak lekko oceniać wiedzę i pojęcie innych o wiadomościach forumowiczów jedynie po ich wpisach, a czego Ty jesteś jak widać świetnym przykładem. A tego Ci akurat nie zazdroszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 11:12 no to biblijnie cie potrakuje "po owocach ich poznacie.." po owocnej pracy na forum big news, cokolwiek napiszesz swiadczy o tobie -takie trudne? Jestem wciaz w szoku ,ze Rydzyk czy Jankowski cie nie brzydza (czyzbys nosil moherowe nakrycie glowy?), do swojej antylisty wpisalbys tez Tischnera gdyby zyl? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 11:15 nett1980 napisała: .... Ci księża,to typowi nacjonalisci,dziwie się ze tacy ludzie cię brzydzą;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 11:18 typowi nacjonalisci- czy to dla ciebie rownoznaczne z patrioci ? Sa teorie ze Wielgus byl agentem na zlecenie kosciola , infiltrowal czerwonych , ot taki Konrad Wallenrod Odpowiedz Link Zgłoś
longeta To może inaczej:-) 05.01.07, 11:25 Nie chodzę do kościoła,ale dobrze że są takie stacje które jadą po żydach,komuchach itp,dla mnie to rybaka,co mówią(nie słucham) Niestety na obiektywność GW w tych tematach(dekomunizacja)nie można liczyć. Musi być zachowana równowaga w mediach,wtedy ludzie czują się bardziej wolni i mogą wybierać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: To może inaczej:-) 05.01.07, 11:32 to czemu udzielasz sie tu , sprobuj na onecie czy wp , moze moderator kazda twoja wypowiedz umiesci ,wolne media prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: To może inaczej:-) 05.01.07, 11:35 oj zeby nie bylo , ze wypraszam czy cus z tego forum , ja tu sie udzielam , bo ludzie jacys inteligentniejsi niz tam , gdzie madrzy sie gimnazjum i zartownisie , ewentulanie ksenofoby. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To może inaczej:-) 05.01.07, 11:42 nett1980 napisała: > oj zeby nie bylo , ze wypraszam czy cus z tego forum Tak,obraziłem się okrutnie,na dodatek zraniłaś mnie paskudnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: To może inaczej:-) 05.01.07, 11:37 nett1980 napisała: > to czemu udzielasz sie tu , sprobuj na onecie czy wp , moze moderator kazda > twoja wypowiedz umiesci ,wolne media prawda? Czasami piszę i tam z nudów, FłGW,to raczej upadające forum:-) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 11:24 Tak. Noszę moherowy beret (zielonkawy), a także moherowe stringi (fiołkowe). Ale te drugie tylko od święta, bo na codzień paraduję w bawełnianych bokserkach. Gdybym Twoim wzorem chciał wydać opinię o Tobie, to jednak miałbym świadomość, iż jest ona na wskroś "zaoczna". Oczywiście można sobie wyrobić opinię o drugim człowieku na podstawie tego, co produkuje na forum, nie jesteś jednak chyba na tyle prostoduszna żeby sądzić, iż każdy otwiera się tu bezgranicznie. Dlatego warto zachować pewien dystans. Co do Tischnera, to hm... O zmarłych mówi się albo dobrze albo wcale. Pozwól, w takim razie, że zachowam milczenie. Rozumiem, że po powyższym wyznaniu dopiszesz mnie do swojej czarnej listy? No chyba, że od dawna na niej figuruję, więc... Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 co sie tak unosisz 05.01.07, 11:31 Prowadzac kiedys kawiarnie mialam czarny zeszyt bioracych na kreche , ale wyobraz sobie ,ze nie prowadze ,zadnych czarnych list. "<Oczywiście można sobie wyrobić opinię o drugim > człowieku na podstawie tego, co produkuje na forum, nie jesteś jednak chyba na > tyle prostoduszna żeby sądzić, iż każdy otwiera się tu bezgranicznie" A o tym ,ze czasami ludzie w pociagu otwieraja sie bezgranicznie i opowiadaja komus obcemu swoj zywot slyszales? Trzeba byc superpisarzem ,zeby ukryc siebie w swoim pisaniu , to przeziera , to sie czuje miedzy literami. Co do stringow ,hmmm bohater z ciebie , ja raz kupilam swojemu takowe (i to nie filokowe ,ale szare ) za chiny nie chcial ich wlozyc . Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: co sie tak unosisz 05.01.07, 11:43 Po raz wtóry zarzucasz mi coś, co nie ma miejsca. W każdym razie (moim zdaniem) nic nie wskazuje na to, że poczułem się (i dałem temu wyraz) wzburzony. Forum to jednak coś innego niż pociąg. Tutaj ludzie spotykają się niemal codziennie. Zdarzaja się co prawda przypadkowi "pasażerowie", lecz to nie oni stanowią jego treść. Tym samym trudniej tu o nieograniczone wyznania i o całkowite otwarcie się. Co do Twojego zaściankowego męża to cóż, widziały gały co brały;) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: co sie tak unosisz 05.01.07, 11:46 No sam o tych stringach napisales , no nic ze fiolkowe , ladny wiosenny kolor.. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: co sie tak unosisz 05.01.07, 11:48 Pupe ma maz ladna i w bokserkach , a sama tez stringi <rotfl> od swieta wkladam , bo nie lubie jak cos mi w d***e uwiera i po rowku sie paleta ... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: ja niczego nie wrzucam do jednego wora 05.01.07, 10:38 Ja piszę bardziej o kościele jako instytucji niż o poszczególnych księżach - bo ci z piedestału i z tv to tak jak politycy - najgorszy i najsmutniejszy sort spośród ludzi. więcej szczegółów w mojej odpowiedzi lavince: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=54916720&a=54960055 Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 O jezusie, nowy Luter! Kasza, uważaj, zaraz 05.01.07, 14:11 będziesz musiał swój kościół założyć a potem... sam wiesz - a to trzeba coś dla kościoła "załatwić", a to kolega poprosi... Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: O jezusie, nowy Luter! Kasza, uważaj, zaraz 05.01.07, 15:11 E,do tego nie trzeba nowego kościoła zakładać... wystarczy mała grupa terapeutyczna ;-D lav Odpowiedz Link Zgłoś
cassani w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 11:27 ja się ucieszę jak ten cały Wielgus zostanie tym całym kierownikiem czy dyrektorem. To mnie tylko i wyłącznie utrzyma w słuszności obrzydzenia do tego kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 11:30 Zawsze może jeszcze później ustąpić. To tak samo jak Tobie może ustąpić katz;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 11:39 dla mnie to niech trwa na stołku. A na vice prezesa niech sobie weźmie Petza. Jak się nie boi oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 11:32 cassani napisał:To mnie tylko i wyłącznie utrzyma w słuszności obrzydzenia do tego Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 11:40 całe szczęście że ty tu błyskasz szerokimi horyzontami. ja już nie muszę. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 11:43 cassani napisał: > całe szczęście że ty tu błyskasz szerokimi horyzontami. ja już nie muszę. Nie przypominam sobie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: nie martw się 05.01.07, 11:54 "Czasami piszę i tam z nudów, FłGW,to raczej upadające forum:-)" forum upadajce poki co pamieta slawetne wypowiedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: nie martw się 05.01.07, 14:51 cassani napisał: > całe forum sobie przypomina. Raczej nie całe,chwalipięto;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: nie martw się 05.01.07, 19:59 no dobra , klasykiem jeszcze nie jestes , ale.. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 12:50 jakkolwiek jest mi to raczej obojętne, to mnie osobiście śmieszy nazwisko Wielgus. Czy kogoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 12:53 To może skrót od Wielgust. lav Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota A moim zdaniem 05.01.07, 13:25 po raz kolejny sprawdziło się ludowe porzekadło: kto mieczem wojuje ten od miecza ginie. Szkoda jedynie, że te wszytskie zadymy to jedynie ściemy pozwalające na funkcjonowanie w tym kraju nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 w sumie co my wiemy o tamtych czasach 05.01.07, 13:47 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3831134.html jak sie czyta takie usprawiedliwienie , to przypomina sie przyslowie "kto nic nie robi , nic nie ryzykuje " , w sumie straszne czasy , ciekawie jakie emerytury biora szuje z UB. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: w sumie co my wiemy o tamtych czasach 05.01.07, 13:52 Z pewnością niemałe... W sumie nie można przeprowadzić analizy grafolgicznej tch podpisów? lav Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: w sumie co my wiemy o tamtych czasach 05.01.07, 14:00 przeczytalas , bo ja sie przyznam bez bicia ,ze twojego do twojego linka na temat Nelli nie otworzylam , przyznal sie ,ze zastraszony raz cos tam na odczepnego podpisal. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: w sumie co my wiemy o tamtych czasach 05.01.07, 14:40 No, sciągnełam sobie pdfa. Podpisy są czytelne,ale nie drukowanym pismem.Co ciekawe ksiądz Isakowicz twierdzi,że na teczkę Wielgusa nigdy się nie natknał,co już mnie zastanawia. Wydaje mi się(moja wielka spiskowa hipoteza),że ktoś ma jakąś piwniczkę w której trzyma odpowiednio sfabrykowane,bądź też nie teczki na różnych ludzi(weźmy Zytę,czy prezesa) i w odpowiednim momencie przesyła je do mediów.MAm na myśli oczywiście formę mikrofilmową,bo jak wiadomo oryginały zostały zniszczone. A co za problem w dzisiejszych czasach sfabrykować mikrofilm ? lav Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 14:26 A mnie Wielgus kojarzy się z czyimś prześmiewczym mianem, bodaj z filmu Żywot Briana. Ale tak dawno temu to oglądałem, że nie wiem, czy przypadkiem nie pokręciłem tego z innym obrazem. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 14:28 nono ale niegrzeczne skojarzenie , jako to lecialo K*** Wielgus? Odpowiedz Link Zgłoś
szprota owszem 05.01.07, 14:44 jestem zgoła zaskoczona, że tak mało osób ma skojarzenia z "Żywotem Briana" :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: owszem 05.01.07, 14:48 Może to z powodu kato-faszystowskich rządów boją się wychylić? hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Ja się przyznaję... 05.01.07, 15:10 Nie oglądałam,albo nie pamiętam ,ze oglądałam... ktoś mi może opowiedzieć film w wielkim skrócie? lav Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Ja się przyznaję... 05.01.07, 15:15 No to niestety nie oglądałam.... ale Pasji też nie. lav Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Ja się przyznaję... 05.01.07, 15:32 hehehehehehe To ma tyle wspólnego z Pasją co, bo ja wiem, może arcybiskup Wielgus z Prymasem Wyszyńskim?;) Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: w każdym razie lekko podsumowując 05.01.07, 23:40 uważaj ,bo niechcący wyskoczysz znowu przed szereg;) pan nadderektor i to bynajmniej nie GW (choc ten również)zażarcie broni pana wielgusa, a pan premier zwykł mieć identyczne zdanie zwykle co miłosciwie nam panujący ojciec dyrektor. koalicja GW i RM. miód Odpowiedz Link Zgłoś
jelonek72 a ja jak zwykle 05.01.07, 18:15 stwierdzę ,że wali mnie to czy Wielgus był agentem , czy nawet samym Jamsem Bondem, dla mnie to kolejna popelina ,by trochę zamętu zrobić , bo w zamęcie łatwiej się rządzi - wszystcy będą się ekscytować jakimś wielgusem a tam cichutko już swoi swoje robią Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No i odszedl .. 07.01.07, 11:37 Za nim powinni podążyć inni agenci z każdej sfery tego państwa w niebyt:-) Odpowiedz Link Zgłoś
trollomsmierc Re: No i odszedl .. 07.01.07, 11:43 Daj czlowieka ,a paragraf sie znajdzie, czyli zostana do rzadzenia ludzie urodzeni po 1972 , no to juz prawie pajdokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 No dobra. Ale czy znajdą kogoś NIEutaplanego? 07.01.07, 11:48 na wakacik? Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: No dobra. Ale czy znajdą kogoś NIEutaplanego? 07.01.07, 12:57 Jeśłi TAK się robiło karierę w kościele...to faktycznie będzie trudno.... lav Odpowiedz Link Zgłoś