annamarc 18.01.07, 16:12 Witam, pilnie potrzebuję dla mojego alergicznego dziecka sprawdzonego, niefaszerowanego chemią i innymi świnstwami mięsa. Może się ktośulituje nad 8 miesięczną Marysią i pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 18.01.07, 16:17 To musisz wyjechać na wieś,a co powiesz na rosół z gołąbka:-) Jest najlepszy,ale nie zapomnij o warzywach,też muszą być ekologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarc Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 18.01.07, 16:39 O warzywa jest o wiele prościej i nie mam klopotu żeby je w Łodzi kupić. Natomiast z mięsem jest horror a córka nie chce jeść słoiczkowego jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 18.01.07, 16:45 szukaj też innych przyczyn alergii,jedzenie jest tylko jedną z możliwości. lekarzy alergologów mozna na palcach ręki policzyć,szukaj,czytaj,próbuj i nigdy nie uwierz,ze alergia jest nieuleczalna a w tym wieku to zdaje się powinnaś odstawić mięsko podejrzewane o uczulenie na 2 mce i spróbować ponownie z małymi ilościami. a oprócz tego polecam ci poszukanie bardziej ukierunkowanego forum Odpowiedz Link Zgłoś
annamarc Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 18.01.07, 17:21 Jeśli czytałeś mój post uważnie nie szukam pomocy przy leczeniu czy też postępowaniu z alergicznym dzieckiem tylko kogoś kto ma dostęp do ekologicznego mięsa. Jestem z Łodzi więc nic dziwnego, że post o takiej treści zamieszczam na łódzkim forum a nie na forum specjalistycznym - ogólnopolskim. Nie wyobrażam sobie wycieczki do np. Szczecina po mięsko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: mięso? 19.01.07, 20:08 jakby Pan Bozia chciał abyśmy jedli ziarka - to byśmy mięli dzióbki, a nie kiełki. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: mięso? 21.01.07, 00:05 Kto wie,moze prawnukom wegetarian wyrosną.... Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 20.01.07, 23:55 gdybyś troszkę jednak poszperała w dostępnej wiedzy,która lekarzom bywa obca,nie zwalałabyś winy za alergię wyłącznie na mięso. wyszukaj to antyalergiczne ekologiczne mięso,to się przekonasz,ze guzik ci to pomoże.to wykręt lekarza,który nie potrafi znależć przyczyny choroby. a jak chcesz miec ekologiczne mieso,to sobie sama załóż hodowlę Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 21.01.07, 00:06 To nie chodzi o mięso Lesławie,ale o uczulenie na te chemiczne wypełniacze(zwłaszcza w kiełbasach typu "parówki"). lav Odpowiedz Link Zgłoś
oto.jestem Kropicie? 18.01.07, 17:36 Króliki, indyki, kurczaki... przed zarżnięciem też kropicie? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,55670,3858483.html Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Kropicie? 19.01.07, 21:00 Po zarżnięciu tylko na Wielkanoc, a tak to przed. Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 19.01.07, 21:04 Może jestem naiwna, ale wydaje mi się, że nie wolno już stosować antybiotykow w paszach, a leczyć antybiotykami drobiu czy krolików sie po prostu nie opłaca. Odradzalabym Ci cielęcinę, ale że i tak Cię nie interesuje, to nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 19.01.07, 22:52 Ja mam podobny problem tyle ze jestaem atkaszczesciara ze moi tescie mieszkaja na wszi i co jakis czas nam załatwiają króliczka dla małej, świnke, kurcaki to nawet sami choduja tyle ze one ja akurat uczulaja.Problem jest jedynie z indykiem. zatem moze wybierz sie dzies w wiejskie strony.Na trasie Aleksandrów -Uniejów jest gospodarstwo, które ma szyld "króliki" Odpowiedz Link Zgłoś
annamarc Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 20.01.07, 14:45 Dzięki, to już jest jakiś trop. Może jescze ktoś ? Odpowiedz Link Zgłoś
kroliki34 Re: Ekologiczne mięso z królika/indyka/kurczaka 28.01.18, 14:00 ja mam takie króliki karmione tylko naturalnymi paszami bez dodatków chemi Odpowiedz Link Zgłoś