22.01.07, 16:15
Czy ktoś oddawał zegarek Citizen EcoDrive do serwisu na Legionów (chyba) 42 ?
Czy można być pewnym dobrej naprawy?
Obserwuj wątek
    • aaa202 O, naprawiałam tam zegarek, 22.01.07, 17:01
      problemy z datownikiem. Naprawa szybka, pan miły. Wracam do domu, próbuję w
      łazience czy podświetlenie tarczy działa i... na całej tarczy mam niebieski
      napis przecudnej urody "Dar Natury". Zapieniam się, wracam, pan twierdzi, że
      tarcza jest oryginalna, że tak miałam, "to się zdarza w tanich reklamówkach".
      Ja na to, że... zmilczę. (Nie wiem, zegarek kosztował prawie 200 zł, reklamówki
      są za darmo.) Pan zmienia taktykę: "Takie wihajstry dostaliśmy wprost z USA".
      Okazało się, że zegarek został naprawiony poprzez danie mi mojego starego paska
      z kopertą z nowym wnętrzem. Pan się wycofuje z obu taktyk, poświęca chwilę na
      znalezienie w swoich szpargałach mojego oryginalnego wnętrza. Za dwa dni
      zegarek był zrobiony. Pan jeszcze orzekł, że źle go używam. Że "szarpię
      pokrętłami". Mła? Delikatna niewiasta? Szarpię?
      Nie wiem, co noszę na przegubie i jaki dar natury tam tyka.
      • prodectt Re: O, naprawiałam tam zegarek, 22.01.07, 18:24
        Z USA? Toz to hamerykanskie naprawy. Dawno naprawiałas? Może juz nie stosują
        takich taktyk.
        • aaa202 Hamerykański dar natury 22.01.07, 18:50
          naprawa miała miejsce późną wiosną 2006.
          • prodectt Re: Hamerykański dar natury 23.01.07, 11:48
            No to nie pozostaje mi nic innego jak tylko jechać do "hamerykańskiego" serwisu.
      • prodectt Re: O, naprawiałam tam zegarek, 06.02.07, 12:07
        No i naprawili i to za darmo. Moj eco drive skakał co kilka sekund, co jest
        objawem słabego akumulatorka. Gościu zegarek zatrzymał, naładował akumulator i
        oddał zegarek. Za darmo. Byłem miło zaskoczony. Narazie zegarek "cyka".
        p.s. aaa202, moze trafiłas do serwisu w dniu kiedy gosciu miał zły dzień?
        • lavinka Re: O, naprawiałam tam zegarek, 06.02.07, 12:37
          O rany,ja od 5ciu lat nie noszę zegarka.... sama komusia mi starcza... ile to
          probemów mniej ;-)
        • tylko-forum Re: O, naprawiałam tam zegarek, 06.02.07, 13:17
          prodectt napisała:

> No i naprawili i to za darmo. Moj eco drive skakał co kilka sekund, co jest
          > objawem słabego akumulatorka.

... i o czym mówi instrukcja obsługi...;-)
        • aaa202 Twój zegarek w przeciwieństwie do mojego 06.02.07, 14:01
          nie był popsuty.
          Naprawy gwarancyjne jak świat światem są darmowe.
          Dni zegarmistrza mało mnie intersują. Kiedy nadchodzą "te" dni, niech zamyka
          interes i nie robi ludzi w lewo.
          • prodectt Re: Twój zegarek w przeciwieństwie do mojego 06.02.07, 17:44
            Zegarek nie jest juz na gwarancji, także tym bardziej byłem zaskoczony.
            A co do przedmówcy. Instrukcji juz nie ma. Kto by ją trzymał z pięc lat.
            • tylko-forum Re: Twój zegarek w przeciwieństwie do mojego 06.02.07, 22:00
              prodectt napisała:

> Instrukcji juz nie ma. Kto by ją trzymał z pięc lat.

A po co trzymać?
              Wystarczyło 5 lattemu przeczytać.
              Krótka jest...;-)

• bart_step Re: Twój zegarek w przeciwieństwie do mojego 06.02.07, 20:41
            "zegarmistrzowski poniedziałek":)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka