Dodaj do ulubionych

Jaka knajpka na kolacje we dwoje?

22.01.07, 18:58
Cos fajnego. Ale nie musi byc super romantycznie. Podobno jest fajne miejsce w
Manufakturze knajpa - Paparazzi. Zna ktos?
Obserwuj wątek
    • aaa202 Tak, miejsce takie jest 22.01.07, 19:05
      ale kolacja? Tam chyba tylko jakieś sałatki podają. Drinki.
      • jelonek72 Re: Tak, miejsce takie jest 22.01.07, 20:57
        mnie się podobało w hiszpańskiej restauracji w Manufie, jedzonko było dobre i dosyć egzotyczne np krewetki w malibu z owocami liczi :)
        • niaguska Re: Tak, miejsce takie jest 23.01.07, 08:47
          A jakie sa ceny? w tej hiszpanskiej? jak sie nazywa__
          • excentrix Re: Tak, miejsce takie jest 23.01.07, 11:27
            nazywa się Cafe del Mar i mnie się nie podobało. Sos śmietanowy do omleta ze
            szpinakiem to trzy łychy zimnej śmietany a i omlet to jednolita, przmielona,
            usmażona papka z omleta i szpinaku. Poza tym siedzieli za mną panowie którzy co
            chwilę mówili "k...."
            • aaa202 Popieram. Kuchnia fatalna. 23.01.07, 11:29

a co do mówiących "k" to mogłam być ja;)
              • excentrix nie, tamci 23.01.07, 11:35
                byli brzydsi.
                I ten kelner, trzy razy podchodzi i pyta czy coś jeszcze podać...
                szlag może trafić. Człowiek sobie romansuje a tu ten nachał.
                • aaa202 Kiedy kelner mówi: "coś jeszcze podać państwu?", 23.01.07, 11:42
                  ma na myśli: "nie żresz, to wypier dalaj".
                  Ale kelnerów ze Sfinksa żaden w mojej klasyfikacji nie przebije, więc tu się
                  nie wypowiem.
    • nerri Re: Jaka knajpka na kolacje we dwoje? 23.01.07, 11:22
      Na Piotrkowskiej Fresh&Chili...prawie przy końcu deptaka.Numeru nie pamiętam.
      Ale bardzo fajna knajpka...dobre jedzonko i fajny klimat.

No i wg mnie w Manufakturze nie jest za grosz romantycznie:/
      • aaa202 We Fresh&Chili grasuje legendarnie 23.01.07, 11:38
        bezbadziejna obsługa. A co do "jedzonka"... pizza, frytki, filety drobiowe,
        ścinki wszystkiego z keczupem.
        • excentrix Re: We Fresh&Chili grasuje legendarnie 23.01.07, 11:43
          zjadłem tam coś co nazywało się K2. Zwykły zawijas z mięchem i surowym
          warzywem. A że żołądek słaby i źle reaguje na surową cebulę ledwo przekrojoną
          na pół więc wieczór spędziłem nad klo oczyszczając trzewia. F&C dziękujemy.
          • nika1310 Re: We Fresh&Chili grasuje legendarnie 07.08.07, 16:30
            a co zaq zarcuie chcesz jesc za 6 złotych?????????
      • niaguska Re: Jaka knajpka na kolacje we dwoje? 23.01.07, 11:39
        We Fresh & Chilli bylam kiedys i troche sie wystraszylam, pelno azjatow ktorzy
        sie doczepiaja :///
        • miejskie_narty Re: Jaka knajpka na kolacje we dwoje? 23.01.07, 11:49
          Ciągoty i Tęskonty kuchnie mają o niebo lepszą niż nazwę. Ale dosyć drogawo i daleko.
          Jeśli chińszczyzna, to w "Słońcu". Z atrakcji sfinksopodobnych podoba mi "Ramzes". Natomiast z miejsc, w których jeszcze nie byłem, polecam "Ganesh" :-)
          • aaa202 te "Ciągoty" omijam właśnie ze względu na nazwę 23.01.07, 12:28
            Mam wrażenie, że opadnie mnie tam horda pryszczatych, wyszywających sobie
            różowym kordonkiem na parcianych chlebakach "imagine there's no heaven..."

Natomiast nazwa nie przeszkadzała mi swego czasu regularnie wizytować
            eleganckiego lokalu Buła, mieszczącego się nieopodal Buły;)
            Tamtejsze frytki niejednokrotnie ratowały mi życie. Frytki mocno średnie
            zresztą.
    • excentrix Re: Jaka knajpka na kolacje we dwoje? 23.01.07, 11:40
      z czystym sercem natomiast mogę polecić Sofę. To gdzieś na Piotrkowskiej
      naprzeciw pasażu Schillera. Jest miłe pięterko, sofka, dobre i ciekawe
      jedzonko, dobre wina, i przemiła właścicielka. Polecam.
      Aaa, oponuj.
      • aaa202 Nie będę oponować, bo też mi to przychodzi do głow 23.01.07, 11:47
        y.
        Nieprzeładowane ale niesterylne wnętrze, kuchnia fusion. Jak ktoś lubi trochę
        perwery typu łosoś z miodem i chrzanem powinien być zadowolony, choć musu nie
        ma.

Sofie zarzucam słaby wybór win (żaden?) i ciekawych piw.
        • excentrix żaden ?? 23.01.07, 11:52
          Droga Pani...
          piłem tam naprawdę kilka niezłych sikaczy. O piwie nic nie wiem ale winka były
          zacne. Być może dlatego że od któregoś momentu smakuje mi większość :)
          • aaa202 Oj, weź mnie nie rozczulaj. Byłam w piątek 23.01.07, 11:59
            pytam, jakie są wina, bo w menu nie mogę się doszukać, a pan mówi, że "słodkie
            i półsłodkie". Potem sprawdził i orzekł, że "jest tylko słodka sofia".
            Piwa: Warka Strong, Warka niestrong, Paulaner. Koniec listy.
            • aaa202 Żeby była jasność - nie mam nic przeciwko Sofii 23.01.07, 12:06
              wręcz przeciwnie, mam do niej ogromny sentyment, w kraju jej wytwarzania
              dwulitrowa flaszka z metalową zakrętką kosztuje 1 lew i 80 stotinek, co na
              nasze dawało zawrotną kwotę 3,60.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka