bart_step 11.02.07, 04:17 Spod grubej warstwy tynku wyłonił się taki mural: www.murale.mnc.pl/i/lochy.jpg Zadam teraz sakramentalne pytanie - czy ktoś coś wie? Moz ktoś pamięta to luub kojarzy? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamek Re: Lochy Manhattanu 11.02.07, 11:18 Ja jako tak zwany autochton wiem i kojarzę. Bodajże na przełomie lat 80. i 90. na podziemnym parkingu pod blokiem przy Piotrkowskiej 182 odbyła się wystawa plac plastycznych autorów, którzy są wypisani na tym murze. Ponieważ parking zaiste wygląda jak loch, zatytułowano ją właśnie w tak sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Lochy Manhattanu 11.02.07, 11:56 O właśnie: www.exchangegallery.cosmosnet.pl/dokumentacja/LochyManhattanu1989.html Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Ach, dziękuję, a że skromna jestem.... 11.02.07, 12:17 ... to nie wypada mi nie dodać: jaka tam legenda! - jeszczę żyję i wiele pokażę! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No prosze 11.02.07, 12:28 Owszem,widuję i takie,ale ty nie wyglądasz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: No prosze 11.02.07, 12:40 De gustibus non est disputandum. Raz np. usłyszałam opinię, że świnia ze mnie - pewnie usłyszałabym określenie "locha", ale czasami depiluję co po niektóre części ciała, więc mogłam tym zmylić rozmówcę. Faktem niezaprzeczalnym natomiast jest tylko to, że nie mieszkam na Manhattanie. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No prosze 11.02.07, 12:51 breblebrox napisała: > Raz np. usłyszałam opinię, że świnia ze mnie Może dlatego że z bezwzględną skutecznością siejesz strach przez zaskoczenie:-))) ale czasami depiluję co po niektóre części ciała Mam nadzieje że nie podbródek i tors;-) Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: No prosze 11.02.07, 12:59 longeta napisał: > Może dlatego że z bezwzględną skutecznością siejesz strach przez zaskoczenie:-) > )) Fakt, zostało jeszcze tylko fanatyczne oddanie internetowi - i może to jest najbardziej świńskie ;) > Mam nadzieje że nie podbródek i tors;-) Podbródek to jeszcze, jeszcze, ale bynajmniej nie sobie. Najlepiej w wannie i musi być dużo piany - ale żeby to od razu świńskie było? Czytałam o gorszych zboczeniach. A na torsie mam za duże nierówności. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota Re: No prosze 11.02.07, 12:53 Ba, mnie to nawet obwieszczono na forum ;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=20697198&a=20697198 Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No prosze 11.02.07, 12:58 Hymm,czasami jak tak kasujesz masz coś z "świnki" Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: No prosze 11.02.07, 13:00 longeta napisał: > Hymm,czasami jak tak kasujesz masz coś z "świnki" Longeto, uwierz mi: taka Świnka to prawdziwa Skarb.! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: No prosze 11.02.07, 13:06 huann napisał> Longeto, uwierz mi: taka Świnka to prawdziwa Skarb.! Zapewne,ale pozostańmy przy szprocie,ceny żywca lecą na pysk a kiełbasa stoi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: No prosze 11.02.07, 13:06 longeta napisał: > huann napisał> Longeto, uwierz mi: taka Świnka to prawdziwa Skarb.! > > Zapewne,ale pozostańmy przy szprocie,ceny żywca lecą na pysk > a kiełbasa stoi ;-) ale jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
breblebrox Re: Lochy Manhattanu 12.02.07, 11:35 bart_step napisał: > Gdzie Ty byłaś całe moje życie! Całe to nie wiem. Ale biorąc pod uwagę, że wyprowadziłam się z mojego pierwszego miejsca zamieszkania (na ul. Pomorskiej) w wieku 20 lat, to tam spędziłam przeważającą część. Jeżeli zależy Ci na dokładniejszej lokalizacji - licząc średnio 7 godzin dziennie na sen, daje to jakieś 66266,9 godz. spędzonych w łóżku i to tylko przez te 20 lat! Co nieubłagalnie sprowadza moje rozważania do jakże śmiałego wniosku, że większość życia spędziłam śpiąc, drzemiąc lub przewracając się z jednego boku na drugi!!! Świat jest piękniejszy, jak sobie to uświadomię! :) Odpowiedz Link Zgłoś