Dodaj do ulubionych

Centrum sportu szansą dla hali i stadionu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:05
Widzew na Widzewie. Koniec kropka
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:10
      Mam nadzieje, ze Skrzydlewski i Gapinski nie dopuszcza do powstania stadionu na Al Unii.
      Wspolny stadion jest bez sensu. Z czego bylby utrzymywany? Wiadomo, ze kibice ŁKS-u nie kupuja
      biletow, tylko wchodza przez plot...
      • Gość: hans klos Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.retsat1.com.pl 12.02.07, 23:35
        To ma byc stadion miejski jak widzewowi nie pasuje to bedzie grał u siebie,
        przeciez jest umowa o dzierzawe dla widzewa na 25 lat, wiec po co ten płacz.
      • Gość: jeden jest łódzki Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.chello.pl 12.02.07, 23:39
        oto mentalność psa ogrodnika - chcą mu dać nowoczesny stadion a ten szczeka że
        prędzej zdechnie w swoim kurniku niż się do miasta wybierze ...czy to nasza
        wina że wasz klub mieści się na takim zadupiu?
        ale pomyśl jełopie - EU stawia warunek że stadion ma służyć regionowi... więc
        i wasze zadupie się załapie
        • Gość: Marek Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:51
          to sobie wybudujcie stadion na 6o tys... przyjedzie Was 6 tys z czego 4 tys wje... sie przez plot
          Widzew na Widzewie!!!!!
      • Gość: rwtWidzew Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.astral.lodz.pl 13.02.07, 10:52
        Artykuł jest dość logiczny. Prawda niestety (?) jest taka, że takie centrum
        tworzy się już koło Dworca Kaliskiego. Co nie przeszkadzałoby nam dalej grać na
        Widzewie.
    • Gość: ... Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:49
      To sie nazywa działanie z uporem maniaka Ciekawe czy Łódź ma jeszcze jakieś tereny poza Retkinią.. z
      tego wynika że nie. Miejski stadion to fajna sprawa. Ale dla kibiców Widzewa lokacje są średnio
      komfortowe. Największy błąd jest taki: najpierw bezpieczne miasto a potem stadion sobie mogą
      budować nawet jak Maracana.. Bezpieczne miasto nie oznacza więcej policji i zakazów.. oznacza
      sprawna organizacje zycia społecznego. zaraz jakiś debil napisze mi znowu ze przeciez mamy tutaj
      "meksyk" i w jakim ja swiecie zyję.. Ano w takim w którym jedni popaprańcy tłuką się jak zwierzeta na
      ulicach imie źle pojetej dumy a w efekcie swych frustracji seksualnych (zdaniem Freud'a). natomiast inni
      popaprańcy z magistratu traktuja to miasto jak swoja piaskownicę.. uda sie a moze sie nie uda.. nie
      dostrzegaja prawdziwych problemów.. stadion - fajnie dobra rzecz.. ale po ch**j kiedy potrzeby są
      inne.. my sobie damy radę mamy nasz stadion, mały ale wystarczy dziś.. jeśli miasto chce zafundować
      nowy Stadion ŁKS owi to niech nas do tego nie miesza, kazde dziecko wie ze nowa hala nie bedzie
      dobrze funkcjonować obok tej wielkiejruiny na al. Unii... Pzdr

Autor: S.N.W.
      • Gość: jeden jest łódzki Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.chello.pl 13.02.07, 00:14
        nikt nie mówi że ma być 60 i nikt (orócz was) nie mówi że to będzie stadion łks-
        u ,co do bezpieczeństwa - no cóż podobno nieuchronność kary ( i nie mówię tu o
        pałowaniu )jest najlepszym lekarstwem na bandytów ale nie wiem czy nasze prawo
        sprzyja zwykłemu obywatelowi... i lokalizacja niewiele ma tu do rzeczy -
        zabezpieczenie tego stadionu ( dojazdy, okolice ) na neutralnym terenie będzie
        tak samo trudne jak na al unii
        a jeśli chcecie wreszcie skanalizować swoją wieś to wybierzcie sobie inny
        pretekst
        • Gość: red Lepiej byc ze wsi niz ze slamsu IP: 212.191.170.* 13.02.07, 07:18
          Widzew na Widzewie i skonczyc to tcze gadanie o stadjonie miejskim! nie wiem po
          co taki wielki stadjon skoro w tym sezonie przyszlo ich najwiecej 6 tys. Menele
          ze slamsu nawet nie maja pieniedzy zeby placic na starym zrujnowanym stadjonie.
          Krop jest poprostu idjota i tyle!
      • Gość: S.N.W. He he.. miło być zacytowanym=) IP: *.toya.net.pl 13.02.07, 09:46
        Nie chce nic kanalizować!! Poza tym moja wieś to śródmieście.. głupie co? Dopóki
        miasto nie rozwiąże swoich problemów zwiazanych z bezpieczeństwem NIE W OGÓLE PO
        CO ROZMAWIAĆ O ŻADNYM WSPÓLNYM STADIONIE.. Nie chce sie wywodzić na temat
        frekwencji na ŁKS-ie, wielkosci stadionu ani lokalizacji bo na dzień dzisiejszy
        ta idea jest poronionym pomyslem. Kiedy się patrzy na atmosferę tego forum nie
        trzeba juz zadawać pytań o stadion. Żyje troche w tym miescie i wiem gdzie i za
        co można po gębie dostać.. za szalik, za barwy, bo ktoś jest sfrustrowany, za to
        że jesteś.. Musi sie zmienić naprawde duzo żeby ludzie nauczyli się inaczej
        zyć.. warunki materialne ogółu, opieka socjalna, lepsza ogranizacja Policji -
        nie zeby spałowac kilku małolatów co wywoła tylko wieksza agresję ale dac
        ludziom poczucie bezpieczenstwa bo po to ku**a oni są. Co musi się stać żeby te
        pierdoły z magistratu pojęły taka prostą rzecz?? Taki to dziwnyświat ze nawet
        przed wyborami się o takich rzeczach nie mówi. Kropa to nowa generacja polityka:
        "NIE OBIECUJE BO I TAK ZROBI CO ZECHCE".. Pzdr dla wszystkich!!!
    • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.icm.edu.pl 13.02.07, 07:27
      Poczatek regionalnego centrum sportu to koniec ŁKSu. Wreszcie ktoś poszedł po
      rozum do głowy i zlikwiduje tą zakałę Łodzi. Hurraaaa!!!
    • Gość: łapa Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.nordeabank.pl 13.02.07, 09:22
      Ludzie!, po co ta dyskusja, nie będzie miejskiego stadionu NIGDY, to są jakieś
      majaki kropiwnickiego powtarzane z okazji kolejnych wyborów, na pewno UE nigdy
      nie da kasy na coś takiego, miasta nie stać, państwo też nie da. Nie stać nas
      na rozbudowę lotniska, nawet rzeszów (!) ma większe i sprawniejsze.
      Czy np. wy chcielibyście żeby z waszych podatków budować stadiony w bułgarii,
      rumunii, na litwie, w estonii czy gdziekolwiek indziej w europie? nie wydaje mi
      się. Sport jest rozrywką dla bogatych, nas na to nie stać. Jesteśmy i będziemy
      trzecią ligą europejską, więc po co nam stadiony?
      Niech każdy sobie kupi telewizor (w produkcji telewizorów jesteśmy albo mamy
      być najlepsi na świecie) i w zaciszu ogląda ligę mistrzów, mistrzostwa świata i
      inne imprezy. Po co będzie szedł na stadion?, jeszcze "w lampę" dostanie bo nie
      ryczy z wszystkimi baranami, więc na pewno jest "żydem", a "żyda" trzeba lać.
      Więc dajcie sobie na wstrzymanie - zamiast napinać się na forach, lepiej sobie
      pogrzebcie w spodniach i w ten sposób rozładujcie napięcia, dziewczęta ...
      • Gość: desmo71 Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: 217.153.125.* 13.02.07, 10:02
        tacy malkontenci jak ty są idealnym alibi dla obecnej ( każdej ) władzy żeby
        dalej było siermiężnie... jak na widzewie
        łódź ma znacznie większy potencjał piłkarski ( historia,
        lokalizacja,publiczność itd ) niż kielce ale to tam płynie teraz kasa ( od
        większej liczby kibiców na meczach, za większą ilość transmisji canal plus, z
        innych imprez masowych ) ale tam nikt nie siedział na dupie i narzekała że sie
        nie da i nie warto
        z takim podejściem rzeczywiście lepiej pogrzeb sobie w spodniach - ŁAPA- sądząc
        po ksywce w tym jesteś dobry

• skodabodzio Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu 14.02.07, 10:13
        Panstwo i UE bedzie finansowac stadiony w warszawawie wroclawiu, poznaniu,
        lublinie rzeszowie i w wielu innych miastach w polsce. ja chce by tez to
        zrobila w lodzi, zeby nei bylo sytuacji jak z lotniskiem, ze we wszystkich
        miastach lotniska sa pozadne tylko lublinek to jakas prowizorka
        Stadion na al. Unii i koniec, bo tam sie robi centrum sportu.
    • Gość: asd Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.toya.net.pl 13.02.07, 10:01
      budowa jakiegokolwiek stadionu jest malo prawdopodobna,ale...gdyby kiedys
      jednak mialo sie tak zdazyc to-jak Widzew tylko na kurniku to niech tak
      bedzie.na al.Unii niech zbuduja stadion miejski i tym sposobem ŁKS bedzie gral
      tam gdzie bedzie chcial i Widzew podobnie!wszyscy beda happy,nawet ujadajace tu
      psy ogrodnika
    • Gość: Piotrek Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:23
      a moze k... na Limance???? Widzew na Widzewie!!!!!!!!!!
      • Gość: desmo71 Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: 217.153.125.* 13.02.07, 11:46
        widzew na księżyc... jego kibice już tam są
    • Gość: Patryk Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:30
      Jesli te lokalzacje sa dobre to propnuje w okolicy nowego stadionu postawic dosc duzy i nowoczesny
      szpital
      • Gość: Adam Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:05
        Zrobmy stadion na Widzewie wschodzie. Zobaczymy parchy, czy po meczu staniecie sobie w szalach
        spokojnie na przystanku?
        Widzew niech gra na Widzewie, a Wy mozecie sobie budowac stadion nawet na 120 tys
    • Gość: NIK Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:33
      Jesli juz to proponuje tereny startu, albo CZMP. Jenak najlepsze miejsce dla stadionu miejskiego to
      tereny Lodzianki!!!!!!!! Blisko nowego centrum miasta, nowej stacji kolejowej, blisko ul Slaskiej, ktora
      bedzie dochodzic do autostrady
      • Gość: g.g. Teren Łodzianki to niezły pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:21
        Świetny dojazd z każdej dzielnicy Łodzi ,blisko nowego dworca PKP,a dojazd na
        lotnisko Reymonta w 15 -20 minut.Myślę,że warto się zastanowić nad tą
        lokalizacją ,chyba ,że decyzja już dawno w głowach polityków zapadła i tylko
        nam ściemniają .
        • Gość: Piter Re: Teren Łodzianki to niezły pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:38
          Jestem za Lodzianka. To swietne miejsce
          • Gość: Greg. Re: Teren Łodzianki to niezły pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:07
            Okolice Łodzianki i park wokół przypomina STADION lEŚNY WE Frankfurcie nad Menem
            Ta lokalizacja byłaby ciekawa i świeże powietrze wokół.
      • Gość: XXXMAN stadion na chojnach IP: *.toya.net.pl 13.02.07, 17:53
        okolice dworca bylego na chojnach!Jest bardzo duzy teren....Jak dla mnie
        jaknajbardziej neutralny!Co wy na to?
    • Gość: kibicc Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.toya.net.pl 13.02.07, 16:26
      Rozwalić to co jest na ŁKesie.....tam wybudować nowy stadion - bo to najlepsze
      miejsce i kasę da Unia - a Widzewowi niech miasto da kasę na modernizację
      własnego obiektu. Miejski będzie miejski - bo zawsze tak było - a Widzew będzie
      na Widzewie
      bo zawsze tak było. Pamiętam mecz z GKS Tychy kiedy to Widzew grał na ŁKSie a
      ludzie siedzieli na bieżni bo brakowało miejsc. Jeżeli Widzew będzie grał w LM
      to nie będzie problemu aby grał i wygrywał na miejskim....w końcu dopingować
      będą łodzianie i zapewne nie tylko...
    • Gość: Mariusz Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:04
      Nieudacznicy zle obliczyli koszty budowy hali, wiec teraz wymyslili Centrum Rekracji i chca na sile
      wybudowac stadion obok hali. Widzew bedzie gral na Widzewie!!!!
      • Gość: jeden jest łódzki Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.chello.pl 13.02.07, 23:28
        to co CZMP, lodzianka albo chojny mogą być? no to się zdecydujcie judasze bo
        wygląda że hasło widzew na widzewie służy wam tylko do rozpaczliwego
        oprotestowywania lokalizacji przy al unii ( rozumiem że macie stracha ale żeby
        aż histeria ...), to może jak wam kasa z UE śmierdzi dopłaćcie z własnych za
        wymarzoną lokalizację
    • Gość: Slawek M Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 23:24
      Lodzianka to najlepsze miejsce na stadion miejski. Niebawem w okolicy powstanie nowe centrum
      miasta oraz nowy dworzec umieszczony pod ziemia. Pozdr
    • Gość: Roosevelt5 Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.toya.net.pl 13.02.07, 23:47
      Chcę wszystkim przypomnieć, że od roku 2009 będzie obowiązywał przepis o
      pojemności stadionu w zależności od wielkości miejscowości i wykorzystywany do
      rozgrywek na szczeblu centralnym krajowym.
      I tak dla miasta Łodzi stadion ma pojemność min 30 000 miejsc.
      Nie ma co się oszukiwać naszego miasta nie stać na dwa tak duże stadiony, a tym
      bardziej kluby.
      Nie będzie stadionu, nie będzie rozgrywek w Łodzi i taki będzie finał.
      Wcześniej podawałem propozycję okolic CZMP. Tereny Łodzianki też mnie nie
      przeszkadzają.
      A teraz pytanie do kibiców ŁKS-u.
      Jeśli stadion miejski (regionalny) obojętnie jak go nazwiemy, powstanie na
      terenie dzisiejszego stadionu ŁKS-u, to gdzie wasza drużyna będzie trenować?
      I jeszcze jedno.
      Tak się składa, że mam okazje rozmawiać z ludźmi, których nie interesuje piłka
      nożna i jedyne co im się kojarzy z piłką to awantury i bandytyzm.
      W związku z tym są przeciwni jakiej kolwiek budowie, modernizacji itd stadionów
      na koszt miasta.
      Nawet jeśli by to było tylko 10% wszytkich kosztów.
      Jedyne argumenty jakie mogę przedstawić w obronie nas, kibiców są takie, że nie
      ma innych imprez masowych, które systematycznie, tydzień w tydzień skupiała na
      sobie tyle uwagi tak dużej grupy ludzi.
      Tak się składa, że kibice też są społecznością naszego miasta.
      Mam taką propozycję aby kibice łódzkich klubów zrobili coś dla siebie i
      spróbowaliby aby o nas nie mówiono tylko w złych skojarzeniach.
      W ten sposób może i Kropa z całą swoją ferajną będzie patrzył łaskawszym okiem.
      Być może popuszczam wodze fantazji, ale co tam.
      Pozdrawiam wszystkich kibiców.
      • Gość: ADR Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.net.euron.pl 14.02.07, 00:38
        Powstanie hali likwidacja starej hali pod trybunami ŁKS oraz wybudowanie
        60tysięcznika jako stadionu Miejskiego to znak likwidacji ŁKS.No chyba że ŁKS i
        P.Goszczynskiego i ewentualnych wymarzonych sponsorów stac będzie na wnoszenie
        opłat za korzystanie z tak dużego obiektu do kasy Miasta.Powodzenia.Ten stadion
        to inwestycja nie podarunek dla klubu jak się kibicą wydaje.Ta inwestycja musi
        siebie zarabiać.Już teraz ŁKS stracił swoje obiekty na rzecz budowy hali a
        obiecane zastepcze nie istnieją.Dziwne że rozpalone głowy z Retkini tego nie
        widzą.Widzew swój obiekt ma a jak trzeba będzie to tak jak w przypadku
        sztucznego boiska teraz w przyszłości skorzysta z Miejskiego obiektu n.p.mecze
        pucharowe itp.Trenować i rozgrywać mecze ligowe będzie na swoim obiekcie i to
        wystarczy.Fanatycy obecnych wielkich obiektów obudzą się sewgo czasu z reką w
        nocniku.Nauka niestety kosztuje.Radzę juz teraz działaczą ikibicą ŁKS szukanie
        możnych sponsorów i wygranie batali o lokalizację stadionu MIejskiego-kubeł
        zimnej wody czeka.
        • Gość: ŁKS RTK Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: 165.72.200.* 14.02.07, 08:17
          Ejjj.. ŁKS ma kibiców nie tylko na Retce :-). Generalnie ja nie jestem
          zwolennikiem budowy stadionu na terenach przy al. Unii. Nie będę ukrywał więc
          mówię wprost, że nie chciałbym widzieć na Polesiu łebków z czerwonymi szalami.
          Nie chcę was widzieć na terenach z którymi mam związek emocjonalny, na
          terenach, które kojarzą mi się z ukochanym od dziecka klubem :-). Jeśli stadion
          miejski to tylko na terenie neutralnym - mam nadzieję, że powstanie coś
          podobnego do tego w Kielcach, bo z tradycjami kibicowskimi (którymi bijemy na
          głowę Koronę) na pewno coś takiego nam się należy. Aaa górka retkińska też
          odpada :-)
          • Gość: adi ocw Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.02.07, 10:09
            jeśli chodzi o dobrą komunikacje z koleją to na Widzewie jest jedyna stacja
            międzynarodowa w łodzi pozdro dla neutralnych polityków
          • Gość: Mi Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 12:24
            wreszcie jakis rozsadny glos kibica LKS-u
          • Gość: Miro S Re: Centrum sportu szansą dla hali i stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 12:25
            Najlepsza lokalizacja to tereny Lodzianki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka