marjory_m 26.04.03, 21:38 Już ten temat był poruszany, ale zapytam jeszcze raz: Co sie stało z forum? Coraz więcej tu chamstwa, wzajemnego obrzucania się błotem niż rozsądnej, uargumentowanej dyskusji. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: co się dzieje z forum? 26.04.03, 21:41 Weekend. a poza tym-niestety konkretni ludzie przestali pisać...a takie chamstwo zawsze najwięcej mówi (wszak-polska cecha)... ale bycie warszawskim Forum nam nie grozi...oby! Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: co się dzieje z forum? 26.04.03, 21:45 Boję się że to nie to.... rzadko tu wchodzę ale widzę że to co się dzieje trwa dłużej niż tylko w weekend Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: co się dzieje z forum? 26.04.03, 21:50 a to wszystko dlatego że hubar przestał być prezesem Odpowiedz Link Zgłoś
marezzia Re: co się dzieje z forum? 26.04.03, 21:55 tak przestal??? od dawna nie jest??? i kto obecnie nim jest??? trzy pytania do...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Mówisz i masz:-))) IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 21:57 marezzia napisała: > tak przestal??? > od dawna nie jest??? > i kto obecnie nim jest??? > trzy pytania do...:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=405&w=5523322 pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: co się dzieje z forum? 26.04.03, 22:12 vladip napisał: > a to wszystko dlatego że hubar przestał być prezesem Możliwe... I moze też dlatego troche że coraz więcej tu oszołomów ? Tak zwanych "gości" Odpowiedz Link Zgłoś
marezzia taaa 26.04.03, 22:16 taaa goscie z innych miast psuja nasze Forum zarowno fizycznie jak i moralnie... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 16:39 vladip napisał: > a to wszystko dlatego że hubar przestał być prezesem -- To miłe, że o mnie pamiętasz, ale niestety moja rezygnacja nie była powodem, lecz raczej efektem tego stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
marezzia hmmmm 26.04.03, 21:44 rzeczywiscie cos niedobrego sie dzieje bylam tu ostatnio kilka miesiecy temu i bylo zupelnie inaczej a teraz.... nawet nie chce mi sie odzywac... Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: hmmmm 26.04.03, 21:46 DOKŁADNIE! wystarczy że przeczytam tematy nowych wątków i ręce opadają :( Odpowiedz Link Zgłoś
marezzia ... 26.04.03, 21:53 zarzuccie jakims madry watek kurcze ja jakos nie mam pomyslow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: Ten jest całkiem mądry, mnie pasuje ;) IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 21:59 Ale stanowi konkurencję dla mojego- flugającego:-))))))))))) Proszę po równo- trochę tu, trochę tam :-P pzdr m Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: zalozylismy go nieswiadomie:) (nt) 26.04.03, 22:17 kto załozył ten załozył :P :P :P Zartuję. ale wątki nawet nie muszą być mądre!!!!!!!! tylko już nie o kropku i nie o teatrze nowym bo już nie mam siły... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zamek jest propozycja 26.04.03, 22:37 Słuchajcie, kiedyś na forum zrobiliśmy sobie trzydniową imprezę. Wszyscy się skuli koncertowo, po czym przez ładnych parę miesięcy forum chodziło jak zegareczek na Micinowej rączce. Może czas powtórzyć kurację? "...I jeszcze jeden, i jeszcze raz!..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marezzia Re: jest propozycja IP: *.toya.net.pl 26.04.03, 22:40 jak toimpreze na forum??? z piciem itd...??? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: jest propozycja 26.04.03, 22:46 Patrz, Geo, Ty masz głowę. Taka popijawa była, a Ty tytuł wątku spamiętałeś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: jest propozycja 26.04.03, 22:49 bo sam w tym wątku nie uczestniczyłem;-) tylko licznik obserwowałem na ogólnym Forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marezzia Re: jest propozycja IP: *.toya.net.pl 26.04.03, 22:43 no ale w realu chiba przecie nie przez net...?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marezzia Re: jest propozycja IP: *.toya.net.pl 26.04.03, 22:40 hehe kazdy niech sie spije i pisze na forum po pijaku to bedzie smiesznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: jest propozycja 26.04.03, 22:51 A ja jestem nieleeeeeetniaaaaaaa..... :P Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: jest propozycja 26.04.03, 22:53 marjory_m napisała: > A ja jestem nieleeeeeetniaaaaaaa..... :P Ciii, nie wydawaj się. Ja też ;) Chodź, naleję Ci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: jest propozycja 26.04.03, 23:01 zamek napisał: > Chodź, naleję Ci ;) Do pełna ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marezzia Re: jest propozycja IP: *.toya.net.pl 26.04.03, 22:53 no to pozostaje ;) bezalkoholowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: jest propozycja IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 22:54 Gość portalu: marezzia napisał(a): > hehe kazdy niech sie spije i pisze na forum po pijaku to bedzie smiesznie:) Taaa, wtedy to jest baaardzo śmiesznie....Zwłaszcza rano, kiedy dopadam do kompa, w głowę (bolącą) zachodząc- cóż ja takiego tam nawypisywałam :-))))) Czirs! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marezzia Re: jest propozycja IP: *.toya.net.pl 26.04.03, 22:56 hehe i co czesto cie to zaskakuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: jest propozycja IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 22:58 Gość portalu: marezzia napisał(a): > hehe i co czesto cie to zaskakuje??? Wiesz, zdecydowanie za często ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: jest propozycja 26.04.03, 22:59 Ja przepraszam bardzo dla szanownych Pań, ale na sąsiednim wątku wódzia się grzeje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micin Re: jest propozycja IP: *.zelow.sdi.tpnet.pl 26.04.03, 22:43 zamek napisał: >forum chodziło jak zegareczek na > Micinowej rączce. Oj lepiej nie. Micinek nie nosi zegarka na rączce, a wszystkie pozostałe się późnią albo są zepsute:-))))) Aaaaa co do trzydniówki, to nie ma problema. Jestem za:-)))) A teraz idziemy na jednego A teraz idziemy wódkę pić.... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: jest propozycja 26.04.03, 22:46 Nooo, to pięknie! W takim razie zapraszamy urocze Panie do baru na sąsiednim wątku (by Micin), bo tam się już ympreza rozkręca, tylko towarzystfa jeszcze nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: co się dzieje z forum? 27.04.03, 07:57 Można by rzec, że diabeł co raz częściej się pojawia:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: co się dzieje z forum? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 14:26 Zauwazyłam to juz jakis czas temu i powiem szczerze ze mnie to przezraz. Naesze forum było jednym z niewielu na których był ład, skład i porzadek, nie było chamstwa i bałaganu, teraz???? Co chwila pojawiaja sie "goscie" z dziwnymi tematami, siejac tylko zamet. Z miesiaca na miesiac pisze tu coraz mnie ludzi, którzy byli tu do tej pory stałymi bywalcami. Pytanie dlaczego?? Rozumiem, praca, nauka , ale nie przesadzajmy! Kiedys znajdował sie czas na forum , a teraz? Mam wrazenie ze forum zaczelo odstraszac. Przykro mi dlatego ze pamietem jak bylo na poczaku kiedy tu przyszłam, wszyscy sie znali[wirtualnie i nie tylko], i wiedzieli o czym mogo z kim porozmawiac itp. To była społecznosc..... echhh ciekawe czy kiedys wroca stare dobre czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: co się dzieje z forum? 27.04.03, 15:04 Nie załapałam się niestety na te "stare dobre czasy" ale chciałabym by i teraz było tak jak wtedy. Jaka na to rada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: co się dzieje z forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.03, 18:13 Hm, alez Kobieto narzekasz. pozdr. Mlody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blenda Re: co się dzieje z forum? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 22:00 Nie tak czesto jakby Ci sie moglo wydawac :PPPPP pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: co się dzieje z forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.03, 19:37 Dobra dobra Blendzik. Tak na marginesie to pisalem to do Mar...cos tam. ;] pozdr. Mlody P.S. Scialem wlosy. ;] Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: co się dzieje z forum? 27.04.03, 22:05 a możliwe, możliwe... ;) pozdr równiez Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: co się dzieje z forum? 27.04.03, 16:27 A niw wiem czy nie jest tak że tego typu wątki pojawiały sie już kiedys tyle że pisało więcej osób co powodowało że one szybciej spadały w niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: co się dzieje z forum? 27.04.03, 16:15 Bo forum odbiega od Twojego wyobrażenia o forum? No cóż to jest forum publiczne - tak jak w życiu tu się też pojawiają jednostki inteligentne inaczej. Pozostaje jedynie ich ignorować i nie przejmować się ich postami. Przypominam o 2 pomocnych funkcjach forum: klawisz "usuńcie ten wątek" opcja " Nie pokazuj wątków i postów nieprzyjaciół" Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m Re: co się dzieje z forum? 27.04.03, 22:01 Chmmm myślałam że uda się coś z zaistniałą sytuacją zrobić. jeżeli jedynym sposobem jest udawanie ze sie nie widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 10:32 Bo widzisz, to nie takie proste. Forum to nie jest życie realne, tutaj lepiej przemilczeć niektóre wypowiedzi. Przylazły jakieś elementy, wysłannicy ojca Rydzyka i psują status naszego forum, forum opisanego przez redakcję jako "niepowtarzalne". Jeśli bedziemy się kłócić z tymi frajerami, odpisywać na ich posty to spodoba im się tutaj i zostaną. Jeśli nie będziemy tak robić, to znudzi im się i sobie pójdą... Mam przynajmniej taką nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 11:21 A co się ma dziać z forum? Funkcjonuje przecież. Pamiętacie chyba dyskusje na temat wolności wypowiedzi na forum, zastrzeżenia do tych, którzy czepiali się porządku, krytykowali nadmiar głupawki i wyśmiewanie każdego, najbardziej poważnego tematu. No to ustąpilismy. Ci najbardziej upierdliwi, czepiający się, pilnujący jako takiego ładu na forum - ustąpli. Jest pełna wolność i swoboda wypowiedzi. Nikt się nie czepia, nikt nie wojuje. Pisać każdy może, jeden lepiej, drugi gorzej. No i jest, jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej Re: co się dzieje z forum? IP: *.bv.pl 28.04.03, 14:12 kropka napisała: > A co się ma dziać z forum? Funkcjonuje przecież. > Pamiętacie chyba dyskusje na temat wolności wypowiedzi na forum, zastrzeżenia > do tych, którzy czepiali się porządku, krytykowali nadmiar głupawki i > wyśmiewanie każdego, najbardziej poważnego tematu. > No to ustąpilismy. Ci najbardziej upierdliwi, czepiający się, pilnujący jako > takiego ładu na forum - ustąpli. Jest pełna wolność i swoboda wypowiedzi. Nikt > się nie czepia, nikt nie wojuje. Pisać każdy może, jeden lepiej, drugi gorzej. > No i jest, jak jest. co to znaczy ustąpiliśmy? obraziliście się na forum? bo tak to wygląda. a przecież kropko nie o to chodzi. te wszystkie wątki oszołomów, śp.podbijaków i innych tego typu mogą sobie funkcjonować (mają do tego prawo). ale one nie kłułyby tak w oczy, gdyby miały przeciwwagę w postaci innych wypowiedzi. zresztą , może nie powinnam się wypowiadać bo jestem bardziej biernym niż czynnym uczestnikiem forum, ale szkoda tego wszystkiego. rok temu lepiej to wyglądało. ale cóż, Wasz wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
adamco Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 17:04 kropka napisała: > A co się ma dziać z forum? Funkcjonuje przecież. Zgadzam się w 100% > No to ustąpilismy. Ci najbardziej upierdliwi, czepiający się, pilnujący jako > takiego ładu na forum - ustąpli. Jest pełna wolność i swoboda wypowiedzi. Nikt > się nie czepia, nikt nie wojuje. Pisać każdy może, jeden lepiej, drugi gorzej. Odrobinę (zaznaczam _odrobinę_) dramatyzujesz. Pamiętam tamte kłótnie i po części (zaznaczam _po_części_) rozumiem osoby które wówczas protestowały gdy dochodziło do ingerencji i prób zaprowadzania ładu na forum. Po prostu tamte działania poszły za daleko, okazywało się że każdy głos sprzeciwiający się większości był zły. Niestety "Wy najbardziej upierdliwi, czepiający się", a przynajmniej część z was poszła w drugą stronę, skoro jest sprzeciw na kontrolę, to nie będzie żadnej, a co więcej my się poobrażamy i przestaniemy pisać na forum. Przecież gdybyś Ty (i inni starzy forumowicze) pisała tyle co kiedyś to wątki ociężałych umysłowo osobników zaśmiecających forum by spadały w nicość. Nie ma innej drogi podniesienia poziomy wypowiedzi na forum niż dawanie dobrego przykładu. Wątki z forum mogą być usuwane tylko gdy łamią regulamin (tu też admini powinni wykazywać większą skuteczność), bo każda inna forma kontroli wzbudzi kolejne protesty. > No i jest, jak jest. No właśnie i w rękach osób piszących jest narzędzie do utrzymania poziomu tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 17:41 Nie obraziłam sie na forum. W ogóle się nie obraziłam. Czytam dość regularnie i dopisuję się do intersujących mnie wątków. Ale na temat teatru Nowego dopisałam sie w jednym watku, a nie w piętnastu istniejących. Na temat Kropiwnickiego w jednym, może dwóch, a nie w dziesiątkach, które powstają jak grzyby po deszczu. Bo niby jak tu dyskutować? Na zasadzie "Kopiuj - wklej"? A poważnych spraw, które mnie interesują, nie będę na tym forum rzucać na pożarcie prześmiewcom, bo mi szkoda tematów. Więc rzucam je na innych forach, gdzie mam gwarancję powaznej, merytorycznej dyskusji. Uważam bowiem, że nasza rzeczywistość jest coraz mniej zabawna i najwyższy czas zacząć traktować ją powaznie. Bo inaczej skończymy jak to forum - pseudozabawnie i bez celu. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 21:29 Wiesz Kropko... chyba ostatnio prawie wszyscy powazne i mądre wątki gdzie indziej chowają, bo tu lądują głównie głupie. A szkoda, ze boisz się idiotów. Bo gdyby nawet taki się wpisał-zapewne inni, mądrzy, zagłuszyliby jego teksty, albo między sobą "zrobili" odpowiedni poziom... może jednak spróbuj? Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 11:39 I jest ok. A niektórzy to chyba się starzeją, bo się tacy zrzędliwi robią. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 12:01 a starzeją się. I dlatego nie mają ochoty na kontakty z gówniarstwem. A jeśli jest o.k. to skąd ten watek? Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 12:04 Nie było mnie przez weekend i taż zastanawiam się co się działo przez te 2 dni, że pojawiło się tyle pesymistycznych wątków, na zasadzie: co się dzieje, gdzie jesteście itp... Przyzjanę, że nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: dla jasności 28.04.03, 12:04 pisząc "gówniarstwo" mam na myśli charakter i styl wypowiedzi, a nie wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 15:47 kropka napisała: > a starzeją się. I dlatego nie mają ochoty na kontakty z gówniarstwem. > A jeśli jest o.k. to skąd ten watek?n Ja już napisałem swoje odczucia - no właśnie stąd, że się starzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 16:09 Widzisz Mateo, kiedys na tym forum było miejsce dla młodych, starych, młodszych i jeszcze starszych. I jakoś nikomu to nie przeszkadzało, a przeciwnie, większość bardzo się starała, zeby każdy znalazł tu swoje miejsce. Bez względu na wiek, pochodzenie i kolor skóry. Ale byc może masz rację, że jestem za stara na forum. Na ŁÓDZKIE forum, bo na innych jakoś nikomu wiek nie przeszkadza. No to cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: co się dzieje z forum? 28.04.03, 21:34 a, przepraszam-kto wypomina wiek?? Odpowiedz Link Zgłoś
mateo31 Re: co się dzieje z forum? 29.04.03, 09:25 kropka napisała: > Widzisz Mateo, kiedys na tym forum było miejsce dla młodych, starych, młodszych > > i jeszcze starszych. I jakos dalej wydaje mi się, że tak jest. > Ale byc może masz rację, że jestem za stara na forum. Na ŁÓDZKIE forum, bo na > innych jakoś nikomu wiek nie przeszkadza. Moja droga sama kwalifikujesz się do tej kategorii. Ja w żadnym z moich postów nie napisałem, że jesteś za "stara" na forum. Jest takie powiedzenie, - żartobliwe oczywiscie- że jak ktoś zrzędzi tzn że się starzeje. To co pisałem wczesniej to właśnie to miało znaczyć. Ufam że żle odczytałąś moje intencje. > No to cześć. A cześć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: co się dzieje z forum? IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 28.04.03, 14:35 Zawsze można wątki, na których chamstwo przekroczyło wszelkie możliwe normy, wyrzucić na "oślą ławkę". Po to w końcu jest. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek#jw Re: co się dzieje z forum? IP: *.toya.net.pl 28.04.03, 14:40 Jedna tylko uwaga, na kilkadziesiąt wpisów w wątku praktycznie nie ma rzeczowej próby wyjaśnienia o co konkretnie chodzi i jakie są podstawy takiej oceny. Tak na dobrą sprawę to większość zapytań dotyczy w równym stopniu tego co zapisano tutaj jak i większości wątków forum łódzkiego. Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
marjory_m ale się porobiło... 28.04.03, 19:42 załozyłam ten wątek bo... sama nie wiem czemu... bo się forum zmieniło i to "nowe" nie podoba mi sie. Fakt. Ma prawo być takie jakie jest. Każdy ma prawo tu pisać co chce, jak chce. Ale jak już wcześniej zauważono po co 10 wątków o tym samym (teatr, kropek)? Nie rozumiem też dyskusji o wieku forumowiczów... to akurat najmniej przeszkadza, jeśli przeszkadza w ogóle (?) Mówicie też zeby ignorować oszołomów robiących bałagan. Dobrze, tylko z tego ignorowania nic nie wychodzi bo zauwazyłam kilka razu już dyskusjo-kłotnie na wątkach. Pewnie Kropka ma rację. Zmienić forum. Bo walki z wiatrakami się nie podejmuję. pozdrawiam wszystkich trzeźwomyślących. M. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: ale się porobiło... 28.04.03, 20:04 Marjory, zajrzyj tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=5823602 A może warto spróbować jeszcze raz? Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś
hubar POMOŻEMY!!!! Oczywiście! 28.04.03, 20:46 Aż mi się cieplej na sercu zrobiło, bo już zacząłem wątpić... DZIĘKI KROPECZKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś