Dodaj do ulubionych

Drogi znowu będą rozkopane

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 22:37
po jaka cholere wydawac publiczne pieniadze na sciezki rowerowe?! lepiej
byloby je przeznaczyc na remonty dziurawych jak ser szwajcarski ulic i
chodnikow!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.toya.net.pl 02.03.07, 23:06
      Chory lub durny z ciebie gosc
      • Gość: DF Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 01:05
        obys sie nie zdziwil jak zapuka do ciebie prokurator za tego typu teksty i
        mamusia bedzie swiecila za ciebie oczami he he
        • Gość: asss Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.07, 01:17
          ????????????????
        • Gość: gm Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: 194.150.250.* 03.03.07, 10:43
          Ja mysle , ze stwierdzenie , ze ktoś jest głupi jest ocena subiektywną i nie
          wymaga udowodnienia w odróznieniu od stwierdzenia , ze ktoś jest złodziejem co
          takiego dowodu wymaga. Tym bardziej nie zajmie sie tym prokurator chyba , ze
          jesteś Wyjatkowo Ważną Osoba w tym porąbanym kraju (ocena jak najbardziej
          subiektywna)
        • Gość: STUDI Kto pod kim dołki...... IP: *.prokom.pl 06.03.07, 11:33
          Nie wiem czy wiesz ale publiczne groźby też mogą spowodować zainteresowanie
          prokuratury Twoją osobą.....
        • Gość: fin Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: 193.238.16.* 06.03.07, 13:00
          Wiesz, bo Twoja już świeci?
        • Gość: pozdrawiam Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 22:02
          Może tak lekarz pierwszego kontaktu by sie przydał. Jestem za ścieżkami
          rowerowymi . Głupich nie sieją sami się rodzą.
    • Gość: rolek Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 23:16
      no chyba po to bys swoim 25 letnim poldkiem nie musial uwazac na nic poza rdza
      pojazdu i umyslu.
      • Gość: Paweł Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 23:41
        w sopocie widziałem ścieżki rowerowe które z braku miejsca musiały łączyć się z
        chodnikami z różnica wysokości jakieś 10-20cm. ogółem służyło do głównie do
        skręcania sobie nóg i innego wywracania połączonego z gubieniem zębów ale
        przynajmniej osiągnięty był efekt i nikt po ścieżkach rowerowych nie łaził pieszo :)
      • Gość: DF Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 01:07
        tak tak, kup sobie samochod, jesli cie stac oczywiscie he he
        • Gość: saa Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.07, 01:18
          he he he he he he h e
          • Gość: b57 Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.07, 09:48
            gratuluje poziomu dyskusji! jestescie z jednego przedszkola (integracyjnego)?
    • Gość: gosc Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 10:26
      Rzeczywiście poziom dysputy imponujący. Tak to jest jak się występuje anonimowo
      i nikt się dowie jak się ośmieszamy. W kwestii pierwszej wypowiedzi. Rozumiem,
      że pedałować nie lubisz, bo się można spocić itd. ale zdarza Ci się czasem
      uwzględnić potrzeby innych? Równie dobrze można powiedzieć: Po cholerę
      niskopokładowe autobusy, ja tam wchodzę do tradycyjnych bez problemu! Poza tym:
      drogi rowerowe oznaczają, że wiele ludzi zdecyduje się dojeżdzać do pracy
      rowerem, a to oznacza m in. mniejszy ruch i większy komfort jazdy dla kierowców.
      Pomyślałeś o tym?
      • Gość: gm Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: 194.150.250.* 03.03.07, 10:38
        Dodam ,ze rowerzysci na drodze to ajety jeden pas drogi. Droga dla rowerów z
        pewnoscia jet tańsza niz dodatkowy pas drogi co znaczy ,ze scieżki rowerowe są
        budowane w interesie kierowców i rowerzystów.
      • roosevelt5 Re: Drogi znowu będą rozkopane 04.03.07, 15:56
        gosc napisał(a):
        Pomyślałeś o tym?
        - Nie sądzę aby o tym pomyślał.
        Gryby tak było, nie pisałby w ten sposób.
    • Gość: Cobolt A czy bedzie wyremontowana kladka na al.Mickiewicz IP: *.pai.net.pl 03.03.07, 13:12
      a przy rogu Wolczanskiej? bo troszke jest zamknieta i trzeba przechodzic na pasach z 200m dalej
      • Gość: Łodzianka Czy to będą dobre drogi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 13:54
        Ja mam tylko nadzieję, że będą to wreszcie porządnie zrobione nowe drogi, bo
        np. przez stosunkowo niedawno wyremontowane rondo Solidarności nie da się już
        od jakiegoś czasu przejechać z normalną prędkością żeby kół nie pogubić.
        Powierzchnia najpierw się zapadła a teraz się rozpada wzdłuż torów
        tramwajowych. Robienie nowych dróg z taką nawierzchnią jest niestety, moim
        zdaniem, wyrzucaniem pieniędzy.
        • Gość: drogowskaz Drogi będa raczej gorsze! IP: *.centertel.pl 03.03.07, 19:52
          > Ja mam tylko nadzieję, że będą to wreszcie porządnie zrobione nowe drogi

Napływ tzw. środków unijnych spowodował zwiększenie zamiarów inwestycyjnych, w tym drogowych. Przy tym liczba firm wykonawczych nie wzrosła a liczba pracowników nawet spadła.

Skutek jest taki, że firmy wykonawcze podnoszą ceny, obniżają jakość. I przebierają w zleceniach(przetargargach).
        • Gość: STUDI Nie rozumiesz obecnych czasów... IP: *.prokom.pl 06.03.07, 11:48
          Super trwała droga i firma która zajmuje się remontami dróg bankrutuje....
          To samo można powiedzieć z każdym produktem dostępnym obecnie na rynku.

To już nie czasy powojenne kiedy to rzeczywiście produkowano trwałe produkty -
          ale nasycenie nimi gospodarstw domowych było znikome.... A obecni e- ile kupisz
          telewizorów, pralek, żelazek, lodówek ciągu roku. Więc zadaj sobie pytanie jak w
          takiej sytuacji może sobie strzelać gola samobójczego producent.

Przykłady, marka Panasonic należąca do koncernu Matsushita. Produkt telewizor.
          Produkcja koniec lat 70-tych. Stan techniczny - nadal dobry, ostry obraz, żywe
          kolory, kineskop w dobrym stanie (lepszym niż nowa obecna produkcja!!!), zero
          napraw. Telewizor rok produkcji 1988 - po 6 latach w każdym egzemplarzu zdechły
          kineskopy....

Obecna końcowa produkcja tradycyjnych telewizorów - taaaa kineskopy jakościowo
          (próżnia określająca trwałość, luminofor i tak chroniony jest przez metalizację)
          grosze od tych pierwszych produkowanych w latach 50-tych, jakość katod jeszcze
          gorsza.

To są obecne czasy, produkowanie trwałych produktów doprowadzi szybko do krachu
          gospodarki opartem na maksymalnej konsumpcji. Tylko produkcja nietrwałych
          produktów, które należy regularnie zamieniać na nowe może podtrzymać cały ten
          biznes.

To samo dotyczy dróg. Fajnie że chcesz trwałych, ja też, tylko pomyśl co z
          zatrudnionymi ludźmi za kilka lat gdy stracą pracę (bo drogi są trwałe i nie ma
          potrzeby ich remontowania), co z emeryturami gdy nie będzie można inwestować
          Twoich składek (bo większość firm na których można zarobić upadnie).....

O ironio losu, produkcja bylejakości obecnie zalewającej rynek za komuny była
          ostro potępiana, a konsumenci domagali się karana brakorobów.... Ciekawe co by
          konsument z czaśów PRL'u powiedział o butach obecnie wyprodukowanych w Chinach.....
      • mr.bing Re: A czy bedzie wyremontowana kladka na al.Micki 05.03.07, 21:16
        Gość portalu: Cobolt napisał(a):

> a przy rogu Wolczanskiej? bo troszke jest zamknieta i trzeba przechodzic na pas
        > ach z 200m dalej

OIDP to ta kładka jest przeznaczona do rozbiórki
    • Gość: STUDI Re: Drogi znowu będą rozkopane IP: *.prokom.pl 06.03.07, 11:32
      Rowerzyści też są obywatelami RP, płacą też podatki (lub niedługo zaczną) i też
      mają prawo do takich inwestycji.
    • barracuda7110 Re: Drogi znowu będą rozkopane 06.03.07, 18:53
      A kiedy Maratońska od Waltera-Janke do mniej więcej przejazdu kolejowego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka