Dodaj do ulubionych

Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychlin

08.03.07, 13:39
Kilka dni temu zalozylismy stowarzyszenie, o ktorym juz wczesniej
wspominalismy. Teraz czekamy na rejestracje w sadzie. Zamierzamy skutecznie
zdobywac granty na dzialalnosc edukacyjna , kulturalna i sportowa dla dzieci
i mlodziezy z naszej gminy. Mamy rowniez sporo pomyslow na ozywienie
kulturalne naszego miasta. Nasza dzialalnosc planujemy rozpoczac impreza dla
mieszkancow, ktora mamy nadzieje okaze sie interesujaca i zupelnie inna niz
wszystkie do tej pory. Zapraszamy do naszego grona wszystkie kreatywne,
tworcze osoby, ktore chca cos zrobic dla naszego miasta! Pozdrawiam M
Obserwuj wątek
    • zainteresowany761 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.03.07, 13:46
      założyliśmy,czyli kto założył? ty Matylda i kto jeszcze?
      • acid33 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.03.07, 13:54
        O Jezu, Matylda, że też Ci się chce? Kobito, skąd Ty siłę czerpiesz?
        Ja chętnie sie do pomocy włączę.
        Np. jak będziesz wychodziła na spotkanie tego Waszego Stowarzyszenia, to ja do
        Czajnika wpadnę posiedzieć, żeby sie nie nudził chłopina. Wcześnie oczywiście
        do Polo po cukierki wstąpię;)
        • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.03.07, 14:01
          Czajnik tez w stowarzyszeniu, hahaha
          i nic tylko masz jedno wyjscie, przylaczyc sie!!!
      • acid33 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.03.07, 13:55
        A tak na serio - powodzenia Wam życzę. Zupełnie na serio!!!
    • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.03.07, 13:59
      Wielu mlodych ludzi z kregu oswiaty i kultury, ale nie tylko. Nie bede
      wszystkich wymieniac, bo jest nas sporo. Niedlugo powstanie strona, to
      bedziecie mogli przeczytac tam nasz statut, liste czlonkow i inne informacje. W
      zarzadzie stowarzyszenia sa: Matylda Jakubowska-Czaja, Tomek Rabsiewicz, Beata
      Kalinowska i Karina Pirowska.
      • acid33 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.03.07, 14:05
        a tajne obrady Stowarzyszenia pewnie we wtorkiw ieczorem na salce i siłowni.
        Oj w siłę rośniecie, prawie jak Wszechpolacy.
        Pzdr.
        A Czjnik mówi, że nic nie wie i niczego nie podpisywał i wcale nie donosił i
        nie wie czemu jest na liście.:)
        • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.03.07, 14:22
          w zdrowym ciele zdrowy duch! wez z nas przyklad, a nie tylko na mecze
          biegasz...ogladac!
          • acid33 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.03.07, 14:28
            wcale nie chodzę, pssssst. Ja tylko tak żartowałem. Czasem włączę TV, to coś
            tam zobaczę, ale żeby zaraz na mecze? I jeszcze 3 dychy na bilet wywalić? Toć
            to 2 flaszki za to. nie, nie. chodzić to ja nie chodzę:)
      • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 22:57
        Przepraszam Tomek za pomylke, jestem gapek!!! oczywiscie Rapsiewicz
      • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 23:01
        przepraszam Tomek za pomylke, jestem gapek! oczywiscie Tomek Rapsiewicz
    • dinozaur2007 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 09:01
      Zorina, moje gratulacje i zapamietaj "w młodości siła".
    • jb-bj Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 11:00
      zorina4 napisała:

" Kilka dni temu zalozylismy stowarzyszenie, o ktorym juz wczesniej
      wspominaliśmy. Teraz czekamy na rejestracje w sądzie....."

Wspaniałe jest to co robicie i godne pochwały. Dlaczego tak twierdzę i jestem o
      tym przekonany ? Bo bez dobrze funkcjonujących organizacji obywatelskich, w
      waszym przypadku jest nim stowarzyszenie, nie ma co marzyć o szeroko pojetym
      rozwoju gminy / dotyczy UG ! / , zaktywizowaniu mieszkańców, stworzenia takiej
      wizji przyszłości by była ona atrakcyjna dla młodzieży. To nie jest problem
      zwykłego zarządzania gminą - to jest problem pielęgnowania entuzjazmu,
      tworzenia atrakcyjnych projektów, tworzenia atmosfery współdziałania i
      odpowiedzialności, wspólnej odpowiedzialności wszystkich mieszkańców.
      Ale do takiego działania potrzebni są odpowiedni ludzie tzw. liderzy, ponieważ
      w pojedynkę niczego nie zmienią. Z tego co czytałem takich liderów macie. Tylko
      jest jeden warunek, muszą oni działać wspólnie. Mam nadzieję, że do tego już
      doszło i należy wam życzyc tylko powodzenia. Jeżeli nie, to będą opuszczac
      swoje miejsca zamieszkania, środowisko i beda szukać gdzie indziej ujścia dla
      swojej wiedzy, energi i entuzjazmu. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie bo
      najwiekszą tragedią obecnych czasów jest wypłukiwanie Polski małomiasteczkowej,
      prowincjonalnej z osób aktywnych. Kto za to odpowiada ? Chyba nie młodzież !
      • zainteresowany761 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 16:20
        witam.
        samo powstanie stowarzyszenia jest według mnie ok,ale mam pewne obawy co do jej
        pewnie głównej założycielki.wiem,że znaczna większość formułowiczów mnie
        potępi,ale nie wierzę w czyste intencje matyldy jakubowskiej.wydaje mi się,że to
        nie jest chęć zrobienia czegokolwiek z jej strony tylko kolejna próba
        zaistnienia na forum publicznym w żychlinie.
        jedyną osobą godną zaufanie w czwórce,którą wymieniła matylda jako zarząd
        stowarzyszenia jest tomek rabsiewicz,a dziewczyny (matylda,karina,beata) to taki
        mały układ salonowo-towarzyski.
        chciałbym odpowiedzi na moje pytania:
        -kto jest głównym pomysłodawcą założenia tego stowarzyszenia?
        -kto jest jego przewodniczącym(ą)?
        -jaki jest program tego stowarzyszenia?
        -czy mogę zostać szeregowym członkiem stowarzyszenia?
        jest to moje prywatne zdanie,wiem,że nie wszystkim będzie się ono podobało,ale
        nie wszyscy muszą wynosić matyldę na szczyty.
        pozdrawiam.
        • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 19:08
          I co z tego, ze uklad salonowo-towarzyski skoro chce cos zrobic? Zreszta
          dziwnym bylby fakt zalozenia stowarzyszenia, w ktorym jego czlonkowie,
          zalozyciele sie nie znaja??? Znam wszystkie osoby, ktore do stowarzyszenia
          naleza, a wiekszosc znam bardzo dobrze. Ja tez jestem glownym inicjatorem, wiec
          w zwiazku z tym pewnie nie bedziesz mial ochoty do nas przystapic. Pamietam
          twoje posty z okresu przed wyboram i nawet nie chce mi sie zastanawiac skad u
          ciebie tyle zawisci do mojej osoby? Czyzby jakis uraz z dziecinstwa?
          Jesli o mnie chodzi, to ja rzeczywisci mam osobowosc gwiazdy i jak Doda
          Elektroda pragne byc najjasniejsza gwiazda zychlinskiego shoubiznesu!!!!
          Czlowieku, ty mnie zupelnie nie znasz ale tez nie uda ci sie mnie zniechecic...
          • zainteresowany761 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 21:49
            na początku chciałbym cię zapewnić,że nie jestem przeciwnikiem stowarzyszenia,że
            nie czuje do ciebie żadnej urazy,ale mam pewne obawy co do twoich intencji...
            działalność w stowarzyszeniu to bardzo poważna sprawa,to nie załatwianie spraw
            dla swojej rodziny,przyjaciół,znajomych,koleżanek i kolegów to działalność na
            rzecz całej społeczności żychlińskiej i tu mam wątpliwości.
            matylda ja nie chcę cię zniechęcać,chcę uwierzyć,że to co robisz jest szczere i
            że naprawde zależy ci na rozwoju naszego miasta,a nie tylko na zaistnieniu i na
            załatwieniu jakiś tam spraw dla siebie,bądź swoich bliskich.
            jeszcze raz prosze o program.
            i jeszcze jedno do dody elektrody to ci daleko...
            pozdrawiam.
            • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 22:49
              Skad te obawy? Z natury nie ufasz ludzia czy masz do mnie jakies KONKRETNE
              uwagi? Wszysacy moi znajomi maja prace i moi bliscy rowniez, a ja mam troche
              wolnego czasu , bo jestem na urlopie macierzynskim. Twoje sugestje, ze chce
              sobie cos zalatwic sa dla mnie szczegulnie obrzydliwe, gdyz brzydze sie
              wszelkimi ukladzikami i kombinacjami. Jestem osoba samodzielna, dosc operatywna
              i sama potrafie o siebie zadbac w godny sposob. Poza tym jestem dojrzala ,
              spelniona kobieta, ktora ma to na czym jej najbardziej zalezy i to
              pielegnuje,czyli rodzine a nie postrzelona panienka, ktorej zalezy na
              rozglosie. Ale masz racje nie robie tego bezinteresownie, gdyz robie to dla
              moich dzieci! Chce zeby mialy mozliwosci porownywalne do tych jakie maja dzieci
              w wiekszych miastach. Chce zeby polubily to miasto i by mogly tu zostac a nie
              uciekac w poszukiwaniu lepszych perspektyw do Lodzi czy Warszawy... Ja sama
              lubie Zychlin i jest mi tu dobrze. Na brak rozrywki nie narzekam bo moge
              pojechac na koncert czy basen do wiekszego miasta. Jednak ta stagnacja az sie
              prosi by cos z nia zrobic, a ja mam sporo energi i checi. Ale dosc juz o tym
              jak masz ochote pogadac o moich intencjach i konkretnych pomyslach to
              zapraszam.
              Program czyli statut bedzie umieszczony na stronie stowarzyszenia. Troche
              cierpliwosci. Bardziej konkretnie juz nie moge: Bedziemy zajmowac sie
              wyszukiwaniem grantow na dzialalnosc edukacyjna, sportowa, ekologiczna i
              wychowawcza. Bedziemy pisac programy, projekty i brac udzial w konkursach
              oglaszanych przez rozne fundacje, stowarzyszenia by te granty pozyskiwac.
              Chcemy wspolpracowac ze szkolami,innymi instytucjami oswiatowymi w naszym
              miescia z naszym samorzadem. Poza tym planujemy organizowac rozne imprezy dla
              mieszkancow by ozywic kulturalnie nasze miasto.
              To sa nasze priorytety. Ogolnie mowiac chcemy zintegrowac nasza spolecznosc i
              sprawic by w naszym miasteczku zylo sie lepiej, bezpieczniej i weselej.
              Przystapic moga do nas osoby z konkretnymi pomyslami, z umiejetnoscia
              konstruktywnej wspolpracy, ktore chetnie podziela sie swoimi doswiadczeniami.
              Na zebraniu 27 marca ustalimy m.in. konkrety dotyczace przyjmowania nowych
              czlonkow. POzdrawiam
              a i chyba nie zrozumiales mojego zartu z Doda, to, ze mi do niej duzo brakuje
              jest akurat komplementem upsss
              • zainteresowany761 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 08:48
                a czy w dzisiejszych czasach można ludziom ufać? według mnie nie,ale jeżeli
                chodzi o ciebie to nie brak zaufania,tylko brak doświadczenia powoduje,że mam w
                stosunku do ciebie pewne wątpliwości.
                twoja wypowiedź nastraja mnie pozytywnie,zaczynam wierzyć,że chcesz robić coś
                dla naszego społeczeństwa i oby nie skończyło się na szumnych zapowiedziach.
                o dodzie żartowałem........upssss,jeżeli cię czymkolwiek uraziłem przepraszam.
                pozdrawiam.ja.
                • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 15:53
                  Ciesze sie, ze to sa "pewne watpliwosci". To juz jakis konkret - brak
                  doswiadczenia. Jednak jakies tam , moze skromne, ale doswiadczenie mam w pracy
                  z dziecmi, mlodzieza i spolecznoscia lokalna. Zaraz po studiach pracowalam w
                  Powislanskiej Fundacji Spolecznej. Ukonczylam tam szereg treningow z zakresu
                  profilaktyki uzaleznien, pracowalam jako wychowawca korekcyjny z dziecmi ze
                  srodowisk zagrozonych i dotchnietych patologia oraz z ich rodzinami. Poznalam
                  zasady funkcjonowania instytucji pozarzadowych, pracowalam rowniez ze
                  spolecznoscia lokalna, bralam udzial w przygotowywaniu imprez dla tej
                  spolecznosci. Poza tym pracowalam rowniez w Domu Dziecka jako wychowawca i
                  specjalista do pracy z rodzina, oraz w Szkole Podstawowej prowadzilam swietlice
                  dla pierwszoklasistow.Ostatnio pracowalam w Szkole Podstawowej nr 1 w Zychlinie
                  jako wychowawca swietlicy. Bardzo lubie moja prace, a szczegolnie kontakt z
                  dziecmi. W przyszlosci zamierzam pracowac z malymi dziecmi i mam nadzieje, ze
                  mi sie to uda. Dodam, ze z wyksztalcenia jestem pedagogiem spolecznym.
                  Zamierzam w dalszym ciagu rozwijac sie, poprzez doksztalcanie sie i zdobywanie
                  nowych doswiadczen.
                  Pozdrawiam
                  • zainteresowany761 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 16:17
                    życze owocnej pracy.
                    pozdrawiam serdecznie.
                    • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 16:39
                      Dziekuje i mam nadzieje, ze taka bedzie. Rowniez pozdrawiam!
              • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 19:35
                (ale teraz w oczy az kluje moja dysleksja), oczywiscie sugestie i szczegolnie
        • gusiulka Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 19:11
          hmmm fajna sprawa z tym stowarzyszeniem:) tylko czy mogę prosić o wiecej
          szczegółów? ponowię tutaj pytania zainteresowanego761: jaki jest program tego
          stowarzyszenia i kto może zostać jego członkiem? pozdrawiam
          • exel5 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 20:31
            Brawo,a juz stracilem nadzieje ,ze Zychlin da sie uratowac.Inicjatywa godna
            uwagi.Na poczatek proponuje przeniesc mlodziez z ulic,przystankow itp na boiska
            i sale gimnastyczne .Powodzenia.Prosze nie zwracac uwagi na osoby zawistne ,bo
            tych akurat w Zychlinie pod dostatkiem.Tylko gderac potrafia.
          • michasia1000 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.03.07, 20:35
            Niektorzy ludzie sa strasznymi dziwakami. Jak sie nic nie dzieje - to stagnacja
            i opluwanie ze Zychlin to wies. Jak znajdzie sie ktos kto probuje cos robic to
            doszukiwanie sie powiazan, korzysci finansowych . Czy to wazne kto z kim ?
            wazne zeby chcial cos pozytecznego dla tego miasta zrobic. Tymbardziej ze jest
            to dzialanie jak rozumiem spoleczne. Jest mloda pelna zapalu pomozcie a nie
            utrudniacie.
            • edmurphy Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 00:55
              Pomysł nie nowatorski i niejednemu zapewne krążył po głowie. Dobrze więc, że
              ktoś doprowadził do jego realizacji, pro publico bono. Może właśnie
              stowarzyszenie tchnie nowego ducha w to zapyziałe miasteczko? Oby starczyło Wam
              wytrwałości :-)
        • tr28 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 15:11
          Tomasz RA(P)SIEWICZ woli wyjaśnienia
          pozdrawiam zainteresowanego
          • zainteresowany761 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 15:40
            po raz drugi popełniam ten sam błąd-sorry tomek.
            ja także pozdrawiam.
            • tr28 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 19:27
              Zainteresowany będziesz na wyborach ro rady osiedla?
              • zainteresowany761 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.03.07, 19:36
                bardzo bym chciał,ale nie mogę,bo mam szkołę.

• zainteresowany761 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 14.03.07, 06:23
                  matylda,wszystkiego najlepszego z okazji imienin!
                  zainteresowany761
                  • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 22.03.07, 22:05
                    Dzieki Zainteresowany za zyczenia, milo mi sie zrobilo, pozdrawiam
    • jb-bj Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 14.03.07, 12:32
      Dziś o godz. 15.00 UG organizuje spotkanie ze stowarzyszeniami z Gminy Żychlin.
      • tr28 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 14.03.07, 22:40
        To chyba pomyłka
        • edmurphy Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 14.03.07, 23:48
          Jakie spotkanie? Z jakimi stowarzyszeniami?
        • jb-bj Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 15.03.07, 13:24
          tr28 napisał:

> To chyba pomyłka

Nie pomyłka. Spotkanie ze strony UG prowadziła p. Wiśniewska
          • dinozaur2007 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 20.03.07, 09:33
            Rozwój, piękne słowo, szerokie pojecie.
            Moje obawy są takie. Czy będzie następował rozwój gminy, jeżeli młodzież
            opuszcza nasz Żychlin, naszą gminę, ogranicza sie finanse na oświatę szukając
            oszczędności, nie tworzy sie nowych miejsc pracy. Nie stwarza się młodym
            małozeństwom godnych warunków do życia, a wręcz blokuje się ich innowacyjne
            pomysły na rozwój. Stosuje sie róznego rodzaju metody jak za dawnych
            komunistycznych lat czyli ploty, oczernia, pomawia. Skłuca jednych z drugimi,
            nie tworzy prawdziwej, ponadpartyjnej wspólnoty mieszkańców, jedynej
            alternatywy na rozwój naszej ukochanej żychlińskiej gminy.

Zobaczcie. Im zależy na rozwoju bo stwarzają ku temu warunki !
            www.eswietokrzyskie.pl/index.html
            • zychlinianka4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 22.03.07, 15:05
              witam, chciałam się dowiedzieć czy stowarzyszenie już działa oraz w jaki sposób
              można do niego przystąpić??
              a poza tym "buszujac" w necie natknęłam się na pani wpis pani Matyldo pod
              petycją przeciwko przeprowadzeniu Via Baltica przez unikalne przyrodniczo
              obszary takie jak Puszcza Augustowska wraz z Doliną Rospudy:) nie wiem z czego
              to wynika, chyba z jakiegoś netowego chochlika (bo nie wierze, że z Pani
              niewiedzy), ale pani Matyldo Żychlin nalezy do województwa łodzkiego, a nie
              mazowieckiego:) pozdrawiam i czekam na informacje dotyczące stowarzyszenia:)
              • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 22.03.07, 21:50
                Stowarzyszenie dziala ale jeszcze nie do konca oficjalnie, jestesmy w trakcie
                rejestracji sadowej. Narazie "buszujemy" w internecie i budujemy baze danych.
                Przygotowujemy tez impreze dla mieszkancow. Moze odbedzie sie juz 22 kwietnia
                by swietowac Swiatowy Dzien Ziemi. Decyzja bedzie podjeta 27 marca na zebraniu,
                tam tez ustalimy kiedy bedziemy przyjmowac nowych czlonkow, sama nie moge teraz
                nic wiecej powiedziec, bo nie rozmawialismy o tym. Ciesze sie, ze jest troche
                zainteresowanych osob, chetnych do wspolpracy. Wszyscy chetni sa mile widziani!
                Napisze na ten temat po 27. Jesli chodzi o sprawe "Rospudy" to rzeczywiscie,
                (az sprawdzilam ) nie wiem jak wdarl sie tam ten blad? Nie wim czy to netowy
                chochlik, czy moje roztrzepanie, bo ja czasami troche "nieprzytomna chodze"?
                Mam nadzieje, ze nie uniewazni to mojego glosu. Potwierdzam, ze znam swoj adres
                Zychlin, woj. lodzkie, powiat kutnowski... Pozdrwaiam serdecznie
                • zychlinianka4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 01.04.07, 17:02
                  Co słychać w sprawie stowarzyszenia:) już po 27 marca a tu cisza:(
                  • wewiurka77 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 01.04.07, 17:06
                    uzyj innych zmyslow nie słychac ale czuc jak smierdzi
                    • zychu1 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 01.04.07, 19:56
                      wewiurka77 napisała:

> uzyj innych zmyslow nie słychac ale czuc jak smierdzi

Oj śmierdzi, i to jak. A wiesz dlaczego ? Bo jak zwykle niektórzy kadzą razem z
                      tobą. Co jest złego w tym, że rodzi się stowarzyszenie. A może jest to
                      alternatywa na aktywne uczestnictwo żychlińskiego społeczeństwa w budowaniu
                      ruchu młodych na rzecz miasta i gminy ?
                      • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 01.04.07, 21:32
                        Witam! 22 kwietnia na os. Traugutta odbedzie sie Piknik Ekologiczny z
                        okazji "Swiatowego Dnia Ziemi", beda min. zabawy i konkursy dla dzieci, wystawa
                        i konkurs fotograficzny, (do udzialu zapraszamy wszystkich mieszkancow gminy,
                        regulamin zostanie wkrotce ogloszony, fotografujmy Zychlin) przewidujemy
                        jeszcze wiele ciekawych atrakcji dla mieszkancow. Zbierajcie rowniez
                        makulature, bo za kazde 5 kg. rozdajemy roslinki! Na imprezie bedzie mozna
                        zapoznac sie ze statutem stowarzyszenia, porozmawiac o ewentualnym
                        przystapieniu do stowarzyszenia, podzielic sie pomyslami i doswiadczeniami.
                        Poza tym w sobote tj. 21.04 szkoly maja przystapic do oczyszczenia naszego
                        miasta z zalegajacych, fruwajacych smieci. Oczywiscie do sprzatania przylaczyc
                        sie moze kazdy, bo kazda para rak i oczu mile widziana. Program przedstawimy
                        jak juz zostanie wszystko ustalone ! Pozdrawiam M
                        • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 12.04.07, 23:53
                          podnosze
                          i przypominam o korkursie fotograficznym!
                          SEGREGUJCIE SMIECI! NA PIKNIKU EKOLOGICZNYM BEDZIE DZIALAL PUNKT, W KTORYM ZA 5
                          KG MAKULATURY - ROZDAJEMY ROSLINKI. Bedzie tez kiermasz roslin, duzo atrakcji
                          dla dzieci, prezentacje szkol, wystawa psow nie tylko rasowych i konkurs na
                          najsympatyczniejszego przedstawiciela czworonogow ( kazdy moze zaprezentowac,
                          pochwalic sie swoim pupilem) Odbedzie sie rowniez koncert muzyki "okolice
                          rock'a, folku..." Jesl jakis zespol chcialby sie zaprezentowac, jest mile
                          widziany! Zapraszamy
                          ...no i oczywiscie sprzatanie miasta w sobote, kto sie chce przylaczyc?
    • zychu1 Adres WWW 16.04.07, 09:00
      Jaki jest adres waszej strony WWW ?
      • zorina4 Re: Adres WWW 16.04.07, 09:34
        jeszcze nie mamy, moze po 22 da sie juz uaktywnic nasza strone. Pozdrawiam
        • ukash1983 Re: Adres WWW 16.04.07, 10:56
          Matyldo, proszę skontaktuj się ze mną na GG. Pozdrawiam!
        • dinozaur0 Re: Adres WWW 17.04.07, 10:44
          zorina4 napisała:

> jeszcze nie mamy, moze po 22 da sie juz uaktywnic nasza strone. Pozdrawiam

Dobrze by było abyśmy trochę wiedzy zdobyli o waszych zamierzeniach. A
          to "może" nam nie wystarcza.
          • zorina4 Re: Adres WWW 17.04.07, 11:41
            a w ile osob sie wypowiadasz? jestes przedstawicielem jakiejs wiekszej grupy?
            Jak chcesz to pomoz, a nie marudzisz...
            • zychliniak Re: Adres WWW 17.04.07, 13:38
              dochodziły nas słuchy o pikniku który zostanie zorganizowany przez organizację w
              niedzielę. Już wtorek a informacji.
              Prosimy o zaproszenie ludzi z forum i jakieś szczegółowe informacje.
              Pozdrawiam
              • tr28 Re: Program Imprezy 17.04.07, 14:56
                Organizatorzy : Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Gminy Żychlin
                Urząd Gminy w Żychlinie

Partnerzy: SP nr 1 w Żychlinie, Zespół Szkolno Przedszkolny w Żychlinie,
                SP w Grabowie, ZS w Żychlinie

W Programie:

1500 ? 1600 ? Wystawa psów nie tylko rasowych ?Konkurs na najsympatyczniejszego czworonoga.
                1600?1800 ? Happening ekologiczny - występy artystyczne dzieci ze Szkół Podstawowych
                1800 ? 1900 ? Obserwacje astronomiczne.
                1900 ? 2000 ? Koncert muzyczny

W trakcie Imprezy:
                Happening ekologiczny - Konkurs na najładniejszy strój ekologiczny i na najciekawsze hasło
                ekologiczne.
                Wystawa fotografii o tematyce przyrodniczej ?Żychlin w fotografii? konkurs na najciekawsze zdjęcie.
                Zbiórka makulatury jako produktu wtórnego ? za każde 5 kg roślinka
                Wizualizacja edukacyjno-ekologiczna ?Ziemia odzyskana?
                Kraina małych przyjaciół Ziemi zabawy plastyczne, sportowe i konkursy dla dzieci.
                Obserwacje tarczy słonecznej, kraterów Księżycowych, ciekawych obiektów kosmicznych, spadające
                gwiazdy ?Lirydy?.
                Kiermasz roślin ozdobnych do naszych ogródków.
                Kiermasz rowerów.
                Kiermasz kosmetyków naturalnych pochodzenia roślinnego.
                Przejażdżki na kucyku.

Uwaga : W razie niepogody Impreza zostanie przeniesiona do Domu Kultury przy ul. Narutowicza
                • zorina4 Re: Program Imprezy 17.04.07, 15:03
                  impreza odbedzie sie na placu przy ul. Lakowej (na "boisku")
                  • zorina4 Re: Program Imprezy 17.04.07, 15:05
                    oczywiscie serdecznie zapraszamy!!!
                    • selenka21 Re: Program Imprezy 18.04.07, 13:03
                      TR napisał:"Obserwacje tarczy słonecznej, kraterów Księżycowych, ciekawych
                      obiektów kosmicznych, spadające
                      gwiazdy ?Lirydy?."
                      Jak zamierzacie prowadzić oberwacje astronomiczne w dzień??
                      • edmurphy Re: Program Imprezy 18.04.07, 23:53
                        Zabawa zapowiada się miło :-) Wreszcie w niedzielne popołudnie będzie co robic w
                        Zychlinie :-)
                        • acid33 Re: Program Imprezy 19.04.07, 15:13
                          działajcie, działajcie bo Żychlin bez takich akcji się zesra i nawet nikt tego
                          nie zauważy. Pomagajcie Matyldzie, bo jeszcze jej się chce. Godny podziwu jest
                          jej zapał i chęć zmian. Warunki mało sprzyjające, więc tym bardziej należy się
                          dobre słowo. Dość krytyki, więcej działań. Pomysłów nigdy za wiele.
                          A swoją drogą: czy środowiska katolickie w naszym mieście mają jakieś
                          spostrzeżenia w związku z działaniem Stowarzyszenia? jakieś newsy? Opinie?
                          Uwagi? WYTYCZNE??? cześć!
                          • zychliniak1987 Re: Program Imprezy 19.04.07, 18:04
                            Reklama pikniku już na ezychlin w postaci artykułu i specjalnego banera
                            przygotowanego przez Łukasza, który znajduję się u góry strony :)
                            Pozdrawiam
        • dinozaur0 Czy jest adres adres WWW ? 26.05.07, 20:48
          zorina4 napisała:

> jeszcze nie mamy, moze po 22 da sie juz uaktywnic nasza strone. Pozdrawiam

Czy jest już adres waszej strony ?
          • zychlinianka4 Re: Czy jest adres adres WWW ? 08.07.07, 14:25
            mam pytanko? czy stowarzyszenie nadal działa?
            • zychu1 Re: Czy jest adres adres WWW ? 09.07.07, 08:58
              ???
    • zychu1 Dobrze że w Żychlinie powstało .................. 21.04.07, 17:42
      ...... nowe stowarzyszenie a nie jakaś tam partia. Przeczytajcie dlaczego
      tworzone są partie. Kto w nich jest aktywny i na czym ta aktywność polega. Jak
      tych polityków i posłów oceniają ludzie.
      miasta.gazeta.pl/opole/1,35086,4074533.html?as=2&as=2&startsz=x
    • dinozaur0 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 24.04.07, 14:45
      zorina4 napisała:

> Kilka dni temu zalozylismy stowarzyszenie, o ktorym juz wczesniej
      > wspominalismy. Teraz czekamy na rejestracje w sadzie. Zamierzamy skutecznie
      > zdobywac granty na dzialalnosc edukacyjna , kulturalna i sportowa dla dzieci
      > i mlodziezy z naszej gminy. Mamy rowniez sporo pomyslow na ozywienie
      > kulturalne naszego miasta. Nasza dzialalnosc planujemy rozpoczac impreza dla
      > mieszkancow, ktora mamy nadzieje okaze sie interesujaca i zupelnie inna niz
      > wszystkie do tej pory. Zapraszamy do naszego grona wszystkie kreatywne,
      > tworcze osoby, ktore chca cos zrobic dla naszego miasta! Pozdrawiam M

Matyldo, mam pytanie. Zamierzenia macie ciekawe. A szczególnie w jakim, z
      wymienionych przez ciebie obszarach zamierzacie działać ? Wymieniłaś edukację,
      kulturę i sport. Czy bedzie to działanie nakierowane na dzieci, młodzież czy
      też bez żadnych ograniczeń, dla wszystkich czyli taka mieszanina ?
      • tr28 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 24.04.07, 15:26
        Nasze działania mają zmierzać przede wszystkim w kierunku dzieci i młodieży, ale
        chcemy organizować imprezy dla wszystkich mieszkańców. Zapraszamy wszystkich,
        którzy mają ciekawe pomysły.
        • zniesmaczona12 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 24.04.07, 22:02
          Niedzielny picnik byl nawet udany. Dobra organizacja i bylo widac sile w
          mlodosci szkoda wielka , ze nie tych ktorzy przed wyborami tak sie reklamowali.
          Jak sie chce to mozna cos zrobic pozytecznego, nie traccie zapalu i powodzenia
          w dzialaniu.
    • jb-bj Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 25.04.07, 14:00
      zorina4 napisała:

> Kilka dni temu zalozylismy stowarzyszenie, o ktorym juz wczesniej
      > wspominalismy. Teraz czekamy na rejestracje w sadzie. Zamierzamy skutecznie
      > zdobywac granty na dzialalnosc edukacyjna , kulturalna i sportowa dla dzieci
      > i mlodziezy z naszej gminy. Mamy rowniez sporo pomyslow na ozywienie
      > kulturalne naszego miasta. Nasza dzialalnosc planujemy rozpoczac impreza dla
      > mieszkancow, ktora mamy nadzieje okaze sie interesujaca i zupelnie inna niz
      > wszystkie do tej pory. Zapraszamy do naszego grona wszystkie kreatywne,
      > tworcze osoby, ktore chca cos zrobic dla naszego miasta! Pozdrawiam M

Jesteście super. Tylko nie dajcie się wmanewrować w politykę, bo wtedy będzie
      klapa.
      • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 25.04.07, 21:52
        dzieki, jeszcze nic takiego nie zrobilismy, mam nadzieje, ze nasza akcja
        ekologiczna przyniesie jakies efekty, ze bedzie mniej smieci na ulicach i
        ludzie nie beda 10 rzeczy pakowac w 5 reklamowek. Moze wreszcie nasza rada
        szanowna wpadnie na pomysl segregacji odpadow, zaoszczedzimy tym miejsca na
        wysypisku i zarobimy. Gdy bylam na zebraniu rady osiedla trzy razy musialam
        powtarzac by zapisano wniosek o segregacji odpadow. Niestety czasami dziwi mnie
        tok rozumowania ludzi, ktorzy szukaja niewiadomo jakich rozwiazan jesli mozna
        wybrac najprostrze??? O...slupienie. Wniosek poszedl na sesje, ale jeszcze nie
        wiem jak go rada potraktowala? A i obiecuje, ze nie damy sie wmanewrowac!!!
        Pozdrawiam M
        • jb-bj Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 26.04.07, 10:22
          Zorina4 napisała" :
          A i obiecuję, że nie damy sie wmanewrowac!!!
          Pozdrawiam M ".

Zorina dzięki. A wiesz dlaczego ? Bo w Żychlinie mamy dość polityki w wykonaniu
          różnej maści oszołomów. Myślę, że na te czasy, u nas w gminie, powinno się
          sprawdzić działanie obywatelskie, takie jak zamierzacie realizować. Zaczynacie
          od najmłodszych i młodzieży. Chwała. Dobre myślenie. Integrujcie wszystkich Wam
          życzliwych a na sukcesy nie będziecie długo czekać.
          No to trzymamy Cię za słowo !

• gusiulka Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 27.04.07, 20:52
            Jak widać po zdjęciach zamieszczonych na żychlińskiej stronie to imprezka była
            udana:) dzieciaki się świetnie bawiły:) oby częściej były organizowane takie
            festyny:)
            ja niestety nie mogłam w nim uczestniczyć i dlatego nadal jestem
            niezorientowana jaki jest program działania stowarzyszenia (bo rozumiem, że
            organizowanie festynów dla dzieci i młodziezy to nie wszytsko)i jak można do
            niego przystąpić? pani Matyldo czy mogę prosić o trochę wiecej szczegółów
            dotyczących zakresu działania stowarzyszenia? w którejś z wypowiedzi
            wspominała pani o stronie internetowej stowarzyszenia? od kiedy będzie ona
            aktywna? z góry dziękuję za info:)
    • zychliniak1987 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 26.04.07, 21:12
      Mogę prosić o wysłanie do mnie w mailu zdjęć, które brały udział w konkursie
      fotograficznym? Chciałbym je umieścić na stronie ezychlina :)
    • patri.5 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 25.10.07, 13:08

Interesuje mnie co robicie na rzecz rozwoju naszej gminy.Czy
      bierzecie czynny udział w Sesjach,co robicie na rzecz uzdrowienia
      sportu w Żychline,jakie podjeliście inicjatywy gospodarcze?
      • patri.5 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 26.10.07, 21:34
        patri.5 napisał:

>
        > Interesuje mnie co robicie na rzecz rozwoju naszej gminy.Czy
        > bierzecie czynny udział w Sesjach,co robicie na rzecz uzdrowienia
        > sportu w Żychline,jakie podjeliście inicjatywy gospodarcze?
        • gosczmiasta Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 28.10.07, 19:38
          A kto ma robić jak większość uciekła w świat z tej dziury. buahahaha
    • zawsze.dociekliwy Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 30.10.07, 12:15
      calkowicie popieram dzialalnosc matyldy.
      jednak nadal istnieja ludzie zawistni ,ktorzy malo robia ale
      krytykowac owszem potrafia.
      mam nadzieje ze stowarzyszenie bedzie sie nadal rozwijac i nie
      bedzie napotykalo ludzi z falszywymi maskami na twarzy.
      matylda pozdrawiam gratuluje i ciagle obserwuje z zadowoleniem:)
      • zychliniak Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.11.07, 14:35
        Witam

A co się dzieje z Tomkiem.R wybory sie skończyły i skończyła sie rozmowa o
        Stowarzyszeniu.
        Pozdrowienia dla matyldy
        • patri.5 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 08.11.07, 17:28
          Dociekliwy napisz jaką działalność popierasz.Konkretnie jakie
          podjęto działania przez Stowarzyszenie na rzecz miasta i gminy.
          Jestem bardzo ciekawy.do tej pory brak informacji.
          • zychu1 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.11.07, 08:38
            patri.5 napisał:

> Dociekliwy napisz jaką działalność popierasz.Konkretnie jakie
            > podjęto działania przez Stowarzyszenie na rzecz miasta i gminy.
            > Jestem bardzo ciekawy.do tej pory brak informacji.

Albo daj link do waszej strony www.
            • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 09.11.07, 22:29
              Witam! Nasze działania trochę się ślamazarzą... Sama jestem
              zaskoczona całą biurokracją. Po rejestracji w sądzie myślałam, że
              będziemy mogli już wziąść się do roboty, a tu niespodzianka:
              oczekiwanie na regon- 2 tygodnie, oczekiwanie na konto w banku -
              ok.10 dni i jeszcze NIP - nie wiem ile, bo czekamy jeszcze na
              zamknięcie sprawy z bankiem. Nie można też tych spraw załatwiać
              jednocześnie, bo bank chce regon, Urząd Skarbowy chce regon i konto
              bankowe, a pieczątki chcą wszystkiego...:)I tak to się cięgnie jak
              flaki z olejem, ale nas to nie zniechęca. Mamy już opracowanych
              kilka projektów , pomysłów , na które chcemy pozyskiwać pieniądze z
              odpowiednich funduszy. Mamy opracowany program działania na 12
              miesięcy, skontaktowaliśmy sie również z Urzędem Gminy w sprawie
              programu współpracy. Braliśmy również udział w spotkaniu
              zorganizowanym przez Burmistrza Gminy Żychlin w sprawie konsultacji
              społecznych dotyczących Planu Rozwoju Lokalnego ( bardzo ciekawe i
              profesjonalnie przygotowane).
              Przeszły nam już koło nosa niektóre konkursy grantowe, szczególnie
              żałuję konkursu z Funduszu dla Organizacji Pozarządowych
              prowadzonego przez "Fundusz Współpracy" z komponentu: Demokracja i
              Społeczeństwo Obywatelskie. Mogliśmy przystąpić do projektu Mikro i
              zgłasić projekty z zakresu rozbudowy instytucjonalnych zdolności
              organizacji pozarządowych i rozwój sektora pozarządowego, gdybyśmy
              mieli już REGON I NIP... Inwestowanie w zasoby ludzkie i w
              infrastruktórę jest bardzo ważne dla młodych organizacji, gdyż
              poziom merytoryczny, możliwości i zasoby stowarzyszenia są brane pod
              uwagę podczas oceny przez operatora funduszu większych projektów. I
              tak to wygląda na dzień dzisiejszy... Jeśli chodzi o stronę to wciąż
              jest w budowie, ale mam nadzieję, że niedługo będę mogła Was na nią
              zaprosić :) pozdrawiam M
              • mama.6 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.11.07, 00:48
                Cos mi tu nie tak.Piszesz 8.03.07 ze za kilka dni zostanie zalozone
                stowarzyszenie. Wmawiasz ze u nas taka bio,rokracja,co maja
                wspolnego dwa tygonie z 8 miesiacami.Jezeli tak proste sprawy
                sprawiaja tyle trodnosci to poco to cale przedstawienie.Nie czaroj
                bo juz jestesmy oczarowani. Nie dalas znac o sobie na forum przez 4
                miesiece.Jezeli to ma byc tak prezne stowarzyszenie to ja widze nad
                wami czarne chmory,chyba ze wam chodzi o piniadze obym sie mylil.
                • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 00:36
                  chyba nie masz zielonego pojęcia o całej procedurze założenie
                  organizacji pozarządowej... Nie wystarczy pstryknąć palcem i już.
                  Poza tym ja jestem osobą wytrwałą i jeśli coś zaczęłam to ciągnę to
                  bez marudzenia. To nie są takie proste sprawy jak sobie wyobrażasz i
                  nigdzie też nie napisałam, że sprawiają mi tyle trudności, nie mierz
                  innych swoją miarą... Nie wystarczy zapisać sobie w 16 stronnicowym
                  zeszyciku co chce się robić i działać. Jeśli chcesz się dowiedzieć
                  jak powstawało nasze stowarzyszenie i jakie są zasady rejestrowania
                  takich organizacji to poczytaj sobie ten wątek od początku do
                  końca,ale przede wszystkim zajrzyj do ustawy z dnia 7 kwietnia
                  1989r. Prawo o stowarzyszeniach... i wtedy się wypowiadaj. Jestem z
                  natury spokojna i nie wnerwiam się nadmiernie ale ręce mi opadają
                  gdy czytam takie wywody. Możesz sobie pisać dalej... a ja i tak się
                  nie poddam i będę dążyć do tego by zmienić tą żychlińską mentalność
                  pełną podejrzeń, insynuacji i bezradności... Z twojego wpisu
                  wnioskuję , że jesteś młodym człowiekiem ale szkoda , że już tak
                  sflustrowanym... Ja daję znać na forum, gdy mam coś konkretnego do
                  powiedzenia lub gdy ktoś wywołuje mnie do odpowiedzi, nie marnuję
                  czasu na jakieś nieistotne dla mnie sprawy. Dziwi mnie fakt, że tak
                  interesują cię moje wypowiedzi, że aż śledzisz ich częstotliwość.
              • zychu1 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 10.11.07, 13:02
                Zorinko, piękna, śliczna kobieto, REGON można załatwić w ciągu
                jednego dnia. Warunek trzeba jechać do Łodzi. I tak jest ze
                wszystkim. Z NIP-ami, i innymi cholerstwami tej przeklętej polskiej
                biurokracji. To tak jak u nas, w naszej Gminie. Wiem, że nie każdyz
                Was może tak sobie jechać i już. Obowiązki..... Ale ktoś na pewno
                może. Zorinko popędź młodych kotów.
                • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 00:03
                  no może i tak, my wniosek o regon wysłaliśmy, ale już mamy.Na konto
                  trzeba było trochę poczekać, bo przygotowywali dokumenty w Kutnie, u
                  nas takich rachunków nie prowadzą.Teraz już tylko musimy dostarczyć
                  do Kutna wniosek o nip i chyba będziemy czekać ustawowe 14 dni...:)
                  Ale czym jest te 14 dni w stosunku do wieczności... Cieszę się,że
                  zbliżamy sie już do końca biurokratycznych zawiłości, tak musi być.
                  Masz rację jeśli chodzi o nadmiar obowiązków, nie znam żadnej
                  osoby , która się na to nie skarży i przyznam się, ze ciężkobyłoby
                  kogoś znaleźć żeby od tak kopsnął się po REGON do Łodzi;), muszę się
                  też przyznać, ze nie wiedziałam o możliwości załatwienia tego od
                  ręki. Chcemy iść do przodu i nie zniechęcamy się, często jest tak,
                  ze różne przepisy, możliwości poznajemy dopiero wtedy gdy dotyczą
                  naszych działań. Staramy się jak możemy w ramach naszych
                  możliwości. pozdrawiam
                  • edmurphy Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 01:29
                    Nie bardzo rozumiem co znaczy "u nas takich rachunków nie prowadzą"? Rachunków
                    dla stowarzyszeń nie prowadzą? Sam zakładałem taki rachunek w banku
                    spółdzielczym na ten przykład. Poszło szybko :-) Trochę trwa w sądzie to fakt,
                    ale najczęściej dlatego, że są poprawki do statutu, czyli jak statut napisany
                    jest niezbyt precyzyjnie to sąd odsyła i to faktycznie może potrwać. A skąd te
                    "ustawowe 14 dni" oczekiwania na rachunek? A zarząd stowarzyszenia też już
                    zarejestrowaliście w KRSie?
                    • jb-bj Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 08:58
                      Edmurphy ma rację. Taki rachunek bankowy czyli inaczej konto można
                      szybko załatwić w żychlińskim Banku Spółdzielczym.
                      • patri.5 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 11:17
                        Jak czytam tłumaczenia że konto w banku założyć to 7 miesięcy nie
                        wystarczy to śmiech mnie ogarnia.Brać czynny udział w
                        Sesji,organizować spotkania ,czy zebrania,pomagać innym,wspópracować
                        z innymi organizacjami,jest przecież Dom Kultury, Klub
                        Sportowy,Spółdzienie Mieszkaniowe to wszystko można robić bez
                        regonu.Na forum internetowym można informow3ać o swojej
                        działalności. Takiej informacji brak są tylko hasła bez pokrycia.
                        • maciej96_79 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 11:22
                          Może patri.5 powinna pokazać jak to się robi :) Przynajmniej nie
                          byłaby podejrzewana a pustą krytykę. Patri.5 pokaż jak się to
                          robi!!!!!
                    • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 23:23
                      witam Ed, my wybraliśmy bank PKO BP, załatwialiśmy wszystko w
                      Żychlinie ale rachunek został otwarty w Kutnie, zresztą to jest
                      raczej nieistotny szczegół. Te 14 dni będziemy czekać na NIP, a nie
                      na rachunek. Zarząd też jest zarejestrowany w KRSie i Komisja
                      Rewizyjna też. To,że założyliśmy stowarzyszenie to nie znaczy , że
                      już statut był gotowy i wszystko... Potrwały też dyskusje o tym co
                      będziemy robić, jak, z kim dla kogo itp. Statut też musiał być
                      przedyskutowany, wprowadzone były wszystkie poprawki sugarowane
                      przez członkówi i mugł dopiero wtedy być przyjęty przez wszystkich
                      członków. Sąd nam statutu nie odesłał, tylko jeden dokument do
                      poprawki w danych - tu nasz błąd. Złożyliśmy wszystko jakoś w maju i
                      czekaliśmy do końca września. Podobno jest coś takiego jak
                      wakacjolegis (nie wiem czy dobrze napisałam) i to nam wszystko
                      przedłużyło... ale my cierpliwi
                      pozdrawiam
                    • mama.6 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 29.06.08, 03:09
                      Zorina 4 minelo troche czasu doszlem do przekonania ze czas Cie
                      przeprosic To co robisz jest wspaniale jeszcze raz przepraszam.
                      Pomylilas sie nie jestem mlodym znam twoja mame byla wspaniala
                      nauciecielka.
    • patri.5 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 11:35
      Jeśli głosi się wzniosłe hasła oczekuję potwierdzenia w informacji
      o działalności Stowarzyszenia. Żadna krytyka.
      • maciej96_79 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 11:38
        Oj, może szanowne Stowarzyszenie potrzebuje ludzi do działania :)
        Tak czy inaczej stronka internetowa Stowarzyszenia by się przydała ;]
        • patri.5 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 11:53
          Cieszę się że zostałem zrozumiany przez macieja96.
          • maciej96_79 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 14:05
            I o to chodzi, żeby starać się rozumieć jedni drugich i do czegoś
            dążyć, a nie marudzić i patrzeć spod byka jedni na drugich ;] Chyba
            Żychliniakom brakuje bezpośredniości w kontaktach bezpośrednich. Na
            forum a i owszem ;) jednego nie rozumiem: dlaczego ludzie będący na
            tym forum nie mogą się zgadać i krok po kroku coś robić i powiększać
            grono działających.Pierwszy krok został wykonany w postaci założenia
            stowarzyszenia, teraz przydałoby się organizować ludzi do działania,
            coś na wzór gabinetu cieni ;) W stowarzszeniu można nabrać
            doświadczenia w działaniu, w przyszłych wyborach może stanowić to
            ważną kartę przetargową:)
            Mam żal do Burmistrza za swoją ignorancję w stosunku do tego forum i
            Stowarzyszenia. Nie będę mówił o czym to świadczy, bo każdy
            inteligentny człowiek dobrze wie o czym. Cóż, nie wszyscy muszą być
            inteligentni ;]
            • edmurphy Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 13.11.07, 23:54
              Faktem jest, że z tą rejestracja i całą papierkową robótką trochę Wam zeszło :-)
              Ale ja doskonale rozumiem, że załatwienie tych spraw wymaga czasu, zwłaszcza,
              gdy załatwia się to po raz pierwszy. Trochę uciążliwej organizacyjnej roboty za
              Wami, a takiej właśnie mrówczej pracy dużo jeszcze Was czeka w trakcie
              działalności. Krytykantom, a raczej "niecierpliwcom", którzy czekają na efekty
              działalności stowarzyszenia powiem tylko, aby nie czepiali się szczegółów. Kto
              nie próbował pracy w jakiejkolwiek organizacji (tym bardziej budując ją od
              podstaw) ten nie powinien na ten temat zabierać głosu. I drodzy krytykanci -
              krytykować łatwo, zrobić trudniej. Czujecie niedosyt dotychczasową działalnością
              stowarzyszenia (a uważam, że początki były bardzo dobre) to sami zabierzcie się
              do działania. W naszym mieście jest wiele do zrobienia, zapewniam :-)
            • zorina4 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 14.11.07, 00:09
              do Eda sorry za przekłamanie statut złożony był nie w maju ale w
              marcu, już mi się wszystko kręci. Potem z naszej winy opóżienie , bo
              zapomnieliśmy o danych komisji rewizyjnej, a potem wakacje...
              dzięki Maciej za zrozumienie, rzeczywiście chętnie powiększymy nasze
              grono, bo potrzeba nam więcej chętnych do działania. Nie chodzi tu
              przecież o to kto zrobiłby to szybciej, sprawniej ale chodzi o to by
              robić to razem. Starałam się pisać konkretnie, pytaliście sie co
              chcemy robić , więc pisałam jakie są nasze zamierzenia. Nie sposób
              jest spełnić je nawet w ciągu roku. większość z nas ma swoje
              rodziny, dzieci i kosztem swego wolnego czasu pracuje dla
              stowarzyszenia i podkreślam, że robimy to z pasją, bo chcemy i nie
              marudzimy, robimy tyle ile pozwala nam na to czas "wolny". Nie mamy
              czasu (i nawet o tym nie myśleliśmy) by chodzić na sesje, ale
              zachęcamy Pati przyłącz się do nas i przedstaw nam ten pomysł, jego
              celowość i przewidywane efekty.Jesteśmy otwarci na propozycje. Poza
              tym Burmistrz nas nie ignoruje, mamy z nim bardzo dobry kontakt,
              opracowywany jest też program współpracy UG z organizacjami
              pozarządowymi , w tym też z naszą,(złożyliśmy swój zakres
              działalności w UG). Współpracujemy też ze spółdzielnią
              mieszkaniową . Współpraca ta jest trójstronna UG, SM i
              stowarzyszenie i dotyczy uzgodnień co do terenów sportowo-
              rekreacyjnych na terenie spółdzielni mieszkaniowej. Nie będe wdawać
              sie w szczegóły, bo jesteśmy jeszcze w trakcie rozmów, ale wszystko
              jest na dobrej drodze. Lubię pisać o czymś co się już dokonało:
              piknik ekologiczny "Dzień Ziemi" (organizator:Stowarzyszenie,
              współpraca:UG w Żychlinie)Piknik Rodzinny w czerwcu (organizator SM,
              współpraca Stowarzyszenie - "wioska dziecięca" - gry i zabawy dla
              dzieci, zbiórka publiczna (licytacje) na monitoring na plac zabaw (
              więcej w innym wątku). Pieniądze zebrane na monitoring po rozmowach
              z rodzicami, dziećmi i młodzieżą przebywającymi na placu zabaw , po
              obserwacji sytuacji na placu zostały wydane na boisko do siatkówki
              plażowej. Od czerwca (z przerwą wakacyjną)prowadzone są zajęcia
              ogólnorozwojowe dla małych dzieci 2-6lat na hali sportowej(obecnie
              zawieszone z powodu chorób dzieciakółw). Uczestnicy wnoszą tylko
              opłaty za wynajem sali. Jeśli będzie zainteresowanie i zdobędziemy
              fundusze będziemy dążyć do zorganizowania jeszcze jednej grupy. Na
              te zajęcia chodzą dzieciaki zwerbowane z placu zabaw. Tyle
              zrobiliśmy i robimy dalej, to zapewne mało, ale lepsze to niż nic.
              Jeszcze raz zachęcam do współpracy, mój adres: zorina4@gazeta.pl
    • jb-bj Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 03.07.08, 09:04
      Przytoczę fragment art. prof. Jadwigi Staniszkis
      " Czemu pozwalamy budować w Polsce system oparty na zgeneralizowanym
      braku zaufania (wszędzie taksometry, a w szaletach – fotokomórki), a
      nie zażądamy ulg podatkowych za baterie słoneczne na dachu (ich cena
      jest porównywalna z ceną taksometru!). Na świecie już masowo
      wytwarza się materiały budowlane z wmontowanymi mini bateriami
      słonecznymi tworzącymi grzejące dachy i ściany. W Chinach są miliony
      rowerów z takimi bateriami i akumulatorami ładującymi się w czasie
      pedałowania. To wszystko jest tanie, pomysłowe i – właśnie –
      „patriotyczne”! Czemu nie dostrzega się (a jest to przykład jeden z
      wielu), że w kraju takim jak nasz, o wielu dobrych umysłach (np. w
      programowaniu) i rozbudowanej infrastrukturze medycznej
      (laboratoria) szansą byłoby połączenie tych okoliczności.
      Wstrzelenie się w rozwijaną obecnie dziedzinę indywidualnych
      markerów metabolizmu dla wczesnego wykrywania chorób, co wymaga
      komputerowej analizy i modelowania serii danych medycznych. Tajwan
      poszedł do przodu łącząc w innowacyjny sposób nowe, odkryte gdzie
      indziej, technologie. Czemu my nie moglibyśmy się specjalizować w
      usługach medycznych dla kas chorych z Europy Zachodniej? Różnice
      płac są największe w wysokokwalifikowanych zawodach!"

Tak samo jest u nas w Żychlinie . Ten kto ma pomysły to mu
      smorodzić, smrodzić, smrodzić ......... bo jest za mądry, za młody a
      może jeszcze coś kombinuje. Wyrysuj, wymaluj jak w realnym
      socjalizmie panowie smrodziarze !!!

• hanka.64 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 04.07.08, 09:15
        Można w różny sposób pozyskiwać środki na rozwój naszego osiedla i
        miasta. W Kutnie robią to w taki oto sposób. Ale tam się nie myślą
        kategoriami z przeszłości jak to czynili i czynią byłe osobistości z
        dawnej epoki pezetpeerowskiej.
        www.powiatkutnowski.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=3765&mode=thread&order=0&thold=
        0
        • hanka.64 Re: Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju M. i G. Zychl 18.09.08, 13:28
          Cisza ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka