Gość: gość IP: *.astral.lodz.pl 03.04.07, 18:04 Odebrać wszystkim, żeby nie mieli niczego. Oddać je ks. Jankowskiemu. On lubi świecidełka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dk dzieki ks. Jankowskiemu w 1983 nie zostałem IP: 213.192.65.* 03.04.07, 20:05 skreslony z listy studentów PG za udział w manifestacji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Dajcie temu klesze wszystko, co jest do dania... 03.04.07, 20:37 A potem na kajak i... na Madagaskar! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmmmmm czemu w kajak? IP: *.telprojekt.pl 03.04.07, 20:54 a nie na np tratwe? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll w kajaku lepiej się buja 03.04.07, 21:45 tylko jak on w kajaku zmieści swoją garderobę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc wszystkie komuchy niech zwroca te medale!!!!! IP: 62.121.136.* 04.04.07, 01:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globus@wp.pl O Jankowskim wie co GW nadaje i tylko to! IP: *.eris.pl 04.04.07, 08:56 Radzę również wybrac inne media, bo akurat Wybiórcza jest bardzo stronnicza gazetą w zakresie zagadnień żydowskich. Że o skompromitowanym panu Grossie wspomnę (ten od pseudodokumentu "Sąsiedzi"). Dla nie znających temetu pan Gross pisał na zlecenie (nbył sponsorowany) dokumenty kompromitujące Polskę i Polaków by wpływac opiniotwórczo na sądownictwo w USA w sprawach zwrotu majątków pożydowskich w Polsce lub odszkodowań za nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Czekam na podobny ruch u innych komuchów 04.04.07, 17:32 Bardzo cenna i słuszna inicjatywa pana profesora, któremu nie przeszkadało towarzystwo Łybackiej, że o komuchach którzy w latach 1948-1989 dostawali seryjnie ten medal nie wspomnę. Niech pozostałe komuchy zrezygnują z tego medalu, bo nigdy na niego nie zasłużyli, podobnie jak pan profesor, któy dopiero teraz odkrył, że dostał medal nie za zasługi dla polskiej oświaty, lecz z przydziału, jako wierny merdacz. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Czekam na podobny ruch u innych komuchów 05.04.07, 15:30 jazg1 napisał: > Bardzo cenna i słuszna inicjatywa pana profesora, któremu nie przeszkadało > towarzystwo Łybackiej, że o komuchach którzy w latach 1948-1989 dostawali > seryjnie ten medal nie wspomnę. Niech pozostałe komuchy zrezygnują z tego > medalu, bo nigdy na niego nie zasłużyli, podobnie jak pan profesor, któy > dopiero teraz odkrył, że dostał medal nie za zasługi dla polskiej oświaty, lecz > > z przydziału, jako wierny merdacz. Przy okazji okazalo sie, ze minister Giertych odkryl srodek silnie pieniacy komuchow. Czekamy na dalsze wylewy czerwono-rozowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: w kajaku lepiej się buja IP: *.246-7-195.ippool.ndo.com 04.04.07, 13:20 Wreszcie "wyksztalciuchy" w Polsce nie daja sie kopac na lezaco przez buraki z obecnego rzadu. Czas najwyzszy! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: dzieki ks. Jankowskiemu w 1983 nie zostałem 03.04.07, 21:05 Widzisz jak dobrze bylo miec dobre stosunki z SB . Gdyby ich nie mial to by cie nie wybronili - Ale teraz to Ty go podpier ..... Ladnie to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: dzieki ks. Jankowskiemu w 1983 nie zostałem 03.04.07, 22:32 ciekawe czemy SB go tak lubilo,napewno nie zadarmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Można ks. Jankowskiego nie lubić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 23:29 tak jak ja, ale pomawiać go bezpodstawnie o współpracę z SB, to zwykła podłość Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: dzieki ks. Jankowskiemu w 1983 nie zostałem 04.04.07, 01:18 hera9 napisała: > ciekawe czemu SB go tak lubilo,napewno nie zadarmo/moze oddzielic toto?/... faktycznie dziwne.Swoich pieszczochow SB kapala w wodach /sp.ks.Popieluszko/,albo podgrzewala/pozar/,albo piescila recznie,a pieszczochow do dzisiaj nie znaleziono.Ale Czesio nadal "chonorowy",wraz z Wojtusiem i Adaskiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pius_XI_Pacelli OoooooSzukałem was, a teraz WY IP: *.cm.umk.pl 04.04.07, 11:11 kartofle przyszliście do mnie - ?????? JP II, bez cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tzetze Delegat skuteczny. Skuteczny Delegat IP: *.chello.pl 03.04.07, 21:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MInister Re: Delegat skuteczny. Skuteczny Delegat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 07:37 Ksiądz Jankowski został odznaczony za wybitne zasługi w edukacji seksualnej nieletnich chłopców a w szczególnosci za osobiste zaangazowanie i pełne oddanie się szkoleniu oraz ilości przeszkolonych, przykładem może być "mały sławek". :) hihihihihih Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globus@wp.pl Przecież to nieprawda- jest prawomocny wyrok IP: *.eris.pl 04.04.07, 08:59 sądu , który oddalił zarzuty i Jankowski został uniewinniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: dzieki ks. Jankowskiemu w 1983 nie zostałem IP: 195.217.52.* 04.04.07, 13:06 Gość portalu: dk napisał(a): > skreslony z listy studentów PG za udział w manifestacji politycznej. Czy to jego jedyne osiagniecie na polu edukacji ? Ja bym sie chetnie dowiedzial jakie jest uzasadnienie tej decyzji (w kontekscie kryteriow przyznawania tego odznaczenia), poza oczywista demagogia i wazeliniarstwem - konkrety, a nie stwierdzenia typu "bo spelnia warunki po stokroc/tysiackroc/kto-da-wiecej". Jak do tej pory nie udalo mi sie nic takiego znalezc. Twoj przypadek jest pierwszy o jakim slysze, ale - z calym szacunkiem - taka zasluga moze pochwalic sie wiecej osob, ktore tego odznaczenia nie dostaly (znam osobiscie jedna). Wiec jak dla mnie to za malo na ten medal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Indianie tez lubia swiecidelka hahaha IP: *.0.251.72.1dial.com 03.04.07, 20:08 Indianie tez lubia swiecidelka hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurass a Rumuna i tak to nie bedzie obchodzic IP: *.zakoniczyn.net 03.04.07, 20:57 hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Chce oddać medal na znak protestu IP: *.atol.com.pl 03.04.07, 20:08 i co panowie i panie myślicie,że Giertych sie przejmie tym . on ma jeszcze takie pomysły,że włosy nam na głowie staną, jak go Kaczynski nie odwoł, bedzie obciach ,że ho, hoooooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Chce oddać medal na znak protestu 03.04.07, 20:11 sa porzadni ludzie w naszym pieknym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
formalistyk Re: Chce oddać medal na znak protestu 03.04.07, 20:23 the.gypsy napisał: > sa porzadni ludzie w naszym pieknym kraju. Jeżeli masz na myśli Gregera, to zgadzam się. Jeżeli masz na myśli Jankowskiego, to nie zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś W kontekście pozbywania się komunistycznej bandy IP: *.digis.net 03.04.07, 20:28 ... z naszego pięknego kraju, o niejakim prof. Gregerze nikt nigdy nie słyszał. O ks. Jankowskim - owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
formalistyk Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba 03.04.07, 20:31 Gość portalu: Ktoś napisał(a): > ... z naszego pięknego kraju, o niejakim prof. Gregerze nikt nigdy nie słyszał. > O ks. Jankowskim - owszem. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba 03.04.07, 20:35 formalistyk napisał: > Gość portalu: Ktoś napisał(a): > > > ... z naszego pięknego kraju, o niejakim prof. Gregerze nikt nigdy nie sł > yszał. > > O ks. Jankowskim - owszem. > > Niestety. tez chcialbym sie "cos niecos "o tymze szlachetnym dowiedziec ...Taki skromny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiSi Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:54 ouimet napisał: > tez chcialbym sie "cos niecos "o tymze szlachetnym dowiedziec ...Taki skromny > ? I pełen chrześcijańskiej pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:48 "A kiedy będziecie się modlić, baczcie, byście nie byli jak obłudnicy, którzy modlą się tak, aby ich ludzie widzieli". Ten klasyczny cytat można odnieść nie tylko do modlitwy sensu stricto, ale również ogólnie do całego życia. Ksiądz Jankowski jest jak Radio Maryja - jedno i drugie ma zasługi, ale ogrom ich win je przesłania. O panu Gregerze wcześniej nie słyszałem, ale być może korzystam z wyników jego pracy i wiedzy za każdym razem, kiedy łykam lekarstwa. Dla mnie to jest klasa, a nie noszenie nosa powyżej czoła i obwieszanie się świecidełkami jak choinka. Za prałatem niedługo trzeba będzie te medale na poduszkach nosić, bo jak Breżniewowi nawet pleców mu zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globus@wp.pl Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba IP: *.eris.pl 04.04.07, 09:06 A jesteś pewien ,że zabiegal o to odznaczenie? Co do klasy - niestety ale coś robione przed kamerami lub do wiadomosci mediów jest jedynie pozą a nie klasą I na koniec - porównanie z Breżniewem jest niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
szurum-burum1 Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba 04.04.07, 11:33 > Co do klasy - niestety ale coś robione przed kamerami lub do wiadomosci > mediów jest jedynie pozą a nie klasą Gratuluję obywatelowi doskonałej próby zdemaskowania. Właśnie - zgodnie z Twymi słowy - zdeklasowałeś się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globus@wp.pl Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba IP: *.eris.pl 04.04.07, 09:12 I jeszcze jedno - z lekarstw kozystasz sporadycznie z wyzwolenia od komunizmu codziennie. Nie dostrzegasz tego i nie musisz. Natomiast powinieneś myśleć co piszesz. A zda mi się,że nie myslisz tylko powtarzasz usłyszane slogany. Więcej przenikliwości i częstszego zadawania sobie samemu pytania "dlaczego?".To rozwija i nie boli! Ja też nie znam kto to jest pan Greger więc o nim sięnie wypowiadam, o JAnkowskim wiem więcej, i z różnych źródeł nie tylko z Wyborczej. Ilośc przedsięwxięć charytatywnych ma naprawdę bogatą. Radzę się z tym zapoznać a nie powtarzać to co pisze Gazeta - bo niestety wypisuje baaaaardzo stronniczo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paskudek1 Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 15:36 ale nie za "przedsięwzięcia charytatywne" Jankowski ma dostac medal, tylko za sasługi na polu edukacji i wychowania. A o takowych nie słyszałam. Co do profesora gregera to odsyłam pod adres www.opi.org.pl do bazy danych, ludzie nauki. Wpisać sobie nazwisko profesora i poczytać o dokonaniach naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majajakukubzdziong Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba IP: *.uwm.edu.pl 03.04.07, 21:18 W kontekście edukacji narodowej natomiast na odwrót. A za to właśnie, nie za jakieś kacze bzdety, jest ten medal. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba 03.04.07, 21:29 Gość portalu: Ktoś napisał(a): > ... z naszego pięknego kraju, o niejakim prof. Gregerze nikt nigdy nie słyszał. > O ks. Jankowskim - owszem. Każdy ma takich znajomych na jakich zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:00 To, że o kimś jest głośno, nie znaczy, że jest bohaterem! O "postaciach" negatywnych dopiero jest głośno. A poza tym, to prałat Jankowski jest zaprzeczeniem wielu wartości, których powinien być jako kapłan uosobieniem, nie negując jego zasług z czasow solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: W kontekście pozbywania się komunistycznej ba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 23:15 A co to ma wspólnego z edukcją? Jeżeli jest medialny to niech idzie do telewizji albo gazet typu Naj czy Halo Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Chce oddać medal na znak protestu 03.04.07, 20:30 formalistyk napisał: > the.gypsy napisał: sa porzadni ludzie w naszym pieknym kraju. Jeżeli masz na myśli Gregera, to zgadzam się. ja tez.W ramach "taniego Panstwa" stara sie jak umie zaoszczedzic. A porzadni od pozadam pochodzi wg tego przykladu? > Jeżeli masz na myśli Jankowskiego, to nie zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Re: Chce oddać medal na znak protestu IP: *.aster.pl 03.04.07, 20:45 > > the.gypsy napisał: sa porzadni ludzie w naszym pieknym kraju. (...) > A porzadni od pozadam pochodzi wg tego przykladu? Nie rozumiem... Nie liczac braku ogonka przy ą, slowo jest napisane OK. O co chodzi w twoim pytaniu, ouimet? Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Chce oddać medal na znak protestu 04.04.07, 00:34 Gość portalu: leming napisał(a): > > A porzadni od pozadam pochodzi wg tego przykladu? > Nie rozumiem... @@@i wcale mnie to nie dziwi...Podrosniesz/w latach+wiedzy/zalapiesz Nie liczac braku ogonka przy ą, slowo jest napisane OK. @@@dzieki za OK./sprawdz,czy tak sie kropkuje.../ Z "ogonkiem"i innymi "zi" "si" natomiast nigdy nie pisze...nazwijmy to brakiem w edukacji i niedorosnieciem do twojego poziomu. O co chodzi w twoim pytaniu, ouimet? @@@ gl/uf/kuj ...Jak odkryjesz tajemnice,to napisz... podpowiadam:poz/on/danie popularnos/i/c/i/ przez owego "naukowca". ps.nic mi nie zrobil,ale dziwnie pcha sie do "publiki".Smutas.:( Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 No tak, w przeciwieństwie do Jankowskiego 04.04.07, 01:57 Biedaczek kuli się wprost w swojej samotni, żeby go tylko zostawić w spokoju z dala od grzesznego świata... > podpowiadam:poz/on/danie popularnos/i/c/i/ przez owego "naukowca". > ps.nic mi nie zrobil,ale dziwnie pcha sie do "publiki".Smutas.:( Podpowiadam: policz ile razy "dziwnie pchał się do publiki" ten smutas którego bronisz, a ile razy zrobił to prof z Łodzi. > Z "ogonkiem"i innymi "zi" "si" natomiast nigdy nie pisze...nazwijmy to brakiem > w edukacji i niedorosnieciem do twojego poziomu. O brakach w _zdrowym_rozsądku_ świadczą twoje "logiczne" argumenty, a nie braki w ortografii. Przeczytaj za co jest przyznawany ten medal, a potem pomyśl (no dobrze, chociaż spróbuj), czy prałat tego typu zasługi ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Re: Chce oddać medal na znak protestu 03.04.07, 21:46 formalistyk napisał: > the.gypsy napisał: > > sa porzadni ludzie w naszym pieknym kraju. > > Jeżeli masz na myśli Gregera, to zgadzam się. > Jeżeli masz na myśli Jankowskiego, to nie zgadzam się. Znam bohatera tego tekstu i moge smialo napisac, ze jest to dla mnie zaszczyt... Jest nie tylko swietnym uczonym, ale i wybitnym , "niuansowym" znawcą muzyki. Zaczynam się tylko obawiac , kiedy dzicy lustratorzy z ostatnich akapitów zaczną wykonywac wydany wyrok... -K' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Ale smaczek! Krytyka UE zrównana z antysemityzmem IP: *.digis.net 03.04.07, 20:14 Dla wykształciucha UE to, jak widać, fetysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekoladowe usta Polska to w ogole antysemicki kraj. IP: *.onlink.net 03.04.07, 20:20 byly prezydent Zyd, zona jego Zydowka , w partiach Zydow az sie roi no i Polacy sami antysemici, ktorzy nie chca oddac swojego kraju we wladanie Zydom.To ci dopiero bestie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Polska to w ogole antysemicki kraj. IP: *.acn.waw.pl 03.04.07, 21:49 Gość portalu: czekoladowe usta napisał(a): (...) nic godnego uwagi Drogi katoliku, usta masz brązowe wcale nie od czekolady! Jak odkryjesz wreszcie od czego ci brązowieją, to zbrzydnie ci ten katolicko-antysemicki nacjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekoladowe usta Re: Polska to w ogole antysemicki kraj. IP: *.onlink.net 03.04.07, 22:03 szkoda gosciu bez czekolady, ze nie krytykujesz nigdy swoich ziomkow wchodzacych na to forum tylko dopluwasz, dowalasz ile tylko wlezie i nie masz im tego za zle. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Pomroczna to zasciankowy kraj katolicki IP: *.dial.bell.ca 04.04.07, 05:15 Jeszcze wiele pokolen w drodze do normalnosci ... alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiaki Chce oddać medal na znak protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:16 No Ty profesor Greger pewnie jesteś jedyny co to ma decydować komu się medal należy. Jak agenty d... SBekom lizali to OK, a jak dać medal komuś kto karku nadstawiał to BE! A swoją drogą to ambasada Izraela powinna jednak sie jakoś wypowiedzieć, kiedy tak wszyscy sobie chłapia tym antysemityzmem. Bo inaczej wszyscy uznają, że to za ich przyzoleniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekoladowe usta Re: Chce oddać medal na znak protestu IP: *.onlink.net 03.04.07, 20:23 mocno by mnie to zdziwilo gdyby moj poprzedni post zostal puszczony. Wiadomo- cenzura GW jest tak scisla ,ze zaden Zyd sie nie przeslizgnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Chce oddać medal na znak protestu IP: *.toya.net.pl 03.04.07, 20:42 No i co synu giertychowy? puścili nawet faszystowski komentarz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z bucem Re: Chce oddać medal na znak protestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:53 Takie było jego założenie, że tekstu nie puszczą, a on stanie się męczennikiem idei tropienia żydów. A tu wtopa-tekst puścili na forum. I tak oto męczennik okazał się zwykłym przygłupem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekoladowe usta Re: Chce oddać medal na znak protestu IP: *.onlink.net 03.04.07, 22:06 pewnie dlatego, ze Michnik siedzi teraz w IUSA i obszczekuje teraz Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: "czekoladowych ust" wszedzie teraz pelno... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 03.04.07, 22:08 "Czekoladowe usta" to przyklad czegos bardzo typowego dla praktycznie KAZDEGO polskiego forum internetowego. Skad sie teraz w Polsce (kraju tak gleboko doswiadczonym przez historie...) tyle ksenofobicznego, antysemckiego i rasistowskiego g...a bierze? Skad?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekoladowe usta Re: "czekoladowych ust" wszedzie teraz pelno... IP: *.onlink.net 03.04.07, 22:12 z Izraela. Przeciez ciagle nas obrazaja to dlaczego nie oddac im taka sama moneta. Kiedys ambasador Izraela gardlowal, ze nie ma przebaczania, ze wszystkiemu winni Polacy a siedzi w Polsce i trzyma sie jej kurczowo.No to spadac panowie do swojego kraju jak tak wam zle w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedi3 Re: "czekoladowych ust" wszedzie teraz pelno... IP: *.biotech.ug.gda.pl 04.04.07, 15:07 To może niech USA, UK, Irlandia, Australia, itd wydalą wszystkich Polaków i do Polski ich przyślą co? Wydaje mi się że nie tylko mieszkań i pracy ale w ogóle miejsca by brakło. A tak przy okazji to ile pokoleń wstecz masz dowiedzione drzewo genealogiczne, że twierdzisz że jesteś takim "pełnym" Polakiem? Albo ile takich pokoleń wymagasz żeby uznać kogoś za Polaka? Lepiej się w ten problem nie zagłębiaj, bo się okaże że na początek sam się powinieneś powiesić... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkancy_wsi_pupy profesor a jak but głupi 03.04.07, 20:17 Wzorowcy wyznawca ojca Adama... Dostał g... medal a sadzi się jakby co najmniej Legię Honorową mu dali. Jeżeli tak mu zależy żeby nie być w tym samym towarzystwie co indywiduum, którego nie lubi, to żadnego medalu nie powinien brać, bo nie znam odznaczenia, którego by nie dostały znaczenie gorsze od HJ typy. No chyba że p. profesor jest z tych co np. Order Budowniczych Polski Ludowej itp. zaszczyty cenią. Tam faktycznie towarzystwo było homegeniczne: same sku..syny Odpowiedz Link Zgłoś
formalistyk Re: profesor a jak but głupi 03.04.07, 20:54 mieszkancy_wsi_pupy napisał: > profesor a jak but głupi Znane są co najmniej dwa takie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: profesor a jak but głupi 03.04.07, 22:06 Tak, tak, dożylismy czasów, gdy wszyscy profesorowie zostaną uznani za głupich. Ich miejsca niedługo zajmą niczego nie umiejący, ale za to nie podlegający lustracji trzydziestolatkowie-lizuski kacze. Na pewno zaoowocuje to dynamicznym rozwojem polskiej nauku. Wszak w PRL-u uczono bzdur i kara musi być! Nowy prezes NBP pokazał, jaki poziom profesury jest obecnie preferowany. Polsce gratulujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga [...] IP: *.ny325.east.verizon.net 03.04.07, 22:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Re: profesor a jak but głupi IP: 195.217.52.* 04.04.07, 13:32 mieszkancy_wsi_pupy napisał: > No chyba że p. profesor jest z tych co np. Order Budowniczych Polski Ludowej > itp. zaszczyty cenią. Jakbys nie doczytal, to cytuje fragment artykulu : "W czasach PRL - z czego jest bardzo dumny - nigdy nie dostał odznaczenia państwowego, ale w ostatnich latach został wyróżniony m.in. Krzyżem Oficerskim i Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski, Złotym Krzyżem Zasługi, a w 2000 r. - medalem Komisji Edukacji Narodowej "za szczególne zasługi dla oświaty i wychowania" (legitymacja nr 71899)." Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head p.Greger za dużo się naczytał GW**** gazety 03.04.07, 20:17 Proponuję samemu zapoznać się z tekstami wystąpień księdza prałata, pojechać do kościoła Św.Brygidy zapoznać się z dorobkiem księdza i wtedy się odezwać. Redaktora Michalkiewicza też odsądzano od czci i wiary, oskarżano o antysemityzm a na końcu okazało się że miał rację co do zapędów na Polskę żydowskiego aferzysty Singera, na którym poznali się nawet jego ziomkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gostek Re: p.Greger za dużo się naczytał GW**** gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 23:17 A czemu tak atakujesz Zydów/Chyba ze strachu Tylko się nie posikaj , bo będą jeszcze większe jaja a Wielkanoc tuz tuż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymczasowy Re: Chce oddać medal na znak protestu IP: *.dsl.pipex.com 03.04.07, 20:18 Niby duzy chlopiec a bawi sie jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.j. Chce oddać medal na znak protestu IP: *.chello.pl 03.04.07, 20:18 Giertych przyznaje medale utworzone za PRL??? A Jankowski je przyjmuje?? No no. Odpowiedz Link Zgłoś
haniluk Chce oddać medal na znak protestu 03.04.07, 20:27 .......gdyby takich obywateli ten kraj miał więcej,a nikt z bohaterów Powstania Warszawskiego nawet i p.Edelman nie oddał żadnego medalu za pmnik kurasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nita Chce oddać medal na znak protestu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:28 oj, dorobek księdza J.jest duży. Mógłby się z wieloma potrzebującymi nim podzielić tylko,że wykazuje bardzo duże przywiązanie do tego pseudo swego dorobku i pewnie za tą edukację (uczy innych żyć w ubustwie)wielki minister chce go medalem obdarować. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 "Zabawy" z ministrantami, to najwiekszy dorobek 03.04.07, 21:52 edukacyjny ks. Jankowskiego. Jakos nikt na forum nie pamieta sprawy z ministrantem, ktorego matka probowala skarzyc ks. Jankowskiego za "zbytnie ojcowanie" swemu synowi. Sprawa ta nagle ucichla, zamieciona pod dywan przez "prawe" sily w tym durnym kraju. Jesli uznamy, ze ksiadz wychowywal seksualnie, nawet w duchu "kochajacych inaczej", to medal mu sie zdecydowanie nalezy! Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: "Zabawy" z ministrantami, to najwiekszy dorob IP: *.ny325.east.verizon.net 03.04.07, 22:25 O i w tym temacie zaslugi jego sa duze.Jeden medal to za malo .Dac mu wszystkie jakie jeszcze istnieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Chce oddać medal na znak protestu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:29 A może by tak ROMUŚ ustanowił i przyznał ks.Jankowskiemu jakiś z KACZYCH MEDALI ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartofel brawo Panie Profesorze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:29 niech konski łeb zapcha sie tymi blaszkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aNDY Chce oddać medal na znak protestu IP: *.bie.lama.net.pl 03.04.07, 20:30 Szacunek dla Pana Profesora! I wyraz głębokiego poparcia dla głośnego wyrażenia protestu przeciwko kupowaniu głosów w tak żenujący sposób prtzez tak żenujących 'polityków'. Jędrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Niewiele traci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:30 Tego badziewia dali z kilka milionów, na świstaku za 30 zł można kupić: www.swistak.pl/aukcje/1588883,Medal-Komisji-Edukacji-Narodowej-zobacz-.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Brawo, Panie Profesorze. Postapil Pan jak IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.04.07, 20:33 prawdziwie przyzwoity czlowiek. Niech sie udlawia swoimi odznaczeniami skoro gotowi sa je rozdawac lajdakom kompromitujacym nas wszystkich w swiecie. Dzieki, Profesorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryst Re: Brawo, Panie Profesorze. Postapil Pan jak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:55 A cóż ten Profesor o jakże dziwnie brzmiącym nazwisku zasłużył się dla Polski,bo Ks. Henryk Jankowski napewno swoją odwagą zasługuje na medal, gdyby nie On i Inni niezłomni do dzisiaj może by istniał Urząd Cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sybirak Re: Brawo, Panie Profesorze. Postapil Pan jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:56 Kryst,tak ten twój ks.Jankowski zasługuje na medal,ale z krowiego gówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Brawo, Panie Profesorze. Postapil Pan jak IP: *.ny325.east.verizon.net 03.04.07, 22:34 Nazwisko? a co ma to tego nazwisko.Liczy sie czlowiek i to co soba reprezentuje.Szacunek Profesorze.Szkoda,ze moj kraj tak nisko juz upadl ,ze odznacz kuglarzy umoczonych w deprawacje mlodych ludzi z podteksem pedofili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gos.ć Re: Brawo, Panie Profesorze. Postapil Pan jak IP: *.plock.msk.pl 03.04.07, 21:18 Czyżby wypowiedz niesławnej stalinowskiej Heleny Wolinskiej ( Fejgi Danielak), czy tylko zbieżność imion ? Przypomnijmy ,"zasłużonej" w mordowaniu Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Giertychowa sfora juz wyskoczyla na forum? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 03.04.07, 21:38 "Helena" to w Polsce wciaz dosyc popularne imie, oszolomie (to do "goscia")! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dix Czy Wam w tym Kaczorlandzie juz kompletnie ... IP: 195.217.52.* 04.04.07, 14:45 ... odwalilo ??? Paranoja i Schizofrenia na calego, wszedzie widza "wrogow ludu". Ale jesli Cie to rajcuje, to podaj z laski swojej wlasne imie, tez znajdziemy Ci niechlubnych immiennikow ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedi3 Re: Brawo, Panie Profesorze. Postapil Pan jak IP: *.biotech.ug.gda.pl 04.04.07, 15:13 od helen sie odp... miałem babcię helenę , moja żona też. nasza córka także helena. a wpośród nich żadnych wrogów ludu - choć być może ludu takiego jak ty to tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam m. Pan profesor oszołom - antypolak? IP: *.bazapartner.pl 03.04.07, 20:37 najwyraźniej. RObi sobie wstyd, a WYborcza jeszcze to nagłasnia. Smutne... Zupełny brak szacunku do Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.digis.net 03.04.07, 20:46 Poszukałem publikacji Profesora w bazie PubMed - od paru lat żadnej przyzwoitej publikacji w zagranicznym czasopiśmie (przeglądówkę w "postępach Biochemii" można sobie ...wsadzić). Dobry więc i "artykuł" w "Wyborczej", hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:57 Prawdopodobnie dlatego, że jest na emeryturze. Oprócz umiejętności wciśnięcia "szukaj" w w wyszukiwarce, jak mądrze by się ona nie nazywała, zdałoby się posiadać umiejętność rozumienia czytanego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.digis.net 03.04.07, 21:17 "Profesor Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, były prorektor Akademii Medycznej w Łodzi Janusz Greger" - tako rzecze "Wyborcza". Nic o emeryturze. No, ale może to dla potrzeb artykułu ino, żeby nie było, że jakiś emeryt zwraca dawno temu przyznany medal. "Profesor Uniwersytetu Medycznego" brzmi zdecydowanie lepiej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! 03.04.07, 21:31 wyzwoliciele spod komunistycznego jarzma i ewolucyjnej doktryny - brzmi o wiele lepiej, a po naszemu kryptopedofil z prawicowym karierowiczem, obaj zreszta chorzy na manie wielkosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:38 > Prof. Janusz Greger jest emerytowanym kierownikiem Zakładu Biochemii Lekarskiej Siódmy akapit. A "profesor UM" oznacza profesora nadzwyczajnego - czyli nie "prezydenckiego". Jest to tytuł przyznawany przez uczelnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.digis.net 03.04.07, 21:42 A "profesor UM" oznacza profesora nadzwyczajnego - czyli > nie "prezydenckiego". Jest to tytuł przyznawany przez uczelnię. Mam rozumieć, że Pan Profesor do emerytury nie dorobił się pełnej profesury? Właściwie nie powinienem być zdziwiony, patrząc na listę publikacji. Mogła sobie "Wyborcza" kogoś bardziej znaczącego wybrać do roli Rejtana, rozdzierającego koszulę na piersi (razem z medalem). Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! 03.04.07, 21:54 Profesor Janusz Greger w poczuciu solidarności ze swoimi rodakami krytykowanymi przez księdza Jankowskiego, postanowił na znak protestu zwrócić polskie odznaczenie. Poruszanie przez księdza tematu masowego uczestnictwa Żydów w UB - komunistycznym aparacie represji skierowanym przeciw Polakom, patriotom nazywa antysemityzmem i ksenofobią. Rodak profesora, literat Huelle, również w geście solidarności narodowej w prostacki sposób obraził księdza i chyba musiał to odszczekać po wyroku sądowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:08 Poruszanie przez księdza tematu masowego uczestnictwa Żydów w UB - > > komunistycznym aparacie represji skierowanym przeciw Polakom, patriotom nazywa > antysemityzmem i ksenofobią. Nie. Antysemityzmem i ksenofobią nazywa się rozciąganie cech żydowskich szui, służących w UB na cały naród żydowski. Jankowski robił to na przykład wpisując Gwiazdę Dawida w symblo swastyki (co kierowało jego chorym umysłem, kiedy to robił, to już na prawdę ciężko pojąć) i sierpa i młota. Robił to również szczekając w swoich kazaniach jak pies łańcuchowy na wszystkich Żydów, jako główny zarzut przedstawiając to, że byli Żydami. > Rodak profesora, literat Huelle, również w geście solidarności narodowej w > prostacki sposób obraził księdza i chyba musiał to odszczekać po wyroku sądowym Chyba nie musiał, i chyba nie będzie musiał serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3307100.html Poza tym, to Jankowskiego wyrzucili z pracy, a Paweł Huelle nadal robi to, co robił, i odnosi sukcesy. To się liczy przede wszystkim, nie tylko zasługi sprzed lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.ny325.east.verizon.net 03.04.07, 22:39 Nie musial bo swierdzil fakty znane i akceptowane przez wiekszosc ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:13 > Mam rozumieć, że Pan Profesor do emerytury nie dorobił się pełnej profesury? Nie ośmieszaj się, dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.digis.net 03.04.07, 22:25 Gość portalu: jood napisał(a): > > Mam rozumieć, że Pan Profesor do emerytury nie dorobił się pełnej profesu > ry? > > Nie ośmieszaj się, dzieciaku. Ja, synku? Czy ja to napisałem: 'A "profesor UM" oznacza profesora nadzwyczajnego - czyli nie "prezydenckiego". Jest to tytuł przyznawany przez uczelnię'? Ja NIE WIEM, czy jest pełnym profesorem; opieram się na tym, co sam piszesz. A z przeglądu osiągnięć Profesora wynika mi, że jest miernotą (na przykład: nie prowadząc na odpowiednim poziomie badań i nie publikując wyników śmie nadal promować doktorantów, co jest szarlatanerią - nauka-polska.pl/raporty/opisy/osoby/44000/o44161.htm). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jood Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 06:53 Niech ci będzie. Ciesz się, dzieciaku, wygrałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedi3 Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.biotech.ug.gda.pl 04.04.07, 15:34 co wygrał????? przecież ten facet nie dostał kolejnych tytułów naukowych za ładny uśmiech!! synaba prowadzi rejestr wszystkich prac naukowych czynnych naukowców i to w dodatku tylko tych, którzy sami zdecydują się te informacje do nich wysłać. rzeczony profesor nie miał powodu po przejściu na emeryturę jeszcze uzupełniać pełnego formularza synaby bo miał po co. prawdopodobnie info które tam na stronie jest pochodzi z formularzy doktorantów profesora. a to że nie dostał profesury prezydenckiej o niczym nie świadczy - wprost przeciwnie. z taką ilością doktoratów pod swoim kierunkiem musiał byc po prostu za bardzo zajęty swoimi podopiecznymi żeby móc zająć się swoim tytułem. wrrr... aż się zdenerwowałem. znam mnóstwo specjalistów - lekarzy i nie tylko którzy nie tylko nie zrobili profesury ale i habilitacji, bo woleli poświęcić się pracy bardziej efektywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Profesur jakiś, czy co? 04.04.07, 16:11 A Ktoś się tak wypowiada jakby miał podstawy. Chyba ciężko mówić o wadze stopni naukowych nie znając środowiska. Weźmy taki IPN gdzie doktoraty sypią się jak z rękawa i weźmy zestawmy go np. z jakimś instytutem fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedi3 Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.biotech.ug.gda.pl 04.04.07, 15:22 "Prof. Janusz Greger jest emerytowanym kierownikiem Zakładu Biochemii Lekarskiej" jak byk w teście stoi... a tu z synaby: - 1989: Charakterystyka dwóch satelitarnych DNA w genomie alpaki "lama pacos", Sałuda-Gorgul Anna; - 1994: Charakterystyka dwu rodzin rozproszonych, powtarzających się sekwencji (BMF i BDF) genomu zwierząt parzystokopytnych, Bednarek Andrzej; - 1994: Izolowanie i charakterystyka proteazy z Bacillus cereus, Sierecka-Dąbrowska Jadwiga; - 1998: Aktywność fosforylazy tymidynowej w tkankach nowotworowych, Miszczak-Zaborska Elżbieta; - 2000: Aktywność metaloproteinaz macierzy MMP-2, MMP-9 w raku płuc, Stręk Małgorzata; - 2003: Badanie wpływu interleukiny-6 na zakażenie jednojądrzastych komórek krwi obwodowej in vitro wirusem zapalenia wątroby typu B (HBV), Lewandowska Urszula; - 2005: Otrzymywanie nowego czynnika o właściwościach trombolitycznych K2-Sta w prokariotycznym systemie ekspresyjnym, Rozpończyk Elżbieta; same doktoraty prowadzone pod kierunkiem rzeczonego profesora. nie licząc jego własnych wcześniejszych prac na kolejnych stopniach awansu naukowego. naucz się korzystać ze źródeł gościu a potem ich używaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: A poza tym za co on DOSTAŁ ten medal?! IP: *.digis.net 04.04.07, 18:47 > naucz się korzystać ze źródeł gościu a potem ich używaj... Korzystanie ze źródeł to część mojego zawodu, bo sam jestem naukowcem w dziedzinie bardzo bliskiej specjalizacji Profesora. I oświadczam, że promowaniu przez niego "doktorantów" nie towarzyszyły badania na odpowiednim poziomie (o czym świadczy ilość i jakość publikacji w czasopismach o dobrym impact factor). I bzdurą jest argument, że zbyt był zajęty promowaniem doktorantów, żeby prowadzić badania. Robienie doktoratu polega właśnie na prowadzeniu badań pod kierunkiem profesora, który jest zwykle kierownikiem projektu (i współautorem publikacji). Odpowiedz Link Zgłoś
boski_odys Chce oddać medal na znak protestu 03.04.07, 20:38 No to dla porządku niech GW przypomni wszystkie kontrowersyjne postaci (żeby nie rzec kreatury) obdarzone medalami przez prezia Kwaśniewskiego i wszystkich uznanych i utytułowanych, którzy odmówili przyjmowania odznaczeń w takim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Czy prałat pocałuje w usta Giertycha?? 03.04.07, 20:40 Po przypięciu tego medalu na tę zasłużoną pierś. Ludu Polan powstań z kolan. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Brawo Panie Profesorze! IP: *.derbynet.pl 03.04.07, 20:43 Zasługi tego Delegata nie są takie wielkie jak on to próbuje przedstawiać. Badziej znany jest jako bywalec klubów gejowskich w Trójmieście. Giertych miał nie lubić tej orientacji, ale jak widać, dla poklasku ewoluje. Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: Brawo Panie Profesorze! 04.04.07, 00:06 Mozesz rozwinac? ciekawy jestem. :) Ksiadz Jankowski mnie chrzcil! A to lipa ;) Ogolnie pelna dezaprobata, widac zreszta co to za człowiek po kilku zdaniach. I po tym, co robi :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr G. Chce oddać medal na znak protestu IP: *.chello.pl 03.04.07, 20:44 Szkoda , że te szlachetne gesty są incydentalne . PISowi udało się już w znaczym stopniu zniszczyć etos inteligencji , tak jak w 1968 roku komunie . Totalitaryzm boi się inteligencji . Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Brawo! Jankowskiemu i Giertychowi od nadmiaru 03.04.07, 20:46 dumy opony mozgowe popekaly:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom48 Giertych dzieli komunistycznymi medalami :DDDD IP: *.rybnet.pl 03.04.07, 20:47 Odpowiedz Link Zgłoś