hubar 13.04.07, 16:11 Od ponad tygodnia w całej Łodzi trwa kwitnienie wielu drzew. Inaczej niż w ubiegłych latach, w jednym czasie zakwitło wiele drzew, białymi kwiatami. Może mi ktoś pomóc, co to za drzewa tak ładnie nam ukiewiły miasto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evonka inaczej niż w ubiegłych latach, bo: 13.04.07, 16:13 nie było srogiej zimy.. w ubieglych latach o tej porze roku dopiero pojawiały się pąki, a w tym roku juz w zasadzie jest zielono. ale co to za gatunki kwitną to nie wiem dokładnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Co to za drzewa na biało kwintą? 13.04.07, 16:37 Może nie na biało, ale na biało różowo magnolia już kwitnie :D Przy św. mateuszu już jest w pełni rozwinięta, zaś przy wólczańskiej lada dzień pokaze pełne kwiaty :) A te małe białe kwitnące to też nie wiem co to... ale w wielu miejscach już się sypią białe kwiatki. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Co to za drzewa na biało kwintą? 13.04.07, 17:20 a jak one cudnie pachną !!! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Co to za drzewa na biało kwintą? 13.04.07, 17:21 Aha, moja matka działkowiec twierdzi, ze te całe białe to rajskie jabłka - ja jej tam wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Co to za drzewa na biało kwintą? 13.04.07, 17:22 stokroty!ogromne stokroty! Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Drzewa owocowe 13.04.07, 18:04 Najczęściej samosiejki i dziczki. Na biało kwitną mirabelki , na różowo śliwki węgierki. Jabłonie jeszcze nie kwitną, ale już im niedaleko. lav Odpowiedz Link Zgłoś